dcp100168 Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 Într-un interviu acordat ziarului "Evenimentul Zilei", fostul consilier prezidenţial, Claudiu Săftoiu, crede că la Galaţi „se perverteşte ideea de uninominal“TANDEMURI LOCALE„Se perverteşte ideea de uninominal“- Credeţi că victoria unui candidat la consiliul judeţean va influenţa şi rezultatul la primărie în turul al doilea?- La Galaţi, Eugen Durbacă, de la PC, candidează la preşedinţia consiliului judeţean. Combinaţia este următoarea: primar de la PSD şi preşedinte de consiliu judeţean de la PC. Domnul Durbacă, ce a avut două sau trei mandate de primar, are o notorietate extraordinară şi îl avantajează pe domnul Dumitru, actualul primar de Galaţi. Se perverteşte însă ideea de uninominal. Cum să te iau de mână şi să spun: „Alege-mă şi pe mine şi pe el!“. Sunt unii complet necunoscuţi sau care vin de pe poziţii ministeriale în judeţ, aproape necunoscuţi în comunitate şi pe care candidatul la primărie îl tractează. Avem de-a face cu o confuzie majoră: dacă mie îmi place de ăla, de ce trebuie să mi-l dea la pachet cu celălalt? Eu mă căsătoresc cu femeia pe care o iubesc, nu cu toată familia ei! Eu sunt contractat de o persoană, nu de partid. Nu am nicio intenţie să lezez candidatura clientului meu alipindu-l foarte tare de o culoare politică sau luându-l la braţ pe candidatul de la consiliul judeţean.http://www.evz.ro/articole/detalii-arti ... i-trecuti/
Recommended Posts