Jump to content

Trei crime în ultima zi din 2012


dcp100168

Recommended Posts

Trei crime în ultima zi din 2012

Magistraţii Tribunalului Galaţi au emis în primele două zile ale anului şase mandate de arestare preventivă. Toţi cei şase arestaţi sunt acuzaţi de omor, crimele având loc chiar în ultima zi a anului trecut

Crimă oribilă la Matca

Locuitorii din Matca nu vor uita uşor ultima zi din anul 2012. 31 decembrie a fost ziua fatidică în care Marian Bumbea a fost omorât de doi localnici împreună cu care chefuia. Cei trei au băut bine şi apoi s-au luat la ceartă. Scandalagii, Marian Lupu şi Neculai Lupu, l-au bătut pe Bumbea în casa unei cunoştinţe, apoi l-au legat de mâini şi de picioare şi l-au dus pe câmp. Agresorii nu şi-au abandonat victima, ci i-au dat foc, deşi aceasta era încă în viaţă. Bărbatul a murit în chinuri groaznice, lucru confirmat şi de certificatul medico-legal. „Cei doi au fost reţinuţi şi prezentaţi Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă. Pe 1 ianuarie, magistraţii au emis mandate de arestare pentru 29 de zile pe numele celor doi agresori, sub acuzaţia de omor deosebit de grav”, ne-a declarat procurorul Liliana Istrate, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Şi-au petrecut Revelionul după gratii

Magistraţii Tribunalului Galaţi au emis mandate de arestare preventivă pe numele a trei inculpaţi din satul Malul Alb, comuna Drăgăneşti, acuzaţi că şi-au omorât un consătean. Cei trei - Cristian Rotaru, Iulian Iacomi şi Lazăr Geană - se aflau la o petrecere la care participa şi Neculai Fasolică. După ce au băut bine, primii trei s-au luat la harţă cu Fasolică. Scandalul a degenerat repede în bătaie, agresorii lovindu-şi victima cu mai multe obiecte contondente. Certificatul medico-legala a atestat că decesul lui Fasolică a fost cauzat de o hemoragie internă provocată de ruptura de splină. Cristian Rotaru, Iulian Iacomi şi Lazăr Geană au ajuns la parchet, au fost audiaţi şi reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore. Ulterior, ei au fost arestaţi preventiv şi şi-au petrecut Revelionul după gratii. Procurorii continuă cercetările pentru a stabili gradul de vinovăţie pentru fiecare dintre cei trei inculpaţi

Omorât cu furca, în ultima zi din an

Ultima zi din anul 2012 a fost şi ultima din viaţa lui Alexandru Oiţă. Bărbatul, din comuna Ţepu, a fost omorât de un consătean, care, culmea, are şi acelaşi nume de familie. Agresorul, Viorel Oiţă, de 27 de ani, şi-a lovit de mai multe ori victima cu o furcă. Alexandru Oiţă a reuşit, la un moment dat, să scape de lovituri şi s-a refugiat în curte. Aici însă şi-a pierdut echilibrul şi a căzut cu faţa în zăpadă. Se pare că agresorul l-a urmat şi a continuat să îl lovească cu partea metalică a furcii. Din cauza traumatismelor, Alexandru şi-a pierdut viaţa. „Agresorul şi-a abandonat victima în curte, aceasta fiind găsită abia pe 1 ianuarie. A fost reţinut de procurori, iar în urma audierilor şi-a recunoscut fapta. Judecătorii de la Tribunalul Galaţi au emis şi un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui”, ne-a explicat Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi. Viorel Oiţă este recidivist, fiind eliberat de curând din penitenciar.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Încă un arestat în cazul crimei de la Malul Alb

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au continuat cercetările în cazul bărbatului omorât pe 31 decembrie 2012 în satul Malul Alb, comuna Drăgăneşti. În prima zi a anului, procurorii au propus spre arestare trei persoane, una dintre ele fiind lăsate în libertate în urma recursului formulat la Curtea de Apel. În urma anchetei, procurorii au descoperit că la bătaia în urma căreia Neculai Fasolică şi-a pierdut viaţa a participat şi Iulian Nelu Druică. După ce l-au auditat pe Druică, procurorii au propus arestarea acestuia la Tribunalul Galaţi, cerere aprobată de magistraţi. Procurorii au arătat că Iulian Druică, Cristian Rotaru, Iulian Iacomi şi Lazăr Geană l-au bătut pe Neculai Fasolică, lovindu-l cu mai multe obiecte contondente. Certificatul medico-leglal a atestat că decesul lui Fasolică a fost cauzat de o hemoragie internă provocată de ruptura de splină. Cei patru au recunoscut în faţa procurorilor că l-au lovit pe Fasolică, dar, susţin ei, niciunul nu a dat mai mult de doi pumni victimei. Adevărul urmează a fi stabilit de anchetatori în urma cercetărilor.

viata-libera.ro
 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Condamnat la 18 ani de puşcărie după ce şi-a recunoscut crima

Chiar dacă şi-a recunoscut crima, un gălăţean a primit ani grei de puşcărie, judecătorul taxându-l dur pentru că a luat o viaţă. Viorel Oiţă şi-a ucis unchiul cu o furcă. Pentru asta, a fost arestat şi, de curând, Tribunalul Galaţi i-a dat 18 ani de puşcărie, chiar dacă bărbatul a ales calea recunoaşterii. De regulă, inculpaţii merg pe această variantă, oferită de lege, tocmai pentru ca să primească o pedeapsă cu o treime mai mică decât li s-ar cuveni. Magistraţii au mai decis ca el să-i achite soţiei celui decedat daune materiale de 2.000 de lei şi statului 1.527 de lei cheltuieli cu ancheta şi procesul.

viata-libera.ro
 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Închisoare pe viaţă pentru crimă

Doi indivizi care şi-au ucis amicul în bătaie, scoţându-l în câmp şi incendiindu-l de viu au fost condamnaţi la detenţie pe viaţă. Marian Lupu şi Neculai Lupu au comis groaznicul asasinat, sub influenţa alcoolului, în chiar ultima zi a anului trecut. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.