Jump to content

Alegeri pentru primar la Pechea


dcp100168

Recommended Posts

Alegeri pentru primar la Pechea

La şase luni de la alegerile locale, gălăţenii din comuna Pechea au aflat că îşi vor alege din nou primarul, după ce actualul edil-şef, Nicolae Marin, a câştigat un mandat de senator în Colegiul 1 datorită procesului de redistribuire a voturilor. În cărţi pentru o candidatură din partea PP-DD la fotoliul de primar se află viceprimarul Gheorghe Ţâru. De altfel, acesta va fi desemnat, în scurt timp, de către Consiliul Local, să preia atribuţiile edilului-şef.

„La 15 zile de la depunerea jurământului în Parlament, trebuie să îmi depun demisia din funcţia de primar. O voi face deoarece consider că pot să sprijin mult mai bine comunitatea din postura de parlamentar. Prin hotărâre de Consiliu Local, viceprimarul va prelua atribuţiile primarului. Noi avem majoritate în Consiliul Local şi cred că nu vor fi probleme în acest sens”, ne-a declarat Nicolae Marin.

Acesta a precizat că se va implica activ în campania electorală, pentru susţinerea candidatului PP-DD, în ciuda faptului că mare parte din timp şi-l va petrece la Bucureşti. „Mă voi implica personal în campania pentru alegerea noului primar. Voi ajuta candidatul PP-DD. Sunt secretar executiv în cadrul PP-DD Galaţi şi preşedinte al organizaţiei de la Pechea, aşa că voi duce războiul până la capăt”, ne-a spus edilul-şef.

Potrivit acestuia, alegerile vor avea loc în minimum două luni şi maximum şase luni de zile, Guvernul fiind cel care va decide data acestora, printr-o hotărâre.

PP-DD-istul Nicolae Marin s-a clasat pe locul doi în Colegiul 1 Senat din judeţul Galaţi, după PSD-istul Daniel Butunoi, obţinând 12.986 dintre voturile valabil exprimate, respectiv 20,25%, şi a primit un mandat prin redistribuire.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Alegeri locale, pe 3 februarie 2013

Guvernul va organiza la 3 februarie alegeri pentru ocuparea posturilor vacantate la Consiliul Judeţean Teleorman şi în nouă localităţi, premierul Victor Ponta afirmând că speră ca aceste alegeri să fie singurele ce urmează să fie organizate anul viitor. "Pe 3 februarie sunt alegeri pentru funcţiile vacantate în structurile locale şi anul viitor gata cu alegerile. Da, anul viitor ne mai ţinem şi de treabă, nu doar de alegeri", a spus Ponta în şedinţa de guvern, moment la care însă ministrul de Interne, Radu Stroe, a completat spunând : "Cine ştie ce ne rezervă viaţa".

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Guvernul nu a stabilit data alegerilor parţiale de la Pechea

În ciuda faptului că cei mai mulţi dintre politicienii Galaţiului au anunţat că alegerile parţiale din comuna Pechea au fost programate pentru data de 3 februarie, Monitorul Oficial îi contrazice. Hotărârea de Guvern prin care s-a stabilit ca în mai multe localităţi din ţară alegerile anticipate vor avea loc pe data de 3 februarie nu vizează şi localitatea Pechea, potrivit unor surse din mediul politic.

Informaţia ne-a fost confirmată şi de Prefectura Galaţi, care a recunoscut că data alegerilor anticipate este, încă, necunoscută, urmând a fi stabilită în perioada imediat următoare, în cadrul unei şedinţe de Guvern. „Este adevărat. Data de 3 februarie vizează alte localităţi din ţară. Comuna Pechea nu se regăseşte printre acelea. Probabil a depins de momentul depunerii demisiei de către fostul primar. Chiar dacă a făcut-o în termenul stabilit de lege, s-a întâmplat, probabil, mai târziu decât în celelalte localităţi”, ne-a declarat Petrica Paţilea, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi.

Faptul că în comuna Pechea alegerile pentru noul edil-şef ar putea să se desfăşoare spre sfârşitul lunii februarie avantajează PSD şi PNL deoarece cele două formaţiuni politice nu au căzut, încă, de acord cu privire la candidaţi. Surse din mediul politic au afirmat că cele două partide ar putea avea, ca şi la alegerile locale din luna iunie, candidaţi separaţi, întrucât atât PNL cât şi PSD încearcă să îşi impună propriul competitor. În timp ce liberalii îl sprijină pe fostul primar al comunei, Iancu Boldea, social-democraţii îl susţin pe Virgil Manea, administrator al unui supermarket din localitate.

Costurile necesare organizării alegerilor parţiale vor fi suportate din bugetele consiliilor locale, potrivit hotărârii Guvernului României.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Mihai Măncilă, candidatul PP-DD pentru Primăria Pechea

Unul dintre cei mai apreciaţi oameni de afaceri din judeţul Galaţi, Mihai Măncilă, proprietarul SC Company Med SRL din Pechea, societate premiată de către Patronatul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (PIMM) Galaţi pentru rezultate deosebite înregistrate în anul 2011, va candida din partea PP-DD pentru fotoliul de edil-şef al comunei Pechea. Chiar dacă nu au confirmat oficial candidatura omului de afaceri, senatorul Nicolae Marin, fostul primar al localităţii, cât şi preşedintele Municipalei PP-DD, Picu Roman, au catalogat, în schimb, candidatul desemnat drept „cel mai potent om de afaceri din Pechea, extrem de serios, care a înregistrat cea mai mare cifră de afaceri”.

Surse din mediul politic ne-au spus, în schimb, că omul de afaceri Mihai Măncilă a acceptat propunerea senatorului Nicolae Marin de a se înscrie în cursa pentru funcţia de primar. Aceasta a rămas vacantă în urma alegerilor parlamentare din data de 9 decembrie, atunci când fostul edil-şef Nicolae Marin a adjudecat un mandat de senator în Colegiul 1, ca urmare a procedurii de redistribuire a voturilor.

Firma soţilor Măncilă, premiu de excelenţă din partea PIMM

Firma soţilor Daniela şi Mihai Măncilă, SC Company Med SRL, a fost premiată în toamna lui 2012 de către PIMM Galaţi, pentru rezultate deosebite înregistrate în anul 2011. Mai exact, întreprinzătorii din comuna Pechea au fost apreciaţi şi recompensaţi pentru un volum ridicat de export. Conform clasificării CAEN, societatea se ocupă cu fabricarea de echipamente electrice şi electronice pentru autovehicule şi pentru motoare de autovehicule. Firmare are, în prezent, 200 de angajaţi.

PSD şi PNL, încă în tratative

Liberalii şi social-democraţii nu au ajuns, nici la această dată, la un acord în ceea ce priveşte competitorul USL pentru funcţia de primar. De altfel, cele două formaţiuni politice ar putea avea candidaţi separaţi. Deputatul Victor Paul Dobre, preşedintele PNL Galaţi, ne-a declarat că USL nu este presată de timp întrucât data alegerilor locale parţiale din comuna Pechea este încă necunoscută. „Încă nu am stabilit nimic. Este timp. Mai întâi să vedem data alegerilor şi apoi. Mai este timp. (...) Sondaje de opinie circulă multe şi vor mai circula. Vom vedea ce vom decide în final”, ne-a declarat preşedintele PNL Galaţi.


Link to comment
Share on other sites

Alegeri locale parţiale la Pechea, pe 24 februarie

Locuitorii din comunele Vâlcelele (judeţul Călăraşi), Pechea (judeţul Galaţi) şi Gheorghe Lazăr (judeţul Ialomiţa) vor fi chemaţi din nou la urne, pe 24 februarie, pentru a-şi alege primarii, după ce foştii edili au obţinut mandate de parlamentari.
Potrivit unei hotărâri a Guvernului, publicate vineri în Monitorul Oficial, campania electorală pentru alegerile locale parţiale din aceste circumscripţii va începe pe 10 februarie, iar candidaturile se depun până pe 4 februarie.

arenamedia.ro

Link to comment
Share on other sites

S-a constituit Biroul Electoral de Circumscripţie pentru alegerile de la Pechea

Alegerile locale parţiale pentru primar al comunei Pechea se vor desfăşura  pe 24 februarie 2013, conform Hotărârii Guvernului României nr. 13/2013. Astăzi au fost desemnaţi preşedintele şi locţiitorul Biroului Electoral de Circumscripţie comunală: judecător Florin Meleacă, respectiv judecător Carmen Elena Ciobotaru. Biroul Electoral de Circumscripţie Comunală Pechea îşi desfăşoară activitatea în incinta primăriei comunei Pechea, str. Galaţi nr. 181, între orele 10.30-16.30 (telefon 0236/823507).

Link to comment
Share on other sites

USL merge pe mâna liberalului Iancu Boldea pentru Primăria Pechea

Liberalii s-au impus în faţa social-democraţilor, după mai bine de trei săptămâni de tratative la nivel înalt. PNL şi PSD au căzut la pace privind desemnarea candidatului pentru fotoliul de edil-şef al comunei Pechea. După negocieri intense, presărate cu scântei, care au ţinut aproximativ o lună, liberalii şi social-democraţii au convenit să mizeze pe un candidat comun pentru alegerile parţiale, care vor avea loc pe data de 24 februarie. Chiar dacă deputatul Victor Paul Dobre, preşedintele PNL Galaţi, a refuzat să divulge numele candidatului USL, surse din mediul politic ne-au spus că fostul primar al comunei, liberalul Iancu Boldea, va fi înscris în cursa pentru Primărie, din partea Uniunii. „Am avansat în ceea ce priveşte candidatul. USL va avea candidat comun la Pechea. Zilele următoare veţi afla cine este acesta”, ne-a declarat Victor Paul Dobre.

Campania electorală pentru alegerea unui nou primar al celei mai mari comune din judeţul Galaţi va debuta pe data de 10 februarie, întrucât, potrivit legii, perioada dedicată propagandei electorale, în cazul alegerilor parţiale, este redusă la jumătate. Potrivit senatorului Nicolae Marin, fostul edil-şef al comunei Pechea, până la finele săptămânii viitoare, formaţiunile politice gălăţene trebuie să-şi înscrie candidaţii în cursa electorală.

nepasadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Fostul primar Vasile Manea, este candidatul PER pentru Primăria Pechea

Vasile Manea, fost primar al comunei Pechea în perioada 2000-2008, va candida din partea Partidului Ecologist Român pentru un nou mandat de edil-şef. Preşedintele ecologiştilor gălăţeni, Eugen Stamate, ne-a spus că formaţiunea politică pe care o conduce a depus, duminică, lista candidaturilor pentru alegerile parţiale din localitatea gălăţeană, care vor avea loc pe data de 24 februarie. „Am reuşit să îl convingem pe domnul Vasile Manea să candideze din partea PER pentru că este un profesionist. Are experienţă şi expertiză în administraţie şi poate face ca lucrurile să meargă bine în comună. A fost, în toată viaţa sa, un deschizător de drumuri”, ne-a declarat Eugen Stamate. Acesta a precizat că, în prezent, PER are în derulare un sondaj de opinie în comuna Pechea.

„PP-DD este un partid de copii râzgâiaţi”

Liderul ecologiştilor gălăţeni a lansat o serie de atacuri la adresa PP-DD, formaţiune politică care deţine, în prezent, fotoliul de edil-şef la Pechea, dar şi majoritatea în Consiliul Local: „PP-DD este un partid de copii râzgâiaţi şi răsfăţaţi. Candidatul PP-DD este tânăr. Acolo trebuie un om cu experienţă. Marin, fostul primar, a plecat la Senat, şi-a înşelat electoratul”.
În replică, senatorul Nicolae Marin a precizat că pentru fotoliul de edil-şef al celei mai mari comune din judeţul Galaţi, PP-DD se va bate cu USL: „Oare pot să răspund reprezentantului unui partid de 1%? Nici domnul preşedinte al acestui partid, dar nici partidul nu-mi spun nimic şi nu înseamnă nimic. Noi ne luptăm cu USL. Nu cu Iancu Boldea, candidatul USL, ci cu USL. De ce nu s-a gândit să îl readucă pe scena politică pe domnul Manea în 2012? Aici este vorba despre alte interese. Sunt alte jocuri, pe care nu vreau să le comentez. Domnul Manea este un iepuraş. În 2008, pechenii i-au dat un vot de blam: a ieşit pe locul patru”, ne-a declarat senatorul Nicolae Marin.
Pentru Primăria comunei Pechea candidează doi foşti primari ai localităţii. Este vorba despre Iancu Boldea - candidatul USL şi Vasile Manea - candidatul PER.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Patru candidaţi s-au înscris în cursa pentru Primăria Pechea

Biroul Electoral de Circumscripţie Comunală Pechea a înregistrat oficial patru candidaturi pentru funcţia de primar al comunei Pechea, alegerile locale parţiale urmând să aibă loc pe 24 februarie.

În competiţia electorală s-au înscris Iancu Boldea (PNL) din partea USL, fost primar în mandatul 2008-2012, omul de afaceri Mihăiţă Măncilă, patron al firmei SC Company Med SRL, din partea PP-DD, Marin Meca din partea PDL şi Vasile Manea din partea PER, fost primar PSD în perioada 2000-2008.

Funcţia de primar al comunei Pechea a devenit vacantă după ce fostul primar PP-DD, Nicolae Marin, a obţinut prin redistribuire un mandat de senator în colegiul 1 senat cu centrul pe municipiul Tecuci. El a obţinut 12.986 voturi, 20,25%, ocupând locul doi, după Daniel Butunoi (PSD) cu 66,20% – 42.451 voturi. Nicolae Marin era singurul primar PP-DD din judeţul Galaţi. El a câştigat primul său mandat de primar în comuna Pechea, în luna iunie, când a obţinut 2.457 de voturi-52,82%, fiind urmat de Iancu Boldea (USL) cu 1.350 voturi – 29,02%. PP-DD deţine şi funcţia de viceprimar, dar şi nouă dintre cei 17 consilieri locali.

Comuna Pechea este recunoscută ca o pepinieră de mari performeri în sport, de aici plecând campionul mondial de box profesionist Lucian Bute, campionul european de box profesionist Cristian Ciocan, dar şi fosta mare handbalistă Steluţa Luca.

Comuna Pechea are 11.480 de locuitori.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Duminică, Pechea îşi alege primarul
Duminică, 24 februarie, la alegerile parţiale de primar al comunei Pechea sunt aşteptaţi la urne 9.042 de cetăţeni cu drept de vot. Potrivit judecătorului Florin Meleacă, preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Pechea, din cei 9.042 de cetăţeni cu drept de vot, doar unul singur este înscris pe lista complementară, deoarece este cetăţean UE cu domiciliul în Pechea. Alegătorii vor vota în cele şase secţii de votare organizate în cele două sate componente ale localităţii: Pechea şi Lupele.
Duminică, 24 februarie, la Pechea vor avea loc alegeri parţiale de primar, după ce edilul ales în vara anului trecut, Nicolae Marin, a obţinut prin redistribuire un mandat de senator în colegiul 1 Senat. Nicolae Marin a demisionat ulterior din funcţia de primar al comunei Pechea. Pentru funcţia de primar, s-au înscris în cursa electorală patru candidaţi: Iancu Boldea (PNL) din partea USL, fost primar în mandatul 2008-2012, omul de afaceri Mihăiţă Măncilă, patron al firmei SC Company Med SRL, din partea PP-DD, Marin Meca din partea PDL şi Vasile Manea din partea PER, fost primar PSD în perioada 2000-2008.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Mihai Măncilă (PP-DD) este noul primar al comunei Pechea
Mihăiţă Măncilă, patronul firmei SC Company Med SRL, este noul primar al comunei Pechea, votat de 1.770 cetăţeni (peste 38 la sută). Prin Măncilă, Partidul Poporului - Dan Diaconescu şi-a consolidat poziţia dobândită la alegerile locale din vara anului trecut, când Marin Nicolae (PP-DD) a câştigat Primăria Pechea, iar adepţii lui "DD în direct" au cucerit majoritatea în Consiliul Local. Pe locul al doilea în preferinţele alegătorilor s-a plasat liberalul Iancu Boldea, candidat USL, şi fostul primar al localităţii, care şi-a adjudecat 1.219 voturi. L-a urmat Marian Meca, de la PDL, care a luat 1.157 de voturi. Cu doar 413 voturi, Vasile Manea, candidatul PER, s-a plasat în coada clasamentului electoral.
Alegerile au decurs, duminică, fără incidente sau probleme majore. Pechenii au fost chemaţi din nou la vot deoarece funcţia de primar al comunei Pechea a devenit vacantă după ce fostul primar Nicolae Marin a devenit senator PP-DD.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Situaţia donaţiilor primite şi declarate de competitorii electorali la Autoritatea Electorală Permanentă de la deschiderea campaniei şi până la data de 22.02.2013 este următoarea:
COMUNA PECHEA, judetul GALAŢI Persoane fizice Persoane juridice
UNIUNEA SOCIAL LIBERALĂ 9.800 RON -
PARTIDUL POPORULUI- DAN DIACONESCU 10.500 RON -
PARTIDUL ECOLOGIST ROMAN 3.000 RON -
PARTIDUL DEMOCRAT-LIBERAL 15.520 RON -
TOTAL COM. PECHEA 38.820 RON -

agerpres.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Pechea are oficial un nou primar - Mihăiţă Măncilă

Reamintim că în urma alegerilor parţiale de primar, desfăşurate pe 24 februarie, a fost desemnat câştigător al mandatului de primar candidatul PPDD, Mihăiţă Măncilă. Acesta a fost votat de 1.770 alegători,  întrunind 38,82% din voturile valabil exprimate la Pechea, care au fost în număr total de 4.559. În ordine descrescătoare a numărului de voturi obţinut, următorii clasaţi au fost: Iancu Boldea (membru PNL, candidatul USL la aceste alegeri), cu  26,73% (1.219 voturi obţinute), Marin Meca (candidatul PDL), cu  25,37%, respectiv, cu 1.157 voturi obţinute şi pe ultimul loc s-a clasat candidatul PER, Vasile Manea (fost primar al comunei Pechea, din partea PSD, în perioada  2000-2008), cu 9,05%, adică 413 de voturi.

Conform procesului verbal al BEC Pechea, din cei 9.215 alegători cu drept de vot din comună, 4.709 s-au prezentat la vot, rezultând o prezenţă de 51,1%.

Comuna Pechea îşi menţine, astfel, renumele de singura comună din judeţul Galaţi condusă de un membru PPDD. În urma alegerilor locale din vara trecută, primarul comunei Pechea a fost ales Marin Nicolae, membru PPDD, care, ulterior, la alegerile parlamentare, a obţinut, prin redistribuire, un mandat de senator. Ca urmare a acestui lucru, Nicolae Marin a demisionat din funcţia de primar, iar Guvernul a stabilit pentru 24 februarie 2013 data alegerilor parţiale de primar.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Mihăiţă Măncilă îi asfaltează drumul mirelui Lucian Bute

Începând de ieri, comuna Pechea are, oficial, un nou primar. Mihăiţă Măncilă (PP-DD), ales de cetăţeni la scrutinul din 24 februarie, a depus jurământul de primar în faţa aleşilor locali reuniţi în şedinţă extraordinară, dar şi a localnicilor veniţi să asiste la evenimentul găzduit de Căminul Cultural. Noul primar ne-a mărturisit că are gânduri foarte mari pentru Pechea, dar că depinde de banii pe care îi va avea. Prioritatea lui Măncilă o constituie strada lui Lucian Bute pe care, cu sau fără bani de la Consiliul Judeţului, vrea să o asfalteze până în iunie, când vine boxerul să facă nunta. Doar n-o să-şi murdărească prin praf şi noroaie pantofii de ginerică! Curăţenia în comună, reorganizarea Primăriei şi refacerea pieţei agroalimentare sunt, de asemenea pe lista de obiective a lui Măncilă.
„Nu intru în Primărie cu gândul să dau nimeni afară, ci să-i pun la treabă. Respectul faţă de oameni contează foarte mult şi voi pune accent pe asta! Îmi doresc să amenajez două parcuri pentru copii, chiar dacă asta înseamnă să le fac cu mâinile mele!”, ne-a declarat noul primar.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.