Jump to content

Alex Zaharia - primul transfer al Oţelului

Recommended Posts

Posted

Oţelul dă 100.000 de euro pe primul transfer pentru retur

Echipa gălăţeană şi-a început campania de transferări, prima achiziţie pentru anul viitor fiind un jucător cu profil ofensiv care poate evolua atât pe flancul stâng, cât şi mijlocaş central sau chiar atacant, în acet sezon el evoluând pe toate cele trei posturi amintie.

Este vorba despre Alexandru Zaharia, acum la CS Turnu Severin, care va fi legitimat la Oţelul în următoarea perioadă de transferuri. Zaharia a ajuns la Turnu Severin, împrumutat de la Juventus Colentina. Conform preşedintelui clubului bucureştean, Marian Rusen, fotbalistul în cauză este monitorizat de foarte mult timp de directorul general al Oţelului, Narcis Răducan, Oţelul plătind pentru acest transfer 100.000 de euro.

"Alexandru a fost în curtea noastră de la 8 ani, însă în acest an l-am împrumuat la CS Severin. Îl felicit pe Narcis pentru faptul că a avut curaj să-l transfere la Oţelul. Să ştiţi că Narcis venea încă de când lucra la Steaua să-l urmărească pe jucător. De pe urma acestui transfer, noi ne-am ales cu 50.000 de euro, contravaloarea a 50 la sută din contract", a declarat Marian Rusen pentru ProSport.

Alexandru Zaharia are 22 de ani şi a disputat 17 meciuri pentru CS Severin în acest sezon, marcând două goluri, ambele contra celor de la Pandurii Tg. Jiu (scor 2-2).

viata-libera.ro

Posted

Pandurii şi Oţelul se bat pentru 'noul Torje': "A semnat cu noi! Vom ajunge la judecată"

Deşi Oţelul Galaţi a înregistrat la LPF contractul lui Alex Zaharia, mijlocaşul echipei CS Turnu Severin ar fi semnat, în prealabil, şi cu Pandurii Târgu Jiu. Cel puţin asta susţin surse din cadrul clubului, conform site-ului sportingorj.ro.

"Pandurii are şi ea semnătura lui Zaharia, iar discuţiile s-au purtat cu acordul clubului severinean. Probabil se va ajunge la judecată în acest caz, iar Pandurii nu au cum să piardă în acest caz", susţin oficialii gorjeni.

Pandurii îl acuză de dublă semnătură, jucătorul neagă: "Decid la finalul anului"

Contactat telefonic, mijlocaşul Zaharia a infirmat că a semnat pe trei ani şi jumătate cu Oţelul Galaţi, dar a negat şi despre oficializarea unui angajament cu Pandurii Târgu Jiu. "Eu nu am semnat nici cu Oţelul, nici cu Pandurii. O să iau o decizie după cele patru etape care mai sunt de disputat în acest an!", a spus jucătorul Severinului.

prosport.ro

Posted

Zaharia va fi "oţelar"

Mijlocaşul Alexandru Zaharia a semnat un acord de transfer cu FC Oțelul Galați și va evolua oficial printre roș-alb-albaștri începând din februarie 2013. Alex, în prezent jucător al CS Turnu Severin, va ajunge în curtea FC Oțelul Galați în primele zile din ianuarie 2013, atunci când va fi programată reunirea lotului pregătit de Viorel Tănase. Zaharia va juca la Campioana și Supercampioana României, ediția 2010-2011, timp de trei ani și jumătate.

Narcis Răducan (director general FC Oțelul Galați): "Putem spune că am pus mâna pe un mic trofeu. Este vorba despre Alex Zaharia, jucător dorit de mai multe echipe, dar care a ales Oțelul. Am ajuns la un acord cu el, dar, cel mai important, ne-am înțeles și cu CS Turnu Severin și Juventus București, cluburi care-l dețineau în coproprietate. Am ajuns la un acord cu domnii Screciu, viceprimar la Turnu Severin, și Rusen, președintele lui Juventus București. Îl așteptăm pe Zaharia cu mare drag!"

Alexandru Zaharia este născut pe 25 mai 1990, iar în acest sezon a bifat 16 meciuri în Liga I pentru CS Turnu Severin (15 ca titular). Alex a marcat două goluri.

otelul-galati.ro

Posted

A semnat cu Oţelul, dar vrea la Pandurii!

Oţelul a reuşit să obţină semnătura lui Alexandru Zaharia (22 de ani), dar transferul mijlocaşului de la CS Severin a iscat deja un scandal.

Impresarul fotbalistului, Bojin Eotin, a dezvăluit pentru Radio GSP că jucătorul se înţelesese cu Pandurii, dar a fost deturnat de Oţelul fără ştirea sa: "Era o înţelegere cu Pandurii. Eu nu ştiam că a semnat cu Oţelul. A semnat contractul la 1 dimineaţa şi a doua zi mi-a zis că nu mai vrea la Galaţi. Că el prefera să se ducă la Tg. Jiu. O să încerc acum să-l scot din situaţia asta! Eu ştiu că Oţelul a plătit deja banii".

Pentru transferul lui Zaharia, Oţelul a plătit 100.000 de euro către CS Severin

gsp.ro

• 3 months later...
Posted

Zaharia, accidentat până la finalul sezonului
Mijlocaşul ofensiv transferat în această iarnă de la CS Severin pentru 100.000 de euro, Alexandru Zaharia, va rata restul sezonului după o accidentare la piciorul stâng suferită la unul dintre antrenamentele stagiul din Spania. După ce a fost suspect şi de probleme la ligamente, în cele din urmă verdictul medicilor a fost leziune de menisc exterior, ceea ce înseamnă că va rata cel mai probabil tot sezonul. El urma să fie operat chiar în cursul zilei de ieri, la Bucureşti.
Zaharia a evoluat pentru Oţelul în primele trei partide amicale susţinute în Spania. Tânărul mijlocaş ofensiv a fost testat o repriză cu Dinamo Kiev, scor 0-1, în care a jucat pe postul de extremă dreapta, iar la meciurile cu Ludogorets (1-0) şi Rapid (0-4) a evoluat ca extremă stânga. De fiecare dată evoluţiile lui Zaharia au fost apreciate de fanii Oţelului, dovedind reale calităţi şi mai ales potenţial în creştere. Accidentarea lui Zaharia, care a impresionat în prima parte a campionatului pe postul de extremă stânga la CS Turnu Severin, unde a reuşit şi două goluri, a lăsat descoperit încă un post la Oţelul, acolo unde în primele două etape de la reluarea campionatului acolo a fost folosit Stromajer, dar care la jocul cu CFR Cluj a dezamăgit şi a fost scos chiar de la pauză.
Pe lângă Zaharia, care are şanse foarte mici să mai revină pe teren pentru Oţelul până la finalul campionatului, va rata tot sezonul şi Silviu Ilie, care încă se află în recuperare după accidentarea suferită în prima etapă a campionatului.

viata-libera.ro