Sari la conținut

Campania „ShoeBox - Cadoul din cutia de pantofi”, la Galaţi


Postare recomandata

Campania „ShoeBox - Cadoul din cutia de pantofi”, la Galaţi

Clapa Răducu Andrei, student la Facultatea de Mecanică din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos”, ne-a anunţat că la Galaţi se va desfăşura pentru prima dată campania „ShoeBox - Cadoul din cutia de pantofi”.

Dacă nu mai auzit de campania aceasta, vă spunem că e vorba de o iniţiativă naţională de ajutorare a copiilor orfani sau proveniţi din familii nevoiaşe. Proiectul a început acum 5 ani, la Cluj, şi s-a extins la nivel naţional, momentan desfăşurându-se în 18 locaţii. Site-ul oficial al campaniei este www.shoebox.ro.

Proiectul încurajează oamenii să aducă un zâmbet pe faţa unui copil printr-un cadou, ambalat frumos şi cu drag. Paşii sunt simpli: se ia o cutie de pantofi goală (corp şi capac), se învelesc cele două părţi (separat) cu hârtie de cadouri, eventual cu tematica sărbătorilor de iarnă, şi se pun în cutie darurile (jucării, hăinuţe, rechizite).

Dacă vreţi să participaţi, duceţi cutia, nesigilată, în Campusul Studenţesc, Cămin D, camera 210B. Persoană de contact este Radu Clapa. Data limită de primire a cutiilor este 15 decembrie, iar după această dată va începe livrarea cadourilor.

monitoruldegalati.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

George, e drept ca misuna in tara asta puzderie de senatori, deputati, ciutaci si alti asemenea ipochimeni care baga mina pina dincolo de umar in ce e al altuia si nu al lor.

Dar nu e cazul lui Radu, care e student, sta la camin si nu are copii. Si care nu cred ca ar avea ce face cu o jucarie pentru sugari, sau cu niste hainute. As paria cu tine ca nici de rechizite nu s-ar atinge.

Cred ca daca ar fi mai multi oameni ca el prin tara asta, si asemenea celor de la Asociatia Mecanturist (care sprijina si ei actiunea), griul asta tern in care traim si pe care il gindim (vezi vorbele tale) ar fi inlocuit cu ceva mult mai colorat.

Explicatia pe care am primit-o eu, vis-a-vis de aceeasi nedumerire (de ce cutia impachetata ca un cadou, dar nesigilata): in masura posibilitatilor, vor arunca o privire in cutie; ar fi (putin zis) trist ca un copil care primeste un cadou frumos impachetat sa gaseasca inauntru o jucarie stricata sau o haina rupta, nu?

Ca, din pacate, sunt multi oameni "gri" in tara asta ....

Eu merg pe mina lui Radu Clapa.

PS:

uite si mesajul pe care l-am primit eu de la Radu Clapa:

"Ziua buna dragilor.

Nu am să vă rețin mult, voiam doar să vă aduc la cunoștință un proiect în care m-am implicat recent.

În caz că nu ați aflat încă, anul acesta adunăm cadouri pentru copii orfani sau din familii nevoiașe.

Proiectul se numește ShoeBox, e un proiect național început la Cluj acum 5 ani. Anul acesta am luat inițiativa de a-l adopta și la Galați

Ideea principală e să iei o cutie de pantofi, să o împachetezi frumos (cu hârtie de cadouri) și să pui în ea orice vrei să dăruiești unui copil. Faci astfel nu o donație, ci un cadou, un cadou în care, prin munca depusă, ai pus și dragoste nu doar câteva produse cumpărate sau găsite prin casă.

Noi adunăm cutiile, le verificăm și clasăm pe intervale de vârstă, iar după 15 decembrie începem livrarea lor.

Pentru că momentan sunt singur responsabil local, orice fel de ajutor e binevenit: fie că veniți cu daruri, fie că ajutați la promovarea proiectului, fie că anunțați și despre alte cazuri sociale din zona Galațiului, respectiv copii din familii nevoiașe. De asemenea dacă aveți cum să ajutați la livrarea cadourilor nu ezitați să anunțați.

Mai multe detalii, vă invit să vizitați blogul meu: http://www.raduclapa.ro sau pagina oficială a proiectului: www.shoebox.ro. Intrați și citiți detaliile, ca să înțelegeți mai bine despre ce este vorba. Pentru absolut orice întrebare vă stau la dispoziție! ( pe privat, să nu încărcăm grupul - - radu.clapa@gmail.com)

Vă mulțumesc pentru fiecare zâmbet pe care îl vor aduce cadourile strânse la Galați.

Pentru alte orașe, verificați lista locațiilor disponibile: http://shoebox.ro/locatii/

_______________

Radu Clapa"

George, poate vrei si tu sa dai o mina de ajutor? Asa te si convingi ca nu se ciordeste din cutii :-)

Editat de taxon
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 11 months later...

ShoeBox, campania pentru copii nevoiasi se defasoara si anul acesta

Campania ShoeBox continuă şi anul acesta, pentru a le aduce un zâmbet de sărbători copiilor şi adolescenţilor care provin din familii nevoiaşe sau care se află în grija statului. Acţiunea se va desfăşura până în data de 13 decembrie şi are la bază o echipă formată din gălăţeni inimoşi care doresc să îi ajute pe cei săraci, la care e posibil să nu ajungă Moş Crăciun - Rodica Argenti, Gabriel Negru, Anca Elena Bria, Adina Gheorghevici, Georgiana Octaviana Covăsneanu, Oana Aneresia, Oana Ţiplică, Stela Pârvan.
Campania ShoeBox presupune strângerea de cadouri în cutii de pantofi, nu în punguţe sau în saci. Cutiile trebuie ambalate frumos în hârtie de cadou (capacul şi corpul cutiei se învelesc separat) care vor fi deschise în prezenţa donatorului - ce nu e potrivit va fi înapoiat, iar apoi vor fi sigilate şi etichetate. Organizatorii ţin să precizeze că nu au stocuri de cutii goale şi de aceea cadourile trebuie să vină însoţite de acest ambalaj. “Conţinutul cutiei trebuie să fie variat, însemnând jucării, dulciuri în termen de garanţie, articole de îmbrăcăminte, cărţi, rechizite, obiecte de igienă persoanlă sau alte obiecte utile sau care ar putea produce bucurie unui copil sau adolescent. Nu se acceptă articole sau obiecte din campanii politice, pliante sau cărţi religioase de niciun fel, ca să nu jignim pe nimeni”, a spus Anca-Elena Bria, unul dintre organizatori.

Cei care vor să aducă bucurie de Crăciun unor copii nevoiaşi, pot dona cadourile gata ambalate în unul dintre cele patru centre de colectare: la căminul H studenţesc, camera 004 (persoană de contact Rodica Argenti - 0747867792), la Dunărea Mall, pe strada Brăilei Nr.220, pe partea stângă (Gabriel Negru - 0748640387), în Piaţa Centrală, Hala de Produse Agroalimentare (halele vechi) stand F8 (tip magazin, nu tarabă; Anca-Elena Bria - 0744648103), în Piaţa Micro 39, Hala de Produse Agroalimentare, stand A9 (tip magazin, nu tarabă; Anca-Elena Bria - 0744648103).
***
ShoeBox a debutat la nivel naţional în urmă cu 7 ani şi, la nivel local, a fost preluat anul trecut, când voluntarii au reuşit să strângă şi sp distribuie aproximativ 650 de cutii de cadouri. Cutiile au mers la 80 de elevi ai Şcolii Nr.15 “Elena Cuza” din Galaţi, 17 familii (cu câte 2 până la 6 copii), 75 de copii din Galaţi, Cosmeşti, Griviţa, Giurgiuleşti, 49 copii din Movileni (preşcolari şi elevi), 25 de copii de la Centrul „Negru Vodă” şi 11 copii de la Spitalul „Elisabeta Doamna”. De asemenea, multe cadouri au ajuns după sărbătorile de iarnă la Şcoala Emil Gârleanu, aproximativ 20, şi la Şcoala Nr. 1 Găneşti, aproximativ 90 de cadouri.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Campania ShoeBox 2013, derulată cu succes

Campania umanitară ShoeBox, o acţiune derulată la nivel naţional care îşi propune să aducă un zâmbet de sărbători copiilor nevoiaşi, a ajuns la final. Conform informaţiilor furnizate de Anca-Elena Bria, unul dintre organizatori, anul acesta au fost strânse nu mai puţin 1.067 de cadouri, un număr mult mai mare faţă de 650, câte au fost anul trecut.

Cutiile strânse pe parcursul a mai multor zile de campanie au ajuns în patru şcoli, două grădiniţe, trei ONG-uri şi 74 de familii din Galaţi şi Brăila. Aproximativ 40 de voluntari implicaţi în derularea acţiunii umanitare au făcut posibil ca micuţii proveniţi din familii nevoiaşe să se bucure de un cadou de Crăciun şi alte 11 persoane şi-au pus la dispoziţie maşina personală pentru a transporta cutiile.
Campania ShoeBox presupune strângerea de cadouri în cutii de pantofi frumos ambalate pentru copiii nevoiaşi la care Moş Crăciun ar fi ajuns cu greu. Anul acesta au donat cutii cu bunătăţi persoane din Galaţi, Brăila, Tulcea, Piscu, dar şi Marea Britanie.

monitoruldegalati.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 10 months later...

ShoeBox 2014 îl aduce la Galaţi pe Moş Crăciun

Campania ShoeBox, demarată în urmă cu opt ani la Cluj, şi care a ajuns la Galaţi în 2012, va poposi şi în acest an în oraşul de la Dunăre, în încercarea de a oferi celor mici o bucurie în perioada Crăciunului.

În 2012, la Galați, ShoeBox a colectat și distribuit aproximativ 650 de cadouri, urmând ca în anul 2013 să facă fericiți 1.056 de copii și tineri. Anca Bria spune că „acest lucru a fost posibil doar cu sprijinul oamenilor binevoitori, cărora le mulțumim pe această cale și le transmitem că îi așteptăm să participe la campania ShoeBox și anul acesta, cu aceeași dăruire”.

În 2014, campania se va desfășura în perioada 1 – 15 decembrie. În acest interval se strâng cadourile și, începând cu 16 decembrie, se trece la distribuirea lor. Cutia se pregătește astfel: capacul și corpul cutiei se învelesc separat în hârtie de cadou. Oamenii se prezintă la centrul de colectare ShoeBox cu cutia deschisă, pentru ca voluntarul să poată verifica conținutul acesteia. Ceea ce nu e potrivit, va fi înapoiat persoanei care a adus cadoul, pe loc. În prezența acesteia, cutia se sigilează și i se lipește eticheta „băiat/fată, vârstă”. Conținutul cutiei trebuie să fie variat, însemnând jucării, dulciuri în termen de valabilitate, articole de îmbrăcăminte, cărți, rechizite, obiecte de igienă personală sau alte obiecte utile sau care ar produce bucurie unui copil sau adolescent. Cutiile care au un singur fel de obiecte sau articole vor fi dispersate în alte cutii sau înapoiate persoanelor care le-au adus. Nu sunt acceptați saci cu îmbrăcăminte. Obiectele din cutii trebui să fie curate și să nu fie defecte sau rupte. De asemenea, nu se acceptă articole/obiecte din campanii electorale, pliante/cărți religioase de niciun fel.

În acest an, la Galaţi vor fi deschise cinci centre de colectare în următoarele locaţii: Campusul Studențesc „Al.I.Cuza”, str. Domnească, nr. 155, cămin H, parter, camerele 001 și 002 - program de colectare: luni-vineri, orele 14.00-20.00; Muzeul de Artă Vizuală Galați - program de colectare: miercuri-duminică, orele 10.00-16.00; Dunărea Mall - program de colectare: luni-vineri 16.00-20.00; sâmbătă-duminică 9:00-13:00; Shopping City Galați - program de colectare: luni-vineri, orele 16:00-21:00, sâmbătă-duminică, orele 09.00-21.00; Pink Sheep, str. Siderurgiștilor, nr. 32, SD2, A2, parter - program de colectare: 01-11 decembrie, luni-sâmbătă 12.00-14.00.

presagalatibraila.com

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Centrele ShoeBox 2014 (update)
Campus Studenţesc „Al.I.Cuza”, str. Domnească, nr. 155, cămin H, parter, camerele 001 şi 002. Program de colectare: luni-vineri, orele 14:00-20:00. Persoana de contact - Argenti Rodica: 0747867792;
Muzeul de Artă Vizuală Galaţi, str. Tecuci, nr. 7, bloc V3, parter. Program de colectare: miercuri-duminică, orele 10:00-16:00. Persoana de contact - Biriş Simona: 0733001770;
Dunărea Mall, str. Brăilei, nr. 220, parter. Program de colectare: luni-vineri 16:00-20:00; sâmbătă-duminică 9:00-13:00. Persoana de contact - Negru Gabriel: 0748640387;
Seminarul Teologic „Sf. Andrei”, str. Mihai Bravu, nr. 48. Program de colectare: luni-vineri 8:00-14:00. Persoana de contact - Totolici Cristina: 0751800784 (sau elevul de serviciu);
Pink Sheep, str. Siderurgiştilor, nr. 32, SD2, A2, parter. Program de colectare: 1-11 decembrie, luni-sâmbătă12:00-14:00. Persoana de contact: Pătruţă Vlad Andrei - 0744282003.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 11 months later...

Campania ”ShoeBox - Cadoul din cutia de pantofi” 2015, la Galaţi

In perioada 1-15 decembrie 2015 se desfasoara o nouă campanie „ShoeBox - Cadoul din cutia de pantofi”, în cadrul căreia doritorii pot darui diferite daruri pentru a fi oferite, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, copiilor sărmani din familii cu probleme financiare. Galatenii pot aduce, într-o cutie de pantofi, cadouri diverse pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani.

Ce se poate pune într-o cutie de pantofi? Dulciuri (ex. ciocolată, napolitane, bomboane, în termen de valabilitate, nu şi produse perisabile precum iaurt sau fructe), articole şcolare (penare, creioane colorate, caiete, cărţi de colorat, etc.), jucării potrivite pentru vârsta copilului, îmbrăcăminte (fular, mănuşi , pulover, hăinuţe noi sau chiar folosite, cu condiţia să nu fie deteriorate), articole de igienă (periuţe şi pastă de dinţi, gel de duş, şampon), o felicitare de Crăciun cu câteva rânduri adresate copilului care va primi cutia cu cadouri, orice alt cadou care credeţi că i-ar aduce bucurie unui copil, lumânări aromate, ornamente de Crăciun.

Termenul limita al campaniei este 15 decembrie.

Centrele de colectare a darurilor din Galati se afla la urmatoarele adrese:

- Muzeul de Artă Vizuală Galaţi, str. Tecuci, nr. 7, bloc V3, parter. Program de colectare: miercuri-duminică, orele 10:00-16:00. Persoana de contact - Biriş Simona: 0733001770

- Pink Sheep, str. Siderurgiştilor, nr. 32, SD2, A2, parter. Program de colectare: luni-vineri11:00-17:00, sambata intre orele 10.00 si 12.00. Persoana de contact: Gabriel Negru - 0748640387

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...

O nouă campanie „ShoeBox - Cadoul din cutia de pantofi”

În perioada 1-12 decembrie 2016, gălăţenii generoşi se pot alătura campaniei „ShoeBox - Cadoul din cutia de pantofi”, în cadrul căreia doritorii pot dărui diferite cadouri copiilor din familii cu probleme financiare. Astfel, într-o cutie de pantofi, cei care doresc, pot aduce cadouri diverse pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani şi un zâmbet pe chipurile copiilor. În cutia de pantofi se pot depozita dulciuri (ciocolată, napolitane, bomboane, în termen de valabilitate, nu şi produse perisabile precum iaurt sau fructe), articole şcolare (penare, creioane colorate, caiete, cărţi de colorat), jucării potrivite pentru vârsta copilului, îmbrăcăminte (fular, mănuşi, pulover, hăinuţe noi sau chiar folosite cu condiţia să nu fie deteriorate), articole de igienă (periuţe şi pastă de dinţi, gel de duş, şampon), o felicitare de Crăciun cu câteva rânduri adresate copilului care va primi cutia cu cadouri. O simplă cutie de pantofi se poate tansforma într-o bucurie imensă pentru un copil. Cutiile se vor distribui între 16 şi 24 decembrie către copii.

Centrele de colectare a darurilor din Galaţi se află la următoarele adrese: Comunitatea Elenă din Galaţi (str. Maior Iancu Fotea nr. 3, în fiecare dimineaţă între orele 10.00 şi 14.00, sau marţi, joi şi vineri, între orele 18.00 şi 21.00, persoana de contact: Cristina Neacşu, tel. 0740371744); Seminarul Teologic „Sf. Andrei” (str. Mihai Bravu, nr. 48, de luni până vineri între orele 8.00 şi 19.00 şi sâmbăta cu telefon în prealabil, persoana de contact: Totolici Cristina, tel. 0751800784) sau sediul Helen Doron English Galaţi din str. Brăilei, nr 165.

impartial.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creați un cont sau conectați-vă pentru a comenta

Trebuie să fiți membru al comunității pentru a putea adăuga comentarii.

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un cont nou

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații importante

Pentru a personaliza conţinutul şi pentru a asigura o experienţă de utilizare sigură, folosim module cookies. Dacă folosiți acest site, ne permiteți să colectam informații prin intermediul modulelor cookie. Puteți modifica setările cookie-urilor. Prin continuarea navigării pe acest site confirmați acceptarea utilizării fișierelor cookie conform Politicii de utilizare a cookie.