Jump to content

Fabrică de turbine eoliene pe platforma ArcelorMittal Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Fabrică de turbine eoliene pe platforma ArcelorMittal Galaţi

Primăria gălăţeană intenţionează să înfiinţeze un al doilea parc industrial  în halele fostei Uzine de Piese de Schimb şi Reparaţii Siderurgice. Un producător de generatoare eoliene, care intenţionează să-şi mute fabrica la Galaţi, se află în negocieri cu conducerea combinatului. Astfel, ar putea fi create 600 de locuri de muncă.

În locul fostei Uzine de Piese de Schimb şi Reparaţii Siderurgice, de pe platforma siderurgică ArcelorMittal Galaţi, desfiinţată recent, un investitor, căruia primarul Marius Stan i-a propus relocarea capacităţilor sale de producţie, ar putea fabrica turbine eoliene pentru producerea de energie electrică „verde”.

Împlicarea Primăriei are la bază o facilitate fiscală conform căreia ArcelorMittal îşi poate achita datoriile la bugetul de stat printr-un mecanism care ar permite administraţiei locale să contribuie la crearea de locuri de muncă în halele fostei  uzine. ”Un mare contribuabil, cum este şi cazul combinatului, varsă taxe şi impozite la bugetul statului. Statul, prin ANAF, permite ca, în contul unei datorii pe care o are contribuabilul, acesta să ofere un bun. Statul, la rândul lui, dă  bunul spre administrare gratuită administraţiei locale, ca o formă de sprijin. Dacă bunul oferit de combinat, în contul taxelor şi impozitelor, este fosta UPSRS, ne-am gândit să dezvoltăm un al doilea parc industrial în halele devenite disponibile, acestea având toate utilităţile necesare unui investitor”, a declarat primarul Marius Stan.

Ideea ca halele dezafectate ale fostei UPSRS să fie reutilizate în scop productiv îi aparţine inginerului Săvel Rotaru, preşedintele Comisiei de Urbanism a Consiliului Local. La una dintre şedinţele de anul trecut ale forului decizional local, acesta a prezentat-o ca propunere, iar acum ideea sa este pe cale să dea roade.

„Am găsit un investitor şi, deşi nu voi da nume deocamdată, vă pot spune că este deja în discuţii cu ArcelorMittal. Acesta are o fabrică de turbine şi intenţionează să-i multe activitatea la Galaţi urmând ca toate demersurile necesare să se facă între cele două societăţi comerciale şi ANAF. Primăria va fi beneficiarul acestei înţelegeri. Dacă proiectul se va realiza, vor fi create 600 de locuri de muncă ”, a mai afirmat primarul municipiului Galaţi.

Oricare ar fi fabricantul de generatoare eoliene de energie electrică, rămas deocamdată anonim, dorinţa acestuia de a profita, nu numai de utilităţile oferite de halele fostei UPSRS, ci şi de o amplasare strategică în curtea ArcelorMittal Galaţi, este de înţeles având în vedere profilarea combinatului siderurgic pe producţia de tablă destinată acestui tip de instalaţii.

ArcelorMittal galaţi  intră  pe piaţa de turbinelor eoliene

ArcelorMittal Galaţi intenţionează să-şi crească prezenţa pe piaţa românească de turbine eoliene prin adaptarea producţiei la cerinţele acestei industrii, precum şi prin îmbunătăţirea calităţii serviciilor şi a termenelor de livrare pentru clienţii săi.

„Ne-am adaptat procesul de producţie şi calitatea produselor pentru a răspunde cerinţelor pieţei. Avem laboratoare de testare cu ultrasunete, precum şi echipe care detectează defecte şi verifică suprafaţa tablei. Acestea ne permit să ne ajustăm parametrii laminoarelor pentru a putea produce dimensiunile comandate”, a declarat recent Bruno Ribo, directorul general al ArcelorMittal Galaţi, la seminarul „Wind Power Romania”.

În prezent, ArcelorMittal Galaţi livrează tablă groasă pentru turbine eoliene către producători din Grecia, Polonia, Republica Cehă, Ucraina, India şi Turcia, intenţionând să coopereze şi cu companiile care construiesc parcuri eoliene în România.

„Tipurile de oţel produse de Combinatul siderurgic de la Galaţi sunt adecvate pentru fabricarea celor mai importante părţi componente ale unei turbine: elice, nacelă, axul rotor, turnul, precum şi pentru lucrările de fundaţie şi de construcţie”, a precizat Dorian Dumitrecu, purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal Galaţi.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Primăria, interesată de halele Combinatului

Primarul Marius Stan şi-a manifestat ferm interesul faţă de halele ArcelorMittal. „Încercăm să facem la fel cu cel mai mare contribuabil de pe zona noastră, ArcelorMittal, să dezvoltăm un miniparc sau un al doilea parc industrial în halele pe care ei le-au disponibilizat, şi unde sunt toate utilităţile dorite de un potenţial investitor. Cei de la Arcelor sunt în discuţii cu o uzină care vrea să-şi mute toată activitatea pe platforma UPSRS, urmând ca demersurile legale să se facă între cele două societăţi şi ANAF, noi fiind doar beneficiarii. Întreprinderea respectivă va crea 600 de locuri de muncă în domeniul turbinelor, generatoarelor”, a precizat primarul.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
ArcelorMittal Galaţi va livra 7.500 de tone de oţel pentru construcţia unui parc eolian din România
Grupul indian ArceloMittal a anunţat că uzina de la Galaţi va livra o cantitate de 7.500 de tone de oţel pentru construirea unui parc eolian din România, ţară cu un important potenţial în domeniul energiei eoliene din sud-estul Europei, potrivit portalului steelguru.com. Construcţia parcului eolian cu o putere de 80 MW va începe în luna august.
Foarte multe parcuri eoliene din Europa au fost construite cu oţel produs de ArcelorMittal, se arată într-un comunicat al grupului indian. În prezent, ArcelorMittal Galaţi livrează tablă groasă pentru turbine eoliene către producători din Grecia, Polonia, Republica Cehă, Ucraina, India şi Turcia, intenţionând să coopereze şi cu alte companii care construiesc parcuri eoliene în România în regiuni precum Moldova, Dobrogea, nordul şi estul Munteniei. Tipurile de oţel produse de către combinatul din Galaţi sunt potrivite pentru fabricarea celor mai importante părţi componente ale unei turbine: elice, nacelă, axul rotor, turnul, precum şi pentru lucrările de fundaţie şi de construcţie. Turbinele eoliene sunt aproape în întregime din oţel, inclusiv turnul, care cântăreşte între 150 şi 180 de tone. La începutul acestui an, Bruno Ribo, directorul general al combinatului de la Galaţi, declara că ArcelorMittal intenţionează să îşi crească prezenţa pe piaţa românească de turbine eoliene prin adaptarea producţiei la cerinţele acestei industrii, precum şi prin îmbunătăţirea calităţii serviciilor şi a termenelor de livrare pentru clienţii săi.

adevarul.ro

 

Grupul siderurgic ArcelorMittal a anunţat vineri că divizia sa din România, ArcelorMittal Galaţi, va fi singurul furnizor de oţel pentru noul parc de 32 de turbine eoliene pe care firma Emek S.A. vrea să-l construiască la Chirnogeni (Dobrogea).

Proiectul prevede livrarea a 7.500 de tone de tablă de oţel care vor fi furnizate de combinatul ArcelorMittal Galaţi. Construcţia parcului eolian ar urma să înceapă în luna august. "Suntem văzuţi ca un furnizor de oţel de încredere care poate îndeplini toate solicitările clientului", a declarat Aleksandar Rankovic, director la ArcelorMittal Greece.
Potrivit ArcelorMittal, combinatul de la Galaţi furnizează în prezent tablă de oţel pentru producători de turbine eoliene din Grecia, Polonia, Cehia, Ucraina, India şi Turcia, şi are de gând să-şi extindă prezenţa pe piaţă în acest an.

capital.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.