Jump to content

Corpul central al Universităţii va fi reabilitat


dcp100168

Recommended Posts

Corpul central al Universităţii va fi reabilitat

* Pentru reabilitarea sediului central deja au fost alocate fonduri, însă conducerea universităţii are mai multe proiecte de investiţii în următoarea perioadă

600 de mii de lei este dispusă să investească actuala conducere a Universităţii "Dunărea de Jos" în reabilitarea corpului principal de clădire, în care se află sediul rectoratului şi al administraţiei instituţiei. Este vorba despre bani care provin din fonduri bugetare şi care ar urma să îmbunătăţească imaginea clădirii monument istoric. Potrivit cererii de ofertă postate pe Serviciul Electronic de Achiziţii Publice, va fi aleasă oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic (preţul va conta în proporţie de 50 la sută, durata de execuţie în proporţie de 30 la sută şi durata garanţiei lucrării în proporţie de 20 la sută).

Planuri pentru curţile interioare

Reabilitarea sediului central este doar una dintre investiţiile importante pe care le are în vedere conducerea "Dunării de Jos". Prorectorul Adrian Lungu spune că următoarea etapă va fi reabilitarea curţilor interioare care aparţin instituţiei. "Începem să ne ocupăm şi de curţi. Prima care va intra în lucrări este curtea din Campusul Ştiinţei, unde se află cele mai multe facultăţi (corpurile de vizavi de Catedrală, n.r.). Mai întâi va trebui să refacem sistemul de canalizare. Va urma apoi iluminatul şi îngroparea tuturor reţelelor de fibră optică şi gaz metan. Vom amenaja şi aproximativ 150 de locuri de parcare pentru profesori şi pentru studenţi, iar în ultima parte ne vom ocupa şi de amenajarea peisagistică. Vrem să punem bănci, să plantăm arbori cu valoare dendrologică, sunt mai multe proiecte", a declarat prorectorul Adrian Lungu.

Corpul W va fi dărâmat

De asemenea, universitatea intenţionează să dărâme una dintre clădirile aflate în patrimoniu, corpul W, aflat în vecinătatea sediului Poliţiei, de pe strada Domnească. "Clădirea prezintă un ridicat risc seismic şi deja am evacuat de acolo multe birouri. Avem deja o autorizaţie de dărâmare, însă problema este că o demolare este scumpă. Nu ştiu deocamdată ce vom face acolo. Eu mi-aş dori un centru cultural care să cuprindă o bibliotecă, săli de conferinţă. Nu ştiu, vom vedea. Mai întâi să avem fondurile necesare", a mai spus Adrian Lungu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.