djabar1523 Posted January 2, 2013 Posted January 2, 2013 (edited) O sa redau in cateva cuvinte o intamplare dintr-una din crasmele galatene, clasificata conform celor inscrise pe meniu drept "pub-music-restaurant" (nu dau nume ca nu vreau sa fac anti / reclama), urmand a va cere parerea despre situatia prezentata.Fiind un local recent deschis am avut inspiratia de a face rezervare inainte de a merge pentru a nu avea neplacuta surpriza sa stau pe la usa sau sa colind din local in local. In momentul in care am ajuns am fost intampinati de PR-ul localului care ne-a si indicat masa rezervata. Am vrut sa comandam insa am avut neplacuta "supriza" sa constat ca nu se mai serveau bautura pe baza de cafea / ciocolata calda, sau orice alt produs care ar fi presupus folosirea expresorului, motivul invocat de chelner fiind timpul mare de asteptare al clientilor in cazul in care s-ar solicita astfel de bauturi. Deoarece cantitatea de alcool ingerata cu 2 seri in urma (de revelion) nu iesise pe deplin din corp am vrut ceva non alcoolic si am cerut un fresh. Aici am intampinat aceeasi problema si am inceput sa ma uit cu infrigurare prin menu pentru a gasi ceva care sa fie pe placul meu, optiunile fiind acum din ce in ce mai reduse. Am mai avut o incercare nenorocoasa cu o apa tonica - care nu mai era pe stoc, dupa care am purces ostaseste la studierea din scoarta in scoarta a menu-ului (care fie vorba intre noi era doar o simpla coala format A3, printata fata-verso). In cele din urma am ales sa consum apa plata cu lamaie, insa lecturarea atenta a menu-ului m-a facut sa remarc o fraza, scrisa ce-i drept in limba engleza, a carei traducere ar suna cam asa: "conducerea localului isi rezerva dreptul de a nu servi orice persona, fara a invoca / avea un motiv".Intrebarea mea este urmatoarea: ce parere aveti despre o astfel de politica comerciala, in conditiile in care este vorba de un local deschis publicului larg si nu discutam despre un club privat? Edited January 2, 2013 by djabar1523
riaji Posted January 2, 2013 Posted January 2, 2013 Si eu mi-am jurat ca nu mai calc niciodata din proprie initiativa in prostia aia de 'pub de fite' (probabil denumire numai la romani intalnita..) numita Union Jack
George Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 (edited) Eu am mai vazut cluburi care arata pe geam un afis mare "Ne rezervam dreptul de a ne selecta clientii" Parerea mea e ca trebuie reclamati la OPC pentru discriminare. Eu unul nu calc in astfel de cluburi si nici in cele care practica o politica discrimatorie a preturilor bazata pe sexul clientilor. Adica ca baietii sa plateasca dublu sau mai mult decat fetele, intrarea. Edited January 3, 2013 by itsoc
djpedros Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 George, afisul ala este pus nu pentru a face discriminare ci pentru a putea evita prezenta persoanelor imbracate necorespunzator, nespalate, neingrijite sau care sunt puse pe scandal. Tu, ca simplu client, cum te-ai simti daca ai avea de-a face cu astfel de specimene? Iti spun eu, ai evita sa frecventezi localul respectiv
AndreiM Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 Nu ai pentru ce să dai în judecată unitatea respectivă atât timp cât tu ca și posibil client nu te încadrezi în standardul lor sau nu te asociezi cu imaginea respectivului Club. Desigur că refuzul trebuie să fie justificat. Atât timp cât unitatea respectivă nu te obligă pe tine să le treci pragul, nici tu nu-i poți obliga să te accepte ca și client dacă ai cum spunea mai sus djpedros hainele rupte, ești murdar, violent și așa mai departe.
silviudeep Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 Orice club care este local privat isi rezerva dreptul de selecta ce clienti doreste. Evident e greu de crezut ca cineva cu bun simt si cu cei 7 ani de acasa nu ar fi servit de orice local am vorbi fie el de fite sau nu De ce? Ca oamenii au o afacere si clientii aduc banu SI esti refuzat doar pe baza unor abateri grave de la regulile de bun simt... George, legat de intrare si asta e o strategie comerciala. Fetele nu vin deseori singure si sunt de regula insotite de unu sau mai multi baieti. De aceea ele platesc mai putin, pentru ca tu, ca un gentleman, oricum ii platesti intrarea si partenerei tale Asadar iesi in avantaj daca privesti ""problema"" asa
Mikka Posted April 6, 2015 Posted April 6, 2015 Summertime (pe Faleza)... Cereti in primul rand un menu cu preturi. Altfel, din 12 se face 21, apoi se rotunjeste totul cu 2-3 lei "din partea casei" si primesti "explicatia" ca nu mai pot face nimic pentru ca... au emis bonul fiscal. Patita de un bun prieten. Bine, oamenii si-au cerut scuze (ma rog), dar omu' a ramas cu scuzele si carciuma cu bani...
Sheena Posted May 13, 2015 Posted May 13, 2015 (edited) Orice club care este local privat isi rezerva dreptul de selecta ce clienti doreste. Evident e greu de crezut ca cineva cu bun simt si cu cei 7 ani de acasa nu ar fi servit de orice local am vorbi fie el de fite sau nu De ce? Ca oamenii au o afacere si clientii aduc banu SI esti refuzat doar pe baza unor abateri grave de la regulile de bun simt... George, legat de intrare si asta e o strategie comerciala. Fetele nu vin deseori singure si sunt de regula insotite de unu sau mai multi baieti. De aceea ele platesc mai putin, pentru ca tu, ca un gentleman, oricum ii platesti intrarea si partenerei tale Asadar iesi in avantaj daca privesti ""problema"" asa In legatura cu ce ai spus si i-ai raspuns lui George, permite-mi sa te contrazic. Chiar autorul topicului a fost refuzat. Si nu cred ca era nespalat neingijit, nu avea cei 7 ani de acasa. Edited May 13, 2015 by Sheena
Recommended Posts