Jump to content

Explozie într-un bloc din Galaţi. 15 apartamente au fost afectate


dcp100168

Recommended Posts

Explozie într-un bloc din Galaţi. 15 apartamente au fost afectate

O puternică explozie a avut loc în dimineaţa de 31 decembrie într-un apartament din Galați. Locuința este situată la parterul unui bloc din zona Mașniță (IC Frimu). În urma deflagrației au fost afectate în diferite grade 15 apartamente. Potrivit pompierilor, doar o singură persoană a fost rănită, deoarece, miraculos, explozia nu a produs niciun incendiu.

La locul incidentului s-au deplasat două autospeciale și un echipaj SMURD, acesta din urmă preluând și transportând la Spitalul Județean Sf. Apostol Andrei pe proprietara apartamentului în care s-a produs explozia. După cum a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Eugen Chiriță, femeia, în vârstă de aproximativ 70 de ani, a suferit arsuri, însă viața nu-i este pusă în pericol.

Din primele cerecetări reiese că femeia se încălzea cu un reșou în priză, dar și cu aragazul, iar pe timpul nopții, flacăra de la aragaz s-a stins, producându-se acumulări de gaze. Explozia a distrus apartamentul – uși, ferestre și mobilă, dar a afectat și alte 14 apartamente din bloc.

Imediat după deflagrație, Distrigaz a oprit alimentarea cu gaze naturale, însă acum a reluat furnizarea către celelte apartamente din bloc, după ce s-a constatat că rețeaua nu prezintă fisuri.

În cursul acestei zile se va constitui o comisie formată din specialiști în construcții, pentru a evalua dacă structura de rezistență a blocului a fost sau nu afectată, a mai declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Eugen Chiriță.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.