Jump to content

Sediul DNA Galaţi se mută dintr-un loc în altul


dcp100168

Recommended Posts

Sediul DNA Galaţi se mută pe strada Cuza

Consilierii locali vor să se pună bine cu Serviciul Teritorial Galați al Direcției Naționale Anticorupție. Dacă până acum procurorii anchetau faptele de corupție într-o clădire neadecvată a Administraţiei Pieţelor, de pe strada Traian, în curând se vor muta în Centru. Este vorba de clădirea municipalității situată pe strada Alexandru Ioan Cuza, la numărul 30, care va fi dată în folosință gratuită timp de cinci ani. În proiectul de hotărâre votat de aleșii locali se precizează că instituția își desfășoară activitățile într-un cadru impropriu și are nevoie de un sediu corespunzător.

Vă vine sau nu să credeți, DNA Galați mai împarte sediul cu o farmacie veterinară dar și cu un magazin de instalații sanitare. Mai mult, în vecinătate se află hala de legume și fructe, tarabele precupeților, precum și un veceu public. Situația devine și mai hilară, în fiecare toamnă, atunci când administrația locală serbează Târgul de Toamnă. Tarabe cu legume, fructe, florari și fel de fel de meșteșugari blochează complet intrarea în sediul Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul teritorial Galaţi.

Până să se mute în clădirea de la Piețe, DNA Galați a funcționat o vreme într-un imobil de pe strada Nicolae Bălcescu, vizavi de Direcția de Statistică, iar înainte de aceasta în clădirea de pe strada Basarabiei care găzduiește și parchetele de pe lângă Judecătorie, Tribunal şi Curtea de Apel.

nepasadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Oficial, în casă nouă

Deşi SC Transurb SA s-a mutat încă de anul trecut de pe strada Basarabiei nr. 4, în Autobază, pe strada George Coşbuc nr. 252, schimbarea sediului social a fost aprobată abia ieri de către aleşii locali. "Noul sediu al societăţii Transurb este în curtea depoului, prin urmare atât directorii cât şi întreaga conducere sunt mult mai aproape de angajaţii companiei. Inclusiv drumurile dintr-o parte în altă, folosirea maşinii pentru vizitele pe teren, pentru mica corespondenţă, pentru «te-a chemat directorul» s-au redus. Spaţiul nu mai este unul atât de generos pe cât îl aveau. S-au restrâns, au regândit altfel spaţiile pe care le-au găsit la depoul auto, l-au amenajat cum au putut, prin urmare din punct de vedere al întreţinerii, sunt costuri mult mai mici", a explicat primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu.

Acesta a dezvăluit şi ce se va întâmpla cu fostul sediu al Transurb, rămas acum gol: "Pentru fostul sediu avem o solicitare din partea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de a se muta cu sediul de pe strada Cuza în fostul sediu al celor de la Transurb de pe strada Basarabiei. În locul DNA de pe Cuza urmează, cel mai probabil, să vină Colegiului Medicilor, de la care avem o solicitare, şi care nu are în momentul de faţă un sediu propice pentru a-şi desfăşura activitatea".

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Se pregăteşte sediu nou pentru DNA

Până pe 21 septembrie, Primăria Galaţi aşteaptă ofertele din partea proiectanţilor interesaţi să realizeze documentaţia necesară pentru reabilitarea imobilului de pe Basarabiei nr. 4. Este vorba despre fostul sediu al SC Transurb, pe care municipalitatea vrea să îl reabiliteze şi modernizeze, iar pentru asta are nevoie de expertiză tehnică şi documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie. Valoarea estimate a contractului este de 60.000 de lei fără TVA, iar criteriul de atribuire este "preţul cel mai scăzut".

Reamintim că, încă de la finele anului 2018, SC Transurb s-a mutat în Autobază, pe strada George Coşbuc nr. 252, dar schimbarea sediului social a fost aprobată abia în august anul trecut. La acel moment, autorităţile declarau că pentru spaţiul rămas gol există o solicitare din partea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de a se muta cu sediul de pe strada Cuza în fostul sediu al celor de la Transurb de pe strada Basarabiei. În locul DNA ar fi urmat să vină Colegiului Medicilor.

Rămâne de văzut dacă aceste planuri au mai rămas valabile şi mai ales cât va costa reabilitarea clădirii de pe Basarabiei nr. 4.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Bătălie pentru viitorul sediu al DNA Galaţi

Nu mai puţin de patru proiectanţi se bat pentru contractul de reabilitare a viitorului sediu DNA Galaţi. Este vorba, aşa cum aţi putut afla din ziarul "Viaţa liberă", de imobilul de pe strada Basarabiei nr. 4, fostul sediu al SC Transurb SA, pe care Primăria vrea să-l reabiliteze pentru a-l pune la dispoziţia DNA Galaţi, care a făcut o solicitare în acest sens.

Până la reabilitarea efectivă, este nevoie de servicii de proiectare - faza documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii şi expertiză tehnică.

Conform datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, pentru contractarea acestor servicii au depus oferte Amco Project&Design, Via Pro It Consulting SRL, Proficons Project SRL şi asocierea Arhideskvision - AM Arhidream. Valoarea estimativă a contractului este de 60.000 de lei fără TVA, iar criteriul de atribuire este "preţul cel mai scăzut". Rămâne de văzut cine va câştiga contractul.

Cert este că imobilul are mare nevoie de reabilitare, mai ales că a fost eliberat încă de la finele anului 2018, când SC Transurb s-a mutat în Autobază, pe strada George Coşbuc nr. 252.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Imobil pus la dispoziţia DNA Galaţi de aleşii locali

Aleşii locali au fost de acord să pună la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Galați imobilul situat pe strada Basarabiei nr. 4. Este vorba despre fostul sediu al SC Transurb SA, pe care conducerea operatorului de transport l-a eliberat încă de la finele anului 2018, când s-a mutat în Autobază, pe strada George Coşbuc nr. 252.
În raportul de specialitate al hotărârii Consiliului Local se arată că, în prezent, imobilul este nefolosit, fapt care, în timp, duce la degradarea acestuia. De altfel, pentru servicii de proiectare - faza documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii şi expertiză tehnică, Primăria Galaţi a atribuit, la finele anului trecut, un contract de 27.300 de lei fără TVA firmei Proficons Project SRL. Reabilitarea însă nu o va face Primăria.
Potrivit unei adrese DNA, procedura de trecere în administrare este necesară pentru ca reabilitarea imobilului să fie efectuată de către Compania Naţională de Investiţii. Imobilul, compus din teren în suprafață de 767 mp și clădiri în suprafață construită totală de 385 mp, cu o valoare de inventar de 2.308.225 de lei se va pune la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Galați, pe perioada necesară desfășurării activității serviciului public.
În prezent, DNA Galaţi îşi desfăşoară activitatea într-un imobil de pe strada Alexandru Ioan Cuza nr. 30, spaţiu considerat insuficient.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Municipalitatea, prinsă cu "ocaua mică"

Hotărârea Consiliului Local prin care fostul sediu al SC Transurb, de pe strada Basarabiei nr. 4, este pus la dispoziţia Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Galați, în vederea desfășurării activității serviciului public, va fi modificată. Motivul? Autorităţile au descoperit că în cuprinsul hotărârii sunt menţionate numai suprafeţele din acte, iar în anexa hotărârii, ce reprezintă planul de amplasament, sunt trecute doar suprafeţele măsurate, preluate din extrasul de carte funciară. Pentru că dimensiunile nu se "pupă", s-a decis ca în hotărâre să fie cuprinse ambele variante. Este vorba despre "teren în suprafață de 767 mp din acte și suprafață măsurată de 763 mp, cu valoarea de inventar de 648.920 de lei, respectiv suprafață construită totală de 385 mp din acte și suprafață construită măsurată totală de 383 mp, cu valoarea de inventar de 1.659.305 lei", după cum se precizează în proiectul de modificare. Reamintim, DNA Galaţi a solicitat clădirea şi terenul, argumentând că îşi desfăşoară activitatea într-un imobil de pe strada Alexandru Ioan Cuza nr. 30, spaţiu considerat insuficient. Reabilitarea imobilului va fi realizată de Compania Naţională de Investiţii.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Cât va costa viitorul sediu al DNA Galaţi

Peste 6,96 milioane de lei reprezintă valoarea investiţiei de care are nevoie clădirea de pe strada Basarabiei nr. 4, în care îşi va desfăşura activitatea Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Galați. Este vorba despre fostul sediu al societăţii Transurb SA, care, prin votul aleşilor locali, a fost pus la dispoziţia DNA Galaţi.

Un proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul "Reabilitare imobil strada Basarabiei nr. 4" va fi supus votului la şedinţa ordinară de miercuri, 24 noiembrie 2021, a Consiliului Local. Este vorba despre fostul sediu al SC Transurb SA, pe care conducerea operatorului de transport l-a eliberat încă de la finele anului 2018, când s-a mutat în Autobază, pe strada George Coşbuc nr. 252.

Aşa cum aţi putut afla din ziarul "Viaţa liberă", DNA Galaţi a solicitat clădirea şi terenul rămase libere, argumentând că îşi desfăşoară activitatea într-un imobil de pe strada Alexandru Ioan Cuza nr. 30, spaţiu considerat insuficient. În mai anul acesta consilierii locali au fost de acord să le-o pună la dispoziție. Conform datelor oficiale, imobilul cuprinde: "teren în suprafață de 767 mp din acte și suprafață măsurată de 763 mp, cu valoarea de inventar de 648.920 de lei, respectiv, suprafață construită totală de 385 mp din acte și suprafață construită măsurată totală de 383 mp, cu valoarea de inventar de 1.659.305 lei".

În raportul de specialitate al hotărârii Consiliului Local se arăta că, în prezent, imobilul este nefolosit, fapt care, în timp, duce la degradarea acestuia. Potrivit unei adrese DNA, procedura de trecere în administrare este necesară pentru ca reabilitarea imobilului să fie efectuată de către Compania Naţională de Investiţii.
De altfel, pentru servicii de proiectare - faza documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii şi expertiză tehnică, Primăria Galaţi a atribuit, la finele anului trecut, un contract de 27.300 de lei fără TVA firmei Proficons Project SRL. Şi iată că acum vin pe masa aleşilor costurile lucrărilor.

Ce lucrări sunt necesare

Potrivit proiectului de hotărâre, viitorul sediu al DNA are nevoie în primul rând de lucrări de consolidare: consolidarea pereţilor structurali din zidărie, prin placarea în totalitate a pereţilor exteriori, consolidarea fundaţiilor din zidărie prin cămăşuire cu beton armat şi plase din oţel, realizarea de planşee din beton armat peste parter şi etaj, desfacerea şi refacerea podului, inclusiv şarpanta şi a învelitorii, cu ignifugarea elementelor şarpantei.

De asemenea, sunt necesare lucrări de amenajare interioară şi instalaţii: refacerea finisajelor interioare şi a compartimentărilor, lucrări necesare obținerii avizului ISU, lucrări de termoizolaţie, refacerea instalaţiilor electrice, termice, sanitare, montare centrală termică, instalaţie de detecţie şi alarmare incendiu, realizarea unui sistem de ventilaţii, dar şi demolarea umor corpuri de clădire. În plus, va fi realizată o scară metalică pentru evacuare în caz de incendiu.

Proiectul cuprinde şi intervenţii de sistematizare verticală: refacerea sistematizării verticale şi a sistemului de scurgere a apelor pluviale, refacerea trotuarelor pe tot perimetrul clădirii, amenajare platformă betonată în incintă şi refacere împrejmuire, amenajarea a şase locuri de parcare şi a unei rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități.

De asemenea, vor fi necesare şi dotări interioare: mobilier pentru birouri si rafturi pentru arhivare.

În consecinţă, valoarea investiţiei se ridică la 6.961.514,64 de lei, cu sursa de finanţare buget local sau împrumut, iar durata de realizare este de 14 luni.

Ce rol are Primăria?

Din moment ce acest imobil a fost pus la dispoziţia DNA, în vederea desfășurării activității serviciului public, am fost curioşi să aflăm de ce este nevoie de un astfel de proiect de hotărâre, mai ales dacă lucrările vor fi executate de Compania Naţională de Investiţii (CNI).
"Referitor la solicitarea dumneavoastră, vă comunicăm că, având în vedere statutul juridic, Primăria municipiului Galați este cea care poate înainta către CNI solicitarea de realizare a lucrărilor pentru reabilitarea imobilului din strada Basarabiei nr. 4", ne-a transmis Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați.
În concluzie, până când va deveni sediul DNA, important este ca oraşul să scape de o clădire care se degradează pe zi de trece, dar este păzită.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.