Jump to content

Românii din Spania se tem de romii expulzaţi din Italia


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Românii din Spania se tem de romii expulzaţi din Italia

Preşedinta Asociaţiei Imigranţilor din Ţările Est-Europene, Angela Plăcintar, se teme că romii români expulzaţi din Italia vor veni în Spania, mai precis în Castellon, unde se află cea mai mare comunitate de români, scrie El Periodico Mediterraneo în ediţia electronică de marţi. Angela Plăcintar a criticat ieri măsurile adoptate recent de Guvernul Berlusconi, care, în opinia sa, încalcă drepturile imigranţilor. Potrivit româncei, situaţia din Italia este produsul anilor în care s-a permis creşterea numărului persoanelor de acestă etnie fără a se lua măsuri în acest sens. Plăcintar a cerut un proiect comun la nivel european care să vizeze integrarea romilor. Ea a declarat că se simte jignită de faptul că trebuie să plătească pentru delincvenţi şi că, de multe ori, românii sunt asociaţi cu romii. Plăcintar crede că romilor le va fi mai uşor să vină în Spania decât să se întoarcă în ţara de origine, unde nu îşi pot câştiga existenţa.

Şi preşedintele Asociaţiei românilor din Spania, Daniel Ionita, a calificat drept populiste măsurile luate de Guvernul italian, adăugând însă că "Europa nu se limitează doar la Spania şi Italia". Potrivit lui, deşi o parte din romi vor veni în Spania, ei "nu vor fi atât de mulţi încât să sperie".

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.