Jump to content

Colegiul Naţional "Mihail Kogălniceanu" Galaţi - 145 de ani


dcp100168

Recommended Posts

Colegiul Mihail Kogălniceanu - 130 de ani

Colegiul Naţional Mihail Kogălniceanu a împlinit 130 de ani. Promoţia centenară a liceului a sărbătorit sâmbătă, 17 mai, 30 de ani de când cei 112 elevi au rostit ultimul "prezent" la strigarea catalogului clasei, în mai 1978. Au păşit emoţionaţi pragul clasei doar jumătate dintre absolvenţi. Din cei 12 foşti colegi pe care paşii i‑au purtat spre Canada, SUA sau Germania, doar doi au putut fi prezenţi la întâlnire. Sub imperiul emoţiilor şi al bucuriei revederii, legăturile sufleteşti, create de mult, acum au fost lesne reluate. Au fost prezenţi profesorii: Mihai Cojocaru, Silvia Balaban, Glicheria Calfas, Eleonora Gheorghe, Adina Mantz, Brânduşa Onilă şi Viorica Traian, care au ascultat, cu emoţie şi cu lacrimi în ochi, "povestea" fiecărui elev despre propriii copii porniţi pe cărările vieţii, despre ambiţii împlinite, despre convingeri confirmate şi despre apropiate "nunţi de argint". Nostalgia n‑a fost interzisă dar distracţia a fost obligatorie şi s‑a manifestat din plin, la petrecerea care a urmat la restaurantul "Piano". Concluzia a fost unanimă: Suntem prima promoţie centenară a Colegiului "Mihail Kogălniceanu", şi asta nu se va schimba niciodată. Suntem unici şi ne place să se ştie despre noi că suntem cei mai buni!

Absolvent 1978,

Camelia Lupu

Link to comment
Share on other sites

  • 15 years later...

Ziua Porților Deschise la Colegiul "Mihail Kogălniceanu"

Colegiul Național "Mihail Kogălniceanu" va îmbrăca, miercuri, 8 noiembrie 2023, straie de sărbătoare, cu ocazia celebrării a 145 de ani de construcții spirituale, proiecte și performanță, moment simbolic celebrat prin derularea unor activități și proiecte.

"Știința, literatura, competițiile sportive sau intelectuale, activitățile practice, utile pentru tineri, sunt semnele interesului pentru a lărgi orizontul cunoașterii și a încuraja dialogul cultural. În acest context, unitatea de învățământ derulează Ziua Porților Deschise, proiectul «CNMK - lumină și carte», «eKart - știință și creativitate», lansarea proiectului SEISMO, «școala ecoterrienilor», activități despre resurse digitale, open source MK sau inteligență artificială, matematică şi fizică distractivă, lecții demonstrative de Python, informatică aplicată, robotică, inițiere în practicarea jocului go, creare de meme, arte cinetice, ateliere de lectură sau întâlniri cu scriitori gălățeni.

Nu vor lipsi competițiile sportive, activitățile de acordare a primului ajutor sau informări despre bullying. În același timp, se va inaugura un InfoPoint, pentru cunoașterea istoriei colegiului", ne-a declarat directoarea unității de învățământ, profesoara Mădălina Popescu.

Cu această ocazie, conducerea unității de învățământ le urează sănătate și multă putere de muncă colegilor profesori și își dorește ca CNMK să fie, ca și până acum, un etalon al învățământului gălățean și o alegere pentru elevii și tinerii care își doresc să fie elevi ai colegiului.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • dcp100168 changed the title to Colegiul Naţional "Mihail Kogălniceanu" Galaţi - 145 de ani

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.