Jump to content

Prefectul Mihai Capră a demisionat


dcp100168

Recommended Posts

Prefectul Mihai Capră a demisionat

Prefectul judeţului Galaţi, Mihai Capră, şi-a prezentat astăzi demisia din funcţia de prefect. Demisia a fost înaintată ministrului Internelor şi Reformei Administrative şi prim-ministrului României şi a fost motivată de existenţa unor probleme de sănătate.

Mihai Capră a fost numit în funcţia de prefect al judeţului Galaţi pe 7 ianuarie 2005, prin hotărîre de guvern. Pe 1 ianuarie 2006, el a devenit înalt funcţionar public, renunţînd la apartenenţa politică. Interimatul funcţiei de prefect al judeţului Galaţi va fi asigurat de o persoană numită prin hotărîre de guvern, la propunerea ministrului Internelor şi Reformei Administrative, pînă la organizarea concursului de ocupare a acestei funcţii, în conformitate cu legea.

Link to comment
Share on other sites

Presiuni politice sau probleme de sănătate?

Demisia lui Mihai Capră, din funcţia de prefect, stârneşte reacţii diferite din partea oamenilor politici gălăţeni. În timp ce unii cred că problemele de sănătate reprezintă principalul motiv de a demisiona din funcţie, alţii sunt de părere că presiunile politice, care s-ar fi făcut asupra sa, au condus la acest lucru. "Şi-a dat demisia din motive de sănătate. Îşi va continua activitatea încă 30 de zile, până când va fi numit o altă persoană în funcţie. Am o părere foarte bună despre Mihai Capră, îi apreciez întreaga activitate, suntem prieteni politici, dar şi prieteni în particular", a declarat Victor Paul Dobre, preşedintele PNL Galaţi. Totodată, demisia prefectului dă motive de îngrijorare, mai ales că ne aflăm în plină campanie electorală. "Ceea ce s-a întâmplat este regretabil, mai ales că suntem în campanie electorală. Acest lucru ne îngrijorează, din cauză că totul se face sub stricta supraveghere a lui", a declarat Dan Nica, preşedintele PSD Galaţi. De cealaltă parte a "baricadei" sunt acei oameni politici, care cred că demisia lui nu este decât o urmare a presiunilor politice efectuate, mai ales reproşarea faptului, de către cei de la Bucureşti, că nu se implică mai mult în campania electorală, în sprijinirea PNL-ului. "Nu cred că este o chestiune personală. El fiind un om vertical, dacă s-au încercat presiuni politice, mai ales în campanie, a preferat să plece. Salut gestul lui", a precizat Mircea Toader, preşedintele PD-L Galaţi. De aceeşi părere este şi Ion Ştefan, preşedintele PAE Galaţi, care spune că nu ştie care este motivul exact, şi că este posibil să fi fost anumite presiuni. "Nu ştiu care este motivul pentru care domnul prefect şi-a dat demisia, cert este că e o persoană onestă, o persoană deosebită, care a făcut faţă cu succes la tot ceea ce s-a întamplat în perioada în care condus Prefectura. E posibil să fi fost anumite presiuni pentru că îl cunosc ca om, chiar pot să spun că suntem amici şi nu aş putea sa fac comentarii. Neavând mai multe elemente, sigur că fiecare dintre noi ne putem îmbolnăvi la comandă. Asta este o ieşire elegantă probabil. Din câte ştiu eu, nu are probleme de sănătate", a precizat Ion Ştefan, preşedintele PAE Galaţi. Nici ţărănistul Constantin Telegan nu crede în problemele de sănătate ale lui Mihai Capră şi este de părere că presiunile politice l-au făcut să-şi dea demisia. "Ştiu şi eu ce ştiu si ceilalţi. I s-a spus să se implice mai mult în campania electorală, să sprijine mai mult PNL-ul. Astfel a întrat în conflict direct cu Tăriceanu şi i s-a cerut demisia. Totul a fost comandat de la Bucureşti", a declarat Constantin Telegan, preşedintele PNŢCD Galaţi. În acelaşi timp, au existat şi oameni politici care au refuzat să comenteze pe baza demisiei prefectului. "Nu comentez în niciun fel decizia prefectului. Nu cunosc motivele pentru care şi-a dat demisia", a declarat Eugen Durbacă, preşedintele PC Galaţi şi şeful Consiliului Judeţean.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=1

Link to comment
Share on other sites

Promisiunile facute de PD+L nu-l pot face pe Capra sa renunte temtatiei. Marius Necula un PSDist inflacarat a fost facut sa accepte o pozitie compromitatoare. Desi Mircea Toader stia ca Necula este urmarit de DNA l-a acceptat candidat la CJ pentru a-l pune cu botul pe labe , PENTRU CE CONTRIBUTIE ? numai ei stiu . Pozitia compromitatoare a lui Necula este bine cunoscut in PD+L de multi vulpoi ce stau pe gard si asteapta unul dintre acestia este Capra. El stie ca PNL e pe sfarsite si ca dupa alegerile locale va fi prea tarziu, asa ca sigur il vom vedea pe capra un alt vice in PD+L.

Vi se pare anormal? Cine stie ce functie i sa propus deja , sigur de la PNL nu o va obtine. Om trai si om vedea, a zis orbul.

Link to comment
Share on other sites

În şedinţa de astăzi a Guvernului va fi supusă la vot solicitarea de demisie a prefectului Mihai Capră. De asemenea, Guvernul ar putea aproba şi numirea în funcţia de prefect interimar a lui Gabriel Panaitescu, actualmente şeful Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu. Interimatul funcţiei va fi asigurat până la organizarea concursului de ocupare a acestui post.

Link to comment
Share on other sites

Panaitescu a fost numit în funcţia de prefect al judeţului Galaţi

Şeful Gărzii de Mediu Galaţi, liberalul Gabriel Aurelian Panaitescu, a fost propus pentru postul de prefect al judeţului Galaţi, rămas vacant după ce Mihai Capră şi-a anunţat demisia la începutul săptămânii. Numirea lui Gabriel Aurelian Panaitescu, cu caracter temporar, în funcţia de prefect al judeţului Galaţi este prevăzută într-un proiect de hotărâre de guvern. Informaţia a fost confirmată ulterior, precizându-se că numirea acestuia în funcţia de prefect a fost aprobată de Executiv. Interimatul funcţiei va fi asigurat până la organizarea concursului de ocupare a acestui post.

Link to comment
Share on other sites

Noul prefect interimar a fost cercetat penal pentru abuz în serviciu şi fals intelectual

Gabriel Panaitescu, numit miercuri în funcţia de prefect interimar al judeţului Galaţi, a fost cercetat penal în calitate de comisar şef al Gărzii Judeţene de Mediu, fiind acuzat de abuz în serviciu şi fals intelectual, procurorii gălăţeni luând însă decizia neînceperii urmăririi penale în cazul său. Alături de alţi doi colegi de la Garda Judeţeană de Mediu Galaţi, Panaitescu a ajuns în atenţia procurorilor gălăţeni după ce Silvian Ionescu, fostul şef al Gărzii Naţionale de Mediu, a depus împotriva lor plângeri penale pentru abuz în serviciu şi fals intelectual în declaraţiile întocmite cu ocazia controalelor făcute în perioada 2004-2006 la actualul ArcelorMittal Galaţi, transmite corespondentul Mediafax.

Ion Drugan, Nicolae Guţanu şi Gabriel Panaitescu au ajuns să fie cercetaţi, în calitate de comisari ai gărzii de mediu, cu privire la modul cum au întocmit actele şi procesele-verbale în urma controalelor efectuate pe platforma siderurgică în perioada 2004 - 2006. "Am fost cercetat, dar am primit neînceperea urmăririi penale în vara anului trecut. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu colegii mei. Mi s-a imputat că a fost deteriorat un proces-verbal de constatare prin care combinatul siderurgic era amendat cu 1,6 miliarde de lei vechi. S-a dovedit că nu sunt vinovat şi că în locul respectivului document au fost întocmite două amenzi ce totalizau 1,8 miliarde de lei vechi", a declarat, miercuri, pentru Mediafax, Gabriel Panaitescu.

Decizia de neîncepere a urmăririi penale a fost confirmată, miercuri, şi de Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.La momentul formulării plângerii penale, Ion Drugan era comisarul şef al Gărzii Regionale de Mediu Galaţi, Ion Guţanu era comisarul adjunct al Regionalei de Mediu Galaţi iar Gabriel Panaitescu era comisar şef al Gărzii Judeţene de Mediu Galaţi.

Înainte de a fi formulate plângerile penale, Silvian Ionescu, şeful Gărzii Naţionale de Mediu, a declarat la Galaţi că un control efectuat la începutul lunii martie de comisarii Gărzii Naţionale de Mediu pe platforma siderurgică gălăţeană a scos la iveală probleme ce nu fuseseră semnalate de comisarii Gărzii de Mediu Galaţi.

În ceea ce priveşte numirea sa în funcţia de prefect interimar al judeţului Galaţi, Panaitescu susţine că pentru el nu este o surpriză. "Mă aşteptam, probabil că a contat activitatea mea la Garda de Mediu, care a fost benefică, se cunoaşte că am făcut ceva util pentru sistem. Intenţionez să particip la concursul pentru funcţia de prefect, atunci când va fi organizat", a declarat telefonic Panaitescu. Noul prefect interimar este liberal de mai bine de zece ani, fără să fi deţinut vreo funcţie politică importantă.

Conform propriei declaraţii de avere, noul prefect al Galaţiului are zece hectare de teren extravilan, două hectare de pădure şi două terenuri intravilane de 200 şi 300 de metri pătraţi. De asemenea, are o casă de locuit în Galaţi, de 171 de metri pătraţi, şi un apartament de 48 de metri pătraţi, la Braşov, ambele moştenite. Conduce o Skoda Octavia, cumpărată în leasing, şi are contractate două credite, unul de 15.500 de euro, de la Porsche Leasing, scadent în 2009, şi altul de 52.500 de euro, de la Volksbank, scadent în 2027.

Link to comment
Share on other sites

A fost instalat prefectul interimar

Secretarul de stat in Ministerul Administratiei si Reformei Administrative, Victor Paul Dobre, l-a instalat joi in functia de prefect interimar de Galati, pe Gabriel Panaitescu, seful Comisariatului Judetean al Garzii Nationale de Mediu, transmite corespondentul ROMPRES. Victor Paul Dobre i-a multumit fostului prefect Mihai Capra "pentru modul impecabil in care si-a dus mandatul in perioada celor trei ani si jumatate si pentru maniera echilibrata in care a gestionat relatia cu primariile si Consiliul Judetului Galati". La randul sau, fostul prefect Mihai Capra si-a rezumat reactia fata de laudele adresate de Victor Paul Dobre printr-un proverb ardelenesc: "daca stiam ca e asa de buna vaca, nu o mai vindeam". Secretarul de stat i-a urat succes prefectului interimar si l-a atentionat ca preia mandatul in conditiile complexe generate de alegerile locale si de organizarea alegerilor parlamentare din toamna. Prefectul interimar Gabriel Panaitescu a spus ca a constatat ca "cea mai mare descoperire a lumii nu este roata, ci munca in echipa" facand un apel la oamenii din prefectura sa ii fie alaturi in timpul mandatului.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.