Jump to content

Pensionar gălăţean „executat” pentru o datorie de un miliard de lei vechi


dcp100168

Recommended Posts

Pensionar gălăţean „executat” pentru o datorie de un miliard de lei vechi

Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii Galaţi, din cei 146.000 de pensionari din judeţul Galaţi, 2.600 au diferite datorii neachitate la termen, motiv pentru care, potrivit legii, Casa Judeţeană de Pensii a pus popriri pe veniturile lor în urma unor solicitări venite din partea unor instituţii sau în baza unor sentinţe judecătoreşti.

„Conform legii, suma care poate fi reţinută lunar nu poate depăşi o treime din pensie sau o jumătate în cazul în care pentru o pensie există mai multe popriri. Din cele 2.600 de popriri pe pensii instituite de Casa Judeţeană de Pensii Galaţi, 560 au fost făcute la solicitarea executorilor judecătoreşti, un număr de 700 la solicitarea unor instituţii, cum ar fi ANAF sau administraţiile publice locale, ceea ce înseamnă că este vorba de taxe şi impozite datorate statului şi neachitate, şi, de asemenea, mai există 880 de popriri privind recuperea debitelor care trebuie recuperate la bugetul asigurărilor sociale”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Pensii Galaţi, Greta Ioniţă.

De asemenea au mai fost instituite câteva sute de popriri pe pensii din alte motive. Potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Pensii Galaţi, cea mai mare sumă datorată de un pensionar este de un miliard de lei vechi, debit stabilit în baza unei sentinţe judecătoreşti, decizia magistraţilor fiind transmisă Casei Judeţene de Pensii Galaţi, care a pus poprire pe pensia vârstnicului.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.