Jump to content

Un gălăţean este vizitatorul cu numărul „7 milioane“ de la Castelul Peleş


dcp100168

Recommended Posts

Un gălăţean este vizitatorul cu numărul „7 milioane“ de la Castelul Peleş
* Alexandru Prejmereanu, un tânăr de 26 de ani, din Galaţi, a fost desemnat, miercuri, vizitatorul cu numărul „7 milioane“ de la Castelul Peleş
Miercuri, muzeografii de la Castelul Peleş au sărbătorit un record, atingerea cifrei de 7 milioane de vizitatori, contorizaţi din 1990. Pentru a marca momentul, aceştia l-au răsplătit pe primul vizitator care s-a prezentat la casa de bilete cu o diplomă care îi certifică faptul că este vizitatorul cu numărul „7 milioane“ care a ajuns sau a revenit la reşedinţa regală din Sinaia.

Tânărul, agent de turism, a vrut să-şi impresioneze iubita din Anglia cu un tur al unuia dintre cele mai frumoase castele din România şi a avut surpriza să constate că este vizitatorul care a pus bazele unui record la Peleş. Pe lângă diploma care îi atestă statutul de vizitator privilegiat, acesta a primit un tur gratuit al castelului, împreună cu prietena sa. Pentru muzeografii şi personalul administrativ al Castelului Peleş, ideea contorizării numărului de vizitatori a apărut, iniţial, ca un promo inedit, de popularizare a muzeului. Pe site-ul castelului, un „contor“ arată zilnic, numărul turiştilor care au trecut pragul castelului din 1990 şi până astăzi, o metodă inedită prin care frumosul şi bătrânul castel a „păşit“ cu graţie în era internetului. Cifrele nu sunt, însă, întâmplătoare, iar rezultatul a fost stabilit matematic.

„Această contorizare a fost lansată pe site ca promo şi din dorinţa de a realiza o statistică, iar succesiunea cifrelor este rezultatul unui studiu realizat în 23 de ani de activitate, corectitudinea lui verificându-se până la acest moment. Duminică, 10 martie, Muzeul Naţional Peleş a înregistrat cifra record de 7 milioane vizitatori“, ne-a spus Daniela Voitescu, şef secţie Relaţii publice, Marketing şi Proiecte cultural - Muzeul Naţional Peleş. Dar, cum luni şi marţi, în timpul programului de iarnă (perioada 17 septembrie 2012 - 13 mai 2013), Castelul Peleş a fost închis publicului, vizitatorul cu numărul „7 milioane“ al Muzeului Naţional Peleş a fost considerat ca fiind primul vizitator din data de miercuri, 13 martie.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.