Jump to content

Cristi Gheorghe - director al Teatrului Dramatic

Recommended Posts

Posted

Cristi Gheorghe - director interimar al Teatrului Dramatic

La propunerea primarului Marius Stan şi prin votul aleşilor locali, tânărul actor şi regizor Cristian Gheorghe a devenit noul director interimar al Teatrului Dramatic „Fani Tardini”. Aceasta a fost cea mai importantă decizie luată de aleşii locali în ultima şedinţă ordinară a acestui an.

Dramaticul gălăţean se scălda în ape tulburi încă de la şedinţa trecută a CL, dar situaţia a fost tranşată ieri după-amiază. Aleşii au constatat încetarea contractului de management al fostului director, Vlad Vasiliu, contract care încetase încă de la 1 septembrie 2012. Primarul le-a motivat aleşilor de ce îl propune pe Cristi Gheorghe: „Consider că, fiind angajat acolo, ştiind multe despre arta actorului, despre regie, cred eu că poate să continue activitatea precedentului director, evident până la organizarea concursului”. Cu 19 voturi „pentru” şi două abţineri, artistul a fost desemnat director interimar.

Noul manager le-a mulţumit oficialităţilor pentru încrederea şi onoarea acordate. „Până la concurs sper ca activitatea Teatrului Dramatic să nu fie afectată de această schimbare, care sperăm să nu dureze foarte mult. Avem destule proiecte pe care trebuie să le facem: urmează un nou festival de comedie pentru care trebuie timp ca să poată fi pregătit în condiţii optime. Unul dintre cele mai importante puncte ale proiectului meu este să încerc, împreună cu colegii mei, să facem lucruri de care să nu ne pară rău atunci când n-o să mai fim aici, în teatru!”, a declarat Cristi Gheorghe.

Şedinţa a avut şi un caracter sărbătoresc: a început cu un inedit „Pluguşor” compus şi spus de decanul de vârstă al CL, Nicolae Rainea, şi s-a încheiat cu o cupă de şampanie ciocnită în semn de noroc pentru viitorul an.

viata-libera.ro

• 3 weeks later...
Posted

Cristi Gheorghe, director la 36 de ani

Cristi Gheorghe are 36 de ani, este actor cu master în regie de teatru, a făcut armata la cerere, dar nu şi-a dorit niciodată să fie director. Cu toate acestea, în prezent el este directorul interimar al Teatrului Dramatic „Fani Tardini” din Galaţi şi conduce, pentru câteva luni, un colectiv din care fac parte tatăl, mama şi soţia sa.

Reamintim că precedentului director, Vlad Vasiliu, i-a expirat mandatul în octombrie 2012 şi, până la organizarea unui nou concurs pentru ocuparea acestei funcţii, a fost numit de către ordonatorul de credit, Primăria şi Consiliul Local, Cristi Gheorghe.

„Vreau să refac imaginea teatrului”

„Nu mi-am dorit funcţia, a fost o propunere pe care am acceptat-o într-o perioadă în care nu cred că altcineva, din afara teatrului, ar fi fost mai potrivit. Pentru că mai bine decât ştim noi ce se întâmplă aici nu ştie nimeni altcineva”, declară Cristi Gheorghe, argumentând: „Am acceptat, pentru că vreau să refac imaginea Teatrului Dramatic Fani Tardini care, de câţiva ani, nu mai este aşa cum a fost, din varii motive - din lipsă de bani, din lipsă de interes, a unora sau a altora. După lunile de interimat voi participa şi la concurs, să sperăm că-l voi şi lua. Nu ştiu cât din programul pe care-l am în cap voi reuşi să fac în aceste câteva luni: avem nevoie de foarte multe lucruri în teatru - începând cu actorii tineri, ne mai trebuie măcar trei, doi băieţi şi o fată. Dintre cei care veniseră în 2008 în afară de Ciprian Braşoveanu, niciunul nu a avut nici măcar motivaţia sufletească să rămână. Nu putem spune că e vina directorului sau vina regimului, nu acuz pe nimeni”.

„Take, Ianke şi Cadâr”, în februarie

La întrebarea: cu ce veţi începe?, Cristi Gheorghe vine cu un răspuns din Maia Morgenstern: „Îmi place să vorbesc despre proiectele mele la timpul trecut”. Până la noi proiecte, pe 2 februarie va avea loc premiera spectacolului „Take, Ianke şi Cadâr”, în regia lui Eugen Făt, cu Petrică Păpuşă, Gabriel Constantinescu şi Grig Dristaru în rolurile principale. „Apoi, în funcţie şi de bugetul pe care îl vom avea, să vedem ce vom putea face. Am să încerc să o aduc înapoi pe Ioana Citta Baciu, o actriţă esenţială pentru teatrul nostru, care s-a retras din motive personale de la 1 noiembrie 2012. Festivalul de Comedie va fi programat anul acesta la finalul lunii octombrie”.

Cât despre regizorii mari cu care Galaţiul ar putea colabora în 2013, Cristi Gheorghe ne dezvăluie: „Suntem în momentul în care avem nevoie de regizori-brand, regizori care să însemne ceva şi pentru actori şi pentru public, în aşa fel încât calitatea spectacolelor să fie alta. Dacă s-a putut la Brăila, nu văd de ce nu s-ar putea şi la noi. Măcar unul pe stagiune. Vorbim aici despre un Felix Alexa, de Alexandru Dabija, Alexa Visarion, Radu Afrim – dar momentan nu avem trupă pentru el, Radu Nichifor, Horaţiu Mălăele, pe care mi-l doresc enorm”.

A învăţat de la Adrian Lupu şi Mihai Mihail

Vorbind despre directorii pe care i-a cunoscut din 1999, de când este actor la Dramatic, Cristi Gheorghe afirmă: „La Adrian Lupu am admirat calitatea de a face teatru, iar la Mihai Mihail seriozitatea şi talentul de a şti să se dedubleze între cele două meserii, de director şi actor”. Din colectivul de acum al Teatrului, Cristi Gheorghe i-ar fi văzut în postura de directori pe Ciprian Braşoveanu sau pe Florin Toma. „Chiar dacă sunt mai tineri decât mine, consider că fiecare dintre ei are integritatea şi puterea de a învăţa să facă şi asta”.

Cât despre Măria Sa, publicul, noul director afirmă: „Sper să avem proiecte care să-i facă pe gălăţeni să vină din nou la teatru, aşa cum veneau când ne-am întors de la Casa Studenţilor, moment în care erau cozile până în staţia de autobuz, la toate spectacolele”. Legat de anul 2013, Cristi Gheorghe spune: „Nu am superstiţii legate nici de 13, nici de nimic. Am superstiţii legate numai de oamenii proşti. Atunci mi-e cel mai teamă…”.

viata-libera.ro

• 1 month later...
Posted

Postul de director la Teatrul Dramatic, scos la concurs
Aleşii locali au decis să scoată la concurs postul de manager la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” după ce, la finele anului trecut, l-au numit director interimar pe tânărul actor şi regizor Cristi Gheorghe. Aspiranţilor la acest post li se cer studii superioare de specialitate de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă, vechime în specialitatea studiilor de minim 5 ani şi experienţă managerială. Depunerea proiectelor de management de către candidaţi se poate face până pe 27 martie, iar susţinerea proiectului în cadrului unui interviu va avea loc pe 17 aprilie. Aleşii au decis că din comisia de concurs vor face parte Victor Dobrea, consilier local PDL, Cătălin Negoiţă şi Mariana Buruiană. Comisia de soluţionare a contestaţiilor îi are în componenţă pe Mihai Manoliu, consilier local PNL, Marius Mitrof şi Mihaela Olteanu.

viata-libera.ro

• 1 month later...
Posted

Cristi Gheorghe, singur în cursa pentru managementul Teatrului Dramatic

Tânărul actor şi regizor Cristian Gheorghe este favorit în competiţia pentru funcţia de manager a Teatrului Dramatic din Galaţi. Numit în decembrie director interimar al instituţiei, Cristi Gheorghe a trecut cu brio de primele probe ale concursului, proiectul său de management primind nota 8.
Miercuri este programată ultima probă - interviul, la care artistul va concura singur.

viata-libera.ro

Posted

Noul director al Teatrului Dramatic şi-a prezentat obiectivele

Noul director al Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, Cristian Gheorghe, speră ca proiectele pe care intenţionează să le pună în aplicare să fie pe placul gălăţenilor. El promite că Teatrul va avea spectacole bune puse în scenă de regizori cunoscuţi, că vor exista colaborări cu Teatrul din Brăila, iar Festivalul de Comedie va fi unul special.
„După „Peţitoarele” o să urmeze încă un spectacol pe care o să îl facă regizorul teatrului, Cătălin Vasiliu - aici nu suntem încă hotărâţi în privinţa textului. În toamnă o să vină Lucian Sabados, care o să monteze o comedie mai modernă. De asemenea, suntem în discuţii cu regizorul şi directorul Teatrului din Brăila, Radu Nechifor, care o să monteze tot o comedie”, a spus Cristian Gheorghe.

Pe lângă aceste noi spectacole care vor fi puse în scenă, tânărul director îşi doreşte o colaborare cu Teatrul din Brăila, considerând că e absurd ca între cele două instituţii să nu existe un schimb de experienţă, având în vedere faptul că cele două oraşe sunt la mică distanţă. Unul dintre proiectele care va include ambele teatre presupune o microstagiune, tratativele fiind în desfăşurare. „E normal să ne dorim o colaborare, mai ales pentru că înseamnă mult atât pentru trupele teatrului, cât şi pentru publicul din oraşele respective. Suntem în tratative cu Brăila pentru a putea declanşa o microstagiune - noi să jucăm acolo patru spectacole pe lună, iar ei la fel, la noi. Pe lângă acest lucru, sperăm să facem şi un proiect comun anul viitor sau peste vreo doi ani. Un regizor important, Alexandru Darie, a acceptat proiectul Galaţi - Brăila şi sperăm să-l facem”, a adăugat noul director. De asemenea, schimbarea vine şi în rândul pieselor din programul teatrului - unele dintre ele au fost scoase deja din repertoriu, iar altele urmează să aibă aceeaşi soartă. Motivul pentru care se recurge la această decizie este faptul că, din punct de vedere financiar, nu mai erau profitabile. Conform spuselor lui Cristian Gheorghe, o piesă este scoasă dacă este suspendată de trei ori într-o stagiune, lucru care arată că nu este dorită de public. Cu toate acestea, gălăţenii vor avea, în viitor, piese noi, montate de regizori consacraţi şi multe surprize. „Un oraş care nu se ridică, din punct de vedere cultural, risc să dispară definitiv. Nu putem exista doar prin creştere industrială, prin privatizări sau sport. Entitatea culturală a unei societăţi dă valoare acelei societăţi”, a mai spus Cristi Gheorghe.

impartial.ro

• 3 weeks later...
Posted

Cristi Gheorghe, director al Teatrului Dramatic pentru următorii trei ani

Tânărul actor şi regizor Cristi Gheorghe a devenit, oficial, ieri, manager cu acte în regulă al Teatrului Dramatic „Fani Tardini”. După cum v-am informat, artistul a fost câştigătorul concursului de proiecte de management, organizat de Primăria Galaţi, iar planul său de management a fost votat şedinţa Consiliului Local de joi. Contractul de management al lui Cristi Gheorghe va fi încheiat pe perioadă determinată, de trei ani.

viata-libera.ro

• 2 years later...
Posted

Concurs de proiecte. Se caută director pentru Teatrul Dramatic

Pentru că mandatul lui Cristian Gheorghe se apropie de final, Primăria municipiului Galaţi organizează concurs de proiecte de management în vederea ocupării funcţiei de director la Teatrul Dramatic “Fani Tardini”.

Concurenţilor li se cer, în primul rând, studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în următorul domeniu de licenţă: domeniul fundamental "ştiinţe umaniste şi arte", ramura de ştiinţă "arte", domeniul de licenţă "teatru şi artele spectacolului". De asemenea, ei trebuie să aibă vechime în specialitatea studiilor de minimum cinci ani şi pregătire sau experienţă în management.

Dosarele de concurs şi proiectele de management se depun până pe data de 22 martie 2016, ora 16,3,0 la sediul Primăriei municipiului Galaţi. Selecţia dosarelor se va încheia pe 25 martie, iar pe 12 aprilie este programată susţinerea proiectelor de management, în cadrul interviului cu candidaţii rămaşi în competiţie.

viata-libera.ro