Jump to content

Scuturatul covoarelor la geam

anto84

Recommended Posts

Buna ziua.

In orasul Galati exista vreo reglementare privind interzicerea scuturatului covoarelor la geamuri? In alte orase stiu ca se dau chiar amenzi.

Am vecina de deasupra care, de minim 4-5 ori pe zi(!!) isi scutura presurile si tot de prin casa si toate scamele, perii si gunoaiele cad pe geamurile si pervazul meu. Nici macar nu e la balcon, scutura pe geamul de la dormitor. Ba, trantind covoarele alea cu putere de fatada, mi-a cazut si tencuiala de peste polistirenul de la izolatie. E vreo prevedere de amenda ca sa i mai linistesc putin? De bunavoie nu te poti intelege cu ea, e o mahalagioaica cu un debit verbal de speriat.

Edited by anto84

Din pacate asa pateam si eu la bloc cand stateam, aveam niste vecini model (o baba cu fica ei) la etaj 4, eu la 3... Si scutura si cand erai la geam sau la balcon peste rufe si tot asa... Lege nu cred ca este, doar cearta si bataie :-) Sau sa stai la panda si sa il tragi din mana presul :))

Nu este lege pentru ceva serios in tara asta... sau daca este dar nu o baga nimeni in seama...

P.S. Apare iar George al nostru cu a lui morala de om bun :d

Edited by LaurX82

Stiu pe cineva care s-a confruntat cu aceeasi problema dar care a rezolvat-o f. simplu:  cand baba alcoolica de deasupra a inceput sa scuture ... a fost pe faza si a descarcat o climara de cerneala pe boarfele scuturate.  Succes garantat !

O alta idee cu efect intarziat  dar eficace ar fi ca in momentul cand mai scutura sa i se arunce cu inalbitor pe baza de clor. Nici n-o sa-si dea seama pe moment, insa la un moment dat n-o sa mai aiba ce scutura.  

PS

Nu stiu daca exista o lege in acest sens dar e clar ca e o regula de bun simt. O sa ajungem sa se dea legi si pt. cei 7 ani de acasa, si pentru alte norme de conduita si civilizatie.  Exemplu: exista o lege a gratarelor desi bunul simt ar fi trebuit sa actioneze fara a fi nevoie de o lege care sa interzica indienilor sa faca gratare sub geamul celorlalti.

PS2

Poti s-o sperii pe isterica de deasupra si cu politia, o sa vina sa vorbeasca cu ea.  Mai greu cu probele, poate doar sa filmezi cand se intampla, insa...

In plus se pare ca mahalagioaica nu sta bine nici cu "mansarda" caci a scutura boarfele de 4-5 ori pe zi denota un comportament obsesiv-compulsiv.

Nici in Braila nu exista lege pentru scuturatul covorului pe geam. Trebuie sa asteptam insa ca o baba de asta sa ii scxuture covorul in cap unui primar sau a unui parlamentar. Sigur va aparea imediat legea. Cum grabesti legea? Simplu: Poate ai norocul sa treaca primarul pe sub geamul tau si sa ii scuturi un covor in cap. Imediat va aparea legea :)) 

eu am rezolvat altfel. Acum multi ani in urma, aveam gratii la balcon (locuind la parter)....am dat cu ulei ars de masina in partea superioara a gratiilor. dupa o saptamana s-a facut liniste

Edited by Legumix

• 5 weeks later...

La Timisoara...

Locuitorii din Timişoara care îşi scutură păturile sau covoarele la ferestre sau la balcoanele locuinţelor vor fi amendaţi de Poliţia Locală cu sume cuprinse între 500 şi 1.000 de lei, prevede un proiect de Consiliu Local care urmează să fie luat în discuţie.

Conform unui proiect de hotărâre al Consiliului Local Timişoara, care ar urma să completeze o altă decizie din anul 2007, timişorenii care îşi vor scutura păturile sau covoarele la ferestre sau la balcoane vor fi sancţionaţi.

Potrivit proiectului, timişorenii nu au voie să scuture "covoare, carpete, preşuri sau alte asemenea articole de la ferestrele sau de pe terasele ori balcoanele imobilelor".

Amenda este de la 500 până la 1.000 de lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 până la 2.500 de lei pentru persoanele juridice.

Hotărârea cea veche, din anul 2007, interzicea locuitorilor municipiului Timişoara uscarea hainelor pe echipamente amplasate în spaţiile de joacă, precum şi să întindă rufele spălate la uscat în balcoane deschise, pe suport în afara balcoanelor sau în jurul imobilelor de locuit. Această prevedere rămâne valabilă şi în noua hotărâre.

http://www.mediafax.ro/social/amenzi-de-pana-la-1-000-de-lei-pentru-timisorenii-care-scutura-paturi-la-geam-10577049

PS

ca la "Revolutie":  " Azi la Timisoara, maine-n toata tara! "  :-?