Jump to content

Elevă de clasa a VII-a, violată de tatăl ei


dcp100168

Recommended Posts

Elevă de clasa a VII-a, violată de tatăl ei

* Ginel C. a fost dus la Galaţi cu cătuşe la mâini

Oraşul Bereşti - în fapt, o mână de oameni, vreo 3.900 de locuitori - trece de două zile prin momente pe care nu le-a mai trăit de mult: indignare şi revoltă faţă de ce s-a putut întâmpla în cartierul SMA, în familia fierarului Ginel C. Bărbat tânăr - fierar, vă puteţi da seama cum arată! -, soţia sa şi fetiţele lor. Una, în vârstă de 12 ani. Cealaltă, de 13. Eleve la Grupul Şcolar „Paul Bujor”. La o casă bună, o căsnicie nu prea grozavă.
Nenorocirea ce avea să se abată asupra acestei familii a început în toamna anului 2011, când  Ginel C., neputându-şi controla „pornirile”, întreţine pentru prima oară relaţii sexuale cu fetiţa sa cea mai mare, pe atunci elevă în clasa a VI-a. Era, după cum îşi aminteşte copila, într-o vineri, după sosirea de la şcoală. Mama sa nu se afla acasă, şi nici sora. Încercările sale de a se opune tatălui ei au fost zadarnice. Era, pentru ea, de nesuportat ceea ce i se întâmpla. A avut totuşi tăria să-i spună mamei sale, între patru ochi, ce păţise, numai că nu a fost crezută. Singură-singurică, într-o familie ce se rupsese de ea - din tată normal, Ginel C. întruchipa acum bruta, monstrul, ruşinea. Mama sa: în loc să intervină, lasă lucrurile aşa cum erau, „acoperind” incestul.

Casa unde s-au petrecut nelegiuirile

Al doilea viol se consumă, ca fărădelege, în ajunul sărbătorii Sf. Nicolae, anul trecut. Mai întâi, ca din senin, o ceartă între cei doi „părinţi”, terminată rău. Femeia este dată afară pe uşă. Fetiţa mai mică, ieşită şi ea din casă. Rămânând, în odaie, numai cu cine dorea el, fierarul, cu instinctele aprinse, pune mâna pe copilă şi, împotriva voinţei ei, repetă violul. Minute de groază pentru eleva de clasa a VII-a.

În loc, pentru că a doua zi era Sf. Nicolae, să-i pună daruri în ghetuţe, tatăl ei i-a făcut un „cadou” ce a distrus-o sufleteşte. Lămurită asupra poziţiei mamei sale faţă de primul viol, victima se hotărăşte să ceară ajutor de la bunica dinspre tată, femeie bisericoasă. A doua zi e la ea, istorisindu-i, printre lacrimi, totul. Numai că nici de data asta nu are noroc. Bunica refuză să creadă că fiul ei fusese în stare să-şi necinstească fiica.

Considerându-se, pe drept, abandonată de fiinţele care ar fi trebuit să-i fie aproape, eleva le spune colegelor sale P. I. şi L. C. prin ce trecuse în ziua de 5 decembrie ( la 15 ianuarie a.c. este „descusută” şi de un cadru didactic, la şcoală, care, însă, ciudat, uită să anunţe Poliţia şi Direcţia pentru Protecţia Copilului).

Din acest punct, informaţia depăşeşte limitele clasei şi apoi şi pe cele ale şcolii, ajungând la urechea Poliţiei Bereşti. Cel aflat la comanda instituţiei, subofiţerul Costel Negru, se decide să verifice zvonul public, preluând cazul. Cercetările conduc la concluzia că Ginel C., până atunci persoană onorabilă, comisese violurile-incest. Fetiţa lui nu fabulase! Serviciul de Medicină Legală Galaţi a confirmat existenţa urmelor violului din ajunul Sfântului Nicolae. Audiată în prezenţa unui psiholog autorizat, eleva a relatat întreg filmul nelegiuirilor. La rândul lui, tatăl ei, neavând portiţă de scăpare, a recunoscut că a întreţinut raporturi sexuale cu fiica sa. Că regretă ce a făcut, e tardiv. Sâmbăta trecută, încătuşat de către poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale al I. P. J., a fost dus la Galaţi, unde se află acum în arest.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Mostrul din Bereşti, care şi-a violat fetiţa, a fost arestat

Un bărbat din Oraşul Bereşti a fost arestat şi este cercetat de poliţişti de la Serviciul Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi pentru viol, incest şi întreţinere de raporturi sexuale cu un minor.

Gigel C., în vârstă de 35 de ani, este învinuit că şi-a siluit, în mai multe rânduri,  fiica în vârstă de 13 ani. Şi mai grav, este faptul că, după cum a reieşit din ancheta demarată de Costel Negru, şeful Poliţiei Bereşti, incalificabilele fapte au fost comise cu complicitatea cel puţin morală a soţiei şi mamei monstrului care nu merită să fie numit tată.

Coşmarul fetiţei a început pe când aceasta avea vârsta de 12 ani. „Bărbatul  a declarat că, pe fondul consumului de acool, în octombrie 2011, şi-a forţat fiica, pe atunci elevă în clasa a VI-a, să întreţină raporturi sexuale cu el. Ulterior, fetiţa i-a spus mamei sale că a fost violată de tată, dar, sub pretextul că nu o crede, acesta n-a semnalat autorităţilor abuzul sexual. În februarioe 2012, după o ceartă cu soţia lui, individul a gonit-o din casă împreună cu cele două fiice ale lor. Ulterior, a chemat-o înapoi pe fiica sa mai mare şi a violat-o din nou. Fata i-a relatat bunicii materne cele întâmplate, dar nici aceasta n-a luat vreo măsură. În final, victima le-a povestit ororile prin care a trecut, unor colege de la Grupul Şcolar „Paul Bujor”, iar acestea au anunţat conducerea şcolii, dar, din nou n-au fost anunţate autorităţile. În cele din urmă, în oraş au început să circule zvonuri despre agresiunile sexuale din familia respectivă şi conducerea Poliţiei Bereşti s-a sesizat din oficiu şi a demarat cercetari în acest caz”, ne-a declarat comisar Cristina Tatuluici, purtător de cuvânt al IPJ Galaţi.  

Serviciul de Medicină Legală Galaţi a confirmat existenţa urmelor ultimului violul. „ Fata a afost audiată cu ajutorul unui psiholog şi a povestit faptele comise de către tatăl său. Ulterior acesta a recunoscut că şi-a forţat fata să întreţină raporturi sexuale cu el. Pe numele său a fost emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile”, a mai precizat comisar Cristina Tatulici.

Este meritul agentului şef Costel Negru din Bereşti că violatorul va da socoteală în faţa legii şi că victima lui, oricum traumatizată pentru tot restul vieţii, a scăpat de coşmar. Pe de altă parte, conştiinţele tuturor celor care ar fi putut evita comiterea celui de-al doilea viol vor rămâne pătate.

Pentru viol, întreţinere de relaţii sexuale cu un minor şi incest, Gigel C. riscă ani grei de închisoare. Cu atât mai grei, cu cât nici cei mai ticăloşi puşcăriaşi nu-i suportă pe violatorii de copii şi de aceea le transformă într-un chin viaţa în detenţie, pedepsindu-i suplimentar, cu vârf şi îndesat.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Monstrul de la Bereşti, arestat după decizia Tribunalului. Violul-incest a durat mai bine de un an

Acuzat de viol asupra propriului copil, Ginel Chiriac, din Bereşti, a fost arestat duminică, în urma hotărârii judecătorilor Tribunalului, pentru o perioadă de 29 de zile. Procurorii au ajuns la concluzia că bărbatul în vârstă de 36 de ani şi-a abuzat copila mai bine de un an, până când fapta a ajuns şi în atenţia lor. Bazându-se pe declaraţiile copilei, care acum are 13 ani, dar şi pe ale celor care îi cunosc povestea, anchetatorii au stabilit că individul care-şi spunea tată a început şirul violurilor în octombrie 2011 şi a ţinut-o aşa până pe 5 decembrie 2012. Ginel Chiriac şi-a recunoscut vina, iar procurorii au cerut arestarea lui motivând că mai bine de un an a abuzat de un copil, „sfidând orice regulă privind convieţuirea în cadrul colectivităţii”. „Nu este de neglijat nici faptul că inculpatul a profitat de situaţia vulnerabilă a părţii vătămate, aceasta fiind diagnosticată cu retard psihic uşor, cum rezultă din actul medical depus la dosar”, au punctat anchetatorii. Mandatul lui Chiriac expiră pe 17 februarie, când, cel mai probabil, anchetatorii îi vor cere prelungirea. Până la acest moment, individul nu a atacat decizia de arestare.

Copilul rămâne la mamă

Experţi ai Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi au participat la audierile desfăşurate la Poliţie, urmând să o evalueze psihologic. "Chiar în acest moment fetiţa se află la noi, dar s-a decis ca ea să rămână în grija mamei pentru că nu mai există niciun risc, tatăl fiind arestat preventiv. Vom continua evaluarea psihologică, vom vorbi şi cu sora ei pentru a stabili dacă vom lua şi alte măsuri", a spus şefa DGASPC, Manon Cristoloveanu.

viata-libera.ro


 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Pe lângă viol şi incest a mai trăit o umilinţă

Ginel Chiriac, tatăl care şi-a violat fiica în vârstă de 13 ani, a fost trimis în judecată de procurori. Din dosarul, aflat la instanţă, reiese povestea terifiantă a unei copile care a avut de înfruntat nu doar teroarea din partea celui care-şi spunea tată, ci şi neîncrederea unor fiinţe care ar fi trebuit să o protejeze, mama şi bunica, dar mai ales curiozitatea unor oameni care ar fi trebuit să-i fie aproape prin felul de a se manifesta.

Din rechizitoriul Parchetului reiese că în două rânduri fata a fost obligată de tată să întreţină relaţii intime. În octombrie 2011, când i-a povestit mamei sale, şi pe 5 decembrie 2012, faptă despre care a vorbit cu bunica din partea tatălui. Prima dată, mama a purtat o discuţie cu Ginel Chiriac, care a convins-o că totul pleacă de la retardul uşor pe care fiica lor îl are. Cât despre cel de-al doilea viol, povestit bunicii, femeia nu a crezut-o, considerând că sunt „fabulaţii” ale nepoatei sale. Pentru că nu a găsit înţelegere nicăieri, fetiţa le-a spus prietenelor ei, pe care le-ar fi rugat să nu spună nimănui, pentru că atunci mama i-ar fi ajuns la nebuni, iar tatăl, la puşcărie. Vorbele ei însă au zburat din gură în gură şi au ajuns la urechile conducerii Liceului „Paul Bujor” din Bereşti, acolo unde fetiţa învaţă. Ca şi cum coşmarul ei nu a fost de ajuns, micuţa a fost supusă unui adevărat test al nervilor, pe care probabil nicio femeie, aflată într-o situaţie similară, nu l-ar fi trecut cu uşurinţă.

Iată ce mărturiseşte chiar directoarei unităţii şcolare. „La data de 12 ianuarie 2013, în urma unei discuţii cu soţul meu, Dică Octavian, primarul oraşului Bereşti, am aflat, din zvon public, că numitul Chiriac Ginel şi-ar fi violat fiica minoră”, îşi începe declaraţia directoarea liceului, Gabriela Dică. Ea arată că şi-a propus să lămurească această problemă plus zvonul că fata ar fi însărcinată în cinci luni, drept pentru care a chemat-o pe cea mică în cancelarie. „Am întrebat-o dacă este însărcinată, iar aceasta mi-a răspuns că nu crede, deoarece i-a venit menstruaţia. Suficient de neîncrezătoare, i-am cerut să-mi arate absorbantul, ceea ce aceasta a făcut imediat, astfel încât m-am convins că minora spune adevărul”, mai arată cadru didactic în declaraţia sa, care se găseşte la dosar.

Afirmaţiile şocante ale cadrului didactic au dus însă la intenţia judecătorilor de a sesiza Inspectoratul Şcolar, pe motiv că acesta şi-a depăşit cu mult atribuţiile. Primul termen de judecată va fi pe 6 martie.

viata-libera.ro
 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.