dcp100168 Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 Liderul PC Galaţi l-a numit nemernic pe Florin Anghel, iar pe susţinătorii acestuia huliganiLiderul PC Galaţi, Eugen Durbacă, a declarat, miercuri, pentru NewsIn că liderul PC Prahova, Florin Anghel, este "nemernic", iar susţinătorii acestuia formează "o trupă de huligani", afirmaţia fiind o replică la anunţul lui Anghel că a depus contestaţie în privinţa alegerilor de la Congres. Eugen Durbacă a afirmat că scrutinul pentru alegerea noului preşedinte PC, organizat în cadrul Congresului Extraordinar de la sfârşitul săptămânii trecute, a fost corect şi că nu există niciun motiv ca rezultatul votului să fie contestat, aşa cum a procedat marele învins, prahoveanul Florin Anghel. Durbacă a menţionat că, prin depunerea acestei contestaţii, Florin Anghel demonstrează încă o dată că este neserios, incorect şi nemernic. Liderul conservatorilor gălăţeni a şi amintit două evenimente discutabile în care Anghel ar fi fost implicat: o dispută internă privind banii partidului şi o tentativă de fraudă a alegerilor de la Congres. "El (Florin Anghel - n.r.) avea pregătiţi oamenii lui cu legitimaţii din alea în piept. Mie nu mi-a dat drumul la 50 de oameni. Am adus eu 50 de oameni în plus să am de rezervă. La mine n-a dat drumul. El a venit cu vreo sută de oameni în plus, dar avea organizat că, împreună cu secretarul general şi nu ştiu mai care, au tipărit în plus ecusoane şi avea ecusoane în buzunare şi dădea la fiecare ecuson şi mie mi-au rămas 50 de oameni afară. Adică el vorbeşte... El nu-i un om corect. Eu de-asta nu l-am votat. Nu-i un om corect. Pe urmă, banii care s-au repartizat în luna decembrie pe partide, el şi-a luat 50% din banii partidului. Adică nu-i om serios. Eu l-am spus la cei de la Prahova. Păi cei de la Prahova n-au avut curajul să-mi spună mie nimic. Le-am spus: e un nemernic. De ce-i nemernic? Uite, domnule, de ce-i nemernic. A, domnu' Durbacă, s-au luat de mine. Bine, s-au luat, dar a avut curajul vreunul să-mi spună ceva? Am coborât acolo singur. Am înţeles că pe unii i-au îmbrâncit ăia de la Prahova. De mine nu s-a legat nimeni. Ce să îmbrâncească, ce să facă? N-a fost corect", a declarat liderul PC Galaţi. Eugen Durbacă i-a criticat şi pe susţinători lui Florin Anghel, numindu-i huligani. "Păi ce, a venit acolo cu o trupă de huligani care înjurau, vorbeau urât. Adică ce, suntem... Exact ca-n Caragiale. Dar nici chiar aşa", a spus Durbacă.Florin Anghel a anunţat că a depus contestaţie împotriva rezultatului alegerilor de la congres, invocând, printre altele, neorganizarea celui de-al doilea tur de scrutin. Preşedintele organizaţiei gălăţene a Partidului Conservator a precizat, însă, că cel puţin în această privinţă contestaţia lui Anghel este nefondată. "Turul al doilea nici nu mai trebuie să se organizeze după statutul vechi, că noi am ţinut astea (alegerile - n.r.) după statutul vechi. Statutul nou intră în vigoare după nu ştiu cât timp de la Congres. În statutul vechi spunea cine ia cele mai multe voturi", a declarat Eugen Durbacă.Deputatul Daniela Popa a fost aleasă duminică preşedinte al PC, în urma congresului extraordinar, cu 570 de voturi pentru, şi 642 voturi împotrivă,la o distanţă de 13 voturi de Florin Anghel, votul la limită fiind contestat de adepţii contracandidatului său nemulţumiţi că nu s-a organizat turul doi. Congresul PC s-a soldat cu un scandal, după ce reprezentanţii filialei Prahova au protestat vehement la anunţarea rezultatelor pentru preşedinţia partidului. Contestatarii sunt, la rândul lor, subiectul unei sesizări la Comisia de etică, depusă de secretarul general al conservatorilor, Codruţ Şereş. Purtătorul de cuvânt al PC, Bogdan Ciucă, sublinia marţi că motivul întrunirii Comisiei de etică nu este pentru "a da sancţiuni spectaculoase, ci pentru a discuta cu cei implicaţi".Florin Anghel a declarat miercuri pentru corespondentul NewsIn că sancţiunile sunt doar cele cuprinse în statutul partidului, dar – spune preşedintele PC Prahova – "nu mai suntem înainte de ‘89, când cine ridica glasul era împuşcat". "Mi-e greu să cred că doamna Popa ar putea recurge la măsuri opresive, mai ales că nu sunt un simplu membru de partid care să poată fi distrus cu uşurinţă", a subliniat Anghel.Proaspăta conducere a PC a pledat marţi pentru noul preşedinte Daniela Popa şi a subliniat că decizia congresului este suverană, iar desemnarea deputatei în fruntea partidului nu poate fi contestată de membrii conservatori. Bogdan Ciucă, purtătorul de cuvânt al partidului, a arătat că raportul comsiei de validare a fost asumat de întregul congres, iar din punct de vedere procedural, "cazul este închis".http://www.newsin.ro/gala%c5%a3i-durbac ... &hid=media
dcp100168 Posted February 1, 2008 Author Posted February 1, 2008 Anghel contraatacăMembrii filialei Prahova a Partidului Conservator în acuză pe liderul filialei Galaţi, Eugen Durbacă, de faptul că a susţinut "frenetic" candidatura Danielei Popa la preşedinţia partidului şi că a condus lucrările Congresului "într-o manieră făţiş pro" candidatura acesteia. Filiala Prahova a PC a dat vineri publicităţii un comunicat în care susţinătorii lui Florian Anghel dau o replică preşedintelui PC Galaţi, Eugen Durbacă, în urma afirmaţiilor acestuia potrivit cărora Anghel este "nemernic", iar susţinătorii acestuia sunt "o trupă de huligani". "Vrem să îi amintim liderului Partidului Conservator Galaţi, Durbacă, că aşa zisa «trupă de huligani» reprezintă mai bine de jumătate din delegaţii prezenţi la Congres, în consecinţă, Durbacă a catalogat cel puţin jumătate din Partidul Conservator ca «huligani» şi pe un preşedinte de filială ca fiind «nemernic». Suntem convinşi că membrii Comisiei de Etică, Petiţii şi Litigii a Partidului Conservator se vor autosesiza în privinţa acestor declaraţii", se arată în comunicatul PC Prahova. PC Prahova menţionează că la Congres mai bine de jumătate din delegaţi, conservatori din mai multe filiale judeţene, inclusiv votanţi ai Danielei Popa, au protestat nu pentru faptul că Florian Anghel nu a fost ales preşedinte, ci "au protestat faţă de încălcarea unor valori precum respectul faţă de lege, în cazul de faţă Statutul", precizând că această încălcare este "un fapt regretabil, care aduce un prejudiciu grav de imagine Partidului Conservator".
Recommended Posts