Jump to content

"Secretele" distribuitorilor de medicamente din Galaţi

Recommended Posts

Posted

"Secretele" distribuitorilor de medicamente din Galaţi

Distribuitorii de medicamente necesare pentru diabetului, cancerului şi tratament post-transplant riscă avertismente sau sancţiuni după ce au refuzat, vineri, să raporteze Casei de Asigurări de Sănătate din Galaţi stocurile de care dispun, transmite corespondentul NewsIn. "I-am invitat la sediul Casei pe reprezentanţii celor zece distribuitori de medicamente în Galaţi pentru ca dânşii să ne informeze care sunt stocurile de care dispun şi pentru a şti astfel ce se va întâmpla în judeţ în următoarele două luni, având în vedere faptul că importatorii de medicamente au anunţat că nu vor mai importa nimic până la 1 iulie. Ne interesau în special stocurile de medicamente vitale, adică cele administrate în diabet, oncologie şi post-transplant. La rândul nostru, trebuia să raportăm situaţia din judeţ către Casa Naţională. Din păcate, niciunul dintre distribuitorii de medicamente nu a dat curs invitaţiei noastre", a declarat, vineri, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) din Galaţi, Olimpia Buzia. Buzia a precizat că distribuitorii de medicamente au transmis doar o explicaţie formală, porivit căreia ei nu ar cunoaşte stocurile de care dispun. "Eu am activat în sistem şi ştiu că explicaţia oferită de distribuitori nu poate fi reală", a spus directorul CJAS, farmacist de profesie. Olimpia Buzia a afirmat că invitaţia pentru întâlnirea de vineri a fost făcută telefonic. Casa îi va mai invita o dată la dialog pe distribuitorii de medicamente, cel mai probabil săptămâna viitoare, însă în scris. Dacă aceştia vor refuza din nou o întrevedere, Casa Judeţeană va sesiza Casa Naţională, a afirmat direcorul CJAS Galaţi.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.