Jump to content

Parlamentari plătiţi de universităţi


dcp100168

Recommended Posts

Si parlamentari si profesori

Parlamentarii si-au facut un obicei cât se poate de avantajos din prezenta la catedrele universitatilor. În toata tara nu mai putin de 40 dintre membrii Camerei Deputatilor si 21 dintre cei ai Senatului îsi rotunjesc salariile cu lefuri provenite din învatamânt, prin norme ce le asigura venituri duble fata de încasarile din Parlament, mai ales daca sumele provin de la mai multe universitati. Campioana absoluta la acest capitol este senatoarea PRM Verginia Vedinas, care preda Dreptul la nu mai putin de cinci universitati, printre care si Universitatea „Dunarea de Jos” din Galati. De pe urma acestor activitati Verginia Vedinas a încasat anul trecut 100.000 de lei, de doua ori mai mult decât salariul unui parlamentar (sumele sunt preluate din declaratia de avere a acesteia).

Un alt caz cunoscut este cel al deputatului PD-L Galati Iulian Bârsan, care este în acelasi timp si profesor la Universitatea „Dunarea de Jos”, dar si prorector. “Ma descurc foarte bine în ambele ipostaze! De altfel, am doar câteva ore la catedra si le-am stabilit în asa fel încât sa pot ajunge de la Parlament”, spune Iulian Bârsan. Acesta spune ca a câstigat anul trecut peste 50.000 de lei de pe urma muncii prestate la Universitatea “Dunarea de Jos”.

În aceeasi situatie se afla si deputatul social-democrat Aurel Nechita, decan la Facultatea de Medicina din Galati. Acesta spune ca preda doar 7 ore pe saptamâna, pentru care a câstigat anul trecut în jur de 60.000 de lei.

Legea nu le interzice parlamentarilor sa presteze activitati didactice, dar se ridica numeroase semne de întrebare în privinta modului în care oamenii politici reusesc sa-si îndeplineasca, în acelasi timp, toate obligatiile pe care le implica atât munca la catedra, cât si cea de membri ai Legislativului.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=5

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.