Jump to content

Recommended Posts

Posted

Adeverinţele de asigurat vor veni prin email

Pentru a elimina eternele cozi la ghişeele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, la care aşteaptă, ore întregi, gălăţenii, să li se elibereze adeverinţa care le atestă calitatea de asigurat, noua preşedintă a acestei instituţii, Elena Vrabie, intenţionează să introducă procedura de lucru în sistem electronic.

„Dacă o persoană ajunge la spital, să spunem, primul lucru este ca cei din spital să verifice datele în SIUI (Sistemul Informatic Unic Integrat), iar apoi, dacă sunt probleme, să ne transmită nouă, pe email, CNP-ul pacientului, iar noi vom trimite tot pe email sau pe fax adeverinţa de asigurat. Acelaşi lucru îl poate face şi o persoană fizică autorizată sau altă persoană care are nevoie de adeverinţă de asigurat, să ne facă această solicitare pe email. Pentru medicii de familie, la fel, ei ne pot cere adeverinţele pe email - în cazul angajaţilor sau al pensionarilor - iar noi le putem trimite tot pe email, sau ei pot ridica aceste adeverinţe atunci când vin la CJAS să ne transmită situaţiile sau facturile. Adresa de email este evidenta@casgl.ro”, a spus Elena Vrabie, adăugând că „nu este normal să stai pe ploaie, pe frig afară, că oamenii vin pe la ora 5.00-6.00 şi abia la 7.00 se deschide casa. Consider că este foarte greu să ajungi de la Cerţeşti sau Bereşti Meria până la Galaţi, ca să iei această adeverinţă, când peste tot dispunem de sistem informatizat, deci nu mai e normal să se stea la aceste cozi”.

Potrivit preşedintei CJAS, media zilnică a celor care vin la Casă pentru a primi adeverinţă este şi de 60 de persoane. Deocamdată, sistemul  nu este operaţional, dar va fi în cel mai scurt timp, a precizat Elena Vrabie, spunând că deocamdată s-a luat legătura doar cu Spitalul de Boli Infecţioase, dar în următoarele zile se va lua legătura şi cu celelalte unităţi sanitare. Cât priveşte medicii de familie, ei vor avea o întâlnire la CJAS vineri, când vor fi puşi la curent cu această nouă modalitate de lucru.

Zecile de gălăţeni care stau la coadă la CJAS pentru adeverinţe cred că ideea este bună, dar mulţi au dubii că ea va şi funcţiona: „Eu mă chinui de trei zile să primesc adeverinţa prin internet, am cerut asta pe mail şi nu am primit niciun răspuns. Nu pot să intru în concediu medical, deşi am ieşit din spital, căci nu am adeverinţa. Stau pe drumuri de trei zile”, ne-a spus un asigurat. Un altul, venit de la Braniştea, ne-a spus: „Eu nu am computer. Vin de la ţară cu ditamai dosarul, că dacă nu am un act, mă întoarce din drum, cică să vin mâine! Ar fi bine să le trimită medicilor pe internet, dar eu ştiu dacă or face asta?”.

presagalati.ro