Jump to content

Viglianti îşi încheie cariera de fotbalist


dcp100168

Recommended Posts

A venit şi ziua în care trebuie să-i mulţumim pentru tot marelui campion GABRIEL ALEJANDRO VIGLIANTI... VIGLI a luat decizia de a se retrage din activitatea de jucător şi preferăm să ne consolăm cu gândul că până luni, 17 decembrie 2012, el va fi tot la FC OŢELUL GALAŢI. Luni, la ora 13.00, vom organiza o conferinţă de presă în care vom oficializa despărţirea de argentinianul iubit de întreaga suflare roş-alb-albastră. GRACIAS, ALEJANDRO!

facebook.com

Viglianti renunţă la fotbal

Argentinianul a postat un mesaj emoţionant astăzi pe facebook prin care îşi anunţă despărţirea de Oţelul! Pe lângă mesajul pentru suporteri, el a urcat pe site-ul de socializare şi o serie de fotografii mai vechi, în tricoul roş-alb-albastru.

Viglianti doreşte să revină în ţara sa natală, pentru a sta alături de mama sa care a rămas singură în urmă cu 2 ani. Cel mai titrat străin din istoria Oţelului şi-a motivat decizia şi prin faptul că accidentările de la genunchi l-au măcinat, el spunând că nu doreşte să-şi mai continue cariera fotbalistică, chiar dacă mai are contract până în vară. Conducerea clubului l-a înţeles, iar luni va avea loc o conferinţă de adio, pentru unul dintre cei mai loiali jucători care au călcat vreodată pe gazonul din Ţiglina III.

Gabriel Alejandro Viglianti (33 de ani) s-a născut la Córdoba în Argentina şi a mai evoluat la Racing de Cordoba, Agrario de Rio Tercero, Union Central, San Jose şi Club Bolivar, fiind adus la Oţelul în anul 2008, după ce a fost remarcat de Marius Stan, în urma vizionării unor DVD-uri. Per total a strâns 119 meciuri în tricoul formaţiei noastre, în toate competiţiile, marcând 17 goluri şi contribuind din plin la performanţa din 2011, când Oţelul a câştigat campionatul.

Iată mesajul de adio al argentinianului: "A venit ziua aceea şi trebuie să le mulţumesc lui Dumnezeu familiei mele şi tuturor celor care au făcut tot posibilul pentru ca eu să mă simt împlinit cu profesia mea. Este un moment special, dar liniştit pentru că ştiu că am dat totul pentru această echipă. Voi păstra în inimă toate momentele frumoase pe care le-am trăit aici. Începe o nouă etapă în viaţa mea şi, cu ajutorul lui Dumnezeu, voi continua să lupt ca şi până acum. Mulţumesc Oţelului pentru că m-a făcut să cunosc atâtea, pentru că am suferit, m-am enervat, m-am bucurat, am râs, am plâns şi am strigat. Mulţumesc!"

dunareabatrana.ro

Link to comment
Share on other sites

Alejandro Viglianti rămâne la Oţelul!

Cel mai bun marcator dintre toţi fotbaliştii străini care au evoluat de-a lungul timpului pentru Oţelul Galaţi, Gabriel Alejandro Viglianti, şi-a anunţat oficial, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, retragerea din activitatea competiţională. Surpriză, totuşi Viglianti va rămâne la Oţelul, renunţând la decizia de a se restabili în ţara natală, Argentina. Surpriza a venit din partea conducerii clubului, care i-a oferit postul de director sportiv, Viglianti mărturisind că a acceptat fiind influenţat decisiv de campania fanilor de pe Facebook, care au invadat reţeaua de socializare cu mesaje emoţionante. „A fost incredibil, am citit fiecare mesaj, astfel mi-au influenţat decizia de a rămâne în Galaţi”, a mărturisit argentinianul cu lacrimi în ochi.

viata-libera.ro

Alejandro Viglianti, noul director sportiv al clubului Oţelul Galaţi

Mijlocaşul argentinian al echipei Oţelul Galaţi, Alejandro Viglianti, şi-a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, retragerea oficială din activitatea de fotbalist şi a acceptat funcţia de director sportiv al grupării moldovene, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Mesajele pe care le-am primit de la fani m-au făcut să accept propunerea celor din conducerea clubului", a declarat Viglianti.

Argentinianul în vârstă de 33 de ani este cel mai longeviv "stranier" din istoria clubului gălăţean şi cel mai bun marcator străin. Viglianti a jucat 122 de meciuri pentru Oţelul şi a marcat 18 goluri.

La conferinţa de presă au mai participat antrenorul formaţiei gălăţene, Viorel Tănase, şi directorul general al clubului Oţelul, Narcis Răducan.

Link to comment
Share on other sites

„Sechestrat” în Galaţi de dragostea fanilor

* Mijlocaşul argentinian şi-a anunţat oficial încheierea carierei de jucător * Influenţat de puzderia de mesaje de ataşament primite de la fani, a renunţat să se restabilească în ţara natală şi a acceptat oferta surpriză a clubului, postul de director sportiv

Şi-a ales numărul 37 pe tricou la fel ca psalmul 37.5 din Biblie după care-şi ghidează întreaga viaţa: „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, încrede-te în El şi El va lucra“. Vineri, comunicase coechipierilor şi conducerii clubului că îl agaţă în cui, hotărât să-şi închei cariera de jucător şi să se întoarcă în ţara natală, Argentina.

Momentul anunţului oficial, în cadrul unei conferinţe de presă cu acces permis suporterilor , a avut loc ieri. Cel mai longeviv şi cu cele mai multe goluri marcate dintre toţi jucătorii străini din istoria Oţelului, a intrat în sală cu minute bune înainte. Având alături familia, soţia Romina, fetiţa Martina şi Giuliano, băieţelul născut în Galaţi, şi-a mascat bine emoţiile în timp ce sala se umplea cu suporterii veniţi să-i mulţumească pentru tot ce a oferit în cei patru ani şi în special pentru cele două trofee câştigate cu el pe teren în 2011, cel de campioană şi Supercupa.

Greu, a reuşit să rămână zâmbitor în faţa fanilor care cu zi înainte lansaseră o campanie pe Facebook de mare succes, impresionând prin fotografiile şi mesajele emoţionante cu care au invadat reţeaua de socializare.

N-a rezistat mult, doar până la primele cuvinte, rostite cu un nod în gât, printre lacrimi. „Sincer, nu eram pregătit de o decizie atât de rapidă. Îmi cer scuze că nu am putut face acest ultim salut ca jucător de pe teren. Sunt fericit, cu atât de multe mesaje de apreciere de la fani orice fotbalist şi-ar dori să trăiască ca mine acest moment greu. Şi genunchiul meu este fericit că nu mai trag de el. Inima mea e plină, am dat tot pentru fotbal, pentru Oţelul”, a spus Viglianti, în faţa unui tort roş-alb-albastru.

Oferta supriză a clubului

Apoi, a urmat marea surpriză, de vineri timpul lucrase în favoarea rămânerii sale în Galaţi. „La sfatul primarului Marius Stan, i-am oferit acestui caracter excepţional postul de director sportiv”, a declarat Narcis Răducan, directorul general al clubului. „A fost mai greu de luat această a doua decizie, decât cea a retragerii. Am citit fiecare mesaj de la voi, a fost incredibil, iar aceste mesaje m-au influenţat decisiv să accept”, a confirmat Viglianti rămânerea la Oţelul.

Pentru tata!

Apoi, i-au dat din nou lacrimile, dorind să mulţumească din nou fanilor pentru două episoade speciale din viaţa sa la Oţelul. „În afară de câştigarea titlului şi a Supercupei, au mai fost două momente deosebite pentru care vă mulţumesc. Cel al meciului din Cupă (n.r. – cu Unirea Alba Iulia, septembrie 2009), când reveneam după operaţia la genunchi şi tot stadionul s-a ridicat în picioare. Am intrat pe teren în lacrimi. Celălalt, la întoarcerea din cantonamentul din Cipru, când am fost primit cu tribuna plină de suporteri la antrenament”, a mai mărturisit argentinianul.

Cel de-al doilea episod la care s-a referit s-a produs în pauza de iarnă a campionatului în care s-a câştigat titlul, imediat după decesul tatălui său. Bolnav, ca o ultimă dorinţă, părintele îi ceruse ca atunci când va veni momentul despărţirii, să nu se ducă la înmormântare, să nu piardă timp pe drum pentru a se pregăti cum trebuie pentru câştigarea campionatului. Gabriel Alejandro Viglianti a rămas în cantonament iar apoi a devenit campion. Pentru tatăl său, pentru Oţelul!

GABRIEL ALEJANDRO VIGLIANTI

Data naşterii: 12.06.1979

Campion (2010-2011) şi Supercampion al României (2011), participant cu FC Oţelul Galaţi în grupele UEFA Champions League (2011-2012)

Primul său meci oficial în roş-alb-albastru: 23 februarie 2008, Unirea Urziceni

- FC Oţelul Galaţi 0-0 (integralist)

Ultimul său meci oficial în roş-alb-albastru: 8 decembrie 2012, Rapid Bucureşti - Oţelul Galaţi 2-3 (intrat în minutul 79)

Liga I: 109 meciuri / 17 goluri

Cupa României: 8 meciuri / 1 gol

Supercupa României: 1 meci

UEFA Champions League: 4 meciuri

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.