Jump to content

Stupidităţi electorale gălăţene


dcp100168

Recommended Posts

Stupidităţi electorale

* Politicienii din Galati amuza electoratul cu sloganuri de genul "Voteaza Lenuta Munteanu – Harnic si competent!" sau amplasandu-si afisele prin copaci si gogoserii.

Degringolada din actuala campanie electorala este evidenta, pentru ca in lipsa unor oferte electorale serioase sau cel putin credibile si a unor dezbateri responsabile despre prioritatile fiecarei localitati, timpii TV fiind irositi pe taifasuri in care candidatii spun vrute si nevrute dar numai ce ar vrea sa auda electoratul nu, organizatiile galatene ale partidelor incearca sa castige voturile alegatorilor prin "picatura chinezeasca", adica printr-un cat mai raspandit afisaj electoral. Zi si noapte, membrii de partid sau "lipitorii de afise" tocmiti "la negru", muncesc din greu, iar cum ordinul este ca imaginea candidatilor sa apara peste tot, asa se si intampla. Unii nici nu mai au timp sa socoteasca daca mesajul este bine pus in valoare sau daca amplasarea unui material electoral nu lasa loc la interpretari contrare mesajului. PSD a reusit performanta de a-i descumpani pe satenii din Foltesti, impanzind comuna cu banere cu sloganul "Voteaza Lenuta Munteanu – Harnic si competent!". Probabil ca bannerele au fost trimise de la Bucuresti, iar sloganul "Harnic si competent!" a fost gandit pentru majoritatea cazurilor, in care candidatii PSD sunt barbati. Dar la Foltesti s-a nimerit sa candideze o doamna si, desi bannerul a fost completat cu (pre)numele si fotografia candidatei, membrii staff-ului de campanie de la Galati nu si-au dat silinta sa acorde sloganul cu sexul candidatei. Asa ca adversarii au toate motivele sa chicoteasca pe seama acestei erori a echipei PSD.

La capitolul "afisul potrivit la locul nepotrivit", trebuie sa remarcam un mini-banner al candidatului PC la Primaria Galati, Razvan Avram, care a fost lipit chiar in continuarea firmei unei celebre "Gogoserii" de pe strada Lahovary. Cum eticheta cel mai des pusa promisiunilor electorale ale politicienilor este ca sunt "gogosi", evident ca mesajul subliminal devine "Vreti gogosi? Va da PC!" si se pune intrebarea daca cel care a instalat bannerul acolo ii este candidatului PC prieten sau adversar.

Asemenea amplasari nepotrivite li se intampla celor de la PC si la Frumusita si Stoicani, unde conservatorii locali au amplasat materialele electorale cu predilectie prin copaci. S-ar putea spune ca "sunt in pom"!

La intrarea in comuna Vanatori, am intalnit si "stalpul infamiei" electorale. Este un stalp al Electricii, care pe langa functia de suport al iluminatului public are o mare importanta si pentru marketingul comunal, pentru ca de aici afla omul tot ce se mai vinde prin comuna: un intravilan de 900 mp, balast, nisip. De cateva zile, au aparut la "vanzari" si ofertele principalilor candidati la Primaria Vanatori. Afisele nu au fost puse peste biletele cu vanzari-cumparari, probabil ca sa nu supere "mediile de afaceri" din comuna. Afisul de baza este al primaritei Sicuta Murgu, care a migrat de la PDL la PNL. O astfel de campanie, prea intensa ca sa mai poata fi tinuta sub control si din aceasta cauza si amuzanta, s-ar putea sa determine electoratul ca in Duminica Orbului sa prefere amuzamentul la iarba verde, in locul escalei la sectiile de votare.

http://www.romanialibera.ro/a125081/stu ... orale.html

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.