Jump to content

Bărbat ucis de un perete căzut peste el


dcp100168

Recommended Posts

Bărbat ucis de un perete căzut peste el
Un bărbat a murit şi altul este rănit după ce un perete a căzut peste ei.Cei doi demolau o casă în comuna gălăţeană Cosmeşti. Echipajul de la Descarcerare a reuşit să-i scoată de sub zidul prăbuşit, iar SMURD le-a acordat primul ajutor. Din nefericire, rănile grave suferite i-au fost fatale uneia dintre victime.

Martorii tragediei au solicitat ajutor la numărul de urgenţă 112,  la ora 13.10.

„La locul accidentului s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii de la Secţia Tecuci. Curând li s-au alăturat şi colegii lor de la Descarcerare precum  şi un echipaj SMURD. Ceea ce vă pot spune la acest moment este că, un bărbat în vârstă de 50 de ani, a fost scos, în viaţă, de sub peretele prăbuşit. Acesta a suferit multiple traumatisme şi starea sa este gravă. Cealaltă victimă prinsă sub zidul căzut, a decedat”, ne-a informat căpitanul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

Accidentul s-a produs în comuna Cosmeşti în timp ce victimele acestuia încercau să demoleze o casă bătrânească. Zidul care s-a prăbuşit peste cei doi bărbaţi  era din chirpici. Pentru scoaterea victimelor surprinse sub acesta  a fost necesară utilizarea echipamentului special de ridicare din dotarea echipajului de la Descarcerare.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Bărbat mort sub dărâmăturile unei case

* Familia nu are nici bani de înmormântare * Un alt localnic, de 48 de ani, a ajuns la spital cu multiple traumatisme * Cei doi erau în căutare de lemn de foc

Enache Gârleanu şi Ion Bălan încercau să scoată pilonii de susţinere de la casă pentru a-i folosi ca lemn de foc. Din păcate, nu au fost atenţi şi un perete s-a prăbuşit peste ei. Enache Gârleanu (49 de ani) şi-a pierdut viaţa sub dărâmături, iar Ion Bălan (48 de ani) a fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat la spital pentru îngrijiri.
„Când am ajuns la faţa locului am observat că unul dintre bărbaţi a reuşit să se ferească. Celălalt însă a fost prins sub peretele de lut. Nu am mai putut face nimic pentru el. Am reuşit să îi scoatem trupul neînsufleţit de sub dărâmături cu ajutorul unui cric”, ne-a declarat Iancu Ţuchel, şeful Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă Cosmeşti.

„Nu avem nici bani de înmormântare”

Localnicii care au ajuns la faţa locului au anunţat şi rudele victimelor de cele întâmplate. „M-au anunţat vecinii. Nu ştiu ce căuta aici. Nu ştiu nici măcar ce s-a întâmplat exact. Este groaznic. Acum aştept să vină să îl ridice de aici. Nu ştiu ce vom face. Nu avem nici măcar bani de înmormântare”, ne-a spus fratele lui Enache Gârleanu, aflat la faţa locului în aşteptarea serviciului de medicină legală.
Mai multe amănunte ne-a dat însă unul dintre vecini: „Casa este în paragină de la inundaţiile din 1995. Proprietara a decedat în urmă cu vreo trei ani. Din câte ştiu eu cei doi veneau să ia de aici lemne de foc. Am înţeles că aşa s-au înţeles cu proprietarii, cei doi copii ai bătrânei”.

„Îi vom ajuta cu ce putem”

Primarul comunei Cosmeşti, Ion Tuchiluş, ne-a spus că cei doi bărbaţi provin din familii nevoiaşe. „Ştiu că sunt necăjiţi. Nu au ajutor social de la primărie, dar primesc ajutoare de încălzire. Mai multe nu pot să vă spun. Îmi pare rău că s-a întâmplat aşa ceva”, ne-a declarat primarul.
Ion Tuchiluş ne-a mărturisit însă că îi va ajuta cu tot ce este nevoie pe cei din Gârleanu: „Îi vom ajuta cu înmormântarea. Ştiu că nu au posibilităţi. Nu putem rămâne nepăsători la o astfel de tragedie”.
Sărăcia îi împinge pe gălăţeni la multe. Atunci când nu dau în cap şi nu fură, se chinuie să îşi facă rost de cele necesare subzistenţei scurmând după fier vechi prin preajma Combinatului, în oraş, iar la ţară, căutând lemne de foc, să mai treacă peste o iarnă. De cele mai multe ori, ca şi ieri la Cosmeşti, gesturile la care îi împinge nevoia se termină cu o tragedie.

viata-libera.ro
 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.