Jump to content

Gală de box profesionist la Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Cristian Ciocan vrea să-şi apere centura acasă. Demersuri pentru o gala de box profesionist în Galaţi

* Pugilistul profesionist din Pechea urmează să-şi apere titlul de campion european al versiunii WBO în luna februarie a anului viitor

Câştigător la sfârşitul lunii trecute al titlului de campion european în versiunea WBO la categoria grea, Cristian Ciocan îşi doreşte ca primul meci în care îşi va apăra centura să-l dispute acasă, la Galaţi.

În acest sens, la începutul acestei săptămâni ar fi trebuit să aibă loc o vizită în Galaţi a fostului campion mondial, Mihai Leu, pentru o întâlnire cu primarul Marius Stan, însă aceasta a fost amânată pentru luna viitoare. Schimbarea datei s-a datorat vizitei neprevăzute, la Bucureşti, a patronului clubului EC Boxing, miliardarul turc Errol, apoi acesta şi Mihai Leu au trebuit să plece în Germania pentru rezolvarea unor probleme de interes comun. „Deocamdată nu s-a stabilit adversarul, abia s-a fixat data meciului, 22 februarie. Îmi doresc enorm să lupt în faţa gălăţenilor mei”, ne-a declarat Cristian Ciocan.

Pugilistul din comuna Pechea a devenit campion european WBO după ce l-a învins, prin KO tehnic, pe britanicul Danny Williams. "Christian Hammer”, numele de ring al pugilistului român, l-a trimis la podea pe britanic în prima şi în a patra rundă, fiind apoi declarat învingător în meciul disputat la Goettingen (Germania). Cristian Ciocan are în palmares la profesionişti 13 victorii (9 prin KO) şi trei înfrângeri.

Altfel, Cristian Ciocan, care are liber de la managerul său Oktay Urkal (medaliat olimpic în 1996) până la 1 noiembrie, este foate ocupat să-şi modernizeze casa. Apoi va ajunge la Hamburg, unde, supravegheat de cei doi antrenori turci (care îl înlocuiesc pe fostul antrenor Valentin Szilagy, plecat la lotul olimpic german), se va pregăti, timp de două luni şi jumătate, pentru meciul care s-ar putea desfăşura la Patinoarul Artificial sau în Sala Sporturilor din Galaţi. După prezenţa lui Bute, de acum câţiva ani, acesta ar urma să al doilea eveniment de o asemenea importanţă pe un ring instalat la Galaţi.

Campionul european cu pumni de dinamită

La 25 de ani, talentatul pugilist din Pechea - crescut de Felix Păun, acelaşi antrenor care l-a descoperit şi pe Lucian Bute - a devenit campion al bătrânului continent după zece ani de muncă în ring. Zilele trecute ne-a vizitat la redacţie, prilej pentru a ne povesti multe din etapele carierei sale. A ajuns în sala de antrenament la 15 ani, pe când era în clasa a IX-a. Încă de la început, antrenorul a văzut în Cristi un continuator al istoriei scrise de consăteanul acestuia, Lucian Bute. După numai un an de pregătire a devenit campion la juniori mici, iar un an mai târziu era prezent în ringul din Maroc, la „Mondiale”, unde a devenit campion al lumii la juniori. În competiţiile interne, s-a clasat pe locul al doilea în „Cupa României”, aceeaşi poziţie ocupând-o şi în campionatul naţional. A participat la Campionatul European de juniori, din Italia, dar şi la cel de seniori, din Irlanda. A câştigat diferite turnee internaţionale, având printre adversari viitori campioni olimpici şi europeni. Unul dintre aceştia a fost dublul campion olimpic şi campion mondial de amatori, italianul Kamalle. Înainte de a ajunge la profesionişti, a participat la turneul de calificare pentru JO de la Atena, unde a obţinut trei victorii, dar a pierdut meciul decisiv.

De patru ani, în Germania

Cu patru ani în urmă a făcut primul pas spre boxul profesionist. Astfel a ajuns în Germania, la Universum Box Promotion, din oraşul Hamburg. De la început a intrat în pâine, cum se spune, începând o pregătire susţinută. După doar trei luni de antrenamente a urcat în ring, primul partener de luptă fiind un slovac. Meciul nu s-a disputat în întregime, pecheanul fiind oprit de medic.

Timpul a trecut, dar cu folos pentru Cristi, care a avut o perioadă densă şi bogată în evenimente. În aceşti patru ani, eroul acestor rânduri a susţinut nu mai puţin de 16 meciuri, în 13 din ele a coborât treptele ringului învingător (de 9 ori prin KO). Cariera sa a urmat un drum doar ascendent după ce şi-a schimbat clubul, acum luptând pentru EC Boxing. Ultimul succes a fost şi cel mai important, în care a cucerit centura de campion european, versiunea WBO, importanta victorie venind la o zi după ce pecheanul împlinise frumoasa vârstă de 25 ani (în 27 septembrie).

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Gală de box profesionist, la Galaţi, în februarie! Cristi Ciocan îşi pune în joc titlul european WBO

* Gala va avea loc pe 22 februarie 2013 şi va fi transmisă în direct de canalul Eurosport * Primarul Marius Stan a anunţat că Sala Sporturilor va fi redeschisă la începutul lunii viitoare şi acolo va fi găzduit evenimentul pugilistic

Pugilistul Cristian Ciocan îşi va pune în joc centura de campion european la categoria grea în versiunea WBO în cadrul unei gale care va avea loc la Galaţi, pe 22 februarie 2013. Anunţul a fost făcut ieri de către primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, în urma unei întâlniri cu promotorul lui Ciocan, germanul de origine turcă Erol Cilain, şi fostul campion mondial Mihai Leu. Gala va avea loc în Sala Sporturilor Dunărea şi va conţine cel puţin şase partide, dintre care patru pentru diverse titluri europene sau intercontinentale.

„Adversarul nu a fost stabilit, dar cel mai probabil va fi ucraineanul Oleksiy Mazikin”, a spus promotorul Erol Cilain.

Pechean de-al lui Bute

Cristian Ciocan (25 de ani) este constătean cu Lucian Bute, ambii începând să practice boxul în micuţa sală din comuna gălăţeană Pechea, cu acelaşi antrenor, Felix Păun. Fost campion mondial de juniori la amatori (2006), Ciocan a trecut la profesionism în 2008, cu numele de ring Christian Hummer, de atunci disputând 15 partide: 12 victorii - 3 înfrângeri. În luna septembrie a acestui an a devenit campion european în versiunea WBO după ce l-a învins prin KO pe britanicul David Williams.

A luptat în 2010 cu învinsul lui Klitscko de la sfârşitul săptămânii trecute din meciul pentru titlul mondial, polonezul Mariusz Wach, regretând că s-a grăbit şi a acceptat acea luptă. „Trebuia să mai aştept, dar am fost încăpăţînat”, a spus Ciocan.

Ucraineanul Mazikin, posibilul său adversar, are 37 de ani şi a susţinut la profesionism 26 de meciuri: 17 victorii - 2 egaluri - 7 înfrângeri.

Sala va fi gata în decembrie

La Sala Sporturilor din Galaţi, închisă de 12 ani, sunt aproape de finalizare lucrările de reabilitare. Primarul Marius Stan a estimat că lucrările se vor încheia luna viitoare, iar pentru gala din februarie, pe lângă tribunele cu o capacitate de 1.800 de locuri, vor mai fi montate în jurul ringului şi alte tribune modulare, pe cheltuiala municipalităţii, astfel încât să se ajungă la 3.000 de locuri. „Gala va fi transmisă pe Eurosport, graţie lui Cristian vom avea ocazia să ne promovăm oraşul într-un clip difuzat pe acest canal. Am curaj să pun pariu că va ajunge campion mondial. Atât Cristian, cât şi Lucian Bute au o modestie a lor, a pechenilor, care-i duce departe”, a declarat Marius Stan.

De asemenea, Mihai Leu a spus că pugilistul gălăţean are potenţial şi şanse mari ca în doi-trei ani să lupte pentru titlul mondial. „Poate ajunge la un meci pentru centura mondială. Mă bucur că i s-a oferit ocazia să lupte în faţa gălăţenilor săi, cu atât mai mult cu cât în acea zi, pe 22 februarie, se vor împlini ceva ani (n.r. - 15 ani) de când am câştigat eu titlul mondial”, a declarat Mihai Leu.

Altfel, pugilistul i-a oferit cadou lui Marius Stan mănuşile cu care a boxat în partida din septembrie, când a câştigat titlul european WBO.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Cristian Ciocan, alias Christian Hammer, îşi apără titlul WBO pe 22 februarie

Deţinător al titlului european în versiunea WBO, Cristian Ciocan îşi pune centura la bătaie într-o gală care se va disputa la Galaţi, pe 22 februarie. Ciocan își va încrucișa mănușile cu ucraineanul Oleksiy Mazikin, propus de WBO ca challenger. Gala va fi transmisă de către Eurosport.

Devenit campion european al “greilor” pe 28 septembrie 2012, în fața britanicului Danny Williams (39 de ani, 44-13, 22 KO), pecheanul Cristian Ciocan ( în Germania boxează sub numele de Christian Hammer ) își pune în joc centura chiar în fața propriilor suporteri. Contractul de desfășurare a galei profesioniste a fost semnat astăzi și cu municipalitatea Galați, în urma unei întâlniri produse între reprezentantul Universum Box, Istvan Kovacs, managerul lui Cristi, Erol Cilain, fostul campion mondial Mihai Leu și primarul Galațiului, Marius Stan.

Pentru Ciocan, meciul din 22 februarie va reprezenta împlinirea unui vis. Conform celor declarate de gălățean pentru ziarulalb.ro, “vor fi cel puțin 3 meciuri pentru titlul european și unul pentru titlul mondial la feminin”.

Ciocan, originar din Pechea (ca și Lucian Bute) va lupta în fața a 6 mii de suporteri și, conform unor surse confidențiale, va avea o bursa de 50 de mii de euro. Gala va fi sponsorizată cu 150 de mii de euro și de Primăria Galați, canalul Eurosport urmând să difuzeze în contrapartidă un clip cu orașul de lângă Dunăre. În meciul pentru titlul de campion mondial, Klara Svenson își va încrucișa mînușile cu o adversară încă nedesemnată. În afara disputei dintre Ciocan și Mazikin ( 22 februarie, ora 23.00 ), o altă luptă – vedetă este programată între Alexander Alekseev și californianul „The Ultimate Warrior“ Wilson. În cadrul galei este foarte posibil să se desfășoare și un meci de K1, în care Cătălin Moroșanu să întâlnească un adversar din SUA.

Desemnat de WBO ca arbitru la această gala, Mihai Leu spune că își dorește ca “Ciocan să câștige și pentru că e român de-al nostru”, dar și pentru că ” pe 22 februarie se împlinesc 15 ani de când am câștigat titlul de campion mondial și este o zi foarte importantă în viața mea”.

Înaintea acestei dispute, Ciocan are în plamares 13 victorii, dintre care 8 prin KO, şi 8 înfrângeri. Dacă va reuși să se impună și în această luptă, românul are șanse foarte mari să intre în elita pugiliștilor care pot deveni challenger pentru titlul mondial la profesioniști.

Pentru difuzarea celor opt meciuri programate în cadrul galei, se bat 3 televiziuni: Antena 1, DigiSport și Transilvania TV. Organizatorii speră să obțină aproximativ 50 de mii de euro din vânzarea drepturilor tv pentru România. “Gala se va disputa pe patinoarul din Galați în fața a șase mii de spectatori. Biletele vor costa între 50 de lei și 200 de lei, toate încasările urmând să revină Primăriei. Aportul nostru la această gală este de 150 de mii de euro, banii însemnând valoarea cumulată a burselor tuturor pugiliștilor. Pentru acești bani vom avea dreptul de a pune sigla orașului în mijlocul ringului, dar și la un clip de promovare difuzat de către Eurosport”. – a declarat Marius Stan, primarul orașului Galați, în exclusivitate pentru ziarulalb.ro

ziarulalb.ro

Link to comment
Share on other sites

Boxul topeşte gheaţa patinoarului

* Gala în care Cristian Ciocan îşi va pune în joc centura de campion european al greilor, versiunea WBO, va avea loc pe 22 februarie la Patinoarul Artificial * Instalaţia de frig va fi oprită cu două săptămâni înainte pentru lucrările de amenajare

Deşi iniţial se stabilise ca marele eveniment sportiv de la sfârşitul lunii februarie să aibă loc la Sala Sporturilor, în cele din urmă s-a decis ca acesta să fie găzduit de Patinoarul Artificial. Pe lângă faptul că polivalenta încă nu a fost redeschisă şi exista riscul ca aceasta să nu fie funcţională la timp, a fost preferată arena patinatorilor în primul rând pentru capacitatea mult mai mare a tribunelor, cu amenajări suplimentare în jurul ringului putându-se ajunge la 6.000 de locuri.
Efectul secundar îl reprezintă scurtarea drastică a sezonului de patinat,  sportivii şi publicul putând să mai intre pe gheaţă doar în următoarele două - trei săptămâni. „Pe 3 februarie cred că o să oprim instalaţia, pentru a se putea face amenajările cuvenite pentru un eveniment de o asemenea amploare. Am anunţat echipele de hochei să-şi ia măsuri pentru a reprograma meciurile ce le vor mai avea de disputat din acel moment, să joace în deplasare”, ne-a declarat Eduard Grosu, directorul societăţii Gospodărire Urbană care are în administrare patinoarul. După gală, instalaţia de frig nu va mai fi pornită, pentru că operaţiunea costă foarte mult, în jur de 100.000 de lei,  cheltuială ce nu s-ar justifica pentru o perioadă de maxim o lună, cât ar mai rămâne din sezon.
Mihai Brandabur, directorul CSM Dunărea, spune că înţeleg situaţia specială şi că pe viitor această gală de box de la Patinoar va fi şi în beneficiul hocheiştilor clubului săi. „Din ce informaţii am, vor fi lucrări de renovare la vestiare, grupuri sanitare şi nu numai, de care apoi tot noi vom beneficia. Nu avem în fiecare zi şansa ca oraşul nostru să găzduiască un asemenea eveniment important, înţelegem situaţia. Cum am bătut weekendul trecut Steaua în deplasare, o putem face şi în celelalte meciuri”, a declarat Brandabur.

Cel mai ieftin bilet, 50 de lei

Cristian Ciocan, pugilist originar din Pechea, îşi va pune centura în joc în faţa ucraineanului Oleksiy Mazikin, acest meci (ora 23,00) fiind main-eventul galei ce va fi transmisă de Eurosport. Primăria va sponsoriza evenimentul cu 150.000 de euro, canalul de televiziune amintit urmând să difuzeze un clip de promovare a Galaţiului. O altă luptă foarte atractivă va fi cea dintre colegul lui Ciocan de la clubul german EC Boxing, Alexander Alekseev, şi americanul Garrett Wilson, câştigătorul urmând să devină challanger la titlul mondial IBF deţinut de Pablo Hernandez. De asemenea, se intenţionează şi un meci feminin pentru titlul mondial, plus o luptă „K1”, în care Cătălin Moroşanu să întâlnească un adversar din SUA.
Biletele vor costa între 50 şi 200 lei, toate încasările urmând să revină Primăriei.

Gala va începe la ora 18,30.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Centura de campion european la box, categoria grea WBO, va fi pusă în joc la Galaţi

A fost stabilită data la care gălăţeanul Cristian Ciocan, campion european al greilor, supranumit în lumea boxului „Christian Hammer", îşi va apăra titlul pe meleagurile natale, în faţa ucraineanului Olexiy Mazikin. „Galaţiul va găzdui în data de 22 februarie, o gală de box în cadrul căreia va fi disputat titlul european la categoria grea - versiunea WBO. Gala va fi trasmisă în direct pe prestigiosul canal de televiziune Eurosport. Este un dublu motiv de satisfacţie pentru noi. Pe de-o parte, pentru că avem un gălăţean între primii zece boxeri din lume la categoria grea şi, pe de altă parte, pentru ca avem şansa de a găzdui un eveniment sportiv de o asemenea anvergură şi de a promova oraşul nostru pe Eurosport", a declarat primarul Marius Stan.

Gala de box va fi găzduită de Patinoar, care va fi închis cu începere din data de 4 februarie pentru a se putea face modernizarea vestiarelor şi celelalate amenajări impuse de importantul eveniment sportiv.

Ȋn deschiderea galei se va disputa şi un meci de K1 în care Cătălin Moroşanu, supranumit „Moartea din Carpaţi, va înfrunta un adversar din Statele Unite ale Americii.

„Vreau să boxez avându-i alături pe gălăţeni"

Cristian Ciocan a declarat că-şi doreşte foarte mult să boxeze „acasă", el fiind originar din comuna Pechea, la fel ca şi Lucian Bute. „În acest meci, îmi voi apăra centura. Îmi doream enorm să boxez aici avându-i alături pe consătenii mei, familia, prietenii, gălăţenii pasionaţi de box. Adversarul meu va fi Olexiy Mazikin, din Ucraina ", a declarat campionul european WBO.

Cristian Ciocan este singurul campion mondial la box din România, la amatori. Din păcate, el nu a fost promovat în România aşa cum ar fi meritat. S-a născut în 1987. A ales boxul târziu, la 16 ani, pentru că era îndrăgostit de handbal. După doar un an devenea vicecampion naţional, în ringul de box. Prima propunere să treacă la profesionism a primit-o la vârsta de 19 ani, după ce a devenit campion mondial la amatori. A refuzat preferând să participe la Olimpiada de la Beijing. Dezamăgit de ratarea calificării, în 2008, a plecat în Germania şi s-a stabilit la Hamburg.

A debutat în boxul profesionist la 1 noiembrie 2008. Au urmat şapte victorii, două înfrângeri consecutive şi apoi cinci victorii. Ultima i-a adus şi titlul continental. L-a făcut KO pe britanicul Danny Williams, un boxer experimentat, care în 2004 l-a pus la podea pe legendarul Mike Tyson. Ciocan a fost declarat învingător după patru runde.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Aleşii locali şi-au dat votul pentru Gala de Box

Consiliul Local a votat favorabil pentru finanţarea galei de box profesionist programată pe 22 februarie, la Patinoarul Artificial, eveniment cu un buget total estimat la 263.000 de euro fără TVA. Totodată, SC Gospodărire Urbană SRL a fost împuternicită să organizeze evenimentul, să încaseze veniturile din sponsorizări, publicitate, vânzarea biletelor şi din alte surse şi să efectueze cheltuielile necesare organizării, prezentând un raport detaliat al acestora.

Argument, promovarea Galaţiului

Primarul Marius Stan a pledat în favoarea galei explicând aleşilor că este un eveniment care face toţi banii şi promovează imaginea oraşului. De asemenea, a precizat că încasările din televizarea pe plan naţional, bilete şi publicitate vor reveni municipalităţii. „În plan naţional, cel mai probabil, televizarea va fi preluată de grupul Intact – Antenele – ceea ce înseamnă o mediatizare nemaipomenită şi reclamă adusă oraşului cu atât mai mult cu cât în transmisia directă a meciului vedetă a lui Cristi Ciocan, pe Eurosport, vom beneficia de un clip publicitar legat de municipiul Galaţi care va merge în peste 60 de ţări. În plus, emblema municipiului va fi în mijlocul ringului de box. Toate încasările din bilete, reclamă, revin societăţii Gospodărire Urbană urmând ca de aici să se plătească bursele sportivilor, cheltuielile cu deplasarea lor, cazări, sălile de antrenament. Sper ca din bugetul total să nu contribuim cu nimic dacă reuşim să vindem toate biletele, să aducem firme care să sponsorizeze evenimentul, să luăm bani şi din televizarea evenimentului pe plan intern”, a declarat primarul.
Beneficiu colateral, renovarea Patinoarului
Potrivit lui Stan, s-au alocat 124.000 de euro de la bugetul local pentru reparaţii capitale la Patinoar. Cel care a avut rezerve faţă de gală a fost consilierul local PDL Victor Dobrea care a amintit că în 2005 la Galaţi a mai avut loc un eveniment similar, la care a boxat Lucian Bute şi care a fost un fiasco pentru că preţul biletului a fost foarte mare şi în sală au fost foarte puţini oameni. Primarul a dat însă asigurări că gala va fi promovată şi în Brăila unde sunt mari amatori de box. Cert este că, potrivit hotărârii votate de aleşi, în cazul în care veniturile încasate din eveniment sunt mai mari decât cheltuielile organizării, sumele suplimentare devin venit la bugetul local. În schimb, dacă nu se acoperă cheltuielile, municipalitatea va achita diferenţa către SC Gospodărire Urbană.
Biletele vor costa între 50 şi 200 de lei, deocamdată nefiind anunţate data şi locurile în care vor fi puse în vânzare.

viata-libera.ro
 

Link to comment
Share on other sites

Challengerul lui Klitschko se bate la Galaţi

Germanul Manuel Charr, cel care în luna septembrie s-a bătut cu Vitali Klitschko pentru titlul mondial WBC, este anunţat pe cardul galei de box profesionist care se va desfăşura la Galaţi pe 22 februarie. În vârstă de 28 de ani, Charr are în palmares 22 de victorii şi un singur eşec, înregistrat chiar în faţa celui poreclit Dr. Ironfist la Moscova, când duelul a fost oprit de arbitri în repriza a patra din cauza sângerării masive a unei arcade a germanului. Deşi nu a fost anunţat cardul complet al galei, este sigur ca românul Cristian Ciocan îşi va apăra titlul european WBO la categoria grea, în timp ce rusul Aleksandr Alexeev şi americanul Garrett Wilson vor lupta într-un meci eliminatoriu pentru titlul mondial IBF la categoria cruiser. În cadrul galei va mai lupta un alt român, Iulian „Cobra” Ilie, dar şi suedeza Klara Svenson şi turcul Goekalp Oezekler.

puterea.ro
 

Link to comment
Share on other sites

Investiţie de 100.000 de euro pentru refacerea Patinoarului

Gala de box programată pentru data de 22 februarie 2013, în care întâlnirea-vedetă este meciul pentru centura WBO susţinut de campionul en-titre, pecheanul Cristian, în compania ucraineanului Oleksiy Mazikin, a pus pe jar activitatea din jurul Patinoarului gălăţean. Astfel, clădirea în care funcţionează arena îngheţată este în pline pregătiri pentru evenimentul care va incendia (metaforic vorbind) oraşul nostru. „Pentru vineri, Primăria a programat un tur al şantierului de la Patinoar”, explică Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Primăriei gălăţene.

„Investiţia în refacerea Patinoarului este de 100.000 de euro, iar termenul de încheiere a lucrărilor este cu o săptămână înainte de Gala de box. În principiu, este vizată refacerea completă a vestiarelor, a faţadei, a mantinelei, cu alte cuvinte TOT. Ne dorim ca la final Patinoarul să ajungă la standardele normale pentru o clădire de acest tip”, încheie reprezentantul Primăriei Galaţi.

Vă reamintim că pe 22 februarie 2013 postul Eurosport va transmite în direct, internaţional, Gala de Box, trustul Intact (Antena şi GSP) rezervându-şi drepturile de transmisie la nivel naţional.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

S-au pus în vânzare biletele pentru gala de box de pe 22 februarie

Au fost scoase la vânzare trei categorii de bilete: categoria 1 - 90 de lei (2.400 de bilete), 35 de bilete de categoria VIP al căror preţ este de 200 de lei, precum şi bilete de categoria 2, care costă 50 de lei - 3.000 de bilete. „Biletele au fost puse deja la vânzare atât la sediul Patinoarului, cât şi în cadrul reţelei Eventin, adică partenerii Orange, Vodafone, Germanos, sau pot fi cumpărate de pe reţeaua online a Eventin”, ne-a declarat directorul Societăţii de Gospodărire Urbană, Eduard Grosu.

Pentru ca meciurile de box care vor fi susţinute în cadrul galei europene de box care va avea loc pe data de 22 februarie la Patinoar să se desfăşoare în cele mai bune condiţii, Primăria Galaţi a apelat la sprijinul unor firme private de construcţii din Galaţi, şi anume Vega 93 şi Tancrad. Potrivit informaţiilor furnizate de către viceprimarul conservator Radu Cosca, Tancrad  a efectuat lucrări în valoare de 15.000 de euro, reprezentând o sponsorizare (lucrări de amenajare şi igienizare a vestiarelor precum şi lucrări de modernizare a  grupurilor sanitare şi a duşurilor). Firma Vega 93 a contribuit financiar cu 50.000 de euro, urmând ca şi din alte sponsorizări sau din banii care vor fi strânşi din vânzarea biletelor să se acopere costurile de organizare a galei.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ciocan a dat jos 11 kilograme pentru gala de la Galaţi

Evenimentul începutului de an în boxul profesionist românesc va avea loc la Galaţi, vineri (22 februarie), când va fi pus în scenă un super-eveniment desfăşurat sub sloganul „Campion în ţara mea”.

Unul dintre capetele de afiş ale reuniunii va fi meciul dintre Cristian Ciocan, alias Christian Hammer (12-3, 8 KO) şi ucraineanul Oleksiy Mazikin (18-4, 4KO), în joc urmând să se afle centura europeană WBO la categoria grea, deţinută de românul stabilit în Germania în urmă cu cinci ani.

Marius Stan: „Respectăm valorile”
Gala va avea un buget de 263.000 de euro, cea mai mare parte urmând a fi asigurată de Consiliul local Galaţi. Primarul Marius Stan a declarat pentru ProSport: „Această gală este un semn de respect pentru valorile pe care le dă judeţul. Organizăm gala în cinstea unui campion european la cea mai interesantă categorie. În cele din urmă e un business. Gala va fi vizionată în 40 sau 60 de ţări, la ore de maximă audienţă, astfel că sigla Galaţiului va fi vizibilă în mai toate ţările Europei”.

„Va câştiga prin KO”
Originar din comuna gălăţeană Pechea, unde s-a născut şi Lucian Bute, Cristian Ciocan şi-a construit cariera în Germania, la Hamburg. Cea mai importantă victorie a obţinut-o pe 28 septembrie 2012, când l-a învins pe englezul Danny Williams, cucerind centura europeană WBO. De câteva zile, Ciocan se pregăteşte la Galaţi. „Este într-o formă extraordinară. Pronosticul meu este că el va câştiga înainte de limită. A slăbit unsprezece kilograme, e la o greutate ideală de 111 kilograme, şi e decis să facă un meci mare. Are o singură grijă, să nu răcească. În jurul lui este un staff impresionant, format din 70 de oameni”, a declarat pentru ProSport cel care l-a descoperit pe Ciocan, antrenorul Felix Păun.

Trei meciuri grele
Gala va mai avea două meciul bine cotate, ambele programate pe distanţa a douăsprezece reprize. Tot la grea, germanul cu origini siriene Manuel Charr, învinsul lui Vitali Klitscko în meciul de retragere al acestuia, se va bate cu Yakub Saglam, într-un meci pentru centura WBC International Silver. La grea-uşoară, rusul Alexander Alekseev îl va întâlni pe americanul Garrett Wilson. Printre cei care vor urca în ring se află şi românii Giulian Ilie (grea-uşoară) şi Flavius Biea (semimijlocie).

Gala va începe la ora 19:00 şi va fi transmisă în direct de Sport.ro şi Voyo.ro. De la ora 23:00, meciul dintre Cristian Ciocan (25 de ani) şi Oleksiy Mazikin (38 de ani) va fi pe ProTV. Evenimentul va fi transmis şi de Eurosport.

Biletele pentru reuniunea găzduită de Patinoarul din Galaţi se găsesc în reţeaua Eventim şi costă 50, 90 şi 200 lei.

prosport.ro
 

Link to comment
Share on other sites

Meciurile programate în Gala WBO de la Galaţi

1.Natalia Smirnowa (Samara, Rusia, debut) / Polina Pencheva (Razgrad, Bulgaria, 4-10-1(0)) , Lightweight, 4 Rounds

2.Noel Gevor (Hamburg / Germania, 5-0-0 (3)) / Slavomir Selicky (Nové Zámky, Slovacia, 18-10-1 (7)), Cruiserweight, 6 Rounds, Jump Fight

3.Klara Svensson (Malmö/ Suedia, 6-0-0 (1)) / Kremena Petkova (Razgrad, Bulgaria, 7-4-1 (1)), Light Welterweight, WBC Silver Belt, 10 Rounds x 2 min

4.Giulian Ilie (Ploiesti, Romania, 18-6-2 (5))/ Peter Erdos (Ungaria, 6-2-1 (3)), Cruiserweight, 8 Rounds

5.Manuel Charr (Koln/ Germania, 22-1-0 (12))/ Yakup Saglam (Hahn/ Germania, 28-1-0 (285)), Heavyweight, WBC Int. Silver, 12 Rounds

6.Alexander Alekseev (Hamburg/ Germania, 23-2-1 (20))/ Garrett Wilson (Philadelphia/ SUA, 13-5-1 (7)), Cruiserweight, IBF Final Eleminator, 12 Rounds

7.Christian Hammer (Hamburg/ Germania, 12-3-0 (8))/ Oleksiy Mazikin (Harkov, Ucraina, 18-8-2 (4)), Heavyweight, WBO Europa, 12 Rounds

Link to comment
Share on other sites

"Lupt cu inima pentru gălăţenii mei", promite pugilistul Cristian Ciocan pentru meciul vedetă al galei de vineri

* Sportivul din Pechea, care îşi va pune în joc centura continentală în gala de box profesionist de vineri seară, de la Patinoar, promite un meci pe cinste în faţa ucraineanului Mazikin

 

A intrat pentru pentru dată într-o sală de box pentru a se antrena pe când avea 15 ani, în comuna natală, Pechea. La fel ca Lucian Bute, a fost şlefuit de antrenorul Felix Păun şi peste trei ani devenea campion mondial la juniori. A făcut devreme pasul către profesionişti, la 21 de ani plecând în Germania la clubul Universum. N-a mers totul perfect de la început, a fost nerăbdător să urce în ierarhiile mondiale pentru a se apropia de meciurile pentru centuri importante, mărturisind că s-a grăbit şi a acceptat prea multe meciuri (cinci partide în 2010, prea multe într-un singur an) când încă nu era călit cu adevărat pentru dura lume a profesioniştilor categoriei grea. Astfel se explică că în palmaresul său, alături de 12 victorii (8 prin KO) sunt şi trei înfrângeri. Cariera sa a urmat un drum doar ascendent după ce şi-a schimbat clubul, acum luptând pentru EC Boxing. Ultimul succes a fost şi cel mai important, în care a cucerit centura de campion european, versiunea WBO, importanta victorie venind la o zi după ce pecheanul împlinise frumoasa vârstă de 25 ani (în 27 septembrie, anul trecut). Acum, la 25 de ani, îşi vede împlinită una din marile dorinţe, de a lupta într-o gală organizată acasă, la Galaţi.
- Eşti acasă, dar pentru prima dată nu în vacanţă, ci pentru ultimele ore de antrenament pentru un meci important. Cum este să fii atât de aproape de cei dragi şi totuşi să fii nevoit să rămâi concentrat doar pe pregătirea meciului?
- E ceva nou şi pentru mine, o senzaţie destul de ciudată să mă antrenez în oraşul natal, cu prietenii şi rudele aproape, dar mă simt foarte bine. Nu mi-e greu să rămân concentrat când motivaţia este maximă, ştiind cât de important este şi acest meci pentru cariera mea.
- Ai ajuns acasă, la Pechea, să-ţi vezi părinţii?
- Nu, trebuie să-mi respect cu stricteţe programul dinaintea meciului, nu pot să plec din hotel. Dar a fost mama aici luni seară, doar pe ea am reuşit să o văd şi pe câţiva prieteni.

- Ai liniştea necesară înaintea unui astfel de meci, ţinând cont de apropierea de Pechea natală? Nu te caută apropiaţii, nu-ţi dau peste cap programul?
- Da, a fost o mică problemă acest aspect şi, din păcate, am fost nevoit să-mi închid telefoanele, nu pot să iau legătura cu nimeni. Cei care îmi sunt prieteni cu adevărat, care ştiu despre ce este vorba, mă înţeleg.
- La câţi pecheni te aştepţi să te susţină din tribune vineri seară?
- Nu pot să estimez, din ce mi s-a transmis se pare că sunt foarte mulţi care vor veni la meci. Sper să fie tribunele pline, îi asigur că vor avea ce vedea, le promit un meci pe cinste.
- Cu mult timp în urmă, la începuturile carierei la profesionişti, ţi-ai imaginat că vei ajunge vreodată să ai ocazia să boxezi chiar în Galaţi într-un meci cu o miză atât de mare?
- Mi-am dorit enorm, tot timpul, să lupt într-o gală în oraşul meu şi am crezut într-un astfel de moment. Ce-i drept, mă aşteptam să fie mai pe la început, nu chiar cu un meci pentru titlul european.
- L-ai analizat pe Mazikin, adversarul de vineri, ne poţi divulga care i-ar fi punctele forte?
- E foarte tehnic, a fost şi un amator foarte bun. Este periculos, dar am lucrat mult, l-am studiat foarte bine, îl cunosc pe îndelete şi o să fie totul  bine. Are şi puncte vulnerabile, dar nu pot vorbi despre asta înaintea confruntării. Cert este că o să fie un meci bun, de mare luptă.

„Sunt pregătit pentru 12 runde”

- Cum anticipezi meciul, se va duce spre o decizie la puncte sau se termină prin KO?
- Împreună cu stafful ne-am propus să facem 12 reprize. Am nevoie de cât mai multe runde. Nu intri în ring doar să dobori oamenii, boxul este o artă pentru cine poate să înţeleagă asta. Trebuie şi multă atenţie, mai ales la categoria mea, unde o singură lovitură este de ajuns să te trimită în lumea viselor.
- Ai slăbit 11 kilograme, a fost greu?
- Nu mai greu ca altădată, doar prin respectarea programului obişnuit de înaintea unui meci. Am slăbit prin antrenamente şi prin dieta stabilită de cei din staff, ca de fiecare dată am un nutriţionist al meu care se ocupă de tot, de la apa de băut şi până la ce mănânc. Normal, greutatea mea de meci este de 115 kilograme, acum încercăm să boxez la 110-111, să vedem cum mă simt, iar până acum totul merge chiar foarte bine.

- Cum te caracterizezi ca pugilist?
- Sunt fericit că pot face ce îmi place, iubesc boxul şi lucrul care mă defineşte ca sportiv este că lupt cu inima.

„Şansa mea şi a lui Bute, că a fost sală în Pechea”

- Ai vorbit în ultima perioadă cu consăteanul Lucian Bute?
- Am avut telefonul închis mai mereu şi nu am putut vorbi, dar am primit mesajele sale de încurajare transmise prin intermediul presei şi îi mulţumesc.
- E o situaţie nemaiîntâlnită, cei mai buni doi pugilişti români de la profesionism ai momentului să provină din aceeaşi comună. Care este secretul, ce aveţi voi, pechenii, atât de special de reuşiţi în drumul spre marea performanţă?
- Nu ştiu dacă chiar avem ceva special. Poate cea mai plauzibilă explicaţie porneşte de la faptul că am avut şansa unei săli de box în comună, cu un antrenor, maestrul Felix Păun, care a ştiut  ce să facă cu noi, să ne îndrume paşii pe drumul pe care ne aflăm acum. Şi sper să mai vină şi alţii, mai avem copii foarte talentaţi care vin în sala din Pechea.

viata-libera.ro

 

Link to comment
Share on other sites

Alexandra Ungureanu şi Cabral, la gala de la Galaţi

Dunărea Mall a găzduit, miercuri după amiază, conferinţa de presă dinaintea celui mai mare eveniment pugilistic programat pentru acest an
în România: Gala de Box WBO de la Galaţi, care va avea loc vineri, 22 februarie, la Patinoarul Dunărea.

Patinoarul a fost reabilitat de Primărie astfel încât să reprezinte un cadru adecvat pentru un eveniment sportiv de o asemenea importanţă. Patinoarul are o capacitate de 3.500 de locuri.

Vineri seara, spectatorii care se vor afla în jurul ringului, dar şi telespectatorii posturilor de televiziune Eurosport şi ProTV,  vor putea urmări, pe lângă confruntările pugilistice, momentele artistice susţinute de Alexandra Ungureanu şi trupa Crush.

Tot Alexandra Ungureanu va intona imnul naţional al României, iar Cabral Ibaka va fi announcer-ul care, din ring, îi va prezenta pe luptătorii care vor evolua în cadrul Galei, cu începere de la ora 18.30.

Conform organizatorilor mai sunt disponibile puţine bilete.
Gala de Box din 22 februarie va fi transmisă live, integral, pe sport.ro, pe Eurosport începând cu ora 21:30 şi pe PRO TV începând cu ora 23:00.

Detalii despre Gala de Box din 22 februarie, de la Galaţi, sunt disponibile pe site-ul bilingv al evenimentului www.galadebox-galati.ro şi pe pagina oficială de Facebook www.facebook.com/pages/Gala-de-Box-Galati

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Pechenii, transportaţi gratuit la meciul consăteanului Hammer!
Toată Pechea este aşteptată la Gala de Box de mâine seară, de la Galaţi! Pentru ca un număr cât mai mare de localnici de-ai lui Cristian Ciocan să vină la meciul de vineri seara, pe uliţele din Pechea se plimbă o maşină cu portavoce, care invită localnicii la marele meci. Cei care cumpără bilete la meci, de la Autogara din Pechea, sunt transportaţi, gratuit, de la Pechea la Galaţi şi retur. Preţul unui bilet la Gala de Box, bilet pus la vânzare la autogara din Pechea, este de 90 de lei, iar preţul unui drum dus-întors Pechea-Galaţi este de 12 lei.

Întâmplător, invitaţia la Gala de Box este făcută în Pechea, în ultima săptămână de campanie electorală pentru alegerea noului primar. Autogara din Pechea aparţine fostului primar din Pechea, actualul senator PPDD Nicolae Marin.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Ciocan şi Mazikin au trecut de cântarul oficial
Greii Cristian Ciocan şi Oleksiy Mazikin, care se vor confrunta mâine seară în gala WBO „Box la intensitate maximă”, organizată de Primăria Galaţi la Patinoarul Artificial Dunărea, au trecut astăzi de cântarul oficial. Conform cântarului oficial, greutatea pugilistului gălăţean Cristian Ciocan este de 111,1 kg, iar cea a adversarului său, Oleksiy Mazikin, este de 120 de kg.

După ceremonia cântarului oficial, Cristian Ciocan a spus că nu are emoţii pentru meciul de vineri şi că este bucuros că atât prietenii, cât şi familia lui sunt alături de el şi îl susţin. Pugilistul a spus că va încerca să joace toate cele 12 runde, dar că asta nu înseamnă că nu se gândeşte să îşi facă K.O. adversarul înainte de bătaia gongului final. „Mă simt bine, am făcut acum cântarul, sunt pregătit, kilele sunt bune, nu am avut emoţii la cântar. Mă bucur că au fost atâţia alături de mine, atât prietenii cât şi familia. Nu am emoţii pentru meciul de mâine, trebuie să mă concentrez, mai ales că este un meci acasă. Vreau să fac 12 runde, dacă e să vină K.O., vine singur”, a spus Ciocan.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Biletele la Gala de Box de vineri seara, aproape epuizate
Organizatorii galei de box profesionist, în care Cristian Ciocan îşi pune în joc centura de campion european al greilor, versiunea WBO, au anunţat că numărul biletelor rămase în vânzare sunt limitate. Astfel, din cele 3.500 de bilete puse în vânzare mai erau disponibile, joi la prânz, doar 20 în sectorul VIP şi aproximativ 500 la tribune. Iubitorii acestui sport mai au foarte puţin timp la dispoziţie pentru achiziţionarea unui bilet la gala de vineri seară.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Cristian "Hammer" Ciocan, favorit la pariuri
Vineri, 22 februarie, este sarbatoare in boxul romanesc: "Greul" Cristian Ciocan isi apara la Galati centura europeana in versiunea WBO, cucerita in septembrie anul trecut. Britanicii de la Stanleybet evalueaza ca sansele sale in fata ucraineanului Oleksiy Mazikin sunt foarte mari asa ca ofera o cota de 1,15 celor care pariaza pe victoria romanului originar din Pechea, localitatea care l-a dat boxului si pe Lucian Bute.
Meciul de la Galati poate fi lupta anului in Romania, dar si un reper important pentru Ciocan. Cel care este cunoscut si drept Christian Hammer este acum numarul 72 mondial la categoria grea in topul Boxrec, si poate face un pas mare spre top 50 daca il infrange pe challenger-ului ucrainean propus de WBO.
Stanleybet, cu o experienta de peste 50 de ani pe piata pariurilor, il considera outsider pe Oleksiy Mazikin, asa ca cei care mizeaza pe el primesc o cota de 5.00. Pentru o decizie de egalitate a arbitrilor Stanleybet ofera o cota de 23.00. "Cristian Ciocan este un pugilist talentat si are sanse mari sa urce in topul categoriei grea. Suntem onorati sa oferim romanilor ocazia sa parieze pe victoria lui Cristi, ca si pe celelalte meciuri din aceasta gala pe care noi o consideram foarte importanta pentru boxul romanesc", a explicat Catalin Moise, directorul de marketing al Stanleybet Romania.

stanleybet-oferta.jpgziare.com

Link to comment
Share on other sites

Cristian Ciocan şi-a apărat cu succes centura europeană WBO la categoria grea
Pugilistul român Cristian "Hammer" Ciocan şi-a apărat cu succes centura de campion european WBO la categoria grea, vineri seară, în faţa ucraineanului Oleksi Mazikin, în cadrul unei gale de box ce a avut loc la Galaţi. Meciul ar fi trebuit să aibă 12 runde, dar s-a încheiat prin abandonul lui Mazikin în runda a şasea.
Înainte de începerea meciului lui Ciocan, cântăreaţa Alexandra Ungureanu a intonat imnul naţional.
"Mi-am dorit multă să boxez acasă, sper că v-a plăcut. Vă iubesc", s-a adresat Cristian Ciocan publicului, după meciul cu Mazikin.
Cristian Ciocan deţine centura europeană WBO la categoria grea din septembrie 2012.
În cadrul galei de la Galaţi s-au mai înregistrat următoarele rezultate:
Polina Pencheva - Natali Smirnova, categoria uşoară: victorie Smirnova la puncte;
Pavel Petkov - Flavius Biea, categoria welter: victorie Biea KO în prima repriză, chiar la debutul românului la profesionişti;
Klara Svensson - Kremena Petkova, categoria semimijlocie, meci contând pentru titlul WBC Silver: victorie Svensson la puncte;
Giulian Ilie - Peter Erdos, categoria cruiser: victorie Ilie la puncte;
Manuel Charr - Yakup Saglam, categoria grea, meci contând pentru titlul WBC Silver International: victorie Charr prin KO tehnic
Noel Gevor - Slavomir Selicky, categoria cruiser: victorie Gevor;
Alexander Alekseev - Garrett Wilson, categoria cruiser, meci contând pentru titlul eliminatoriu IBF: victorie Alekseev.
Announcer-ul evenimentului a fost Cabral Ibaka.

mediafax.ro

Link to comment
Share on other sites

Cristian Ciocan şi-a apărat cu succes centura de campion european WBO

Boxerul român Cristian Ciocan, alias Christian Hammer, şi-a apărat cu succes titlul de campion european WBO la categoria grea, vineri seara, în urma abandonul ucraineanului Aleksei Mazikin după şase runde, în cadrul galei profesioniste ''Box la intensitate maximă'', desfăşurată pe Patinoarul Artificial ''Dunărea'' din Galaţi. Ciocan a dominat meciul în faţa a 3.000 de spectatori, iar antrenorul lui Mazikin a aruncat prosopul în pauza care a urmat reprizei a şasea a întâlnirii programate pe durata a 12 runde. ''Hammer'', originar din Pechea, la fel ca şi Lucian Bute, a obţinut astfel a 13-a victorie la profesionişti (9 prin KO), având şi 3 înfrângeri. Mazikin are 18 victorii, 9 înfrângeri (5 prin KO) şi două egaluri.
Ciocan a fost provocat la finalul meciului de un alt ''greu'' român, Bogdan Dinu, pentru un meci.
Şi ceilalţi doi români prezenţi pe ''fight card-ul'' galei, debutantul Flavius Biea şi ''veteranul'' Iulian Ilie, au obţinut victorii. Biea (welter) a câştigat prin KO în prima repriză, după doar 60 de secunde, în faţa firavului bulgar Petkov. Petkov (19 ani) a pierdut toate cele trei meciuri disputate la profesionişti înainte de limită.
Giulian Ilie (cruiserweight - cat. grea-uşoară) a câştigat la puncte în faţa ungurului Peter Erdos, la capătul unui meci pe care l-a dominat destul de clar. Ilie şi-a trecut în palmares a 19-a victorie la profesionişti (6 înfrângeri, 2 egaluri), în timp ce Erdos are acum 6 victorii, 3 înfrângeri şi un egal.
Unul dintre cele mai aşteptate meciuri, cel dintre germanul de origine libaneză Manuel Charr şi boxerul de origine turcă Yakup Saglam s-a încheiat înainte de limită, acesta din urmă a fost nevoit să abandoneze după două runde, din cauza unei accidentări la mâna stângă. Charr şi-a păstrat centura WBC International la categoria grea. Charr are acum 23 de victorii (13 prin KO) şi un eşec, în timp ce Saglam a înregistrat a doua înfrângere la profesionişti în 30 de meciuri.
Rusul Aleksandr Alekseev, fost campion mondial la amatori, l-a dominat timp de 12 reprize pe americanul Garrett Wilson şi l-a învins în meciul eliminatoriu pentru titlul mondial IBF la categoria grea-uşoară. Alekseev a înregistrat a 24-a victorie la profesionişti (2 eşecuri, un egal), iar Wilson a ajuns la 6 înfrângeri (13 victorii, un egal).
Într-un meci de rezervă, germanul Noel Gevor a câştigat prin KO tehnic în prima repriză în faţa slovacului Slavomir Selicky. Gevor a reuşit a şasea victorie din tot atâtea victorii, în timp ce Selicky are 18 victorii, 11 eşecuri, un egal.
Suedeza Klara Svensson a câştigat titlul vacant de campioană WBC silver la semimijlocie, după o victorie la puncte în faţa bulgăroaicei Kremena Petkova, la capătul unui meci de 10 reprize. Svensson are 7 victorii la profesionişti (din tot atâtea meciuri), în timp ce Petkova are 7 victorii, 5 eşecuri, un egal. Svensson a primit centura din mâinile fostului campion mondial Leonard Doroftei.
Rusoaica Natalia Smirnova a debutat cu victorie în faţa Polinei Penceva (Bulgaria), care are acum 11 înfrângeri (4 eşecuri, un egal).
Fostul boxer Mihai Leu, campion mondial WBO la categoria semimijlocie, în urmă cu exact 16 ani (21 februarie 1997), arbitru judecător la gala de la Galaţi, a fost premiat pentru performanţa sa (primul campion mondial al României la profesionişti) de WBO, de preşedintele Federaţiei Române de Box, Leonard Doroftei, dar şi de primarul municipiului Galaţi, Marius Stan. La gală au asistat şi Narcis Răducan, directorul general al clubului de fotbal Oţelul Galaţi, şi antrenorul Petre Grigoraş.

agerpres.ro

Link to comment
Share on other sites

Mazikin a acuzat o accidentare mai veche

Din runda a treia, dominarea lui “Hammer” a fost totală, iar Mazikin s-a transformat în încasator. După şase runde în care a rămas miraculos în picioare, epuizat, Mazikin a renunţat, antrenorul său aruncând prosopul. “Am primit multe lovituri la corp într-o zonă în care avusesem recent o accidentare, durerile au reapărut şi nu mai puteam continua. Nu mai puteam să mă mişc cum trebuie şi am fost nevoit să renunţ. Nu mai puteam face faţă şi nu avea sens să risc să se termine şi mai rău”, a explicat ucraineanul.

viata-libera.ro

 

Provocarea lui Dinu, respinsă
La finalul meciului, a urcat în ring pugilistul buzoian Bogdan Dinu, care luptă tot la categoria grea, acesta lansând fără succes o provocare lui Ciocan pentru un meci direct.
“Dinu să stea în banca lui, să se antreneze şi să muncească pentru a ajunge la acest nivel şi abia atunci va putea să facă astfel de provocări.. Am alte planuri, sunt provocări de la nume importante ale boxului mondial, am alt drum. Vreau să merg în sus, de ce să mă întorc jos? Ar fi un pas înapoi pentru mine. Nici nu cred că Dinu şi-a dorit cu adevărat să facă această provocare, mai degrabă a fost împins de cineva să urce în ring”, a replicat Ciocan.
Bogdan Dinu are la profesionişti doar nouă meciuri (toate câştigate), dar o singura dată a boxat în afara ţării şi nu a avut niciun meci pentru vreo centură până acum.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Cât a costat Gala de box
Imagine - da, bani - mai ba, aşa ar suna, pe scurt, raportul venituri-cheltuieli al Galei de box de la Galaţi. Primarul oraşului, Marius Stan, a prezentat preţul evenimentului sportiv: „Gala ne-a costat 245.234 de euro - 125.000 de la bugetul local, restul sponsorizări. La capitolul venituri - 62.000 de euro plus Patinoarul care arată foarte bine. Aceşti bani au venit din sponsorizări, bilete şi încasări de la televiziuni. Urmează să mai încasăm aproximativ 50.000 de euro de la Guvern pentru organizarea galei. Şi eu sper ca încă un sponsor care a promis - şi eu zic că promisiunea este deja o datorie - 75.000 de euro! Când dă banii, îi spun şi numele. Nu cred că rămânem cu bani după gală, dar rămânem cu o imagine formidabilă. Au fost peste 11 milioane de telespectatori pe Eurosport, iar pronunţarea numelui Galaţi în tot ce înseamnă emisiunile Pro Tv şi Sport.ro, raportat la preţurile lor, înseamnă 300.000 de euro ca o vânzare de imagine!”, a declarat Marius Stan.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Consilierii gălăţeni, despre finanţarea unui nou spectacol cu bătaie

* Prima gală de box din 22 februarie a costat 245.234 de euro şi a fost votată aproape în unanimitate de aleşii locali * Pentru a doua gală de box, de pe 23 august, s-au alocat 100.000 de euro, iar votul a fost dat de doar 14 consilieri, într-o şedinţă de îndată * Ce spun aleşii de finanţarea altor două gale, de K1 şi de box?

 

Gala de K1 pe care Galatiul o va gazdui în luna decembrie, şi care ar putea fi precedată de gala de box a lui Cristian Ciocan, nu înseamnă doar imagine, ci şi un efort financiar de la bugetul local. Buget local care a trebuit să mai facă faţă anul acesta altor două gale pugilistice. Stabilirea unui buget pentru un dublu eveniment sportiv nu se va putea face fără votul consilierilor locali, care nu au fost foarte entuziasmaţi nici de ultima gală de box. Şi asta deoarece, dacă veniturile încasate din evenimentul sportiv nu acoperă cheltuielile, municipalitatea trebuie să achite diferenţa.

După transparenţă, secret total

Cu o singură abţinere, din partea consilierului PDL Victor Dobrea, Legislativul local şi-a dat votul, în ianuarie, pentru Gala de Box de pe 22 februarie, eveniment cu un buget total estimat la 263.000 de euro fără TVA. Potrivit primarului Marius Stan, care a prezentat ulterior preţul evenimentului sportiv: „Gala ne-a costat 245.234 de euro - 125.000 de la bugetul local, restul sponsorizări. La capitolul venituri - 62.000 de euro plus Patinoarul care arată foarte bine. Urmează să mai încasăm aproximativ 50.000 de euro de la Guvern şi 75.000 de euro de la un sponsor care a promis! Când dă banii îi spun şi numele”, a afirmat primarul, dar nu a mai revenit cu această informaţie.
Hotărârea privind alocarea a 100.000 de euro pentru Gala de Box de pe 23 august a fost votată într-o şedinţă de îndată la care nu au participat decât 14 aleşi din 27. Hotârărea nu a fost nici până acum făcută publică. Conform purtătorului de cuvânt al Primăriei Galaţi, Mihai Costache, din bugetul stabilit iniţial nu s-au cheltuit decât 52.000 de euro, din care 12.000 pe panourile din oraş care au făcut reclamă evenimentului sportiv. În acest context, am fost curioşi ce spun aleşii de finanţarea unui nou eveniment de acelaşi tip:
Zanfir Ilie, consilier local PSD: „Grupul PSD va stabili o poziţie comună faţă de un asemenea proiect de hotărâre. Noi nu am fost prezenţi nici la şedinţa de îndată în care a fost votată recenta gală de box. Nu ne grăbim cu votul, am vrea să ni se prezinte costurile şi încasările galelor trecute”.
Mihail Bucatanshi, consilier local PNL: „Sunt de acord fără discuţie, dar să se urmeze cursul legal al proiectelor de hotărâre”.
Marian Alexandru, consilier local PP-DD: „Greu răspunsul. Am cerut o analiză a veniturilor şi cheltuielilor generate de galele trecute. Dacă Primăria a ieşit pe plus, votez, dacă a ieşit pe minus, mă mai gândesc”.
Mihai Alin, consilier local PDL: „Depinde de suma propusă spre alocare. Personal, cred că am avut, totuşi, suficiente evenimente de anvergură de acest fel şi că am putea găsi şi alte modalităţi de promovare a oraşului”.

viata-libera.ro

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Nereguli de un milion de lei la Gala de Box

Pentru prima dată în acest mandat, finanţarea unui eveniment sportiv de anvergură, Cupei Federaţiei la Tenis (FedCup), a fost tratat cu vigilenţă şi suspiciuni de consilierii locali. Culmea, deşi era vorba de tenis, nu de box, primarul Marius Stan s-a trezit vârât în corzi şi obligat să încheie contractul de asociere între municipiul Galaţi şi Federaţia Română de Tenis, în limita sumei aprobate, de 392.000 de lei. Temerea consilierilor era legată de controalele Curţii de Conturi, recunoscută chiar de Nicolae Rainea (PSD). Politicianul a punctat că suma alocată „nu se respectă de la sine” şi că „am luat plasă şi cu celelalte evenimente”.

Dovada o constituie abaterile constatate este Curtea de Conturi în privinţa Galei de Box din februarie 2013, abateri estimate la suma totală de 1.088.499 de lei (831.015 de lei, inclusiv TVA, la care se adaugă majorări de întârziere de 267.484 de lei). Iată ce i se impută administraţiei locale.

Cheltuieli nejustificate

Potrivit raportului Curţii de Conturi, Primăria nu a prezentat documente justificative care să certifice recepţia bunurilor şi executarea serviciilor, precum şi exactitatea plăţilor în sumă de 821.015 de lei, reprezentând contravaloarea cheltuielilor ocazionate de desfăşurarea evenimentului sportiv „Gală de Box” din data de 22 februarie 2013. Acesta a fost coorganizat de SC Gospodărire Urbană SRL, prin delegare de atribuţii şi finanţat din bugetul local al municipiului în limita unui buget alocat de 263.000 de euro, fără TVA.

Prima deficienţă descoperită de auditori a fost că Gospodărire Urbană a făcut achiziţii de bunuri şi servicii înainte ca aleşii să fi aprobat Gala de Box, şi fără ca acestea să aibă efectiv legătură cu evenimentul sportiv. De exemplu s-a procurat o uşă metalică şi s-au efectuat prestări servicii pentru montarea unei pompe la patinoar. Paradoxal, auditorii au descoperit că s-au procurat materiale promoţionale în valoare de 4.761 de lei după ce gala avusese loc!

Altă neregulă identificată este că s-a achitat o sumă de 86.800 de euro, în condiţiile în care nu s-a justificat modul de utilizare a avansului primit, în sumă de 37.200 de euro! Primăriei i se mai reproşează şi decontarea sumei de 26.000 de euro fără TVA, aferentă unui număr de două facturi care nu oferă informaţii detaliate cu privire la serviciile prestate efectiv. Iar la final, auditorii au descoperit că SC Gospodărire Urbană SRL nu a respectat termenul de prezentare a raportului detaliat referitor la veniturile încasate şi la cheltuielile efectuate, şi anume, la finalul evenimentului din data de 22 februarie 2013. Acest raport fiind depus şi înregistrat la Registratura Consiliului Local Galaţi abia pe 12 decembrie 2013.

Chiar dacă Primăria a contestat în instanţă raportul auditului Curţii de Conturi, iată că aleşii nu mai sunt aşa „mână largă”. Dovadă ce s-a petrecut în Consiliul Local cu ocazia aprobării finanţării Cupei Federaţiei la Tenis. Iar dacă primarul nu ar fi fost de acord cu îngrădirea cheltuielilor, risca să se rateze organizarea la Galaţi a FedCup.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.