Jump to content

Se reînfiinţează Daciada


dcp100168

Recommended Posts

Se reînfiinţează Daciada

* Ministerul Tineretului si Sportului a pregatit proiectul
Ministrul Tineretului si Sportului, Nicolae Banicioiu, a anuntat, joi, intr-o conferinta de presa, ca institutia pe care o conduce pregateste reinfiintarea Daciadei, competitie sportiva destinata tinerilor, care se organiza inainte de 1989, scrie Mediafax. "Vom incuraja cat mai multe competitii scolare si vom merge pana la a reface competitiile scolare. Poate nu copiind modelul de dinainte de 1989, dar era un model la care ne uitam cu nostalgie. Nu stiu daca se va numi Daciada, dar va fi ceva in genul acela. Toti scolarii, toti tinerii care vor face sport vor avea astfel si cadru de manifestare si locuri de manifestare. Si sunt bucuros sa va anunt ca din toamna vom asista la reluarea unei traditii bune a sportului scolar si de tineret pe care Romania l-a avut pana nu de mult. In afara de faptul ca astfel largim baza de selectie a federatiilor, scopul nostru este acela de a convinge tinerii sa faca miscare", a spus ministrul.
Nicolae Banicioiu si ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, iau in calcul atat dublarea orelor de educatie fizica din scoli, cat si crearea a doua ore pe saptamana dedicate competitiilor sportive interscolare. "Gandim o formula cu dublarea orelor de educatie fizica si sport si in paralel inca doua ore de competitii sportive. Asta este formula in momentul de fata tocmai pentru a incuraja tinerii sa participe la competitii interscolare. Astfel ca la finalul saptamanii un copil sa aiba patru ore de miscare, dar sa stimulam si spiritul competitiei. Sunt foarte multe tari care au acest model functional", a adaugat Banicioiu.
In cadrul aceleiasi conferinte de presa, Pricopie a declarat ca ordinul ministrului cu noile planuri cadru privind dublarea numarului de ore de educatie fizica si sport va fi semnat cel mai tarziu luni. "Noi, cei de la minister, suntem obligati sa actionam imediat. Iar prima masura este dublarea numarului orelor de miscare in grupa de varsta corespunzatoare clasei pregatitoare I-IV. Ordinul de ministru privind noile planuri cadru va fi probabil semnat, luni, cel tarziu. Apoi am anuntat ca vom dubla numarul de ore de educatie fizica si sport la clasele V-VIII, respectiv IX-XII. Totusi, o astfel de masura nu este usor de realizat. Au existat critici, iar una dintre acestea e legata de infrastructura, care este insuficient dezvoltata la nivelul scolilor. Dar la un moment dat trebuie transmis un semnal. Guvernul a decis sa investeasca in sport si acesta este un semnal si pentru autoritatile locale si catre Ministerul Educatiei", a afirmat ministrul.
El a adaugat ca noile masuri in ceea ce priveste numarul de ore de educatie fizica si sport se vor aplica incepand cu 15 septembrie 2013. "Intotdeauna a existat un numar de ore standard pentru toate scolile si un numar de ore la dispozitia scolilor. In cazul de fata am crescut usor numarul de ore pentru grupa respectiva clasei pregatitoare I-IV si am redus putin numarul de ore aflat la dispozitia scolii. Practic am facut loc acestor ore suplimentare de miscare fara sa bulversam structura de ansamblu a programelor cadru. In ceea ce priveste clasele V-VIII si IX-XII, trebuie sa spun ca acolo unde sunt clase care au o ora de educatie fizica si sport si aici automat vor fi doua din toamna. Dupa care, in functie de disponibilitatea de spatii, de profesori, gradual vom creste din clasa a V-a la a VIII-a si dintr-a IX-a la XII-a. Ca sa sintetizez, primele masuri vor fi incepand cu 15 septembrie anul acesta", a precizat Remus Pricopie.

hotnews.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.