dcp100168 Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 La sfârşitul săptămânii începeFestivalul internaţional "Leonard"Concentrat, la această a V‑a ediţie, în zece zile consecutive, Festivalul Internaţional "Leonard", organizat de Teatrul muzical gălăţean începe vineri după‑amiază. În anul internaţional Puccini, aveţi ocazia să vedeţi în festival două dintre celebrele creaţii ale sale, dar şi seri de jazz, balet, concerte corale sau simfonice.Zece zile, pe toate gusturileManifestările din cadrul festivalului debutează la ora 16,00, cu un simpozion pe tema "Spectacolul liric în actualitate", cu invitaţi din ţară şi din străinătate. În deschiderea oficială de vineri seară se joacă o premieră, cu opereta "Ţara surâsului" de Fr. Lehar. Sâmbăta aceasta e programată o seară de instrumente populare ucrainene, cu invitaţi de la Odessa, iar duminică se joacă spectacolul extraordinar "Tosca" (dirijor, Carlomoreno Volpini din Italia, cu invitaţi din Republica Moldova).La începutul săptămânii viitoare sunteţi invitaţi la un recital al binecunoscutului cvartet "Voces". Marţi concertează grupul coral "Cantores Amicitiae", iar miercuri e programat un concert simfonic, cu un invitat din SUA. Spectacolul de balet "O Ellinas - Alexis Zorbas" se joacă joi seara. Vineri se deschide, cu Johnny Răducanu şi prietenii săi, seria spectacolelor găzduite de Grădina Publică. A doua zi, pe lângă recitalul de lieduri din cursul dimineţii, e programat spectacolul "Stelele revistei". Festivalul se încheie, duminică, 31 mai, cu opera "Madame Butterfly" a lui Puccini, cu invitaţi din Bulgaria şi Republica Moldova.Bilete şi abonamente la festivalSpectacolele programate în sala teatrului încep de la ora 19,00, iar cele din Grădina Publică de la ora 20,30. Excepţie face recitalul de lieduri din Grădină, de sâmbăta viitoare, care începe de la ora 11,00. Preţul unui bilet în sală este de 35 de lei (pentru cei care beneficiază de reducere, 15 lei). Organizatorii au anunţat că pun la vânzare şi abonamente pentru toate evenimentele din festival.http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=24243
dcp100168 Posted May 25, 2008 Author Posted May 25, 2008 Festivalul Internaţional "Leonard"Exotismul din "Ţara surâsului"Festivalul Internaţional "Leonard" a debutat, vineri, 23 mai, cu o producţie a instituţiei gazdă - premiera operetei "Ţara Surâsului" de Franz Lehar, care nu s-a mai jucat de 20 de ani pe scena Muzicalului gălăţean. A fost o întâlnire a gălăţenilor cu o altă ipostază a solistei Ana Condrea, aceea de regizor artistic. "Ţara surâsului" a fost pentru ea spectacolul de finalizare a studiilor masterale de regie în arta teatrului liric, pe care le-a efectuat la Chişinău. Întrucât cu o zi înainte de premieră a fost ziua de naştere a Anei Condrea, colegii de la Teatrul Muzical s-au străduit să-i ofere cadou un spectacol de cât mai bine interpretat, mai ales că în sală s-a aflat şi comisia de examen. În rolurile principale au fost distribuiţi soprana din Bucureşti, Doina Scripcaru, şi tenorul ieşean Adrian Ionescu, care s-au potrivit de minune pentru rolurile de îndrăgostiţi care vor fi despărţiţi, în final, de mentalităţile lumilor diferite din care provin. După ce au făcut o călătorie exotică în "Ţara surâsului" (ajutaţi de decorul inspirat realizat de către Gheorghe Andreescu - semnatarul scenografiei) spectatorii au ieşit fredonând frumoasele arii ale operetei. A fost, aşa cum ne-a promis dirijorul Sorin Oancea, o seară minunată.http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=24373Seară ucraineanăMuzica sufletelor slaveVirtuozitate - acesta este cuvântul cheie care a caracterizat evoluţia Orchestrei de instrumente populare de la Odessa. Adăugaţi la aceasta, profesionalismul şi trăirea pătimaşă a muzicii specifică sufletelor slave din interpretarea celor doi solişti - soprana Vera Revenko şi baritonul Pavell Ermolenko. Efectul a fost covârşitor. Ni s-au topit şi scaunele sub noi, nu numai inimile. Nouă, puţinilor spectatori care ne-au aflat în sala Muzicalului gălăţean sâmbătă seară.O balalaică, un torban (ambele instrumente cu coarde de genul cobzei) două baiane (un fel acordeon care în loc de clape are butoane) şi un contrabas (singurul care nu se numără printre instrumentele tradiţionale ucrainene) - acestea au fost "armele" cu care ne-au dat gata cei cinci instrumentişti de la Odessa. Să nu vă imaginaţi că au cântat doar muzică tradiţională. Melodii preclasice, muzică simfonică modernă, muzică de divertisment (tango, latino şi chiar charleston), muzică ţigănească, sau muzică de taraf românesc sunt numai câteva dintre coordonatele pe care s-a înscris recitalul plin de virtuozitate al muzicienilor ucraineni. Cei doi solişti - Vera Ravenko şi Pavel Ermolenko - au cântat cu precădere melodii de dragoste cu iz de stepă şi, prin acurateţea interpretării şi trăirea autentică, ne-au făcut să credem, pentru două ore că ucrainenii sunt singurii pe lumea asta care mai ştiu să iubească pătimaş şi romantic. Chiar dacă nu am înţeles cuvintele, melodiile ascultate ne-au reamintit parcă de universul filmelor lui Nikita Mihalcov şi am revăzut cu sufletul, "Fata fără zestre" sau "Gară pentru doi". Seara ucraineană ar fi meritat, cu siguranţă, o sală plină de spectatori. Artiştii de la Odessa ar fi avut forţă să le încălzească sufletele la toţi. Nu rataţi următoarea ocazie când vor evolua pe scena gălăţeană.http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=24371
dcp100168 Posted May 26, 2008 Author Posted May 26, 2008 Spectacol extraordinar la Festivalul "Leonard"Fascinaţia răului în "Tosca"* Boris Maternico de la Opera din Chişinău - un Scarpia aplaudat freneticÎn 2008, toată lumea muzicală sărbătoreşte Anul Puccini - 150 de ani de la naşterea marelui compozitor italian, ale cărui opere se află pe afişele tuturor teatrelor muzicale şi operelor din lume. Nu se putea ca Puccini să nu fie sărbătorit şi la Festivalul Internaţional "Leonard", în program fiind incluse două dintre nemuritoarele sale opere, "Tosca" - reprezentaţia extraordinară de duminică seara - şi "Madama Butterfly" - care va avea loc pe 1 iunie, în Grădina publică.Spectacolul care a avut loc duminică seara, sub bagheta maestrului italian Carlomoreno Volpini (prezent pentru a doua oară la Galaţi, într-o colaborare cu Teatrul Muzical) a impresionat profund audienţa. În cele trei roluri principale au fost distribuite două mari voci ale Operei din Chişinău - Natalia Mărgărit (Tosca) şi Boris Maternico (Baronul Scarpia) şi o alta, aparţinând scenei româneşti - Viorel Săplăcan (Mario Cavaradossi). Natalia Mărgărit realizează o Tosca deosebit de expresivă şi, împreună Viorel Săplăcan care interpretează rolul iubitului ei artist, fac un cuplu foarte credibil. Revelaţia serii a fost baritonul Boris Maternico - cel care a reuşit un fascinant malefic Scarpia, primind aplauze furtunoase la final, pentru o evoluţie fără cusur. Toţi cei care ne-am aflat duminică seara în sală am avut satisfacţia că am asistat la un spectacol impecabil şi, cu siguranţă, vom reveni la teatru ori de câte ori îi vom redescoperi pe cei trei solişti pe afişele de spectacole jucate pe scena gălăţeană.http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=24396
dcp100168 Posted May 28, 2008 Author Posted May 28, 2008 Festivalul Internaţional "Leonard"Din suflet, cântările ortodoxieiMarţi seara, concertul coral al grupului "Cantores Amicitiae" a fost un dar de suflet, aşa cum a şi spus în debut dirijorul, prof.univ.dr. Nicolae Gîscă. Corul de cameră al Universităţii de Arte "George Enescu" din Iaşi nu s-a aflat pentru prima dată în oraşul de la Dunăre. De data aceasta, darul lor s-a numit "Cântările ortodoxiei". De la muzică religioasă românească, compoziţii specifice bisericilor ortodoxe sârbă şi bulgară şi o lucrare semnată de Rachmaninov, până la psalmi din David sau un înălţător "Tatăl nostru" în limba rusă, care îţi tăia respiraţia, toate au îndemnat la meditaţie. De altfel, Teatrul Muzical a pregătit o regie specială, cu trimitere directă la sobrietatea unei biserici, pe scenă arzând zeci de lumânări. Pe rând, Cristina Honciuc, Elena Burcă, Renato Ridiche şi Ionuţ Todică, solişti pentru câteva dintre lucrările prezentate în concert, au împărtăşit publicului bucuria de a cânta. Bucurie tulburată doar de câteva voci care s-au făcut auzite din spatele scenei, în debutul primei lucrări interpretate. Din 1976, când a iniţiat şi de când coordonează corul "Cantores Amicitiae", prof.univ.dr. Nicolae Gîscă şi-a făcut o datorie de suflet din a promova cele mai frumoase creaţii muzicale din toate timpurile. Chiar dacă, de obicei, din cor fac parte şi studenţi care vin din Galaţi - Laura Sava, consultant artistic la teatrul gălăţean a mărturisit în deschidere că a făcut parte din acest grup -, în componenţa de la acest concert nu s-a aflat niciun gălăţean.http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=24443
dcp100168 Posted May 31, 2008 Author Posted May 31, 2008 Festivalul "Leonard"Rahmaninov nu candidează la alegerile locale!Deşi a început de o săptămână şi cuprinde spectacole diverse şi interesante, Festivalul Internaţional Leonard (ediţia a V‑a) nu aduce în sala Teatrului Muzical mai mult de 100 de persoane în fiecare seară. Trist, dacă ne gândim că, tot în această perioadă, aceeaşi sală cu 400 de locuri a fost neîncăpătoare când s‑au lansat diverşi candidaţi ai partidelor politice. Poate, cine ştie, dacă Rahmaninov ar mai fi trăit şi dacă ar fi fost în campanie electorală, numărul spectatorilor ar fi fost altul...Destinul a adus la Galaţi doi muzicieni foarte buniMiercuri seara, puţinii iubitori ai genului simfonic care au fost curioşi să‑l asculte pe tânărul pianist american Thomas Pandolfi, au fost martorii unui eveniment muzical de excepţie: Concertul nr.2 de Serghei Rahmaninov a sunat extraordinar în interpretarea pianistului, orchestra teatrului fiind dirijată de un alt virtuoz: Pedro Negrescu, despre care puţini ştiu că s‑a născut la Tecuci.Programul serii a stat sub semnul destinului, aşa cum a precizat Laura Sava în prezentarea făcută: în deschidere ‑ Uvertura la opera "Forţa destinului", de Giuseppe Verdi, apoi Concertul nr.2 pentru pian şi orchestră de Serghei Rahmaninov şi în încheiere Simfonia a V‑a, a Destinului, de Ludwig van Beethoven.Un pian numit dorinţăDupă concert, l‑am întrebat pe oaspetele american cum a colaborat cu dirijorul şi cu orchestra gălăţeană: "Pe muzicianul Pedro Negrescu l‑am cunoscut la Bucureşti, în 2005, când eu am susţinut un concert la Ateneu, iar el a venit în culise să mă felicite şi să‑mi spună că făcuse un drum de 600 de kilometri ca să mă cunoască. Am păstrat legătura prin e‑mail, iar anul acesta Pedro a venit cu propunerea să facem un concert împreună. Iniţial propunerea a fost pentru Mozart, însă ne‑am hotărât să fie Rahmaninov, acesta fiind unul dintre concertele mele favorite. Tot în această perioadă aveam programate două deplasări la Tiraspol şi Chişinău şi am fost bucuros că Galaţiul s‑a pliat foarte bine pe programul meu. Le sunt recunoscător, deopotrivă, domnului Melinte şi orchestrei teatrului, care este minunată. Despre Galaţi nu ştiam nimic. Îmi place să descopăr locuri şi oameni noi. Din păcate, teatrul de aici nu are încă un pian de concert, iar luminile nu sunt întotdeauna bine coordonate pe scenă, din acest punct de vedere la repetiţii a fost mai bine decât la spectacol. Când mă voi gândi la Galaţi îmi voi aminti căldura publicului de aici şi deschiderea orchestrei în colaborarea cu mine. Am simţit din privirile lor că şi‑au dorit acest lucru. Şi‑mi voi mai aminti că a fost prima mea colaborare cu Pedro Negrescu!".L‑am întrebat pe dirijor cum a fost să‑l aibă solist la Galaţi pe Thomas Pandolfi: "Pentru mine a fost o bucurie infinită şi o onoare deosebită să pot cânta cu Thomas, un solist foarte important, căruia îi mulţumesc pentru şansa pe care mi‑a oferit‑o. Le sunt recunoscători şi celor de la Teatrul Muzical, începând cu domnul Melinte, pentru faptul că au acceptat această colaborare şi cred că nu au fost dezamăgiţi. Îmi dau seama de seriozitatea şi de amplitudinea calităţii muzicale a lui Thomas, membrii orchestrei mi‑au spus că au ascultat în el un pianist de mare sensibilitate. Pentru Galaţi a fost un eveniment, dacă ţinem seama şi de faptul că Thomas cântă pentru a treia oară în România, iar primele două concerte le‑a dat la Ateneul Român. Îi mulţumesc lui Thomas că a acceptat, îmi doresc să revină în România, ne‑am propus o vacanţă împreună, îmi doresc să lucreze cu fiul meu, pe care l‑a cunoscut. Iar pentru toamnă, îmi doresc să‑l invit să cânte două concerte la Brăila, în cadrul Festivalului "Johnny Răducanu". Thomas este nu doar un foarte mare artist, ci şi un om extraordinar", a spus Pedro Negrescu.Galaţiul le datorează o seară memorabilă.http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=24496
dcp100168 Posted June 2, 2008 Author Posted June 2, 2008 Festivalul "Leonard""Stelele Revistei" în Grădina PublicăFestivalul Internaţional "Leonard" a adus gălăţenilor sâmbătă seara Stelele Revistei. Un spectacol reuşit care a încântat publicul local prin fineţe, umor şi profesionalism. Au urcat pe scena amenajată în Grădina Publică soliştii, actorii, orchestra, baletul secţiei de revistă a Teatrului Muzical "Nae Leonard". O contribuţie deosebită au avut‑o cei de la "Alexandrit", trupă din Odessa, care au creat o atmosferă de cabaret autentic şi care au reuşit să facă un show veritabil de lumini, dans şi costume. Au urmat doi artişti consacraţi ai folclorului autohton, Ionuţ Dolănescu şi mama sa, Maria Ciobanu. Apoi publicul l‑a ascultat pe Raoul, care şi‑a lansat şi cel mai recent album, gălăţenii care l‑au achiziţionat primind şi un poster cu autograful artistului. Mirabela Dauer ne‑a adus aminte tuturor de muzica adevărată românească, demonstrând pasiune şi multă bună dispoziţie. Şi, pentru că nu şi‑ar fi dorit să rămânem melancolici, în final, Doru Octavian Dumitru a adus zâmbetul pe buzele celor prezenţi, prin prestaţia sa umoristică. Amfitrionul acestui spectacol reuşit a fost nelipsitul prezentator al evenimentelor Teatrului Muzical gălăţean, Octavian Ursulescu.http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=24517
dcp100168 Posted June 3, 2008 Author Posted June 3, 2008 Festivalul "Leonard"JOHNNY RĂDUCANU & FRIENDSSunt mai bine de zece ani de când maestrul Johhny Răducanu nu a mai concertat la Galaţi, de pe vremea când Festivalul "Danubian Jazz" strângea în sala Muzicalului sute de împătimiţi ai genului. De data aceasta, în Festivalul "Leonard", maestrul a acceptat să vină însoţit de câţiva prieteni - Alin Constanţiu (clarinet), Nicu Dumitrescu (trombon), Sorin Romanescu (chitară), Pedro Negrescu (contrabas - trebuie să recunoaştem că lui i se datorează, în bună parte, acest concert) şi Paul Man (tobe) ‑ şi să cânte pe scena amenajată în Grădina Publică. Motivul real al acestei îndelungate absenţe este lipsa unui pian de concert în oraşul nostru. De altfel, maestrul a fost nevoit să cânte pe un pian electronic Yamaha (un fel de "femeie fără niciun fel de forme" cum l‑a denumit, mai în glumă, mai în serios, Johnny Răducanu)."Muzician a fost Enescu. Eu sunt muzicant"Foarte punctuali, cei şase invitaţi au urcat pe scenă exact la ora anunţată pe afiş. Johnny Răducanu a povestit cum tatăl său a cântat în trupa lui Leonard: "Au fost în turnee, tata a câştigat bani şi mi‑a luat un pian. Aşa am avut pe ce să învăţ să cânt Mozart, la Brăila", a spus maestrul, adăugând: "Mă doare inima când văd acum în ce hal a ajuns muzica în România".Cu modestie, cel mai cunoscut şi iubit muzician român de jazz din ţară şi de peste hotare a delimitat clar lucrurile: "Muzician a fost Enescu. Eu sunt muzicant, iar mai departe nu are rost să vorbim". Timp de două ore şi jumătate, cei şase ne‑au "dat gratis spirit": "Sunteţi nişte profitori", spunea Johnny Răducanu, recunoscând, însă, în repetate rânduri, că menirea sa este să bucure oamenii.După spectacol, domnul Octavian Coşovliu a fost primul care l‑a felicitat pe maestru. Zeci de admiratori au urcat pe scenă pentru a‑i oferi flori şi pentru a lua autografe - atât pe caietul‑program al festivalului, cât şi pe tricouri sau... chiar pe piele. Vorbind despre Galaţi, Johnny Răducanu şi‑a amintit: "Eu am, de pe vremea când trăiam la Brăila, nişte amintiri cam sinistre despre Galaţiul bombardat de ruşi. Totul era în flăcări aici, iar noi, la Brăila, ieşeam din tranşee întrebându‑ne de ce bombardează doar Galaţiul, iar Brăila deloc? Ce atitudine puteam să am eu la zece ani! Tata mi‑a explicat mai târziu că la Galaţi erau foarte mulţi insurgenţi comunişti şi că aici erau depozitele de muniţie. Pe scena gălăţeană am cântat în perioada Festivalului "Danubian Jazz". Aş veni mai des să cânt aici, dar sunt bolnav şi pentru mine un concert înseamnă un consum imens de energie. Îmi scurtează zilele, voi nu ştiţi...".http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=24549
dcp100168 Posted June 3, 2008 Author Posted June 3, 2008 După zece zile consecutive,Un festival, la final* În ultima seară, "Madama Butterfly" de Puccini nu a strâns cu mult mai mulţi gălăţeni decât la alte spectacoleDe un veac, de când se joacă opera "Madama Butterfly" pe marile scene ale lumii, povestea japonezei Cio Cio San nu încetează să impresioneze. Duminică seara, Festivalul Internaţional "Leonard" s‑a încheiat cu celebra lucrare muzicală a lui Giacomo Puccini, aflată sub bagheta dirijorală a lui Gheorghe Stanciu. Distribuţia, una excepţională, i‑a adus la Galaţi în rolul protagoniştilor pe Linka Stoianova (Cio Cio San) şi Stoian Dascalov (Pinkerton), două nume din opera bulgară. O puternică impresie, căreia trebuie să îi subliniem rolul important în dozarea finalului tragic, a creat‑o şi scenografia. Alegerea artistului plastic Gheorghe Andreescu de trecere uşoară de la alb la roşu, prin schimbarea treptată a fâşiilor de pânză din decor a fost foarte inspirată.Punct. Şi de la capătDupă "Tosca", "Madama Butterfly" a fost a doua creaţie pucciniană prezentă în ediţia din acest an. Teatrul gălăţean a marcat, astfel, anul în care în întreaga lume se serbează 150 de ani de la naşterea compozitorului italian. Însă, ca şi în secţiile de votare deschise duminică, nici în Grădina "Leonard", unde s‑a jucat spectacolul, prezenţa nu a fost deloc impresionantă. Poate şi pentru că, într‑o altă distribuţie, e drept, spectacolul a fost inclus şi în ediţia din 2007. De data aceasta, pentru că spectacolul s‑a jucat în aer liber, organizatorii au considerat că e necesară umbreluţa dăruită doamnelor şi domnişoarelor, la intrare. Darul a fost de bun augur, pentru că, din fericire, nu a plouat.În finalul reprezentaţiei, puţin înainte de miezul nopţii, directorul Teatrului Muzical "Nae Leonard", Florin Melinte, care a declarat oficial închise manifestările, a ţinut să menţioneze că a fost "o ediţie deosebită". Mulţumirile sale s‑au adresat atât spectatorilor, cât şi angajaţilor din teatru şi colaboratorilor din afara instituţiei. Focurile de artificii - mai sărace pentru că, din cauza alegerilor, nu au putut fi instalate în Grădina Publică - au încheiat şi ediţia din acest an a festivalului.http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=24546
dcp100168 Posted May 18, 2009 Author Posted May 18, 2009 Debut pe 21 maiFestivalul “Leonard”, la a şasea ediţieSăptămâna aceasta se deschide Festivalul Internaţional “Leonard”, organizat de Teatrul Muzical gălăţean. De joi, 21 mai, şi până duminică, 7 iunie, la teatrul liric evenimentele se vor ţine lanţ. Protagonişti sunt fie artişti gălăţeni, fie artişti de la teatrele din străinătate, aflaţi pentru prima dată în oraşul de la Dunăre, fie cei care se întorc pentru a doua sau a treia oară la Galaţi. Directorul general interminar al Teatrului Muzical “Nae Leonard”, Laura Sava, precizează că ediţia a VI-a îşi doreşte să marcheze 55 de ani de la primele activităţi care au stat la baza înfiinţării instituţiei. Motiv pentru care în programul manifestării este inclusă şi o gală a premiilor, unde vor fi distinşi “cei care au contribuit la dezvoltarea muzicală a oraşului”, după cum ne-a declarat reprezentantul teatrului.Program generalDeschiderea festivalului are loc joia aceasta, la ora 18,00, cu un concert simfonic.Vineri, de la ora 19,00, e programată o seară specială, “Noaptea celor trei tenori”. Soliştii concertului sunt italienii Giuliano di Filippo, Vincenzo Sanso şi Daniele Penco.Sâmbătă, de la ora 18,00 e programată o Gală lirică, în cadrul căreia vor evolua solişti din Ucraina şi România.Duminică, se schmbă registrul, pe aceeaşi scenă a Muzicalului urmând să urce Alexandru Jula şi invitaţii săi.Joia viitoare, 28 mai, spectatorii pot reasculta concertul “Stabat mater”, de Rossini, pe care orchestra şi corul teatrului gălăţean l-au prezentat în preajma sărbătorii pascale.Vineri e seara muzicii clasice indiene, iar sâmbătă cea a Galei baletului, cu artişti din Republica Moldova şi Ucraina.După muzică şi balet, urmează operă. Duminică, se va juca “Madama Butterfly”, de Puccini. Laura Sava precizează că, deşi e patra reprezentaţi a acestei creaţii în decurs de şase ediţii de festival, gălăţenii au ocazia să se întâlnească, în 2009, cu o protagonistă originară din Japonia.Joi, 4 iunie, este programată Gala premiilor Leonard, urmată vineri de un concert simfonic festiv Beethoven, sub bagheta dirijorală a lui Pedro Negrescu.Ritmuri latino purtând semnătura formaţiei “Traffic Strings” vor răsuna în următoarea seară.Festivalul se încheie duminică, 7 iunie, cu opera “La Rondine”, de Puccini, una dintre cele mai noi premiere ale Muzicalului gălăţean.Preţul întreg al biletelor spectacolelor variază între 10 şi 53 de lei, dar elevii, studenţii şi pensionarii le pot cumpăra la preţ redus.http://www.viata-libera.ro/articol-Fest ... ie__2.html
oana6200 Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Multe festivaluri in acest weekend... Ati remarcat ca si "George Grigoriu" de la Braila tot atunci va fi?
dcp100168 Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 Ce puteţi asculta azi, 21 maiOra 18,00: - Concert simfonic - portret Viorel Munteanu. Dirijor: Valentin Doni (Republica Moldova). Solişti: Ada Burlui (sprană), Dorel Baicu (flaut).- Concerto grosso nr. 1, Tripticul psaltic pentru orchestra de coarde şi soprană, Glasurile Putnei pentru cor bărbătesc şi orchestra de coarde, Concert pentru flaut şi orchestra de coarde.Bilete şi abonamenteIntrarea la cele mai multe evenimente costă 21 lei (10,6 lei pentru pensionari şi 5,3 lei pentru studenţi). Există însă şi spectacole cu preţ mai mic. Biletul întreg la spectacolele „Noaptea celor trei tenori” şi „Jula Event” este 53 de lei, iar pentru Gala de balet şi Concertul Rosso Latino, gălăţenii vor trebui să plătească 31,8 lei. Celelalte spectacole costă 10,6 lei.Organizatorii au pus în vânzare şi abonamente care au preţ diferit în funcţie de locul din sală dorit. Astfel, un abonament la cele zece spectacole la care publicul larg are acces (sunt excluse concertul „Noaptea celor trei tenori” şi Gala Premiilor „Leonard”) poate costa 100, 50 sau 30 de lei.
dcp100168 Posted May 21, 2009 Author Posted May 21, 2009 Sâmbătă searaGală lirică la „Nae LeonardUn dirijor din Italia (Vito Lore), solişti din Ucraina (Vera Revenko, Pavel Ermolenko, Valentina Vasilievna) şi din România (Ana Condrea, Margareta Dumitrache, Valentin Marele, Viorel Săplăcan) - aceştia vor urca pe scena Festivalului Internaţional „Leonard” sâmbătă seară, de la ora 18,00.
dcp100168 Posted May 22, 2009 Author Posted May 22, 2009 Jula – EventT – 55, amânat pe 13 iunieDuminică, de la ora 18.00, la Teatrul Muzical „Nae Leonard”, gălăţenii vor putea urmări spectacolul de revistă „Se întorc românii acasă”.Spectacolul programat iniţial, „Jula – EventT - 55”, dedicat artistului gălăţean Alexandru Jula cu ocazia împlinirii a 55 de ani de carieră muzicală, a fost amânat. După cum am aflat de la îndrăgitul artist, spectacolul va avea loc pe 13 iunie. Cu această reprezentaţie se va închide stagiunea Teatrului Muzical „Nae Leonard”.http://www.viata-libera.ro/articol-Alex ... ena_2.html
dcp100168 Posted May 25, 2009 Author Posted May 25, 2009 Maraton de patru spectacole la Festivalul Internaţional „Leonard”Festivalul Internaţional „Leonard” continuă, la sfârşitul acestei săptămâni, la Teatrul Muzical „Nae Leonard”.* Joi, 18,00 - concertul „Stabat Mater”, de G. Rossini, (dirijorul Daniel Manasi, maestru de cor Eugen Dan Drăgoi, recită Maria Drăgoi).* Vineri, 18,00 - „Culori de primăvară”, concert de muzică clasică indiană cu Turya Classical (Victor Marius Belicu - sitar, Anne Marie Ene - vioară, Costi Boia - tanpura, Avadhut - tabla)* Sâmbătă, 18,00 - Gala de balet, cu solişti din Rep. Moldova şi Ucraina* Duminică, 18,00 - opera „Madama Buterfly”, de G. Puccini, spectacol live în limba italiană supratitrat în limba română, Cio Cio San - Akiko Hayakawa (Japonia), dirijor - Koichi Inoue (Japonia), regia - Giampiero Zazzara (Italia).http://www.viata-libera.ro/articol-Mara ... %9D_2.html
dcp100168 Posted May 27, 2009 Author Posted May 27, 2009 Rossini, la Festivalul Internaţional „Leonard”Orchestra şi corul Teatrului Muzical „Nae Leonard”, alături de dirijorul Daniel Manasi, urcă în această seară pe scena Festivalului „Leonard” cu un concert de rezonanţă religioasă, în acord cu sărbătoarea Înălţării. Compoziţia „Stabat mater” pentru solişti, cor şi orchestră, în varianta imaginată de Gioachino Rossini, îi va aduce pe scena „Muzicalului”, de la ora 18,00, pe soliştii Liliana Podlovski, Lucia Cicoara Drăgan, Călin Brătescu şi Cătălin Toropoc. De asemenea, va recita Maria Drăgoi. Ca de obicei, Eugen Dan Drăgoi este maestrul de cor. Preţul unui bilet este 10,6 lei, pensionarii îl pot cumpăra cu 5,3 lei, iar elevii şi studenţii cu doar 3,18 lei.http://www.viata-libera.ro/articol-Ross ... %9D_2.html
dcp100168 Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 Trei reprezentaţii originaleRitmuri indiene, balerine ucrainene şi o invitată din Japonia. Acesta este programul Festivalului „Leonard” de la acest sfârşit de săptămână. Toate spectacolele încep la ora 18,00.Muzică indianăConcertul de muzică clasică din această seară este dedicat iubitorilor lumii indiene. Grupul „Turya Classical” cunoscut pasionaţilor de ritmuri specifice sudului Asiei aduce la Galaţi un sitar (Victor Marius Belicu), o vioară (Anne Marie Ene), o tanpura (Costi Boia) şi o tabla (Avadhut).Balet, marca rusăSâmbătă e Gala baletului, o seară care poate provoca plăceri estetice de neuitat, cum o prezintă organizatorii. Din repertoriu nu lipsesc fragmente din marile capodopere ale compozitorilor: Lacul lebedelor, Frumoasa din pădurea adormită şi Spărgătorul de nuci de Ceaikovski, Copellia de Delibes, Don Quijote de Minkus sau Romeo şi Julieta de Prokofiev. Din programul spectacolului puteţi afla că artiştii care vor evolua pe scena „Muzicalului” sunt formaţi la celebra şcoală rusă de balet ce deţine, incontestabil, supremaţia în domeniul baletului clasic de la nivel mondial.„Madama Butterfly”, cu japonezi invitaţiDuminică se joacă „Madama Butterfly”, de Puccini, de data aceasta protagonistă fiind Akiko Hayakawa (Japonia). La pupitrul dirijoral se va afla Koichi Inoue (Japonia), regia aparţinând lui Giampiero Zazzara (Italia). Un spectacol în limba italiană, supratitrat în limba română, care se bucură de participarea celor doi oaspeţi din Ţara Soarelui Răsare.Festivalul Internaţional „Leonard” se încheie abia săptămâna viitoare. Până atunci, gălăţenii se pot regala cu paleta variată de spectacole din acest weekend.http://www.viata-libera.ro/articol-Fest ... ara_2.html
dcp100168 Posted June 1, 2009 Author Posted June 1, 2009 Programul Festivalului Internaţional „Leonard” în această săptămână- Joi, 4 iunie, ora 19,00 - Gala premiilor „Leonard”, întâlnire-spectacol cu foştii artişti ai estradei Teatrului Muzical „Nae Leonard” (accesul publicului, pe bază de bilete).- Vineri, 5 iunie, 18,00 - Concert simfonic Beethoven, dirijor Pedro Negrescu, solist Thomas Pandolfi (SUA). În program: Uvertura „Egmont”, Concertul nr. 4 op. 58 în Sol major pentru pian şi orchestră, Simfonia a VII-a în La Major (Preţul biletului întreg: 21,2 lei, pensionari: 10,6 lei, elevi: 5,3 lei).- Sâmbătă, 6 iunie, 18,00 - Concert rosso latino, tangouri argentiniene cu formaţia Traffic Strings (Preţul biletului întreg: 31,8 lei, pensionari: 15,9 lei, elevi: 10,6 lei).- Duminică, 7 iunie, 18,00 - Opera „La Rondine”, de G.Puccini, regia Anda Tăbăcaru-Hogea, dirijor Sorin Oancea (Preţul biletului întreg: 21,2 lei, pensionari: 10,6 lei, elevi: 5,3 lei).http://www.viata-libera.ro/articol-Vari ... %9D_2.html
dcp100168 Posted June 3, 2009 Author Posted June 3, 2009 Gala premiilor la „Muzical”În 1954 se înfiinţa la Galaţi un ansamblu de estradă care, doi ani mai târziu, devenea Teatrul Muzical. De atunci, spectacolele de estradă susţinute de gălăţeni şi de invitaţii lor au încântat zeci de generaţii. De aceea, Teatrul „Nae Leonard” şi-a făcut o tradiţie din a recunoaşte public meritele artiştilor care au oferit scenei talentul şi forţa lor de muncă. În această seară, joi, de la ora 19,00, în cadrul Festivalului Internaţional „Leonard”, pe lângă binemeritatele aplauze ale spectatorilor, foşti artişti ai estradei gălăţene vor primi şi o distincţie publică. Gălăţenii pot intra la gala-spectacol pe baza biletelor care se pun în vânzare şi înainte de festivitate.http://www.viata-libera.ro/articol-Gala ... %9D_2.html
dcp100168 Posted June 4, 2009 Author Posted June 4, 2009 Festivalul Internaţional „Leonard” se încheie duminică seara- Vineri, 5 iunie, ora 18,00 - Concert simfonic Beethoven, dirijor Pedro Negrescu, solist Thomas Pandolfi (SUA). În program: Uvertura „Egmont”, Concertul nr. 4 op. 58 în Sol major pentru pian şi orchestră, Simfonia a VII-a în La Major.- Sâmbătă, 6 iunie, ora 18,00 - Concert rosso latino, formaţia Traffic Strings.- Duminică, 7 iunie, ora 18,00 - Opera „La Rondine”, de G. Puccini, regia Anda Tăbăcaru-Hogea, dirijor Sorin Oancea.
dcp100168 Posted June 5, 2009 Author Posted June 5, 2009 Teatrul Muzical i-a recompensat pe foştii artişti ai instituţieiGeneraţiile de azi şi de ieri ale Revistei „Muzicalului” şi-au dat întâlnire, joi seara, la Gala Premiilor „Leonard”, într-un eveniment-spectacol unde protagoniste au fost emoţiile. După reprezentaţia actualei Reviste, pe scenă au urcat, cum nu au mai făcut-o de 5, 10 sau chiar 25 de ani, artiştii cărora Teatrul Muzical le datorează atâtea şi atâtea seri reuşite oferite melomanilor gălăţeni. Fie ei solişti, actori, balerini sau instrumentişti cu experienţa a zeci de spectacole în spate, puţini şi-au putut stăpâni emoţia şi nostalgiile. Premiat cu Ordinul Muzical „Leonard” şi Diploma specială, cunoscutul Teodor Munteanu a fost exuberant, iar Margareta Chiş, căreia i s-au acordat aceleaşi distincţii, şi-a găsit cu greu cuvintele („Eu sunt mai veselă, dar acum mi-a pierit graiul”). Aceleaşi premii le-au primit Nicolae Ciubuc, regizor şi fost director al teatrului, sosit special de la Bucureşti pentru eveniment, precum şi Alexandru Jula şi Aurel Manolache, primul director al Teatrului Muzical, chiar dacă aceştia doi din urmă nu şi-au putut ridica personal distincţiile.http://www.viata-libera.ro/articol-Amin ... ata_2.html
dcp100168 Posted June 7, 2009 Author Posted June 7, 2009 Un festival la finalTrei săptămâni de maraton muzical la “Nae Leonard”Festivalul Internaţional “Leonard”, aflat la a VI-a ediţie, s-a încheiat aseară, cu reprezentaţia gălăţeană a operei “La Rondine”, punere în scenă unică pe ţară, a regizoarei Anda Tăbăcaru-Hogea. Trei săptămâni la rând, pe scena Teatrului “Nae Leonard” s-au aflat artişti din ţară şi din străinătate care au adus la Galaţi cele mai diverse genuri muzicale. În acest an, şi pentru că festivalul s-a ţinut în sala teatrului şi nu în afara ei, organizatorii nu au mai marcat finalul manifestării printr-un grandios foc de artificii.http://www.viata-libera.ro/articol-Trei ... %9D_2.html
dcp100168 Posted April 30, 2010 Author Posted April 30, 2010 Festivalul „Leonard” 2010* Pentru prima dată la Galaţi - Teatrul „Constantin Tănase” şi Teatrul de Operă şi Balet din Kiev *Divertisment, concerte simfonice, balet, opere, revistă, chiar şi un spectacol de teatru – sunt diversele genuri de spectacole, pe gustul tuturor gălăţenilor, din Festivalul Internaţional „Leonard” ce se va desfăşura în perioada 12-30 mai. În condiţii de criză, festivalul de anul acesta pare să fie mai diversificat şi să prilejuiască publicului întâlniri cu echipe ale unor instituţii prestigioase, dar şi cu artişti îndrăgiţi şi cu succes la publicul larg.Gălăţenii vor putea veni la un concert cu melodii de neuitat susţinut de Fuego (12 mai), dar şi la un spectacol aniversar al lui Florin Piersic, „acompaniat” de Adriana Trandafir – „Hoinărind printre amintiri” (17 mai).Printre numele mari de pe afişul festivalului se numără şi cel al lui Tudor Gheorghe, cu ultimul său turneu – „Chemarea păsării de acasă” - muzică interpretată pe versurile lui Mircea Micu (29 mai). Întâlnirile cu artişti îndrăgiţi nu se vor opri aici: pentru prima dată la Galaţi, după mulţi ani, va veni Teatrul „Constantin Tănase” din Bucureşti (14 mai), cu „Alo, aici Revista” în care vor evolua Stela Popescu, Alexandru Arşinel, Nae Lăzărescu, dar şi celebrul corp de balet al acestei instituţii.Ca să ne păstrăm în aceeaşi sferă a instituţiilor de prestigiu şi a premierelor pentru gălăţeni, pe 28 mai, pe scena Muzicalului vor evolua balerinii de la Teatrul de Operă şi Balet din Kiev – cu „Frumoasa din pădurea adormită” – un spectacol în montare clasică, în celebrul stil „rusesc”, recunoscut ca fiind cel mai reprezentativ pentru acest gen.Nu va lipsi nici muzica populară grecească interpretată de instrumentişti virtuozi de la Larissa – Terirem Band – formaţie care a susţinut nenumărate concerte (21 mai).Nu a fost uitată muzica simfonică:- orchestra teatrului gălăţean împreună cu studenţii Universităţii de Arte din Iaşi (13 mai);- orchestra Filarmonicii din Cernăuţi (Ucraina) – 15 mai;- orchestra teatrului gălăţean şi cvintetul de suflători „Concordia” din Iaşi, dirijor Alfonso Saura (Spania) - 20 mai;- orchestra Philarmonia din Bucureşti – 22 mai.De asemenea, o altă premieră va fi pe 27 mai - recitalul de pian Frederic Chopin (de la naşterea căruia se împlinesc 200 de ani) susţinut de compozitoarea şi pianista Livia Teodorescu Ciocănea (născută la Galaţi), profesoară la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Concertul va marca şi inaugurarea pianului Yamaha C7 – special pentru concerte, pe care Muzicalul l-a primit recent. Spectacole de operă au fost programate astfel:- 23 mai – „Cavaleria Rusticana” cu artişti invitaţi din Ucraina- „Bal mascat” de Verdi – 30 mai.După cum se vede, Festivalul „Nae Leonard” va satisface toate gusturile, iar spectatorii de toarte vârstele sunt aşteptaţi să se bucure de acest regal muzical. Din nefericire, Grădina de vară a teatrului nu va putea fi deschisă.http://www.viata-libera.ro/articol-Regal_muzical_pentru_toti_la_Festivalul_%E2%80%9E_Leonard%E2%80%9D_2.html
dcp100168 Posted May 8, 2010 Author Posted May 8, 2010 Programul Festivalului "Leonard" 2010 * 12 mai, "Concert cu melodii de neuitat”, susţinut de Fuego. * 13 mai, concert al Orchestrei Teatrului gălăţean împreună cu studenţii Universităţii de Arte din Iaşi. * 14 mai, spectacol al Teatrului „Constantin Tănase” din Bucureşti (14 mai), cu „Alo, aici Revista” în care vor evolua Stela Popescu, Alexandru Arşinel, Nae Lăzărescu, dar şi celebrul corp de balet al instituţiei. * 15 mai, concert al Orchestrei Filarmonice din Cernăuţi. * 17 mai, spectacolul „Hoinărind printre amintiri” cu Florin Piersic si Adriana Trandafir. * 20 mai, concert al Orchestrei Teatrului gălăţean şi cvintetul de suflători „Concordia” din Iaşi, dirijor Alfonso Saura (Spania). * 21 mai, seară grecească cu muzică populară interpretată de instrumentişti virtuozi de la Larissa - Terirem Band. * 22 mai, concert al Orchestrei Philarmonia din Bucureşti. * 23 mai, „Cavaleria Rusticana” cu artişti invitaţi din Ucraina. * 27 mai, recitalul de pian Frederic Chopin susţinut de compozitoarea şi pianista Livia Teodorescu Ciocănea (născută la Galaţi), profesoară la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. * 28 mai, pe scena Muzicalului vor evolua balerinii de la Teatrul de Operă şi Balet din Kiev - cu „Frumoasa din pădurea adormită” - un spectacol în montare clasică, în celebrul stil „rusesc”, recunoscut ca fiind cel mai reprezentativ pentru acest gen. * 29 mai, concert Tudor Gheorghe, cu cel mai recent spectacol cu care se află în turneu - „Chemarea păsării de acasă” - muzică interpretată pe versurile lui Mircea Micu. * 30 mai, spectacolul „Bal mascat” de Verdi.Biletele vor costa 21,6 lei şi 10,6 lei (pentru elevi şi studenţi), dar şi 60 de lei la Tudor Gheorghe sau 53 de lei la Baletul din Kiev. Abonamente nu vor fi puse în vânzare.http://dinsidespregalati.blogspot.com/2010/05/programul-festivalului-muzical-leonard.html
dcp100168 Posted May 10, 2010 Author Posted May 10, 2010 Kiev Theatre, turneu în România cu "Frumoasa din Pădurea Adormită"Luna aceasta, publicul din România va avea ocazia să se delecteze cu o serie de reprezentaţii de excepţie ale spectacolului de balet "Frumoasa din Pădurea Adormită", în intreptarea Kiev Theatre.În viziunea criticului de balet Roger Salas, "performanţa Teatrului de Balet şi Operă din Kiev este cu adevărat cel mai bun balet". Compania a jucat "Frumoasa din Pădurea Adormită" la Madrid cu casele închise, timp de şase săptămâni. Dedicaţia, talentul şi experienţa absolut evidente ale balerinilor Teatrului de Operă şi Balet din Kiev au făcut ca interpretarea spectacolului "Frumoasa din Pădurea Adormită" să fie apreciată drept mult mai bună decât varianta interpretată de British Royal Ballet şi Paris Opera."Teatrul de Operă şi Balet din Kiev este extrem de apreciat la nivel internaţional. Continuându-ne misiunea prin care dorim să oferim publicului spectator român doar evenimente de înaltă calitate artistică şi culturală, baletul «Frumoasa din Pădurea Adormită», interpretat de această celebră companie, va reprezenta expresia artei desăvârşite şi a talentului strălucitor", declară Pepino Popescu, preşedinte-director general al Agenţiei Vreau Bilet.Reprezentaţiile sunt programate astfel: Timişoara, 24 mai, la Sala Capitol; Cluj, 25 mai, la Casa de Cultură a Sindicatelor; Bucureşti, 26 mai, la Sala Palatului; Constanţa, 27 mai, la Casa de Cultură a Studenţilor; Galaţi, 28 mai, la Teatrul Liric "Nae Leonard" şi Iaşi, 29 mai, la Palatul Culturii.http://www.jurnalul.ro/stire-arte/kiev-theatre-turneu-in-romania-cu-frumoasa-din-padurea-adormita-543354.html
dcp100168 Posted May 11, 2010 Author Posted May 11, 2010 Începe Festivalul Muzical Internaţional „Leonard”Începând de astăzi, până pe 30 mai, dacă e ora 19.00 ar trebui să ne aflăm în sala Teatrului Muzical, care ne va oferi timp de două săptămâni un regal de muzică pe toate gusturile. „Ce faci astă seară, tu?” este spectacolul susţinut astăzi, de Fuego, în deschiderea Festivalului Muzical Internaţional „Leonard”. Preţul biletului va fi la acest spectacol de 31,8 lei şi nu se vor da bilete cu reducere pentru elevi şi studenţi.Mâine, concert simfonicOrchestra simfonică de la Muzicalul gălăţean şi studenţi ai Universităţii de Arte „G. Enescu” din Iaşi vor susţine, mâine, un concert simfonic sub bagheta dirijorului Sorin Oancea. Preţul biletului va fi de 10,6 lei (5,3 lei cu reducere).http://www.viata-libera.ro/articol-Fuego__in_deschidere_la_%E2%80%9ELeonard%E2%80%9D.html
Recommended Posts