Jump to content

Recommended Posts

Posted

Trenuri mai frumoase

Una dintre cele trei perechi de trenuri Intercity pe ruta Bucuresti -Timisoara si retur are in compunere din 21 ianuarie vagoane noi, echipate modern, cu functii specifice trenurilor europene de mare viteza. Noile vagoane - fabricate la uzina Astra Arad - sunt dotate, printre altele, cu monitoare TV si prize pentru alimentarea telefoanelor mobile si a laptop-urilor. Trenurile pot circula cu viteze de pana la 200 de kilometri pe ora. Operatorul national feroviar - CFR Calatori - vrea sa achizitioneze in acest an alte peste 30 astfel de vagoane pentru trenurile Intercity care fac legatura intre Capitala si Constanta, Arad, Cluj, Iasi, Suceava si Galati, fara a majora tarifele corespunzatoare acestui rang de tren.

• 4 months later...
Posted

Relu, nu vinde inca, pentru ca pe ruta Galati - Bucuresti si retur nu au bagat deocamdata :) Mai avem de asteptat, din cate am inteles, vreun an de zile. Oricum, de curand, pe ruta spre capitala, sageata albastra a fost inlocuita cu o garnitura express care se vrea mai confortabila, insa in afara de acces la o priza, o masuta de tipul rapidelor vechi si o persoana care iti vinde chipsuri, sucuri si ciocolata la preturi de 2 ori mai mari, nu e nimic nou. Prefer deci vechea Sageata.

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Operatorul national feroviar - CFR Calatori - vrea sa achizitioneze in acest an alte peste 30 astfel de vagoane pentru trenurile Intercity care fac legatura intre Capitala si Constanta, Arad, Cluj, Iasi, Suceava si Galati, fara a majora tarifele corespunzatoare acestui rang de tren.

Citeste mai atent!

Deci la fel ca si acum. Asta pana o sa puna o majorare pentru toate trenurile :d

• 2 weeks later...
Posted

C.F.R. Calatori are vagoane numai bune de reconditionat! De ce trebuie sa achizitioneze altele noi? Si apropo....200 km/h?....Poate dupa ce se vor aloca destui bani sa se repare infrastructura feroviara! Degeaba aduce vagoane care merg cu pana la 200 km/h daca tronsonu pe care circula are viteza maxima admisa de 100 km/h! Iar la noi in tara nu prea sunt zone in care sa se circule cu viteze mai mari de 120 km/h! Deci pare a fi numai un anunt publicitar si nimic mai mult!

• 2 weeks later...
Posted

Desigur, nu e decat un anunt de propaganda. Mai sunt multe altele de pus la punct pana la schimbarea garniturilor. Mai au de eletrificat multe linii ferate si de amenajat multe gari prin tara. Am apucat sa vad oameni care stateau pe jos prin Gara de Nord, ca nu aveau unde sa astepte trenul (mica sala de asteptare este mereu full), amanat tot din cauza CFR-istilor.

Posted

Eh....la electrificare se lucreaza (incet dar sigur) mai greu e cu modernizarea garilor si repararea infrastructurii feroviare (linii)! Se pare ca vor mai trece niste ani pana sa putem spune ca este o placere sa circuli cu trenul!

• 5 weeks later...
Posted

CFR-ul e cam de rusine as zice. Eu le-am trimis un e-mail cu o propunere ca sa faca mai lesne legatura intre Braila si Vaslui si nu am primit nici un raspuns desi a trecut mai bine de o luna de atunci.