Jump to content

Gălăţenii reclamă lucruri trăznite


dcp100168

Recommended Posts

Gălăţenii reclamă lucruri trăznite

* Fenomene paranormale, efecte ciudate ale noilor tehnologii sau conflicte închipuite cu personaje mai mult sau mai puţin reale fac obiectul unor sesizări pe care poliţiştii gălăţeni sunt nevoiţi să le cerceteze şi să le soluţioneze

Nimic nu este imposibil pentru optimişti! Dar nici pentru cei care din plăcerea de a reclama, sau poate dintr-o nevoie acerbă de a-şi exterioriza din unele trăiri aflate uneori la limita patologicului bombardează că sesizări secţiile de poliţie, conducerea instituţiei sau merg chiar mai departe, la ministere, Guvern sau Preşedinţie. Când vine vorba de reclamat, gălăţenii nu duc lipsă de imaginaţie şi nici nu se zgârcesc la scris, paginile întregi de plângeri trăznite înregistrate la poliţie, trebuind să fie tratate cu aceeaşi seriozitate ca oricare altele.

Chestiunea sticlelor... ciupite

O problemă la limita hilarului, dar da, s-a regăsit în sesizarea pe care o gălăţeancă a făcut-o la poliţie. Femeia, căreia îi vom spune Maria, le aduce la cunoştinţă oamenilor legii şi le cere ajutorul în rezolvarea unor diferende mai vechi cu nişte vecini de bloc, pe care îi acuză că „vor să îi facă vânt pe scări”. Pentru a demonstra şi mai abitir comploturile care se ţes în jurul său, reclamanta argumentează: „Mi-a transmis o vecină că mi-a luat sticlele. Eu am patru navete cu sticle bune, neciupite. I-am dat acum vreo 3 - 4 ani o navetă cu sticle bune de jumătate de litru şi mi le-a adus ciupite. A trebuit să-mi spăl sticle de ulei şi să-mi completez naveta. ….Anul trecut mi-a dispărut lopata, acum vreo doi ani, suportul de la antenă. Tocmai venise de la ţară să le-o dau, e pentru programul II”…Orice comentariu e de prisos, dar sesizarea a fost înregistrată, iar poliţiştii, nevoiţi să „ancheteze aspectele sesizate”.

Tezaurul furat sub regimul Năstase

Un scenariu care îmbină ingrediente dintr-un film de aventuri, îmbinat cu elemente poliţiste şi mafiote cu adânci conotaţii politice se regăseşte într-o altă plângere, înaintată de un gălăţean convins că sub o proprietate pe care a cumpărat-o la mijlocul anilor 80 s-ar fi aflat un tezaur. Omul aduce al cunoştinţa organelor de anchetă că a fost victima unui complot ţesut între un fost coleg de serviciu şi nepoţii femeii de la care a cumpărat moşia, care nu doar că l-ar fi otrăvit timp de 20 de ani, dar i-au şi furat tezaurul de sub casă, cu ajutorul mascaţilor.

„Fosta proprietară, care mi-a vândut casa, mi-a destăinuit că în subsolul casei şi a celor două magazii se afla o cantitate imensă de aur (tezaur). Neştiind că M.C. (n.r. un coleg al reclamantului, pe care l-a adus în casă ca să îl ajute la treburile gospodăreşti) era un legătură cu cei doi nepoţi ai fostei proprietărese, nu mi-am dat seama la început că urmărea prada din casă, subsolul casei şi a celor două magazii. (…) În al doilea an l-am dat afară din casă. Din acel moment a început să-mi devasteze casa, grădina şi gardurile de împrejmuire a casei şi a terenului aferent imobilului. La început am căutat să ţin piept devastării dar nu am reuşit, deoarece am făcut reclamaţii peste câteva sute la poliţia Sectorului 4, a municipiului cât şi a judeţului Galaţi, ba mai mult eram luat în râs că dacă nu este crimă la faţa locului, ei nu vin să-şi piardă timpul cu mine. (…) Din anul 1985 până în 2006 am consemnat 2.998 de devastări. Menţionez că tezaurul s-a scos în perioada cât a fost la conducerea Guvernului român domnul Adrian Năstase”, se arată în petiţia gălăţeanului, care îşi încheie pledoaria cu o profeţie: „În acest caz vreau să îl informez pe domnul preşedinte Traian Băsescu că în data de 5 septembrie 2004 am avut o vedenie cu Domnul Nostru Isus Hristos care mi-a zis: „Petrule! Multă lume va fi sub dărâmături şi ape timp de 40 de ani. Începând din anul 2004 până în anul 2044. În România va fi mai mult dezastrul din ianuarie 2007””!

Chiriaşul gazat de vecini

Un alt gălăţean, îi vom spune Vasile, vine cu o petiţie în care îmbină o serie de atentate la viaţa şi sănătatea lui, dar şi o conspiraţie ţesută între vecini, necunoscuţi şi reprezentanţi ai unor instituţii de stat menită să îl extermine. Totul, pigmentat cu un nesfârşit pomelnic de afecţiuni pricinuite de atacurile cu gaze necunoscute, la care a fost supus constant, timp de câţiva ani, la nu mai puţin de cinci domicilii!

„Sunt gazat din data de 2.01.2007, când m-am trezit din somn pe la 3.00 noaptea şi erau gaze de mă sufocau. Mama, care este surdă şi oarbă a simţit mirosurile cu vreo două luni înainte. Cu aproximativ două săptămâni înainte a dat cu sulf în bucătărie, iar pe urmă dădea cu ceva de mă urinam pe mine în pantaloni, neputând să ajung la baie. Acum dă un gaz foarte tare în gât, care se usucă, mă înţeapă ochii, mă doare corpul, urechile ţiuie, mă doare în piept, tot spatele, mâna stângă mă doare din umăr şi îmi amorţesc degetele de la mâini şi picioare, simt o greutate pe umeri şi în tot corpul, pieptul parcă ia foc, simt o durere surdă în toate organele interne, îmi anchilozează picioarele şi partea stângă a abdomenului, înţepături în rinichi, îmi amorţeşte pielea corpului, îmi iese pe buza inferioara în interior, o bubă albă, se usucă buzele şi scuip flegme, la suprafaţa gâtului mă mănâncă şi în interior mă ustură”! Halucinant, nu? Dar petentul nu se opreşte aici, şi continuă cu detalii despre cum s-a ţesut împotriva sa o conspiraţie în care sunt angrenaţi administratorul blocului, reprezentanţii Apaterm şi diverşi necunoscuţi care îl urmăresc pe stradă şi îi filează orice mişcare.

„Acest fapt a început din blocul unde m-am certat cu administratorul care este fost poliţist ieşit la pensie şi administratora care mă înşelau şi care cred că a pus pe şeful de scară să mă tragă de limbă despre fel de fel de lucruri luându-mă să jucăm table vreo trei luni. De atunci am schimbat apartamentele la sugestia procuraturii şi a poliţiei, dar peste tot se întâmplă acelaşi lucru. Stau cu gazdă şi pe unde mă duc sunt gazat. După aproximativ cinci zile vin cei de la Apaterm, se aud bocănituri în pereţi şi încep gazele”…. E inutil să mai spunem că fiecare aspect semnalat de chiriaşul terorizat cu gaze necunoscute a trebuit verificat de poliţişti, pentru a stabili dacă vreunul dintre elementele sesizate se confirmă sau nu…

Vocile din frigider

Este efectul pe care o gălăţeancă în etate pretinde că l-a resimţit imediat după ce vecinul ei de la etajul superiori şi-a instalat internet. Femeia a făcut plângere la poliţie şi le-a cerut ajutorul, susţinând că nu mai poate dormi din cauza…vocilor pe care le aude obsesiv din frigider. Femeia plusează, dând greutate sesizării, cu o altă problemă: un necunoscut îi intra pe fereastra dormitorului şi îi punea toate hainele din şifonier, la uşa camerei. Terifiant!

Omul mic din colţul camerei

N-au descins ştrumfii în Galaţi, dar o localnică a fost atât de convinsă de faptul că s-a procopsit cu un intrus ciudat în apartament, încât s-a gândit să cheme în ajutor poliţia. Sesizarea, care suna foarte serios, s-a dovedit a fi o mare glumă, luată însă în serios de reclamantă.

„Ne-am deplasat la locuinţa reclamantei şi ne-a îndrumat spre sufragerie. Ne-a spus că intrusul este foarte liniştit, nu o deranjează, dar vrea să îl dăm afară din casă. Ne-a indicat un spaţiu mic, de 10-15 centimetri, unde chipurile se ascundea „musafirul””, ne-a relatat unul dintre poliţiştii solicitaţi să-l evacueze pe nepoftit.

A chemat poliţia să-l exorcizeze

Nu intră în atribuţiile oamenilor legii lupta cu duhurile, fie ele bune sau rele, dar iată că poliţiştii au fost chemaţi să rezolve un astfel de caz. Solicitant, un bărbat care, prin denunţul pe care l-a făcut, trăgea un semnal de alarmă că de zece ani îi intră dracii prin urechi şi nu îi dau pace. Ce trebuiau să facă poliţiştii? Să-i scoată dracii din cap, sau cel puţin să-i potolească, deoarece petentul susţinea sus şi tare că este frecvent bătut de demoni…

Orice reclamaţie e verificată şi soluţionată

Poate părea pierdere de timp, dar, da, poliţiştii trebuie ca, odată ce înregistrează chiar şi astfel de plângeri, să le rezolve. Sunt sarcini de serviciu şi după ce se fac verificări, care uneori durează luni întregi, se dă soluţia. În cazul în care cele sesizate nu se confirmă, petentul primeşte o adresă prin care este anunţat că cele sesizate nu întrunesc elementele constitutive ale unei contravenţii sau infracţiuni, iar cauza se clasează. În final, pentru că poliţia e în slujba cetăţeanului, adresantul este asigurat că poate apela oricând, cu încredere…

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Cum a ajuns Dumnezeu reclamat în Justiţie fiindcă un bărbat din Galaţi n-a reuşit să se însoare până la 43 de ani

Judecătorii şi procurorii au adeseori parte de plângeri care frizează ridicolul şi stârnesc râsul. ”Reclamanţii” nu ezită să-l cheme în judecată pe Cel de Sus sau să invoce teorii conspiraţioniste, ce presupun instalarea de echipamente de supraveghere în lucrările dentare, dar şi filaje complicate.

Un gălăţean, Marian Ercuţă, a găsit de cuviinţă să îl cheme în faţa instanţei de judecată chiar pe Dumnezeu. Motivul: viaţa lui nu merge aşa cum şi-a închipuit. Bărbatul consideră că a pierdut ani buni din viaţă căutându-şi de muncă şi a sfârşit prin a face ceva ce nu îi place. Pe lista de nemulţumiri a adăugat şi faptul că nu a reuşit să se însoare până la vârsta de 43 de ani, iar pentru toate acestea îl face responsabil pe Dumnezeu.

Judecătorii s-au amuzat mai întâi copios pe seama cererii bărbatului, iar apoi i-au respins solicitarea ca inadmisibilă.

”Sunt balşoi iradiată din toate direcţiile”

Probabil una dintre cele mai tari reclamaţii a venit din partea unei gălăţence, care a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi că este terorizată de vecini, care i-au instalat echipamente de supraveghere în casă, inclusiv în lucrarea dentară, şi că se urmăreşte uciderea ei prin ”infiltrarea” de substanţe toxice în apartamentul unde locuieşte. Antoaneta Şopârlă le-a cerut ajutorul procurorilor pentru a face ceva împotriva vecinilor din bloc, despre care spune că o terorizează ”cu tot felul de aparatură de supraveghere”. ”Această situaţie îmi afectează sănătatea, am ameţeli, dureri de cap, stări de vomă, toate provocate de substanţele toxice pe care le infiltrează prin diverse metode. Aceeaşi situaţie se crează prin instalaţiile montate în diverse apartamente şi în diverse camere ale hotelului Galaţi, prin iradiere din toate unghiurile focalizată spre apartamentul meu cu efect direct asupra sănătăţii mele. Practic, mă refer la lucrarea dentară, în care mi-a fost implantat fără voia mea un obiect ce face legătura cu cei care urmăresc monitoarele instalate în diverse locaţii în oraş, în circuit închis, cu ajutorul cărora îmi este urmărită şi auzitã întreaga activitate diurnă şi nocturnă”, îşi descrie ”coşmarul” Antoaneta Şopârlă.

Practic, nu ştii dacă să râzi sau să te cruceşti de scenariul creat de femeie, care continuă cu descrierea unei întâmplări banale la care a asistat, dar care în viziunea ei îmbracă aspecte dramatice. ”Eram la geamul apartamentului meu şi pe banca din parc doi bărbaţi discutau şi gesticulau într-un fel care m-a fãcut să privesc mai atent şi să înţeleg că sunt subiectul discuţiei lor. Unul din bărbaţi îi arata celuilalt nişte documente dintr-o mapă şi îi propunea diverse variante de suprimare a mea: să fiu balşoi iradiată din toate direcţiile, să fiu chemată într-un anumit loc pentru a da un angajament scris, după care să îmi taie lucrarea dentară, să fiu bătută până îmi sare lucrarea din gură, să fiu lichidată prin accident, otrăvire sau prin orice altă metodă”, îşi continuă Antoaneta Şopârlă teoria conspiraţiei.

Femeia crede că are şi explicaţia pentru ce i se întâmplă toate acestea: ”să se termine odată cu exclamaţiile de supărare, durere şi groază care se aud din apartamentul meu în momentele în care simt iradierea”.

Acest complicat caz de filaj a luat sfârşit prin decizia de clasare a plângerii de către procurorul de caz.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Topul celor mai aiuritoare plângeri în justiţie: românul care l-a reclamat pe Dumnezeu şi inginera care cere ordin de restricţie pentru extratereştri

Pe rolul instanţelor s-au adunat de-a lungul anilor numeroase cauze bizare, pe care Justiţia este nevoită să le înregistreze şi să le dea termene de judecată, deşi este vorba, cât se poate de clar, de plângeri aberante, fără obiect.

În ultimii ani, instanţele din România au fost asaltate cu zeci de mii de plângeri bizare, care nu au nicio legătură cu actul de justiţie aşa cum este el definit de legislaţia românească. Acest potop de cauze inutile, la care nu poate fi date soluţii, a fost posibil pe fondului faptului că Justiţia română nu are suficiente proceduri preliminare care să oprească din start un proces absurd. Un mic pas spre corectarea problemelor a fost făcut în 2016, în privinţa cauzelor penale, prin introducerea camerei preliminare, însă în zona litigiilor de natură civilă lucrurile sunt în continuare într-un soi de degringoladă care blochează deseori instanţele.

Trebuie spus că indiferent de conţinutul unei acţiuni civile sau penale, magistraţii au obligaţia de a o înregistra şi analiza. Judecătorii au invocat în nenumărate rânduri volumul uriaş de lucru al instanţelor, printre motivele care duc la supraaglomerare fiind şi acţiunile numeroase care ar putea fi catalogate ca fiind bizare, însă nicio lege nu poate bloca dreptul la justiţie al cetăţenilor, indiferent dacă-s sănătoşi la cap sau nu.

Românii care cer ordin de restricţie pentru extratereştri

Un alt caz celebru este cel al unei inginere pensionare din Galaţi  care a decis să ceară judecătorilor să emită un ordin de restricţie pentru extratereştrii care o atacă cu o armă supersecretă de schimbat gândurile. Evident, magistraţii nu au reuşit să îndeplinească procedura citării pârâţilor, însă nici reclamanta nu a putut dovedi prejudiciul creat. Aşa că înfruntarea s-a încheiata „remiză”, prin clasarea dosarului.

Reclamaţii similare au fost înregistrate şi pe rolul Judecătoriei sectorului 1 Bucureşti (o femeie care crede că extratereştrii o anesteziază prin apa de la robinet, pentru ca apoi să o răpească pentru experimente), dar şi pe rolul Judecătoriei Arad (o femeie care spune că răpirile extraterestre se produc după ce este anesteziată cu u gaz incolor, inodor şi insipid).

Să-mi dai CP-urile înapoi!

Un caz la fel de bizar îl are ca protagonist pe un botoşănean care a dat în judecată Inspectoratul Judeţean de Poliţie, solicitând magistraţilor „să li se recunoască (întregii familii) CNP-urile cu care s-au născut şi să se restituie CNP-urile furate din baza de date securizată a Poliţiei Române”. Bărbatul a solicitat şi „ridicarea codurilor prin care întreaga sa familie este urmărită în mod ilegal, localizată şi atacată cu radiaţii” precum şi „oprirea de urgenţă a atacului terorist cu radiaţii ce se desfăşoară în formă continuată asupra sa şi a întregii sale familii”. În acţiunea deschisă la Judecătoria Botoşani, magistraţii n-au avut încotro şi au luat în considerare plângerea bărbatului, drept pentru care au dispus formarea unui dosar având ca obiect „obligaţie de a face”, urmând ca în timpul procesului să se stabilească temeinicia acţiunii.

Sexul şi problemele lui juridice

Un braşovean s-a adresat instanţei după ce o firmă pentru comercializare jucăriilor erotice a refuzat să-i schimbe femeia gonflabilă achiziţionată şi folosită. Motivul invocat de reclamant a fost că acesta nu seamănă cu poza de pe ambalaj şi, în plus, nu i-a oferit satisfacţia aşteptată, deşi a încercat-o de mai multe ori. Dosarul este pe rolul Judecătoriei Braşov, rămând de văzut cum vor trata magistraţii problema.

La „modă” sunt şi procesele legate de prezervative de proastă calitate, astfel de doare fiind înregistrate la judecătoriile din Constanţa, Cluj, Focşani şi Sector 4 Bucureşti.

Omul care l-a dat în judecată pe Dumnezeu

Unul dintre cele mai complicate litigii înregistrate vreodată pe rolul Judecătoriei Galaţi a fost cel în care un român l-a dat în judecată pe însuşi Dumnezeu, pe care la-a chemat în faţa judecătorilor pământeni pentru a da socoteală pentru „justiţia divină strâmbă”. Cetăţeanul a atestat cu mai multe documente faptul că a suferit de-a lungul vieţii numeroase traume (accidente, decese premature în familie, îmbolnăvări grave etc), punând totul pe seama faptului că Dumnezeu nu ar fi vegheat să-l apere de necazuri, deşi el este un bun creştin. În acest scop, a depus chiar o adeverinţă prin care preotul paroh atesta faptul că participă regulat la slujbele religioase. În cele din urmă, după aproape cinci ani de termene inutile, procesul a încetat, judecătorii concluzionând că „nu poate fi stabilite domiciliul pârâtului şi nici întinderea răspunderii materiale”.

Pe lângă acest litigiu, procesul deschis de o tânără din Călăraşi, care s-a plâns judecătorilor că horoscopul dintr-un ziar local a fost înşelător, deoarece nu i-a mers bine şi nu a câştigat la jocuri de noroc, pare o simplă bagatelă.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.