Jump to content

PDL Galaţi îl susţine pe Vasile Blaga pentru şefia PDL


dcp100168

Recommended Posts

PDL Galaţi îl susţine pe Vasile Blaga pentru şefia PDL

Preşedintele filialei PDL Galaţi, Doruleţ Resmeriţă, a declarat marţi într-o conferinţă de presă că organizaţia pe care o conduce va susţine candidatura lui  Vasile Blaga pentru şefia PDL. Blaga se va bucura şi de susţinerea preşedintelui organizaţiei municipale a PDL, Nicuşor Ciumacenco.

„Am aşteptat şi întâlnirea de duminică seara care a avut loc la sediul partidului, întâlnire la care au fost invitaţi toţi liderii de organizaţii şi parlamentarii pe structura colegiului director. (..) Toţi cei prezenţi susţin moţiunea Blaga şi actuala conducere a partidului. Şi eu am luat aceeaşi decizie nu numai pentru că Vasile Blaga a susţinut echipa de la Galaţi, ci şi pentru că, din punctul meu de vedere, Vasile Blaga este omul de care partidul are nevoie. (..) Pe de altă parte, este un om care ca şi imagine, ca şi carieră politică este strict legat de PDL fără să mai fi fost într-un alt partid”, a afirmat Doruleţ Resmeriţă.
Întrebat de ce nu o susţine pe Elena Udrea pentru funcţia de preşedinte al PDL, Resmeriţă a răspuns: „Argumentele pe care le-am spus în favoarea domnului Blaga nu pot să le spun în favoarea doamnei Udrea”.
În altă ordine de idei, liderul PDL Galaţi a afirmat că partidul are nevoie de o colaborare cu Traian Băsescu, dar şi de o detaşare de şeful statului. „Pentru PDL parteneriatul cu preşedintele poate continua, dar totodată, partidul are nevoie de o detaşare faţă de Traian Băsescu. Faptul că preşedintele a luat decizia unei separări faţă de PDL, acest lucru nu este unul neapărat rău. Dacă PDL ar trăi doar în umbra lui Traian Băsescu nu cred că va avea posibilitatea de a creşte pe viitor”, a mai declarat Resmeriţă.
De asemenea, Blaga va beneficia şi de susţinerea preşedintelui organizaţiei municipale PDL Galaţi, Nicuşor Ciumacenco. „Am venit la conducerea municipalei PDL cu Vasile Blaga şi prim-vicepreşedintele Cezar Preda şi mi se pare corect şi onest să sprijinim această moţiune. Dacă la Convenţie lucrurile merg aşa cum ni le dorim noi vom continua, dacă nu, aşa cum este firesc, noua conducere PDL să-şi pună altă echipă de conducere la filiala locală”, a declarat Nicuşor Ciumacenco.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Protest spontan la PDL Galaţi în sprijinul Elenei Udrea. Se cere demisia conducerii filialei, care îl susţine pe Blaga
Aproximativ o sută de membri ai PDL Galaţi au protestat spontan, în această după-amiază, în faţa sediului, cerând demisia actualei conduceri a filialei locale şi susţinerea Elenei Udrea la şefia partidului, transmite Agerpres.
Protestatarii sunt nemulţumiţi de faptul că actuala conducere a filialei locale a partidului nu ţine cont de faptul că ei o susţin la preşedinţia PDL pe Elena Udrea. Oamenii spun că preşedintele organizaţiei judeţene a PDL, Doruleţ Resmeriţă şi cel al filialei municipale, Nicuşor Ciumacenco, intenţionează să îi oprească pe susţinătorii Elenei Udrea să participe la Convenţia Naţională a PDL din 23 martie, unde se va vota viitoarea conducere a partidului.
În mijlocul protestatarilor s-a aflat Cătălin Cristache, consilier local şi director RAR Galaţi. Acesta a cerut demisia celor doi preşedinţi ai Judeţenei şi Municipalei PDL Galaţi pe motiv că aceştia au fost "numiţi în plic de la Bucureşti" şi nu au în realitate susţinerea membrilor PDL Galaţi.
Potrivit lui Cătălin Cristache, protestul a fost unul spontan, dar se va repeta din două în două zile până când conducerea PDL Galaţi va sta de vorbă cu grupul nemulţumiţilor.
Tot astăzi, preşedintele organizaţiei municipale PDL Galaţi, Nicuşor Ciumacenco, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că partidul îi va retrage sprijinul politic din Consiliul Local Galaţi lui Cătălin Cristache pe motiv că acesta nu respectă statutul şi, prin crearea de grupuri de presiune, manipulează membrii de partid şi încearcă să demită actuala conducere a organizaţiei.
Doruleţ Resmeriţă şi Nicuşor Ciumacenco şi-au exprimat în mod public susţinerea la şefia PDL pentru Vasile Blaga.

evz.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Organizaţia judeţeană PDL Galaţi îl susţine pe Vasile Blaga

Biroul Permanent Judeţean al PDL Galaţi a stabilit, prin vot secret, susţinerea moţiunii Vasile Blaga la şefia partidului în cadrul Convenţiei Naţionale extraordinare din 23 martie, a anunţat, miercuri seara, preşedintele organizaţiei, Doruleţ Resmeriţă. Potrivit acestuia, la BPJ au participat 31 dintre cei 45 de membri, toţi cei prezenţi votând în unanimitate pentru moţiunea Vasile Blaga. Resmeriţă a mai spus că la Convenţie participă 97 de delegaţi, iar filiala gălăţeană nu a făcut nicio propunere de modificare a Statului PDL.
Referindu-se la o eventuală prezenţă a unui lider gălăţean în conducerea centrală a PDL, Resmeriţă a precizat: "Sâmbătă va fi ales doar preşedintele. Peste două săptămâni va fi Colegiul Naţional când se vor stabili celelalte funcţii. Cu certitudine cineva de la noi va candida pentru o funcţie în Biroul Permanent Naţional".
În ceea ce priveşte conducerea interimară a filialei locale PDL Galaţi, Resmeriţă a spus că dacă rămâne Blaga la conducerea partidului, în perioada imediat următoare vor fi organizate alegeri în organizaţiile locale, iar în toamnă la cea judeţeană.

machiavelli.ro
 

Link to comment
Share on other sites

Vasile Blaga a câştigat un nou mandat de preşedinte al partidului

Democrat-liberalii l-au ales pe Vasile Blaga presedintele PDL cu 2.404 de voturi, Elena Udrea a obtinut 2.013, iar Monica Macovei - 191, au fost inregistrate 40 de voturi nule. Blaga obtine astfel un nou mandat in fruntea PDL, din primul tur de scrutin.

Link to comment
Share on other sites

În organizaţiia PDL din Galaţi e pace

Scandalul de la vârful PDL din ultimele zile a fost pus în surdină după ce, ieri, preşedintele reales al partidului, Vasile Blaga, s-a înţeles cu principalul său contracandidat, Elena Udrea.

La PDL Galaţi e pace şi nu se anunţă conflicte, pentru că tabăra susţinătorilor lui Vasile Blaga domină cu autoritate organizaţia. Suţinătorii Elenei Udrea au încercat să dea o bătălie după ce preşedintele Organizaţiei Judeţene PDL Galaţi, Doru Resmeriţă, şi preşedintele Municipalei PDL Galaţi, Nicuşor Ciumacenco, s-au declarat susţinătorii lui Blaga.
Susţinătorii Elenei Udrea au organizat un protest de stradă, cu o sută de participanţi, chiar în faţa sediului PDL. Vâlvătaia s-a stins la fel de repede cum s-a aprins, după ce preşedintele PDL Galaţi, Doru Resmeriţă, a anunţat că organizatorul protestului, consilierul municipal Cătălin Cristache, fusese exclus din PDL de pe 4 februarie, pentru că în Consiliul Municipal trecuse în barca USL. Tot atunci s-a hotărât ca excluderea să fie aplicată după Convenţia Naţională a PDL. Înainte de convenţie, membrii biroului judeţean al PDL Galaţi au stabilit prin vot secret susţinerea moţiunii Vasile Blaga la conducerea partidului. Toţi cei 31 de membri BPJ au votat pentru susţinerea moţiunii Blaga. Un amănunt important în clarificarea orientării organizaţiei PDL Galaţi este faptul că din 2000 până în august 2012 preşedintele PDL Galaţi a fost deputatul Mircea Toader, important susţinător al lui Vasile Blaga la Convenţia Naţională.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.