Jump to content

Spaniolii angajează din nou căpşunari gălăţeni


Recommended Posts

Prin intermediul AJOFM

Spania ne vrea!

* Pe lângă căpşunari, angajatorii caută şi lucrători agricoli * Înscrierea până pe 14 mai 2008

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Galaţi anunţa ieri că angajatorii spanioli continuă să caute "căpşunari" români. Oferta a fost suplimentată, pe lângă cei 33 de culegători de fructe, spaniolii oferind alte aproape 100 de posturi ca lucrători agricoli. "Angajatorii spanioli care şi‑au anunţat participarea oferă încă 97 locuri de muncă (52 bărbaţi şi 45 de femei) ca lucrător agricol, a precizat Carmen Tofan, director executiv al AJOFM Galaţi. Pentru oferta suplimentară de posturi, constituie un avantaj la selecţie provenienţa rurală şi experienţa în agricultură a candidaţilor, iar pentru bărbaţi permisul de conducere sau cunoştinţele în mânuirea maşinilor agricole." Selecţia va avea loc pe 16 mai 2008, durata contractelor de muncă fiind de şase luni, respectiv, un an.

La selecţie pot participa atât persoanele care sunt înregistrate în baza de date pentru ocuparea unui loc de muncă în străinătate, în domeniul agricol, cât şi cei care îşi depun dosarul de înscriere până la data de 14 mai 2008.

Reamintim că pentru înregistrare documentele necesare sunt: copie după buletin sau carte de identitate; copie paşaport; copii legalizate după actele de studii şi certificatele de calificare profesională; copie legalizată a carnetului de muncă; cazier judiciar; certificat de sănătate eliberat de medicul de medicina muncii; două poze tip paşaport; declaraţie notarială precum că nu beneficiază de pensie de invaliditate, că are sau nu copii minori în întreţinere cu menţionarea persoanei căreia îi vor rămâne în grijă minorii în cazul în care va lucra în străinătate, precum şi faptul că nu li s‑a întocmit carnet de muncă (dacă este cazul); dovada emisă de Serviciul Public pentru Asistenţă Socială din cadrul Primăriei, din care să rezulte că solicitantul a notificat acestora intenţia de a lucra în străinătate; dovada experienţei în agricultură.

Selecţia se va desfăşura pe 16 mai la sediul AJOFM Galaţi din str. Domnească nr. 191 cu începere de la ora 9.00. Pentru relaţii suplimentare, persoanele interesate se pot adresa la sediul instituţiei, telefon 0236‑412262 interior 103.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=23965

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Bătaie la Galaţi pentru posturi de agricultor în Spania

S-au înghesuit să devină agricultori! Pentru o mie de euro pe lună de la angajatorii spanioli, 250 de oameni s-au prezentat la interviu la Galaţi. S-au pregătit din timp să-i dea gata pe cei din echipa de recrutare. Oamenii au venit încă de joi seară, din patru judeţe limitrofe: Buzău, Călăraşi, Brăila şi Vaslui. Au dormit prin maşini sau pe la gazde şi, dis-de-dimineaţă, s-au adunat în curtea Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, pentru a prinde un loc cât mai în faţă. Preselecţia a început în jurul orei 9:00. Avantajaţi au fost cei care cunoşteau limba, ştiau să lucreze cu maşinile agricole şi aveau experienţă la cules de fructe. De data aceasta s-au căutat în special femei, pentru care au fost puse la bătaie mai mult de jumătate dintre posturi. Cei care au fost admişi vor pleca în iunie. Contractul s-a semnat pe un an de zile, cu un salariu de peste 1.000 de euro.

http://www.protv.ro/stiri/social/bataie ... pania.html

Românii continuă să plece

CĂPŞUNARI PE 1.000 DE EURO

* Aproape 500 de persoane au concurat ieri pe cele 130 de locuri de muncă în agricultură oferite de patronii spanioli * Oameni veniţi din mai multe judeţe ale ţării şi-au petrecut noaptea pe străzile Galaţiului * Deşi se plâng de tratamentul primit în Spania, românii spun că tot e mai bine decât în România

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Galaţi a găzduit ieri încă o selecţie de forţă de muncă la solicitarea angajatorilor spanioli, o acţiune care a dovedit o dată în plus nevoia şi dorinţa românilor de a pleca la muncă în străinătate. Aproape 500 de oameni au aşteptat ieri să intre la interviu cu reprezentanţii firmelor spaniole, care au venit să recruteze 52 bărbaţi şi 45 de femei ca lucrători agricol, dar şi 33 de culegători de fructe. Mulţi dintre ei au mai văzut răsăritul pe câmpurile spaniole, unde au mai fost cel puţin o dată, tot la munci agricole.

Şi s-au declarat nemulţumiţi de condiţiile de lucru, de modul cum au fost trataţi de patroni. Dar, chiar şi aşa, au declarat la unison că este oricum mai bine decât în România.

La muncă sau la "boschetăreală"

"Plec, doamnă, plec, am mai fost la cules de roşii şi a fost bine, aici ce să facem?", ne-a declarat sec Andu, de 29 de ani. Eugen Radu a venit din comuna Puşcaşi, judeţul Vaslui, ca să "apuce" un loc în Spania şi a petrecut noaptea prin oraş. "A fost cam frig, dar merge. Eu sunt strungar de meserie, dar dacă nu găsesc de lucru pe la noi, ce să fac? Am mai lucrat acolo în agricultură, şi la negru, dacă nu, la boschetăreală, nu mori de foame," spune Eugen, care are 40 de ani şi un copil de crescut.

Tocmai din Ialomiţa a venit la preselecţie şi Rădiţa Trică. Femeia are 37 de ani, putere şi dorinţă să muncească în adevăratul sens al cuvântului. "Poate reuşesc să plec iar, a treia oară acum. Mie mi-a convenit, iese banul, mai bine decât în România dacă pleci cu gândul să munceşti şi nu la distracţie ori la alte lucruri. Am câştigat cam 1.000 de euro pe lună, la cules de căpşuni, cu toate că una au promis când am plecat în ţară şi alta am găsit acolo. Am trei copiii şi aici ne descurcăm ca vai de noi. Soţul lucrează în construcţii, pe unde mai găseşte, şi nu are nimic împotrivă să plec eu," a adăugat femeia, iar soţul a completat: "Am eu grijă de copii".

Discuţia este întreruptă cu vehemenţă de Constantina Simion: "Unde? La căpşuni? Nu mai merg nici pentru 3.000 de euro. S-au comportat cu noi de parcă eram ultimii sclavi. Ne fluierau de la capătul tarlalei şi nu se uitau la noi nici dacă picam morţi, de boală sau oboseală. Dar plec din nou, poate prind un loc la cules de fructe, să nu mai aud de căpşuni".

"Nu îi încurajăm să plece"

Carmen Tofan, directorul executiv al AJOFM Galaţi, ne-a declarat că de la Galaţi s-au primit numai 30 de cereri, dar au venit foarte mulţi din judeţe precum Ialomiţa, Vaslui, Tulcea, Vrancea, Brăila, Buzău. În total, s-au înscris 241 de dosare, dar au venit mult mai multe persoane, la interviu fiind acceptaţi toţi doritorii. Este posibil să fie recrutaţi chiar mai mulţi angajaţi faţă de numărul de posturi anunţat iniţial, iar sexul şi vârsta nu constituie criterii de selecţie. Mai mult, cei cu carnet de conducere pot opta să lucreze şi pe utilajele agricole. Salariile se învârt în jurul sumei de 1.000 de euro lunar (circa 37 de milioane de lei vechi).

"Noi nu îi încurajăm să plece, dar am răspuns solicitării angajatorilor spanioli adresată Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă prin intermediul Ambasadei, a precizat Carmen Tofan. Oricum, contractele sunt pe perioadă determinată şi sperăm ca la întoarcere să aplice în România bunele practici de acolo. La selecţia precedentă din cele 17 persoane selectate, vreo patru s-au întors acasă nemulţumite, pentru că nu au găsit acolo condiţiile de muncă la care sperau. Le-au displăcut ritmul de muncă, solicitările la care erau supuşi, condiţiile de cazare, de transport, obligaţia de a face ore suplimentare şi aşa mai departe."

Cât despre spanioli, Guillermo Quintana, reprezentantul firmei Coag Canarias, ne-a declarat că se află în căutare de mână de lucru pe perioadă determinată, de şase luni sau un an, şi că experienţa de cinci ani în lucrul cu românii a dovedit că aceştia sunt în general serioşi. Iar în agricultură se caută mai mult femei pentru că mare parte din posturile oferite necesită atenţie, meticulozitate şi disciplină.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=24213

Capsunari, dati navala!

Nu mai putin de 241 de persoane din diferite judete au venit ieri, la sediul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM), in speranta ca vor fi selectate de catre angajatorii spanioli care au scos la "bataie" 130 de locuri de culegator de fructe si lucrator agricol.

Spaniolii au dorit sa angajeze 75 de femei si 55 de barbati, la selectie constituind un avantaj provenienta din mediul rural, precum si experienta in agricultura a candidatilor, in timp ce in cazul barbatilor un atu l-a reprezentat in mod special permisul de conducere si cunostintele in manuirea masinilor agricole. Desi numarul joburilor scoase la bataie pentru femei a fost considerabil, numarul reprezentantelor sexului frumos care au venit sa stea de vorba cu angajatorii spanioli a fost relativ mic.

"Cei trei angajatori din Spania s-au aratat foarte interesati sa angajeze personal din Romania deoarece nu gasesc forta de munca in tara lor. Dintre cele 241 de persoane care au venit sa participe la selectie, un numar de 30 figurau in baza Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca, avand dosarele depuse", ne-a declarat directorul executiv al AJOFM, Carmen Tofan.

Potrivit aceleiasi surse, dintre participanti doar 30 au fost galateni, restul fiind din alte judete, cum ar fi Vaslui, Braila, Tulcea, Buzau, Ialomita, Calarasi, Sibiu, Dolj. In urma discutiilor purtate cu candidatii, angajatorii spanioli au selectionat 107 persoane.

“Contractele de munca pe care le vor incheia persoanele selectate de angajatorii spanioli vor avea o durata de 6 luni sau un an. Salariile brute oferite de catre angajatori sunt de 42 de euro/zi sau 747 de euro pe luna pentru un program de 40 de ore pe saptamana. Data prevazuta pentru incorporare este luna iunie”, a punctat Carmen Tofan.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=3

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Spania angajează "căpşunari" pentru 2010

Gălăţenii care vor să se lucreze la cules de căpşuni, în Spania, se pot adresa, zilele acestea, Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi. CV-urile trebuie depuse până pe data de 27 ianuarie, iar interviul de angajare va avea loc în localitatea Teiuş din judeţul Alba. Trebuie să mai ştiţi că angajatorul caută persoane cu experienţă în agricultură şi care sunt apte de muncă grea, în spaţii neacoperite.

Veţi primi, pentru efortul dumneavoastră, un salariu zilnic de 37 de euro brut. Programul de lucru se întinde pe durata a minim 6 ore pe zi, iar contractul de muncă se încheie pe o perioadă definită de 3 luni.

Dacă sunteţi interesaţi, mergeţi la AJOFM cu buletinul, cu adeverinţă de la medicul de familie care să ateste că sunteţi apt de muncă şi cu cazierul care să demonstreze că nu aveţi antecedente penale. De asemenea, trebuie să aveţi la dumneavoastră un CV europass, completat în limba română.

Dacă aveţi dificultăţi în completarea documentaţiei, adresaţi-vă funcţionarilor Agenţiei, care vă vor ajuta să vă definitivaţi.

http://www.viata-libera.ro/articol-Cate_locuri_de_munca_vacante_avem_2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 9 months later...

Spania caută căpşunari pentru 2011

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă ofera, prin intermediul retelei EURES, 400 de locuri de munca in SPANIA – muncitor necalificat in agricultura (cules capsuni).

Datele ofertei sunt urmatoarele:

- Salariu: 37,81 euro/zi; Deduceri salariale: - 2% IRPF; - 83,86 euro/luna (asigurari sociale); salariile se platesc lunar prin transfer bancar.

- Cazare asigurata de angajator (angajatul va plati doar 1 euro/zi).

- Nu exista posibilitatea cazarii solicitantilor barbati in cadrul firmei.

- Durata contractului: 3 luni; data incepere contract - 15.02.2011.

- Programul de lucru: 39 ore / saptamana.

- Modul de aplicare: Aplicantul va depune la agentia judeteana pentru ocuparea fortei de munca, unde isi are domiciliul, urmatoarele acte:

o copie CI/BI,

o CV in lb. romana,

o Certificat de cazier judiciar (fara antecedente penale),

o adeverinta medicala de la medicul de familie (apt pentru munca).

- Numai persoanele instiintate de consilierul EURES din judetul de resedinta al aplicantului, se vor prezenta la interviu.

AGENŢIA JUDEŢEANĂ PENTRU OCUPAREA FORŢEI DE MUNCĂ GALAŢI

Strada Domnească nr.191, Galaţi

Tel: (+40236) 412262 Fax: (+40236) 415151

Link to comment
Share on other sites

 • 2 years later...

Spaniolii angajează din nou căpşunari gălăţeni

Spaniolii nu cred în toată tevatura cu sfârşitul lumii şi procedează conform vechii zicale româneşti cu „iarna car şi vara sanie”. În consecinţă, angajatorii din Spania caută să angajeze aproape 1.200 de căpşunari pentru primăvara anului viitor, în perioada 1 martie – mai 2013, pe un salariu de 36,83 de euro brut pe zi.

Concret, reţeaua EURES România oferă 1.198 de posturi în domeniul agricol (recoltare căpşuni), provenite de la angajatorii din Spania. 1.000 de posturi sunt pentru femei, celelalte 198 fiind pentru bărbaţi. 900 din posturile oferite sunt destinate solicitanţilor care deţin NIE (număr de identificare străini).

„Sunt căutate persoane apte pentru munca la câmp. Nu este solicitată experienţă, dar munca anterioară într-o fermă constituie un avantaj. Durata contractelor de muncă este de aproximativ 3 luni, înperioada 01.03.2013 – mai 2013. Timpul de lucru este de 6,5 ore pe zi / în 6 zile/ 39 de ore pe săptămână. Salariul oferit este de 38,63 euro brut /zi. Contribuţiile datorate sunt 2% impozit pe venit şi 83,73 euro asigurare medicală. Cazarea este oferită de către angajator.

Transportul către locul de muncă se face cu autocarul, costul unui drum (în jur de 95 de euro) fiind decontat de angajator la plata ultimului salariu”, se arată într-un comunicat remis de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi.

Selecţia va fi organizată la Craiova, cu sprijinul AJOFM Craiova, în perioada 9-11 ianuarie 2013. Solicitanţii cu domiciliul în Galaţi care îndeplinesc cerinţele angajatorului se pot adresa la sediul AJOFM Galaţi din str. Domnească nr. 191, Compartiment EURES – Implementare măsuri active, pentru a fi luaţi în evidenţă. Termenul-limită pentru aplicare este 4 ianuarie 2013.

Participarea la selecţie se va face numai după înregistrarea în baza de date a AJOFM-ului din localitatea unde solicitantul îşi are domiciliul şi pe baza invitaţiei emise de consilierul EURES.

„Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă nu îşi asumă responsabilitatea cu privire la cheltuielile efectuate cu ocazia deplasării la selecţie, decizia de acordare a unui contract de muncă aparţinând în întregime angajatorului”, se arată în finalul comunicatului.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...

Spania caută în continuare căpşunari

Spania are o ofertã de locuri de muncã în vederea organizãrii unei selecţii pentru domeniul agricol, un angajator spaniol oferind un numãr de 750 de locuri de muncã pentru recoltarea de cãpşuni persoanelor apte pentru munca la câmp. Potrivit reprezentanţilor AJOFM Galaþi, durata contractelor de muncã este de aproximativ 3 luni, iar data estimatã de angajare este 15 februarie 2014.

Timpul de lucru este de 6,5 ore pe zi, respectiv 39 de ore pe sãptãmânã împãrţite în 6 zile, ziua a 7-a este zi de odihnã, care poate sã nu coincidã cu duminica. Programul de  lucru începe la primele ore ale dimineţii, iar în decursul celor 6,5 ore de lucru pe zi este prevãzutã o pauzã de o jumãtate de orã. Salariul oferit este de 39,48 euro brut pe zi, conform Convenţiei colective aplicabile, plãtibil la douã sãptãmâni prin transfer bancar, iar contribuţiile datorate sunt 2% impozit pe venit şi 113 euro asigurare socialã.

Cazarea este oferitã de cãtre angajator contra unei sume de 1 euro pe zi, iar transportul cãtre locul de  muncã este plãtit de angajator şi se deconteazã din salariile primite în timpul lucrat la firmã. Perioada de probã este de 15 zile, timp în care atât angajatul, cât şi angajatorul pot rezilia unilateral contractul, iar dacã în perioada de probã decizia de reziliere a contractului aparţine angajatului, acesta va suporta din buzunarul propriu contravaloarea drumului de întoarcere. În situaţia în care decizia aparţine angajatorului, costurile drumului de întoarcere vor fi suportate de angajator.

Selecţia va  avea loc în ianuarie 2014, detalii despre organizarea selectiei urmând a fi comunicate ulterior persoanelor înregistrate. Solicitantele care îndeplinesc cerinţele angajatorului sunt rugate sã se adreseze pentru a fi luate în evidenţã la sediul AJOFM Galaţi, compartiment EURES, etaj 1, camera 16, persoanã de contact Ioan Mihaela, fiind necesarã prezentarea urmãtoarelor documente: act de identitate, curriculum vitae (CV), adeverinţã medicalã cu specificaţia „apt pentru muncã”, cazier judiciar care sã ateste cã nu are antecedente penale.

monitoruldegalati.ro

 

Link to comment
Share on other sites

 • 8 months later...

Cât plătesc spaniolii şi cu cât rămâne în buzunar românul căpşunar, în 2015

Până pe 31 decembrie 2014, gălățenii interesați să plece la muncă, în Spania, la cules căpșuni, își pot depune cererile de intenție la sediul Agenției Județene de Ocuparea Forței de Muncă din Galați, aflată pe strada Domnească nr. 191, camera 16. Potrivit AJOFM, cei interesați trebuie să depună, la dosar, următoarele: o cerere tip (tipizat); copie BI/CI cu o valabilitate de minim 6 luni; CV Europass în limba română (tipizat); adeverinţă medicală eliberată de medicul de familie, cu menţiunea “apt pentru muncă”; cazierul judiciar în original, care să ateste că persoana nu are antecedente penale (termen de valabilitate 6 luni).
Potrivit AJOFM, spaniolii oferă 800 de locuri de muncă la cules căpșuni, data probabilă a angajării fiind jumătatea lunii februarie, iar contractul de muncă se va încheia pe trei luni. Totuși, în primele 15 zile atât angajatorul cât și angajatul pot rezilia unilateral contractul. Spaniolii oferă 39,48 de euro brut/zi (pentru 6,5 ore de muncă/zi). În schimb, muncitorii trebuie să știe că angajatorul nu oferă cazare pentru bărbați, ci doar pentru femei și aceea, pentru un euro pe zi. Muncitorii mai trebuie să știe că “transportul către locul de muncă este plătit de angajator şi se decontează din salariile primite în timpul lucrat la firmă”, iar „contribuţiile datorate sunt de 2% impozit pe venit şi 113 euro asigurare socială”.
AJOFM mai informează că persoanele care au fost selectate şi au lucrat la firma SUREXPORT în anul 2014 vor primi contract nominal şi nu este necesar să participe la o nouă selecţie. Cei interesați de oferta de muncă din Spania pot primi detalii la telefon tel 0236/414049.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Gălăţenii nu sunt interesaţi să fie căpşunari în Spania
Oferta de a lucra în Spania, la cules căpşuni, timp de trei luni, nu s-a dovedit foarte atractivă pentru gălăţeni. Doar patru femei din judeţul nostru şi-au depus dosarele până astăzi, 14 ianuarie, cu o zi înainte de expirarea termenului-limită de înscriere la selecţia naturală. „E cam puţin, cu toate că s-a făcut promovarea din timp a acestei oferte de lucru, atât în mediul urban, cât şi în cel rural. Cele patru persoane înscrise la Galaţi au primit înştiinţare de prezentare la interviul care va avea loc pe 26 ianuarie, la Alexandria, în judeţul Teleorman. O a doua selecţie se va face în zilele de 28 şi 29 ianuarie, în localitatea Tg. Jiu din judeţul Gorj”, afirmă Mihaela Pîrâianu, consilier în Compartimentul EURES din cadrul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Galaţi.
Oferta de lucru a spaniolilor adresată românilor interesaţi este pentru 800 de locuri de muncă. Data estimată a angajării celor selectaţi în urma interviurilor este 15 februarie 2015. Timpul de lucru este de 6 ore şi jumătate pe zi, 39 ore/săptămână împărţite în 6 zile. Salariul oferit: 39,48 euro brut/zi (plătibil la două săptămâni prin transfer bancar).
Gălăţenii interesaţi să participe la selecţia pentru cele 800 de locuri de muncă mai au la dispoziţie o singură zi, 15 ianuarie, pentru a-şi depune dosarele pentru muncă în străinătate la sediul AJOFM Galaţi - Compartimentul EURES, Str. Domneasca , nr. 191, camera 16. 
Documentele necesare înscrierii sunt următoarele:
- cerere-tip;
- copie BI/CI cu o valabilitate de minim 6 luni;
- CV Europass în limba română (tipizat);
- adeverinţă medicală eliberată de medicul de familie, cu menţiunea „apt pentru muncă”;
- cazierul judiciar în original, care să ateste că persoana nu are antecedente penale (termen de valabilitate 6       luni).
Informaţii suplimentare pot fi obţinute la numărul de telefon 0236 41 40 49 – Compartiment EURES.
presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 7 months later...

Se caută agricultori pentru Spania

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Galați oferă 800 locuri de muncă vacante în Spania pentru munca sezonieră în agricultură (sunt solicitate persoane apte pentru munca la câmp, cu vârsta cuprinsă între 18 - 40 ani), pentru recoltarea căpşunilor, campania 2016.

Selecţia va avea loc în a doua jumătate a lunii ianuarie 2016.

Durata contractului de muncă este de aproximativ 3 luni, data estimată de început, 15 februarie 2016. Timpul de lucru este de 6,5 ore pe zi/39 ore pe săptămână, împărţite în 6 zile, ziua 7 este zi de odihnă, care poate să nu coincidă cu duminica. Programul de lucru începe la primele ore ale dimineţii.

Într-un comunicat al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, se arată că salariul oferit este de 40,00 euro brut/zi, plătibil la două săptămâni prin transfer bancar. Contribuţiile datorate sunt de 2% impozit pe venit şi 113 euro asigurare socială. Cazarea este oferită de angajator contra unei sume de 1,6 euro pe zi.

Persoanele care doresc să aplice pentru unul din aceste locuri de muncă, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Galați, strada Domnească nr. 191.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...

Spania caută să angajeze 800 de căpşunari pentru campania din 2017

Şi vara aceasta căpşunarii români sunt la mare căutare de către spanioli. Persoanele interesate să muncească pe câmpurile spaniole pot apela la serviciul de ocupare EURES România aparţinând de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă unde se pot înscrie în baza de date urmând ca mai apoi să primească invitaţia de participare la selecţie. Pentru cele 800 locuri de muncă vacante în Spania pentru munca sezonieră în agricultură (sunt solicitate persoane apte pentru muncă la câmp), pentru recoltarea căpşunilor, campania 2017, nu se solicită experienţă.

Durata contractului de muncă este de aproximativ 3 luni, data estimată de angajare este 15 februarie 2017. Timpul de lucru este de 6,5 ore/zi, 39 ore/săptămână, împărţite în 6 zile, ziua 7 este zi de odihnă care poate să nu coincidă cu duminica. Programul de lucru începe la primele ore ale dimineţii. Salariul oferit este de 40,15 euro brut/zi, conform Convenţiei colective aplicabile plătibil la două săptămâni prin transfer bancar. Contribuţiile datorate sunt de 2% impozit pe venit şi 113 euro asigurare socială. Cazarea este oferită de angajator contra unei sume de 1,6 euro/zi (nu există posibilitatea cazării solicitanţilor bărbaţi în cadrul firmei).

Persoanele care doresc să aplice pentru aceste locuri de muncă trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă din judeţul de domiciliu, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru muncă în străinătate şi pentru a primi invitaţie de participare la selecţie. Termenul limită de aplicare este 15 decembrie 2016. Data şi locul unde se va desfăşura selecţia vor fi comunicate ulterior.

Pentru consiliere şi oferirea de informaţii, persoanele interesate sunt aşteptate la sediul A.J.O.F.M. Galati, str. Domneasca nr. 191, de luni până joi, între orele 8:00 - 16:30. Serviciile oferite sunt gratuite. Dosarul de înregistrare pentru un loc de muncă în Uniunea Europeană cuprinde: copie BI/CI, CV completat - în limba. română, CV completat - în limba engleză (limba germană, dupa caz), cazier judiciar valabil (fără antecedente penale), adeverinţă  medicală (apt pentru muncă), formular de înregistrare tip. La solicitarea angajatorilor se pot solicita şi alte documente suplimentare.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Începe selecţia celor 800 de căpşunari pentru Spania

Recrutarea celor 800 de lucrători agricoli care vor merge în Spania la cules căpşuni, în primăvara anului viitor, va avea loc la jumătatea acestei luni, în oraşele Vaslui, Slobozia şi Râmnicu Vâlcea, informează AJOFM Galaţi. Selecţia, organizată de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, prin EURES România, se va desfăşura ca urmare a solicitării transmise de către compania Surexport Compania Agraria SL şi va avea loc după următorul program: la Vaslui, în 13 decembrie 2016, începând cu ora 9,00, în incinta Liceului Teoretic "Emil Racoviţă", strada Huşului, nr. 48; la Slobozia (jud. Ialomiţa), în data de 14 decembrie, de la ora 9,00, la Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea”, b-dul Matei Basarab nr. 26; la Rm.Vâlcea, în zilele de 15 şi 16 decembrie, începând cu ora 12,00, respectiv, 9,00, în incinta CRFPA, din strada Calea lui Traian, nr. 98.

Conform informaţiilor furnizate de AJOFM Galaţi, durata contractelor de muncă este de aproximativ trei luni, data estimată de începere a contractelor fiind 15 februarie 2017. Salariul oferit este de 40,15 euro brut /zi, iar perioada de probă este de 15 zile. Se va lucra şase ore şi jumătate pe zi - 39 de ore pe săptămână, împărţite în şase zile, ziua a şaptea fiind zi de odihnă, care poate să nu coincidă cu duminica. Programul de lucru începe la primele ore ale dimineţii. În decursul unei zile de muncă fiind prevăzută o pauză de o jumătate de oră. Cazarea este oferită de angajator contra unei sume de 1,6 euro pe zi; firma plăteşte transportul în Spania, iar muncitorul îşi achită biletul de întoarcere.

Oferta vizează angajarea a 500 de femei şi 150 de cupluri, toate persoane apte pentru munca la câmp.

Gălăţenii care doresc să aplice pentru unul din aceste locuri de muncă trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Galaţi, strada Domneasca nr. 191, etaj 1, camera 16, tel. 0236.41.40.49 şi 0236.41.22.62. Documentele necesare sunt o copie după cartea de identitate, un CV EUROPASS şi o adeverinţă medicală cu menţiunea "apt pentru muncă".

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Spaniolii mai vor români, dar nu să danseze

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) oferă, prin Serviciul de Ocupare EURES, 200 de locuri de muncă vacante în Spania, în regiunea Lerida. Joburile nu sunt pentru dansatori de conga, cum poate ar lăsa să creadă succesul mediatic de care s-a bucurat isprava celor 120 de români care au plecat dintr-un restaurant în paşi de dans, fără să plătească, ci pentru muncă sezonieră - ambalat fructe şi verdeţuri.

Conform directorului executiv al AJOFM Galaţi, Cezar Năstase, durata contractului de muncă pentru aceste slujbe este de patru luni, cu începere de la 1 iunie 2017. Se acceptă şi cupluri. Timpul de lucru este de 8 ore pe zi, în două schimburi: 6,00-14,00 şi 15,00-23,00.

Salariul oferit este de 900-1.200 euro pe lună. Cazarea este oferită de angajator pentru 5 euro/zi (se plătesc doar zilele lucrătoare). Transportul şi masa nu sunt incluse.

Gălăţenii care consideră atractivă această ofertă trebuie să depună un dosar care să conţină copie după cartea de identitate, adeverinţă medicală „apt de muncă”, copie act studii şi CV, compartimentul EURES din cadrul AJOFM Galaţi, str. Domnească 191, et. I, cam. 16.

Locul şi data selecţiei vor fi comunicate ulterior.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 8 months later...

800 de locuri de muncă disponibile în Spania

 • Salariul oferit este de 40,43 euro brut/zi.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Galați, prin serviciul de ocupare EURES România, oferă 800 locuri de muncă vacante în Spania – firma SUREXPORT (400 de femei și 200 de cupluri) pentru munca sezonieră în agricultură (sunt solicitate persoane apte pentru munca la câmp, vârsta 18 – 50 ani), pentru recoltarea căpşunilor, campania 2018 (nu se solicită experiență).

„Durata contractului de muncă este de aproximativ 3 luni, data estimată de angajare este 15 februarie 2018. Timpul de lucru este de 6,5 ore pe zi/ 39 ore pe săptămână împărţite în 6 zile, ziua 7 este zi de odihnă care poate să nu coincidă cu duminica. Programul de lucru începe la primele ore ale dimineţii. Salariul oferit este de 40,43 euro brut/zi, conform Convenţiei colective aplicabile plătibil la două săptămâni prin transfer bancar. Contribuţiile datorate sunt de 2% impozit pe venit şi 113 euro asigurare socială. Cazarea este asigurată de angajator, iar muncitorul trebuie să plătească 1,6 euro/zi pentru cheltuieli. Muncitorul plăteşte primul transport de venire, iar firma plăteşte întoarcerea, cu condiţia ca muncitorul să folosească mijlocul de transport oferit de firmă. Preţul primului drum se va recupera din primele salarii. Dosarul pentru înregistrarea în baza de date va conţine următoarele acte: cererea tip (se completează la sediul agenţiei), copie act identitate, adeverinţa medicală „apt pentru muncă”. Persoanele care doresc să aplice pentru unul din aceste locuri de muncă trebuie să se adreseze inspectorului principal, Bran Violeta, din cadrul AJOFM Galați, strada Domnească, nr.191, camera 10, tel. 0236 412 262, int.116”, se arată într-un comunicat de presă, remis A.J.O.F.M. Galați.

Selecțiile se vor organiza la Ploiești, pe 11 decembrie 2017, și la Craiova, pe 13 și 14 decembrie 2017.

stiridegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 9 months later...

Se caută aproape 1.000 de căpşunari pentru Spania

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi îi informează pe gălăţenii care sunt în căutarea unui loc de muncă că în evidenţa instituţiei, în această săptămână, se află 131 de posturi vacante. Cele mai multe posturi disponibile sunt pentru: şofer autoturisme şi camionete (13), ambalator manual (10), muncitor necalificat la ambalarea produselor solide şi semisolide (10), muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii (6), lăcătuş mecanic (6) sau inginer în industria alimentară (6). Cei interesaţi se pot adresa la sediul AJOFM Galaţi.

De asemenea, prin reţeaua Eures, gălăţenii pot alege din 1.994 de posturi vacante din străinătate. Un exemplu este Spania, unde se caută aproape 1.000 de culegători de căpşuni. Astfel, 800 de căpşunari se caută pentru regiunea Huelva, localitatea Almonte-El Rocio. 400 locuri sunt disponibile pentru femei şi 400 de locuri pentru cupluri. Se lucrează 40,15 ore/săptămână. Cazarea este gratuită, se va plăti doar pentru utilităţi 1,6 euro/zi. Angajatorul plăteşte primul transport de venire, iar firma plăteşte întoarcerea la terminarea contractului, muncitorul este obligat să folosească firma de transport care se oferă de angajator. Pentru acest post salariul oferit este de 40,43 euro brut/zi care se plăteşte la două săptămâni prin transfer bancar. Nu se cere experienţă şi nici cunoaşterea unei limbi străine. Oferta este valabilă până la data de 15 decembrie 2018.

Tot în regiunea Huelva, dar în localitatea Almonte sunt disponibile 150 de posturi de culegător de căpşuni pentru femei. Aici se lucrează aproximativ 40 ore/săptămână. Cazarea este gratuită, se va plăti doar pentru utlităţi 1 euro/zi. Angajatorul va plăti biletul de dus în Spania, iar angajatorul va plăti întoarcerea în România la terminarea contractului. Angajatorul va organiza transportul dus - întors printr-o firmă de transport. Salariu oferit este de 40,43 euro brut/zi. Nu se cere experienţă şi nici cunoaşterea unei limbi străine. Oferta este valabilă până la data de 20 noiembrie 2018. Mai multe informaţii se pot obţine la sediul AJOFM Galaţi.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Selecție la Tecuci pentru locuri de muncă în Spania, la căpşuni

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, prin intermediul Serviciului EURES, promovează oferta unui angajator din Spania de 150 locuri de muncă vacante pentru femei, pentru munca sezonieră în agricultură pentru recoltarea căpşunilor, campania 2019  (nu se solicită experiență).

Contractul de muncă este de aproximativ 3 luni și se va derula în perioada 1 februarie – 31 mai 2019. Timpul de lucru este de 6,5 ore efectiv lucrate/zi, 40 ore/săptămână împărţite în 6 zile, ziua liberă putând fi în oricare zi a săptămânii. Perioada de probă este de 15 zile. Salariul oferit este de 40,43 euro brut/zi, contribuţiile datorate fiind: impozit pe venit = 2% şi asigurare socială = 113 euro/lună. Cazarea este gratuită, iar lucrătorul va plăti 1 euro/zi reprezentând plata utilităților.

Angajatorul plăteşte transportul către Spania, contravaloarea acestuia urmând a fi recuperată din primul salariu al angajatului. Întoarcerea în România (la terminarea contractului) este plătită de angajator, transportul dus-întors fiind organizat de angajator printr-o firmă de transport.

Selecţia va fi organizată la Tecuci, judeţul Galaţi, în data de 27 noiembrie 2018. Locaţia selecţiei va fi comunicată ulterior. Termenul limită pentru aplicare: 20.11.2018.

radioresita.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Câţi bani ia un căpşunar în Spania. 900 de locuri de muncă pentru recoltare fructe

O firmă din regiunea spaniolă Huelva vrea să angajeze, prin reţeaua EURES a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, 900 de lucrători în agricultură, pentru recoltarea fructelor: căpşuni, zmeură, mure şi afine. Persoanele din Galaţi interesate de un asemenea job îşi pot depune dosarele până cel mai târziu pe 1 martie. Cunoaşterea limbii spaniole nu este o cerinţă impusă.

Conform datelor furnizate de AJOFM Galaţi, firma spaniolă angajatoare caută 900 de persoane, din care 600 de femei şi 150 de cupluri. Se lucrează 6 ore şi jumătate pe zi, cu pauză de masă de o jumătate de oră. Solicitanţilor nu li se cere să cunoască limba spaniolă, dar ei trebuie să aibă vârsta între 18 şi 50 ani, să aibă experiență în agricultură și să fie capabile de muncă la temperaturi ridicate, în sere.

Salariul se plăteşte pe card. Salariul brut este de 42,90 euro/zi , iar cel net - 39,33 euro/zi. La sfârșitul campaniei, firma plătește şi un bonus, cuprins între 0,70 - 0,80 euro cenți/zi, iar orele suplimentare se plătesc cu 6,67 euro brut/oră. Angajarea se face cu contract temporar de 3, 6 sau 9 luni, cu o perioadă de probă de 15 zile. Contractul începe pe 1 martie 2020.

Cazarea este oferită gratuit de companie, dar se plătesc utilitățile (electricitate, apa, gunoi și butelie) - 1,73 euro/zi. Călătoria în Spania este plătită de companie, dar în caz de nerespectare a două luni de contract se va reține din ultimul salariu al muncitorului. Întoarcerea în România este plătită de muncitor.

Persoanele cu domiciliul în județul Galaţi care corespund cerințelor posturilor oferite şi care sunt interesate de această oportunitate trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Galaţi, telefon 0236/412.262 int 119, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate. Înscrierea se realizează pe baza următoarelor documente: copie act identitate, adeverință medicală cu mențiunea „clinic sănătos”, CV, NIE (numărul de securitate socială din Spania - acolo unde este cazul). Persoanele selectate vor fi contactate de către angajator. Termenul-limita pentru depunerea dosarelor este 1 martie 2020.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Ofertă pentru gălățeni: 900 de locuri în agricultură, în Spania

O firmă din regiunea spaniolă Huelva oferă, prin intermediul rețelei EURES România, 900 de locuri de muncă în agricultură, la recoltarea fructelor (cășune, zmeură, mure și afine). Sunt căutate persoane între 18 și 50 de ani (600 de femei și 150 de cupluri), cu experiență în agricultură și capabile să lucreze, în sere, la temperaturi ridicate.

Salariul net este de 41,29 euro/zi, orele suplimentare fiind plătite cu 7,47 euro brut/oră. La sfârșitul campaniei, firma plătește un bonus de 0,70 eurocenți/zi, pentru persoanele noi, și de 0,80 eurocenți/zi, pentru cei care au mai lucrat la firmă.

Cazarea este oferită gratuit de companie, se plătesc utilitățile (electricitate, apă, gunoi și butelie) – 1,73 euro/zi din net. Călătoria în Spania este plătită de companie, iar întoarcerea în România, de muncitor.

Contractele de angajare sunt temporare, pe 3, 6 sau 9 luni, cu perioadă de probă de 15 zile.

Gălățenii care corespund cerințelor trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Galați, Mihaela Pîrâianu (tel. 0236 41 22 62), pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate. Documentele necesare sunt: consimțământ-tip (se completează la sediul agenției), copie act identitate, declarație pe proprie răspundere privind starea de sănătate a solicitantului, CV, NIE (numărul de securitate socială din Spania, acolo unde este cazul).

Temenul-limită pentru depunerea dosarelor este 15 aprilie 2021.

regionalpress.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Galațiul caută agricultori vorbitori de engleză

Lista locurilor de muncă declarate vacante la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Galați cuprindea, la sfârșitul săptămânii trecute, 320 de posturi. Ca o premieră, cele mai multe sunt oferite în agricultură. Astfel, o firmă din satul Plevna, comuna Rediu, vrea să angajeze 50 de agricultori, nu neapărat cu studii, în timp ce o altă firmă, din satul Viile, comuna Fârțănești, caută 200 de lucrători în agricultură, cu studii medii și vechime în domeniu. Ambele oferte au o cerință comună: solicitanții să știe engleza. Lista completă a locurilor de muncă vacante poate fi văzută pe pagina AJOFM Galați.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.