Jump to content

Adina Plugaru, pictoriţa gălăţeancă bursieră la Veneţia


Recommended Posts

Posted

Adina Plugaru, pictoriţa gălăţeancă bursieră la Veneţia

De la directorul Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, Rudolf Dinu, am aflat că una dintre sarcinile acestei instituţii este găzduirea tinerilor care au câştigat bursa „Nicolae Iorga”, pentru cercetare şi formare postuniversitară şi postdoctorală.

Printre tinerii care s-au au câştigat o asemenea oportunitate se numără şi o gălăţeancă, Adina Plugaru, care şi-a făcut stagiul de cercetare la Veneţia în perioada 2010-2012. Născută la 14 februarie 1983, la Galaţi, România. A absolvit Liceul de Artă “Dimitrie Cuclin” din Galaţi. Între anii 2003-2007 a urmat cursurile Facultăţii de Arte Plastice din cadrul Universităţii de Artă din Bucureşti, secţia pictură, finalizându-şi studiile cu o licenţă intitulată “De la fontă la catifea". A continuat apoi cursurile de masterat în cadrul aceleaşi universităţi. Este autoarea unei expoziţii personale (mai 2007 - UNArte Gallery, Bucureşti, România) şi a participat la mai multe expoziţii de grup (decembrie 2009 - Galeria Căminul Artei, Bucureşti, România; iunie 2009 - Bienala de la Tulcea, România; iulie 2007 - Palatul Mogoşoaia, Bucureşti, Romania; iulie 2002 - Galeria Mon D’art, Galaţi, România). Din august 2009, este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, filiala Bucureşti, secţia pictură. Proiectul pe care l-a finalizat ca bursier „Nicolae Iorga” la Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia se intitulează “O analiză a fragmentului - Structuri clasice oferite de Veneţia”.

Cum se poate obţine această bursă

De la directorul Rudolf Dinu (şi el fost bursier „Nicolae Iorga”) am aflat că, deşi în trecut bursa avea un cuantum destul de generos de aproximativ 800 de euro pe lună, acum nu ajunge la mai mult de 500. Cu toate acestea, tinerii se luptă pentru obţinerea ei, deoarece Veneţia reprezintă o sursă bogată de documentare.
„E destul de greu să trăieşti la Veneţia cu 500 de euro pe lună, noroc că periodic primim ajutoare de acasă. Însă suntem mulţumite pentru faptul că derularea proiectului ne aduce mari satisfacţii”, ne-au declarat cele şase bursiere actuale ale Institutului Cultural de la Veneţia.
Acestea ne-au mai spus că au aflat bursa „Nicolae Iorga” de la alţi tineri care au beneficiat de ea şi aplicaţia se poate trimite destul de uşor accesând site-ul http://www.icr.ro/venetia/.

viata-libera.ro

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.