dcp100168 Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 Poliţiştii caută un taximetrist dispărut de două zilePolițiștii gălățeni sunt în alertă maximă. Aceștia caută un taximetrist care a plecat în cursa acum două zile și despre care nu se mai știe nimic. Sunt luate în calcul mai multe ipoteze, între care și uciderea bărbatului.europafm.ro"Căutaţi-l pe Vali"Politia din Galati este in alerta. Cauta un taximetrist care a plecat in cursa marti seara si de atunci nu se mai stie nimic de el. Colegii de la Samatax mi-au spus ca il cheama Vali si are in jur de 60 de ani. Masina pe care lucra, inscriptionata cu insemnele Samatax, este un Logan alb cu numarul de inmatriculare GL 09 BWT. Taximetristul a plecat in cursa spre Cudalbi, cu trei clienti in masina, acesta fiind ultimul anunt al lui la dispecerat. De marti noapte, Vali nu mai raspunde nici la telefonul mobil, nici la statia de emisie-receptie. Politia a inceput procedurile de cautare. In citeva ore va fi dat in urmarire generala, iar masina in UG si consemn la frontiere.facebook.com
dcp100168 Posted November 29, 2012 Author Posted November 29, 2012 UN BĂRBAT, DISPĂRUT ÎN CONDIŢII SUSPECTE, ESTE CĂUTAT DE POLIŢIŞTII GĂLĂŢENIÎn dimineaţa zilei de 27 noiembrie a.c., poliţiştii Secţiei 2 au fost sesizaţi despre faptul că Andrieş Valentin de 59 ani, din Galaţi a dispărut de la domiciliu.Din primele verificări efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul lucra ca şi conducător auto la o firmă de taximetrie din municipiul Galaţi şi, în după amiaza zilei de 26 noiembrie 2012, a plecat să efectueze o cursă în localitatea Cudalbi şi nu a mai revenit.Cauza a fost preluată de Compartimentul Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, atât bărbatul cât şi autoturismul cu care se deplasa fiind daţi în urmărie naţională la nici 24 de ore de la data dispariţiei.Persoana dispărută are 1,72 înălţime, constituţie astenică, faţa ovală, păr şaten cu fir ondulat, ochi verzi şi purta, la data dispariţiei, o vestă matlasată din fâş de culoare neagră şi panatlon blue-jeans de aceeaşi culoare.Bărbatul poartă în permanenţă ochelari de vedere.Persoanele care l-au văzut sau pot da relaţii despre acesta sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.
dcp100168 Posted November 30, 2012 Author Posted November 30, 2012 Taximetrist gălăţean dispărut fără urmă, în drum spre Cudalbi* Poliţiştii gălăţeni îl caută pe Valentin Andrieş, un gălăţean care a dispărut luni searăBărbatul lucra ca taximetrist de un an şi jumătate şi a plecat luni seară într-o cursă spre Cudalbi. Valentin Andrieş şi-a anunţat soţia că va mai întârzia aproximativ o oră, dar nu a mai ajuns acasă. Când a văzut că soţul ei întârzie, femeia l-a sunat, dar telefonul era deja închis.De atunci nimeni nu mai ştie de el. Marţi dimineaţă, a fost alertată poliţia. „Fiind o dispariţie suspectă, bărbatul a fost dat în urmărire naţională la doar 24 de ore. Maşina a fost dată în consemn la frontieră. Poliţiştii au demarat o anchetă şi îl caută pe bărbatul dispărut”, ne-a declarat Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.Şeful lui Valentin Andrieş este îngrijorat de soarta bărbatului şi speră ca acesta să fie găsit cât mai curând. „Marţi dimineaţă l-am căutat şi noi. Sperăm ca poliţiştii să aibă mai mult succes. Este un om de mare calitate, care era îndrăgit de toţi colegii”, ne-a spus şeful bărbatului.Se vorbeşte despre el la timpul trecutColegii lui însă sunt deja sceptici şi susţin că sunt slabe şanse ca acesta să mai fie găsit în viaţă. „Cu cât trece timpul, cu atât şansele să fie găsit viu sunt din ce în ce mai mici. Noi sperăm să fie sănătos. Nu cred că avea foarte mulţi bani la el, pentru că încasările zilnice nu sunt mari. Probabil maşina a reprezentat o atracţie. Avea un Logan nou”, ne-a spus Marian Vasile, colegul lui Valentin Andrieş.„Era un bărbat la locul lui. Nu deranja pe nimeni şi nu a avut niciodată probleme. Taximetria este o meserie periculoasă. În urmă cu trei ani am avut un client pe care trebuia să îl duc la Pechea. Pe drum mi-a spus că vrea să conducă. A coborât din maşină să vină să se urce la volan. Atunci am plecat şi l-am lăsat pe jos. De acum înainte voi pleca în curse externe doar dacă clientul îmi arată buletinul pentru a putea comunica la bază datele lui de identificare. Altfel nu cred că mai risc să plec”, ne-a povestit un alt coleg, Florin Bercea.Valentin Andrieş era angajat la firma de taxi şi împărţea maşina cu Gicu Andrei. „Era un om foarte punctual. Dacă era în cursă şi nu ajungea la ora fixată să îmi aducă maşina mă suna. De data aceasta nu m-a mai sunat să mă anunţe. Era un coleg foarte bun”, ne-a spus bărbatul.Dacă familia şi poliţiştii speră să îl găsească în viaţă pe taximetrist, colegii lui vorbesc deja la timpul trecut. Din păcate ei sunt conştienţi de faptul că timpul nu mai este un aliat pentru colegul lor. „Noi sperăm să fie găsit în viaţă. Dar, cum timpul trece, nu ne putem gândi decât la ce este mai rău”, susţin colegii taximetristului.Cum poate fi identificat?Valentin Andrieş are 1,72 înălţime, constituţie astenică, faţa ovală, păr şaten cu fir ondulat, ochi verzi şi purta, la data dispariţiei, o vestă matlasată din fâş de culoare neagră şi pantalon blue-jeans de aceeaşi culoare. Bărbatul poartă în permanenţă ochelari de vedere.Persoanele care l-au văzut sau pot da relaţii despre acesta sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.viata-libera.ro
dcp100168 Posted November 30, 2012 Author Posted November 30, 2012 Taximetristul dispărut a fost găsit mort la Cudalbi. Bărbatul a fost aruncat într-o fântânăTaximetristul gălăţean Valentin Andrieş a fost găsit mort în comuna Cudalbi, acolo unde a plecat, luni seara, într-o cursă cu trei clienţi. Taximetristul a fost omorât de doi bărbaţi, autorii fiind prinşi de Poliţie. Potrivit unor surse neoficiale, ambii sunt din Cudalbi. Filmul crimei: Criminalii l-au legat pe şofer de picioare şi l-au băgat în portbagajul maşinii. În comuna Cudalbi l-au aruncat pe taximetristul aflat încă în viaţă într-o fântână.viata-libera.ro
dcp100168 Posted November 30, 2012 Author Posted November 30, 2012 Aruncat de viu într-o fântână părăsităTaximetristul din Galaţi dispărut în condiţii suspecte, luni seara, a fost găsit mort într-o fântână părăsită de pe un câmp din apropierea localităţii Rediu, a declarat astăzi, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, comisar şef Dănuţ Lefter.Potrivit acestuia, poliţiştii au identificat doi suspecţi, din localitatea gălăţeană Cudalbi, pe care i-au urmărit două zile, după ce fugiseră de la domiciliu. Cei doi, dintre care unul recidivist, cu vârste până în 30 ani, au povestit că au comandat prin telefon taxiul cu scopul de a ajunge la Cudalbi. Pe drum l-au bătut pe taximetristul Valentin Andrieş, de 59 ani, din Galaţi, l-au legat de mâini şi de picioare şi l-au băgat în portbagajul maşinii. Ulterior, s-au dus pe un câmp din apropierea localităţii Rediu şi l-au aruncat de viu într-o fântână părăsită.La această oră, poliţiştii şi procurorii se deplasează împreună cu cei doi suspecţi spre locul faptei.Cercetările continuă pentru aflarea tuturor împrejurărilor în care s-a produs crima.presagalati.ro
dcp100168 Posted December 1, 2012 Author Posted December 1, 2012 Moarte cruntă pentru taximetristul dispărut* Colegii lui Valentin Andrieş avuseseră dreptate: taximetristul şi-a pierdut viaţa în această ultimă cursă * Făptaşii au fost prinşi, ieri, de poliţişti, care au făcut uz de armă pentru a-i opriValentin Andrieş, taximetristul dispărut luni seară, în drum spre Cudalbi, a fost găsit mort într-o fântână din apropierea comunei. Ieri dimineaţă, după o urmărire în care au făcut uz de armă pentru a-i opri, poliţiştii i-au prins pe ce cei doi bărbaţi, Gelu Chiriac, de 23 de ani, şi Costache Guzgă, de 24 de ani, care l-au omorât.Din primele cercetări, reiese că moartea bărbatului a fost cumplită. El a fost aruncat de viu într-o fântână, dar nu se ştie încă dacă a murit înecat sau din cauza hipotermiei. Anchetatorii au aflat toată povestea chiar din gura criminalilor. „Cei doi l-au sunat pe taximetrist şi le-a cerut să vină să îi ia din Cudalbi pentru că voiau să ajungă la Galaţi. I-au dat întâlnire în afara localităţii şi apoi i-au spus că trebuie să se mai întâlnească cu o a treia persoană. Au mers pe câmp, unde au stat mai bine de o oră. La un moment dat, taximetristul a coborât din maşină. Atunci tinerii i-au cerut maşina. Cum s-au lovit de un refuz, au tăbărât pe el şi l-au imobilizat. L-au legat de mâini şi de picioare şi l-au băgat în portbagaj. S-au plimbat pe câmp şi apoi s-au decis să scape de taximetrist. Cunoşteau foarte bine zona şi au ales o fântână aflată în mijlocul câmpului. Nu au fost impresionaţi nicio clipă de rugăminţile bărbatului de a fi lăsat în viaţă”, ne-a povestit Ştefan Căpătan, şeful Biroului de Investigaţii Criminale Galaţi.După ce au scăpat de taximetrist, Costache şi Gelu au plecat în plimbare cu maşina. Gelu Chiriac, proaspăt ieşit din Penitenciar, a locuit o perioadă la prietenul lui Costache, dar acum preferau să doarmă în câmp pentru că erau căutaţi de poliţie. „Cei doi erau căutaţi pentru că au furat mai multe bunuri, printre care şi cartele telefonice, din societăţi comerciale din Cudalbi şi din apropiere. În momentul în care au furat taxiul, cei doi erau fugari”, a mai adăugat Ştefan Căpătan.Jaful şi crima, cu lux de amănunteTinerii au scos însemnele de taxi de pe maşină şi i-au schimbat numerele de înmatriculare. Actele taximetristului şi actele maşinii au fost arse în apropierea fântânii. „După ce am stat de vorbă cu familia bărbatului şi am făcut mai multe cercetări am înregistrat cauza ca omor. Am mers la Cudalbi şi aşa am aflat că cei doi tineri se plimbau foarte des cu maşina. Am încercat să îi prindem joi seară, dar au reuşit să scape, profitând de o maşina nouă, mai puternică. Vineri dimineaţă, am revenit în zonă şi i-am depistat. I-am urmărit pe câmp şi s-a folosit armamentul din dotare pentru a-i soma să oprească maşina”, a completat şeful Biroului de Investigaţii Criminale. Iniţial, tinerii au declarat că au cumpărat maşina de la cineva din Pechea. Apoi, luaţi serios la întrebări, Chiriac şi Guzgă şi-au recunoscut faptele. Ba mai mult le-au povestit poliţiştilor, cu lux de amănunte, şi modul în care l-au ucis pe taximetrist. „Motivul a fost jaful. Cei doi au luat de la victimă 150 de lei, telefonul mobil şi maşina”, ne-a declarat Dănuţ Lefter, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi.Închisoare pe viaţă Localnicii din Cudalbi spun că le-au făcut comuna de râs şi că speră ca cei doi să primească închisoare pe viaţă, dar că şi asta ar fi prea puţin pentru ceea ce au făcut.Gelu Chiriac şi Costache Guzgă au fost reţinuţi de procurori sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor deosebit de grav şi tâlhărie. Unul dintre ei va mai da socoteală şi pentru faptul că a condus fără permis. Poliţiştii spun însă că faptele celor doi sunt pline de cruzime şi există posibilitatea să li se reţină în sarcină şi acest lucru. Tinerii riscă o pedeapsă de 25 de ani de închisoare sau închisoarea pe viaţă.viata-libera.ro
dcp100168 Posted December 2, 2012 Author Posted December 2, 2012 Ucigaşii taximetristului au ajuns după gratii* Valentin Andrieş şi-a pierdut viaţa pentru 150 de lei, un telefon mobil şi un autoturism Logan nou, care aparţinea firmei de taxiGelu Chiriac şi Costache Guzgă, cei doi tineri care l-au omorât pe taximetristul Valentin Andrieş, au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Tinerii sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de omor deosebit de grav şi tâlhărie, iar Gelu Chiriac va mai da socoteală şi pentru faptul că a condus fără permis.Vă reamintim că Gelu Chiriac şi Costache Guzgă au fost prinşi vineri dimineaţă, după ce poliţiştii i-au urmărit pe câmp cu maşina şi au făcut uz de armă. Cei doi sunt acuzaţi că l-au legat pe taximetrist de picioare şi de mâini şi l-au plimbat mai multe ore în portbagajul taxiului. Apoi s-au decis să scape de şofer, pentru a rămâne cu maşina. Ca Valentin Andrieş să nu ajungă la poliţie şi să-i reclame înainte ca ei să poată fugi, l-au aruncat pe bărbat într-o fântână aflată în mijlocul câmpului. Valentin Andrieş era în viaţă în momentul în care a fost aruncat în fântână şi era legat doar la picioare. Medicii legişti vor afla în urma necropsiei dacă bărbatul a murit din cauza hipotermiei sau prin înec.Povestea tragică a lui Valentin Andrieş i-a speriat pe colegii de breaslă. „De acum plec în curse externe doar dacă clientul îmi pune buletinul pe bord ca să pot să îi las datele de identificare la bază. Altfel nu mai plec din oraş. Este mult prea periculos”, ne-a mărturisit unul dintre colegii lui taximetristului ucis.viata-libera.ro
dcp100168 Posted December 4, 2012 Author Posted December 4, 2012 Taximetristul ucis săptămâna trecută a fost condus pe ultimul drum de zeci de colegiTaximetriştii gălăţeni l-au condus pe ultimul drum pe Valentin Andrieş, colegul lor ucis săptămâna trecută. Taximetriştii, nu doar cei de la firma la care lucra Valentin Andrieş, au renunţat pentru câteva ore la meseria lor şi au însoţit cortegiul, trăgând astfel un semnal de alarmă asupra pericolului care îi paşte în fiecare zi. Unii dintre ei au mărturisit că sfârşitul tragic al colegului lor i-a făcut să se gândească să renunţe la meserie.„Nu se merită să îţi pui viaţa în pericol pentru câţiva bănuţi. Mai bine mă duc să muncesc în construcţii”, ne-a spus unul dintre taximetrişti.Vă reamintim că Valentin Andrieş a fost aruncat într-o fântână, săptămâna trecută, de doi clienţi care l-au chemat la Cudalbi pentru a-i aduce la Galaţi. Bărbatul şi-a pierdut viaţa din cauza hipotermiei şi a fost scos din fântână abia vineri după-amiază. Cei doi tineri care l-au ucis pe Valentin Andrieş se află după gratii, ei fiind arestaţi preventiv pentru 29 de zile.viata-libera.ro
dcp100168 Posted January 25, 2013 Author Posted January 25, 2013 Asasinii taximetristului Valentin Andrieş, încă o lună după gratiiMagistraţii Tribunalului au mai dat 30 de zile de arest asasinilor taximetristului Valentin Andrieş. Gelu Chiriac şi Costache Guzgă sunt în continuare cercetaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunal sub acuzaţia de omor deosebit de grav. Dată fiind învinuirea, pentru cei doi sunt aşteptate în continuare raporturile psihiatrice. Potrivit anchetatorilor, cei doi i-au solicitat lui Andrieş o cursă până în Cudalbi, după care odată ajunşi la destinaţie l-au omorât. Taximetristul a fost găsit mort într-o fântână, legat de mâini şi de picioare. Chiriac şi Guzgă au fost prinşi în timp ce se plimbau cu taxiul lui Andrieş. De altfel, se pare că maşina a şi fost miza crimei, în condiţiile în care Andrieş nu avea bani asupra lui.viata-libera.ro
dcp100168 Posted February 15, 2013 Author Posted February 15, 2013 Asasinii taximetristului Valentin Andrieş au fost trimişi în judecatăAsasinii taximetristului găsit mort într-o fântână au fost trimişi în judecată. Costache Guzgă şi Gelu Chiriac vor avea primul termen de judecată pe 3 aprilie. Cei doi l-au asasinat pe Valentin Andrieş pentru a-i fura maşina. Pentru că se cunoscuseră cu ocazia unei curse în afara oraşului, pentru care-i plătiseră 150 de lei, cei doi l-au ademenit sub pretextul altei călătorii. Asta după ce în prealabil hotărâseră să-i fure maşina. L-au legat de mâini şi de picioare cu sârmă, l-au băgat în portbagajul maşinii, după care au decis să-l arunce în fântână, pentru a fi găsit foarte greu, lucru ce le dădea şi lor timp să nu mai fie depistaţi.viata-libera.ro
dcp100168 Posted February 25, 2013 Author Posted February 25, 2013 Filmul morţii taximetristului Andrieş. Procesul asasinilor va începe în aprilie* Procurorii au făcut public rechizitoriul cazului care a şocat Galaţiul la sfârşitului anului trecutAsasinii taximetristului Valentin Andrieş au avut un plan prin care să-şi atragă victima în cursă pentru a-i fura maşina, dar lucrurile au luat-o razna şi au ajuns să-l omoare în chinuri.În cele 20 de pagini ale rechizitoriului, procurorii arată chinurile la care a fost supus Valentin Andrieş înainte de a fi ucis. Nu numai că l-au legat cu sârmă de mâini, băgându-l în portbagaj, dar l-au şi aruncat în fântână fără să stea prea mult pe gânduri, ascultându-i apoi ţipetele şi urletele de ajutor mult timp după ce au făcut gestul criminal. După această scenă, au urcat în maşină, plecând să se plimbe prin comuna Costache Negri. Amănuntele din rechizitoriul procurorilor Parchetului Tribunalului sunt absolut halucinante.Şi-a cunoscut asasinii cu câteva zile înainte de a fi ucisUnul dintre asasini, Gelu Chiriac, ieşise din închisoare cu o lună de zile înainte de a comite crima. Cu câteva zile înainte de oribila faptă, Chiriac şi Costache Guzgă au furat dintr-un magazin din Cudalbi bunuri pe care le-au băgat în trei saci, chemând un taxi care să-i ducă la Galaţi. Taximetristul care i-a transportat atunci în Galaţi a fost chiar Valentin Andrieş. El i-a povestit fiicei lui că a primit cadou o pungă de cafea şi a câştigat 150 de lei din această cursă, rămânând din sumă cu aproximativ 70 de lei, banii lui. Atunci le-a dat numărul de telefon, pentru eventuale alte curse.Procurorii arată în rechizitoriu că, în momentul când au rămas fără bani, au luat decizia de a-i fura maşina taximetristului. Fiica lui Andrieş le-a povestit anchetatorilor cum, cu o zi înainte de dispariţie, tatăl său a fost sunat de Costache Guzgă, care i-a cerut să-l ducă la Cudalbi. Pentru că nu era tura lui, taximetristul l-a refuzat, rămânând să ia legătura a doua zi, pe 26 noiembrie 2012.„Deschizi uşa şi îl tragi, iar eu îi dau două picioare şi îl legăm”Andrieş a ajuns la Cudalbi, în jurul orei 18,00, cei doi aşteptându-l cu o bucată de sârmă, luată dintr-o vie. I-au cerut să-i ducă undeva în afara localităţii, unde ar urma să aibă o întâlnire. Sub pretexul că aşteaptă pe cineva, i-au cerut taximetristului să oprească şi au rămas pe loc aproximativ o oră, timp în care au comunicat prin sms-uri. „Băi, văru’, dă-te tu şi doboară-l la pământ”; „Îi dai un pumn să-l ameţeşti, da?”; „Pocneşte-l şi îi bag laţu' în gât”; „Păi să nu aibă spray în uşă”, sunt câteva dintre mesajele trimise de Guzgă către Chiriac. Iată câteva mostre şi din mesajele lui Chiriac către Guzgă: „Păi, dă-te şi zi-i că are o roată moale”; „Hai, cum facem?”; „Deschizi uşa şi îl tragi, iar eu îi dau două picioare şi îl legăm”; „Nu are timp să-l ia, că tu îl legi, eu îl pocnesc”. Potrivit rechizitoriului, cei doi ar fi ales varianta lui Chiriac, i-au spus şoferului că are o roată moale la maşină, acesta a coborât şi atunci a început calvarul său.I-au dat apă şi o ţigară, privindu-l cum plângeProcurorii au redat filmul agresiunii: Guzgă l-a apucat pe Andrieş de gât şi l-a lovit în zona feţei. Chiriac i s-a alăturat, punându-l la pământ, după care Guzgă i-a legat cu sârma picioarele şi mâinile. I-au luat 40 de lei şi telefonul, în care Guzgă a băgat o cartelă. L-au băgat pe Andrieş în portbagaj, după care s-au urcat în maşină, conducând-o fără vreo ţintă precisă. Drumul acesta însă le-a adus şi decizia de a-l arunca în fântână. „S-au gândit să facă acest lucru pentru a îngreuna ancheta şi pentru ca victima să nu fie găsită prea curând sau să fie găsită într-un moment în care ei nu mai puteau fi depistaţi”, arată procurorii. În tot acest timp, victima bătea în capota portbagajului, atât de tare încât cei doi au oprit maşina. Andrieş le-a cerut apă şi o ţigară, după ce a fumat, le-a cerut plângând să-l lase să plece, pentru că nu le-a greşit cu nimic. Cei doi i-au dat speranţe, promiţându-i că-l vor duce la Galaţi, după care l-au închis din nou în portbagaj, plimbându-l cu maşina încă o oră şi jumătate.Andrieş şi-a ascuns buletinul sub bata slipuluiLa intersecţia dintre comunele Suhurlui şi Costache Negri, au găsit o fântână adâncă de 20 de metri. L-au scos pe Andrieş, l-au legat la ochi cu husa luată de pe un scaun al maşinii, l-au minţit că-l duc în alt autoturism, după care l-au aruncat în fântână. S-au urcat la volan şi s-au depărtat de fântână cam un kilometru jumătate şi în timp ce dezlipeau abţibildurile de taxi şi le dădeau foc, l-au auzit pe Valentin Andrieş zbierând din fântână după ajutor. Cei doi au încercat până pe 30 noiembrie să vândă maşina şi mai multe bunuri. Ei au fost găsiţi de poliţişti în afara comunei Cudalbi, în zona canalelor de irigaţii. Pentru a-i prinde, oamenii legii au folosit armele. Cei doi le-au indicat poliţiştilor locul unde-l pot găsi pe Andrieş. Şoferul avea ascunse sub bata slipului buletinul de identitate şi 200 de coroane cehe.Cei doi au fost trimişi în judecată pentru omor deosebit de grav, procurorii vorbind în rechizitoriu despre actele de cruzime la care cei doi au apelat pentru a-l ucide pe Andrieş. Guzgă şi Chiriac vor fi nevoiţi să dea ochii cu familia lui Andrieş, dar şi cu prietenii acestuia pe 3 aprilie, când va demara procesul acestui asasinat.viata-libera.ro
dcp100168 Posted April 8, 2013 Author Posted April 8, 2013 Asasinii taximetristului Andrieş vor rămâne în arest. În mai urmează să fie audiaţi martoriiAsasinii taximetristului Vasile Andrieş vor rămâne după gratii încă o lună de zile au decis magistraţii Tribunalului Galaţi. În februarie, Gelu Chiriac şi Costache Guzgă au fost trimişi în judecată sub acuzaţia de omor deosebit de grav, procurorii stabilind că inculpaţii l-au ucis în chinuri pe Andrieş. Cei doi l-au legat de mâini şi de picioare cu o sârmă, i-au creat sentimentul că-l vor elibera, după care l-au aruncat într-o fântână, ascultându-i strigătele de groază. Scopul crimei a fost furtul maşinii noi cu care Andrieş făcea taximetrie. Din arhiva electronică a Tribunalului reiese că acuzaţii nu au atacat decizia instanţei de a-i ţine în arest. Judecătorii au stabilit că pe 14 mai vor fi audiaţi martorii din acest dosar.viata-libera.ro
dcp100168 Posted June 12, 2013 Author Posted June 12, 2013 Ucigaşii taximetristului gălăţean Valentin Andrieş au fost condamnaţi pe viaţăAsasinii taximetristului Valentin Andrieş au fost condamnaţi la detenţie pe viaţă. Decizia aparţine Tribunalului Galaţi, nu este definitivă, dar vine în contextul în care de foarte mulţi ani la noi nu s-a mai dat o astfel de pedeapsă.Parchetul a stabilit că Gelu Chiriac şi Costache Guzgă l-au asasinat pe Andrieş în chinuri groaznice. Procurorii au mai stabilit că scopul celor doi era să fure maşina cu care Andrieş făcea taximetrie. Rămaşi fără bani, l-au ademenit pe şofer cu o cursă în afara oraşului. Pe drum, cei doi au comunicat prin mesaje telefonice, punând la cale imobilizarea lui Andrieş. Când au reuşit să facă asta, l-au legat de mâini şi de picioare cu o sârmă, după care l-au băgat în portbagajul maşinii. L-au scos de acolo, l-au dezlegat, i-au dat o ţigară, lăsându-l să creadă că-l vor elibera, după care l-au aruncat într-o fântână. După cum au arătat procurorii în rechizitoriu, cei doi au stat şi au ascultat strigătele disperate ale omului, până când acestea nu s-au mai auzit. Anchetatorii au stabilit că victimal a murit în chinuri groaznice.După acest episod halucinant, cei doi au încercat să vândă maşina pe te miri ce şi mai nimic, numai să scape de obiectul care-i incrimina. În sala de judecată, inculpaţii nu au mai putut să asculte mărturiile celor din acest dosar, unul dintre ei cerând să fie scos din sală, lucru respins de magistrat.Rămâne de văzut dacă cei doi condamnaţi vor ataca decizia Tribunalului şi, în cazul în care o vor face, dacă soluţia va rămâne în această formă.viata-libera.ro
dcp100168 Posted October 29, 2013 Author Posted October 29, 2013 Pedeapsă redusă în cazul uciderii taximetristului gălăţean Valentin AndrieşCurtea de Apel Galaţi a redus pedeapsa unui dintre asasinii taximetristului Valentin Andrieş. Costache Guzgă s-a ales cu o condamnare de 28 de ani de puşcărie, în condiţiile în care Tribunalul i-a dat detenţie pe viaţă pentru omor deosebit de grav. Pentru celălalt inculpat, Gelu Chiriac, instanţa nu a dat dovadă de clemenţă, acesta rămânând cu închisoarea pe viaţă. Sentinţa nu este definitivă, cei doi având calea recursului la Înalta Curte.viata-libera.ro
riaji Posted October 31, 2013 Posted October 31, 2013 Probabil ca vor scapa amandoi fara inchisoare pe viata.. dar ma indoiesc ca vor mai iesi de-acolo vii.
dcp100168 Posted April 18, 2014 Author Posted April 18, 2014 Asasinii taximetristului Andrieş vor sta în puşcărie pe viaţăÎnalta Curte a soluţionat definitiv cazul celor care l-au asasinat pe taximetristul valentin Andrieş. După cum se ştie Curtea de Apel a desfiinţat sentinţa Tribunalului Galaţi, care-i condamnase la detenţie pe viaţă pe Costache Guzgă şi Gelu Chiriac. Magistraţii Curţii au decis ca primul să stea după gratii 28 de ani, păstrând condamnarea pe viaţă a lui Chiriac. Aceiaşi părere au avut-o şi judecătorii Înaltei Curţi, care au păstrat decizia magistraţilor gălăţeni. Astfel după aproape doi ani de judecată, cei care i-au luat viaţa lui Andrieş, într-un mod care a reuşit să oripileze opinia publică, şi-au primit pedepsele care nu sunt deloc uşoare.În toamna lui 2012, cei doi, rămaşi fără bani, au luat decizia de a-l atrage într-o cursă pe Andrieş, ca să-i fure taxiul, pe care să-l vândă ulterior. Îl ştiau pe valentin Andrieş de la o cursă pe care o făcuseră după ce furaseră marfă dintr-un magazin. La acel moment, i-au dat bani pentru cursă şi i-au luat numărul de telefon pentru orice eventualitate. În momentul în care au vândut tot ce furaseră şi nu mai aveau pe ce pune mâna, au luat decizia criminală. L-au sunat pe taximetrist sub pretextul unei curse în afara oraşului. Odată ce acesta i-a luat în maşină, cei doi au început să discute prin mesaje telefonice, cum să-l facă pe şofer să oprească, având de gând ca atunci când se va da jos din maşină să-l lege. Lucru care s-a şi întâmplat. L-au legau de mâini şi de picioare cu o sârmă şi l-au băgat în portbagajul maşinii. Fără a avea permis au condus maşina până într-un loc în care să nu-i audă şi să nu-i vadă nimeni. Au coborât, l-au scos din portbagaj pe taximetrist, l-au dezlegat, i-au dat o ţigară pe care să o fumeze, creându-i impresia că-l vor lăsa în pace. După acest episod, l-au luat de braţe şi l-au dus spre o fântână, unde l-au aruncat. Au stat pe loc până când strigătele lui Andrieş nu s-au mai auzit. Au luat maşina, pe care au încercat să o vândă, fără a reuşi, pentru că toţi cei care ar fi fost interesaţi au înţeles că ceva nu este în regulă cu maşina, bănuind că este furată. Aşa au ajuns să o distrugă, moment în care au fost descoperiţi de poliţişti.viata-libera.ro
dcp100168 Posted November 28, 2022 Author Posted November 28, 2022 Zece ani de la o crimă care a îngrozit Galațiul Sâmbătă, 26 noiembrie, s-au împlinit zece ani de la o crimă care a îngrozit Galațiul și care a umplut de furie, indignare și neputință comunitatea taximetriștilor gălățeni. În acea noapte din toamna anului 2012, taximetristul Valentin Andrieș a fost omorât cu sânge rece de doi (ne)oameni, Costache Guzgă și Gelu Chiriac. Hotărâți să-i fure mașina, cei doi l-au sunat pe taximetrist motivând o cursă în afara oraşului. Sub un pretext oarecare, l-au făcut să coboare din mașină, după care l-au legat de mâini şi de picioare cu o sârmă şi l-au băgat în portbagaj. Fără a avea permis au condus maşina până într-un loc în care să nu-i audă şi să nu-i vadă nimeni. Au coborât, l-au scos din portbagaj pe taximetrist, l-au dezlegat, i-au dat o ţigară, creându-i impresia că-l vor lăsa în pace. Apoi l-au luat de braţe şi l-au dus spre o fântână, unde l-au aruncat. Au stat pe loc până când strigătele lui Andrieş nu s-au mai auzit. „Când l-au descoperit polițiștii și au scos cadavrul din fântână, nu mai avea piele pe degete, de cât încercase, fără succes, să iasă”, ne-a spus unul dintre colegii lui Valentin. Ucigașii au luat maşina, pe care au încercat să o vândă, dar fără succes, pentru că toţi cei care ar fi fost interesaţi au înţeles că ceva nu este în regulă cu maşina, bănuind că este furată. Aşa au ajuns să o distrugă, moment în care au fost descoperiţi de poliţişti. În cele din urmă, în aprilie 2014, la un an și jumătate după comiterea crimei, Guzgă și Chiriac au fost condamnați la închisoare pe viață, printr-o sentință definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Unii spun că tot e prea mică pedeapsa. „Muncea ca să mai facă un ban ca să-și ajute fata. Și a ajuns în mormânt, băgat de doi nemernici”, ne-au spus colegii. Din Valentin Andrieș a mai rămas doar amintirea, în sufletele familiei și ale celor care l-au cunoscut. Și, din când în când, câte o postare, „îmbrăcată” cu multe lacrimi-emoticon, din partea foștilor colegi. viata-libera.ro
Recommended Posts