Jump to content

Daune-record plătite unui fost angajat


dcp100168

Recommended Posts

50.000 de lei - daune morale record plătite de DGASPC Galaţi unui fost angajat

Daniel Basalâc a fost încadrat până în 2009 la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi, pentru ca apoi să fie concediat fără prea multe explicaţii. Acesta a dat în judecată instituţia, cerând reîncadrarea pe post deoarece nu a fost respectată legea când a fost pus pe liber. Concret, conducerea DGASPC Galaţi ar fi trebuit să îi pună în vedere că se poate transfera pe un alt post de funcţionar din ţară, similar celui ocupat la această instituţie, lucru care nu a fost făcut. Asta în condiţiile în care la vremea respectivă chiar existau posturi disponibile la instituţiile publice. În al doilea rând, un funcţionar public nu poate fi concediat pur şi simplu, aşa cum s-a întâmplat în cazul de faţă, fiind obligatoriu ca persoana în cauză să fie supusă unei anchete de către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, lucru care, din nou, nu s-a întâmplat. Am încercat să obţinem un punct de vedere în legătură cu acest caz de la directorul DGASPC Galaţi, Manon Cristoloveanu, dar aceasta nu a putut fi contactată.

Contribuabilii plătesc

Judecătorii nu au putut decât să constate încălcarea gravă a legii în cazul lui Daniel Basalâc, iar hotărârea pronunţată de Curtea de Apel Galaţi nu mai lasă loc de niciun fel de interpretări: „constată nulitatea absolută a dispoziţiei nr.1239/26.08.2009 emise de către DGASPC Galaţi. Obligă pe pârâta DGASPC Galaţi la plata către reclamant a sumei de 50.000 lei cu titlu de daune morale. Respinge celelalte capete de cerere ca nefondate. Irevocabilă”. Este puţin probabil ca DGASPC Galaţi să poată plăti această sumă, astfel că forul deliberativ judeţean trebuie să achite banii. De menţionat este că Daniel Basalâc trebuie reîncadrat imediat pe funcţia deţinută anterior, în caz contrar acesta poate cere printr-un alt proces amendarea şefului instituţiei şi obligarea DGASPC la plata de daune pentru fiecare zi de întârziere până la punerea în executare a hotărârii judecătoreşti, aşa cum s-a întâmplat de atâtea ori în cazul Primăriei Galaţi.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.