dcp100168 Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 „Black Friday”, în magazinele gălăţene* Stimultate de reduceri, vânzările magazinelor de electronice şi electrocasnice au crescut de 30 de oriDupă joia seacă, în care cei mai mulţi dintre gălăţeni nu şi-au cumpărat nici măcar o baterie, a venit şi Vinerea Neagră - „Black Friday”, ziua reducerilor cu multe procente, în magazinele de electronice şi electrocasnice! Şi cum spaima recesiunii încă ne mai dă câte un fior, nu aveam cu să ratăm o întreagă zi de reduceri! Cu banii în buzunar, dar cu gândul numai la chilipiruri, gălăţenii au dat fuga la magazine încă de la primele ore ale dimineţii. Şi n-au stat prea mult pe gânduri. De la frigidere şi televizoare cu diagonală atât de mare că abia încap pe un perete, până la aparate foto sau laptopuri - totul a mers la vânzare. Evident, reducerile nu erau întotdeauna substanţiale. Dar de ce să cumperi astăzi cu o sută de lei mai scump, cât ieri se putea şi cu 200 de lei mai ieftin?Coadă la casăChit că nu trecem zilnic prin magazinele de electronice şi electrocasnice, nu ne amintim să mai fi văzut ditai coada la magazinul Flanco din Ţiglina I. Ieri, la orele prânzului, după ce valul de cumpărători pasionaţi măturase deja zona, tot erau vreo 30 de oameni aliniaţi în spatele casei. Unii îşi rezervaseră deja produsele, la raft, iar alţii doar ţineau rând, în spreanţa că, până vor ajunge la casă, rudele şi prietenii de prin magazin vor fi găsit ceva de cumpărat. Agenţii de vânzări din magazin făceau cu greu faţă avalanşei de întrebări şi de cereri. Puţini erau gălăţenii care păşeau afară din magazin fără să-şi fi luat măcar un set de boxe sau un cuptor cu microunde de nici 200 lei. Cea mai mare reducere pe care am mai găsit-o, la orele prânzului, era de 29 la sută, la un aragaz. La laptopuri, reducerile comune erau de 5 sau 10 la sută. Site-ul Flanco anunţa, încă de dimineaţă, epuizarea stocurilor la aproape 30 de produse, în magazinele din întreaga ţară. Online, cea mai mare reducere - în valoare de 45 la sută, la un aspirator Phillips care nu mai costa 599 lei, ci doar 329 lei. Coadă la case şi aglomeraţie în magazin era şi la Altex, în Micro 19. Reducerile erau semnalizate prin etichete cu „Black Friday” şi variau între 7 şi peste 20 la sută şi se aplicau la aproape toate produsele: de la laptopuri şi televizoare, camere video şi telefoane, până la frigidere, aragazuri şi cuptoare sau plite electrice.Cumpărători peste aşteptăriCele mai multe dintre site-urile magazinelor au căzut, ieri, în cursul dimineţii. Singurii care nu au avut nici un fel de problemă par să fie cei de la emag.ro, al căror site a fost funcţional, non-stop. Domo.ro a picat în timpul dimineţii şi nu şi-am mai revenit până la închiderea ediţiei. Altex.ro a fost funcţional în cea mai mare parte a zilei, dar accesul a fost defectuos până spre după-amiază. Pe emag.ro, cea mai consistentă reducere ajungea la 50 la sută. Se vindeau la reducere produse IT, electronice, electrocasnice, dar şi cărţi şi produse de bricolaj. Se aşteptau retailerii să vândă cu nemiluita, şi de 30 de ori mai mult decât într-o zi normală, chiar şi în condiţiile în care scăzuseră preţurile? Probabil că nu. Oricum ar fi, dacă nu ştiaţi, acum aţi văzut cum e Black Friday sau Vinerea Neagră a preţurilor. În cazul în care n-aţi cumpărat, mai vine o zi de reduceri şi la anul!viata-libera.ro
silviudeep Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 chiar deloc Eu mi-am luat un tv la un pret foarte bun Evident am umblat, dar ieri au fost reduceri la tv-uri de pilda in Altex si Domo (chiar si Flanco) foarte "consistente". Si dupa spusele lor, oferta ramane si pentru weekend, produsele ce au fost epuizate putand fi achizitionate pe baza de comanda...
Legumix Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 intr-un reportaj la radio actualitati, un reporter dadea un exemplu:- joi am fost intr-un magazin de electrice, pretul unui tv era de 1087 lei.- in ziua de vineri alba-neagra, pretul produsului era trecut de 2000 lei (am uitat eu suma exacta idicata de redactor) si trecut pretul final, ca reducere de black/etc, suma de 1079lei.chiar si...un coleg de servici a remarcat asemenea situatie la un site de IT.de aceea te intreb : produsul tau nu era la o reducere oarecare, datorita nevanzarii generale, iar cu ocazia vinerii respective, au mai adaugat inca un procent minuscul??
silviudeep Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 Am fost in magazine cu 2 sapt inainte si erau alte preturi (mai mari evident) iar ieri au fost si inca sunt (Cred) oferte valabile la tv-uri de pilda cu diagonala medie - spre mare la preturi cu reduceri semnificative (anumite marci). Un alt magazin (de unde am luat eu pana la urma un tv) oferea la anumite produse reduceri de pret cu ocazia zilei Negre iar la toate celelalte vouchere de 20% discount ... Si faptul c am umblat (atat inainte, cat si ieri) pot spune cu siguranta ca anumite produse au fost si cred ca inca mai sunt la reduceri (mai mici unele, mai mari altele). Nu te lua dupa articole, faptul ca ieri magazinele au fost pline si au vandut la greu ar trebui sa iti spuna ceva... Vedeti cu ochii vostri, nu mai credeti ce cititi, ca sunt fel si fel de comercianti succes!
LaurX82 Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 (edited) o maaaaaaare tzeapa Mare dreptate ai... Uni au pus bot-ul, uni cu bani si... nu mai jignesc aici ca se mai SI supara uni Pe net au inchis ei site-urile, multe produse era stoc zero si cica era la oferta, uni au pus reduceri de -1%-10% max, si oricum la oferta era produsele care nu prea se vand si mai mult la cele scumpe... Si cica nu are lumea bani in Romania, dar cumpara lumea electronice parca cumpara paine calda, nici aia nu se cumpara asa... Edited November 24, 2012 by LaurX82
silviudeep Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 Da si care e problema ta?? Cumparam ca vrem si vom mai cumpara. De aia nu poti tu dormi??? Muncim si ne cheltuim cum vrem banii, pentru ca dástia ca tine sa vorbeasca sa se auda in treaba.
Legumix Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 Si cica nu are lumea bani in Romania, dar cumpara lumea electronice parca cumpara paine calda, nici aia nu se cumpara asa... pai daca e SUPEROFETA, trebuie sa cumpar....nu conteaza ca 3 luni fac foamea sau nu-mi platesc ratele si ma executa banca asta inseamna "societatea de consum"
LaurX82 Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 (edited) Da si care e problema ta?? Cumparam ca vrem si vom mai cumpara. De aia nu poti tu dormi??? Muncim si ne cheltuim cum vrem banii, pentru ca dástia ca tine sa vorbeasca sa se auda in treaba. Nu am nici o problema, faci ce vrei cu bani, dar ma uit ca firmele din romania castiga foarte mult pentru o reclama de.... si uni mai pun bot-ul si in realitate nu e nici o reducere reala, decat unele... Si ca sa fiu in randu "lumi" am comandat si eu de pe net (ce am mai gasit) ceva folositor (ce ma interesa nu era redus) cu o reducere cat de cat, cu ocazia reducerilor de BLACK FRIDAY Edited November 24, 2012 by LaurX82
AndreiM Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 La electronice, electrocasnice nu m-am uitat însă pe partea de FOTO chiar au fost ceva reduceri de „ BLACK FRAIER-DAY ”
LaurX82 Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 Da erau reduceri, dar nu erau pe stoc de cum a inceput sa mearga site-ul
djpedros Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 eu am cumparat un aparat foto cu reducere 500 lei de la f64, reducere reala pentru ca am urmarit pretul mai multe saptamani inainte
LaurX82 Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 (edited) A mai cumparat cineva in perioada asta mai ales de Black Friday online ? Eu am comandat un produs de la Altex online si nici acum nu a venit, si a fost comandat sambata pe 24.11... La ei pe site spune ca e livrat, dar nu am primit nici un email, nici un telefon nimic. Cica trimite prin urgent curier. Oare cei de la altex fac misto sau sunt prea incarcati sau astea de la curier nu dovedeste? Vream sa stiu daca si alti au mai patit asa ceva. Am comandat online ca in magazinul din Galati nu mai avea acel produs si nu e asa mic. Sau poate e o pacaleana, cred ca s-a "pierdut" comanda ca era prea ieftina (-70 lei), orice e posibil... Oricum cand o mai fi nu mai comand de la Altex nimic. . Edited November 28, 2012 by LaurX82
dcp100168 Posted November 28, 2012 Author Posted November 28, 2012 Black Friday cu ghinion pentru un barbat din GalatiVinerea neagra a reducerilor s-a dovedit a fi mai neagra decat era cazul pentru unii dintre clientii dornici de chilipiruri. Un barbat din Galati a cumparat atunci un aparat de fotografiat cu reducere de peste zece milioane, dar, la cinci zile dupa ce a primit confirmarea comenzii, un mail il anunta ca aparatul nu mai este pe stoc. Acum, omul vrea ca cei care sunt vinovati ca l-au lasat cu buza umflata sa plateasca.“Salut! iti multumim pentru comanda. Ne auzim maine pentru livrare” - este cel de-al doilea mail pe care barbatul l-a primit in noaptea dintre 22 si 23 noiembrie. Primul era generat automat de server si confirma primirea comenzii. Apoi, aproape de unu noaptea, a primit chiar si un apel de la un reprezentant al site-ului. “M-a sunat, mi-a spus ca pachetul meu este pregatit, dar este o problema cu livrarea. Nu mi-l va livra imediat sambata sau duminica ci luni sau marti”, povesteste barbatul. Nicio problema, s-a gandit el. Putea sa mai astepte cateva zile, in conditiile in care facuse o afacere excelenta. Sau cel putin asta credea.Asa ca a asteptat rabdator. A trecut luni, a trecut marti, iar seara tarziu primeste un nou mail. In care i se spunea ca comanda este anulata. “Am primit un telefon de la acelasi reprezentant care mi-a spus ca ii pare rau dar nu poate sa-mi onoreze comanda pentru ca firma producatoare a respectivului aparat nu le-a onorat mai multe produse pe stoc”, spune barbatul.De fapt, n-au avut niciodata asa ceva pe stoc. Asta in conditiile in care pe oferta scria clar ca produsul este disponibil. Contactati de reporterii nostri, reprezentantii firmei nu au vrut sa comenteze acuzatiile. Clientul a angajat deja un avocat si e decis sa mearga pana in panzele albe.a1.ro
LaurX82 Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 Nici nu ma mir... asa o sa patesc si eu si alti cred...
LaurX82 Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 Mi-a trimis mesaj cei de la urgent curier ca vine azi intre orele 13-18 si nu a venit nimeni, deci o firma fara cuvant urgent curier inpreuna cu Altex. Cand mai comand online ma feresc de urgent curier si altex si asa sfatuesc si pe alti sa faca. Oricum am degand sa renunt la comanda sa ii invat mine sa fie oameni. Deci Black Friday o mare TZEAPA !
dcp100168 Posted November 29, 2013 Author Posted November 29, 2013 Îmbulzeală de Black FridaySute de gălățeni abia au așteptat dimineața de 29 de noimebrie. S-au trezit cu noaptea în cap și au mers la Lidl să pună mâna pe unul dintre zecile de produse, scoase la vânzare cu o reducere de peste 50%. Dar până să se deschidă ușile, un bătrânel nervos aproape că s-a luat la bătaie cu unul dintre agenții de pază. Gălățeanul nu mai avea răbdare să se facă ora 8.00 şi şi-a vărsat năduful pe angajatul magazinului. Din fericire, conflictul s-a rezolvat pașnic, dar bătălia cea mare s-a dat abia când ușile s-au deschis. S-au călcat pe picioare, şi-au dat coate şi s-au împins, doar-doar vor pune mâna pe un spălător electric de mașină, o friteusa, o formă de prăjituri sau un încălzitor de picioare.„Mi-am cumpărat un spălător de mașină. E prețul foarte bun. L-am luat de la 220 de lei la aproape 100 de lei. Asta da reducere. De-acum la primăvara îl folosesc, dar bine că l-am luat”, a spus unul dintre cumpărător. La fel de încântat de cumpărături a fost și un bătrânel care recunoaște că s-a trezit cu noaptea în cap și a înghețat de frig, numai să cumpere un încălzitor de picioare. „De la ora 5 sunt treaz. Am mai stat puțin acasă, am băut un ceai și am venit să cumpăr aparatul ăsta. Prețul e bun și îmi trebuia chiar. Am dat pe el 24 de lei și inițial costa 99”, a mai spus bărbatul. Pe cele mai multe dintre produsele cumpărate astăzi, de Black Friday, gălățenii spun că le vor oferi cadouri de Crăciun.presagalati.ro
dcp100168 Posted November 10, 2021 Author Posted November 10, 2021 Practici comerciale incorecte de Black Friday. Comisarii ANPC au propus suspendarea site-ului Altex Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au propus suspendarea temporară a activităţii site-ului altex.ro pentru practici comerciale incorecte în contextul Black Friday. Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), transmis, ca urmare a neregulilor constatate, operatorul economic a fost sancţionat şi cu amendă contravenţională în cuantum de 50.000 lei. "Ca urmare a neregulilor constatate, operatorul economic a fost sancţionat cu amendă contravenţională în cuantum de 50.000 lei şi a fost propusă, ca măsură complementară, suspendarea activităţii până la încetarea practicii comerciale incorecte. ANPC va informa autorităţile din domeniu, respectiv Consiliul Naţional al Audiovizualului şi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică - ICI, referitor la abaterile înregistrate, de Black Friday, la Altex, pentru a se putea preîntâmpina continuarea promovării acestui tip de "reducere de preţ" neconformă", precizează instituţia. Sub coordonarea Direcţiei Generale Control şi Supraveghere Piaţă şi Armonizare Europeană, din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) împreună cu Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti-Ilfov s-a desfăşurat, în ultimele zile o verificare a mediului online, în ceea ce priveşte modul în care se derulează perioada cunoscută drept "Black Friday" - un vârf al promoţiilor anuale. Astfel, în data de 9 noiembrie 2021, prin accesarea site-ului www.altex.ro, comisarii ANPC au constatat faptul că operatorul economic promova produse ca fiind la reducere de preţ, fără a aplica reducerile din preţul de referinţă (cel mai scăzut preţ practicat în acelaşi spaţiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării preţului redus). Echipele de control ANPC au depistat peste 1.000 de produse cu abateri de preţ, afişate pe site, precizează ANPC. "Reprezentanţii Altex au afirmat, cu ocazia discuţiilor pe această temă, că ei nu pot fi corecţi într-o piaţă în care nimeni nu e", subliniază comunicatul citat. De asemenea, Autoritatea va informa organele penale competente în România cu privire la cazurile de înşelăciune constatate, ca urmare a acestor controale. "ANPC îi sfătuieşte pe consumatori să manifeste atenţie sporită atunci când doresc să achiziţioneze bunuri, în perioada reducerilor, pentru a se proteja, în cazul în care apar abateri de la legislaţia în vigoare practicate de unii dintre operatorii economici şi îi asigură pe cetăţeni că supraveghează, la rândul său, permanent piaţa pentru a preîntâmpina sau sancţiona astfel de cazuri", se mai arată în documentul citat. viata-libera.ro
dcp100168 Posted November 17, 2021 Author Posted November 17, 2021 Firme gălăţene care au anunţat reduceri speciale, sancţionate de ANPC Alte 18 firme care administrau site-uri şi magazine cu vânzare directă şi care au anunţat reduceri speciale au fost sancţionate de ANPC, printre cei vizaţi aflându-se magazine Altex, Flanco, Jysk. Preţul de referinţă afişat pe site nu era cel mai mic preţ practicat în ultimele 30 de zile, publicarea unor caracteristici nereale ale produselor şi publicarea unor caracteristici nereale ale produselor se numără printre neregulile constatate. ”Încă 18 operatori economici, care administrau site-uri şi magazine cu vânzare directă şi care au anunţat reduceri speciale în cea mai activă perioadă din an, din acest punct de vedere, au fost controlaţi de Comandamentul Special Black Friday – înfiinţat pentru prima dată, în acest an de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) – pentru a se asigura că respectă prevederile legale în ceea ce priveşte reducerile şi promoţiile. La 16 dintre aceştia au fost constatate nereguli, aplicîndu-se amenzi contravenţionale în valoare totală de 154.000 lei, şi 17 propuneri de dispunere a măsurii de încetare a practicii comerciale incorecte”, anunţă miercuri ANPC. Operatorii economici sancţionaţi, au fost: Flanco Retail SA, Galaţi, Altex Romania SRL, Galaţi, Staer International SA, Galaţi (site şi magazin), Dan Capitan SRL, Galaţi – www.bambooda.ro, Bibilel SRL, Galaţi - www.bibilel.ro, Quasar Comex SRL, Focşani - www.maxxonline.ro, Romferm SRL, Focşani - www.romferm.ro, Optical Investment Group SA, Piatra Neamţ, Pet Product SRL, Piatra Neamţ, Flanco Retail SA, Tg Neamt, Jysk Romania SA, Roman, Jysk Romania SA, Piatra Neamt, DM Drogerie Markt SRL, Roman, Robest Com SRL, Piatra Neamt, Studio Moderna SRL, Piatra Neamţ, Ado Capricia SRL, Piatra Neamt – www.capricia.ro, BNP PARIBAS PERSONAL FINANCE SA PARIS, Sucursala Bucureşti (din incinta magazinului Dedeman Bacău). Comisarii ANPC au constatat următoarele abateri: - nu există informaţii care să indice în mod clar şi neechivoc data la care încetează oferta şi faptul că aceasta se referă a stocul disponibil - preţul de referinţă afişat pe site nu era cel mai mic preţ practicat în ultimele 30 de zile, prin modul incorect de calcul al preţului redus creându-se premisa existenţei unui avantaj specific preţului, consumatorii fiind determinaţi să ia o decizie de tranzacţionare pe care nu ar fi luat-o dacă ar fi cunoscut realitatea - publicarea unor caracteristici nereale ale produselor oferite spre comercializare pe site, practici comerciale înşelătoare - neconformitatea între informaţiile afişate la diferite pagini ale aceluiaşi site - afişarea sintagmei “super calitate la super preţ ”, fără a avea posibilitatea verificării avantajului specific al preţului sau al calităţii produselor - banca prezintă comisionul la plata către comercianţi 0 lei, ca un avantaj, în cadrul ofertei promovate de black friday, în condiţiile în care toţi utilizatorii de card, indiferent de emitent, beneficiază de această reglementare. news.ro
Recommended Posts