Jump to content

Costin Curelea vine la Oţelul


dcp100168

Recommended Posts

Costin Curelea vine la Oţelul

Directorul general al Oţelului a reuşit să dea o bombă pe piaţa transferurilor cu două zile înainte de revenirea la Galaţi a antrenorului Petre Grigoraş. Oficialul clubului gălăţean este în discuţii foarte avansate cu fostul atacant al Sportului Studenţesc, Costin Curelea, care în acest moment este liber de contract după despărţirea de gruparea bucureşteană, cu care de altfel se şi află în litigiu.

Ultima oară, Curelea a cochetat cu Liga I când s-a antrenat cu FC Vaslui timp de câteva zile, în toamna anului trecut, fiind la un pas de a semna cu formaţia moldavă, însă doar Dacian Varga a reuşit să ajungă la o înţelegere cu Adrian Porumboiu.

Costin Curelea (28 de ani) a jucat la Sportul din 2003 şi a fost mai mereu la un pas de a părăsi gruparea din Regie, însă de fiecare dată a ratat plecarea de la gruparea patronată de Vasile Şiman. Atacantul a prins şi o selecţie în prima reprezentativă a României.

prosport.ro

Link to comment
Share on other sites

Curelea tot mai aproape de Oţelul

La revenirea antrenorului Petre Grigoraş, acesta a avut o singură doleanţă: aceea ca lotul să fie întărit în atac. Conducerea s-a conformat şi, aşa cum Dunărea Bătrână v-a anunţat în exclusivitate, Oţelul este foarte aproape de a-l înregimenta pe Costin Curelea, un vârf de atac foarte percutant, cu 81 de goluri marcate în 250 de apariţii la Sportul Studenţesc.

Jucătorul încearcă să devină liber de contract în urma litigiului cu echipa bucureşteană, el fiind neplătit de aproape un an. De altfel, formaţia din Regie are mari probleme financiare, majoritatea fotbaliştilor depunându-şi memorii la Federaţia Română de Fotbal. În acest moment, Curelea este foarte aproape de Oţelul, dar clubul nostru nu-l vrea decât gratis, lucru care se va oficializa in zilele urmatoare la comisiile FRF, odată cu rezolvarea situaţiei jucătorului în conflictul său cu Sportul. De altfel, un alt fotbalist de valoare al “studenţilor”, Ferfelea, a plecat pe aceeaşi cale la Concordia Chiajna, după ce a renunţat la o parte din banii care i se cuveneau, ajungând astfel la o înţelegere cu Sportul şi devenind liber de contract. Curelea şi-a depus memoriu încă din luna noiembrie a anului 2012, dar cum se întâmplă la comisiile româneşti, cazul său s-a prelungit nepermis de mult. Aducerea sa la Oţelul este considerată o adevărată bombă pe piaţa transferurilor din România, mai ales că perioada de mercato din această iarnă a fost destul de sărăcăcioasă pentru majoritatea formaţiilor din Liga I, nu însă şi pentru Oţelul, care a făcut foarte multe mişcări de trupe, cu 12 plecări, şi 7 veniri. Interesul Oţelului pentru Curelea datează încă din mandatul lui Marius Stan.

Costin Curelea are 28 de ani, este un golgeter pur-sânge, având o medie foarte bună de goluri marcate pentru Sportul Studenţesc, de altfel singura echipă la care a evoluat în toată cariera. El a mai fost dorit de foarte multe formaţii din Liga I, dar preţul prohibitiv impus de patronul bucureştenilor, Vasile Şiman, a făcut ca acesta să nu se poată transfera atât de uşor din Regie. Toamna trecută, el s-a antrenat cu FC Vaslui, dar nu a rămas în judeţul vecin din motivele precizate mai sus. Atacantul a strâns 11 prezenţe în naţionala de tineret şi una în reprezentativa de seniori. El a evoluat mai puţin în ultima vreme, din cauza unei accidentări.

“La Sportul nu sunt bani, nu există stadion, situaţia e extrem de gravă. Echipa nu s-a reunit, iar mai mulţi jucători ameninţă că nu se vor mai prezenta la echipă. Mulţi au memorii depuse pe la FRF, dar nu li se dă câştig de cauză, deşi totul este cât se poate de clar, ei nefiind plătiţi chiar şi de un an! Sunt jucători care au oferte de la echipe din Liga 1, dar nu sunt lăsaţi să plece pentru că Vasile Şiman cere milioane pe ei. Unii dintre fotbalişti sunt decişi să nu mai vină la echipă.” (Digisport, 20 ianuarie 2013)

dunareabatrana.ro


 

Link to comment
Share on other sites

Refuzat de Şiman şi blocat de comisiile din România, Curelea a găsit portiţa prin care ajunge la Galaţi! S-a transferat în Europa

Atacantul a găsit o metodă prin care speră să scăpe de Şiman. Jucătorul s-a transferat în Estonia, spunând că este liber de contract. De aici a ajuns la Galaţi! Cazul lui Curelea a fost judecat doar în România, iar prin mutarea sa în Estonia, jucătorul poate apela la FIFA. La rândul lor, estonienii de la Narva Trans au eliberat o hârtie prin care vârful se poate pregăti cu formaţia lui Petre Grigoraş.
Vasile Şiman nu vrea să renunţe la Costin Curelea şi încearcă să împiedice transferul acestuia către o altă formaţie. Şi cum atacantul se antrenează deja cu Oţelul, echipă pentru care a marcat, ieri, în amicalul cu Paranaense (1-1), patronul studenţilor îi atacă pe gălăţeni spunând că s-ar fi folosit de metode ilegale pentru a-l aduce pe Curelea la Galaţi: "Încearcă să-l ia fără bani. Curelea a depus de două ori memoriu la FRF, dar de fiecare dată i-a fost respinsă cererea. În mod legal, n-au cum să-l ia pentru că mai are doi ani jumate cu Sportul şi joacă în amicalele Oţelului fără acordul scris al nostru", a spus finanţatorul din Regie.

Răducan: "Suntem protejaţi de acte"

În realitate, auzind că patronul său ar avea influenţă la instanţele din România, Curelea care susţine că este neplătit de Sportul de mai bine de un an, a apelat prin intermediul unui avocat la o strategie prin care să-l fenteze pe fostul său şef. Astfel, jucătorul a apelat la o formaţie din Estonia, Narva Trans, echipă la care s-a transferat, mizând pe faptul că, o dată ajuns acolo, estonienii vor deschide proces la FIFA, pentru a demonstra că jucătorul este liber de contract. Între timp, gruparea din Estonia i-a permis atacantului, în scris, să se antreneze cu Oţelul până la comunicarea sentinţei forului european, care n-a putut fi sesizat până în momentul transferului său în străinătate. "Cunoaştem foarte bine regulamentele şi nu-l vom lua pe Curelea decât în cazul în care vine cu o decizie definitivă de la FIFA. Zilele următoare, aşteptăm sentinţa FIFA. Tocmai pentru a evita un scandal cu Sportul, ne-am preocupat să fim protejaţi legal de hârtii", a explicat Narcis Răducan.

prosport.ro

Link to comment
Share on other sites

Cazul Curelea. Precizări

Directorul general al FC Oţelul Galaţi, Narcis Răducan, face precizări în cazul Costin Curelea, jucător care s-a pregătit până vineri, 15 februarie 2012, alături de lotul roş-alb-albastru. "Acordul pe care l-am primit pentru a-l lua pe Costin Curelea în pregătiri a încetat. Situaţia jucătorului va fi lămurită în curând de către TAS, dar până atunci nu îl mai putem avea în pregătire. Noi i-am făcut o ofertă consistentă jucătorului, însă la o licitaţie la care participă Vasluiul şi Petrolul, şansele noastre sunt diminuate", declară Narcis Răducan.

otelul-galati.ro

Link to comment
Share on other sites

Ziua decisivă pentru Curelea
Atacantul Costin Curelea, care s-a pregătit în cantonamentul din Spania alături de Oţelul, aşteaptă mâine decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv pentru a deveni jucător liber de contract, după ce n-a mai fost plătit de un an de Sportul Studenţesc, ultimul club la care a activat. „Aşteptăm decizia TAS, dar dacă nu va fi favorabilă atunci renunţăm la Curelea, pentru că nu dorim să intrăm în scandal cu Sportul sau cu altcineva. Mâine ar trebui să se ia o decizie şi vom ştii cum acţionăm”, a precizat Narcis Răducan.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Curelea e prin Belarus
Oţelul l-a pierdut se pare definitiv pe Costin Curelea, dar înfrângerea conducerii administrative a fost imediat ascunsă sub preş. Ultima oară când auzisem de fostul atacant al Sportului, care s-a pregătit alături de echipa noastră în Spania, acesta urma să primească o decizie de la TAS, care sa-l lase liber de contract, pentru a se putea transfera la Galaţi. Din acel moment linişte totală în cazul Curelea, jucător care şi marcase pentru Oţelul, într-un amical cu Atletico Paranaense.
Mai nou, l-am găsit pe atacant tocmai în Belarus, acolo unde este testat de către Dinamo Minsk. Situaţia jucătorului este însă neschimbată, el aparţinând în continuare de Sportul Studenţesc, patronul Vasile Şiman ameninţându-l deja că va plăti scump tentativele sale de a pleca deşi se află sub contract cu bucureştenii.
Reamintim faptul că FC Oţelul s-a folosit de un truc prin care a putut să-l ţină pe Curelea în probe în cantonamentul din Spania. El a fost luat în grija echipei Trans Narva din Estonia, primind o hârtie de la acest club că se poate antrena cu gălăţenii. În tot acest timp fotbalistul aştepta să fie declarat liber de către FIFA, pentru ca apoi să poată semna cu Oţelul. Din păcate, această schemă complicată nu ne-a ajutat mai deloc, ba mai mult ne-a lăsat fără un vârf de careu. Mai întâi hârtia estonienilor a expirat pe 15 februarie, iar apoi cei de la Trans Narva s-au speriat de posibilele consecinţe ale acţiunilor lor şi l-au lăsat să plece pe jucător. Mai apoi, mult aşteptatul verdict de la TAS, anunţat pentru 22 februarie nu a mai venit nici în ziua de azi. Din acel moment, directorul general Narcis Răducan nu a mai suflat o vorbă despre Curelea, făcându-ne să credem că atacantul a fost pierdut definitiv, deşi nu a fost niciodată al nostru ca să-l pierdem…
Cu toate acestea rămân întrebările. Cum a fost posibil ca Oţelul să ia pe banii clubului un jucător în Spania şi să-l antreneze pentru altă echipă? Mai ales, în condiţiile în care, Liviu Băjenaru a fost lăsat acasă, locul său în avion fiind luat de Curelea. Asta ca să nu mai spunem că mai bine am fi pregătit un junior în cantonamentul respectiv. Mai mult, Oţelul a rămas fără atacant central, deoarece mutarea respectivă ne-a blocat un posibil transfer al unui alt vârf de careu. În cele din urmă, Cosmin Vancea sau Alexandru Tudorie au făcut tuşa în unele partide de verificare, fiind văzuţi foarte puţin de către antrenorul Petre Grigoraş, deoarece i-au făcut loc aceluiaşi Curelea.
Aceasta este întreaga istorie a felului în care Oţelul a început partea a doua a sezonului fără un atacant central veritabil pe teren.

dunareabatrana.ro

Link to comment
Share on other sites

Narcis îl mai aşteaptă pe Curelea


Costin Curelea părea să fie vârful de care Oţelul are nevoie. Atacantul bucureştean a fost cu Oţelul în Spania şi a lăsat o impresie foarte bună. Din păcate situaţia încurcată pe care o are fotbalistul nu a fost rezolvată nici până astăzi. „Curelea a fost jucătorul pe care ni l-am dorit cel mai mult în pauza competiţională. Din păcate nu am putut să-l legitimăm pentru că are o situaţie extrem de complicată. Ştiţi ce se petrece la Sportul, aşa că nici Costin Curelea nu face excepţie. El se pregăteşte cu Dinamo Minsk, dar vă asigur că în momentul când va fi declarat jucător liber va semna cu noi. Perioada de transferuri s-a încheiat, dar jucătorii liberi de contract pot fi legitimaţi oricând”, a declarat Narcis Răducan. Situaţia lui Curelea poate fi lămurită doar de către TAS. Nu se ştie însă data când va fi făcută publică hotărârea.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.