dcp100168 Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 Probleme serioase cu Adamescu la FC OțelulÎn rândurile de mai jos redăm integral conţinutul comunicatului primarului Marius Stan, vizavi de ceea ce se întâmplă în acest moment la clubul de fotbal Oţelul:Dragi iubitori de fotbal din Galați,Am ales această cale de a comunica - direct cu voi - pentru că sunt deopotrivă preocupat şi dezamăgit de ceea ce se întâmplă la FC Oțelul Galați.Sunt primarul gălăţenilor, dar nu uit de unde am plecat şi de unde mă ştiu oamenii. De aceea, nu îmi este indiferentă situaţia de la Club. Ca Primar şi fost manager de organizaţie sportivă, sunt uimit de lipsa vreunui plan coerent de dezvoltare a acestui brand de primă mână al municipiului, un simbol inegalabil. De aceea, am ales să nu mai tac.Ştim cu toţii că am făcut eforturi mari pentru a aduce un investitor serios la Club. Ne-am orientat, anul trecut, asupra Domnului Adamescu, despre care ştiam că este la cârma unor afaceri serioase, o garanţie de continuitate pentru fotbalul gălățean.Odată cu acest transfer de proprietate, am părăsit Clubul. Am plecat cu mari împliniri pe plan sportiv, un Titlu de Campioană, o Supercupă, o participare în UEFA Champions League şi zeci, poate sute de mii de gălăţeni fericiţi. Am lăsat visteria Clubului cu mai bine de 7 milioane de Euro şi zero datorii, situaţie rară, dacă nu cumva unică în Liga I.Între timp au apărut probleme serioase la FC Oțelul. Jucătorii echipei, cei de la care orice suporter gălățean așteaptă un nou trofeu - Cupa României -, sunt neplătiți din luna decembrie a anului trecut și, la fel de grav, antrenorul Petre Grigoraș, poate cel mai apreciat tehnician din istoria Clubului, n-a semnat încă un contract cu FC Oțelul Galați. De ce?Mă întreb dacă nu cumva achiziţia acestui Club a fost văzută ca o cale de a deţine controlul asupra unor resurse financiare câştigate acolo jos, pe terenul de joc. Mă întreb dacă nu cumva se doreşte sacrificarea unor rezultate sportive doar pentru realizarea unor scheme financiare care nu au nicio legătură cu sportul ori cu sufletul suporterilor.Doresc să anunţ, în final, că sunt mâhnit să constat înrăutăţirea situaţiei de la FC Oţelul, să-i propun oraşului o analiză serioasă privind continuarea sprijinului către Club şi să mă delimitez categoric de ceea ce cred că poate fi o subjugare a intereselor sportive celor financiare. Aş fi fericit să mă înşel.Oţelul are un patron care trebuie să le explice gălăţenilor următoarele: care îi sunt intenţiile, ce a făcut cu resursele preluate de la fostul acţionar şi cum asigură derularea activităţii şi finanţarea pe mai departe.Până la lămurirea acestor chestiuni, voi fi alături de echipă şi de suporteri doar cu sufletul meu de „oţelar”.Ca primar, voi începe și duce la bun sfârșit proiectul stadionului modern pe care l-am promis iubitorilor de fotbal din Galați.Ing. Marius STANPrimarul Municipiului Galaţidunareabatrana.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Legumix Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 si cu ce ma incalzeste pe mine, persoana impozabila, un stadion modern, daca strazile sunt vechi, iluminatul stradal este optional, etc...etc....etc Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted February 20, 2013 Author Share Posted February 20, 2013 Oţelul e în pericol de a fi dinamitat şi desfiinţatCei de la FC Oţelul au sperat să ducă echipa spre noi trofee după preluarea acţiunilor de către omul de afaceri Dan Grigore Adamescu toamna trecută, însă proiectul pare să aibă o finalizare total opusă. Informaţiile venite dinspre club duc la concluzia că s-a luat o ţeapă de proporţii, Oţelul fiind în acest moment sub pericolul iminent de a avea soarta Unirii Urziceni: desfiinţarea.Conform unor surse din interiorul clubului, din conturile clubului au dispărut multe dintre milioanele de euro acumulate în urma participării în Liga Campionilor, iar la stadion şi nu numai angajaţii vorbesc suşotind despre zvonurile conform cărora patronatul vrea să scoată bani cât mai mulţi din vânzarea drepturilor federative ale jucătorilor şi bazei de antrenament Ancora, iar apoi să lase clubul de izbelişte.Grigoraş n-a semnat şi e pe picior de plecareÎn această situaţie, antrenorul Petre Grigoraş a refuzat până acum să semneze contractul cu Oţelul, tocmai pentru că nu avea garanţia unui proiect solid. Aseară, după antrenament, a refuzat să facă orice declaraţie, apropiaţi ai acestuia afirmând că este foarte ridicată probabilitatea ca tehnicianul să plece de la Galaţi chiar înaintea primului meci oficial al anului, cel de duminică cu Petrolul Ploieşti.Că fitilul a fost aprins şi clubul urmează să fie aruncat în aer şi distrus dintr-un moment în altul s-a confirmat aseară, printr-o scrisoare deschisă transmisă site-ului suporterilor Oţelului de către Marius Stan, fostul director general al clubului şi acum primar al Galaţiului. Acesta a precizat că în momentul preluării clubului de către Adamescu, Oţelul avea în conturi peste şapte milioane de euro şi acum s-a ajuns ca fotbaliştii să fie neplătiţi din decembrie iar antrenorul echipei să nu aibă contractul semnat.viata-libera.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted February 21, 2013 Author Share Posted February 21, 2013 Grigoraş nu va fi pe bancă cu Petrolul!După scrisoarea deschisă lansată ieri de primarul Marius Stan, prima întrebare pe buzele suporterilor a fost: ce se va întâmpla cu tehnicianul Petre Grigoraş ?Acesta nu este antrenor oficial al echipei nici măcar în acest moment deşi a pregătit lotul în cantonamentul din Spania. Lipseşte însă contractul pe care acesta să-şi pună semnătura, iar acest lucru a demontat teoriile cum că principalul acţionar Dan Adamescu l-ar fi vrut pe tehnician la Galaţi. De fapt, cei care s-au ocupat de readucerea antrenorului la Galaţi au fost Marius Stan şi Narcis Răducan, numai că ei nu-l pot instala oficial fără acordul lui Adamescu, care nu dă niciun semn de viaţă, fiind plecat din ţară.În acest context, Petre Grigoraş NU va sta pe banca Oţelului la meciul cu Petrolul ! Tehnicianul ar urma să ajungă luni la Bucureşti, împreună cu directorul general Narcis Răducan, pentru a discuta semnarea contractului direct cu Adamescu.Marius Stan: “Alegerea lui Grigoraş îi aparţine lui Narcis. Echipa avea nevoie de el, eram într-un moment de cotitură şi ne trebuia mai multă experienţă. Între timp au apărut probleme serioase la FC Oțelul. Jucătorii echipei sunt neplătiți din luna decembrie a anului trecut și, la fel de grav, antrenorul Petre Grigoraș, poate cel mai apreciat tehnician din istoria clubului, n-a semnat încă un contract cu FC Oțelul Galați. De ce?”dunareabatrana.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted February 21, 2013 Author Share Posted February 21, 2013 Narcis Răducan: "Îmi doresc liniște la echipă"Narcis Răducan, directorul general al FC Oțelul Galați, ține să facă unele precizări în urma scrisorii deschise publicate pe site-ul suporterilor, www.dunareabatrana.ro, de primarul municipiului Galați, Marius Stan."Există unele tensiuni la vârf, dar eu, ca director general al FC Oțelul Galați, sunt foarte interesat să existe liniște la nivelul echipei deoarece peste câteva zile va începe sezonul de primăvară și orice punct este important în economia campionatului. Îmi doresc ca problemele să fie rezolvate pentru ca munca noastră de până acum să nu aibă de suferit. Știu, suporterii nu mai vor vorbe, ei așteaptă fapte și este firesc să adopte această poziție. Am fost sunat astăzi de acționarul principal al clubului, domnul Adamescu, și luni voi fi prezent la București, alături de antrenorul Petre Grigoraș, pentru a discuta situația clubului și a contractului tehnicianului nostru. Domnia sa nu se află în țară, de aceea această întâlnire nu poate avea loc mai devreme pentru ca Petre Grigoraș să ia loc pe bancă la meciul cu Petrolul, de duminică. Totodată, am primit asigurări că jucătorii își vor primi restanțele financiare până la ora jocului cu ploieștenii. Nu am informații că banii clubului ar fi dispărut din cont, consider că orice poate fi dovedit cu documente. Avem nevoie de cât mai mulți suporteri pentru meciul de duminică, este foarte important să debutăm cu dreptul în 2013!", declară Narcis Răducan.otelul-galati.ro Petre Grigoraş: "E o situaţie neprevăzută, am purtat astăzi pentru prima dată o discuţie telefonică cu domnul Adamescu, luni mă voi prezenta la Bucureşti pentru o discuţie personală cu dânsul şi atunci o să lămurim toate problemele care par să se fi ivit acum, în ultimul moment. Nu ne-am cunoscut până acum. Am considerat că există o relaţie profesionistă la nivelul conducerii şi nu credeam că se va ajunge la situaţia de acum. Există o uşoară incertitudine şi e clar că problema trebuie lămurită şi asta se face doar discutând cu patronul clubului. Până nu am avut această discuţie personală, nu pot lua vreo decizie fără vreo acoperire. Este destul de târzie, dar niciodată nu este prea târziu. Ni s-a transmis că echipa va fi susţinută în continuare şi nu va avea probleme financiare, va fi o echipă puternică şi stabilă din punctul acesta de vedere."dunareabatrana.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted February 25, 2013 Author Share Posted February 25, 2013 Haos la Oţelul! Prima decizie a lui Marius Stan după ce Grigoraş a plecat de la GalaţiPetre Grigoraş nu a stat pe bancă la primul meci de la revenirea acasă. La meci nu a venit nici Marius Stan, iar Narcis Răducan spune că acest lucru dezvăluie situaţia de la echipă.Anunţată ca o mutare care va revitaliza fosta campioană, iată că Petre Grigoraş a plecat de la Galaţi din cauza disensiunilor dintre Primărie şi acţionariatul majoritar. Lui i se promisese un proiect pe termen lung, însă incertitudinea de la club l-a făcut să nu semneze contractul cu formaţia gălăţeană, iar acum a anunţat că va părăsi echipa.Marius Stan, nemulţumit de acţionarul principal al clubului a hotărât să dea jos toate bannerele şi inscripţiile publicitare ale Primărei şi ale Consiliului Local de la stadion.prosport.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikka Posted February 26, 2013 Share Posted February 26, 2013 a hotărât să dea jos toate bannerele şi inscripţiile publicitare ale Primărei şi ale Consiliului Local de la stadion?! Asa, si? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted February 26, 2013 Author Share Posted February 26, 2013 Municipalitatea şi-a dat jos bannerele de la stadionul OţelulDisputa dintre patronul FC Oţelul, Dan Grigore Adamescu, şi fostul director general al clubului, actualul primar al Galaţiului, Marius Stan, şi-a consumat astăzi un nou episod. Toate cele trei bannere imense de la tribuna a doua a stadionul Oţelului care reprezentau municipalitatea - sigla oraşului ce era pusă lângă cea a clubului, „Primăria Municipiului Galaţi” şi „Consiliul Local Galaţi”, au fost date jos. „Ni s-a transmis că primarul Marius Stan doreşte să delimiteze municipalitatea de activitatea clubului”, a explicat Dănuţ Lungu, ofiţer de presă al FC Oţelul.Consiliul Local alocase pentru Oţelul suma de 500.000 de euro din bugetul pe acest an şi se dorea o suplimentare la rectificarea din vară.viata-libera.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted February 26, 2013 Author Share Posted February 26, 2013 ?! Asa, si? Se joacă şi mariusica de-a petrica si lupul doar că de data asta nu şi-a mai găsit omul Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted February 26, 2013 Author Share Posted February 26, 2013 Dragomir: La Oţelul Galaţi e grav, sper să se rezolve repede problemele până nu intră DNA-ul pe firPreşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a catalogat drept "gravă" situaţia clubului Oţelul Galaţi şi a afirmat că speră ca problemele de acolo să se rezolve repede până nu încep să investigheze procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).El nu a dorit să dea amănunte, dar a adăugat că "unii" vor să ia bani din fotbal în loc să investească. "La Galaţi e o problemă care ar trebui să se stingă repede până nu intră DNA-ul pe fir acolo. Sunt unii care au venit să ia bani din fotbal, nu să bage bani în fotbal şi asta e grav. Dacă nu se rezolvă problemele repede e posibil ca Oţelul şi să retrogradeze, chiar dacă acum sunt la -8 în clasamentul adevărului", a spus Dragomir.Întrebat dacă este vorba despre banii reveniţi clubului Oţelul Galaţi din participarea în ediţia 2011-2012 a Ligii Campionilor şi despre noul proprietar al clubului, omul de afaceri Dan Adamescu, Dragomir a răspuns: "Nu ştiu, nu vreau să vorbesc mai mult. Cunosc ce s-a întâmplat, cu amănunte, dar nu pot să vorbesc. Îl las pe Marius Stan (n.r. - fostul preşedinte al clubului şi actualul primar al oraşului Galaţi) să vorbească. Trebuie să strângă rândurile acolo. Banii pot să îi ia, dar să nu distrugă un oraş".Clubul Oţelul Galaţi a fost preluat în 14 septembrie 2012 de The Nova Group, firmă controlată de omul de afaceri Dan Adamescu. Jucătorii formaţiei Oţelul nu au mai fost plătiţi de câteva luni, iar antrenorul Petre Grigoraş, numit în această iarnă, a părăsit echipa din cauza faptului că oficialii clubului au întârziat parafarea contractului. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted February 27, 2013 Author Share Posted February 27, 2013 STOP ! (Scrisoare deschisă a suporterilor)Un club de fotbal nu poate exista fără suporterii săi și cine nu înțelege asta înseamnă că degeaba a făcut sau face parte din acest fenomen. Din păcate, situația de acum a Oțelului, la care adăugăm secretomania ce bântuie tot ce înseamnă activitatea clubului ne obligă să luăm poziție. Toți cei care hotărăsc destinele FC Oțelul trebuie să înțeleagă că în acest fel nu se mai poate. Suporterii spun de astăzi STOP.Spunem stop domnului Adamescu, finanțator al clubului Oțelul, în ceea ce privește modul cum alege să nu comunice niciodată cu suporterii roş-alb-albaştri. Încă din clipa preluării clubului nu a existat în niciun moment un contact direct între finanțatorul clubului și fanii echipei. D-l Adamescu nu a explicat niciodată care e implicarea lui la acest club, lăsând loc la tot felul de interpretări. El e unul din principalii vinovați pentru tot ceea ce e rău acum la club și va fi făcut răspunzător în continuare pentru tot ce se va întâmpla. Domnul Adamescu trebuie să își asume repercusiunile acţiunilor sale sfidătoare. Poate nu se pricepe la fotbal, dar îi transmitem că nu te poți juca astfel cu viețile a zeci de mii de suporteri care trăiesc și respiră pentru această echipă.Spunem stop domnului Marius Stan, actual primar al Galațiului și fost director general al clubului. Din păcate, într-un timp relativ scurt (din vara lui 2012 şi până acum), dumnealui si-a terminat tot capitalul de încredere câștigat în două mandate de succes în care s-a aflat în fruntea Oțelului. D-l Marius Stan trebuie să înțeleagă că ne-am săturat să fim considerați masă de manevră. Am mai spus-o şi o repetăm: ne-am săturat să se apeleze la noi doar când cineva crede că ne poate folosi ca argument într-o confruntare. I-am fost alături în conflictul direct cu fostul primar sau în cel cu Ionel Borș, nu se va mai întâmpla acum, în războiul cu Adamescu sau cel puțin nu în condițiile acestea. Primarul Galațiului trebuie să înțeleagă că, dacă va exista un protest organizat al suporterilor, trebuie să-şi asume faptul că va fi una din ținte. Suporterii îl consideră la fel de vinovat pentru problemele de la club din acest moment. Nu suntem marionete în această tragicomedie. Ba mai mult, nu noi l-am adus cu surle şi trâmbiţe pe “investitorul real” Dan Adamescu la echipă. Lipsa de transparenţă de la acel moment se întoarce acum împotriva d-lui Stan, chiar dacă acum îl reneagă pe noul finanţator.Spunem stop domnului Narcis Răducan, directorul general al clubului Oțelul. Conducerea executivă a acestei echipe trebuie să înțeleagă poziția pe care o ocupă. Oțelul e unul din cele mai mari cluburi din România și asta nu doar datorită performanțelor mai noi sau mai vechi, ci datorita zecilor de mii de suporteri a căror principală bucurie e această echipă. D-l Narcis Răducan trebuie să își ia poziția în serios, să nu se mai ascundă după vorbe și să apere interesele clubului. Poziția din fruntea clubului îl obligă, iar dumnealui ar trebui să înțeleagă asta. Nu poți fi președintele Oțelului și să te scuzi că de fapt ești prins la mijloc între cel ce te-a adus la club și cel ce te plătește. Suporterii au nevoie de un președinte de club care să poată apăra culorile și numele echipei! Ne-am săturat de comunicate insipide care de fapt nu spun nimic, ba mai mult ne-am săturat de interviuri în care se vorbeşte despre alte echipe.Suporterii cer respect. Acest respect se traduce prin înțelegerea rolului primordial pe care fiecare îl joacă în viața echipei. Nu mai acceptăm secrete, nu mai acceptăm scuze de genul confidențialitate, liniște la echipă sau diplomație. Nu mai acceptăm ca deciziile să se ia în spatele ușilor închise şi să fie mereu defavorabile clubului nostru iubit.Precizăm că nu suntem de partea nimănui în acest război din interiorul clubului, suntem la fel de înverşunaţi pe cei care atentează la bunăstarea echipei noastre şi nu ne interesează decât de soarta FC Oţelul Galaţi ! Rezolvaţi situaţia, nu îngropaţi Oţelul, sau pregătiți-vă să suportați consecințele.SEMNAT: Miile de suporteri gălățenidunareabatrana.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted February 27, 2013 Author Share Posted February 27, 2013 În sfârşit, a apărut prima reacţie publică a patronatului de la OţelulÎn această seară, The Nova Group, companie care deţine aproape în totalitate acţiunile FC Oţelul SA, a avut prima reacţie publică de când a preluat clubul, în septembrie anul trecut. În această seară, TNG a remis un comunicat de presă în care îşi exprimă poziţia în contextul situaţiei tensionate din ultimele zile în care îşi desfăşoară activitatea echipa de fotbal.Mesajul acestui comunicat nu pare a fi deloc unul pacifist, atât timp cât se susţine că mass-media a fost dezinformată în ultimele zile, fiind ţinta unor tentative de manipulare: “Menționăm că informațiile apărute în presă în ultimele zile reprezintă dezinformări şi tentative de manipulare. Dorim, în numele FC Oţelul Galaţi, să ne distanţăm de orice demers menit să perturbe activitatea clubului.”Redăm integral conţinutul acestui comunicat, semnat de preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Oţelul SA, Lucian Ciofoaia:“În septembrie 2012, The Nova Group a preluat Fotbal Club Oțelul Galaţi din dorinţa de a-l transforma într-un club sportiv competitiv. Ca urmare a acestei preluări, atât noul acţionariat, cât şi noua conducere a clubului au decis, ca un demers firesc de business, să analizeze direcţiile strategice pe termen scurt şi mediu ale clubului şi să le alinieze tendințelor actuale.În urma rapoartelor intermediare întocmite de auditori externi, au fost constatate anomalii și neconcordanţe, lucru care a determinat conducerea să adopte o sumă de decizii imediate în activitatea clubului.Menţionăm că informaţiile apărute în presă în ultimele zile reprezintă dezinformări şi tentative de manipulare. Dorim, în numele FC Oţelul Galaţi, să ne distanţăm de orice demers menit să perturbe activitatea clubului.Rugăm suporterii Fotbal Club Oţelul Galaţi să nu ia în considerare zvonurile maliţioase care au circulat în presă şi precizăm pe această cale că echipa nu a intrat în insolvenţă, ci dimpotrivă conducerea clubului a asigurat posibilitatea realizării mai multor investiţii, cum ar fi achiziționarea bazei sportive Ancora, pentru dezvoltarea continuă a Centrului de Copii şi Juniori, a asigurat serviciile mai multor jucători străini pentru prima echipă, iar aceste investiţii în oameni vor continua.De la preluarea clubului, TNG Group a ales ca strategie de comunicare discreţia în relaţia cu mass-media şi fanii, dar constatăm că această decizie a fost interpretată ca o dovadă de neimplicare în activitatea şi interesele FC Oţelul Galaţi.În lumina acestora, considerăm că este momentul pentru câteva clarificări: TNG Group este acționar majoritar al clubului cu un procent de 99,8% din acţiuni, iar conducerea executivă autorizată să managerieze societatea FC Oţelul Galaţi trebuie să îndeplinească obiectivele de business şi, în acelaşi timp, de performanţă sportivă. Aşa cum am declarat de fiecare dată, obligaţia noastră, a TNG Group, este să susţinem financiar întregul proiect început în toamna anului 2012.Dorim să clarificăm şi zvonurile cu privire la situaţia salarială a angajaţilor clubului şi să precizăm că jucătorii, cât şi ceilalți angajaţi ai Fotbal Club Oţelul Galaţi, sunt cu drepturile salariale la zi. Toate taxele şi impozitele datorate statului român sunt, de asemenea, achitate la zi.În acest context, ne exprimăm dorinţa de a continua colaborarea cu domnul Petre Grigoraş la cârma echipei de seniori - domnia sa fiind unul dintre tehnicienii preferaţi de TNG Group, în situația contrară cu regret vom fi nevoiţi să identificăm în regim de urgenţă o altă soluţie viabilă pentru interesele clubului. Echipa Fotbal Club Oţelul Galați are nevoie de un antrenor principal pe banca tehnică, mai ales că a început de câteva zile sezonul de primăvară al Ligii I.Conducerea clubului doreşte o poziţionare cât mai bună în campionatul curent, iar cel mai important lucru este să disputăm, cu trofeul pe masă, ultimul act al Cupei României. Pentru îndeplinirea acestei misiuni sportive, TNG Group confirmă pe această cale alocarea tuturor resurselor necesare”.viata-libera.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Relu Posted February 27, 2013 Share Posted February 27, 2013 din păcate, n-am înțeles să-și fi luat un angajament clar... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted February 27, 2013 Author Share Posted February 27, 2013 Omul lui Adamescu, Lucian Ciofoaia: “Marius Stan să îşi vadă de primăria lui”De mai bine de o săptămînă, de cînd Marius Stan a acuzat public faptul că de la Oțelul au dispărut milioanele de euro și că jucătorii sînt neplătiți, patronul Dan Grigore Adamescu nu a avut nici o reacție. Chestia asta l-a pus într-o postură ușor jenantă pe primarul Stan, care părea că a vorbit la pereți, că e prea mic pentru a i se da o replică.Și dacă am văzut că nimeni din staff-ul lui Adamescu nu iese să comenteze ce se întîmplă la Oțelul, am pus eu mîna pe telefon și l-am sunat pe actualul patron al Oțelului. Nu îmi făceam iluzii că Adamescu o să îmi răspundă, dar am zis să îmi încerc norocul. Nu, nu mi-a răspuns. Asta e, am zis eu în gînd, o să încerc la omul lui de încredere, Lucian Ciofoaia, pe care Adamescu l-a numit președinte al Consiliului de Administrație (CA) de la Oțelul Galați, imediat după ce a cumpărat clubul de fotbal gălățean. Destul de zgîrcit la vorbă și extrem de reținut în a spune lucrurilor pe nume, Ciofoaia a acceptat un dialog cu subsemnatul, pentru antidotul.ro, interviu pe care îl redau în cele ce urmează.Iulian Grosu: Nici d-voastră, nici dl. Adamescu nu ați avut vreo reacție la acuzațiile aduse de dl. Marius Stan.Lucian Ciofoaia: O să dăm un comunicat de presă zilele următoare, dar ideea este că noi nu vrem să intrăm în nici o polemică, nu vrem scandal cu nimeni. Am citit ce a declarat dl. Marius Stan, dar nu am înțeles în ce calitate a făcut domnia sa acele declarații.Iulian Grosu: Păi, am înțeles că domnul primar Stan este președinte de onoare la Oțelul sau așa ceva.Lucian Ciofoaia: Nu există o astfel de funcție în cadrul clubului Oțelul. Din cîte știu, dl. Marius Stan este primar al Galațiului, nu angajat al clubului Oțelul.Iulian Grosu: Este adevărat că dl. Adamescu a luat cele 7 milioane de euro din conturile clubului Oțelul și vrea să îngroape echipa?Lucian Ciofoaia: Evident, asta este o minciună.Iulian Grosu: Păi așa a declarat domnul Marius Stan...Lucian Ciofoaia: Dar domnul Stan este de la SRI, are dumnealui cumva acces la documentele clubului Oțelul, știe dumnealui ce bani au intrat sau au fost scoși din conturile clubului? Dl. Marius Stan ar face bine să își vadă de primăria lui... Banii sînt la locul lor, iar suporterii nu au de ce să își facă griji. Ne-am angajat la un proiect aici, la Galați, și avem de gînd să ne ținem de cuvînt.Iulian Grosu: Da, dar jucătorii sînt neplătiți de 2-3 luni de zile, plus că nu le-au fost achitate chiriile la apartamentele în care locuiesc.Lucian Ciofoaia: Tot ce pot să vă zic este că salariile sînt plătite la zi, iar chiriile au fost achitate integral înainte ca domnul Stan să iasă cu acele declarații.Iulian Grosu: Și-atunci antrenorul Petre Grigoraș de ce a plecat de la echipă dacă totul era în regulă?Lucian Ciofoaia: Nu știu, cred că ar trebui să îl întrebați pe domnul Marius Stan sau pe cei care au pus presiune pe dl. Grigoraș. Oricum, în privința domnului Petre Grigoraș lucrurile nu au fost tranșate definitiv.Iulian Grosu: Este adevărat că dl. Adamescu a fost deranjat de plecarea pe bani puțini a lui Râpă la Steaua și că l-a suspectat pe dl. Marius Stan de sabotaj?Lucian Ciofoaia: Nu vreau să comentez acest aspect. Nici nu confirm, dar nici nu infirm cele spuse de d-voastră. Dar dacă vreți să aflați mai multe despre ce se întîmplă la Oțelul, am rugămintea să îl sunați pe dl. Narcis Răducan.Iulian Grosu: Și ce să îmi spună dl. Narcis Răducan, care a fost adus de dl. Marius Stan la Oțelul, deci este omul lui Marius Stan?Lucian Ciofoaia: Probabil că nu ați mai vorbit de mult cu dl. Narcis Răducan. Ia sunați-l și întrebați-l cum stă treaba la Oțelul.*********************L-am sunat în această seară (miercuri) pe Narcis Răducan (director sportiv la Oțelul), chiar de două ori l-am apelat, dar nu mi-a răspuns. Nu-i nimic, o să încerc și mîine să îl prind la telefon, căci se pare că între timp dl. Narcis Răducan și-a reevaluat poziția în cadrul clubului Oțelul și a înțeles cum se joacă sîrba cîntată de Adamescu.antidotul.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted February 28, 2013 Author Share Posted February 28, 2013 Marius Stan da cartile pe fata pentru prima data: "Au disparut 4 milioane de euro!"Marius Stan da cartile pe fata pentru prima data: "Au disparut 4 milioane de euro!" Haosul de la Galati, dezvaluit Primarul Marius Stan a declarat in acesta seara ca din conturile Otelului au disparut patru milioane de euro din momentul in care clubul a fost preluat de Dan Adamescu. "Am temeri ca au disparut bani din club. Concret? Cam patru milioane de euro. De unde stiu? Pai exista banci. Banii au fost mutati in alt cont", a spus Stan. In urma cu o saptamana, presedintele de onoare al Otelului a spus ca a predat clubul noului patron cu putin peste 7 milioane de euro in conturi.prosport.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted February 28, 2013 Author Share Posted February 28, 2013 Veşti bune pentru "oţelari"! Azi s-a făcut plata salariilor restanteÎn disensiunile apărute în ultimele zile între acţionariat şi primăria Galaţiului există şi semne bune ce par să mai liniştească apele tulburi ale "oţelarilor". Surse din interiorul TNG Group au dezvăluit faptul că astăzi s-a făcut plata salariilor restante către jucători. Este vorba despre luna ianuarie, iar banii urmează să intre mâine în conturile fotbaliştilor.De altfel, tot mâine va avea loc şi o importantă întâlnire între Narcis Răducan, Petre Grigoraş şi Dan Adamescu, în urma căreia se speră soluţionarea tuturor problemelor apărute.prosport.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted February 28, 2013 Author Share Posted February 28, 2013 Narcis Răducan l-a lăsat pe Marius Stan și ține cu ursu’ DanAșa cum am promis, l-am sunat astăzi pe Narcis Răducan de la Oțelul, ca să aflu, fraților, cum stă treaba la echipă. Să aflu dacă cele 7 milioane de euro au poposit înapoi în conturi (nu că s-ar fi teleportat vreodată), dacă Petre Grigoraș semnează sau nu contractul de antrenor și să îl întreb și dacă știe ce naiba a fost în capul lui Marius Stan de s-a apucat să bage bățul prin gard la Oțelul, să inflameze spiritele. Din discuția pe care am purtat-o cu Lucian Ciofoaia eu am crezut că Narcis Răducan este mare piesă la Oțelul. Un fel de electromotor sau ceva. Cînd colo, dl. Răducan are atîta putere la Oțelul cam cîtă am eu în Federația Română de Fotbal, acolo unde nu am călcat niciodată și nu mă cunoaște nici dracu. Dar dl. Narcis Răducan mi s-a părut un băiat de treabă. De comitet, cum se zice, ceea ce înseamnă că merită toți banii pe care îi primește de la Oțelul. Pentru că ăsta e jobul lui Narcis Răducan: să stea de vorbă cu presa, să pună batista pe țambal cînd e cazul și să urle în tot tîrgul atunci cînd Oțelul va lua trei puncte din deplasare.Toată lumea îl vrea pe Grigoraș la OțelulÎn discuția telefonică pe care am purtat-o, l-am întrebat franc pe Narcis Răducan în ce tabără se află: a lui Marius Stan sau a lui Adamescu? Asta pentru că, se știe, Marius Stan l-a adus pe Narcis Răducan director la Oțelul, dîndu-i chiar și mașina sa Audi Allroad, cu nr. de leasing, ca să se plimbe prin Galați. Iar Narcis Răducan a confirmat că acum ține cu ursu’ Dan, adică cu Dan Grigore Adamescu. “Eu țin cu echipa. E adevărat că dl. Marius Stan m-a adus la Oțelul, dar eu îmi fac meseria. Nu s-a pus niciodată ca dl. Stan să îmi ceară să îmi dau demisia, să plec. Am vorbit cu domnul Adamescu, iar dumnealui mi-a arătat că are încredere în mine și în ceea ce pot eu să fac pentru Oțelul... Dacă doriți, cu mine puteți vorbi despre jucători, despre pregătire, despre echipă în general. Despre ce a declarat domnul Marius Stan sau despre banii din Liga Campionilor nu sînt eu abilitat să dau relații. Pe mine mă interesează doar ca jucatorii să fie în formă maximă, să nu aibă nemulțumiri de nici o natură (nici salarială, se înțelege - n.a.) și să avem rezultate. Pentru toate celelalte probleme vorbiți cu domnul Ciofoaia, cu care ați mai discutat, după cum am citit astăzi într-un articol scris de dumneavoastră ”, a precizat Narcis Răducan.Apropo de “nemulțumirile” invocate de dl. Răducan, l-am întrebat dacă salariile jucătorilor sînt achitate la zi. Iar răspunsul d-lui Răducan a fost că astăzi sau cel tîrziu mîine vor veni banii pe luna ianuarie și peste alte 3-4 zile se va achita și februarie. Ciudat, căci nen-tu Lucian Ciofoaia îmi spunea acum 2 zile că salariile sînt la zi. Cine știe, probabil că e un mic decalaj de fus orar la club. Iar în ceea ce îl privește pe Petre Grigoraș, directorul Narcis Răducan a spus că mîine (vineri) va merge la București împreună cu fostul (și se speră viitorul) antrenor al Oțelului pentru a discuta personal cu Dan Grigore Adamescu, care a spus deja că l-ar vrea la echipă pe simpaticul tehnician.antidotul.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted February 28, 2013 Author Share Posted February 28, 2013 Interviu cu Primarul Marius Stan despre situaţia de la Oţelul: „Am temerea că au dispărut banii de la club”* Primarul Galaţiul - fost director general al FC Oţelul - spune într-un amplu interviu care sunt cauzele care au generat criza fără precedent în care se află clubul * Marius Stan cere din nou acţionarului majoritar să explice ce s-a întâmplat cu banii foarte mulţi pe care i-a găsit în conturi şi speră să se reuşească readucerea lui Grigoraş la echipă, ca un prim pas spre revenirea la normalitate- Domnule Primar, aţi creat un iureş întreg cu situaţia de la Oţelul…- Aş vrea ca, din capul locului, să spun un lucru. Oţelul este clubul meu de suflet, echipa unde m-am afirmat, locul de unde provin. Dar în acest moment Oţelul nu este pe prima pagină a agendei mele. Sunt Primarul Galaţiului şi problemele cu care se confruntă oraşul sunt mult mai importante şi mai dificile decât situaţia de la club.- Şi atunci de ce aţi intervenit?- Pentru că, mă repet, Oţelul este clubul meu de suflet. Dar mai există şi alte motive, mult mai importante: banii gălăţenilor investiţi în acest proiect şi banii munciţi de echipă, pe teren, câştigaţi în urma participării în Liga Campionilor şi pe care încă aşteptăm, cu toţii, să îi vedem cheltuiţi pentru fotbal şi nu pentru altceva.- Aţi lansat acuzaţii grave la adresa domnului Adamescu...- Mie îmi place să vorbesc despre fapte şi nu despre impresii ori opinii. Şi chiar v-aş propune ca acest interviu să rămână în zona faptelor. Nu am acuzat, ci am afirmat că nu s-au plătit salariile. Un fapt! Şi că domnul Grigoraş nu are contract. Tot un fapt! Poate cineva să mă contrazică?„Mă lupt ca banii clubului să rămână în fotbal”- Cei de la The Nova Group, acţionar majoritar la club, afirmă că salariile s-au plătit şi că Grigoraş este o opţiune pentru echipă...- Salut mesajul pentru domnul Grigoraş. E un lucru firesc, pe care şi eu îl doresc concretizat cât mai repede, astăzi, dacă se poate. Despre plata salariilor însă, ideea era să fie plătite la zi. Adică nu doar pe decembrie ci şi pe ianuarie, iar februarie tocmai ce se încheie. Mai mult decât atât, cei de la TN Group evită răspunsul direct la o întrebare directă. Când am plecat de la Oţelul, în conturile clubului au rămas foarte mulţi bani, ce s-a întâmplat cu ei?- În legătură cu aducerea lui Petre Grigoraş, pare să fie consens, sunteţi de acord cu domnul Adamescu?- Pentru posibila revenire a lui Petre Grigoraş, da. Dacă se va întoarce, îl asigur că îl voi susţine, atât cât pot din postura mea actuală. Pentru situaţia de ansamblu a clubului, aşteptăm cu toţii intrarea în normalitate. Pentru asta mă voi lupta şi de acum încolo, ca banii clubului să rămână în club, pentru fotbal.Explicaţia aducerii lui Adamescu la Oţelul- Sunteţi în conflict cu domnul Adamescu, dar chiar dumneavoastră i-aţi propus să preia echipa!- Aşa este. Numai că uităm cam repede istoria. Şi anume că cei din conducerea Combinatului deciseseră să nu mai finanţeze echipa şi mi-au cerut să găsesc un investitor. Nu să îl vând eu, pentru că nu îmi aparţinea – n-am avut acţiuni - ci să îl cedeze Combinatul. Eram angajat al clubului iar Combinatul era proprietar. Şi nu ţin minte să fi venit la poarta Combinatului zeci de oameni de afaceri din Galaţi sau din Europa, să preia echipa. Ca angajat al clubului am făcut demersurile ca Oţelul să fie preluat, cu tot cu performanţe şi banii din conturi, bani care mi-am dorit să fie folosiţi doar pentru fotbal. Pentru asta am căutat mult pe cineva care, în asemenea vremuri, să îşi ia răspunderea unei echipe de fotbal. Şi asta în condiţiile în care dispar investitorii din fotbal, nu apar! L-am găsit, l-am pus în legătură cu cei de la ArcelorMittal şi restul îl ştiţi. - Vă pare rău că l-aţi adus pe domnul Adamescu?- Este foarte greu de răspuns la această întrebare dar îmi asum riscul. În primul rând aş ridica, public, o întrebare. Ce s-ar fi întâmplat dacă nu am fi găsit pe cineva să preia clubul? Vă las pe dumneavoastră să judecaţi. Motivul pentru care l-am propus pe domnul Adamescu a fost faptul că este în fruntea unor afaceri legitime, care l-au propulsat în top-ul celor mai bogaţi români, parcă pe locul 3 sau 5... Acum este uşor să se arunce cu noroi în mine, dar a venit altcineva cu o variantă mai bună? Sau cu un grup de investitori? Că eu nu am auzit de aşa ceva... - Nu aţi răspuns la întrebare!- O fac acum. Nu este vorba despre o părere de bine sau de rău, a fost o alegere bazată pe unele realităţi economice despre care ştiam la acel moment. Dar nu voi ocoli esenţa întrebării dumneavoastră şi vă răspund aşa: îl voi critica pe domnul Adamescu, sau pe reprezentanţii săi, de fiecare dată când voi considera că a luat o decizie despre care cred că este împotriva intereselor fotbalului gălăţean şi al bunei cheltuiri a banilor publici investiţi în Oţelul. Iar când va lua decizii corecte îl voi aplauda. Prima ocazie ar fi readucerea domnului Grigoraş.- În contractul de vânzare - cumpărare nu există clauze care să protejeze modul în care sunt folosiţi banii ce erau în club?- Nu aveam cum să particip la negocieri. Acestea s-au desfăşurat în perioada în care eu deja intrasem în perioada de mandat, nu aveam nici un drept de a participa, iar cele două părţi au ţinut foarte mult ca aceste negocieri să fie confidenţiale. Am înţeles că acel contract ar avea clauze de confidenţialitate, nu ştiu sigur pentru că nici o parte nu vorbeşte explicit despre contract. La fel ca acea clauză de confidenţialitate de la vânzarea combinatului, că au trecut atâţia ani de atunci şi nu am aflat nimic. Aşa s-a creat confuzia cum că Stan a vândut. Nu, n-am vândut, doar am recomandat.„Proiectul de acum nu continuă ce am lăsat”- Aţi acuzat că au dispărut banii de la club...- Nu am acuzat ci mi-am exprimat o temere. Şi mi-o menţin! Clubul Oţelul a câştigat milioane de euro din participarea în Liga Campionilor, după câştigarea Campionatului. Dacă banii aceştia nu mai sunt în conturile clubului, cine şi pentru ce i-a scos? Gălăţenii trebuie să ştie ce s-a întâmplat cu banii lăsaţi în visteria clubului.- Cum comentaţi că în comunicatul TNG se vorbeşte despre „anomalii şi neconcordanţe” descoperite de auditorii externi?- Iaraşi se uită că aceşti auditori au fost aduşi inclusiv la solicitarea mea, tocmai pentru a proteja ceea ce câştigase clubul. În privinţa acestor neconcordanţe, sunt convins că noul proprietar va lua măsurile juste de soluţionare.- De ce aţi înlăturat bannerele de la stadion?- Pentru că TNG a cerut scoaterea lor. În aceste condiţii, Galaţiul nu se poate asocia cu un proiect sportiv care – printre altele – nu îşi plăteşte jucătorii deşi are bani în cont ori nu încheie un contract cu un antrenor de top care lucrează deja de o lună la acest proiect. Care pur şi simplu nu continuă ceea ce am lăsat. Să vă dau un contra-exemplu: Gala de Box, recent organizată, a pus din nou Galaţiul pe harta Europei. Publicitatea pe care am făcut-o oraşului, pentru atragerea de investiţii, a fost miza intrării noastre în acest eveniment. Am avut audienţă fantastică pe canalele TV care au transmis evenimentul, la Eurosport s-a vorbit despre Galaţi, a fost şi un clip despre oraşul nostru. Peste toate acestea puneţi şi faptul că am rămas cu patinoarul modernizat. În acest tip de proiecte sportive Galaţiul ar trebui să fie parte!- Cum vedeţi rezolvarea situaţiei tensionate de la Oţelul?- Trebuie ca fiecare să ne înţelegem rolul. Rolul meu este doar de a mă asigura că banii comunităţii se regăsesc în actul sportiv şi în bucuria suporterilor.„Mi-am băut paharul amar al supărării fanilor”- Suporterii v-au criticat şi v-au spus „Stop”.- Au dreptate să fie supăraţi, antrenorul a plecat si sunt multe semne de incertitudine. Sunt gata să îmi asum toate acuzele lor. Şi le voi răspunde altfel, ca Primar al Galaţiului, construind un stadion de care să fim mândri. Unde să joace un Oţelul condus mai bine decât am făcut-o eu, cu mai mulţi bani în cont, cu o infrastructură de copii şi juniori mai bună, cu rezultate sportive şi mai înalte. Şi, de fapt, cred că le răspund încă de la promovarea în prima divizie, de acum aproape 30 de ani, când am fost în teren. Le răspund de la meciurile din UEFA, şi cel cu Juventus, când iarăşi am fost în teren şi prin toate celelalte performanţe ale Oţelului din anii când am muncit acolo zi şi noapte, indiferent dacă vorbim de Campionat, Supercupă sau participarea în Liga Campionilor. Cu punerea gaj la bancă a caselor familiei mele pentru a avea cu ce să suzpravieţuim când eram sub ameninţarea falimentului.- În final, ce aţi dori să spuneţi fanilor?- Că le mulţumesc pentru susţinerea lor şi pentru dragostea faţă de echipă. Că mi-am băut paharul amar al supărării lor. Şi că le cer să se ducă la stadion şi să îi susţină pe băieţi!- E cam ciudat ce spuneţi, chiar dumneavoastră aţi anunţat că nu mai veniţi la meci.- Da, şi o voi face atâta vreme cât lucrurile nu se vor îndrepta în integralitatea lor. Dar suporterii trebuie să se ducă, îi rog să o facă!viata-libera.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikka Posted March 2, 2013 Share Posted March 2, 2013 Aşa s-a călit capitalismul Banii de la UEFA sînt neserioşi. Tot apar şi dispar din conturile Oţelului. Modelul Oţelul Galaţi seamănă cu modelul Unirii Urziceni: un investitor ia clubul, îl susţine pînă ia titlul şi ajunge în Europa, apoi pleacă, luînd cu el şi milioanele de la UEFA. Seamănă, dar de la distanţă. De aproape, înfrăţirea public-privat-politic se dovedeşte mult mai încîlcită. E sadică, nu cinică. La Unirea, a existat un singur finanţator şi un singur mare beneficiar: Dumitru Bucşaru. Pe cînd la Oţelul, finanţarea a fost asigurată de ArcelorMittal, dar şi de Primăria şi Consiliul Local. E o precizare care ajută întrucîtva şi la stabilirea beneficiarilor. Desfăşurînd ghemul de sîrmă ghimpată, dăm peste certuri îndelungi între preşedintele Marius Stan şi reprezentanţii Mittal în Consiliul de Administraţie. În primăvara trecută, imediat după ce a primit licenţa de Liga 1, Oţelului i-au fost blocate conturile. Campioană în 2010-2011, echipă participantă în grupele Champions League… Gloria şi bucuria gălăţenilor au fost de scurtă durată. Marius Stan pomenea, la acea vreme, despre datorii de ordinul sutelor de mii de euro. “E posibil să dăm faliment cu milioanele în cont! Există posibilitatea ca, din toamnă, Galaţiul să nu mai joace!”, se alarma oficialul Oţelului. După valul de panică, Marius Stan a cîştigat alegerile pentru Primăria Galaţi. Iar clubul şi baza sportivă “Ancora” au fost preluate, în septembrie, pentru o sumă simbolică, de o firmă a afaceristului Dan Adamescu. O altă societate a aceluiaşi Adamescu a devenit sponsor principal. Pînă în prezent, noul investitor n-a dat semne că vrea să investească. A luat, în schimb, la control computerele, actele clubului şi hărţile comorii din Champions League. La fel ca foştii patroni de la Oţelul, l-a “mîhnit” pe Marius Stan, pe care presa locală îl ironizează că “stă prea mult la primărie şi prea puţin la club”. Într-o scrisoare deschisă, din “sufletul lui de oţelar”, primarul Galaţiului îi reproşează lui Adamescu faptul că i-a trădat încrederea. Şi vorbeşte despre o echipă mai prosperă decît ne-o aminteam: “Am lăsat vistieria Clubului cu mai bine de 7 milioane de Euro şi zero datorii, situaţie rară, dacă nu cumva unică în Liga 1″. Bine, dacă Oţelul stătea “unic” cu banii, de ce a renunţat Mittal la club? Şi n-a renunţat oricum, a renunţat pentru 1 euro! Nici în filmele indiene nu dai peste astfel de mărinimii. Mai ales în timp de criză globală! Marius Stan nu spune din ce surse s-au achitat datoriile clubului, acelea care împingeau clubul spre “faliment cu milioanele în cont”. Dar îl acuză pe noul patron de scheme financiare: vrea să ia banii de la UEFA şi să ruineze Oţelul. O schemă financiară există. Există şi interese extrafotbal, care au dus la sărăcia fostei campioane. Dar e prea devreme să ne pronunţăm cine, cînd şi prin ce metode a prădat Graalul de la UEFA. La cum a oscilat situaţia Oţelului în ultimele luni, n-ar fi de mirare să aflăm, mîine, că echipa are iarăşi o situaţie “rară, dacă nu unică”. Şi că la Galaţi se construieşte un nou stadion, de Ligă. Cine sînt Bucşarii capitalişti sau de stat, din acest caz, vom afla cu certitudine doar dacă se împlineşte profeţia lui Dumitru Dragomir şi “intră DNA-ul pe fir”. Deocamdată, avem motive să ne mirăm că autorităţile locale s-au delimitat demonstrativ de club. Şi-au luat pancartele înapoi, dar n-au revendicat nici un leu, nici un “Euro”, cum ar scrie Marius Stan, deşi la “Club” s-au investit şi bani publici. http://blogsport.gsp.ro/andries/2013/02/28/asa-s-a-calit-capitalismul/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted March 6, 2013 Author Share Posted March 6, 2013 Adamescu, ţeapă de Oţel• Clubul din Galați a fost decavat de Dan Adamescu, printr-o manevră de o simplitate uluitoare • Experiența în inginerii financiare, dorința combinatului siderurgic de a scăpa de finanțarea anuală de două milioane de euro promisă echipei și lipsa de inspirație a lui Marius Stan au „lucrat” împreună pentru a aduce campioana din 2011 într-o stare critică • Adamescu, suspectat că ar fi securist greu și vechi, dar bineînțeles că nedovedit de CNSAS, este profesor doctor în afaceri dubioaseCampioană în 2011, aproape falită în aceste zile. Oțelul Galați trece prin momente grele, și ZIUAnews vă prezintă momentele-cheie ale acestui declin neașteptat. Câștigarea titlului și participarea în Champions League au adus Oțelului peste 10 milioane de euro.Datorii erau gârlă, numai la Radu Călin, un influent om de afaceri din București, înregistrându-se un debit de aproape două milioane de euro. După ce s-au făcut toate plățile, două evenimente au precipitat lucrurile, împingându-le către situația actuală: problemele Combinatului Siderurgic și succesul lui Marius Stan ca primar al orașului.La privatizarea monstrului comunist din Galați, preluat de Mittal Steel, un gentleman agreement între cumpărător și vânzător prevedea ca indienii să continue finanțarea cluburilor sportive existente în combinat în momentul preluării. Echipei de fotbal i s-a alocat un buget anual de două milioane de euro, suficient ca, alături de banii obținuți din drepturile TV și din vânzarea de jucători, să țină formația în prima ligă. Problemele financiare ale combinatului s-au agravat, iar salariile celor 9.000 de angajați au devenit mai importante decât contractele fotbaliștilor și antrenorilor.Ajuns primar, Stan nu s-a mai putut ocupa de club, pentru a nu ajunge în atenția ANI, și a încercat să găsească un finanțator pentru echipă. Oameni bine informați din fenomen spun că un prieten comun din București i l-a prezentat pe Dan Grigore Adamescu, deja implicat în preluarea controversată a magazinului Unirea, a acțiunilor de la România liberă și a celor de la Astra Asigurări. Afaceristul a fost prezentat în vara lui 2012 francezilor care conduc combinatul: oamenii și-au făcut cruce cu două mâini și l-au dat pe un euro.La câteva luni distanță, în ianuarie 2013, oamenii lui Adamescu - acesta l-a trecut boss, în acte, pe un oarecare Lucian Ciofoaia - mută 4,5 milioane de euro din conturile clubului în cele ale societății de asigurări pe care o conduce și Oțelul intră în derivă: nu mai are antrenor și nici bani.Adamescu - un Secu Boy autentic - și metoda „Lăcusta”Dan Grigore Adamescu a fost scos basma curată de CNSAS, care a comunicat presei că „nu există date sau documente din care să rezulte calitatea de lucrător sau de colaborator al Securității, în sensul legii, al domnului Adamescu Dan Grigore”. Biografia, însă, mult mai vorbăreață decât instituția care l-a albit inclusiv pe Traian Băsescu, spune că Adamescu a fost repartizat, după absolvirea ASE, la ICL Universal-Consignația, societate comunistă care se ocupa inclusiv de aprovizionarea cantinei ICECHIM, instituție condusă de Elena Ceaușescu. Amănuntele sunt furnizate chiar de Adamescu, într-un interviu pentru Adevărul.Ce nu spune colosalul om de afaceri este că Securitatea i-a vegheat drumul prin viață. Care a decurs cam așa: om de afaceri în Germania, în 1980! Imediat după fuga lui Pacepa, în 1978, Securitatea a repopulat celulele din Occident cu oameni noi: Adamescu ar fi fost unul dintre ei. Varianta oficială: primește pașaport pentru o intervenție chirurgicală care nu se putea face în țară. Sănătos și la pungă gros (siguranță financiară obținută, spun surse din SIE, din fondurile Securității), ajunge să conducă o firmă care deținea exclusivitate pentru Europa Centrală și de Vest pentru coloși ca JVC, Panasonic sau Sony.După Revoluție, revine în România: spălat de justiția condusă de Monica Macovei, în dosarul „Astra”, și de CNSAS, în problema colaborării cu Secu, devine șantajabil și îl susține pe față pe Băsescu, prin România Liberă, unde devine acționar majoritar în urma unor manevre dubioase.Ceea ce a făcut Adamescu la Galați, și nu numai, se încadrează în tiparul pe care oamenii acreditați să dea astfel de tunuri denumesc metoda „Lăcusta”. Lovitura de la Oțelul, patru milioane de euro cu unul singur investit, nu este cea mai mare a lui Adamescu, dar s-ar putea să îl coste scump. Marius Stan și USL nu își pot permite ca, prin dispariția Oțelului, să piardă capital electoral important din partea unui întreg județ.Până la închiderea ediției, Dan Adamescu nu a putut fi contactat.Economii ridicole la echipăSocietatea care a preluat Oțelul în toamna anului trecut s-a obligat să asigure 60% din bugetul echipei. Pentru a se reduce cheltuielile, Ciofoaia a luat măsuri care l-ar pune pe gânduri și pe George Copos. Baza Ancora, acolo unde se antrenează grupele de copii și juniori ale clubului, este proprietatea clubului. Trupa lui Ciofoaia vrea întreruperea alimentării cu apă, ceea ce ar duce la deteriorarea gazonului. Masa jucătorilor urmează să nu mai fie asigurată de club din luna aprilie, lună în care competițiile sportive sunt în desfășurare. Prin oraș de vorbește că vânzarea bazei Ancora, o afacere de milioane de euro, este iminentă. În plus, și cota de detergent destinată spălării echipamentului a fost considerată exagerată!Marius Stan: „Sper ca lucrurile să nu rămână așa”O.D.: Domnule Stan, ce se întâmplă la echipă?M.S.: Lucrurile sunt grave. Primăria s-a delimitat de acțiunile celor care au preluat-o. Negocierile s-au derulat între oamenii domnului Adamescu și conducerea Combinatului. Șefii de acolo ne anunțaseră cu un an înainte că nu mai pot da bani la fotbal, și decizia era de înțeles. Am căutat o soluție, dar uitați unde s-a ajuns.O.D.: Poate retrograda Oțelul?M.S.: Dacă lucrurile nu se îndreaptă rapid, este foarte posibil. Din păcate, nu știu foarte multe lucruri despre contractul semnat de Combinat și cei care au preluat echipa. Mi s-a spus că totul este confidențial. Oricum, impactul pe care îl are echipa la oameni este imens. Sper ca lucrurile să nu rămână așa.Ovidiu Drăgane-politic.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted May 14, 2015 Author Share Posted May 14, 2015 Marius Stan acuză acţionariatul Oţelului de devalizare: "Au luat patru milioane de euro, în primele două săptămâni"* Fostul conducător al clubului a prezentat primele contracte de asigurare prin care s-au scos banii din conturile FC Oţelul şi cere anchetarea lui Dan Adamescu pentru devalizareFost director general la FC Oţelul până în vara anului 2012, primarul Marius Stan a reacţionat la unele afirmaţii din presă făcute în ultima perioadă de reprezentanţii clubului. Printre altele, administratorul special Vlad Răpişcă a spus că, în momentul preluării clubului de către actualii acţionarii, în septembrie 2012, în cont mai era suma de 5,5 milioane de euro şi că în anul precedent se cheltuiseră aproximativ 14 milioane de euro."Cei din conducerea clubului au început să spună pe toate canalalele media că Stan a furat banii clubului, astfel că am hotărât să vorbesc, pe documente. Fac un apel la organele de anchetă să verifice tot ce înseamnă Oţelul, pentru mine nu am nicio emoţie. Când echipa retrogradează şi este în prag de desfiinţare, merită mai multă atenţie din partea acestora", a spus Stan.Fostul conducător al clubului a susţinut din nou că a lăsat în club 7,3 milioane de euro: "Este verificabil în extrasul bancar, în 12 iunie 2012, când a trebuit să demisionez, în conturi era această sumă".Stan a explicat în linii mari ce s-a făcut cu restul de bani primiţi de la UEFA, spunând că s-au plătit datorii acumulate în anii anteriori. "Am funcţionat un an fără contractul de sponsorizare de la ArcelorMittal. A trebuit să achităm datorii faţă de oameni care ne-au ajutat să ajungem campioni. Nu pot să nu amintesc două nume pe care nişte ticăloşi au îndrăznit să le ponegrească. Unul din ele este Codoban, impresar de jucători, un colaborator foarte apropiat al clubului, despre care se spune că a încasat milioane de euro de la Oţelul. Acest om şi-a primit banii după ani de zile, iar pe jucătorii pe care el i-a adus s-au încasat milioane de euro. Din echipa cu care am câştigat campionatul, cam trei sferturi erau aduşi de el. Celălalt nume este Radu Călin, pe ai cărui bani clubul a stat în anul în care am câştigat campionatul. Aveam un buget mic, cu care niciodată nu am fi putut deveni campioni, am reuşit pentru că ne-a creditat din banii lui personali, totul pe contracte, se poate verifica uşor”, a declarat Marius Stan.Bani luaţi în numai două săptămâniAcţiunile FC Oţelul au fost preluate la mijlocul lunii septembrie 2012 de către The Nova Group (TNG), companie controlată a omul de afaceri Dan Adamescu, iar în mai puţin de două săptămâni plătea către Astra Asigurări, controlată tot de Adamescu, suma de 4 milioane de euro. Marius Stan a prezentat ieri copii ale acestor contracte de asigurare, despre care spune că reprezintă „o probă indubitabilă a jafului pe care aceşti ticăloşi l-au făcut la acest club”.Este vorba de şase poliţe de asigurare, primele încheiate pe 17 septembrie 2012, la o săptămână de la preluarea clubului, ultimele pe 1 octombrie 2012. „Sunt semnate de Ciofoaia, omul lui Adamescu. Una este de 1 milion de euro, alta de 850.000 de euro, alta de 150.000 de euro. Mai este o poliţă de 989.000 şi încă una de 977.000, iar pentru ca suma să se rotunjească, să iasă 4 milioane, au mai făcut una de 34.000. Asigurări pentru tot lotul echipei. Aceste poliţe pleacă cu număr unic de înregistrare din sistemul naţional al asigurărilor, este ca CNP-ul din cărţile de identitate. Ei bine, aceste serii sunt trecute cu creionul, cu pixul, frauda este evidentă. După aceste poliţe de 4 milioane, au mai urmat în anul următor altele, de încă 1,5 milioane”, a declarat Marius Stan.Cum s-a ajuns la datoria către ANAFÎn urma unui control făcut de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) pe o perioadă lungă de timp, în care clubul a fost condus de Marius Stan, s-a imputat clubului o datorie de aproximativ 5 milioane de euro. Fostul director general al FC Oţelul a spus că în club ar trebui să fie documente care să anuleze această datorie.„Nu am fost inconştient, să acumulez datorii fără să mă bazez pe ceva. În momentul care am revenit la club, în 2005, şi am încheiat convenţii cu jucătorii, de la care a apărut această sumă de plată de 5 milioane de euro, am trimis modelul de convenţie la toate entităţile, la casa de pensii, la sănătate, la şomaj. Am cerut punctul lor de vedere, să ştim dacă în această formă juridică avem de plătit vreo taxă. Răspunsurile au venit negru pe alb, erau în contabilitate. Aceste documente erau toate în arhiva clubului. Cei din club au fost nişte fraieri. Cu ele, în orice instanţă, actul final al controlului făcut de ANAF ar fi rămas fără fond, s-ar fi câştigat fără nicio emoţie”, a mai adăugat Marius Stan.Stan cere anchetă penalăStan a solicitat printr-o declaraţie de presă intervenţia procurilor, spunând că este vorba de devalizarea clubului, care era cel mai bogat din România în acel moment, şi ducerea lui intenţionată spre faliment: „Cei care pot să-i taxeze cu încadrare penală să o facă. Logic ar fi ca procesul prin care s-a declarat insolvenţa să fie anulat, banii furaţi cu pixul să fie repuşi în contul clubului şi societatea readusă la Galaţi. Nu ai cum să declari insolvenţa unei societăţi care cu nici un an în urmă avea 7,3 milioane de euro în cont, bani care au fost mutaţi cu buna ştiinţă a patronului la o altă societate a acestuia”.Totodată, Stan a spus că s-ar implica în redresarea clubului, în anumite condiţii: „Putem încerca o răscumpărare a clubului, cu o condiţie: să cedeze domnul patron echipa, gratuit. Evident, fără datoriile pe care le-au făcut ei”.viata-libera.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted February 22, 2017 Author Share Posted February 22, 2017 Acuzaţii reciproce pe tema falimentării FC Oţelul. Contre dure între Adamescu jr. şi Marius Stan Pe tolo.ro, jurnaliştii Cătălin Tolontan şi Remus Răureanu, de la Gazeta Sporturilor, au publicat punctul de vedere al lui Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, care a deţinut pachetul majoritar de acţiuni la FC Oţelul SA şi a decedat relativ recent, referitor la cauzele care au dus la intrarea clubului în faliment. Adamescu jr. acuză că milioanele de euro încasate din participarea în Liga Campionilor şi nu numai au dispărut din cauza managementului defectuos al lui Marius Stan, fostul director general al FC Oţelul şi apoi primar al municipiul Galaţi. “Toate aceste sume au fost cheltuite rapid de vechea conducere a Fotbal Club Oţelul, respectiv de fostul manager Marius Stan, pe contracte exagerate din punctul de vedere al costurilor, semnate cu furnizori dubioşi aduşi de către acelaşi Marius Stan. De pildă, firme precum International Service şi Tal Oz Deesche Ltd, care au recondiţionat terenuri. De asemenea, au cheltuit banii pe transferuri de fotbalişti cu bonusuri exorbitante şi contracte grase cu impresari, salarii sportivi, pe onorarii plătite (n.r. - 28.643 de euro) către Marius Stan pentru „obligaţia de neconcurenţă” după ce devenise deja primar. De la momentul achiziţiei, septembrie 2012, până la intrarea în insolvenţă, iulie 2013, noul management care a intrat după Marius Stan nu mai a putut salva firma. Mai ales după blocajul financiar instituit de ANAF pe 31 mai 2013”, a declarat Adamescu jr. sursei citate. Acesta a mai adăugat că tatăl său a fost păcălit de Stan să preia clubul. “De fapt, Dan Adamescu a fost împotriva cumpărării clubului, însă dat fiind că Astra Asigurări sponsoriza clubul deja cu doi ani înainte de momentul achiziţiei, s-a lăsat păcălit de Marius Stan. Dan Adamescu a agreat acest pas care ulterior i-a afectat în mod nedrept imaginea, pe când intenţiile îi erau extrem de onorabile”, a mai spus Alexander Adamescu, care este condamnat în România şi se ascunde în străinătate. Stan: “Au falimentat clubul după plecarea mea” Marius Stan a spus că toate acuzaţiile care i se aduc sunt total nefondate. “Mă aşteptam şi din partea Gazetei şi a multor altora, să mă întrebe cum de am reuşit performanţa formidabilă, nu doar pentru oraş, ci pentru toată Moldova. În schimb, de şase ani de zile, de când am câştigat titlul, sunt pus în situaţia, idioată, de a tot da explicaţii despre cum au falimentat unii după mine. Să nu se uite cum au făcut ei acele contracte de asigurare, cam de 5 milioane de euro, cu care au vlăguit clubul. Nu am fost nici măcar patronul echipei, am fost un angajat, am dat socoteală unui consiliu de administraţie, am lăsat 7,3 milioane în cont la un an şi mai bine de funcţionare după câştigarea campionatului, nu după o lună, cum spus unii. Am plătit toate datoriile clubului. Nu dau socoteală nimănui, mai ales unui urmărit internaţional, despre contractele jucătorilor, că am dat mult sau puţin. Ei au adus performanţa, cu managementul asigurat de mine s-a obţinut o performanţă”, ne-a declarat Marius Stan. Acesta a mai precizat că „obligaţia de neconcurenţă” invocată de Adamescu jr. exista în contractul său de când a revenit la Oţelul, în 2005: “Nici nu aveam cum să iau acei bani după ce am devenit primar, cum spune acest personaj, pentru că ar fi fost o infracţiune penală”. Marius Stan a preluat de curând managementul sportiv al echipei Concordia Chiajna, din prima ligă. viata-libera.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts