Jump to content

Gratuități și reduceri în transportul public local


dcp100168

Recommended Posts

Abonamente

Subvenţii pentru transportul public

În şedinţa de mâine, Consiliul Local va avea pe ordinea de zi un proiect de hotărâre privind acordarea de subvenţii societăţii Transurb, pentru asigurarea mai multor categorii: pensionari peste 65 de ani, persoane cu handicap şi alte 3.000 de persoane pensionate pe caz de boală (care beneficiază de gratuitate), precum şi elevi, studenţi şi pensionari cu vârste de până în 65 de ani (care beneficiază de subvenţie în proporţie de 50 la sută).

În total, în acest an, CL a alocat 26 de milioane de lei, contravaloarea a 13.971 de abonamente pentru pensionarii de peste 65 de ani, 897 de abonamente pentru persoanele cu handicap, 134 – pentru veteranii de război şi alte 1.300 de abonamente pentru beneficiarii de venit minim garantat şi persoanele pensionate pe caz de boală. Adică, în Galaţi, avem 16.302 beneficiari de subvenţii pentru transportul public, cam 5,43 la sută din populaţia municipiului.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Cine merge gratis cu autobuzul

* În primul rând, cei cu vârsta de peste 65 de ani * De anul viitor, şi cei cu pensii de până în 350 de lei pe lună vor beneficia de facilităţi *

Dacă până acum aţi aflat mai mult veşti proaste, precum introducerea unei noi taxe, taxa de ecarisaj, sau creşterea taxelor şi impozitelor locale, iată şi o veste bună în legătură cu banii datoraţi statului pentru 2010: se menţin facilităţile acordate în 2009 pentru diverse categorii de persoane care folosesc mijloacele de transport în comun. Aceste facilităţi se aplică atât pensionarilor de peste 65 de ani, cât şi celor cu pensii modice, dar şi elevilor şi studenţilor. Şi în 2010 vor circula gratuit, aşa cum au făcut şi în 2009, penisonarii cu vârsta de peste 65 de ani; aceştia se pot deplasa cu orice mijloc de transport Transurb şi pe orice linie.

O altă facilitate care se menţine se referă la elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, precum şi la celelalte categorii de pensionari. Este vorba despre reducerea cu 50 la sută a preţului abonamentelor pentru aceste categorii.

Ultima, dar şi cea mai importantă facilitate este cea acordată pensionarilor cu pensii mici. Astfel, în 2009, pensionarii cu pensii de până în 300 de lei au beneficiat de abonament gratuit la transportul urban de călători pe o linie. Cum pensiile minime au fost majorate de la 300 la 350 de lei, şi Consiliul Local Galaţi a decis ca această facilitate să se aplice celor cu pensii de până la 350 de lei pe lună. Aceeaşi măsură se aplică şi în cazul pensionarilor de invaliditate care nu beneficiază de facilităţi în baza Legii nr. 448/2006 şi HCL nr. 126/2007.

 

Sprijin pentru defavorizaţii sorţii

* Consilierii locali au fost de acord ca voluntarii şi beneficiarii Cantinei de Ajutor Social să circule gratuit cu autobuzul *

Aleşii locali au fost de acord, în ultima şedinţă din anul 2009, ca administraţia locală să suporte de la bugetul local sumele echivalente unui număr de 200 de abonamente pentru folosirea mijloacelor de transport în comun ale Transurb. Este vorba despre aprobarea cheltuielilor necesare plăţii abonamentelor pentru transportul în comun, pe o linie, pentru 50 de voluntari care se implică în acţiuni sociale, dar şi pentru 150 de beneficiari ai serviciilor sociale acordate de administraţie prin Cantina de Ajutor Social. Cei 50 de voluntari sunt persoane care, împreună cu angajaţii Primăriei se implică în diverse acţiuni sociale: desfăşurarea de anchete sociale, oferirea de servicii comunitare de asistenţă şi îngrijire la domiciliu pentru cei aflaţi în nevoi etc. Prin scutirea cheltuielilor cu transportul, CL Galaţi susţine şi în 2010 acţiunea de voluntariat în plan local. Cât priveşte abonamentele pentru cei 150 de beneficiari ai Cantinei de Ajutor Social, aceştia sunt cetăţeni atât de necăjiţi încât nu ar reuşi să suporte singuri cheltuielile unui drum (dus-întors), în fiecare zi, până în Valea Oraşului, ca să îşi ia mâncarea.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Se reduce abonamentul gratuit pe toate liniile la o singură linie?

Obligat să strângă cureaua în 2011, Consiliul Local Galaţi ar putea diminua facilităţile acordate anumitor categorii de persoane în transportul cu mijloacele Transurb. În anul 2010, persoanele cu vârsta peste 65 de ani au beneficiat de abonamente gratuite pe toate liniile, pensionarii care au înregistrat venituri din pensie sub 350 lei, precum şi pensionari de invaliditate au beneficiat de abonamente gratuite pe o linie, iar celelalte categorii de pensionari, elevii şi studenţii au avut o reducere de 50 la sută la plata abonamentelor, pe toate liniile.

Pe masa aleşilor locali se află câteva proiecte de hotărâre mai puţin generoase. Pentru anul 2011 se are în vedere asigurarea transportului gratuit pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani şi a celor cu venituri mai mici de 350 de lei doar pe o linie. Elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat ar putea beneficia de abonament redus cu 50 la sută pe o linie. Nu ar fi o noutate, În 2004, 2005 şi 2006 acesta era tipul de facilităţi acordate în transportul local.

Motivaţia pentru care administraţia locală renunţă la sistemul aplicat în 2007, 2008, 2009 şi 2010 este preţul prea mare al reducerilor. La nivelul anului 2010 costurile cu abonamentele subvenţionate au fost de 9.862.175 lei, din care 8.580.845 lei numai costul abonamentelor acordate persoanelor cu vârsta peste 65 de ani. La această sumă se adaugă şi facilităţile acordate prin legi speciale altor categorii de persoane (veterani de război şi văduve de război, revoluţionari şi urmaşi de erou-martir, persoane cu handicap grav sau accentuat şi însoţitori sau asistaţi ai acestora, donatori de sânge) în sumă totală de 1.268.700 lei.

 

Link to comment
Share on other sites

Nu inteleg de ce se face abonament gratuit la batrani peste 65 ani ???

La o persoana fara venit, trebuie sa plateasca pret intreg sau un somer.

Deoarece se considera ca persoana aia cu peste 65 ani, a platit toata viata :P. Asta nu mai este valabil si la capitolul Sanatate ;) unde platesti indiferent de varsta :d

Link to comment
Share on other sites

De la anul, pensionarii vor avea mai puţine facilităţi pentru transportul în comun

Pentru a reduce din cheltuieli, de la 1 ianuarie, Primăria a decis să diminueze facilităţile pe mijloacele de transport ale SC Transurb pentru anumite categorii de persoane. Astfel, persoanele cu vârsta peste 65 de ani vor primi abonament gratuit doar pentru o linie de transport şi nu pe toate liniile cum era până acum. Costul abonamentelor acordate pensionarilor, în 2010, a fost de 8.580.845 lei.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/anul-pensionarii-facilitati-transportul-comun_0_394760708.html

Link to comment
Share on other sites

Facilităţi mai puţine în transportul local

Pensionarii trecuţi de 65 de ani mai pot circula gratuit pe toate liniile Transurb doar patru zile. La fel, elevii şi studenţii din învăţământul de stat şi privat beneficiază de reducerea cu 50 la sută a preţului abonamentului pe toate liniile doar până la finele anului. De la 1 ianuarie 2011, se restrânge numărul facilităţilor oferite de societatea locală de transport. Decizia a fost luată la recenta şedinţă a Consiliului Local.

Singurul care s-a împotrivit diminuării facilităţilor acordate în transportul local a fost social-democratul Lucian Podlaţi. Consilierul PSD nu a putut crede că 132.000 de pensionari trecuţi de 65 de ani circulă gratis pe toate liniile Transurb. „Vă duce în eroare Transurbul, vă dă nişte cifre care nu sunt controlabile! Transurb să facă un calcul şi să dea exact cine călătoreşte şi cine nu. Eu nu voi fi de acord cu reducerea facilităţilor, pentru că pensiile sunt mici!”, a spus Podlaţi.

Primarul Dumitru Nicolae i-a replicat că dacă ar fi bani s-ar acorda facilităţi pe toate liniile. „Eu aş fi bucuros să-i tai trei sferturi din buget societăţii Transurb. Noi am introdus toate aceste facilităţi pentru diverse categorii de persoane. Am ajuns în situaţii complicate. Trebuie să mai reparăm şi străzile! Asta e situaţia”, a justificat Nicolae.

Costuri mari

În 2010, costurile cu abonamentele subvenţionate s-au ridicat la 9.862.175 lei, din care 8.580.845 lei reprezintă numai costul abonamentelor acordate persoanelor cu vârsta peste 65 de ani! Acestor cheltuieli li s-au adăugat facilităţile acordate prin legi speciale altor categorii de persoane (veterani de război şi văduvele de război, revoluţionari şi urmaşi de erou-martir, persoane cu handicap grav sau accentuat şi însoţitori sau asistaţi ai acestora, donatori de sânge) în sumă totală de 1.268.700 lei.

Potrivit viceprimarului Nicuşor Ciumacenco, prin limitarea numărului de facilităţi, economia la Transurb ar fi de un milion de euro pe an. De aceea aleşii locali au votat limitarea gratuităţilor şi a reducerilor la o singură linie de transport pentru fiecare categorie de persoane.

Astfel, în 2011, persoanele cu vârsta peste 65 de ani vor beneficia de abonament gratuit doar pe o linie. La fel vor avea şi pensionarii care cumulează venituri din pensie de până la 350 lei pe lună, precum şi pensionarii de invaliditate.

În ceea ce-i priveşte pe elevii şi studenţii, din învăţământul de stat sau particular acreditat ei vor beneficia de reducerea abonamentului cu 50 la sută doar pe o linie.

Documente necesare

Abonamentele vor fi eliberate de SC Transurb SA Galaţi la solicitarea persoanelor interesate. Pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani abonamentul se eliberează pe baza actului de identitate.

În cazul celorlalţi pensionari, este necesar actul de identitate şi cuponul de pensie din luna anterioară pentru care se solicită abonamentul.

Pensionarii de invaliditate vor trebui să prezinte actul de identitate, cuponul de pensie din luna anterioară pentru care se solicită abonamentul şi actele doveditoare privind încadrarea într-un grad de invaliditate.

Elevii şi studenţii vor primi abonamentul redus pe baza actului de identitate şi a adeverinţei din care să rezulte că sunt elevi sau studenţi ai unei instituţii de învăţământ acreditate din municipiul Galaţi.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Deşi au anumite facilităţi la transport, pensionarii circulă tot cum vor ei

Directorul general al Transurb, Genica Totolici, atrage atenţia pensionarilor gălăţeni care au dreptul de a circula gratuit cu mijloacele de transport ale societăţii să fie atenţi pe ce traseu călătoresc. Semnalul de alarmă al directorului Transurb vine după ce s-au constatat multe situaţii în care pensionarii călătoreau pe trasee pe care nu aveau dreptul să circule. „Până la începutul acestui an pensionarii cu vârsta de peste 65 de ani puteau circula gratuit, pe baza abonamentului primit, pe toate mijloacele de transport ale Transurb. Începând din acest an, Consiliul Local a dat o hotărâre care prevede faptul că aceşti pensionari pot primi abonament pentru a circula gratuit doar pe un singur traseu. S-a constatat, însă, că acest lucru nu prea se respectă de către unii pensionari, care sunt descoperiţi circulând în mod fraudulos pe mijloace de transport de pe alte trasee. Vreau să readuc aminte pensionarilor că au posibilitatea să se prezinte la ghişeele Transurb şi să solicite modificarea abonamentului, în sensul că, dacă au abonament pe o anumită linie, pot cere să beneficieze de facilitatea de a călători gratuit pe o altă linie, dacă doresc acest lucru”, ne-a declarat directorul Transurb.

Numărul pensionarilor care beneficiază de facilităţi la transportul public, respectiv au abonamente, este în jur de 11.000, numărul fiind asemănător cu cel de anul trecut. Directorul general al Transurb susţine că mai sunt pensionari care spun controlorilor că şi-au uitat abonamentele acasă atunci când sunt prinşi pe picior greşit, deşi în realitate nu deţin niciun abonament. „Tot ceea ce trebuie să facă dânşii este să se prezinte la unul dintre ghişeele Transurb, unde pot solicita primirea acestui abonament”, spune Genica Totolici, adăugând că nu se poate spune că ar exista trasee preferate ale pensionarilor, aceştia circulând totuşi cu precădere spre Piaţa Ruşilor, la Grădina Publică sau pe Faleza Dunării.

http://www.monitoruldegalati.ro/comunitate/pensionarii-au-anumite-facilitati-la-transport-dar-fac-tot-cum-vor-ei-4350.html

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

O familie de bătrânei din Galaţi şi-au scos legitimaţii pe aproape toate rutele din municipiu

Situaţie hilară în transportul public din Galaţi. Zamfira Mărunţelu (72 de ani) şi Nicolae Mărunţelu (73 de ani) şi-au scos împreună nu mai puţin de 11 legitimaţii de călătorie pe principalele trasee din Galaţi, chiar dacă nu aveau ce să facă cu ele.

Nicolae Mărunţelu a mers pe la toate ghişeele aparţinând societăţii de transport public local, SC Transurb, şi a profitat de faptul că nu există la acest nivel o evidenţă informatizată pentru a scoate câte două sau chiar trei legitimaţii de călătorie pe traseele 11, 39, 32, 42 şi 15.

S-a ajuns astfel în situaţia ca Nicolae Mărunţelu să deţină şapte legitimaţii de călătorie, iar soţia sa patru.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

a profitat de faptul că nu există la acest nivel o evidenţă informatizată

Foarte tare.

In realitate, Transurb-ul nu a pierdut nimic... Practic - nu stiu daca a facut-o, inclin sa cred ca nu - ar fi putut incasa de sapte, respectiv patru ori subventia cuvenita. Banuiesc, totusi, ca "jmecheria" "celor cu par alb", celor pe care, atunci cand "nu-i avem", trebuie "sa-i cumparam" etc., etc. a iesit la iveala tocmai la centralizarea asta.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Pensionarii vor circula din nou gratis pe liniile Transurb

Consiliul local a decis ca gălăţenii cu vârsta peste 65 de ani să beneficieze în anul 2012 de abonament gratuit pe toate liniile de transport ale Transurb, aşa cum s-a întâmplat şi înanii 2007, 2008, 2009 şi 2010. În anul care tocmai se încheie, persoanele trecute de 65 de ani nu au avut gratuitate decât pe o singură linie, reducerea facilităţii fiind pusă de autorităţi pe seama crizei financiare. Aleşii au decis să revină la această înlesnire totală pentru că, deloc întâmplător, anul care vine este unul electoral.

În schimb, pensionarii sub 65 de ani care cumulează venituri din pensie de până la 350 lei/lună, vor avea la fel ca în 2011, abonament gratuit pe o singură linie.

Elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, precum şi pentru celelalte categorii de pensionari care nu se încadrează în categoriile de mai sus vor beneficia, la fel ca în acest an, de o reducere cu 50 la sută a abonamentului pe o singură linie.

Cât costă?

Potrivit SC Transurb SA Galaţi de facilităţile în transport au beneficiat în medie, pe lună, în cursul acestui an, 20.314 persoane cu vârsta peste 65 de ani, 174 de pensionari cu pensia de până la 350 lei/lună, 818 pensionari cu invaliditate, 2.081 alte categorii de pensionari şi 4.830 de elevi şi studenţi. Valoarea facilităţilor pentru toate aceste categorii de persoane se ridică la 11.901.240 de lei, din care nu mai puţin de 9,7 milioane înseamnă doar abonamentul pe o linie pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani.

În plus, au mai beneficiat de abonamente gratuite sau cu tarif redus şi alte categorii de gălăţeni, înlesnirile acordate ridicând factura plătită de la bugetul local: revoluţionari – 137.840 de lei, veteranii –148.400 de lei, donatori de sânge – 7.180 de lei şi voluntari şi beneficiari ai cantinei de ajutor social - 19.720 de lei.

Conform autorităţilor, suma necesară pentru acoperirea facilităţilor acordate în anul 2011 la transportul public local de persoane pentru categoriile de persoane care beneficiază de aceste drepturi prin legi speciale şi pentru categoriile de persoane stabilite prin hotărâri ale consiliului local este de 12.194.660 lei. În aceste condiţii, pe baza numărului de abonamente acordate în anul 2011 şi a tarifelor aprobate, autorităţile au ajuns la concluzia că suma care trebuie alocată suplimentar în anul 2012 este de 9.750.720 lei.

Documente necesare

Abonamentele vor fi eliberate de SC Transurb SA Galaţi, la solicitarea persoanelor îndreptăţite, pe baza unor documente. Persoanele cu vârsta peste 65 de ani au nevoie pentru a intra în posesia gratuităţii pe toate liniile doar de actul de identitate. Restul pensionarilor vor trebui să prezinte actul de identitate şi cuponul de pensie din luna anterioară pentru care se solicită abonamentul.

Pensionarii de invaliditate vor prezenta actul de identitate, cuponul de pensie din luna anterioară pentru care se solicită abonamentul şi actele doveditoare privind încadrarea într-un grad de invaliditate. În cazul elevilor şi studenţilor, actul de identitate şi adeverinţa din care să rezulte că sunt elevi sau studenţi ai unei instituţii de învăţământ acreditate din municipiul Galaţi sunt suficiente pentru a obţine reducerea de 50 la sută a abonamentului pe o linie de transport.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Prima coadă din 2012! Pensionarii fac rând la abonamente Transurb

49141828fa7c064dceee27a9df4afddd_L.jpg

Nici nu începuse bine anul şi gălăţenii găsiseră un motiv pentru stat la coadă: abonamentele Transurb. La punctul de vânzare de lângă Tribunal era deja înghesuială la primele ore ale dimineţii, semn că pentru unii dintre gălăţeni, mai ales vârstnicii beneficiari de gratuităţi sau reduceri, asigurarea legitimaţiei de transport era, în ciuda frigului pătrunzător ce trebuia îndurat, o chestiune vitală.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Nu inteleg un lucru. In Galati toate chioscurile care dau bilete dau si abonamente oricand. Nu e ca in Braila unde e un singur chiosc pentru abonamente in tot orasul. Nu inteleg deci rostul acestor cozi in Galati cand poti sa iti iei abonament de oriunde, oricand.

Link to comment
Share on other sites

Năvală pentru un abonament Transurb

Deşi au la dispoziţie o lună pentru a-şi ridica abonamentele gratuite de transport public şi deşi pot face acest lucru zilnic, între orele 5.30 şi 22.00, pensionarii gălăţeni se îmbulzesc la primele ore ale dimineţii la cele 7 casierii ale Transurb amplasate în diferite zone ale oraşului. Cozile de la supermarketuri, unde pensionarii aşteptau cu noaptea în cap pentru a putea cumpăra un produs la preţ de promoţie, s-au mutat la acest început de an la cele 7 casierii ale societăţii de transport public urban.

Deşi programul de funcţionare al casieriilor este cuprins între orele 5.30 şi 22.00, deci ar fi destul timp pentru eliberarea unui abonament gratuit de deplasare pe toate liniile de transport public în comun ale Transurb, casieriile sunt asaltate doar în primele ore ale dimineţii de către pensionari. Care preferă, în mod paradoxal, să stea ore întregi la coadă pentru a li se elibera un abonament, în loc să se prezinte la casierie după amiaza, când foarte puţine persoane mai pot fi văzute aşteptând să li se elibereze un abonament.

„Am suplimentat numărul de persoane care eliberează abonamentele de transport în comun pe mijloacele de transport ale Transurb, programul de funcţionare al casieriilor este zilnic între orele 5.30 şi 22.00, iar abonamentele gratuite se pot elibera toată luna ianuarie. Aglomeraţia este mare la primele ore ale zilei, când se formează cozi alcătuite mai ales din pensionari care doresc să li se elibereze abonamentul gratuit pe toate mijloacele de transport public în comun ale Transurb”, ne-a declarat directorul general al societăţii, Genica Totolici.

Potrivit aceleiaşi surse, 16.000 de pensionari gălăţeni cu vârsta de peste 65 de ani ar beneficia de abonamente gratuite de transport pe toate mijloacele Transurb, după ce anul trecut au beneficiat de facilitatea de a circula gratuit doar pe o singură linie de transport, la alegerea lor. Directorul general al Transurb ne-a mai declarat că şi elevii sau studenţii sunt printre cei care îşi cumpără abonamente de transport pe diferite mijloace ale Transurb la preţuri reduse, aşa cum a fost stabilit de Consiliul Local.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

asemenea discriminari duc la tensiuni sociale...si rezultate curioase (pentru politicieni) in alegeri.

16.000 * 1.5 lei libetul = ?!?!? la o singura calatorie. Daca inmultim cu 3 (ca sa alegem doar trei trasee, care sa strabata orasul - 102 + 11 + 39)....rezulta o mare economie in bugetul transurb. Economie care va fi suportata de bugetul Consiliului Local - implicit din impozitul pe autoturismul meu, pe care tocmai mi l-ati majorat cu 5%....

Asa este domnilor consilieri?!?!?! :YMPARTY:

Link to comment
Share on other sites

Mai interesant e ca, daca esti angajat pe undeva, cu 7-8-900 lei/luna nu beneficiezi de nicio facilitate. Sau ma insel?

Poti sa ai si salar de 300 lei sau nici un venit si tot nu iti da nici 50% reducere si la someri la fel...

Si cand vezi tot bosorogi ies in strada, ar fi bine ca multi dintre noi sa nu mai scoata bilet, dar nimeni un fel de greva, dar nu prea ai cu cine...

Bosorogi au drepturi ca ei voteaza cine este la putere, nu tineretul care nici nu se duce la vot.

Edited by cosx25
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Abonamente Transurb la jumătate de preţ pentru şomeri

Aleşii locali au decis să lungească lista şi aşa lungă a categoriilor de persoane care beneficiază de facilităţi în transportul local de persoane efectuat de SC Transurb. Prin votul Consiliului Local, şomerii indemnizaţi, cu domiciliul stabil în municipiul Galaţi, vor putea beneficia, pe baza actului de identitate şi a carnetului de evidenţă vizat de AJOFM Galaţi de abonament la jumătate de preţ, pe o singură linie. La încetarea plăţii indemnizaţiei de şomaj, abonamentele de transport aflate în termen de valabilitate se restituie.

Potrivit raportului de specialitate al hotărârii, valoarea estimată a facilităţilor pentru aceste categorii de persoane este de 569.200 lei (10 luni) şi a fost determinată pe baza informaţiilor puse la dispoziţie de AJOFM Galaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Gratuităţi şi reduceri Transurb, încă două luni

Potrivit surselor noastre, marţea trecută a avut loc o nouă şedinţă de îndată, a treia din acest mandat, potrivit numărătorii noastre (asta dacă n-am ratat niciuna!). Şi dacă rectificarea bugetului sau aprobarea contului de execuţie al bugetului la finele trimestrului al IV-lea 2012 pot justifica o şedinţă de îndată, pentru că banii nu aşteaptă, nu înţelegem de ce menţinerea facilităţilor în transportul de persoane asigurat de Transurb era o „urgenţă”.

Conform hotărârii care a ajuns pe masa consilierilor, vor fi menţinute până la data de 28 februarie 2013 facilităţile acordate unor categorii de persoane la transportul public local realizat cu mijlocele de transport ale SC Transurb SA Galaţi. Astfel, persoanele cu vârsta peste 65 de ani vor beneficia de abonament gratuit pe toate liniile, pensionarii cu pensia de până la 350 de lei pe lună şi pensionarii de invaliditate vor avea abonament gratuit pe o linie, iar elevii, studenţii, pensionari cu venituri din pensie mai mari de 350 de lei pe lună şi şomeri indemnizaţi - abonament pe o linie cu tarif redus cu 50 la sută.

De asemenea, vor fi suportate de la bugetul local până la data de 28 februarie 2013 cheltuielile cu plata abonamentelor lunare pentru 80 de beneficiari ai Cantinei de Ajutor Social şi pentru cei 50 de voluntarii care sprijină activitatea de acordare a serviciilor de asistenţă socială. Potrivit deciziei aleşilor, facilităţile vor fi menţinute „până la definitivarea sumelor care se vor aloca în anul 2013 pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi pentru acordarea de facilităţi la transportul public local de călători”. „În funcţie de sumele care vor fi prevăzute în bugetul pe anul 2013 cu această destinaţie, facilităţile vor fi menţinute până la sfârşitul anului sau vor fi modificate corespunzător”, se arată în documentele care însoţesc hotărârea.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.