Jump to content

Vlasie, "Kahn" de Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Vlasie, "Kahn" de Galaţi

În condiţiile în care primii doi portari din lotul Oţelului, Brăneţ şi Grahovac, sunt accidentaţi, antrenorul Oţelului, Viorel Tănase, nu are de ales pentru meciul de miercuri, cu Ceahlăul în Cupa României, şi merge pe mâna celor doi portari care au început sezonul în liga a treia, la satelitul Oţelul II: lituanianul Tadas Simaitis şi gălăţeanul Alexandru Vlasie.

Titular va fi Simaitis, dar pentru Vlasie nu contează că va fi doar rezervă. Luni seară a adormit greu, dar fericit, era prima lui noapte în cantonamentul unei echipe de prima ligă, înainte de meci, avându-l coleg de cameră pe Chipirliu, promovat şi el în acest sezon tot de la echipa secundă. "Este prima oară când cochetez cu lotul unei echipe de Liga I şi este un moment special pentru mine, chiar dacă ştiu că nu o să fiu titular. Regret enorm accidentările lui Brăneţ şi Branko, sunt pierderi mari pentru echipă. Din fericire, apără Tadas, ştiu ce poate şi sunt convins că va face un meci excelent", a mărturisit Vlasie.

I se spune "Kahn", poreclă pe care a căpătat-o din primi ani ai junioratului datorită unei asemănări fizice cu celebrul fost portar german. Are 22 ani, nu mai este chiar un puşti, dar nu-şi face probleme că trec anii, convins că nu e departe ziua când va apăra în prima ligă. "N-am apucat să-l văd pe Kahn jucând, dar am citit multe despre el pe internet. Mulţi spun că nu a fost un talent uriaş şi că a ajuns mare prin muncă şi perserverenţă. Mult timp a fost şi el doar rezervă la Karslruhe, asta e specific portarilor, ocazia pasului cel mare înainte la noi apare mult mai târziu. Această convocare în lotul echipei mari a Oţelului mă face să sper că se apropie acea zi şi pentru mine. Trebuie să muncesc mult, să fiu pregătit pentru acel moment, răbdare am destulă", a declarat "Kahn" al Oţelului.

Întâmplarea face ca debutul său la seniori să se fi produs tot la un meci cu Ceahlăul (scor 2-2) şi tot cu Viorel Tănase antrenor, în 23 octombrie 2010, pe vremea când ambii erau la FCM Dunărea, unde Vlasie a făcut junioratul. Apoi a plecat în Liga a III-a, la Politehnica Galaţi, iar după desfiinţarea acestei echipe în vara trecută a urmat transferul la Oţelul.

prosport.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.