Jump to content

Chilianul Daud Gazale, transferat la Oţelul


dcp100168

Recommended Posts

Chilianul Daud Gazale, transferat la Oţelul

Oţelul l-a pierdut pe Gabriel Viglianti, care a renunţat la cariera de fotbalist, urcând la birou, iar conducerea clubului nostru nu putea lăsa echipa fără acel strop de culoare sud-american, aşa că l-a transferat pe Daud Jared Gazale Alvarez din Chile. Acesta este al patrulea transfer după cele ale lui Zaharia, Vancea şi Astafei. El este în ţară de 2 zile, dar a fost anunţat oficial abia după ce a trecut testele medicale, făcându multe ziare centrale să creadă că a venit pentru CFR Cluj şi nu la Oţelul.

Gazale (28 de ani) este un atacant de mare fineţe, care poate evolua atât ca aripă dreapta, dar, mai important, ca playmaker în spatele vârfului, fiind cunoscut faptul că antrenorul Viorel Tănase a cerut un astfel de jucător. Fotbalistul sud-american cu origini palestiniene a evoluat până acum doar în Chile, începându-şi cariera profesionistă la Deportes Concepcion în 2004. După 4 ani, 65 de meciuri şi 23 de goluri a fost transferat de către Colo-Colo, echipă de tradiţie a campionatului chilian. A stat 2 ani aici, timp în care a marcat 9 goluri în 52 de partide, si a câştigat titlul de 2 ori! A fost trimis mai apoi ca împrumut la formaţia la care îşi făcuse junioratul, Huachipato, unde a fost om de bază în 32 de partide, disputate pe parcursul unui sezon şi a înscris de 6 ori. Sezonul 2011-2012 l-a petrecut la CD Universidad Católica una dintre cele mai titrate formaţii din Chile, reuşind să-şi adauge un nou trofeu în palmares - Cupa. După 19 meciuri în care a marcat doar 3 goluri şi-a reziliat contractul şi a hotărât că este momentul să schimbe aerul sud-american cu cel european, transferându-se la Oţelul.

Gazale se pliază perfect pe tipul de jucător de care vorbea Narcis Răducan săptămânile trecute. Este un fin dribleur cu viteză de reacţie explozivă, este un marcator pur-sange cu execuţii extrem de surprinzătoare. Chiar dacă este atacant central la bază, cel mai probabil la Oţelul va fi folosit ca mijlocaş în spatele vârfului, post descoperit la echipa noastră, mai ales după retragerea lui Viglianti. Ar mai fi de precizat că Gazale, care a semnat un contract valabil pe 2 ani cu formaţia de la Dunăre, are 8 selecţii în naţionala statului Chile, majoritatea în partide amicale, dar şi 4 partide pentru reprezentativa U23, pentru care a şi marcat un gol.

Narcis Răducan: "L-am monitorizat atent pe Gazale de la începutul toamnei și am decis să-i facem o ofertă deoarece considerăm că poate ajuta echipa noastră în următorii doi ani de zile. Este genul de playmaker tehnic și rapid, omul din spatele vârfului care poate rezolva problema pasei decisive. Îi urăm bun venit și-l așteptăm la pregătiri, pe 14 ianuarie 2013!"

dunareabatrana.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.