Jump to content

Corectarea cu roşu a lucrărilor elevilor ar putea fi interzisă

dcp100168

Recommended Posts

Doamnelor şi domnilor, problema învăţământului românesc a fost descoperită 8-}

Corectarea cu roşu a lucrărilor elevilor ar putea fi interzisă

De la începutul lunii viitoare, profesorii români ar putea fi obligaţi să corecteze lucrările cu verde, în loc de roşu. Greşelile ar putea fi evidenţiate pe extemporale, începând de luna viitoare, cu verde, utilizarea pixului roşu urmând a fi legală doar pentru încheierea mediilor din catalog. Măsura, aflată deocamdată la stadiul de proiect, urmează a fi analizată de inspectoratele şcolare judeţene, care vor lua o decizie în această privinţă. Propunerea oficialilor din educaţie a venit după ce un număr mare  de elevi au susţinut că se simt stresaţi atunci când văd culoarea roşie pe lucrări. Psihopedagogii au ajuns la aceeaşi concluzie, şi anume că roşul provoacă angoasă şi stres. În privinţa culorii verzi, specialiştii sunt de părere că este mai prietenoasă şi induce optimism. Însă, unii dascăli sunt indignaţi de aplicarea unei astfel de măsuri, susţinând că s-ar răsturna o tradiţie veche de mai multe generaţii.

viata-libera.ro

p.s. n-am pus subiectul la "şcoală" pentru că mi se pare doar o glumă proastă.

Misto...   =)) 

Eu propun sa se corecteze cu aceeasi culoare cu care a scris elevul, profesorul fiind obligat sa se doteze cu pixuri de toate culorile si nuantele. 

A... si sa se straduiasca, sa-si dea toata silinta, priceperea si talentul sa imite scrisul elevilor, sa reflecte o prelungire a personalitatii acestora tocmai pentru a nu le altera personalitatea puternica si complexa.

Pentru orice abatere de la aceasta norma elevul va avea dreptul dar mai ales obligatia de a-si pedepsi profesorul dandu-i calificative negative, margandu-se cu sanctiuni pana la desfacerea contractului de munca.  Pentru abateri mai grave, cum ar fi darea de teme pentru acasa, profesorul va risca pedepse cu inchisoarea, amenzi mari precum si  munca in folosul comunitatii.

Sa fie intr-un ceas bun...

Pare o măsură puerilă și lipsită de conținut, dar în unele cazuri poate chiar funcționează. Oamenii nu sunt buturugi care să reacționeze doar la vederea toporului. Detaliez dacă va fi cazul. 

Încă o bombă la modul „ ne plictisim ” scoatem ceva nou. Nu știu de ce am impresia că unii retarzi când ajung pe undeva sus aruncă dejecțiile și frustrările personale în tot poporul.

Nu zic că poate în unele cazuri nu este benefică dar cum spunea DCP în antetul mesajului, problema învățământului românesc nu e cum se corectează tezele și cum se trec mediile finale în catalog.

În fond, dacă tot sunt atâtea idei, să se orienteze la strictul necesar ca ulterior să ne permitem luxul de a mai retușa câte ceva.