Jump to content

Scrisul de mână va deveni materie opţională în şcoli

dcp100168

Recommended Posts

Scrisul de mână va deveni materie opţională în şcoli

In 45 de state americane scrisul de mana va deveni de anul viitor materie optionala in scoli. Aceleasi state au decis ca in locul caligrafiei elevii sa studieze ca disciplina scolara - Word-ul.
In Marea Britanie, 40% dintre persoanele participante la un sondaj de opinie au declarat ca nu au mai scris nimic de mana de mai bine de 6 luni.
In aceste conditii, ce se intampla daca nu vom mai invata sa scriem - intreaba publicatia franceza Le Point intr-un material pe aceasta tema care a fost preluat de RFI. RFI noteaza ca printre argumentele celor care sustin ca scrisul de mana nu mai trebuie invatat in scoala se numara "pericolul de moarte". "Circa 7.000 de americani ar fi murit pentru ca au fost incapabili sa citeasca reteta scrisa urat de catre medicul lor", potrivit RFI care citeaza analiza franceza. Al doilea argument reprezinta o comparatie: asa cum calaria a fost secole intregi o necesitate si astazi s-a transformat intr-un sport, si scrisul de mana are istoria lui, dar transmiterea efectiva a informatiilor nu se mai face decat rar prin scrisori, cel mai adesea fiind prin e-mailuri sau sms-uri. Al treilea argument se refera la faptul ca scrisul de mana este prea diversificat si cere multe eforturi din partea cititorului pentru a-l descifra.

Stefan Vlaston: E distanta mare intre noi si America
"In opinia mea nu am ajuns in faza in care sa alegem. Scrisul de mana ramane in continuare important mai ales ca cred ca si in instanta declaratiile olografe nu le pot inlocui pe cele de calculator. E o distanta mare intre noi si America si nu cred ca vom ajunge in urmatorii 10-15 ani sa optam", sustine Stefan Vlaston, presedintele Asociatiei Edu CER. Potrivit lui Vlaston, "scrisul pana la urma demonstreaza o trasatura a personalitatii. E intr-adevar o problema importanta, dar din fericire Romania nu e America sa aleaga. Ce procent dintre romani poate inlocui scrisul de mana cu calculatorul sa isi completeze la Fisc o declaratie sau la primarie sa faca o cerere? Iar cererile facute la institutiile statului cred ca in proportie de 70% sunt de mana pentru ca oamenii nu au resurse logistice".
hotnews.ro

Pai pericolul de moarte s-ar elimina daca medicii ar fi fortati sa scrie electronic reteta. Asa nu va mai exista scris urat si scrisul medicului poate fi citit de orice farmacist in mod corect. 

Sustin WORD-ul in locul caligrafiei. 

"Circa 7.000 de americani ar fi murit pentru ca au fost incapabili sa citeasca reteta scrisa urat de catre medicul lor" - rar mi-a fost dat să citesc prostie mai mare într-un articol cu pretenții.

completare: propun powerpoint-ul în locul word-ului, că E CU mai multe poze.

Edited by gabi

Știați că...

Gestul de a uni degetul mare cu degetul arătător e un gest exclusiv uman? Pentru a mișca degetul mare, creierul solicită mai mulți neuroni decât pentru a controla mișcările pieptului sau ale gâtului.

In Anglia, loc de 2 degete tre` sa ridice mainile in semnul Ok.. in Franta nu mai exista "mama" si "tata", ci "parinte 1" si "parinte 2", iar in SUA vor sa elimine scrisul de mana. Daca nici astea 3 tarile nu sunt modele de civilizatie pentru Romania in ochii bravilor nostri politicieni, ce alte semnale mai clare de atat ne trebuiesc pentru a ne da seama ca cineva ne vrea dobitoci si ignoranti, oriunde ne-am afla pe planeta asta? :)