Jump to content

Hotelul Traian va fi executat silit


dcp100168

Recommended Posts

Hotelul Traian va fi executat silit

Deşi luna decembrie are mai puţine zile lucrătoare decât o lună obişnuită, Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Galaţi îşi găseşte totuşi timp să închidă anul cu o executare silită mai spectaculoasă ca de obicei, măcar prin natura bunului scos la vânzare: un hotel. De fapt, este vorba despre un hostel, termen care, conform Wikipedia, defineşte o unitate de cazare pentru turiștii cu buget restrâns, în general tineret, având dormitoare și băi comune. Acest tip de turism oferă cazarea în dormitoare comune cu mai multe paturi simple sau paturi etajate, cu plata per pat ocupat.

Aşadar, vineri, 28 decembrie, în ultima zi lucrătoare a acestui an, la sediul Administraţiei Finanţelor Publice Galaţi din str.Brăilei, se va vinde prin licitaţie Hostel Traian (fostul Hotel Dunasi), bun imobil aparţinând societăţii gălăţene Hologen SRL. Pe site-ul Finanţelor Publice Galaţi, imobilul scos la vânzare este caracterizat astfel: „Imobil iniţial cu apartamente în bloc de locuinţe, ulterior, prin modificarea proiectului, transformat în hotel compus din tronsonul 2 al blocului de locuinţe A2 situat în Galaţi, cartier Piaţa Centrală, str.Traian nr.81, exclusiv teren. Hotelul are creat acces separat prin str.Traian, ocupă etajele 1-4, la etajele 5-7 sunt apartamente. La etajele 2-4 sunt câte 7 camere pe nivel, iar la etajul 1 se află recepţia, sala de mese, bucătăria, spălătoria, uscător, dependinţe, centrală, birou administrator. Anul construcţiei este 1995, iar finisajele sunt vechi şi uzate”.

Preţul de pornire a licitaţiei este de 1,312 milioane de lei, exclusiv TVA.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hotel la ofertă

Luni, 28 ianuarie, la ora 10,00, Administraţia Finanţelor Publice Galaţi va încerca din nou să vândă la licitaţie publică Hostel Traian, de pe strada cu acelaşi nume, bun imobil aparţinând societăţii gălăţene Hologen SRL.

Cu exact o lună în urmă, a avut loc prima licitaţie pentru unitatea hotelieră, care a pornit de la un preţ de 1,312 milioane de lei, exclusiv TVA. Niciun cumpărător interesat nu s-a prezentat atunci, motiv pentru care AFP Galaţi a redus preţul de pornire cu 25%, ajungându-se astfel la 984.302 lei (fără TVA).

Un hostel este o unitate de cazare pentru turiştii cu buget restrâns, având dormitoare şi băi comune. Acest tip de turism oferă cazarea în dormitoare comune, cu mai multe paturi, plătindu-se doar patul ocupat.

Hostel Traian fost iniţial bloc de locuinţe, transformat apoi în hotel compus din tronsonul 2 al blocului A2 din Piaţa Centrală, str. Traian 81. Fostul hotel Dunasi al Sidex-ului are acum intrare separată şi ocupă etajele 1-4, la celelalte etaje (5-7) fiind apartamente.

presagalati.ro


 

Link to comment
Share on other sites

Hostel Traian, scos de sub sechestru

Licitaţia programată astăzi, 28 ianuarie, de către Administraţia Finanţelor Publice (AFP) Galaţi, prin care era scos la licitaţie publică Hostelul Traian, n-a mai avut loc. Proprietarul imobilului şi-a achitat datoriile către stat, plătind, conform surselor noastre, circa 130.000 de lei în două tranşe, astfel că AFP Galaţi a decis să anuleze licitaţia, iar hostelul a revenit la proprietarul său, firma gălăţeană Hologen SRL.

Hostel Traian a fost iniţial bloc de locuinţe, transformat apoi în hotel compus din tronsonul 2 al blocului A2 din Piaţa Centrală, str. Traian 81. Destinat turiştilor cu buget restrâns şi având dormitoare şi băi comune, Hostel Traian ocupă etajele 1-4 ale clădirii, la celelalte 3 etaje fiind apartamente.

Prima licitaţie publică pentru vânzarea hostelului a fost organizată pe 28 decembrie 2012, la un preţ de 1,312 milioane lei (fără TVA). Licitaţia nu a avut succes, motiv pentru care AFP a redus preţul de pornire cu 25%, până la 984.302 lei (fără TVA), pentru licitaţia care ar fi trebuit să aibă loc astăzi. Însă, aşa cum am spus, nu a mai fost cazul.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.