Jump to content

13 kg de niobiu furate din Combinat urmau să ajungă la fier vechi


dcp100168

Recommended Posts

13 kg de niobiu furate din Combinat urmau să ajungă la fier vechi

Jandarmii gălăţeni i-au întocmit dosar penal unui angajat din Arcelor Mittal, după ce l-au prins cu 13 kg de niobiu asupra sa. Hoţul a fost oprit la porata Combinatului de agenţii de pază, care au chemat un echipaj al Jandarmeriei.

„Deplasându-se în zonă, patrula de jandarmi l-a identificat pe Ion N., de 54 de ani, din municipiul Galaţi, angajat al S.C. Arcelor Mittal S.A., fără antecedente penale. Asupra acestuia s-a găsit cantitatea de niobiu pe care lucrătorul încerca să o scoată din Combinat ascunsă sub palton, legată de brâu. Din declaraţiile lucrătorului de la Oţelăria 1 reiese faptul că a găsit cele 13 kg de niobiu, le-a ascuns în fişet, iar la sfârşitul programului de lucru le-a luat ca să le valorifice la un centru de colectare a fierului vechi”, ne-a explicat Barbu Costin, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galaţi.

Pe piaţa neagră, un kilogram de niobiu, care este folosit fabricarea oţelurilor inoxidabile, se vinde cu 1. 000 de lei. Cele 13 kg de niobiu au fost returnate combinatului siderurgic, iar bărbatul va avea de dat explicaţii organelor de cercetare penală.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.