dcp100168 Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 Frumusetea a iesit la rampa Cele trei fete surprinse in imagine sunt cele mai frumoase studente care studiaza la universitatile din Romania. Este vorba (de la stanga la dreapta) despre: Ana Velesco (din Galaţi), Delia Casiana Stoica (Sibiu) si Elena Voicu (Ploiesti), desemnate "Miss Universitas", respectiv ocupantele locurilor doi si trei la cea de-a XVIII -a editie a Festivalului National Studentesc "Miss Universitas". Toate trei, alaturi de alte 26 de participante din toate centrele universitare au defilat, la inceputul acestei saptamani - in tinute de zi, de seara, dar si in costum de baie - pe scena Casei de Cultura a Studentilor Ploiesti, gazda si, totodata, organizatorul editiei din acest an a "Miss Universitas". Fata de editia precedenta, se poate spune ca juriul - care l-a inclus si pe componentul Trupei "Phoenix", Ovidiu Lipan Tandarica - a avut o misiune destul de grea, concurentele fiind una mai frumoasa decat alta. A fost un spectacol frumos si reusit, defilarea fetelor pe scena imbinandu-se perfect cu spectacolul membrilor Teatrului de revista "Majestic" din Ploiesti, care au prezentat showul "Jungle book", decorul decupat, parca, dintr-un colt de jungla fiind, de altfel, cel in care au evoluat si concurentele. http://www.ziarulprahova.ro/articol~cat ... rampa.html
dcp100168 Posted May 21, 2008 Author Posted May 21, 2008 Ar trebui sa renuntam cu totii la cetatenia moldoveneasca, sa fim romani!Basarabeanca Ana Velesco a venit in Romania ca sa uite de idealul salamului de doua copeici Reporter: Stimată Ana, eşti tânără şi basarabeancă la studii în România.Ce semnificaţie mai are astăzi pentru un tânăr care s-a născut atunci când se prăbuşea Uniunea Sovietică cuvinte ca neam, rapt, rusificare, unire, patriotism?Ana Velesco: Şcoala şi buneii ne-au spus destule ca să înţelegem şi ce înseamnă naţiune, demnitate şi identitate românească. Pentru cei din Nisporeni, de unde sunt eu, dar şi din multe alte zone din centrul Basarabiei, lupta pentru România nu este o poveste, este o aspiraţie. Mai rău este în zonele de margine, de lângă Transnistria, şi în cele din nord... Acolo toţi tind spre Rusia, visează doar la salamul la două copeici... Aici, ar veni salamul de doi bani...Rep.: Pentru unii încă mai trăieşte mitul Rusiei sovietice - rai al abundenţei şi fericirii?A.V.: ...şi pâinea să fie ieftină, să fie conduşi de tătuci luminaţi, să nu aibă grija pensiei, să aibă de toate, să li se dea ceva majorări în preajma alegerilor, să fie amăgiţi.Rep.: Pomenile electorale îi ameţesc şi pe tineri?A.V.: De multe ori... Noi sperăm să fim uniţi, să comunicăm, să simţim momentul electoral de anul acesta, să-i dăm jos pe comunişti. Dar...Rep.: Ce "dar" vă deturnează?A.V. Sunt manevre care ne ţin departe de urne. Se programează alegerile când studenţii sunt în vacanţă. Vă daţi seama că un student nu are mijloace să se ducă la oraş, să voteze. Aşa a fost la alegerile municipale, data alegerilor a fost fixată special ca să-i ţină departe de secţii pe studenţii săraci, din provincie. Cred că aşa va fi şi de data asta, în vară... Apoi, partidele sunt multe, fărâmiţate, unele sunt partide parazit, puse de formă de comunişti, ca să zăpăcească electoratul şi apoi să se alieze cu comuniştii. Suntem ceeea ce suntem!Rep. Hai să vedem ce prototip de tânăr vine în România şi ce vrea el să facă aici.A.V.: Cel care vine aici, vrea cetăţenie si un post şi să rămână în Uniunea Europeană, să scape de rusificare. Cei care rămân acolo îşi doresc şi ei să vină, speră să-i dea la o parte pe ruşi, că totuşi suntem mulţi şi noi, şi să facem ceva să ne fie bine...Mulţi nu conştientizează ce e aceea majoritate, nu merg la vot sau merg doar ca să schimbe atmosfera... Sunt încă în şcolile noastre structuri comsomoliste, chiar în liceele unde suntem grupaţi naţionalişti români radicali. Colegi de-ai mei s-au trezit înscrişi la comsomolişti, contra avantaje materiale, mai un loc la Universitate, fără contract...e un echivalent al pomenilor electorale.Rep: Încă mai poate fi vorba de rusificare?A.V.: Sigur, plecând chiar de de la limbă. Majoritatea vorbesc ruseşte. Ruşii nu acceptă să vorbească româneşte, deşi înţeleg... Şi atunci încep să vorbească românii ruseşte... Li se pare că sună frumos... Dacă vor limbă străină, de ce să nu înveţe engleză? Mai mult, ruşii au vrut rusa ca a doua limbă de stat. N-au reuşit, ne-am impus... Conducerea însă dă tonul, vorbeşte în rusă, şi stricat pe deasupra, radioul şI televiziunea sunt controloate de ruşi, deşi iniţial erau democrate. Presa scrisă e cenzurată, editorii se tem, comuniştii sunt peste tot, caracatiţa comunistă e puternică... nu ştii la ce să te aştepţi.Rep.: Afacerile se dezvoltă în Basarabia?A.V.: Nu prea. Sunt ceva nuclee, dar de fapt privatizarea e tot un fel de firmă de stat. Sunt firme cu "ai lor". Liberalismul există, dar e într-o formă inhibată.Rep.: Când a venit la Galaţi, l-ai interpelat pe preşedintele Băsescu cu o întrebare despre ce am fost şi nu putem fi un timp...A.V.: Off! Am vrut să ştiu dacă ceea ce ne-au spus buneii este posibil, să fim ţara de odata...Preşedintele a spus că se poate, dar nu ţine doar de noi, trebuie să fim uniţi... Bunicul a luptat cu românii, mi-a spus că erau buni... Amândoi bunicii m-au îndemnat să vin la şcoală în România.Rep.: Ce fac basarabenii când se întorc în Basarabia?A.V.: Când mergi să te angajezi cu diplomă din România, strâmbă din nas... Aaa, din România! Dacă ai hrănit pe cineva aici, poţi să ai un post, dacă nu... Ai platit contractul, ai dat ceva la renovat, îşi face cineva o vilă, un gaz nou... meriţi să ai o şansă să lucrezi. E viaţă brută, dar altfel ţi se întoarce spatele. Puţini se întorc în Moldova, speră să aibă de muncă aici, să ducă un trai mai liberal. Apare însă reversul, ni se cere să renunţăm la cetăţenia moldovenească... Vor să ne ia identitatea. De fapt, toţi ar trebui să renunţăm la cetăţenia moldovenească, să fim români! Suntem după opt ani de comunism şi poate oamenii au învăţat ceva... Dacă au învăţat, şi vor schimba, mă întorc acasă, pentru că ori aici, ori acolo, tot pământ românesc este.Rep.: Ai principi clare şI ferme. Ai şI o deviză de viaţă?A.V.: Să încerci imposibilul şi să nu-I dezamăgeşti pe cei care au încredere în tine. Iar românii de pe amândouă malurile Prutului să nu uite că Ştefan cel Mare a luptat pentru toţi iar Eminescu a scris poezii pentru fiecare din cei care simt româneşte.http://www.impact-est.ro/?module=disp_s ... ormat=html
dcp100168 Posted May 22, 2008 Author Posted May 22, 2008 La Ploiesti la festivalul-concurs Miss Universitas Romania, editia a XVII-a. In cadrul concursului au fost prezente 28 de concurente din 14 centre universitate, transmite Romanian Global News. Ca si anul trecut, titul de Miss Universitas Romania a mers la Galati, castigatoarea fiind basarabeanca Ana Velesco, studenta in anul I la Facultatea de Stiinte Economice din cadrul Universitatii "Dunarea de Jos" din Galati. Ana este mebra a Ligii Studentilor din Galati si a agentiei "aQua Models" a Casei de Cultura a Studentilor din Galati. Premiul a fost inmanat de Miss Universitas 2007- Dana Musca, studenta la aceeasi Universitate, de asemenea reprezentanta CCS Galati.
dcp100168 Posted May 23, 2008 Author Posted May 23, 2008 Miss Universitas România Frumuseţe de Galaţi * Ana Veleşco, câştigătoarea titlului de Miss Universitas, e studentă la Galaţi, dar provine din Basarabia Cea mai frumoasă studentă din România îşi face studiile la Galaţi. Ana Veleşco este noua Miss Universitas, titlu pe care l‑a câştigat la începutul acestei săptămâni în cadrul unui concurs desfăşurat la Ploieşti. Ana are numai 18 ani, este din Republica Moldova, localitatea Nisporeni, şi e în anul întâi la Facultatea de Ştiinţe Economice de la Universitatea "Dunărea de Jos". "E plăcut, mă bucur că am primit acest titlu, însă eu cred că s‑a întâmplat să fiu pe placul tuturor celor din juriu. Fiecare femeie e frumoasă în felul ei", spune cu modestie Ana Veleşco. Noua Miss Universitas nu s‑a gândit niciodată să facă o carieră în modelling, deşi recunoaşte că pregătirile pentru concurs au făcut‑o să se gândească la această variantă. Ea vrea, totuşi, să se facă jurnalist. "Aş vrea să lucrez în televiziune, pentru că îmi place să fiu mereu în contact cu oamenii, în contact cu scena. Recunosc, îmi place să fiu admirată, să fiu un model pentru alţii", declară, cu sinceritate Ana. Acum, că a devenit vedetă cel puţin printre colegi şi profesori, nu vrea tratament preferenţial. "La şcoală e altceva. Profesorii îmi pun note pe ceea ce ştiu, examenul e examen", mai spune cea mai frumoasă studentă din România. A muncit foarte mult Titlul de Miss Universitas se poate atribui într‑o oarecare măsură şi celor care au "şcolit‑o" în arta frumuseţii. Este vorba despre referentul cultural Mioara Lovin, şefa Agenţiei "aQua Models" din cadrul Casei de Cultură a Studenţilor (CCS), precum şi de instructorul Luminiţa Negoiţă, care, într‑un timp foarte scurt, au reuşit să transforme o frumuseţe naturală într‑o prezenţă scenică impecabilă. "Am remarcat‑o încă de la Balul Bobocilor. E de o modestie incredibilă şi e foarte muncitoare. Pentru că timpul era foarte scurt, a făcut cursuri intensiv, a venit şi în afara orelor programate pentru a se pregăti. Ne‑au ajutat şi cei de la Gabriel's Fashion, care i‑au asigurat ţinutele pentru concurs", ne‑a spus referentul Monica Lovin de la CCS. Tradiţie la titluri de Miss Faptul că titlul Miss Universitas a ajuns anul acesta la Galaţi nu este o întâmplare. Anul trecut, cea mai frumoasă studentă din România a fost tot o gălăţeancă, Dana Muscă, în timp ce în 2006 reprezentanta oraşului nostru, Alina Dinovoci, obţinuse locul al doilea. "Organizatorii concursului ne spuneau, în glumă, că la anul nu ne mai invită pentru că le luăm toate titlurile", a povestit Monica Lovin. Aceasta a mai precizat că premiul pe care l‑a primit Ana din partea organizatorilor nu a fost foarte consistent, astfel încât conducerea CCS Galaţi a decis să o premieze cu suma de 600 de lei. http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=24354
dcp100168 Posted October 8, 2008 Author Posted October 8, 2008 Studentă la Galaţi, câştigătoare în China Regina de pe Prut * Ana Veleşco, studentă la Ştiinţe Economice, a luat locul al treilea la Global Beauty Queen, concurs desfăşurat în China * "E şi frumoasă, şi deşteaptă" * Rectorul Viorel Mînzu a premiat-o pentru promovarea imaginii universităţii "Polul frumuseţii universitare e la Galaţi!". Afirmaţia îi aparţine directorului Casei de Cultură a Studenţilor, Dinu Gîndu, care ne-a prezentat-o, drept argument în sprijinul spuselor sale, pe studenta Ana Veleşco, recent câştigătoare a locului al treilea în cadrul unui concurs internaţional de miss desfăşurat în China. Blondă, înaltă, suplă, cu un zâmbet devastator şi cu părul desprins parcă din poveşti, încântătoarea studentă ne-a povestit cea mai recentă ispravă a ei în materie de concursuri de frumuseţe. "Concursul, denumit ŤGlobal Beauty Queenť, s-a desfăşurat în China şi a avut un nivel foarte ridicat. Am fost câteva săptămâni în cantonamente, am participat la repetiţii, fiecare zi din cele trei săptămâni a fost încărcată. Ne trezeam la ora şase dimineaţa şi uneori ne culcam pe la două noaptea, a fost foarte obositor", îşi aminteşte Ana Veleşco, despre care cititorii "Vieţii libere" au mai aflat în vară, atunci când a câştigat titlul de Miss Universitas România, fiind declarată cea mai frumoasă studentă din ţară. Vrea să fie jurnalist Concursul din China a fost extrem de dur, 62 de participante fiind prezente în competiţie. Ana Veleşco a reprezentat însă Republica Moldova, ea fiind originară din Nisporeni, de pe malul stâng al Prutului. Aşa cum ne-a mai spus şi în precedentul interviu, Ana, care are doar 19 ani, nu s-a gândit până acum să facă o carieră în modelling, visul său fiind să lucreze în televiziune. Chiar şi aşa , ea este, în acest moment, studentă la Facultatea de Ştiinţe Economice, unde primeşte note foarte mari. "Este a doua din anul ei. Frumuseţea nu e singurul ei atu, e şi deşteaptă", spune Dinu Gîndu, directorul Casei de Cultură a Studenţilor (CCS). Această instituţie are meritul de a o fi descoperit pe Ana şi de a o fi instruit pentru obţinerea acestor performanţe. Referentul cultural Mioara Lovin, şefa Agenţiei "aQua Models" din cadrul CCS, a încurajat-o permanent să participe la astfel de competiţii. Tradiţie în frumuseţe "Este cel mai important premiu internaţional pe care îl primeşte Casa de Cultură a Studenţilor, prin intermediul Anei. Însă noi avem deja o tradiţie la un nivel ridicat", spune Dinu Gîndu. Universitatea "Dunărea de Jos" se poate lăuda cu titlul Miss Universitas 2008 prin Ana Veleşco, dar şi cu acelaşi titlu, obţinut, cu un an înainte, de Dana Muscă. În 2006 reprezentanta Galaţiului, Alina Dinovoci, a obţinut locul al doilea. Premiu pentru promovarea imaginii universităţii Nici rectorul Universităţii "Dunărea de Jos", Viorel Mînzu, nu a rămas pasiv sau dator în faţa frumuseţii studentei de la Ştiinţe Economice. În cadrul ceremoniei de deschidere a anului universitar, care a avut loc luni, conducerea "Dunării de Jos" a premiat-o pe Ana Veleşco pentru merite deosebite în promovarea imaginii universităţii. http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=27360
riaji Posted October 11, 2008 Posted October 11, 2008 Felicitari Studentele originare din Basarabia sunt speranta Galatiului in lupta impotriva viitoarelor lanturi KFC si McDonald`s!
dcp100168 Posted October 12, 2008 Author Posted October 12, 2008 Polul frumusetii s-a mutat la GalatiAna Velesco i-a cucerit pe chineziNumarul din ce in ce mai mare de titluri de miss si premii obtinute de galatence la concursuri nationale si internationale fac din acest oras un adevarat pol al frumesetii. Performantele apartin trupei de modeling Aqua Models, de la Casa de Cultura a Studentilor din Galati, si toate cele 4-5 tinere care au cucerit laurii concursurilor de miss sunt studente la Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati. De altfel, o prima concluzie a palmaresului concursurilor din ultimii ani este ca la Galati sunt cele mai frumoase studente din tara. Dupa ce, in 2006, reprezentanta Galatiului, Alina Dinovici, obtinuse locul 1 la concursul national "Miss Universitas", in 2007 galateanca Daniela Musca a obtinut Marele Premiu, iar in acest an titlul de cea mai frumoasa studenta din tara i-a fost acordat tot unei studente din Galati, Ana Velesco.Acum galatencele ataca suprematiile din concursurile internationale: "Anul acesta am luat iarasi Marele Premiu la "Miss Universitas Romania", prin Ana Velesco. In luna septembrie a fost un concurs Miss Valea Prahovei, castigat de Ana Maria Istrate, care urmeaza sa plece in China, unde va reprezenta Romania la concursul Miss Tourism International. In urma cu cateva zile, Ana Velesco tocmai s-a intors din China, unde a obtinut premiul al treilea la Global Beauty Queen 2008, la care au participat reprezentante din 62 de tari", a declarat directorul Casei de Cultura a Studentilor Galati, Dinu Gandu. In pofida faptului ca titlurile de miss le-ar oferi sansa unei cariere in modeling, nici una dintre ele nu se gandeste la asa ceva. Daniela Musca a absovit Liceul E. Racovita din Galati, este studenta in anul 4 la Facultatea de Industrie Alimentara din cadrul Universitatii "Dunarea de Jos" si a declarat ca vrea sa termine facultatea si sa devina inspector la Oficiul pentru Protectia Consumatorilor.Ana Velesco este galateanca prin adoptie, pentru ca s-a nascut in orasul Nisporeni, din Republica Moldova. Are 19 ani, este studenta in anul 2 la Stiinte Economice si a fost remarcata de coordonatoarea trupei Aqua Models la "Balul Bobocilor". Pentru titlul din China a muncit mult, in cele cateva saptamani de cantonament lucrandu-se uneori de la 6 dimineata la doua noaptea. Dar a meritat. Invata bine, are note foarte mari si este a doua in ierarhia mediilor din anul ei. Rectorul Viorel Manzu i-a oferit un premiu pentru meritele deosebite in promovarea imaginii universitatii. Ana vrea sa devina jurnalist: "As vrea sa lucrez in televiziune, pentru ca imi place sa fiu mereu in contact cu oamenii, in contact cu scena".http://www.romanialibera.ro/a136403/pol ... alati.html
dcp100168 Posted July 24, 2009 Author Posted July 24, 2009 Prezentatoarea-missAna Velesco - o moldoveancă adoptată de GalaţiAna Velesco este din Republica Moldova, dar de doi ani locuieşte în Galaţi şi poate fi admirată pe ecranul televizorului prezentând ştirile PRO Tv Galaţi-Brăila. Este studentă în anul II la Facultatea de Ştiinţe Economice, din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos”. De când a ajuns pe plaiurile româneşti, Ana s-a apucat şi de modelling la Agenţia aQua Models de la Casa de Cultură a Studenţilor. „Îmi place foarte mult în Galaţi datorită oamenilor pe care am avut ocazia să-i întâlnesc la CCS Galaţi. Înainte de a veni nu mă gândeam că vor fi oameni gata să te ajute oricând fără să îţi ceară nimic în schimb. În Galaţi şi la CCS, în special, am văzut că există şi altfel de oameni, care te sprijină când ai nevoie”, ne-a povestit Ana. După balul bobocilor de la Universitatea „Dunărea de Jos”, Ana a fost cooptată la aQua Models. Premiile nu s-au lăsat foarte mult aşteptate.În anul 2008 a fost desemnată Miss Universitas România. În acelaşi an a ocupat locul III la concursul Miss Global Beauty Queen, care a avut loc în China, iar anul acesta a ieşit Miss Temtation, concurs organizat de un club gălăţean. Cu toate aceste premii în palmares, Ana Velesco pleacă pe 20 august în Polonia la prima ediţie a concursului Miss Supranational. „Eu voi reprezenta Republica Moldova la acest concurs. Va merge, probabil, şi o reprezentantă a României, dar nu am emoţii. Femeile sunt frumoase prin ceea ce sunt, nu pentru că vin dintr-o ţară anume. Nu o văd pe niciuna ca pe o concurentă, ci ca pe o altă persoană pe care îmi face plăcere să o cunosc. Pentru mine cele două săptămâni în care ne împrietenim sunt mult mai importante decât seara concursului, care nu reprezintă altceva decât părerea câtorva oameni”, ne-a mărturisit Ana. Îi urăm succes frumoasei moldovence adoptate de oraşul nostru.http://www.viata-libera.ro/articol-Ana_ ... ati_2.html
DeLuxe Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 Hai fratilor ..ca sunt destule romance frumoase, mult mai frumoase ca Velesco.....Dupa ce-si vad sacii-n car in Romania ,pe basarabencele astea care n-au dupa ce bea apa la ele -n batatura ,nu le auzi decat spunand"Vai , tu ...nu ma pot trai in tara asta de 2 lei..." It makes me sick...
dcp100168 Posted October 2, 2009 Author Posted October 2, 2009 Gălăţeancă prin adopţie la Miss SupranationalAna Velesco este din Republica Moldova, dar de doi ani locuieşte în Galaţi şi poate fi admirată pe ecranul televizorului prezentând ştirile PRO Tv Galaţi-Brăila. Este studentă la Facultatea de Ştiinţe Economice, din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos”. De când a ajuns pe plaiurile româneşti Ana s-a apucat şi de modelling la Agenţia aQua Models de la Casa de Cultură a Studenţilor. Ana a câştigat mai multe premii de când s-a apucat de modelling, iar anul acesta pe 20 august a participat în Polonia la prima ediţie a concursului Miss Supranational. „După ore chinuitoare de repetiţii pe 5 septembrie în amfiteatru din oraşul Plock, a avut loc marele spectacol. Iniţial în competiţie am intrat 40 de fete ca în cele din urmă să rămânem 36”, îşi începe Ana povestea. Ca la orice concurs de miss a avut de prezentat costumul naţional, costumul de baie, după care s-au făcut nominalizările pentru top 15. Ana a intrat în top 15 şi a mai avut câtva prezentări de făcut în rochii de cocktail create de designeri polonezi. Marele premiu a fost câştigat de Miss Ucraina, dar faptul că s-a clasat între primele 15 frumuseţi pentru Ana reprezintă un succes. „În Polonia m-au impresionat foarte mult casele şi curţile acestora, dar şi faptul că totul în jur era verde şi îngrijit. Am avut parte într-adevăr de o vacanţă plăcută în care am cunoscut alţi oameni, mi-am făcut prieteni cu care sper să ţin în continuare legătura. Pentru toate astea trebuie să le mulţumesc multor oameni. Spun «oameni» fiindcă au într-adevăr calităţile potrivite, mă refer la directorul Dinu Gându, la dna referent cultural Mioara Lovin şi la mulţi alţi oameni care m-au susţinut”, încheie Ana Velesco. Îi urăm mult succes Anei, atât în cariera de model, cât şi în cea din televiziune şi sperăm să auzim cât mai multe lucruri bune despre ea.http://www.viata-libera.ro/articol-Gala ... nal_2.html
Recommended Posts