Jump to content

Pamflet VL


dcp100168

Recommended Posts

Vezi aici ce-ar fi declarat Bacalbaşa în cazul borcanului în fund
Supăraţi pe faptul că declaraţiile oficialilor de la spitalul din Galaţi au fost insipide în cazul borcanului în fund, editorii de ştiri de la televiziunile din Bucureşti şi-au unit forţele pentru o campanie de denigrare a preşedintelui CJ Galaţi, Nicolae Bacalbaşa. În acest fel, speră editorii, Bacalbaşa ar putea fi obligat să renunţe la copilăria cu preşedinţia CJ, ca să se întoarcă la funcţia care l-a consacrat, cea de purtător de cuvânt. Decizia vine ca urmare a unei "aroganţe" pe care ar fi făcut-o Bacalbaşa chiar joi, în ziua când a apărut bomba de presă cu gălăţeanul care şi-a băgat un borcan în dos. "Joi, la Spitalul Judeţean s-a prezentat un bărbat care şi-a băgat în fund zece murături. Din neatenţie, murăturile-supozitor au intrat cu tot cu borcan pe gaura pe care noi, toţi ceilalţi muritori, mai puţin unii, a căror orientare sexuală nu o discutăm, o folosim doar în sens unic: cel de evacuare a murăturilor. Borcanul a fost recuperat, dar murăturile nu au mai putut fi salvate, fiind aşteptate la WC-ul din salon în 12 până la 24 de ore". Aceasta este declaraţia pe care Bacalbaşa a dat-o neoficial televiziunilor, ca să îi oftice pe editori.
Fum alb pe hornul Catedralei din Galaţi: Casian a încins grătarele de Lăsata Secului
După o aşteptare de câteva zile, credincioşii gălăţeni adunaţi la Catedrala din faţă de la "Mecanică" (lângă sediul Poliţiei) au celebrat apariţia fumului alb pe turla dinspre sud. După câteva minute, însuşi Casian a ieşit la balcon cu o tavă de fripturi şi a rostit celebra expresie "Habemus Papa". După care, în uralele mulţumii, preoţii s-au retras la chiolhan. Din meniu nu au lipsit pulpele dezosate, ceafa de porc, aripioarele picante şi mici de Hanu Conachi, livraţi special pentru eveniment de George Scarlat. Întreaga preoţime din Galaţi a sărbătorit, în acest fel, ultimele zile înainte de postul Paştelui, perioadă în care oamenii în sutană vor consuma doar salam pe şestache, în altar.
Exponate de senzaţie la Muzeul Pescăresc de la Gârboavele: sirop de arţar şi muşchi de copac
Specialiştii din cadrul Centrului Cultural "Dunărea de Jos" (CCDJ) au achiziţionat, recent, o serie de exponate deosebite pentru Muzeul Pescăresc, care va fi deschis curând la Galaţi, unde altundeva mai potrivit decât în Pădurea Gârboavele. Este vorba despre un butoi cu sirop de arţar, trei metri pătraţi de muşchi de copac, scoarţă de stejar şi câteva ciuperci de pădure, aduse direct din Dumbrava Minunată. "Sunt nişte exponate rare, care vor da culoare muzeului pescăresc. Vom renunţa la mai vechile noastre exponate, setcile, cloncurile, prostovoalele şi bărcile de lemn", a declarat directorul CCDJ, Sergiu Dumitrescu. Surse din cadrul instituţiei afirmă că specialiştii CCDJ ar fi renunţat la exponatele pescăreşti din cauza mirosului de peşte, care ar fi înnebunit unele animale de la Grădina Zoologică, situată în vecinătate.
Panică la Cudalbi: farmaciştii au anunţat că nu mai vând spirt la caiet
Comuna gălăţeană Cudalbi e în pragul unei revolte populare, după ce farmacia din localitate a anunţat că nu va mai da spirt pe datorie. De patru zile, sute de "seteni" din Cudalbi pichetează sediul farmaciei, cu bannere pe care scrie "Free Mona!". Protestatarii cer să se revină la sistemul de vânzare "la caiet", aşa cum se întâmplă şi cu celelalte alimente de bază. "La cârciumă, rachiul e pe datorie, vinul e pe datorie, berea e pe datorie. Să se dea şi spirtul, pentru că se întâmplă să ni se facă sete şi în crucea nopţii, când cârciumarii dorm. Nu ne ajută cu nimic dacă la farmacie se asigură permanenţă, dacă nu se dă spirtul şi la caiet", a declarat Gelu Setilă, liderul protestatarilor.
Florin Pâslaru, favorit să intre în Academie: a rezolvat un sudoku de unul singur
Deputatul PSD Florin Pâslaru este la un pas să devină membru al Academiei Române, după ce a reuşit să completeze un careu de sudoku. "Mi-a luat trei ani, dar, în cele din urmă, am izbândit. Mi-am depăşit propriile limite, de-acum încolo nu mai am nimic de demonstrat. În ceea ce priveşte intrarea în Academie, nu sunt chiar atât de dornic, deşi am auzit că aş fi favorit. Să îmi scuzaţi modestia, dar eu cred că pentru a fi membru al Academiei ar trebui să fac şi două, trei integrame. Şi, sincer să fiu, nu m-aş prea băga, că am proiecte mult mai importante", a declarat Pâslaru.
Facilităţi pentru şefimea din PSD: pe lângă şpăgi, vor primi şi bonuri de casă
Veşti bune pentru mahării din PSD Galaţi. Dan Nica i-a anunţat pe membrii marcanţi ai partidului că, în curând, pe lângă şpăgile lunare, vor primi şi bonuri de casă. "Se va da câte un bon de casă pentru fiecare zi lucrătoare din lună. Bonurile vor putea fi folosite doar în cartierele partenere, Sat Costi, Vânători, Şendreni şi Cartierul Siret", a anunţat Dan Nica. De asemenea, liderul PSD i-a asigurat că nu se vor mai înregistra întârzieri la plata şpăgilor lunare, un memorandum fiind semnat în acest sens cu directorii tuturor instituţiilor publice din oraş. "Pentru fiecare zi de întârziere se va aplica o dobândă de 10 la sută", a mai spus Dan Nica.
Funcţionarii publici sunt disperaţi: pe noul Windows nu merge Solitaire
Funcţionarii publici gălăţeni sunt în pragul depresiei. Primăria şi Finanţele au anunţat că vor implementa un nou sistem de operare pentru computerele din instituţii, care nu va mai veni la pachet cu programul de lucru "Solitaire". "Nu ştim ce să mai facem. Am încercat noul sistem de operare şi nu merge instalat nici măcar Solitaire-ul pirat. În aceste condiţii, nu ne vom putea desfăşura activitatea", a declarat doamna Marcela, de la Ghişeul 6.
Adamescu îi face o aroganţă lui Stan: "Îi aduc la echipă pe Maleş şi Pelin"
Fostele glorii ale Oţelului, Tudorel Pelin şi Costin Maleş, vor juca din nou la echipa oraşului, doar pentru că Adamescu, patronul clubului, vrea să îl enerveze pe Marius Stan. "Îi readuc în iarbă, vreau să îl forţez pe Marius Stan să îmi vândă şi echipa de handbal. Dar numai după ce va fi jucat şi ea în Liga Campionilor", a declarat Adamescu.
Suporterii îl bănuiesc pe Ciofoaia că ţine cu Steaua
Preşedintele Consiliului de Administraţie al Oţelului, Lucian Ciofoaia, va fi dat afară de la club în doar câteva zile. Motivul nu ar fi incompetenţa managerială, aşa cum bănuiesc miile de suporteri ai echipei, ci faptul că galeria îl suspectează de stelism. "Păi îl cheamă CiofOaia, cum să nu ţină cu Steaua?", s-a revoltat Janker.
Regula de trei simplă: în câţi ani va fi construit Noul Stadion?
Dacă turnicheţii de la stadionul Oţelul au costat 200 de mii de euro şi au fost montaţi în doi ani, iar tabela a costat 300 de mii de euro şi a fost instalată în trei ani, în câţi ani va fi construit Noul Stadion, având în vedere că va costa 80 de milioane de euro? Casele de pariuri deja au anunţat cotele pentru timpul în care va fi construit acest nou obiectiv. Astfel, cea mai mare cotă se înregistrează la 2-3 ani: cu un leu pariat se poate câştiga un miliard. Un leu investit vă aduce un profit de 500 de milioane dacă stadionul va fi construit în 3 până la 10 ani. Pariul 10+ are cota cea mai mică, 1,05. Casele de pariuri au fixat, de asemenea, cotele pentru "Ce eveniment se va întâmpla primul?". Astfel, pentru varianta "tunelul pe sub Dunăre" cota este 5, pentru varianta "noul stadion" cota este 4,5, iar a treia variantă, "atac asupra pământului cu săbii laser din partea marţienilor", are doar cota 1,01.
Eurosport va transmite Galele K1 Măstăcani
Comuna Măstăcani a vândut drepturile de televizare ale bătăilor din localitate pe următorii cinci ani canalului de televiziune Eurosport. Contractul, în valoare de trei navete de Săniuţa şi un six-pack de Ursus, va fi semnat duminică, când va avea loc şi prima transmisie în direct. "Nu ştim cine se va bate duminică, dar se anunţă un spectacol pe cinste. Pe lângă faptul că la 12,00 e programată o pomană, după-amiază Nea Ion a anunţat că dă de băut la cârciumă. Sigur se lasă cu măcel", a declarat Emanuel Terzian, reprezentantul Eurosport.

Precizare. Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Din dedesubturile liniilor de cale ferată
Liniile de cale ferată de pe malul Brateşului nu s-au curbat din cauza alunecărilor de teren. CFR Infrastructură informează că, de fapt, instituţia a cedat în faţa insistenţei unor organizaţii ecologice, care au cerut salvarea unei familii de suricate. Aşa cum se poate vedea şi în poza alăturată, suricatele îşi făcuseră vizuina chiar pe calea ferată şi nu au vrut nici în ruptul capului să se mute. Gurile rele susţin, totuşi, că la mijloc ar fi fost vorba şi despre o încercare de tun imobiliar. Se pare că bucata de teren ocolită ar fi fost cumpărată de Victor Paul Dobre de la Eugen Durbacă, în speranţa că va obţine o expropriere pe bani publici. După ce Dobre a fost lucrat la congresul PNL, unde Marius Stan i-a cam furat şunca din fasole, ministrul liberal de la transporturi, Relu Fenechiu, a decis să nu cumpere terenul de la Dobre, ci să îl ocolească. Surse din PNL spun că Fenechiu ar fi învăţat cum să-l fenteze pe Dobre dintr-o teză de doctorat susţinută la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi. Teza se numeşte "Strategii de adecvare a organizaţiilor la situaţiile de risc şi criză" şi ar fi fost scrisă de un anume Fenechiu, Relu. Foarte probabil, este vorba despre o simplă coincidenţă de nume.
CFR va oferi mărţişoare cu numai trei săptămâni întârziere
CFR Călători va oferi mărţişoare şi flori tuturor doamnelor şi domnişoarelor care vor circula cu trenul în săptămâna 21-27 martie. Spre deosebire de trenuri, mesajul de primăvară frumoasă va fi transmis cu doar trei săptămâni întârziere, după cum se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.
Adevărul despre caii din lasagna: vacile de la Galaţi au păscut în cimitirul cailor de la Brateş
Misterul ADN-ului de cal din lasagna de vită a englezilor a fost desluşit. O echipă de cercetători britanici de la Universitatea din Horsens a descoperit că vacile sacrificate pentru lasagna ar fi păscut la Galaţi, pe malul Brateşului, în cimitirul de cai. "Vacile au mâncat carne de cal şi, în acest fel, la analize a apărut ADN de cal în carnea de vită. Nimic mai simplu. Să nu intre nimeni în panică. Cât de curând la Galaţi se va produce vită cu ADN de pisică, câine, şarpe, şopârlă şi şobolan", susţin cercetătorii britanici.
Marius Stan a eliminat abonamentele pentru pensionari ca să îl ardă pe Dumitru Nicolae
Adevăratul motiv pentru care Primăria a decis să nu mai elibereze abonamente moacă pentru pensionari este faptul că Marius Stan a vrut să îl aducă la sapă de lemn pe fostul primar, actualmente pensionar, Dumitru Nicolae. "Nici vorbă că Stan ar fi vrut să îi taie sponsorizările lui Durbacă de la Transurb. Astea oricum sunt un mit. Pur şi simplu, Stan a vrut să îi facă un rău lui Dumitru Nicolae, aşa că i-a luat abonamentul moacă. Nu l-a interesat că, în felul acesta, îi afectează şi pe ceilalţi pensionari din Galaţi", a declarat un apropiat al primarului în funcţie.
Poliţist local mutat disciplinar la Biblioteca "V.A. Urechia"
Un angajat al Poliţiei Locale va ispăşi o pedeapsă de 5 luni de pază la Biblioteca "V.A. Urechia", după ce a îndrăznit să scrie corect "s-au" într-un proces verbal de amendă. Gicu Facultate, poreclit de colegi "Intelectualul Secţiei", a intrat în colimatorul şefilor în urmă cu câteva luni, când s-a descoperit că nu face niciun fel de greşeală de gramatică în redactarea proceselor verbale. "Face notă discordantă şi ne pune pe toţi ceilalţi într-o lumină proastă. Este inadmisibil. Vom găsi o soluţie ca să îl pedepsim. Gata! Facem curăţenie mai ceva ca-n căminele studenţeşti", a urlat Cristina Gânsac, şefa BD de la Poliţia Locală. După doar câteva zile, Gicu Facultate a primit hârtia prin care era anunţat că va fi mutat disciplinar la paza Biliotecii "V.A. Urechia". În cele cinci luni de pedeapsă, poliţistul este obligat să dea minimum 10 amenzi pentru dezacord, 15 pentru pleonasm şi 20 pentru greşeli de semantică.

Important! Toate materialele incluse în această pagină sunt pamflete şi trebuie tratate ca atare.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Contribuabil dat afară din clădirea Finanţelor pentru că a venit de 8 Martie doar cu flori
Un plătitor de taxe din Galaţi a fost evacuat vineri dimineaţă din sediul Finanţelor după ce a îndrăznit să se prezinte la ghişeu doar cu un buchet de zambile. Rică Floricică avea de plătit taxa auto pentru o maşină pe care tocmai o achiziţionase din Germania şi s-a gândit că ar fi de bun simţ să nu vină cu mâna goală chiar de 8 Martie, aşa că a cumpărat un buchet de flori. Ofensată de gest, tanti Varvara, de la ghişeul 4, l-a poftit pe domnul Valerică afară. "Incredibil, domnule, să vii de 8 Martie cu flori. Păi florile sunt greu de acceptat chiar şi în restul anului. Măcar un parfum ceva să fi adus", li s-a plâns tanti Varvara colegelor, imediat după ce l-a dat afară pe contribuabil.
Astăzi, 9 martie, la Cudalbi se sărbătoresc Ziua Satului şi hramul bisericii
Sfânta zi a celor 44 de pahare a fost transformată la Cudalbi în Ziua Satului, cu atât mai mult cu cât biserica are hramul în aceeaşi zi din an. Autorităţile locale au anunţat un program foarte încărcat pentru săteni. De la ora şase dimineaţa au loc concursurile de rachiu-viteză şi rachiu-rezistenţă, de la ora opt se va da startul maratonului tulburelului, iar în paralel se vor desfăşura competiţiile de sticlism, halbere şi coniac-canoe. Momentul culminant al zilei va avea loc la ora 12, când autorităţile locale vor înainta o adresă către Academia Română să înlocuiască în DEX termenul "săteni" cu "seteni". În plus, la biserica din sat va avea loc o sesiune specială de împărtăşanie, la care nu se va mai folosi linguriţa, ci polonicul.
Un student la "Dunărea de Jos" este bănuit că şi-ar fi făcut singur licenţa
Comisia de Integritate Academică (CIA) din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" analizează cazul unui student pe care profesorii îl suspectează că şi-ar fi scris singur licenţa. Nelu Castravete a intrat în atenţia comisiei după ce profesorul coordonator nu a descoperit nici măcar o frază copiată din alte teze sau de pe internet. "Aşa ceva nu s-a mai întâmplat până acum, va trebui să dea seamă în faţa comisiei. Sper să aibă o explicaţie bună, altfel riscă să îi fie retrasă diploma", a declarat profesorul coordonator. Comisia care va analiza cazul de originalitate va fi condusă de profesorul O.R.
Şedinţă de CJ încheiată brusc întrucât Bacalbaşa a fugit să vadă "Suleyman Magnificul"
Şedinţa de CJ care s-a ţinut marţi seară de la ora 18,00 a fost întreruptă brusc, la ora 19,30, după ce preşedintele Nicolae Bacalbaşa a dispărut chiar în toiul discuţiilor. Deşi, oficial, s-a motivat că lui Bacalbaşa i s-ar fi făcut rău, gurile rele susţin că, de fapt, preşedintele CJ a fugit acasă pentru că începea un nou episod din "Suleyman Magnificul". Teoria este susţinută şi de faptul că, la ora 22,00, Bacalbaşa s-a întors la şedinţă pentru a relua discuţiile. De asemenea, se pare că anestezistul Bacalbaşa a anunţat conducerea Spitalului Judeţean că nu va mai face nicio gardă noaptea până când nu va fi instalat în Secţia Anestezie un televizor ca să nu piardă Suleyman Magnificul în reluarea de la 1 noaptea.
Facilităţi la Spitalul Judeţean: şpaga pentru medici va putea fi plătită şi cu cardul
Spitalul Clinic de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" se modernizează. Printr-un proiect european accesat de preşedintele anestezist Bacalbaşa, toate secţiile au fost dotate cu POS, astfel încât pacienţii să poată plăti şpăgile la medici şi cu cardul. "Plicul cu bani este demodat şi, în plus, e purtător de microbi. Trebuia să ne aliniem la standarde pentru că mulţi pacienţi se plângeau că trebuie să traverseze strada ca să scoată bani de pe card. Dacă, Doamne-fereşte!, dădea vreo maşină peste ei? Nu eram şi noi responsabili?", a declarat preşedintele Bacalbaşa, după care a plecat să vadă noul episod din Suleyman Magnificul. Bacalbaşa a mai spus că studiază posibilitatea introducerii plăţii pe internet, astfel încât pacienţii să poată plăti direct de acasă, ca să evite microbii din spital.
Ion Ionescu vrea minimum 12 şpăgi compensatorii ca să plece de la Ecosal
Intrat în dizgraţia lui Marius Stan, Ionescu Armani, actualul director al Ecosal, a anunţat că îşi va semna propria concediere numai dacă Primăria va fi de acord să îi ofere cel puţin 12 şpăgi compensatorii. De asemenea, Ion Ionescu a mai cerut câte şase şpăgi compensatorii pentru fiecare membru PSD cu care a derulat afaceri în ultimii ani. "La cât bine am făcut până acum Partidului, cred că merit şi eu ceva. Din şomaj nu cred că pot să îmi cumpăr prea multe costume Armani, aşa că vreau să îmi refac garderoba înainte de a a pleca", a declarat Ionescu. Primarul Marius Stan nu este de acord cu cererile, el fiind dispus să ofere doar şase şpăgi, plus 50 la sută din încasările viitoare ale Oţelului din Champions League.
Senzaţional! La 25 de ani, un stelist din Galaţi a reuşit să promoveze în clasa a IV-a
Sesiunea specială de examene pentru steliştii din Galaţi a oferit în această primăvară o surpriză. Unul dintre cei examinaţi a reuşit să ofere răspunsul corect la întrebarea "cât face 2+2". Când Gelu Oiţă a răspuns 4, restul steliştilor care participau la examinare au strigat către comisie: "Mai daţi-i o şansă, mai daţi-i o şansă!". Comisia a notat răspunsul lui Oiţă şi l-a trecut direct în clasa a IV-a, deşi el era doar în clasa a II-a.

 

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Incredibil! Marius Stan, suspectat că se ocupă şi de Primărie

Mai multe persoane din cadrul clubului Oţelul Galaţi s-au arătat deranjate, într-un cadru privat, de faptul că Marius Stan petrece cam mult timp pe la Primărie, în loc să se ocupe de sportul gălăţean. Astfel, surse din club afirmă că Stan a zăbovit aproape cinci minute săptămâna aceasta la biroul din Domnească 38 şi chiar şi-a pus semnătura pe o serie de acte oficiale ale urbei. "Este inacceptabil. La început mai era cum mai era, că încerca să conducă oraşul prin telefon, dar acum deja nu se mai poate. I-am acceptat acest capriciu, dar deja lucrurile s-au înrăutăţit. Am auzit chiar că ar fi primit o familie cu nouă copii în audienţă pentru o locuinţă socială. Doamne fereşte! Păi nu se poate aşa ceva. Cum să te ocupi cu prostii din astea, când fotbaliştii de la Oţelul mai au doar câteva zeci de mii de euro prin conturi? Sportul arde şi Stan se piaptănă", s-a confesat un angajat al clubului. Acesta susţine că Stan şi-a mai spălat totuşi din păcate cu gala de box de vineri seară. "Noroc cu boxul ăsta. S-a mai scos cât de cât, pentru că am auzit că a luat ceva bănuţi de la asfaltări şi de la salubritate ca să îi plătească pe săracii băieţi care au urcat în ring", a mai spus angajatul de la Oţelul. Marius Stan a adoptat o atitudine defensivă în acest scandal mocnit. "Au dreptate sărmanii, m-a luat valul. Însă nu am avut ce face, că m-a rugat Mihai Costache să îl ajut cu nişte chestii de administraţie. Vă promit că nu se va mai întâmpla. De-acum înainte Costache să se descurce singur cu oraşul", a reacţionat Stan.
Funcţionar CJ dat afară pentru că a mâncat la prânz trei căţei de usturoi
Marcel Azorel, angajat al Consiliului Judeţului Galaţi, a fost dat afară de preşedintele Bacalbaşa pentru că la ciorba de burtă pe care a comandat-o la prânz a pus şi trei căţei de usturoi. "Niciun căţel, fie el şi de usturoi, nu va avea de suferit cât voi fi eu preşedinte CJ. În acest sediu ciorba de burtă şi peştele prăjit se vor mânca doar cu hrean. Căţeii sunt specii protejate în acest sediu", a tunat Bacalbaşa. În schimb, Gelu Lăbuş, paznic de noapte la CJ, a scăpat mai ieftin, doar cu avertisment, după ce s-ar fi lăudat unor colegi că i-ar fi tras "un câine" în boscheţi lu' tanti Geta de la compartimentul Juridic. În urma acestor incidente, preşedintele CJ s-a ales cu o nouă poreclă. În loc de "Ba cal, ba şa", angajaţi îl strigă "Ba câine, ba zgardă".
Urşii homosexuali, îngroziţi de legea vânătorii Ciucă şi Pâslaru
Consiliul Urşilor Pederaşti din Pădurile Galaţiului (CUPPG) a luat atitudine faţă de noua variantă a legii vânătorii, promovată de cuplul Pâslaru&Ciucă, care interzice vânarea femelelor din speciile terestre. Urşii au catalogat drept incorectă politic decizia de a nu se mai vâna decât masculii din păduri, dar au fost, totuşi, de acord cu propunerea de ucidere a păsăricilor. "Pâslaru a fost un domn, că a propus vânarea păsăricilor. Îl înţelegem pe deplin, pentru că astea sunt cam singurele păsărici de care mai poate să aibă parte. În schimb, Ciucă ne-a cam lucrat pe la spate, vrea să ne omoare cu arcul. Îi transmitem pe această cale domnului Marcu că nu va reuşi să ne îngenuncheze", se arată într-un comunicat de presă al CUPPG.
Altfel, din câte se pare, Ciucă ar mai fi dorit ca vânătorii să fie obligaţi să poarte kilt în loc de costumul de camuflaj, astfel încât participanţii să fie mereu pregătiţi pentru orice tip de partidă. Propunerea nu a fost înghiţită de Pâslaru, care s-a temut că nu există kilturi suficient de scurte astfel încât să i se vadă şi lui cocoşul. În altă ordine de idei, Pâslaru a anunţat că va modifica şi legea pescuitului, în vederea ridicării prohibiţiei la macrou pe Dunăre. "Oricum, speciile noastre au cam dispărut. Nu mai am crap, am doar ciortan, nu am ştiucă, am doar mârliţă, nu am şalău, am doar strapazan, nu am somn, am doar somotel. Aşa că ne băgăm la macrou. De ce să îl importăm din Norvegia, când îl putem prinde aici?", ar fi declarat Pâslaru.
Eugen Chebac, renegat de consătenii din Cudalbi pentru că pune gheaţă în whiskey
Consiliul Local Cudalbi a decis să îi interzică accesul în comună parlamentarului Eugen Chebac, după ce s-a aflat că fostul preşedinte al CJ pune în paharul de whiskey cel puţin trei cuburi de gheaţă. "Ani la rândul am militat pentru puritatea alcoolului. Dumnealui ştie bine asta, pentru că ne-a ajutat mult să luăm măsuri împotriva cârciumarilor care botezau tăria. Iar dumnealui acum îşi pune singur apă în pahar. Chiar dacă e îngheţată, tot apă este. E inacceptabil. Nu-l vom mai primi în comună, nici măcar la Festivalul Tescovinei", a declarat secretarul primăriei din Cudalbi. De supărare, Chebac s-a retras la Hanu Conachi, unde a comandat două mici.

Mii de butoaie cu murături de contrabandă descoperite în pivniţa Ecosal
Şefii Ecosal riscă să fie condamnaţi penal după ce în pivniţa societăţii au fost descoperite mii de butoaie cu murături de contrabandă. Surse din cadrul DNA afirmă că la murături au fost folosite cantităţi imense de sare achiziţionată din bani publici pentru deszăpezirea din această iarnă. "Conducerea Ecosal a comandat mai multă sare decât avea nevoie pentru deszăpezire şi a folosit-o la murături. Este vorba despre gogonele, varză şi pepeni, marfă care urma să fie vândută pe piaţa neagră din Cudalbi, acolo unde e cererea mare de acritură", se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Toate materialele incluse în această pagină sunt pamflete şi trebuie tratate ca atare.

viata-libera.roTiruri cu votcă dispărute în triunghiul setei Cudalbi-Smulţi-Măstăcani
Asociaţia Transportatorilor de Alcool din România (ATAR) informează că va modifica traseele tirurilor care transportă tărie, în aşa fel încât să nu mai fie nevoiţi să traverseze o zonă suspectă din judeţul Galaţi, situată între Cudalbi, Smulţi şi Măstăcani, cunoscută drept "triunghiul setei". Decizia a fost luată după ce, în ultima lună, s-au înregistrat nu mai puţin de 17 dispariţii suspecte de tiruri în zonă. "Nu avem ce face, trebuie să luăm această măsură. Din ultimele transporturi, ne-am ales cu o pagubă de 3 milioane de euro. Vom modifica traseul întrucât se pare că la Cudalbi, Smulţi şi Măstăcani e sete mare", susţine Marcel Săniuţă, preşedinte ATAR.
Poliţiştii nu au reuşit nici până la această oră să desluşească misterul dispariţiei tirurilor. "Nu ştim ce se întâmplă, parcă e o gaură neagră. Toate tirurile au fost dotate cu GPS şi le urmărim pe ecranele unor computere. Numai că imediat cum intră în acest triunghi dispar de pe hartă, de pe radare. Pur şi simplu, nu mai există. Cinci minute mai târziu, tirurile reapar pe hartă la Ijdileni, adică la 30 de kilometri mai la sud, însă toate sticlele de votcă din tiruri sunt goale. Nu ne explicăm ce se întâmplă", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei.
Singurul şofer de tir care îşi mai aminteşte ce s-a întâmplat a povestit că la intrarea în Cudalbi ar fi apărut o cohortă de beţivani, care au urcat în tir şi, într-un timp record, în jur de 60 de secunde, au reuşit să bea toate sticlele cu votcă. Apoi, cu o putere nebănuită, beţivanii ar fi ridicat tirul şi l-ar fi cărat în spate până la Ijdileni în doar 4 minute.
Patronii cluburilor de păcănele, îngroziţi că salariile în Combinat ar putea să scadă
Patronii cluburilor de păcănele din Galaţi se tem că vor da faliment dacă ArcelorMittal nu îşi revizuieşte în perioada imediat următoare politica salarială. "De doi ani, de când salariile din Combinat au îngheţat, suntem la limita supravieţuirii. Am ajuns să modificăm aparatele ca să primească şi bonuri de masă, dar tot nu reuşim să ne acoperim cheltuielile. Şi aşa avem program sezonier, în sensul că încasăm doar o dată pe lună. În decembrie a fost cum a fost, că au fost primele de sărbători, dar nu ştiu dacă o mai ducem până la Paşti. E nevoie urgent de o majorare salarială în Combinat. Ca să nu mai vorbim că se aude că lefurile vor fi micşorate", a declarat Gicu Biscuite, patronul unui casion de la General. Acesta a mai adăugat că singura speranţă a cluburilor de păcănele din Galaţi ar fi o schemă de plecări voluntare din Combinat, care le-ar asigura resursele necesare supravieţuirii timp de cel puţin un an.
Romanul "Roşu şi negru", mutat de la secţiunea beletristică la utilitare
Biblioteca "V.A. Urechia" din Galaţi a decis, joi, să mute romanul lui Stendhal "Roşu şi negru" de la secţiunea beletristică la cea de utilitare, după ce mai mulţi cititori confuzi au făcut scandal că nu găsesc cartea la raft. De asemenea, biblioteca a făcut comandă de încă 7.000 de exemplare din "Roşu şi negru", ca să îl poată împrumuta toţi combiniştii. "Au făcut scandal pentru că nu l-au găsit la utilitare, acolo unde se găsesc şi alte cărţi practice, despre cum să câştigi bani din diverse activităţi. Nu ştiu din ce motiv aceşti cititori împrumută cartea şi se duc cu ea la cluburile de păcănele. Am auzit de la cineva că în carte, aşa cum sugerează şi titlul, s-ar afla o reţetă secretă de câştigat la aparate. În orice caz, noi ne-am conformat şi am mutat cartea. În plus, am făcut comandă de încă şapte mii de bucăţi pentru că cererea din ultima vreme a fost mare. Am încercat să le sugerăm să o consulte şi la sala de lectură, însă toţi au refuzat, susţinând că au nevoie de ea în afara bibliotecii", a declarat directorul bibliotecii, Ilie Zanfir.
Apă Canal, reclamată pentru concurenţă neloială de proprietarii reţelelor pirat
Federaţia Utilizatorilor de Reţele Terane (FURT) a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la o serie de practici neloiale din partea Apă Canal Galaţi. Proprietarii din cadrul FURT consideră că reţelele oficiale ale Apă Canal fac concurenţă neloială reţelelor pirat din subsolul Galaţiului. "Avem ţevi înţepate prin tot Galaţiul, dar salariaţii Apă Canal ne tot debranşează. Suntem nevoiţi să lucrăm noaptea, însă tot ce facem la adăpostul întunericului strică a doua zi nenorociţii de angajaţi de la Apă Canal. Cerem dreptate, nu mai suportăm să tot fim hăituiţi", spune Sorinel Ţevuşcă, preşedintele FURT.
Revoluţie in industria porno: camere video instalate în toaletele şcolilor asigură sute de producţii pe minut
Producătorii de filme porno au găsit o metodă inedită de a face pelicule XXX, fără să fie nevoiţi să mai angajeze actori, scenarişti, cameramani şi regizori. Ei au instalat camere ascunse în toaletele din liceele, reuşind astfel să turneze sute de filme în acelaşi timp. "E o metodă foarte eficientă, pentru că nu mai e nevoie să cheltuim milioane cu actorii. E drept, avem probleme cu dimensiunilor instrumentelor actorilor, întrucât, fiind vorba despre liceeni putem remarca o anumită subdezvoltare. Alt incovenient este faptul că decorurile sunt mereu aceleaşi, însă în rest totul e OK", a spus Rică Mătărângă, producător de filme porno. Primele filme produse în toalete vor apărea pe piaţă la sfârşitul acestei luni şi vor dura 10 sau 20 de minute, în funcţie de recreaţia în care au fost filmate.
La Cudalbi, după faptă şi răsplată: un sătean va face puşcărie pentru că a condus treaz
Un cudălbean va face ani grei de închisoare după ce poliţiştii din comună l-au prins treaz la volan. Aurel Tulburel a justificat în faţa poliţistului că l-a păcălit nevastă-sa, turnându-i în pahar bere fără alcool. "Eram sigur că mă matolesc, dar am intrat în panică după ce, la a şaptea bere, am realizat că sunt treaz. Îmi pare rău, nu mai fac", a spus Tulburel.
Chiar dacă TVG se va închide, Pâslaru nu va concedia niciun om
Deşi TVG-ul îşi va înceta curând emisia, Florin Pâslaru a anunţat că nu va da pe nimeni afară. "Oamenii nu vor fi concediaţi şi vor avea pe cartea de muncă aceleaşi salarii. Va fi totul ca şi până acum, adică le voi datora în fiecare lună aceleaşi salarii ca şi până acum. La câte datorii am faţă de ei, e normal să îi ţin în continuare în firmă. Mai ales că nu mă costă nimic", a spus Pâslaru.
Senzaţional! HC Danubius a spulberat echipa corului sătesc din Ceamurlia
Splendidă victorie a handbalului feminin gălăţean. După un meci încrâncenat, HC Danubius a reuşit să învingă echipa de mamaşe din corul sătesc de la Ceamurlia, cu scorul de 24-23, golul victoriei fiind reuşit în ultima secundă, din 7 metri. Deşi adversarele au jucat mai mult cu rezervele, meciul fiind unul amical, succesul răsunător al gălăţencelor a aprins speranţa renaşterii handbalului feminin local. "Încă nu ne-am revenit din euforie. Am pregătit foarte bine acest meci, am vizionat zeci de casete cu meciurile adversarelor, le-am studiat în amănunt. Fetele mele merită toate felicitările, e un rezultat care sigur va rămâne în istoria handbalului gălăţean", a declarat antrenoarea Alexandrina Soare.
La rândul său, managerul clubului, Dan Pantea, susţine că se aştepta la această victorie, dar se gândea că echipa o va obţine la masa verde, întrucât echipa din Ceamurlia ar fi folosit o jucătoare nelegitimată. "Avem informaţii că Iulia Taşcenko, cea mai bună jucătoare de la Ceamurlia, face parte la mişto din corul sătesc. Ni s-a spus că face playback ca să îşi asigure locul în echipă. Dacă ar fi câştigat Ceamurlia am fi făcut contestaţie", a spus Dan Pantea.
N-o să-ţi vină să crezi! Deşi are deja două săptămâni de antrenamente, Grigoraş încă nu a pocnit vreun jucător
Veşti incredibile din cantonamentul oţelarilor de la Marbella. Deşi a preluat echipa de două săptămâni, se pare că antrenorul Petre Grigoraş încă nu a trosnit nicio falcă de jucător. Surse din anturajul echipei afirmă că antrenorul Oţelului încearcă să se lase de metodele care l-au consacrat, acesta fiind motivul principal pentru care l-a lăsat acasă pe Silviu Ilie. "Silviu e un jucător foarte bun, dar pur şi simplu am, aşa, o pornire când îl văd cum pasează. Încerc să mă las, aşa că, cel puţin în perioada de sevraj, am decis să îl las în afara echipei. El nu are nicio vină, pur şi simplu am vrut să stau departe de tentaţii", le-a dezvăluit Grig unor apropiaţi.

 

Toate materialele incluse în această pagină sunt pamflete şi trebuie tratate ca atare.

viata-libera.roSpiderman-Bacalbaşa revine la ştirile de la ora 5
Sesizând o scădere importantă de rating la emisiunile de ştiri, mai multe canale de televiziune centrale au făcut o cerere către Consiliul Judeţului Galaţi să îl lase de trei ori pe săptămână pe preşedintele Nicolae Bacalbaşa să dea declaraţii în calitate de purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean. "Ratingul scade dramatic fără Bacalbaşa. Nu îl vrem zilnic, e suficient să dea declaraţii numai lunea, miercurea şi vinerea. Nici nu trebuie să ştie despre ce este vorba, o să îi spună jurnaliştii, iar dumnealui să comenteze. Ca şi până acum, de altfel", se arată în cererea editorilor de ştiri de la Bucureşti. Ca să îl tenteze, editorii de la Bucureşti i-au promis lui Bacalbaşa că îi vor da gratis toate costumele pe care le-a purtat şi le va mai purta la emisiuni: Spiderman, Batman, Batman se întoarce, Catwoman, Hulk, Shrek etc.
"Viaţa liberă", simbol al luptei drepturilor secuimii
Impulsionat de gestul unor persoane din zona Harghita-Covasna, colegul nostru Gabriel Kolbay a arborat steagul secuimii pe balconul sediului "Vieţii libere" şi, în plus, a cerut patronatului plăcuţe bilingve pe uşa biroului în care îşi desfăşoară activitatea. Deşi susţine că nu este adeptul autonomiei locale în cadrul redacţiei, Gabriel Kolbay ar fi fost auzit în anumite cercuri propagând ideea că redacţia "Vieţii libere" s-ar fi format la sud de Dunăre şi că, atunci când a venit el în la ziar, sediul era gol. Ca răspuns, colegii majoritari din redacţie au pus un afiş pe uşa de la Budă, pe care scria Pesta.
Un ţăran a fost expulzat din Cudalbi după ce i-a ieşit doar 3 la mie la testul de alcoolemie
Gelu Veveriţă, de la 49 de ani, din Cudalbi a primit interdicţie de a mai călca în comună vreme de 5 ani după ce testul de alcoolemie făcut la dispensarul din sat a demonstrat că nu consumase decât 1,5 litri de votcă într-o zi. Şi asta la trei ore după ce se trezise. "Aici în comuna Cudalbi avem un anumit standard. După ce te trezeşti ai la dispoziţie cinci minute să devii matol. Acesta este motivul pentru care s-a hotărât la nivel local o anumită distribuţie a cârciumilor. Practic, în Cudalbi se află câte o cârciumă la maximum trei minute de mers pe jos de orice casă. Le-am creat condiţii tuturor cetăţenilor să respecte legea. În plus, o alcoolemie de 3 la mie este o adevărată ruşine pentru oamenii din sat. Dacă ar fi fost femeie, am mai fi trecut cu vederea, dar Gelu Veveriţă nu are nicio scuză. Cu asemenea alcoolemie să se ducă să conducă tiruri, nu să umble ţanţoş pe uliţele din Cudalbi", a tunat preşedintele Asociaţiei Solidaritatea Alcoolică din Cudalbi.
Tancrad, reclamată la DNA pentru că a făcut şanţuri prea mici faţă de nevoile cudălbenilor
Compania Tancrad urmează să dea explicaţii la Direcţia Naţională Anticorupţie din cauza unor neconcordanţe între lăţimea şanţurilor din caietul de sarcini şi cea a şanţurilor recepţionate de Consiliul Local Cudalbi. Deşi autorităţile locale au cerut ca lucrarea de infrastructură "Adăpost pentru Oamenii Cârciumilor" să aibă prevăzut şanţuri late de 60 de centimetri, Tancrad a realizat şanţuri de numai 25 de centimetri lăţime. "Este inadmisibil! Nu încape niciun om în aceste şanţuri. Parcă au fost făcute pentru scurgerea apei (să mă scuze oamenii că folosesc astfel de termeni peiorativi). În plus, şanţurile au o înclinaţie de 5 grade, astfel că urina se scurge pur şi simplu de sub cei care se adăpostesc în şanţuri, în loc să zacă acolo să le ţină de cald. Păi ori nu faci pantă deloc, ori o faci serioasă, de cel puţin 80 de grade, aşa cum ne place nouă, cudălbenilor. La noi totul trebuie să aibă peste 80 de grade", susţine acelaşi preşedinte al Asociaţiei Solidaritatea Alcoolică din Cudalbi.
Un alpinist de top, îngenuncheat de piscurile şi văgăunile de pe strada Basarabiei
Tiberiu Pintilie, alpinistul gălăţean care a cucerit cele mai înalte piscuri ale lumii, s-a declarat învins de pantele abrupte de pe strada Basarabiei. În timpul unor antrenamente pentru viitoarele sale expediţii, desfăşurate pe străzile din Galaţi, Tiberiu Pintilie a alunecat şi a căzut câţiva metri în gol, punându-şi viaţa în pericol. Deşi era echipat la cele mai înalte standarde, Pintilie nu a mai făcut faţă traseului "6 Martie - Coşbuc", considerat de specialişti drept unul de dificultate maximă. "Am urcat pe cele mai înalte piscuri, am coborât cele mai abrupte văi din lume, dar ca pe Basarabiei nu am văzut niciodată un traseu mai dificil. Cred că noi, alpiniştii, greşim în mod esenţial pentru că ne antrenăm în locuri mai dificile decât cele în care ne desfăşurăm activitatea de performanţă. Voi cere Federaţiei Mondiale de Alpinism să includă traseul de pe Basarabiei în circuitul competiţional. Putem face aici cel mai tare campionat mondial de alpinism", a declarat Tiberiu Pintilie. Marius Stan, primarul Galaţiului, a promis că va sprijini acest demers. "E foarte uşor pentru noi să ajutăm. Trebuie să facem ce am făcut şi până acum: să stăm cu mâinile în sân", a declarat primarul.
Profesoară din Galaţi bănuită că îşi face cumpărăturile la mall
Colegii de cancelarie şi inspectorii de la ISJ Galaţi o bănuiesc pe profesoara Marcela Catalog de activităţi financiare necurate, întrucât, din câte se pare, aceasta îşi cumpără haine de la mall-ul din Brăila. Mai mulţi elevi susţin că au văzut că pe etichetele unor haine ale profesoarei sunt inscripţionate numele unor mărci de renume, precum Zara, H&M, Reserved, Takko, C&A etc. De asemenea, câţiva colegi de cancelarie susţin că Marcela Catalog este mult prea bine îmbrăcată, rivalizând chiar cu unii dintre elevi la acest capitol. "Nu ştim de unde are atâţia bani. Probabil face pregătire multă în particular, pentru că nu cred că ia şpagă. Nu ştiu, oricum e ciudat pentru că noi, ceilalţi profesori, mergem de cel mult două ori pe an în Depozite ca să ne cumpărăm haine. Sper să nu fie nimic necurat la mijloc. Dar vom investiga cazul", spus Viorel Versaci, directorul şcolii.
Un funcţionar public gălăţean acuză un contribuabil că i-a stricat recordul la Solitaire
Un funcţionar de la Direcţia de Finanţe a Municipiului Galaţi a dat în judecată un contribuabil gălăţean pe motiv că l-ar fi deranjat chiar în momentul în care urma să îşi doboare propriul record la Spider Solitaire. "Eram la ultimul nivel şi aveam 124.889 de puncte, când domnul Constantin a bătut cu putere în geamul de la ghişeu. Iniţial nu l-am băgat în seamă, dar, când a devenit nervos m-am uitat la el şi am închis jocul din greşeală. Mă chinui să sparg acest record din 1992. M-am antrenat ani la rând pentru asta şi când eram aproape să îmi împlinesc visul s-a băgat domnul Constantin. Să plătească pentru asta", se arată în petiţia funcţionarului către Judecătoria Galaţi. Domnul Constantin a anunţat că va pleda vinovat, sperând să obţină o reducere cu 30 la sută a pedepsei care i se cuvine pentru această neobrăzare.

 

Toate materialele incluse în această pagină sunt pamflete şi trebuie tratate ca atare.

viata-libera.roPărinţii vor mai multe mere, nu corn şi lapte
Comitetul de părinţi de la Şcoala din Cudalbi a cerut Inspectoratului Şcolar Judeţean să renunţe la programul "lapte şi corn" pentru elevii din comună şi să suplimenteze cantitatea de mere din cadrul programului de sănătate şcolară. "Cu cornurile şi cu laptele nu avem ce face. Da, le mai mănâncă copiii noştri, dar gândiţi-vă că 25 de mere pe lună înseamnă vreo patru kilograme, adică o grămadă de rachiu", a spus Mitică Tărie, la şedinţa comitetului de părinţi.
Soluţia lui Pâslaru pentru buget: accizarea cărţilor
Deputatul PSD Florin Pâslaru, membru în comisia de cultură din Camera Deputaţilor, a găsit soluţia pentru redresarea economică a ţării. El a înaintat un proiect de lege care prevede accizarea cărţilor. "Sunt vicii care ne omoară. Şi, dacă oamenii tot nu reuşesc să renunţe la acest viciu al cititului, măcar să plătească cu vârf şi îndesat pentru el", a spus Pâslaru în expunerea de motive. Proiectul prevede o valoare destul de ridicată la accizele pe cultură, care ar duce practic la dublarea preţului cărţilor. De asemenea, în proiect se mai precizează că accize vor fi plătite şi de abonaţii bibliotecilor, precum şi de vizitatorii de muzee şi galerii de artă. Potrivit deputatului Florin Pâslaru, noua lege ar putea aduce la vistieria statului în jur de 30 de milioane de euro anual. "Estimările mele se bazează pe vânzările actuale de cărţi. Dacă împătimiţii lecturii vor alege să îşi cumpere cărţi de la moldoveni sau din shop, probabil că vom strânge mai puţin la buget. În orice caz, ar fi suficient cât să redresăm importul de macrou, de exemplu", a mai spus Pâslaru.

Doi funcţionari din Primărie au ţinut deschis ghişeul două minute peste program
Doi funcţionari din Primăria Galaţi riscă sancţiuni drastice după ce camerele video instalate în holul instituţiei au demonstrat că, miercuri, ghişeele lor au fost deschise publicului până la ora 14.02, adică două minute peste program. Ei au fost convocaţi deja în comisia de disciplină a Primăriei, care va analiza abaterea lor în şedinţa de săptămâna viitoare. "Au stabilit un precedent extrem de periculos. Mâine, poimâine vor veni contribuabilii şi vor avea pretenţia să stăm chiar şi patru minute peste program ca să le primim dosarele. Aşa ceva este inacceptabil. Vor fi pedepsiţi aspru", a declarat unul dintre membrii comisiei de disciplină. În apărarea lor, funcţionarii susţin că pur şi simplu a fost vorba de neatenţie, nicidecum de rea-voinţă. "Eram la nivelul şapte la Bubble Safari şi pur şi simplu m-a furat jocul. Dacă aş fi închis ghişeul la ora 14.00, nu mai prindeam bila roşie, care ştim cu toţii cât e de valoroasă", a spus doamna Marcela, de la Ghişeul 6.
Oţelul a ratat transferul lui Beckham din cauză că Marius Stan avea telefonul pe silent
Internaţionalul britanic David Beckham nu va juca la Galaţi din cauză că primarul Marius Stan nu a auzit când l-a sunat Narcis Răducan, având telefonul pe silenţios. Oferta a venit pe fax marţi dimineaţă, dar în club nu erau decât Narcis Răducan şi tot staff-ul din conducerea Oţelului. Deşi ar fi acceptat un salariu de 5.000 de euro pe sezon, plus bonusuri de performanţă, Beckham a ratat şansa de a juca în Ţiglina pentru simplul motiv că, până la ora 14,00, când expira oferta, Marius Stan nu a fost de găsit. Surse din club afirmă Narcis Răducan ar fi încercat inclusiv să îi trimită mesaje lui Stan, dar acesta nu a răspuns, fiind ocupat cu problema încălzirii oraşului, inclusiv a instalaţiei de sub gazonul de pe stadion. După ce a aflat că Beckham s-a autopropus la Galaţi, iar transferul a picat, primarul a promis că va face tot posibilul să îl aducă pe David în oraş la următoarea ediţie a Sărbătorilor Galaţiului pentru jonglerii cu mingea. În acest sens, deja Stan ar fi cerut Consiliului Local o suplimentare de 500.000 de euro a bugetului pentru ediţia 2013 a Sărbătorilor.
Reduceri la exorcizările în biserică: la trei plătite, una gratis
Cartelul Bisericilor Ortodoxe Reformiste din Galaţi (C-BORG) a decis să scadă în 2013 tarifele pentru exorcizări. Astfel, slujbele de scoatere a diavolului vor costa cu 32 la sută mai puţin faţă de anul trecut, însă discountul este valabil doar în afara postului şi în zilele de luni, marţi şi joi. În plus, mai anunţă C-BORG, la trei exorcizări se oferă una gratis. Arhiepiscopia "Dunării de Jos" a protestat vizavi de acest anunţ, precizând că nu este de acord cu astfel de practici. "Nu poţi să dai chiar aşa uşor discounturi, pentru că lumea crede că e vorba despre o marfă de slabă calitate. Or nu e cazul. La noi, exorcizările se fac temeinic, cu spume la gură, cu urlete adevărate, cu ochi bulbucaţi, grohăituri, tot tacâmul. Dacă dai discount, oamenii cred că vii cu spume expirate", a declarat o sursă din cadrul Arhiepiscopiei.
Silviu Ilie, săltat pentru amprentare: "Nu semnez nimic!"
Fotbalistul Oţelului Silviu Ilie a fost dus la Secţia 3 Poliţie după ce a fost prins băut la volan. În timp ce poliţiştii încercau să îi ia amprentele, fundaşul stânga a început să urle: "Nu semnez nimic, nu semnez nimic". Pentru că nu au reuşit să îl convingă că nu este vorba despre o semnătură, ci despre o simplă amprentare, poliţiştii s-au dus la General şi au obţinut amprentele de pe butoanele de roşu-negru de la păcănele. Apoi, poliţiştii au început să facă miştouri de Silviu Ilie, cum că ar fi "fundaş". Ilie a reacţionat prompt: "Băăă, eu nu sunt homosexual, uite, de exemplu, aseară am visat că m-am combinat cu Andrea Bocelli".
Directorul Electrocentrale, supărat că trebuie să ardă euro ca să îşi încălzească locuinţa
Tudor Petre, directorul Electrocentrale, a dat în judecată Asociaţia de Locatari din care face parte după ce i-au fost blindate caloriferele pentru neplata datoriilor. El cere 30.000 de euro daune morale, adică exact banii cărora le-a dat foc în sufragerie ca să îşi încălzească locuinţa în perioada în care a fost debranşat.
Invenţie epocală la Cudalbi: "Circuit închis" ca să nu iasă alcoolul din tine
Un ţăran din Cudalbi, căruia sătenii îi spun "inventatorul", susţine că a descoperit o metodă de a rămâne mereu matol, fără să fie nevoie să o ia mereu de la capăt cu băutura. Invenţia sa se numeşte "Circuit închis" şi presupune o mică incizie la mâna stângă. "Să spunem că ai la dispoziţie doar un litru de rachiu şi vrei să fii beat o săptămână. Ce faci? Păi e simplu: îţi tai o venă de la mâna stângă şi o tragi până la gură. În acest fel reciclezi alcoolul din sânge. Eu am încercat şi am stat în acest fel beat 12 zile cu doar un litru jumate de votcă. Singura problemă e că ai la dispoziţie numai o mână şi nu prea poţi să te implici în bătăile de la cârciumă. De asta trebuie să te tai la mâna stângă, ca să ai mereu dreapta la dispoziţie să bagi cuţitul. Poate mai pică o duşcă şi de la alţii. Mie, de exemplu, mi-a dat, ieri, Ion trei sute de rachiu şi o bere Azuga la sticlă", explică Gelu Secărică.

Descoperire istorică: fântână otrăvită încă de pe vremea turcilor
Trei câini din Bălăbăneşti au murit săptămâna aceasta după ce au băut apă dintr-o fântână otrăvită. Proprietarul fântânii spune că nici nu ştia că apa sa este otrăvită întrucât nu a folosit-o niciodată. "E posibil să fie otrăvită încă de pe vremea turcilor, pentru că nimeni din familia mea nu a băut apă în ultimii 500 de ani", susţine Ghiţă Veveriţă. "Noi nu folosim apă nici măcar a doua zi după beţie, pentru că oricum nu există niciodată a doua zi după beţie. Zilele noastre sunt o beţie continuă", mai spune Veveriţă.

 

Toate materialele incluse în această pagină sunt pamflete şi trebuie tratate ca atare.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Incredibil! Carne în ciorba de la spital! Culpă administrativă sau accident?

* Incidentul a provocat un adevărat scandal, în urma căruia s-a concluzionat la unison: presa e de vină!

Un pacient al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi a fost la un pas să îşi piardă viaţa după ce personalul administrativ al unităţii sanitare a făcut, se pare, o greşeală de neconceput la experienţa lui în domeniu. Deşi conducerea Judeţeanului refuză să ofere detalii până la finalizarea anchetei interne, surse care au dorit să rămână anonime ne-au şoptit că unui bărbat în vârstă de 59 de ani, internat de mai bine de o săptămână în Secţia de Gastroenterologie, îi fusese servită, din greşeală, la masa de prânz, o farfurie de zeamă care conţinea, nici mai mult, nici mai puţin decât… carne.
Deşi, potrivit primelor informaţii, cantitatea era infimă – maxim 3 grame – stomacul pacientului a recţionat violent, dat fiind că se dezobişnuise pe perioada internării să mai digere astfel de alimente. În cele din urmă, medicii au reuşit să îl ajute pe bărbat să depăşească momentele critice, aplicându-i spălături stomacale, urmate de acelaşi tratament care şi-a dovedit eficienţa în cazul celorlalte sute de pacienţi internaţi: cure repetate de foame, dimineaţă, la prânz şi seara.

Firul incredibil al evenimentelor

Marţi, la orele prânzului, pacienţilor de la Gastroenterologie li s-a servit obişnuita zeamă rezultată din fierberea câtorva legume. Cei mai norocoşi au ajuns să mănânce şi pastele fierte în apă chioară de la felul doi. N-a fost, însă, şi cazul lui Vasile C, în vârstă de 59 de ani, din Măstăcani, care după mai multe linguri de lichid tulbure a început să simtă dureri insuportabile în zona abdominală. După ce l-au certat gospodăreşte pentru că a deranjat masa şi au râs de originile sale ţărăneşti, asistentele l-au dus pe pacient la Reanimare, unde i s-au aplicat spălăturile stomacale. Cum în cursul zilei de marţi masa se servea la ora 14,00, pe secţia de Gastroenterologie nu mai era, evident, niciun medic de serviciu.
Primele concluzii ale anchetei interne de la Judeţean indică faptul că nu bucătăresele au fost vinovate pentru că în zeama bărbatului au ajuns cele 3 grame de carne care i-au căzut greu la stomac. Cantitatea de carne era de fapt un gândac de bucătărie, suficient de negru şi cu un grad satisfăcător de dezvoltare fizică, în raport cu vârsta. Gândacul tocmai se urca pe peretele sălii de mese şi, dând peste un hop, a alunecat în zeama care i se servise lui Vasile C.
În ciuda eforturilor aproape disperate, medicii legişti nu au putut stabili, din păcate, dacă gângania se înecase în supă s-au dacă şi-a dat duhul trosnind între dinţii lui Vasile C. Nu s-a stabilit, încă, nici cum scăpase gândacul din Secţia de Neurochirurgie şi cum ajunsese cu trei etaje mai sus. Unul dintre pacienţii de la Neuro, operat recent de hernie de disc, a declarat sub protecţia anonimatului că pe gândac îl chema Doru şi că era un mascul docil şi care nu le crease pacienţilor probleme deosebite.

„Nu e vina nimănui. Bine că am scăpat cu viaţă!”

Măstăcăneanul Vasile C., ajunsese la spital din pricina unei ciroze hepatice pe care a căpătat-o în vremurile bune, când la farmacia din sat se mai dădea pe sub mână carmol la sticlă de 400 de ml. Surprinzător, Vasile nu s-a supărat pe cadrele medicale pentru necazurile prin care a trecut. Mai mult, susţine că nimeni nu e de vină pentru necazul cu gândacul.
„Nu ştiu de ce toată lumea îi acuză pe doctori că au greşit. Nu este adevărat şi nu e vina nimănui. De la un gândac nu trebuie să facem atâta scandal. Eu le sunt recunoscător pentru că au fost oameni cu mine. Mi-au spus chiar că mă aşteaptă cu şpaga până la pensie, că eu iau pe 28. Nu era datoria dumnealor să mă aştepte atât, dar uite că mai sunt doctori care se mai gândesc şi la pacient, nu doar la ei. Îmi pare rău că presa face caz numai de situaţiile urâte din spital”, spune Vasile C.

„N-a fost rea intenţie!”

Conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă declară că personalul angajat nu are, practic, nicio vină în această situaţie, dat fiind faptul că gândacul creştea în saloane, nu în bucătărie. Drept e că nici bolnavii, mai ales cei aflaţi în faze terminale sau internaţi la Ortopedie – Traumatologie cu membre rupte, nu cooperează la păstrarea igienei şi refuză să măture în saloane şi să spele zilnic pe jos.
Cât despre absenţa uzuală a cărnii din meniul bolnavilor, conducerea Judeţeanului ne spune că este perfect justificată: în plin scandal al cărnii de cal, nu se cade să te joci cu sănătatea pacientului. Că una e să consumi alimente care au nechezat şi alta să înghiţi un biet gândac, cum era Doru, crescut oricum într-un mediu steril, de spital.

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare

viata-libera.ro

 

Şocant! Un chirurg refuză şpaga

Filiala gălăţeană a Colegiului Medicilor a deschis o anchetă după ce un medic chirurg, angajat al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, a refuzat şpaga din partea pacienţilor săi vreme de patru zile consecutive. Conducerea Colegiului Medicilor a refuzat să dea publicităţii numele medicului şi secţia în care lucrează acesta, pentru a nu-i afecta chirurgul reputaţia şi pentru a nu pune serviciul medical respectiv într-o situaţie stânjenitoare. Surse ale „Vieţii libere” declară însă că situaţia este de neînţeles. Chirurgului i s-ar fi făcut deja un control psihiatric, în urma căruia s-ar fi dovedit că acesta nu suferă de nicio afecţiune evidentă. Colegii săi declară, tot sub protecţia anonimatului, că medicul este un profesionist şi un om bun şi că îşi fac probleme cu privire la capacitatea sa de a se adapta în sistemul medical gălăţean, de aici încolo. Şi mai rău este că, în cazul în care nu îşi va reveni, medicul nu va putea să îşi mai întreţină stilul de viaţă şi nici măcar să îşi plătească benzina la jeep. Vom reveni cu amănunte legate de drama prin care trece chirurgul gălăţean.

Cei mai buni medici gălăţeni scad tarifele!

Colectivul Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi îşi susţine noii colegi, fără urmă de invidie. Vestea că s-au ieftinit consultaţiile la doi dintre cei mai buni medici gălăţeni Trenul de Bucureşti Inter City 571 şi Trenul de Bucureşti Inter Regio 10571 a fost primită cu bucurie şi de bolnavii gălăţeni, care trag acum noi speranţe de vindecare.

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

viata-libera.ro
 

Primăria, în pericol de retrogradare la Solitaire, chiar înainte de debutul Ligii I

* La doar câteva săptămâni înainte click-ului de start al Ligii I de Spider-Solitaire Viteză, faza pe primării, Marius Stan ar putea să-i scoată pe performerii jocului din cantonament şi să-i oblige să muncească, potrivit fişei postului fiecăruia *  Funcţionarii sunt disperaţi că se vor face de baftă la Solitaire, în faţa colegilor de la celelalte primării, care n-au comandat încă audit *  În cazul în care fiecare funcţionar şi-ar face măcar un sfert din treabă, zilnic, echipa Primăriei este în pericol de retrogradare din prima Ligă de Spider Solitaire Viteză

Concluziile auditului realizat la Primăria Galaţi creează panică cu doar câteva săptămâni înainte de începerea Ligii I de Spider-Solitaire Viteză, faza pe primării. Funcţionarii noştri s-au pregătit intens, timp de câteva ore pe zi, în ultimii 13 ani:12 de mandat ai lui Dumitru Nicolae şi aproape un an al actualului primar, Marius Stan. Cu toţii se tem acum că primarul îi va pune la vreo treabă de care n-au reuşit încă să se apuce de prin 2000 încoace, că îşi vor ieşi din mână la jocul de potrivit cărţi pe monitor şi că se vor face de două parale în faţa colegilor de la celelalte primării din Moldova. Singura speranţă de a câştiga tur-retur în Liga I de Solitaire o au cei cinci la sută dintre funcţionarii pe care firma de audit plătită de Primărie i-a încadrat în categoria celor bine pregătiţi. Aceştia ar putea scăpa de treabă, cel puţin pentru încă vreo câteva săptămâni. Cereri de intrare în cantonamentul de Solitaire depun şi cei 50 la sută dintre funcţionari pe care auditorul i-a găsit nu „buni” şi „conform aşteptărilor”. Nu se ştie ale cui erau aşteptările şi nici ce se aşteptau respectivii să găsească, aşa că jumătate dintre funcţionari mai pot pretinde, măcar până la click-ul de start al campionatul de Solitaire, că ştiu pentru ce se duc la birou în fiecare zi şi ce ar trebui să facă pentru salariul care li se plăteşte lunar, din bani publici.
Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

viata-libera.ro
 

Avem pod peste Dunăre? Să plătim şi să aflăm! Primăria mai vrea un audit

După ce a comandat un pseudoaudit de 150.000 de euro prin intermediul căruia a descoperit că mai bine de jumătate dintre funcţionari sunt slab pregătiţi, Primăria Galaţi vrea să plătească un alt studiu în urma căruia să aflăm dacă pe raza sa administrativă există sau nu pod peste Dunăre, dacă avem sau nu câini comunitari în oraş sau dacă pe străzi s-au căscat sau nu gropi în care şoferii dau cu maşinile, 24 de ore din 24. Abia aşteptăm să vedem cât va costa studiul şi care vor fi concluziile surpriză!

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

viata-libera.ro
 

Gălăţenii au bănci, dar jefuiesc containere. Aşa oraş, aşa hoţi!

Municipalitatea bagă spaima în spărgătorii de bănci retraşi din activitate, cu seif-urile pentru protejarea gunoiului Deşi poliţia gălăţeană nu i-a prins nici până astăzi pe gălăţenii care au spart sediul BRD din Port şi au plecat cu banii, concitadinii noştri au înţeles că riscurile jefuirii unei bănci sunt mari, aşa că s-au specializat pe furat din gunoaie. Din acest motiv, Primăria a fost nevoită să cheltuiască bani grei ca să cumpere seifuri pentru deşeuri, în speranţa că vor putea păzi bunurile reciclabile ale comunităţii. Ciudat este că spărgătorii de la BRD puteau fi identificaţi destul de uşor. Surse din rândul lumii interlope declară că cei doi gălăţenii au furat de la bancă suma de circa 100.000 nu pentru a-şi cumpăra BMW-uri sau pentru a sparge banii pe femei şi băutură, ci pentru a-şi putea plăti anticipat creditele la bancă. Potrivit aceloraşi surse, cei doi spărgători ar fi şi singurii care au reuşit asemenea performanţă, în ultimii cinci ani. Evident, ambii s-au liniştit după ce au făcut rost, din vânzare de pet-uri, şi de comisionul de 2 la sută pentru rambursare anticipată pe care l-a solicitat banca. În prezent, conform unor informaţii neconfirmate, ambii gălăţeni, panicaţi de faptul că s-ar putea face de ruşine, fiind prinşi furând din seifurile cu gunoi ale Primăriei, se pregătesc să mai dea un jaf la bancă. Vom reveni cu amănunte, în exclusivitate.

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

viata-libera.ro

 


La Cudalbi e „Ora Pământului” în fiecare zi. "Nu bem apă ca animalele!", protestează localnicii

Mai mulţi bărbaţi din Cudalbi ne-au trimis, la redacţie, o scrisoare în care ne informează că ei serbează „Ora Pământului” în fiecare după-amiază. În jurul orei 17,00, se adună la cârciumă şi, după ce servesc circa un litru de vişinată şi câteva spirtoase tari, ies pe uliţă şi se iau la omor până când îşi sting unul-altuia lumina. Oamenii spun că acţiunile lor ecologiste sunt demne de apreciat şi că singurul dezavantaj este că se trezesc de dimineaţă, tot pe uliţă, cu ochii vineţi.

În timp ce studenţii au manifestat în oraş pentru susţinerea elevei din Covasna, discriminată pe motive etnice, pechenii au protestat împotriva serbării „Zilei Internaţionale a Apei”. Oamenii, veniţi la manifestaţie cu damigene cu ţuică de astă toamnă şi cu spirt la jumătate s-au declarat nemulţumiţi de faptul că, în secolul XXI, suntem îndemnaţi să ne potolim setea cu apă, la fel ca animalele.

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

viata-libera.ro
 

Link to comment
Share on other sites

Nicolae Bacalbaşa îşi pocneşte legal angajaţii

* Supărat că a ratat două episoade din Suleyman Magnificul, Bacalbaşa a răbufnit în CJ: bate pe toată lumea ca să se antreneze pentru K1 Funcţionari * Consilierii locali PSD, supăraţi pe Marius Stan că nu le-a deszăpezit trotuarele pe care îşi parchează limuzinele

Calificat în finala K1 Funcţionari, Bacalbaşa-Spiderman se antrenează cu angajaţi CJ
Preşedintele CJ Galaţi, Spiderman, poreclit Nicolae Bacalbaşa, şi-a obligat angajaţii din subordine să îl ajute la antrenamentele pe care le face pentru finala K1 Funcţionari România. Astfel, Bacalbaşa-Spiderman ia la pumni zilnic câte un funcţionar, numai că angajaţii săi nu au voie, prin contract, să dea şi ei, ca să nu îi strice imaginea preşedintelui CJ. În plus, s-ar părea că Bacalbaşa vrea să se prezinte neşifonat la campionatul naţional de K1 Funcţionari, unde îl aşteaptă competitori serioşi, precum Sorin Frunzăverde, Marian Oprişan, Liviu Dragnea sau Cristian Adomniţei. Funcţionarii participanţi la şedinţele de pregătire afirmă că schema pe care o exersează îndelung Bacalbaşa este 69. Numărul schemei nu vine, însă, din cărţile erotice, pe care Spiderman nu le mai consultă de ceva vreme, ci de la numărul de ani împliniţi chiar vineri. Gurile rele susţin că nevoia de bătaie a apărut la Bacalbaşa după ce a ratat două episoade consecutiv din celebrul serial Suleyman Magnificul. La mulţi ani, domnule preşedinte Spiderman!
De Florii, Marius Satan vrea Highway to Hell, dar se opune duhovnicul său, care cere Stairway to Heaven
Dispută în administraţia gălăţeană pe tema formaţiilor care să concerteze la Sărbătoarea Scrumbiei. Astfel, primarul Marius Satan vrea nepărat să aducă la Galaţi o formaţie "gen" AC/DC sau măcar un cântăreţ "gen" Chris Rhea. Din păcate pentru iubitorii de muzică rock, se pare că niciuna dintre cele două variante nu va rămâne în picioare, din cauză că se opune chiar duhovnicul său, care slujeşte la o biserică din oraş. E drept, nici varianta de rezervă nu e chiar de lepădat. "Cum să concerteze în parohia noastră nişte oameni care cântă «Highway to Hell» sau «Road to Hell»? Uite, nu ar fi mai bine să-i aducem pe creştinii ăia de la Led Zeppelin? Ce? O formaţie gen Led Zep nu e bună? Facem o reunire istorică la Galaţi, că tare mi-a mai plăcut bucata aia «Stairway to Heaven»", l-a îmbunat duhovnicul pe Marius Satan.
Ca să-l scoată pe Ion Ionescu la deszăpezire, Baba Dochia a comandat cojoace Armani
Pentru că şeful Ecosal, Ion Ionescu, nu vrea nici în ruptul capului să scoată în stradă utilajele de deszăpezire după 1 martie, Baba Dochia a făcut comandă specială la Londra de două cojoace Armani, pe care să le scuture în Galaţi. Chiar şi aşa, Ion Ionescu a ieşit cu greu luni şi marţi pe străzile din Galaţi ca să culeagă tivuri, manşete, gulere şi buzunare de cojoc Armani, în ideea că lumea oricum îl înjură pe Marius Stan, nicidecum pe Ionescu-Ecosal. Asta din cauză că, după cum am aflat pe surse, şeful salubrităţii gălăţene este încă la cuţite cu primarul Galaţiului, din cauză că acesta nu vrea să îi dea salariu ecologic, adică eco-sal. Pentru cei care nu ştiu, un salariu ecologic înseamnă doar bancnote verzi.
De când au rămas fără abonamente, pensionarii nu mai stau pe scaune, ci fac grămezi lângă compostor
Decizia primăriei de a înlocui abonamentele gratuite pentru pensionari are şi o consecinţă fastă pentru cei care circulă cu Transurb. Astfel, toate scaunele din autobuze sunt goale; în schimb, e aglomeraţie mare lângă compostoarele cu bilete. Pensionarii stau ciucur lângă aparate ca să composteze biletele imediat ce se anunţă prezenţa hingherilor în staţie. Potrivit unor informaţii oferite de şoferii de pe autobuze, pensionarii s-au organizat în aşa fel încât unul singur dintre ei compostează şi se aşează strategic în faţă, lângă şofer, ca să aibă vizibilitate la staţie. Imediat ce apar la orizont hingherii, pensionarul-călăuză strigă peste umăr: "Şase, băăăă, hingherii!!!". Moment în care toţi călătorii îşi compostează biletele. Potrivit unei statistici întocmite de Alianţa Proteza Veselă, prin această metodă, cele 30 de bilete gratuite pe care le primesc în fiecare lună le ajung pensionarilor pentru 130-140 de călătorii.
Motivul ascuns pentru care consilierii locali PSD au întors armele împotriva lui Stan
Adevăratul motiv pentru care consilierii locali ai PSD se vor opune oricărui proiect al lui Marius Stan nu are nicio legătură cu faptul că primarul s-ar fi luat de şefii de instituţii publice din fieful social-democraţilor. Nici schimbarea lui Gâscă de la Poliţia Locală, nici hârjoneala cu Ionescu de la Ecosal nu au vreo legătură cu iminentul conflict dintre PSD şi Marius Stan. Motivul este mult mai simplu: Stan nu le-a deszăpezit trotuarul din faţa Prefecturii, acolo unde mahării PSD îşi parchează maşinile când vin la şedinţe. "A dat cu sare pe străzile principale, au trecut maşinile şi pe Domnească. Cât era să bage o lamă şi pe trotuarul din faţa Prefecturii? Uite, din cauza lui, am fost nevoiţi să ne ducem limuzinele în parcarea din lateralul clădirii. Ne-a luat vreo două minute apoi să ajungem în Prefectură şi ne-am udat pe pantofiori", n-a declarat, sub protecţia anonimatului, un consilier local PSD.
Marius Stan recunoaşte: Reconstrucţia Bursei de Carton va dura cam cât cea a Sălii Sporturilor
Construcţia din carton presat de pe platoul de la Mc Donald's, replica după fosta Bursă de Mărfuri din Galaţiul de altădată, va fi refăcută în cel puţin tot atâţia ani ca şi Sala Sporturilor, aflată în imediata vecinătate. Primăria vrea ca reconstrucţia importantului edificiu arhitectonic, dărâmat de furtuna din urmă cu câteva zile, să fie făcută ca la carte. "Trebuie mai întâi un studiu de fezabilitate, apoi vom face licitaţie. Vor fi primiţi numai constructorii cu vechime, numai cei care au demonstrat că sunt serioşi. Facem toţi paşii ca la carte, dar sperăm ca în 10, 20 de ani un muncitor să bată trei cuie ca să pună peretele căzut înapoi. Nu ne putem permite niciun pas greşit, până la urmă această clădire este un simbol al Noului Galaţi", a spus Stan.
Soluţie ieftină pentru Galaţi: Tunelul pe sub Dunăre ar putea fi construit de cârtiţele din PSD
Autorităţile locale şi judeţene din Galaţi iau în calcul o soluţie foarte ieftină pentru construcţia tunelului pe sub Dunăre. Astfel, potrivit unor surse din Primărie, edilii locali intenţionează să apeleze la cârtiţele din PSD, care au o experienţă de zeci de ani la săpat. "Dacă reuşim să luăm măcar zece cârtiţe din PSD le folosim şi la votul în CL, şi la tunelul pe sub Dunăre. În timpul zilei votează pentru noi, noaptea lucrează la tunel", s-a destăinuit Marius Stan unor apropiaţi. Primarul este decis să apeleze la cârtiţe pesediste din două motive: sunt mult mai uşor de luat şi sunt extrem de eficiente în activitatea de săpat. Varianta pesediştilor pentru tunelul pe sub Dunăre diferă esenţial. Astfel, s-a vehiculat soluţia concesionării tunelului feroviar de la Fileşti lui Florin Pâslaru, care, prin diverse inginerii ştiute numai de el, ar fi urmat să îl facă să dispară din locul său şi să apară exact sub Dunăre.
Primarul vrea să îi vândă lui Adamescu şi echipa de Solitaire
Echipa "Draw three" a funcţionarilor din Primăria Municipiului Galaţi, participantă în sezonul trecut în Liga Campionilor la Solitaire, este pe cale să fie vândută omului de afaceri Dan Adamescu. După ce echipa a câştigat Campionatul Naţional de Solitaire, Marius Stan pare hotărât să îi vândă lui Adamescu încă o vistierie de 10 milioane de euro, pe modelul Oţelul Galaţi. De data aceasta, contractul urmează să fie mult mai ferm, urmând să cuprindă explicit o clauză de vânzare mai departe către Radu Călin. Echipa de Solitaire a Primăriei este campioană naţională în sezonul 2010-2011, meciul decisiv pentru titlu fiind câştigat cu 2-1 în faţa echipei Primăriei Timişoara.
Ca să nu se umple stadionul cu stelişti, intrarea la meciul de luni va fi permisă numai celor cu IQ peste 20
Clubul Oţelul Galaţi a luat decizia ca intrarea pe stadion la meciul cu Steaua să fie permisă numai celor care pot dovedi că au un coeficient de inteligenţă peste 20, astfel încât în tribune să nu ajungă niciun stelist. "Este o măsură care nu discriminează pe nimeni. La intrare vor fi puse întrebări de genul «cât face 1+1?» şi vom tria astfel spectatorii. Dacă vor rămâne pe dinafară doar stelişti, asta e", a declarat Narcis Răducan. La auzul acestei ştiri, steliştii din Galaţi au hotărât să se strângă în grupuri de câte 20 ca să poată să intre măcar câte unul pe stadion.
Măsuri speciale pentru meciul cu Steaua: turnicheţii de la peluza oaspeţilor, înlocuiţi cu o strungă
Clubul Oţelul Galaţi va repune în funcţie turnicheţii de la intrarea pe stadion odată cu meciul de luni cu Steaua Bucureşti, dar va instala şi o strungă special pentru accesul galeriei oaspete. "Pentru oameni vom avea turnicheţii, în timp ce intrarea oilor se va face prin strungă. Dacă simt nevoia, inclusiv unii reprezentanţi mass-media pot alege această poartă de acces, chiar dacă lucrează la instituţii de presă din Galaţi", a declarat Narcis Răducan, preşedintele Oţelului.
Disperare în Cudalbi: gerul de săptămâna asta a prins prunii înfloriţi
Locuitorii din Cudalbi sunt pur şi simplu cu moralul la pământ după ce producţia de prune de anul acesta ar putea fi compromisă de gerul de la începutul săptămânii. "Prunii erau înfloriţi şi, după calculele mele, producţia de rachiu va scădea anul acesta cam cu 80 la sută. Parcă suntem blestemaţi", a declarat un cercetător din Cudalbi.
Alertă la Măstăcani: copii prinşi în timp ce se uitau la Winnie the Pooh
Autorităţile locale din Măstăcani sunt în alertă de gradul zero după ce doi copii au fost prinşi de părinţi în timp ce se uitau la desene animate non-violente. "Măstăcănenii, inclusiv copiii, nu se uită decât la filme cu sânge şi scandaluri. Da, se mai admite un desen animat, dar numai dacă prezintă cel puţin o decapitare", a declarat secretarul comunei.
Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Transportul în Valea Oraşului se va face cu bărci din dotarea Transurb

* Preconizatele inundaţii din Valea Oraşului îi prind pe cei din Primărie cu lecţia învăţată: "Ne-am pregătit cum se cuvine, vom avea bărci care vor face transport public de persoane" * Primăria îi linişteşte pe locuitorii din Valea Oraşului: biletele Transurb vor putea fi folosite şi la transportul cu bărcile
Anunţatele inundaţii pe Dunăre nu îi prind nepregătiţi pe cei din Primăria Galaţi. Autorităţile locale au luat primele măsuri pentru populaţia din zonă. Astfel, Marius Stan a anunţat că biletele şi abonamentele pentru Transurb vor fi valabile şi pentru transportul public cu bărci şi şalupe în Valea Oraşului în următoarele două luni. "Este un gest firesc pe care îl facem pentru cetăţenii din această zonă a oraşului. Vor fi valabile inclusiv biletele gratuite pe care le dăm pensionarilor, astfel că lumea nu trebuie să fie îngrijorată. De asemenea, luăm în calcul şi decontarea a unei părţi din preţul benzinei pentru cei care au în dotare bărci", a declarat primarul Marius Stan.
Inginer gălăţean: "Groapa de la Elice a fost cauzată de traficul greu de pe Dunăre"
Comisia care analizează cauzele apariţiei gropii de pe Faleza Superioară a descoperit adevăratul motiv pentru care craterul de la Elice tot continuă să apară, în ciuda repetatelor lucrări care s-au efectuat în acel loc. Astfel, potrivit comisiei, nici traficul de maşini de pe Faleză, nici cohortele de plimbăreţi din weekend nu sunt de vină pentru situaţia creată. "Groapa în asfalt este cauzată de numărul mare de nave grele care trec pe Dunăre. Specialiştii de până acum au luat în calcul doar maşinile, pietonii şi concertele care au avut loc în acel loc. Nimeni nu s-a gândit că de vină ar putea fi barjele care trec încărcate pe Dunăre. Noi am calculat şi am ajuns la concluzia că trepidaţiile acestora produc fisurile din asfalt. Recomandarea noastră este să se oprească traficul de nave pe Dunăre", a declarat ing. Gelu Curcudel, şeful comisiei pentru groapa de la Elice.
Pescarii gălăţeni se plâng că a dispărut carasul din Dunăre: "Numai cod galben şi portocaliu prindem"
Sute de pescari gălăţeni au protestat joi în faţa Ministerului Mediului, cerând să se schimbe denumirea alertelor de inundaţii pe Dunăre. "De când s-a anunţat cod galben, cod portocaliu şi cod roşu nu mai prindem deloc caras şi plătică, ci doar cod. Nu se mai poate aşa ceva, nevestele noastre nu ştiu să facă decât peşte prăjit cu mămăliguţă şi mujdei. Habar nu avem cum se găteşte codul. Pentru inundaţii, să se schimbe terminologia. Dacă tot folosesc nume de peşti să le spună caras auriu, crap argintiu, nu ştiu, să se găsească soluţii. Ne-am săturat de atâta cod. Sau să i se spună macrou, că ăsta ştim cum se face", a spus Rică Ciortănel, liderul pescarilor protestatari.
Alertă la Galaţi: numărul supermarketurilor l-a depăşit pe cel al cârciumilor
Odată cu deschiderea magazinului Kaufland la Inelul de Rocadă, Galaţiul va avea, oficial, mai multe supermarketuri decât bodegi. Organizaţia Alcoolul fără Frontiere a anunţat că va demara o serie de proteste în faţa Primăriei Galaţi pentru a încerca să sensibilizeze autorităţile să atragă cât mai mulţi investitori străini, în vederea deschiderii de lanţuri de cârciumi. "Suntem un oraş cunoscut pentru activitatea de băut, nicidecum pentru cea de shopping. Doar se ştie. Noi, gălăţenii, mergem să ne face cumpărăturile la Brăila, iar brăilenii vin la cârciumă la noi. Trăim în deplină armonie cu vecinii riverani la Dunăre", a declarat Nicu Păhărel, preşedintele Organizaţiei Alcoolul fără Frontiere. Ca să evite mişcările de protest, primarul Marius Stan a anunţat că le va cere supermarketurilor să ieftinească produsele alcoolice, astfel încât toată lumea să fie mulţumită. "E o palidă consolare. Noi nu ţinem neapărat să bem, ci doar să ne uşchim de acasă cu băieţii", a completat Nicu Păhărel.
Judecător din Galaţi bănuit că îşi parchează maşina în faţă la Casa Sindicatelor
Colegii de la Tribunalul Galaţi îl suspectează pe judecătorul Mihăiţă Dreptate că face notă discordantă faţă de ei şi îşi parchează maşina în parcarea goală de la Casa de Cultură a Sindicatelor, aflată la un minut distanţă de sediul Tribunalului. "Mihăiţă a fost văzut de câteva ori că îşi duce maşina în parcare, în loc să o lase pe trotuarul de la Tribunal sau chiar pe stradă, aşa cum facem noi, ceilalţi judecători şi avocaţi. Păi unde ajungem în felul ăsta? Mâine, poimâine o să vină cineva de la Poliţie, să ne ceară să facem la fel. Este inadmisibil aşa ceva", a declarat un avocat din barou. Mihăiţă Dreptate susţine, totuşi, că a fost vorba de un accident, că nu şi-a lăsat maşina toată ziua în parcare. "Pur şi simplu m-am dus cu maşina să îmi cumpăr un kil de şuncă afumată, că era târg în faţă la Sindicate. Nu am stat mai mult de zece minute. Am parcat-o apoi, regulamentar, chiar pe stradă, în faţa Tribunalului. Colegii mei exagerează", s-a apărat Dreptate.
Supravieţuire extremă: Bear Grylls va încerca să trăiască o săptămână cu salariul unui combinist
Celebrul realizator de emisiuni britanic Bear Grylls va filma în Galaţi unul dintre episoadele emisiunii despre tehnicile de supravieţuire. Bear Grylls, cunoscut pentru exerciţiile de supravieţuire din deşert, munţi şi junglă, va încerca şi testul extrem: va încerca să rămână în viaţă după o săptămână în care va avea voie să cheltuiască doar un sfert din salariul lunar al unui angajat al ArcelorMittal. "Este testul suprem. Până acum, m-am alintat încercând să supravieţuiesc printre animale sălbatice, prin munţi stâncoşi sau deşerturi aride. Mi-e cam frică de această săptămână, dar sunt călit. Trebuie să reuşesc", a declarat Bear Grylls.

La Finanţe, şpăgile au fost actualizate cu rata inflaţiei
Funcţionarii de la Finanţe au decis să majoreze tarifele la şpăgi cu 3 la sută, adică rata inflaţiei pe ultimele 12 luni. "Nu am mai umblat la preţuri de un an. Nu se mai putea aşa, avem şi noi familii de hrănit. Contribuabilii să nu intre în panică, vom accepta în continuare cafea, dar numai la pachet mare", a declarat tanti Geta, de la ghişeul 4.
Minune în Micro 19: într-un garaj s-a descoperit o maşină
Funcţionarii din Primăria Galaţi au avut parte de şocul vieţii lor când, la un control de rutină, au descoperit într-un garaj din Micro 19 o maşină. "Până acum nu am mai văzut aşa ceva. Unii şi-au făcut ateliere, alţii beciuri, cei mai mulţi îşi ţineau murăturile. Maşini nu am văzut până acum. Este o premieră", a declarat un funcţionar din corpul de control.
La Măstăcani vor fi replantate pădurile: "Şi generaţiile viitoare trebuie să aibă din ce să-şi facă bâte"
Consiliul Local Măstăcani este decis să salveze pădurile din localitate, retezate în ultimii ani pentru nevoia din ce în ce mai mare de bâte a sătenilor din localitate. "Încercăm să facem ceva şi pentru generaţiile viitoare. Uite, vin copiii ăştia din urmă şi dacă nu mai au păduri nu or să mai aibă de unde să îşi facă bâte pentru tradiţionalele ciomăgeli de cârciumă. Dar trebuie să aşteptăm vreo zece ani să se facă groase, că din puieţii ăştia faci cel mult un bici. Am decis să punem mai mult arţar, că ăsta are un lemn dur şi când dai cu ciomagul se cunoaşte, tată", a declarat secretarul primăriei. Până când noile generaţii de bâte vor creşte, măstăcănenii vor folosi lemn de import.
Din cauza conţinutului ridicat de apă, cudălbenii au renunţat la legume
Locuitorii din Cudalbi au renunţat cu totul la castraveţi şi roşii după ce au aflat că acestea conţin apă în proporţie foarte mare, arată un studiu realizat de un cercetător din Măstăcani. "Am constatat că, după difuzarea unui documentar la televizor legat de conţinutul de apă din legume, în Cudalbi nu numai că nu s-a mai cultivat nicio legumă, ci, mai mult, nimeni nu a mai mâncat roşii sau castraveţi. Este un lucru explicabil, având în vedere aversiunea pe care o au cudălbenii faţă de apă", a spus cercetătorul din Măstăcani. Cudălbenii par să fie dispuşi să revină asupra deciziei numai dacă apa din legume va fi înlocuită cu votcă.
Cudălbean internat la Judeţean: "Dacă ştiam că trebuie să vin cu spirtul de-acasă nu mă mai îmbolnăveam"
Un locuitor din Cudalbi care s-a internat zilele trecute la Spitalul Judeţean Galaţi pentru o banală operaţie de apendicită e decis să acţioneze în instanţă instituţia gălăţeană pentru că l-a pus să îşi cumpere singur spirtul. Relu Secărică era convins că, odată internat, va avea parte de o cură de alcool, numai că la triaj i s-a spus clar că trebuie să îşi cumpere singur sticlele de spirt. "Toată viaţa am visat să fiu internat. Am mâncat numai seminţe în ultimii doi ani în speranţa că mă voi îmbolnăvi de apendicită. Acum, că visul mi s-a împlinit, aflu că trebuie să îmi cumpăr singur spirtul. Voi da în judecată spitalul, să îmi deconteze navetele de spirt pe care le beau aici", a declarat Relu Secărică.
Strategie pentru semifinala cu Petrolul: toţi jucătorii Oţelului vor purta mască
Antrenorul Petre Grigoraş este hotărât să ducă Oţelul în finala Cupei României, astfel că apelează la strategii stranii: toţi jucătorii săi vor purta măşti în timpul meciului cu Petrolul. "Încercăm să ne ferim pe cât posibil de efectele gazelor. Am auzit că ploieştenii mănâncă multă fasole înaintea meciului, în încercarea de a ne pune pe noi în dificultate. Găzarii nu au nicio şansă, jucătorii mei vor fi protejaţi pe tot parcursul meciului", a spus antrenorul Oţelului.
Grigoraş e îngrijorat: "Am informaţii că doi, trei jucători îşi pierd timpul prin bibliotecă"
Antrenorul Oţelului, Petre Grigoraş, e foc şi pară pe câţiva dintre componenţii echipei Oţelul. Se pare că cel puţin doi jucători nu mai dau randament la echipă din cauză că îşi pierd dimineţile în sala de lectură a Bibliotecii V.A. Urechia. "Vom verifica, sper ca informaţiile să nu se confirme. Dacă e aşa, vor urma sancţiuni grave. Se ştie că după trei, patru romane citite nu mai dă nimeni randament la echipă. Vor fi trimişi la echipa a doua", a spus Grigoraş.
Sălăgeanu vrea înapoi la Oţelul: "Am auzit că s-a deschis un casion nou la Galaţi"
Fundaşul stânga al echipei FC Vaslui, Adrian Sălăgeanu, a anunţat că vrea să se întoarcă în oraşul în care a cunoscut marea performanţă. "Vreau înapoi la Galaţi, că de când sunt la Vaslui nu am reuşit să mai fac niciun biscuite. În Galaţi făceam cinci, şase pe zi. În plus, am auzit că se deschide un nou casion în oraş. Vreau să revin la forma de altădată şi să dau ce am eu mai bun. Am luat de la Porumboiu nişte lovele, simt că pot să câştig serios la păcănele", a declarat Sălă unui tabloid din Vaslui.

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

viata-libera.ro
 

Link to comment
Share on other sites

Bacalbaşa: "Parcul de câini al oraşului trebuie înnoit"

* Preşedintele CJ Galaţi este decis să ia măsuri pentru ca şi nepoţii noştri să poată fi muşcaţi de câini * Marius Stan vrea să învie Moise de Paşti, ca să îl folosească la construcţia celei mai originale căi de traversare a Dunării: ape despărţite

Funcţionarii din Primărie, disperaţi că urmează o perioadă cu multe "libere": "Nouă ne place s-o frecăm la birou"
Funcţionarii din Primăria Galaţi sunt cu moralul la pământ după ce au aflat că urmează o perioadă cu nu mai puţin de şapte zile libere, de Paşti şi de 1 mai. "În fiecare an e aceeaşi problemă, Guvernul ne dă prea multe libere în această perioadă. Dacă stăm pe acasă trebuie să facem curat, să facem mâncare, să plimbăm copiii, pe scurt, să muncim pe brânci. Abia aşteptăm să se termine perioada zilelor libere, ca să ne relaxăm la serviciu", a declarat Tanti Anişoara, de la Ghişeul 2. Alături de colegii din Finanţe, funcţionarii din Primăria Galaţi au cerut insistent conducerilor instituţiilor să recupereze zilele libere în săptămâna care urmează. "Vrem să stăm câte 12 ore la birou, ca să ne odihnim suficient pentru acele zile de coşmar. Unde mai pui că acuşi se face vară şi vine perioada concediilor. Trebuie să ne odihnim mai mult la ghişee, altfel nu dăm randament în zilele libere", a completat doamna Maricica, de la Ghişeul 3.
Bacalbaşa a interzis castrarea patrupedelor: "Trebuie să reînnoim parcul de câini al oraşului!"
Preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbaşa, a luat măsura interzicerii castrării câinilor comunitari în Galaţi. Mai mult, şeful CJ este decis să interzică vânzarea de prezervative mărimea S pe tot teritoriul judeţului, prezervative pe care ONG-urile le foloseau pentru a stăvili înmulţirea "comunitarilor". "Avem nevoie de sânge proaspăt în lumea patrupedelor. Voi lua aceste măsuri ca să mă asigur că şi nepoţii noştri vor putea fi muşcaţi de câini. Suntem datori faţă de generaţiile care vin să le asigurăm un un judeţ plin de farmec, aşa ca acum", a declarat Bacalbaşa. Primul care a a aflat de deciziile lui Bacalbaşa a fost chiar deputatul PSD Florin Pâslaru. Dan Nica l-a sunat joi dimineaţă şi i-a spus: "Florine, am două veşti pentru tine, una proastă şi una bună: vezi că Bacalbaşa scoate de pe piaţă prezervativele mărimea S, dar a hotărât, totuşi, să nu mai castreze patrupedele".
bula%201.jpgAdamescu, revoltat că la meciul cu Petrolul au venit totuşi 4000 de spectatori: "Vom face 1000 de euro biletul"
Patronul Oţelului Galaţi, Dan Grigore Adamescu, e în pragul disperării după ce la meciul cu Petrolul au fost aproape 4000 de spectatori în tribune, în ciuda faptului că a scumpit biletele special ca să gonească lumea de la stadion. "Am majorat preţul la meciul cu Steaua, dar tot au venit câţiva, am făcut din nou bilete scumpe la semifinala cu Petrolul, dar sunt unii care se tot încăpăţânează să vină. Gata, nu se mai poate aşa ceva! Voi face 1000 de euro biletul, să văd atunci dacă mai vine vreunul. Până la sfârşitul sezonului, vreau să ajungem la o medie de maximum trei, patru suporteri pe meci", a urlat Adamescu la Remus Pascu. Acesta s-a conformat şi anunţat o nouă promoţie la pachetele de bilete pentru suporterii gălăţeni: cine nu vine la meciul cu Chiajna primeşte câte 10 lei ca să vadă de acasă următoarele două partide, cu U Cluj şi cu Ceahlăul.
NASA, decisă să filmeze următoarea aselenizare pe drumurile din judeţul Galaţi: "Craterele de aici sunt mult mai veridice"
Agenţia spaţială americană este hotărâtă ca următoarea filmare cu astronauţi pe lună să se facă pe drumurile judeţene din Galaţi, ori pe cel spre Pechea, ori pe cel spre Târgu Bujor. "Ne-am săturat să tot fim acuzaţi de fals. Cei mai mulţi susţinători ai teoriei conspiraţiei au justificat că gropile de la filmarea din 1969 nu erau tocmai reuşite, că ar fi fost făcute artificial, în studio. Vom filma în Galaţi şi astfel vom evita orice scandal legat de presupuse falsuri", a declarat, sub protecţia anonimatului, un cameraman de la NASA. Şefii judeţului sunt încântaţi de idee şi au anunţat că nu vor mai plomba nicio gaură din asfalt până la filmări, chiar dacă agenţia spaţială americană a programat următoarea călătorie pe lună pentru luna iulie a anului 2051.
Marius Stan îl vrea înviat pe Moise de Paşti, ca să despartă apele Dunării
Primarul Marius Stan este pe cale să realizeze investiţia mileniului în Galaţi: o cale de acces nemaiîntâlnită până pe malul tulcean al Dunării. Astfel, primarul liberal i-a convocat pe toţi preoţii din Galaţi şi i-a rugat să modifice puţin slujba de Înviere, programată peste două săptămâni, în ideea de a readuce la viaţă un personaj mult mai de folos administraţiei locale: celebrul Moise, despre care sunt informaţii că ar fi despărţit, în urmă cu câteva sute de ani, o apă chiar mai mare decât Dunărea. "M-am gândit mai bine şi cred că vom renunţa la tunelul pe sub Dunăre. Cu o singură condiţie: anul acesta, de Paşti, să-l înviaţi pe inginerul Moise. Am nevoie de el doar 40 de zile, cât să ne faciliteze accesul spre Tulcea. După aia poate să se Înalţe liniştit", le-a transmis Stan preoţilor prezenţi la convocare.
Chiar înainte de Paşti, sute de miei protestează în faţa Prefecturii: "Spune NU droburilor"
Câteva sute de miei din judeţul Galaţi protestează de câteva zile în faţa Prefecturii Galaţi, alături de o serie de reprezentanţi ai unor organizaţii de luptă împotriva drogurilor. Se pare că mieii au profitat de autorizaţia obţinută de ONG-ul "Fără Cannabis" şi au început să se alăture protestatarilor, cerând şi ei interzicerea droburilor. "Droburile sunt periculoase, mai ales dacă ajung în mâna copiilor. Unele sunt atât de bune încât creează dependenţă. Chiar dacă populaţia nu consumă regulat drob, ci doar o dată pe an, există riscuri însemnate de îmbolnăvire", a declarat mielul brumăriu din fruntea protestatarilor.
Pentru că au terminat vinul din butoaie, cudălbenii se spovedesc de cinci ori pe zi
Cozi infernale la bisericile din zona Cudalbiului. Sute de săteni profită de perioada premergătoare sărbătorilor pascale şi se spovedesc de cel puţin cinci ori pe zi, ca alternativă la faptul că au terminat tot vinul din budane. "Nu ne aşteptam să terminăm chiar atât de repede vinul, a fost o producţie generoasă. Chiar şi aşa, a fost, se pare, sete mare în Cudalbi în ultimele luni. După informaţiile mele s-au consumat peste 1.000 de hectolitri de vin în comună, aşa că vinul s-a cam dus. Ca să rezistăm până în toamnă, am apelat la soluţia extremă. Ne spovedim de câte ori putem în fiecare zi, ca să ne tratăm insuficienţa alcoolică. Nu e de ajuns, dar e mai bine decât nimic", a declarat Rică Setilă.
Cursuri speciale în Măstăcani "Cureaua se foloseşte şi la prins pantalonii"
Celebrul creator român de modă Cătălin Botezatu ţine în aceste zile o serie de cursuri despre îmbrăcăminte la Măstăcani. În prima lecţie, Bote le-a prezentat măstăcănenilor cureaua, un dispozitiv care, în localitate, a căpătat o cu totul altă funcţie decât cea obişnuită. "Cureaua se foloseşte ca accesoriu la pantaloni. În cazul în care pantalonul e mai larg, cureaua poate chiar susţine pantalonul", a explicat Botezatu. Sătenii prezenţi la cursuri au rămas muţi de uimire când au aflat despre această utilizare a curelei. "Noi o folosim, din moşi-strămoşi, la bătutul copiilor. E foarte interesant ce am auzit astăzi, o să încercăm să punem în aplicare acest nou procedeu. Pentru copii ne rămân nuielele şi biciul", a declarat Gelu Ciocan, localnic.
Caz incredibil la supermarketul Real: un cocalar şi-a parcat BMW-ul la 30 de metri de intrare
Angajaţii supermarketului Real şi-au făcut cruce când au văzut că un cocalar cu BMW alb şi-a parcat maşina la o distanţă de peste 30 de metri de intrarea în magazin. "Nu ne vine să credem, suntem încă în stare de şoc. De obicei, cocalarii cu BMW alb lasă maşina chiar în uşa supermarketului, blocând întreaga circulaţie. Acest cocalar a venit, a parcat regulamentar la o distanţă considerabilă şi a mers pe jos până la intrare", a declarat Lică Promoţie, angajat Real.
Pâslaru le face o surpriză angajaţilor TVG: "Vor primi o primă consistentă la Paştele Cailor"
Şeful TVG, Florin Pâslaru, i-a anunţat pe angajaţii săi de la TV Galaţi că îi paşte o supriză cât de curând. "Vor primi o primă consistentă, dar nu ştiu când. Deocamdată, la fel ca în ultimii zece ani, nu am bani, dar sper să le dau oamenilor câte o sută de milioane la Paştele Cailor. Nu trebuie să îmi mulţumească, e suficient să vină în continuare la muncă pe ochi frumoşi", a declarat Florin Pâslaru.
Victor Paul Dobre: "Candidez pentru şefia PSD, că la PNL nu mai am loc"
Membrii PSD vor avea parte de o surpriză mare sâmbătă, la congresul partidului. Se pare că pe lista pentru un loc în Comitetul Executiva va candida şi liberalul Victor Paul Dobre. "La PNL am rămas fără funcţie, aşa că încerc la PSD. Mă înţeleg bine cu Dan Nica, nu văd niciun motiv pentru care nu m-aş înscrie. În plus, mă cheamă la fel ca pe Ponta. Sper să nu candideze şi Marius Stan pe acelaşi post, că iar rămân fără funcţie în partid", le-a declarat Victor Dobre unor apropiaţi.
bula%202.jpgPistă specială pentru vapoare pe Faleza Inferioară
Consiliul Local Galaţi a luat decizia de a face o pistă specială pentru vapoarele care vor circula pe inundata Faleză inferioară a Dunării. "Va fi o pistă specială, lângă cele pentru biciclete şi role. Cetăţenii care se plimbă cu cizme de cauciuc pe faleză nu trebuie să intre în panică, vapoarele nu vor avea voie să îşi părăsească pista. Dacă inundaţiile vor ţine mai mult decât s-a prognozat, vom încerca să aducem pe Faleză şi câteva convoaie de marfă", a declarat viceprimarul Florin Popa.
Silviu Ilie, cerut printre titulari de locatarii de lângă stadion: "Deja am rămas fără mingi"
Locatarii de la blocul de lângă stadionul Oţelul îi cer antrenorului Petre Grigoraş să îl titularizeze pe Silviu Ilie. "De când nu mai joacă, am rămas fără mingi. Când era în echipă, alta era treaba. Bubuia şi câte două mingi peste stadion în fiecare meci. Avem nevoie de mingi să se joace şi copiii noştri", a declarat Nea Ion, de la parter.
Dunărea va juca şi la anul în B: "Am reuşit din nou să ne salvăm de la promovare"
Cea de-a doua echipă de fotbal a Galaţiului a reuşit şi anul acesta o performanţă istorică: s-a salvat de la promovare chiar cu zece etape înainte de încheierea campionatului. "Am muncit pe brânci şi am reuşit pentru al nu ştiu câtălea an să rămânem în B. La anul vom avea o misiune şi mai grea, vor veni din prima divizie multe echipe slabe", a declarat antrenorul Octavian Grigore.
Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Angajat Ecosal surprins în timp ce muncea pe rupte

 

6d178da07f8b7d36cdbf033d1c8b7037_L.jpg
 

Aşa cum se poate observa şi din fotografia care însoţeşte acest text, angajaţii Ecosal îşi merită pe deplin salariul. Personajul din imagine a fost surprins de fotoreporterul Vieţii libere într-un moment de maximă hărnicie. După cum limpede se vede, bărbatul nu îşi mai vede capul de atâta treabă, fiind pur şi simplu transpirat. Deşi pe chipul său se putea citi extenuarea, el a continuat să muncească în brânci timp de mai multe ore. Plăcut surprinşi de atutidunea angajatului, am luat legătura cu Primăria Galaţi, în ideea de a-i afla identitatea pentru a i se oferi o primă substanţială şi titlul de Harnicul Oraşului. După ce a văzut fotografia, primarul Marius Stan nici nu a mai stat pe gânduri. "Da, imaginile sunt relevante, îi vom da o primă de 1.000 de lei şi va fi propus pentru titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului. Avem nevoie de astfel de oameni, fără ei oraşul ar arăta jalnic", a spus Marius Stan.

Pâslaru, decis să mute Sărbătoarea Scrumbiei în altă zi: "Nu vreau să fiu prins iar incompatibil"
Deputatul Florin Pâslaru este hotărât să mute ziua în care se desfăşoară Sărbătoarea Scrumbiei din cauza ameninţărilor Agenţiei Naţionale pentru Integritate (ANI). "Am semnale că inspectorii ANI îmi fac un nou dosar de incompatibilitate. Cică mă folosesc de Sărbătoarea Scrumbiei ca să dau de băut de ziua mea. Am vorbit cu şefii Bisericii Ortodoxe şi am obţinut mutarea Floriilor în altă zi în fiecare an, dar Primăria ţine sărbătoarea asta legată de Florii. Eu ce să fac? O să încerc să pun sărbătoarea de Buna Vestire, că la prenumele de Florin nu renunţ. Cum adică să mă cheme doar Costin Pâlsaru?", a declarat deputatul.

Gramul de scrumbie a ajuns un nou maxim istoric: încă puţin şi depăşeşte preţul aurului
Scrumbia de Dunăre bate noi recorduri la Bursă. Joi, preţul gramului de scrumbie a ajuns la 320 de lei, cu doar 7 lei sub preţul gramului de aur. "Peste câteva zile, probabil că se va ajunge la paritate: un gram de aur va fi echivalent cu un gram de scrumbie. Nu aşteptăm la o creştere a cotaţiei chiar şi după Florii. Poate după Paşti să mai scadă puţin, însă pe Piaţa Futures de la Sibiu gramul de scrumbie este cotat la 330 de lei pe septembrie. Aurul e în scădere, aşa că ne aşteptăm cât de curând la o întoarcere a valorilor. Este foarte posibil ca, în câţiva ani, toate băncile naţionale să recurgă la scrumbie ca să îşi consolideze rezervele monetare", a declarat un angajat al Bursei.

Dispărută din manualele de Istorie, Epoca Fierului a fost descoperită la Movileni
După ani buni în care istoricii au tot săpat prin manuale după urme ale Epocii Fierului, aceasta a fost descoperită accidental la doi paşi de Galaţi. Un cercetător britanic care îşi căuta strămoşii în zona Galaţiului a găsit toate paginile cu Epoca Fierului din toate manualele de istorie ale lumii în curtea unor localnici din Movileni. "Din câte se pare, hoţii de fier vechi din Movileni au recurs la măsuri extreme după ce au realizat că nu a mai rămas niciun kil de fier de furat, aşa că au furat şi toate paginile din manualele în care se făcea referire la Epoca Fierului. Din păcate, niciun centru de fier vechi nu le-a primit marfa, aşa că au rămas cu ea în curţi", a declarat cercetătorul britanic. "De la centrele de fier vechi ni s-a sugerat să mergem la cele pentru reciclarea hârtiei, dar nu am auzit de aşa ceva la Galaţi. Vom restitui istoriei Epoca Fierului, pentru că oricum nu avem ce face cu ea", a spus Relu Hârleţ, din Movileni.

Chef mare la Iveşti: Familiile Stănescu şi Stănescu au celebrat logodna unui spermatozoid cu un ovul
Iveştiul e în sărbătoare de trei zile şi trei nopţi. Familiile Stănescu şi Stănescu au decis să îşi logodească cele mai tinere vlăstare din comunitate: un spermatozoid al numitului Ion Stănescu cu un ovul al Anişoarei Stănescu. "La noi în localitate toţi copiii născuţi sunt deja logodiţi sau chiar deja căsătoriţi, aşa că nu mai aveam pentru cine să facem nuntă. Ion şi Anişoara au fost la o clinică la Viena, unde le-au fost extraşi un spermatozoid şi un un ovul, pe care astăzi avem onoarea să îi logodim. Evident, vom ţine cont de recomandările organizaţiilor pentru drepturile omului. Spermatozoidul va locui cu tatăl, iar ovulul va locui cu mama până când vor împlini frumoasa vârstă de 18 zile. După aceea vor avea dreptul legal să se întâlnească să facă sex la rândul lor", a explicat Ion Stănescu (13 de ani), socru mare la nunta de la Iveşti.

Tradiţii de Paşti la Măstăcani: bărbaţii îşi înroşesc ouăle în cadrul unei bătăi generale
Întregul mapamond aşteaptă cu înfrigurare una dintre cele mai interesante tradiţii de Paşti. La Măstăcani, bărbaţii vor organiza la cârciuma din sat o sesiune de înroşit ouă, chiar în Vinerea Mare. Potrivit organizatorilor, sărbătoarea va începe la ora 7 dimineaţă, când se va deschide barul din localitate. Timp de două ore se va bea pe rupte, iar pe la ora nouă este programat startul unei bătăi generale. "Toţi participanţii trebuie să respecte nişte reguli simple. Nimeni nu are voie să lovească la faţă, în abdomen, la mâini sau la picioare. Au voie să dea doar la ouă. În doar zece, douăzeci de minute toţi bărbaţii vor avea ouăle roşii pregătite pentru Paşti. Este o tradiţie veche de când lumea la Măstăcani, suntem mândri de ea", a declarat Mihăiţă Mielu, localnic.

Cocalarii cu BMW merg numai la noul Kaufland: "Visul nostru s-a împlinit: parcăm pe acoperiş"
Cocalarii cu BMW alb din Galaţi sunt în extaz de când s-a deschis noul Kaufland. Ei îşi petrec toată ziua la noul supermarket pentru că doar aici îşi pot parca maşinile foarte aproape de ei. "Este superb. Arhitectura acestui magazin ne avantajează, acum nu mai suntem nevoiţi să ne lăsăm maşinile în uşa supermarketului, cum ne place nouă. La Kaufland e chiar mai bine, o parchez chiar pe acoperiş. Ştiu mereu că o am foarte aproape de mine. Dacă dau manelele mai tare în maşină le pot auzi chiar de la raftul de Eugenii. Să vin aici e mai tare decât sexul. Am erecţie chiar şi cinci ore încontinuu", a declarat cocalarul Iulian.

Anunţ pe site-ul CJ: "Închiriem preşedinte cu ora, distracţie garantată"
Consiliul Judeţului Galaţi a anunţat preţurile cu care orice persoană fizică şi juridică poate să îl închirieze pe preşedintele Nicolae Bacalbaşa pentru diverse activităţi ludice. Astfel, o oră de circ cu Bacalbaşa îmbrăcat în costum de Spiderman costă 10 lei, iar fără costum 8 lei. Câteva grădiniţe l-au antamat deja pe preşedintele CJ pentru petrecerile de 1 iunie, însă vestea cu adevărat bună vine din Franţa: oficialii Disneyland Paris s-au anunţat dispuşi să îl închirieze pe Bacalbaşa pentru tot sezonul estival. "Mickey Mouse e cam răcit în ultima vreme şi îi căutăm un înlocuitor. Bacalbaşa ar putea fi o variantă, dar trebuie să mai negociem la preţ. În fond, nu îl închiriem cu ora, ci îl vrem pentru tot sezonul".

Val de sinucideri la Galaţi / Concertul Lala Band a fost amânat
Cel puţin 30 de adolescenţi debusolaţi au încercat să se sinucidă după ce au aflat că Lala Band şi-a amânat concertul de la Galaţi. "Nu am putut suporta amânarea, aşa că am apelat la pastile Orbit. Am luat două pachete şi le-am înghiţit. Din fericire doctorii mi-au făcut spălături stomacale", a declarat un fan. Medicii sunt hotărâţi să îi spele puţin şi creierul înainte de a-l externa.

Boldea vrea neapărat să fie eliberat: "Se deschide sezonul de vânătoare la lei"
Mihail Boldea este hotărât să prindă sezonul de vânătoare la lei în libertate. "Nici nu o să merg în Africa pentru asta. Găsesc o casă, inventez nişte moştenitori, pac-pac împuşc nişte lei. Sunt aşa într-o foame de când m-au băgat ăştia la răcoare...", a declarat Boldea în faţa judecătorilor.

Adamescu are planuri mari cu Oţelul: "Dacă retrogradăm, la anul ne batem la locul 1"
Dan Grigore Adamescu dovedeşte că are cele mai bune intenţii legate de echipa de fotbal a oraşului, Oţelul Galaţi. Într-un interviu acordat publicaţiei online "Dunărea Pensionară", patronul Oţelului a anunţat planurile sale de viitor. "La anul ne batem sigur la locul întâi. Cu o singură condiţie, totuşi: anul acesta să reuşim retrogradarea. Am luat chiar primele măsuri în acest sens. Nu am mai plătit nicio primă jucătorilor ca să fie demoralizaţi, am majorat preţul la bilete ca să nu mai vină spectatorii, încerc să scot şi ultimii bani din Champions League prin contracte umflate cu firmele mele şi voi vinde cât de mulţi jucători voi putea", a declarat Adamescu.

Precizare. Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

viata-libera.ro
 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Cel mai corect avocat din Galaţi parchează numai în locuri legale

* Află care este soluţia pe care o propune Marius Stan pentru rezolvarea divergenţelor dintre Galaţi şi Brăila * Vezi aici care sunt condiţiile pentru înscrierea în programul "Ultima Casă", derulat de Cimitirul Eternitatea * Află cele mai noi evenimente petrecute în ultimele două săptămâni în Galaţi

Avocaţi ameninţaţi de Poliţie: "Cine parchează regulamentar va fi aspru sancţionat"
Poliţia Locală Galaţi a decis să ia măsuri dure împotriva avocaţilor şi judecătorilor care îşi lasă maşina în parcarea liberă din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor. "Trebuie să aplicăm cele mai dure sancţiuni, nu se mai poate în acest fel. Le-am transmis de nenumărate ori până acum că nu au voie să parcheze în spaţiul liber din faţă de la Sindicate pentru că încurcă circulaţia. Special pentru avocaţi şi judecători am amenajat locuri în faţa Tribunalului, direct pe trecerea de pietoni şi câţiva metri mai sus şi mai la vale, în mijlocul intersecţiei. Aici nu încurcă pe nimeni. Dacă nu se vor conforma vor da piept cu rigorile legii", a declarat un poliţist (dintr-un) local. Unul dintre avocaţii care s-a conformat încă de la început este Florentin Diveică, posesorul unui superb Renault Fluence, cu numărul GL ceva LEX, care parchează zilnic în preajma sau chiar pe trecerea de pietoni din faţa Tribunalului, aşa cum au sugerat poliţiştii. "Dorim să îl felicităm pe domnul Florence Diveică. Este un model pentru toţi colegii lui, sperăm să nu ne dezamăgească vreodată. Am avea totuşi o mică sugestie. Dacă s-ar putea să lase maşina ceva mai în stradă n-ar fi rău, că parcă prea o trage lângă bordură. Uite, săptămâna asta, de exemplu, a fost atât de bine aşezată lângă trotuar încât multe maşini chiar au reuşit să se strecoare de pe Brăilei pe Prelungirea Coşbuc", a mai spus poliţistul (din) local.
Gospodărire Urbană şi dezvoltatorul imobiliar Eternitatea lansează programul "Ultima Casă"
Încurajaţi de succesul programului guvernamental "Prima Casă", specialiştii de la Gospodărire Urbană Galaţi, în parteneriat cu Cartierul Rezidenţial Eternitatea, vor lansa programul "Ultima Casă". Destinat tuturor celor care vor să aibă pe vecie un acoperiş deasupra capului, programul oferă diverse facilităţi, precum posibilitatea achiziţiei în rate, cu dobânzi preferenţiale. "Oferta noastră este bogată. De la garsoniere cu intrarea prin tavan şi până la camere cu paturi supraetajate, avem locuinţe de veci pentru toate buzunarele. Nu sunt foarte spaţioase, dar oferă un confort sporit pentru că este mereu răcoare şi linişte. Mai avem nişte probleme cu întunericul şi cu infiltraţiile, dar sperăm să le rezolvăm curând. Marele nostru avantaj este că pe acoperişul acestor case se poate face o mică grădină de flori, unde pot fi invitaţi prietenii şi rudele. În funcţie de etnia celor care apelează la serviciile noastre, pe acoperiş se poate face şi grătar. Nimeni nu trebuie să îşi facă griji, avem izolaţii bune, fumul de la mici nu intră în case", a declarat directorul Eternitatea.
Succes istoric al Navrom Bac: angajaţii companiei au prins 20 de kile de obleţi într-o singură zi
SC Navrom Bac SA a înregistrat săptămâna aceasta cifre remarcabile în activitatea pe care o desfăşoară la Galaţi. Astfel, angajaţii din cele trei schimburi au reuşit să captureze într-un interval de 24 de ore peste 20 de kilograme de obleţi, folosind o singură năpatcă. "Angajaţii noştri au muncit mult pentru această performanţă, de care suntem foarte mândri. Năpatca a fost aruncată de mii de ori în Dunăre şi chiar am întârziat plecarea a câteva dintre curse, dar s-a meritat. A fost un efort comun, le mulţumesc tuturor celor care au contribuit la acest succes. Nu ne vom opri, însă, aici. Încercăm să batem acest record pentru că oricum clienţii noştri s-au învăţat să se descurce singuri la îmbarcare şi debarcare", a declarat şeful Navrom, Săvel Babuşcă. Precedentul record al angajaţilor de la trecere Bac data din anul 2010, când cele trei schimburi au prins împreună 18 kile de obleţi şi trei guvizi.
Şoferii de maxi-taxi, în culmea fericirii că a venit căldura: "Ne întoarcem la uniformă - maieu, şort, şlapi!"
După ce au suferit un adevărat chin din septembrie încoace, şoferii de maxi-taxi simt că l-au prins pe Dumnezeu de un picior de când a dat căldura în Galaţi. De câteva săptămâni ei s-au întors la uniforma care i-a consacrat: şlapi în picioare, pantaloni scurţi şi maieu cu găurele. "A fost un coşmar în ultimele luni, am crezut că iar nu se mai ţine încălzirea globală. Dar iată că, în sfârşit, rugile noastre au fost ascultate şi a venit căldura. Deja ne-am scos şlapii din debara, iar soţiile ne-au călcat pantalonaşii noştri scurţi şi maieurile. Abia aştept să îmi pun maieul, să îmi scot părul de pe burtă prin găurele. Vis, tată! Păcat că nu ne mai lasă să băgăm şi manele în maşini, că ar fi fost un adevărat festin intelectual", a declarat Gelu Burtică, şofer de maxi-taxi.
Marius Stan rezolvă disputa cu Brăila: "Îi lăsăm să îşi facă pod prin tunelul nostru pe sub Dunăre"
Primarul Marius Stan a găsit soluţia pentru ca oraşele Brăila şi Galaţi să nu se mai certe cu privire la locul în care se va încerca traversarea Dunării. Astfel, Stan este hotărât să îi lase pe brăileni să îşi facă podul chiar prin tunelul pe care îl va săpa Galaţiul până pe malul tulcean. "Avem nevoie de înţelepciune, trebuie să găsim o cale de mijloc. Propun ca prin tunelul pe care îl facem noi să îi lăsăm şi pe brăileni să îşi facă un pod. Dar să fie atenţi, să nu cumva să ne distrugă nouă construcţia", a declarat Stan. Replica brăilenilor nu a întârziat. "Păi dacă e să îl facem la comun, nu mai bine săpaţi voi un tunel prin podul nostru?", a întrebat preşedintele CJ Brăila, Bunea Stancu.
Strigător la cer: Parcurile ţânţarilor, invadate de copii
Asociaţia Salvaţi Ţânţarii (ASŢ), organizaţie neguvernamentală cu sediul în Primăria Galaţi protestează faţă de invazia de copii în parcurile din Galaţi, cunoscute drept adevărate rezervaţii de ţânţari. "De cum a dat puţin căldura, parcurile pentru ţânţari au fost pur şi simplu asaltate de copii însetaţi de distracţie. Cei mai mulţi dintre copii sunt însoţiţi de părinţi sângeroşi, care omoară ţânţar după ţânţar cu palma şi cu tricoul. Mai mult, unii dintre părinţi folosesc substanţe interzise, cum ar fi Autanul. În acest ritm vom rămâne fără ţânţari în parcuri. Nu se mai poate aşa ceva, trebuie luate măsuri împotriva copiilor şi părinţilor acestora", a declarat Gigel Trompă, preşedinte ASŢ.
Senzaţional: Un cocalar cu BMW de Italia şi-a făcut plinul de benzină
Eveniment incredibil într-o benzinărie din Galaţi. Un cocalar care îşi cumpărase un BMW cu toţi banii câştigaţi în Italia şi-a făcut plinul de benzină. "Vă jur că aşa s-a întâmplat. A venit şi a cerut să i se facă plinul. Era să îmi cadă pompa din mână. Eu eram pregătit să îi pun de 20 de lei, aşa cum le pun tuturor posesorilor de BMW de Italia. Ştiu că au dat ultimii bani pe maşină şi acum nu mai au niciun leu pentru benzină, aşa că îşi pun exact de cât au nevoie ca să ajungă pe Faleză să dea manelele la maximum ca să se dea mari. Dar nu, acest cocalar a vrut plinul", a declarat angajatul din benzinărie care l-a servit. Angajatul benzinăriei a ieşit din starea de şoc abia după ce a aflat ce se întâmplase: cocalarul aflase PIN-ul de la cardul pe care bunicul său îşi primeşte pensia.
Tradiţii de vară la Transurb / Încă o ediţie a concursului de tricouri transpirate
Ca în fiecare vară, conducerea Transurb Galaţi anunţă startului unei noi competiţii de tricouri ude de transpiraţie. Pot participa toţi călătorii, indiferent dacă fac parte din cei 20 la sută care plătesc bilet sau din cei 80 la sută care merg blatul. "Nu vom dota nici anul acesta autobuzele cu aer condiţionat, iar cele care au această dotare vor fi ţinute în garaj sau vom obliga şoferii să nu folosească această facilitate", a declarat şefa de la Transurb, Genica Totolici. Prima etapă va începe la sfârşitul lunii mai, însă vârful sezonului se anunţă în iulie şi august.
Secretul olimpicilor gălăţeni: "Nu facem sex nici în baia liceului, nici acasă"
Un grup de olimpici gălăţeni la diverse materii au dezvăluit în premieră care este secretul rezultatelor deosebite obţinute la concursurile şcolare. "Spre deosebire de colegii noştri obişnuiţi, noi nu facem sex nici în buda liceului, nici acasă la noi, nici acasă la iubitele / iubiţii noştri. De fapt, noi nu facem sex deloc. Aşa se explică performanţele noastre. Singurul moment în care suntem aproape de o partidă de sex e atunci când ne cheamă inspectoratul să ne premieze. Unii spun, totuşi, că acest tip de sex nu se pune", a declarat un olimpic internaţional la matematică.
Senzaţional! În această ediţie a pamfletului nu avem nicio ştire despre Cudalbi
Săptămâna aceasta, în mod excepţional, pamfletul nu conţine nicio ştire legată de comuna Cudalbi. Şi asta din cauză că trimisul nostru special nu a mai dat niciun semn de viaţă în ultimele zile. Bănuim că s-a trotilat alături de ceilalţi săteni din localitate. Dacă va continua în acest fel vom renunţa la serviciile sale.
Incredibil! Un pescar gălăţean respectă prohibiţia
Poliţiştii din Galaţi l-au descoperit în Micro 19 pe singurul pescar gălăţean care nu merge la pescuit în timpul prohibiţiei. Lică Nălucă este internat la Spitalul de Urgenţă pentru hemoroizi şi, din acest motiv, nu a putut merge la pescuit în ultimele trei săptămâni: "Abia aştept să scap, poate mai prind şi eu două zile de prohibiţie, că să pescuieşti aşa legal nu are niciun farmec".
Adamescu vrea să mute Oţelul pe lună: "Imponderabilitatea îl va ajuta pe Grahovac"
Dan Grigore Adamescu este decis să mute echipa Oţelul din Galaţi direct pe lună. Acesta susţine că vrea să facă această mişcare pentru binele echipei, întrucât doar acolo echipa campioană în 2011 nu va mai lua niciodată gol în meciurile de acasă. "Datorită imponderabilităţii, portarul nostru, fie că este vorba despre Grahovac sau despre Brăneţ, va avea timp să reacţioneze şi în acest fel nu vom lua niciodată gol pe teren propriu. Sigur, nici nu vom da, dar asta înseamnă că pornim de la minimum 17 puncte în fiecare campionat. Cu ce mai ciupim în deplasare nu avem cum să retrogradăm", a spus Adamescu.
Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Bacalbaşa se pregăteşte să devină Monster Şef

Preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbaşa, a dispărut fără urmă din oraş. Este concluzia la care au ajuns mulţi gălăţeni, care nu au mai auzit nimic de la Bacalbaşa în ultimele săptămâni. "Suntem îngrijoraţi. Pe vremuri, când avea nevoie să fie ales, apărea la tot felul de emisiuni. Acum, nimic, nicio apariţie publică. Ne e teamă să nu fă păţit ceva, săracul", ne-a declarat telefonic un cititor. Deşi surse din lumea politică afirmă că Bacalbaşa este, de ceva vreme, plecat la Hollywood, unde se turnează un nou episod din seria Spiderman, se pare totuşi că preşedintele CJ este în Galaţi, dar este ocupat cu două activităţi care îi mănâncă timpul. Astfel, Bacalbaşa se pare că îşi împarte ziua între hrănitul câinilor din Spitalul Judeţean şi mâncatul la Union Jack. De ce la Union Jack? Simplu. Pentru că acolo a venit chef Florin Dumitrescu, de la Masterchef, şi a făcut training cu bucătarii. Bacalbaşa speră că, mâncând acolo, se antrenează pentru a deveni un super Monster Şef de judeţ.
Marius Stan anunţă că Galaţiul va avea numai sensuri giratorii: "Duhovnicul meu m-a sfătuit să renunţ la intersecţiile în cruce"
În Galaţi nu vor mai exista intersecţii în cruce, după ce Marius Stan s-a sfătuit cu duhovnicul său. "Nu e bine să punem cruci pe toate drumurile, e ca şi cum am invita şoferii la accidente. M-am sfătuit cu duhovnicul meu şi am ajuns la concluzia că e mai bine aşa", a declarat primarul Marius Stan. Potrivit unor surse din Primărie, pentru a conserva spiritul ortodox român, multe dintre sensurile giratorii care vor fi construite în Galaţi în locul banalelor intersecţii în cruce vor fi dotate cu biserici mici, de unică folosinţă. "Singurul risc e că unii şoferi ar putea să facă accidente deoarece îşi vor folosi mâinile mai mult ca să îşi facă cruce decât să conducă", a mai spus primarul Marius Stan.
Şofer de maxi-taxi bănuit că a atins viteze exorbitante: a fost văzut circulând chiar şi cu 10 km/h
Un şofer de maxi-taxi din Galaţi şi-a bătut propriul record de viteză într-o cursă pe care a efectuat-o între Micro 19 şi Parc CFR. Unii martori afirmă că şoferul a atins o viteză astronomică pe traseu: 10 km/h. "A mers ca fulgerul. Eu m-am urcat la Spitalul Judeţean şi mi-am luat bilet la cuşetă ca să pot dormi liniştit pentru că aveam de coborât la Potcoava. Nici bine nu am apucat să citesc o carte, că a şi ajuns Trei Star. Un alt pasager, care stătea în faţă, mi-a spus că nu i-a venit să creadă când s-a uitat în bord. Avea aproape 11 km/h, iar oamenii se ţineau de bare ca să nu cadă", a declarat un călător din cursa infernală. Spre deosebire de colegii lui, care parcurg traseul Micro 19 - Parc CFR în medie de la şase la opt zile, acest şofer a reuşit să termine cursa în doar patru ore. Recordul nu a fost omologat, însă, specialiştii aşteptând săptămâna viitoare o vizită de la Guiness Book. Unii se tem, totuşi, că, până atunci, şoferul va reveni la bunele obiceiuri: va merge cu viteza melcului şi va aştepta la semafor să se facă de 15 ori verde ca să treacă.

Umilitor: un administrator de asociaţie de locatari îşi va petrece concediul în Caraibe
Gelu Parale, administrator la Asociaţia de Locatari 457 din Galaţi, a ajuns să trăiască umilinţa supremă anul acesta, urmând să meargă în concediu doar câteva zile în Caraibe. El se teme că ceilalţi adminstratori de asociaţie din Galaţi îl vor renega, iar copiii săi nu se vor mai putea juca cu copiii colegilor. "Ştiu, sunt demn de milă, am ajuns atât de rău încât voi merge doar în Caraibe. Nu ştiu cum va suporta familia această umilinţă, dar nu am ce să fac. Anul acesta a mers prost tare, s-au găsit câţiva locatari să verifice cum fac eu plăţile şi nu am putut să îmi mai trag nimic. Am greşit, dar mă revanşez eu până în iarnă, când sper să îmi duc familia într-o călătorie intergalactică. În lunile următoare nu mai plătesc niciun furnizor, trebuie să îmi spăl păcatele", a declarat Gelu Parale.
Un cudălbean renunţă la căciulă în urma unui accident tragic: "Când a zis nea Ion că dă de băut aveam urechile astupate şi nu l-am auzit"
Mitică Păhărel, care locuieşte chiar lângă cârciuma din Cudalbi, a jurat că nu va mai purta niciodată căciulă, după ce în urmă cu câteva zile a suferit un cumplit accident, care l-a ţinut treaz nu mai puţin de şapte ore. "A fost cel mai tragic moment din viaţa mea. Să vă povestesc ce s-a întâmplat. Era mai frig afară, aşa că mi-am luat căciula pe cap şi am şi tras-o pe urechi, că era curent. La un moment-dat, l-am văzut pe nea Ion că a spus ceva şi tot satul a rupt-o la fugă către cârciumă. Eu nu m-am prins ce s-a întâmplat şi am intrat în bar după un sfert de oră. Acolo am aflat că nea Ion dăduse deja de băut. Dumnezeule mare, nici acum nu îmi revin în urma tragediei. Am plâns ca un copil: trei zile şi trei nopţi", a declarat Mitică Păhărel. Ca să evite pe viitor o astfel de tragedie, Mitică Păhărel a decis să renunţe pe vecie la căciulă. "Poate să fie minus o sută de grade, poate să ningă, poate să plouă, eu nu mai port căciulă. Nu aş suporta să mai păţesc o dată un astfel de accident", a mai spus Păhărel.
Funcţionar dat afară din Primăria Galaţi: "Am descoperit că nu are nicio rudă în instituţie"
Un funcţionar din Primăria Galaţi a fost eliminat din sistem în urma unui control care a relevat faptul că nu are nici măcar o rudă îndepărtată sau prin alianţă în cadrul instituţiei. În urma controlului, derulat în perioada 10 aprilie - 10 mai, s-a descoperit, totuşi, că toţi ceilalţi funcţionari au dosarele în regulă: au cel puţin două rude în primărie. "Timp de o lună am verificat încrengăturile familiale din Primărie. S-a descoperit că toţi funcţionarii sunt OK, că au măcar doi cumetri printre colegi. Media de rude pe care le are fiecare angajat al nostru este de 4,7, aşadar fiecare dintre funcţionari dispune de aproape cinci susţinători. În schimb, a fost descoperit un angajat care, nu se ştie cum, a ajuns în Primărie fără să aibă vreo rubedenie. Problema a fost rezolvată, a fost dat afară", a declarat purtătorul de cuvând al Primăriei, Mihai Costache.
S-a descoperit că sub Dunăre e plin de fier vechi. Stan: "Estimăm că tunelul se va face în două zile"
O veste extraordinară vine din partea unui cercetător britanic care a studiat terenul de sub albia Dunării. "Pe fundul fluviului e plin de fier vechi, care ar putea fi adunat şi reciclat. Există zăcăminte de zeci de mii de tone", a declarat Michael Iron, cercetător britanic. În aceste condiţii, Primăria Galaţi este optimistă cu privire la construcţia tunelului pe sub Dunăre. "Dacă cercetătorul are dreptate este cea mai bună veste din ultimii ani. Vom populariza pe toate canalele această descoperire şi estimăm că, în doar 48 de ore, căutătorii de fier vechi din Galaţi vor reuşi să sape un tunel pe sub fluviu. Va fi cel mai rapid tunel construit vreodată. Este magnific", a declarat primarul Marius Stan.
Organizatorii Festivalului "Axis Libri", acuzaţi de discriminare. Cocalar cu BMW: "Nicio carte nu are poze"
Un cocalar cu BMW alb din Galaţi acuză conducerea Bibliotecii V.A. Urechia că în niciuna dintre paginile cărţilor puse în vânzare la Festivalul "Axis Libri" nu apare vreo poză. "Este discriminare, vom face o sesizare la forurile competente. Nu se poate să selectezi în acest fel clienţii unui târg care ar trebui să fie pentru toată lumea. Dacă au numai cărţi cu scris e clar că vor să dea în noi, posesorii de lanţuri şi BMW-uri albe. Vrem şi noi să venim la eveniment, să cumpărăm cărţi. Dar nu înţelegem nimic din ele, că e doar fără poze", a spus cocalarul Iulian. Directorul V.A. Urechia, Ilie Zanfir, a respins acuzaţiile, afirmând că şi cocalarii au parte de evenimente deosebite în cadrul festivalului. "Avem concurs de desene pe asfalt, şotron, ŢOMANAP. Îi aşteptăm să vină să se culturalizeze", a declarat Ilie Zanfir.

Măstăcaniul îşi face echipă de baseball cu fonduri europene: "Numai aşa puteam să obţinem bâte moacă"
Rămaşi fără bâte după bătăile regulate din comună, măstăcănenii au recurs la o metodă inedită de a face rost de instrumente de măcel. Astfel, ei s-au adunat la cârciuma din sat şi au făcut un proiect european cu fonduri nerambursabile pentru înfiinţarea în comună a unei echipe de baseball. "Nu mai avem bâte, nu mai avem păduri din care să ne facem bâte, nu mai avem bani să ne cumpărăm bâte. Şi fără bâte nu putem trăi. Aşa că am apelat la această ultimă soluţie. Vă daţi seama ce omoruri vor fi în comună când vom primi bâtele noi?", a spus Rică Plesnilă.
Florin Pâslaru are planuri mari cu Galaţiul: "Vom candida pentru titlul de Capitală Pisciculturală Europeană"
Deputatul PSD Florin Pâslaru este decis să pună Galaţiul pe harta Europei. El lucrează în acest moment la un proiect în urma căruia oraşul nostru ar putea fi declarat Capitală Pisciculturală Europeană. "Vom face tot felul de expoziţii pescăreşti, vom avea reprezentaţii teatrale subacvatice, vom deschide un muzeu al oaselor de peşte. În felul acesta, Galaţiul va fi miezul Europei. Să fim mândri de acest oraş!", a declarat Pâslaru.
Poliţiştii cer astuparea gropilor: "Nu mai prindem pe nimeni cu radarul"
Polţiştii de la Rutieră cer insistent conducerii CJ să rezolve toate gropile din asfalt de pe arterele judeţului. "Din cauza lor nu mai prindem niciun conducător auto care să depăşească viteza legală. Mai mult, pentru că toţi înconjoară gropile, ni se pare că sunt beţi. De fapt, îi oprim degeaba, că nu le iese nicio alcoolemie", a declarat un poliţist.
Îngrijorare la PSD. Ziua de şpagă a fost decalată
Începând de luna aceasta, şpăgile la PSD nu se mai plătesc pe data de 25 a fiecărei luni, ci pe 30. Decizia a fost luată de şefii instituţiilor controlate de PSD, ca urmare a întârzierilor cu care se încasează bani de la populaţie. "Oamenii să nu îşi facă griji, bănuţii vor veni. Doar că îi plătim cu cinci zile mai târziu", a spus un şef de instituţie publică.
Narcis Răducan e optimist înaintea returului cu Petrolul: "Dacă nu primim gol şi dăm 4 poate avem şanse la calificare"
Directorul clubului Oţelul Galaţi, Narcis Răducan, debordează de optimism cu câteva zile înainte de meciul cu Petrolul Ploieşti, din manşa secundă a semifinalelor Cupei României. "Jocul nostru s-a îmbunătăţit în ultima perioadă, am evoluat mult de la acel 0-3 din tur. Cred că dacă dăm patru goluri şi nu primim niciunul avem mari şanse să jucăm finala. Nu ştiu sigur, sper să nu mă înşel, dar la 4-0 s-ar putea să fim calificaţi. Vom cere lămuriri la FRF, să ne spună clar care sunt criteriile de departajare la 4-3 pentru noi la general. Sper să nu fim nevoiţi să ajungem la TAS", a declarat Narcis Răducan.

Precizare. Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Medicii de la Judeţean, tot mai competenţi. S-au mai deschis trei magazine de pompe funebre în zonă

Alte trei magazine de pompe funebre s-au deschis de la începutul anului în zona Spitalului Judeţean Galaţi, aceasta fiind dovada supremă că medicii care lucrează la Galaţi fac bine ceea ce fac. Astfel, numărul magazinelor care se ocupă cu vânzarea de sicrie a ajuns la 12, însă cât de curând e posibil ca toate spaţiile comerciale din jurul Judeţeanului să fie închiriate unor afacerişti care se ocupă cu pompele funebre. "Le mulţumim medicilor de la Judeţean, fără ei afacerile noastre ar da faliment. Sunt adevăraţi profesionişti. Trebuie să recunoaştem că fac o treabă de calitate, morţii arată foarte bine. Zici că-s vii", a declarat Rică Mausoleu, patron de magazin de pompe funebre. Bomboana de pe colivă e faptul că pe platoul de la Sala Sporturilor va apărea în curând chiar un hipermarket de specialitate. Retailerul Deademan a anunţat că a achiziţionat o mie de metri pătraţi în zonă şi va construi cel mai mare market de pompe funebre din ţară. Vom avea cruci la ofertă, sicrie 2+1, coroane la cel mai mic preţ de pe piaţă. De asemenea, hipermarketul va avea şi o secţiune specială dedicată coaselor. "Vor fi coase clasice, dar şi electrice. Până şi Moartea se va aproviziona de la noi", a declarat directorul Deademan.

Lăsat în ploaie în faţa Tribunalului, un LEX Renault a crescut şi s-a făcut LEX Nissan

După ce, în urmă cu două săptămâni, scriam că un avocat îşi parchează (legal, chiar în faţa Tribunalului) maşina Renault Fluence cu număr de înmatriculare LEX, joi, fotograful "Vieţii libere" a fost trimis să pozeze din nou parcarea din faţa Tribunalului, ca să vedem dacă oamenii legii îşi respectă decizia de a încurca în continuare traficul în intersecţie. Nu mică ne-a fost mirarea să descoperim că pe locul în care era zilnic parcat un LEX Renault a apărut un LEX Nissan (Quashqai). Adică o maşină de teren în locul unui sedan. "E drept, în acea zi a plouat intens, aşa că e posibil ca acel Renault să fi crescut şi să se fi făcut Nissan", a încercat o explicaţie fotograful Bogdan Codrescu. O altă explicaţie, mult mai plauzibilă, ar fi că pe locurile de parcare din faţa Tribunalului se bat zilnic mai mulţi oameni ai legii. Încet, încet o să îi aflăm pe toţi, ca să îi dăm cu nume şi prenume la rubrica de pamflet.

Lakshmi Mittal: "Eu am interzis cinematografele în Galaţi, că dădeau doar filme cu cowboy şi indieni"

Patronul ArcelorMittal a recunoscut într-un interviu acordat TVG că el este cel care a decis ca Galaţiul să nu aibă vreun cinematograf. "Când am venit în Galaţi am vrut să mă duc la un film şi am realizat că nu rulau decât filme cu cowboy şi indieni. Dincolo de faptul că aceste filme vorbesc greşit despre tradiţiile indiene, mai au şi personaje care se cheamă băieţi-vacă. Or, la noi, vaca e un animal sfânt, nu ne permitem să facem aşa miştouri", a declarat Lakshmi Mittal. Surse sindicale din interiorul Combinatului afirmă, totuşi, că ar mai exista un motiv pentru care miliardarul indian a făcut tot posibilul să nu existe niciun cinematograf în Galaţi. "A vrut să se asigure că niciun angajat de platformă nu va vedea filmul «Şapte ani în Tiber»", a declarat un sindicalist.

Un profesor de la CNVA a cerut calculator şi net la catedră ca să poată dialoga cu elevii la oră

Sătul să tot vorbească singur la catedră în timp ce elevii săi se distrează pe net de pe smartphone-uri, un profesor de la CNVA a cerut conducerii instituţiei să îi instaleze un calculator conectat la internet pentru a reuşi să intre în vorbă cu propriii elevi. "M-am săturat să tot trăncănesc de unul singur, în timp ce ei vorbesc între ei, pe Facebook. Vreau computer şi internet, ca să dialoghez cu ei. Doar aşa pot să îmi mai ţin orele. Voi face câte un grup pentru fiecare clasă şi, în felul acesta, orele vor fi mult mai animate. Dacă totul va fi OK, voi folosi metoda lecţiilor pe reţea şi la pregătiri. Partea bună este că elevii nici nu vor mai fi nevoiţi să vină câte 30 odată la mine acasă", a spus profesorul de la CNVA.

Coreea de Nord a renunţat la ideea de a ataca Galaţiul: "De ce să le mai facem şi noi rău? Îl au pe Bacalbaşa"

Oficiali militari de la Phenian au anunţat că planul de a ataca Galaţiul cu bomba atomică a picat. Asta după ce liderul nord-coreean Kim Jong-un a aflat de la deputatul PNL Paul I. Kim că judeţul Galaţi este condus de Nicolae Bacalbaşa. "Au suficiente nenorociri pe cap, de când Bacalbaşa a devenit preşedinte al CJ. Unde să mai venim şi noi cu atomica? Lasă-i în pace, că şi aşa sunt blestemaţi", i-a spus Kim Jong-un şefului de stat major din Coreea de Nord. Bacalbaşa s-a declarat jignit de decizia nord-coreenilor. "Îi provoc să încerce să vină la noi. N-au nicio şansă. Vorbesc cu prietenii mei Superman şi Batman să facem o echipă de băieţi să le scoatem figurile din cap", a declarat Bacalbaşa-Spiderman.

Senzaţional! Un combinist beat a căzut de pe platforma siderurgică

Un angajat al ArcelorMittal Galaţi venit beat la serviciu s-a împiedicat de un bolovan şi a căzut 30 de metri în gol de pe platforma siderurgică. "Nu înţeleg de ce au pus platforma atât de sus. Dacă nu era acea platformă, cădeam şi eu ca oamenii, pe beton. Mă juleam, mă ridicam şi mă duceam înapoi în cârciumă", a declarat combinistul.

De când cu sexul în toaletă, în liceele din Galaţi doar verbele au rămas neregulate

Cercetători din cadrul Inspectoratului Şcolar Galaţi au descoperit că, în liceele din judeţ, doar verbele au rămas neregulate. "Şi nici astea nu mai sunt multe. Sigur, sunt verbe importante, dar ne bucurăm să aflăm că mai există ceva neregulat în şcolile noastre. E treaba profesorilor de română să le menţină neatinse", a spus un inspector de la ISJ.

Gest incredibil: un politician şi-a deschis cont pe Facebook deşi nu e campanie electorală

Un politician gălăţean excentric a găsit de cuviinţă să îşi deschidă un cont pe Facebook, deşi mai sunt trei ani până la următoarea campanie electorală. Grigore Lovele şi-a făcut cont pe Facebook chiar săptămâna aceasta şi le-a cerut prietenia tuturor gălăţenilor activi pe reţeaua de socializare. "Este un gest rar întâlnit, de obicei politicienii îşi fac cont pe Facebook cu câteva săptămâni înainte de campanie, apoi îşi închid contul imediat după alegeri. E de neînţeles ce se întâmplă, probabil avem de a face cu un gest excentric", a declarat un analist politic de la TVG.

Pâslaru nu a călcat pe la Festivalul Axis Libri: "Cumpăr cărţi doar de la anticariat, că-s gata citite"

Deputatul Florin Pâslaru este unul dintre puţinii politicieni gălăţeni care au o scuză pentru faptul că nici măcar nu a trecut pe la târgul de carte care s-a desfăşurat săptămâna aceasta în parcul de la P-uri. Contactat telefonic, Pâslaru a declarat că nu avea niciun motiv să vină la festival, de vreme ce el nu cumpără niciodată cărţi noi. "Eu cumpăr cărţi numai de la anticariat, pentru că sunt gata citite de alţii. Nu trebuie să mă mai obosesc să le deschid, pur şi simplu le pun în bibliotecă. Dacă mai vine cineva pe la mine şi se uită pe rafturi vede că sunt toate rufoase, aşa că îşi închipuie că le-am devorat. Ocazional, am mai primit câte o carte nouă cadou, dar de fiecare dată am dat-o unui angajat de la TVG să o răsfoiască şi abia apoi am pus-o în bibliotecă", a declarat Pâslaru. Din câte se pare, el a fost ales să facă parte din Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor după ce şi-a invitat mai mulţi colegi parlamentari să îi vadă biblioteca. "Pâslaru e un tip doct. Sau măcar pe jumătate doct, adică semidoct", a conchis, sub protecţia anonimatului, unul dintre colegii deputaţi.

Rezultate surprinzătoare ale unui studiu: cudălbenii sunt tineri, dar par bătrâni din cauza băuturii

Deşi pare o comună îmbătrânită, localitatea Cudalbi are, de fapt, cea mai mică medie de vârstă din ţară: 25 de ani. Un studiu realizat de cercetători din zonă a relevat faptul că localnicii sunt toţi tineri, cu vârste cuprinse între 20 şi 25 de ani, dar arată de 60-70 de ani din cauza alcoolului. "Când mă duc la Galaţi, oamenii îmi spun «bunicule». Nu înţeleg de ce, pentru că eu am numai 26 de ani. Beau de 24 de ani, de când m-am lăsat de lapte", a declarat un cudălbean plin de riduri, grizonat şi mereu însetat. "Într-un an de beţie, corpul îmbătrâneşte cât în trei ani de trezie. Toţi suntem aici nişte Beţi-Frumoşi", a declarat nea Lică, cercetător din Cudalbi.

Şocant! Cudălbean prins în timp ce mângâia o grasă de Cotnari

Un locuitor din Cudalbi riscă să primească cel puţin o amendă penală după ce a fost prins în flagrant de poliţiştii din localitate în timp ce hărţuia o grasă din Cotnari. "A mângâiat-o mai întâi cu privirea, apoi a pus mâna pe ea. Cu o privire hulpavă şi-a întins botul spre gura ei şi a început să o sărute. Da' nu aşa, prieteneşte, ci cu limba. Am intervenit cu promptitudine, până să apuce să o golească", a declarat un poliţist.

Bumerangul, arma preferată a măstăcănenilor: "După ce loveşte se întoarce la stăpân"

Măstăcănenii au descoperit recent că cea mai bună armă pentru bătăile din sat este bumerangul, pentru simplul motiv că se întoarce la stăpân după ce loveşte adversarul. "Eu eram fan bâtă, dar, de curând, am descoperit bumerangul, o armă care revine la tine după ce îl pocneşte pe celălalt. Cu bâta era nasol, că o aruncam, îl pocneam, apoi o lua el şi venea peste mine", a declarat Mitică Rangă, bătăuş din sat.

"Nespălata" va fi mutată la "Bandajatu": "E singura soluţie după ce a fost şlefuită"

Primarul Marius Stan a decis să multe de la Romarta statuia "Nespălata" taman în faţă fostei cârciumi "La Bandajatu", din Micro 19, pentru perioada de refacere de după operaţia de şlefuire cu polizorul la care a fost supusă în urmă cu câteva săptămâni. "Sângera toată pentru că ţăranii care au şlefuit-o au luat mai din plin. Aşa că am decis să o mutăm la Bandajatu' până când îşi revine", a declarat primarul Marius Stan.

Precizare. Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Elevii, ameninţaţi cu poze cu Pâslaru ca să ia bacalaureatul: "Veţi ajunge ca el"

Pentru că se ştie că elevii români obţin rezultate mai bune la învăţătură doar de frică, oficiali ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi au decis ca pereţii centrelor de examen să fie umplute cu poze cu Florin Pâslaru. Specialiştii în psihologia elevului au explicat pentru "Viaţa liberă" cum funcţionează principiul fricii. "Elevul vine relaxat la examen, îl cam doare-n bască dacă ia sau nu bacul. Dar, când intră în sală şi vede poza lui Pâlsaru, însoţită de mesajul «Dacă nu iei bacul ajungi ca mine», elevii se mobilizează şi caută imediat soluţii", a declarat psihologul Eliza Sufleţel.
Punctul de vedere este confirmat şi de declaraţiile elevilor. "Tata m-a ameninţat cu bătaia, mama mi-a zis că nu îmi mai dă vreun leu de buzunar, iar profesorii mi-au spus că voi ajunge un ratat. Nimic nu m-a impresionat. Dar când am văzut poza cu Pâslaru a început să îmi pară rău că am tratat cu lejeritate acest examen", a spus un elev.
"Am luat această măsură deoarece un studiu a demonstrat că elevii au nevoie de exemple vii ca să se concentreze mai bine să ia examenele. Pozele cu Pâslaru au darul de a le arăta elevilor în ce hal se poate ajunge dacă nu trec bacalaureatul. Deocamdată este un proiect pilot, însă dacă va funcţiona şi vom avea promovabilitate mai mare îl vom transforma într-o regulă", a declarat un inspector de la ISJ.
Întrebarea "Unde a avut loc bătălia de la Călugăreni?" a făcut prăpăd la bacalaureat
Sute de liceeni din Galaţi au emoţii cu privire la promovarea bacalaureatului, după ce experţii Ministerului Educaţiei au conceput subiecte de-a dreptul împosibile la proba de la istorie. Deşi susţin că au rezolvat uşor proba eseului despre formarea statului român în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, absolvenţii se tem că ar putea pica din cauza întrebărilor dificile de la punctul 1. "Am fost la şcoală la fiecare oră, am citit vreo patru tratate de istorie, am făcut şi pregătire, dar să moară mama dacă ştiu unde a avut loc bătălia de la Călugăreni. Nu este corect. Vom da în judecată ministerul, nu se poate să concepi subiecte atât de grele", a spus un absolvent de liceu. Chiar şi aşa, cei care au dat bacul anul acesta ar trebui să fie mulţumiţi că nu le-a picat subiectul cel greu de la Română. Potrivit unor surse din Ministerul Educaţiei, unul dintre subiectele posibile era "Cine a scris «Luceafărul», de Mihai Eminescu?".
Viitura i-a prins pregătiţi anul acesta pe locuitorii din Corod: "Am filmat puhoaiele cu 236 de camere"
Sătenii din Corod se pot lăuda că viitura de anul acesta nu i-a luat pe nepregătite. Apele revărsate în comună au fost filmate din 236 de unghiuri cu telefoane mobile dintre cele mai performante: Samsung S3 şi iPhone 5. Din cei 237 de locuitori ai comunei doar unul singur şi-a folosit telefonul ca să sune la 112, după care s-a apucat să pună saci în calea viiturii. "Am sunat la pompieri, apoi m-am apucat de treabă. În tot acest timp, consătenii mei mă filmau şi făceau miştouri de mine", a spus Rică Pârâu, din Corod. Primarul localităţii a anunţat că recordul de anul acesta ar putea fi spulberat la următoarele inundaţii. "Am accesat nişte fonduri europene pentru a ne dota cu camere HD speciale pentru următoare viitură. Abia aşteptăm următoarele puhoaie. Să nu se mai spună că autorităţile locale nu sunt pregătite pentru inundaţii", a spus primarul din localitate.
Nou record la Cudalbi: Un localnic a reuşit să stea treaz nu mai puţin de 47 de minute
Un cudălbean excentric a reuşit să bată recordul de trezie în comună, reuşind un timp de 47 de minute în care nu a fost sub influenţa băuturilor alcoolice. Rezultatul e cu atât mai răsunător cu cât a fost reuşit chiar de Festivalul Pufoaicei, care are loc la fiecare două zile în Cudalbi. "M-am antrenat îndelung pentru acest obiectiv, am renunţat gradual la alcool. La începutul antrenamentelor, reuşeam să stau treaz doar două, trei minute, însă după îndelungi şi istovitoare încercări am ajuns la această performanţă. Sunt mândru de ce am realizat, însă nu doresc nimănui să treacă prin ce am trecut eu. Mi s-au părut cele mai lungi 47 de minute din viaţa mea", a declarat Mitică Păhărel. Precedentul record îi aparţinea unui bătrân bolnav de ciroză, care a reuşit în 2003 să stea treaz 42 de minute. "Recordul bătrânului nu fusese omologat, deoarece medicii îi interziseseră să mai consume alcool. Cumva, această performanţă nu fusese atinsă prin mijloace cinstite", a explicat secretarul primăriei din Cudalbi.
Guvernul vine în ajutorul măstăcănenilor: va înfiinţa programul "Primul Bâtă"
Guvernul Ponta a anunţat primele măsuri sociale pentru comunităţile în care au loc bătăi regulate. Tinerii cu vârsta de până în 35 de ani care nu au fost implicaţi până acum decât în maximum o mie de ciomăgeli pe uliţă vor putea accesa programul "Prima Bâtă", prin care le vor fi livrate instrumente de bătaie subvenţionate de către stat. "În urma unor studii am ajuns la concluzia că tinerii din ziua de astăzi nu se mai implică în ciomăgeli aşa cum o făceau odată. Este regretabil, dar problema poate fi rezolvată, deoarece avem informaţii că sătenii se codesc să se bage la bătăi pentru că nu mai au bâte", a explicat premierul Victor Ponta. Tinerii din Măstăcani au primit cu urale de bucurie vestea şi, în cinstea ei, au şi încins o bătaie în centrul comunei.
Durbacă, acuzat de colegi că îi deranjează la şedinţe: "Din cauza sforăitului, nu ne putem concentra"
Colegii senatori ai lui Eugen Durbacă se plâng de faptul că nu se pot concentra deloc la şedinţele de parlament din cauza zgomotului pe care îl face alesul de Galaţi. "Sforăie întruna, nici măcar nu auzim ce lege trebuie să votăm. Uite, de exemplu, ieri, era cât pe ce să aprob creşeterea pensiilor, din cauză că nu am auzit ce se discuta", a declarat colegul de bancă al lui Durbacă, Gheorghe Saghian. "Îl înţelegem că e bătrân şi că nu se mai poate controla, dar chiar aşa, să adormi pe unde apuci? De când a venit în Parlament nu a stat o clipă treaz. Parcă îl hipnotizează scaunul ăla. Nu sunt sigur, dar la un moment-dat chiar am văzut o baltă sub scaunul lui. Sper să nu se fi... în fine, nu mai zic", a completat Paul Ichim.
Ca să fie băgaţi în seamă, pensionarii gălăţeni vor să transfere câţiva protestatari turci
Supăraţi că nu le bagă nimeni în seamă manifestaţiile de amploare, pensionarii gălăţeni au anunţat transferul a câţiva protestatari turci din Parcul Gezi. "Ieşim în stradă degeaba. Facem gălăgie cu fluiere şi cu o portavoce, dar parcă am urla în codru. Nimeni nu ne întreabă de sănătate. Aşa că am decis să facem două, trei transferuri de marcă în intersezon, ca să abordăm noul campionat cu forţe proaspete. Avem în vedere nişte băieţi viguroşi din Parcul Gezi, care ştiu să o dea parte-n parte cu jandarmii. Să vedem atunci dacă ne mai ignoră", a declarat Costel Centenar, pensionar protestatar din Galaţi. De asemenea, liderii pensionarilor se gândesc să apeleze şi la câţiva colegi din Măstăcani, recunoscuţi pentru tactul lor în negocieri.
Bacalbaşa aduce investitori din China: "Vor face la Galaţi cel mai mare cartier chinologic"
Preşedintele Consiliului Judeţului, Nicolae Bacalbaşa, este decis să relanseze economia locală prin investiţii din Est. Astfel, o delegaţie de chinezi a promis că peste 10.000 de asiatici vor construi la Galaţi un adevărat cartier. "Va fi cel mai mare cartier chinologic din România. Membrii acestei comunităţi sunt muncitori şi nici nu consumă multe resurse: mănâncă doar ce aruncă gospodinele pe geam", a spus Bacalbaşa, care a  mai anunţat că luna viitoare va primi vizita unei delegaţii din Maidanezia.
Cocalar gata să renunţe la BMW-ul său alb: "Am prins loc chiar în faţă la Real, nu o mai mişc de acolo"
Un cocalar cu burtă şi tricou mulat s-a hotărât să îşi cumpere altă maşină după ce a reuşit să îşi parcheze chiar în faţa supermarketului Real BMW-ul său alb cumpărat cu toţi banii furaţi în cinci ani în Italia. "De ani buni visez să prind locul ăsta. E tare mişto, cum te dai jos din maşină, cum intri în magazin. Nu mai plec niciodată de aici, dacă îmi ia cineva locul? O să îmi cumpăr altă maşină, iar când vin la Real urc în BMW şi cobor după câteva minute chiar în faţa magazinului. Vis!", a declarat cocalarul Iulian.
Microbuze speciale pentru şoferii gălăţeni / Pedalele vor fi dotate cu şlapi
Compania Mercedes va scoate pe piaţă o variantă specială de microbuz, destinat şoferilor de maxi-taxi din Galaţi. "În dotările standard va intra o pereche de şlapi Shanlian, care vor fi lipiţi de pedale. Dreptul pe acceleraţie şi stângul pe ambreiaj. Mai scoatem şi modelul de lux, care va avea încă un şlap Shanlian drept lipit de pedala de frână", a declarat Franz Shlapp, director Mercedes. Vestea a fost primită cu entuziasm la Galaţi. "Şlapii pe care îi avem îi putem păstra de buni. Mai mergem la un restaurant, la o nuntă", a spus şoferul Costel.
Cuţitarii gălăţeni fac coadă la CNVA: "Am auzit că aici sunt cei mai mulţi tocilari"
Zeci de cuţitari gălăţeni din Micro 39 s-au adunat zilele trecute în faţă la CNVA având asupra lor săbii, macete, cuţite şi alte arme cu tăiş. "Nu mai găseşti un tocilar decent în ziua de azi. După două zile trebuie să îmi duc iar sabia la ascuţit. Am auzit că aici sunt mulţi tocilari care ne pot ajuta", a spus Sorin Săbiuţă.
Investiţie de doi lei la Grădina Zoologică
Preşedintele CJ, Nicolae Bacalbaşa, a decis să îmbunătăţească Grădina Zoologică de la Gârboavele printr-o investiţie de anvergură. "Anul acesta vom băga doi lei în Grădina Zoologică. Atât avem, atât băgăm. Până acum, Chebac nu a băgat niciun leu aici, de ziceai că la CJ Galaţi se lucra cu moneda statului Botswana. A băgat o...", a spus Bacalbaşa.
USL mai face o promisiune electorală: "În doi ani vom avea Noul Stan"
USL şi-a propus să schimbe faţa actualului primar al Galaţiului. "În scurtă vreme vom avea Noul Stan: obedient în faţa colegilor de partid, democrat, interesat de problemele de administraţie, dezinteresat de fotbal, care va ţine audienţe timp de opt ore pe zi. În plus, va răspunde şi la telefon", a declarat pesedistul Dan Nica.

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

viata-libera.ro
 

Link to comment
Share on other sites

Bacalbaşa nu e Spiderman, e Omul Invizibil

Preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbaşa, s-a declarat deranjat de faptul că multă lume îl asociază greşit cu supereroul Spiderman. El susţine că, de fapt, activitatea lui în fruntea judeţului ar putea fi asociată cu numele unui alt supererou, Omul Invizibil. "E drept, că, la unele şedinţe de CJ, m-am enervat în aşa hal încât îmi venea să mă urc pe pereţi. E drept că m-am costumat în Spiderman la emisiunea lui Dan Negru. Dar chiar şi aşa, nu înţeleg de ce mă tot asociază oamenii cu acest erou. Mie mi s-ar potrivi mai degrabă Omul Invizibil. Uite, dacă nu mă credeţi, întrebaţi funcţionarii din instituţie de câte ori m-au văzut la muncă în ultima vreme? Câte audienţe am ţinut? Câte probleme am rezolvat? Zero. Ca şi când nu aş exista. În condiţiile astea, ce mi se potriveşte mai bine? Spiderman sau Omul Invizibil? Este evident, nu?", a declarat plin de revoltă Bacalbaşa. Şeful judeţului a mai spus că dacă lumea nu vrea să îi spună Omul Invizibil, atunci preferă Suleyman Magnificul. "E simplu. Dacă ar fi să o dea parte-n parte, Suleyman l-ar bate măr pe Spiderman. Poate să întindă Spiderman câte pânze doreşte, că uite-aşa i le taie Suleyman cu iataganul!", a mai spus Bacalbaşa.
Ameninţarea supremă pentru şoferii de maxi-taxi: "Dacă nu le daţi bilete călătorilor, vă confiscăm şlapii"
Oficialii de Primăria Galaţi au descoperit cea mai eficientă metodă de a-i convinge pe şoferii de maxi-taxi din Galaţi să dea bilete călătorilor. După ce au eşuat cu amenzile, cu suspendarea permisului şi cu anularea atestatului, consilierii din cadrul Comisiei de Transport Public Local au descoperit că e mult mai uşor dacă îi ameninţă cu confiscarea şlapilor. "Am încercat toate variantele, niciuna nu a fost eficientă. Pur şi simplu nu îi afecta. Asta până luni, când un coleg a venit cu ideea să îi ameninţăm că le luăm şlapii. Incredibil ce efect a putut să aibă", a declarat un consilier local. Astfel, marţi, toţi şoferii de maxi-taxi din Galaţi au fost informaţi că dacă va fi descoperit chiar şi un singur călător care nu a primit bilet, şoferului i se vor confisca şlapii. Minune: de marţi la prânz şoferii de maxi-taxi au dat câte trei bilete pentru fiecare călător. "Recunoaştem, ne-a fost frică. Dacă ne luau atestatul, ne descurcam noi cumva, o scoteam la capăt, dar fără şlapi suntem morţi, nu putem să ne mai desfăşurăm activitatea. Ne-au prins, asta e! Avem şi noi călcâiul lui Ahile, iar vara, din păcate, e vizibil", a declarat Costel, şofer pe traseul Micro 19 - Parc CFR.
Marius Stan a terminat-o cu demolarea chioşcurilor: "Cei care au rămas sunt în regulă: toţi vând ţigări la bucată"
După ce a pus la pământ vreo zece chioşcuri, primarul Marius Stan a oprit deocamdată acţiunile de demolare din Galaţi. "Deocamdată, nu voi mai demola niciun chioşc în Galaţi. Am făcut controale inopinate şi am ajuns la concluzia că toţi cei care mai au acum chioşcuri în oraş sunt în regulă: toţi dau ţigări la bucată", a declarat Marius Stan. De asemenea, şi acţiunea de demolare a garajelor pare să fi fost stopată. Surse din Primărie afirmă că, în cadrul aceluiaşi control s-a descoperit că niciunul dintre cei care au rămas cu garajele nedărâmate nu le foloseau ca să îşi parcheze maşina. "Nu s-a mai dărâmat niciun garaj pentru că am aflat că şi acestea sunt în regulă. Oamenii le folosesc legal, pentru murături, butoaie cu vin şi diverse ateliere de reparaţii", a declarat o sursă din Primărie care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Durbacă l-a pus pe Daniel Olaru şef la Direcţia Agricolă: "N-am vrut să risc, dacă e fecior'miu?"
Senatorul Eugen Durbacă se află, din câte se pare, în spatele numirii lui Daniel Olaru la Direcţia Agricolă Galaţi, mai ales că ministerul "mamă" este în curtea Partidului Conservator. "Îl iubesc pe Daniel ca pe propriul fiu. De fapt, eu îi iubesc pe toţi gălăţenii ca pe propriii mei fii. Simt, aşa, că am o legătură de sânge cu toţi, că la cât sunt de bătrân toţi mi-ar putea fi copii. E drept, de unii sunt mai apropiat, cu alţii sunt mai distant. Daniel a avut noroc că o şi cunoşteam pe mama lui şi ştiu că a primit o educaţie aleasă", le-a declarat Durbacă unor apropiaţi. Senatorul PC dovedeşte prin această mutare că îi pasă de toţi fiii Galaţiului. "Le-am promis gălăţenilor că o vor duce mai bine în mandatul meu. Am început cu doi, trei oameni pe care îi cunoşteam, dar voi face în aşa fel încât toţi să ajungă bine", a completat Durbacă.
Miracol în campus: un student şi-a cumpărat ţigări timbrate, de la chioşc
Studenţii din campusul "Al. I. Cuza" de la Universitatea "Dunărea de Jos" au rămas muţi de uimire, joi, când unul dintre colegii lor şi-a cumpărat un pachet timbrat de Winson Blue, de la unul dintre chioşcurile din zonă. "Nici măcar nu ştiam că se vând ţigări la chioşc. Credeam că acolo se vând doar băutură şi sisteme hands-free pentru sesiune. Dacă li se înăspreşte controlul la Vamă colegilor moldoveni, probabil că o să apelăm şi noi la chioşc ca să ne luăm ţigări", a declarat Radu Chiştoc, un student care a asistat la minunea din campus. După ce au aflat că la chioşcurile din campus se vând ţigări, mai mulţi studenţi basarabeni au hotărât să se asocieze ca să se plângă la "Protecţia Consumatorului" de concurenţă neloială. "Cine le-a dat lor voie să vândă ţigări? Ei nu ştiu că în campus noi suntem singurii furnizori? Credeam că avem un contract cu Poliţia", a spus Vitali.
Cudălbean bătut accidental de soţie: "A intrat în casă pe două picioare, am crezut că e un hoţ"
Un cudălbean va petrece cel puţin două săptămâni la Spitalul de Urgenţă din Galaţi după ce a fost bătut din greşeală chiar de propria soţie. Accidentul s-a produs în noaptea de marţi spre miercuri, cudălbeanul suferind traumatisme severe în zona capului. "A venit pe la 12 noaptea cum vine de obicei. Dar, de data asta, a intrat pe propriile picioare în casă, nu în patru labe sau adus de vecini. Să mă ierte Dumnezeu, dar, în condiţiile astea, chiar se aştepta să îl recunosc? Sincer, am crezut că e un hoţ. Că la noi în sat niciun bărbat nu merge pe propriile picioare. Când vedem câte unul biped sigur e un hoţ din Valea Mărului", a declarat Grapina Tigaie, soţia agresoare. Bărbatul aflat acum în spital susţine că nu are resentimente faţă de soţie. "Asta e, o iert. Înţeleg de ce nu m-a recunoscut. În plus, sunt şi eu vinovat. Cine m-a pus să vin treaz acasă? Ştiu că nu se face, promit să nu se mai repete", a declarat Maricel Tigaie.
Preţul zahărului a explodat la Cudalbi / E clar, se anunţă o recoltă bogată de prune
Cudalbiul se confruntă în această perioadă cu o adevărată criză a zahărului, după ce localnicii au remarcat că anul acesta prunele se vor coace mai devreme ca în alte sezoane. "A fost cald afară, a plouat când a trebuit, prunii sunt pe cale să ne ofere rodul lor. Era logic să crească şi preţul la zahăr", a declarat un comerciant din localitate. Astfel, kilogramul de zahăr a ajuns vineri la Cudalbi la 14 lei, iar tendinţa era în continuare de creştere. "Oamenii cumpără cu sacii, de zici că vine potopul. Probabil se anunţă o recoltă bogată de prune", a mai spus comerciantul Vasile Borhot. Ultima dată când s-a înregistrat o aşa recoltă de prune era cât pe ce ca viile să rămână neculese. "Ei, nici chiar aşa. E o exagerare", a comentat un localnic.
Studiu: Cel mai răspândit nume în Cudalbi e Mona
Cercetătorii din Cudalbi au ajuns la concluzia că cele mai multe femei din comună poartă acelaşi nume: Mona. "Nu ştim de ce, dar se pare că e cel mai îndrăgit nume de femeie. Ni s-o fi inoculat subliminal, dar habar nu avem de unde. O fi de la vreo marcă celebră, nu ştiu", a declarat un cercetător din Cudalbi.
După ce a bătut-o pe Alexandra Stan, Marcel Prodan a primit azil politic la Măstăcani
Marcel Prodan, impresarul acuzat că a bătut-o cu bestialitate pe Alexandra Stan, a fost salvat de consiliul local din Măstăcani, care l-a ajutat să scape din ghearele bucureştenilor decişi să o răzbune pe interpreta melodiei Mr. Saxobeat. "Au fost singurii care m-au înţeles, mi-au oferit azil politic în localitate. Mi-au dat casă, masă şi o slujbă la Căminul Cultural. Mă voi ocupa de toate tinerele talente din localitate", a declarat Prodan.

O educatoare riscă să fie dată afară din învăţământ după ce a refuzat plicul de final de an
O educatoare atipică de la o grădiniţă din Galaţi riscă să îşi piardă slujba după ce şefii de la Inspectoratul Şcolar au aflat că nu a vrut să ia de la părinţi "plicul de vară". "Este inadmisibil, vom lua cele mai dure măsuri, se poate merge chiar până la destituire. Înţelegem că poate nu a avut nevoie, dar la restul educatorilor nu s-a gândit? Pur şi simplu ne pune într-o lumină proastă pe noi, ceilalţi", a declarat Liliana Tain, şefa grădiniţelor de la ISJ.
Ambasadorul Bosniei, surprins de gropile din Galaţi: "De ce nu v-aţi plâns de bombardament?"
Venit în vizită la Galaţi, ambasadorul Bosniei, Dusko Kovacevic, a rămas surprins când a văzut gropile din asfaltul oraşului. "Voi când aţi avut război? Că nu am auzit nimic la ştiri. Uite, de exemplu, războiul nostru s-a transmis în direct la TV. Dacă nu l-aţi mediatizat, astupaţi-vă singuri gropile! Aşa vă trebuie", a spus Kovacevic.
Elevii de-a IX-a, îngrijoraţi că podul peste Dunăre va fi construit în 3 ani: "Nu mai apucăm să luăm bacul"
Elevii de clasa a IX-a din Galaţi şi Brăila sunt disperaţi de când au aflat că podul peste Dunăre se va face în trei ani. "Ce înseamnă asta? Că noi nu mai apucăm să luăm bacul? Pentru atâtea generaţii, cum a fost posibil? Chiar nu se mai putea aştepta puţin?", a declarat Ionel, elev în clasa IX-a. Părinţii elevilor au cerut o audienţă la senatorul Viorel Ştefan, care le-a promis ajutor. "O să întârzâi cât pot acest proiect. Oricum, şi eu îmi iau bani de la Bac, aşa că îmi convine", a spus Viorel Ştefan.
Copacii din Galaţi, dotaţi cu telefoane de urgenţă: "Pisicile vor putea chema singure pompierii"
Sătui să tot fie acuzaţi că intervin prea târziu la salvarea pisicilor din copaci, şefii ISU Galaţi au decis să pună câte un telefon mobil în vârful fiecărui copac din Galaţi. "În acest fel, pisicile vor putea să sune singure la 112 ca să ne cheme în ajutor. Am înfiinţat un departament special de salvat pisici, de-acum nu vor mai fi probleme", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU, Eugen Scăriţă. De asemenea, în urma unui proiect european de educaţie a felinelor, pisicile vor putea fi folosite pentru detectarea cobrelor din Galaţi.

Precizare. Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Primatul Marius Stan vrea numai cimpanzei în Consiliul Local

* Schimb benefic pentru Galaţi: în locul unui politician plecat în Africa, a fost adusă o maimuţă
Cea mai recentă şedinţă de Consiliu Local a înregistrat un succes răsunător după ce unul dintre consilierii USL a fost înlocuit cu un cimpanzeu adus tocmai din Africa. Şedinţa s-a desfăşurat fără niciun incident, consilierii nu s-au mai certat şi chiar au fost adoptate o serie de hotărâri benefice oraşului. "Este vorba despre un schimb de experienţă. Un consilier USL a plecat în Africa şi, în locul lui, a fost adus un cimpanzeu. Nimeni nu a simţit diferenţa. Cimpanzeul a stat liniştit la locul lui, a mâncat banane şi a ridicat mâna când a fost de votat ceva", a declarat fericit primatul Marius Stan. Acesta a mai spus că se gândeşte să înlocuiască tot consiliul local cu cimpanzei. "E totuna. Nu cred că e ceva ce poate face un consilier şi nu poate face un cimpanzeu. Umplem CL-ul de cimpanzei pentru că aceştia nici nu au pretenţii la şpagă, se mulţumesc cu banane", a completat primatul Galaţiului, Marius Stan.

Panică în redacţia BBC / "Dunărea de Jos" a mai scos o generaţie de jurnalişti

Jurnaliştii de la BBC se tem pentru locurile lor de muncă, după ce au aflat că Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi a mai scos o generaţie de ziarişti. "Am auzit că e, acolo, în Galaţi, o şcoală bună de jurnalism. Dacă ar şti şefii noştri ce absolvenţi bine pregătiţi au terminat anul acesta, s-ar putea ca mulţi dintre noi să îşi piardă locurile de muncă. Ne rugăm în fiecare zi ca ziarele şi televiziunile din Galaţi să le ofere un loc de muncă la care salariile se dau la timp ca să nu emigreze în Anglia", a declarat John, jurnalist britanic. Temerile angajaţilor BBC par a fi justificate, având în vedere actualele locuri de muncă ale absolvenţilor din promoţiile anterioare ale facultăţii. "Mulţi lucrează deja sub acoperire. S-au angajat la publicaţii celebre şi acum fac reportaje undercover despre mafia din lumea chioşcarilor, a hamburgerilor şi a hainelor second-hand", a mai spus jurnalistul John.

Supărare în rândul profesorilor corectori: "Elevii se pregătesc mai mult cu Caragiale. Rar mai pică un Blaga"

Profesorii gălăţeni care corectează tezele se plâng că de multă vreme nu s-a mai dat Eminescu la bacalaureat. Ei sunt supăraţi că la examenul maturităţii se tot bate monedă pe Caragiale şi, destul de rar, pe Blaga. "Foarte puţini elevi se pregătesc cu Eminescu. N-am mai văzut un Eminescu la bac din anii '90, când subiectul cu poetul nostru naţional era de (banc)nota 1000. Chiar dacă acum Eminescu s-a mai demonetizat, fiind doar de (banc)nota 500, rar îl mai vedem la examenul de bacalaureat", a declarat profesorul Ionel Parale. În schimb, în ultimii ani, la bacalaureat s-a dat foarte mult Caragiale. "Este bine, până la urmă, pentru că elevii au învăţat acest subiect. Au ajuns să stăpânească foarte bine foile cu Caragiale. Unii îl stăpânesc binişor şi pe Blaga. Sperăm că mai crească puţin nivelul de trai şi de cultură ca să ajungem şi noi la Eminescu. Vă spun, mi-e aşa un dor de Eminescu...", a completat Ionel Parale.

Un popă gălăţean este alături de colegii de la Vatican: "Şi noi mai comandăm uneori câte cinci mici şi una mică"

Preoţii de la Vatican acuzaţi de pedofilie primesc sprijin moral de unde nu se aşteaptă: chiar de la un popă ortodox din Galaţi. Acesta a declarat, recent, că îi înţelege pe prelaţii catolici. "Şi eu, şi colegii mei mai avem chef uneori de câţiva mici. Dacă nu avem de unde să comandăm ne ducem până la Penny şi cumpărăm mai multe caserole de mici, pe care îi frigem, îi ardem, îi pârlim aici, în curte. Şi, pe lângă mici, mai comandăm şi câte una mică. Ne place câte una mică pentru că se duc repede pe gât. Aşa suntem noi. Personal, îi înţeleg pe preoţii de la Vatican: fără una mică parcă nici nu merge să ţii slujba. Important e să nu fii în post. Dacă eşti în post te mai abţii şi tu de la cărniţă fragedă şi rogi nevasta să te rezolve cu o pulpă de fruct", a declarat unor apropiaţi preotul Mititelu.

Locuitorii din Cudalbi fac iarna CAR ca să aibă vara bani de Săniuţa

Un studiu realizat de cercetătorii din Cudalbi dovedeşte că localnicii sunt adevăraţi gospodari. Astfel, potrivit studiului, cei mai mulţi cudălbeni fac în fiecare iarnă câte un CAR la Casa de Alcool Reciproc ca să nu rămână pe timp de vară fără bani de Săniuţa. "90 la sută din locuitori sunt înscrişi la Casa de Alcool Reciproc. Nu trece iarnă fără să facă oamenii câte un CAR. Unii mai cheltuie banii încă din iarnă, dar cei mai mulţi şi-i păstrează pentru vară, când se bagă la Săniuţa", a declarat Relu Păhărelu, cercetător din Cudalbi. Restul de zece procente pot fi întâlniţi la fiecare pomană din sat sau te întâmpină în fiecare zi la cârciumă cu propoziţia "Dai şi tu un rachiu?".

Cudălbenii, expuşi unor atacuri teroriste: un bax suspect de Borsec a fost descoperit în faţa cârciumii

Panică în Cudalbi, miercuri dimineaţă, după ce poliţiştii din localitate au descoperit în faţa cârciumii un pachet suspect care conţinea şase sticle de apă carbogazoasă Borsec la un litru jumate. Mai mulţi clienţi au sunat disperaţi la 112 şi au cerut o echipă de genişti care să verifice baxul. "A venit cineva la ora cinci dimineaţă şi a lăsat pachetul. L-am văzut doar din profil, avea barbă şi ceva pe cap care semăna cu un turban. Nu temem de ce e mai rău. Dacă se dovedeşte că e apă înseamnă că cineva pune la cale un atentat terorist. Cu atâta apă se poate ucide un sat întreg", a declarat nea Ion, singurul client al cârciumii care l-a văzut pe posibilul terorist. Geniştii au sosit în câteva minute la faţa locului şi au confirmat cele mai negre temeri ale cudălbenilor: în sticle se afla într-adevăr o substanţă mortală, cunoscută în limbaj ştiinţific sub codul H2O. "Substanţa le-ar putea fi fatală celor care nu sunt obişnuiţi cu ea. De la jumătate de litru în sus poate să cauzeze chiar decese în serie", a declarat unul dintre specialiştii chemaţi la faţa locului. După cinci ore de panică, Cudalbiul a răsuflat uşurat: baxul de Borsec aparţinea unui localnic extremist, cunoscut pentru faptul că face tot felul de experimente periculoase. "Am un vin cam pietros şi am vrut să îl încerc şpriţ", a recunoscut "teroristul".

Măstăcaniul încearcă să îşi refacă populaţia: "Cine se mută la noi primeşte o crimă de instalare"

Decimată în urma frecventelor lupte de stradă din comună, populaţia Măstăcaniului nu mai are nicio şansă să îşi revină numeric, astfel încât Consiliul Local a decis să îi premieze pe cei care se vor stabili aici. "Cine se mută cu tot cu familie la noi primeşte o crimă substanţială de instalare. Având în vedere că vor veni în fiecare familie cel puţin doi membri, capul familiei are voie să omoare pe oricine din localitate. Oricum e bine, că la fiecare familie care se mută la noi câştigăm cel puţin un nou măciucar", a declarat secretarul primăriei.

UPU Galaţi, inundată la ultima ploaie: "Facem cu baltă terapie în loc de cobaltoterapie"

După ce, la ultima ploaie serioasă care s-a abătut asupra Galaţiului, acoperişul de la Unitatea Primire Urgenţe a cedat, medicii au hotărât să transforme necazul într-un lucru benefic pentru pacienţi. "Putem să aplicăm ultimele descoperiri în materie de medicină alternativă. Până acum foloseam doar cobaltoterapia, însă, odată cu aceste ploi, am aflat că putem pune în practică şi cu baltă terapia. Pacienţii sunt lăsaţi în apă şi, când realizează că s-au udat până la chiloţi, se ridică şi fug acasă. Zici că nici n-au fost vreodată bolnavi atât de repede îşi adună catrafusele şi o taie. E cea mai eficientă terapie", a declarat un medic de la UPU.

La PSD, şpaga pe iunie va fi plătită luni

Partidul Social Democrat informează, printr-un comunicat de presă, că şpaga lunară pentru membrii săi va fi plătită luni, fără nicio zi întârziere. "Am intrat deja în ritm, nu vor mai fi întârzieri de acum încolo. Îi rugăm pe membrii noştri care nu au carduri să se prezinte la casieria de la sediul de pe Domnească la ora 9,00. Ceilalţi să îşi verifice conturile după ora 12,00. În mod excepţional, şpaga pe luna iunie nu a fost impozitată, deci vor fi mai mulţi bănuţi", se arată în comunicatul PSD.

Pentru a acoperi dezastrele din comunele PDL, Bacalbaşa face împrumut la Banca din Botswana

Ca să nu mai fie acuzat că dă bani numai pentru comunele în care primarii provin din USL, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbaşa, s-a decis să facă rost de o line de finanţare specială. "Vom lua un împrumut de la Banca Naţională din Botswana special pentru comunele în care primarii provin de la PDL. Îi vom umple de bani. Din păcate, contractul e făcut în moneda Botswanei, urmând ca pedeliştii să aleagă singuri unde îi schimbă", a spus Bacalbaşa.

Kaufland II, în pragul falimentului: "Ca să ieşim din criză trebuie să dăm ţigări la bucată"

Şefii reţelei Kaufland simt că s-a abătut asupra lor cel mai crunt blestem de când au decis să deschidă un magazin în zona 39-40. "Pur şi simplu nu merg vânzările, oamenii din zonă sunt obişnuiţi să se ducă la chioşcuri pentru că doar acolo se vând ţigări la bucată. Trebuie să ne adaptăm şi noi, altfel dăm faliment", spune un oficial Kaufland.

Incredibil / Şofer de maxi-taxi bănuit că umblă cu pantofi

Colegii de pe traseul Micro 19 - Parc CFR îl suspectează pe şoferul Costel că vine la muncă în pantofi. "Merge cam încet şi, la capăt, niciodată nu se dă jos din maşină. Credem că îi este ruşine că nu a avut bani să îşi cumpere şlapi, ca noi ceilalţi. Să nu se ascundă, îl înţelegem. Şi noi am fost aşa la început", a spus un coleg.

Silviu Ilie, fericit că la Oţelul a venit Badea Ion: "Vom avea şi noi, ţăranii, o şansă să jucăm"

După schimbarea antrenorului de la Oţelul, cel mai fericit jucător din lot este Silviu Ilie. Acesta este convins că Badea Ion, noul tehnician de pe banca gălăţenilor, va da o şansă ţăranilor din lot. "Mă duc la el cu tupeu şi-i spun: «Bade, vreau să fiu titular». Nu are cum să mă refuze, ştiu că le dă şanse ţăranilor. Iar la ce faţă am eu, bag mâna în foc că ajung căpitan de echipă în doar câteva etape", a declarat Silviu Ilie.
Precizare. Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Nu e glumă, e Noul Stan: Khazah Stan

* Vezi cum va arăta noua modă în Galaţiul viitorului: costumele din Khazahstan au fost testate cu succes de primarul oraşului * Profesorii corectori de la bac s-au prăpădit de râs când au citit în tezele unor candidaţi că îl au ca idol pe Florin Pâslaru * Află ce mai e nou în Cudalbi: în locul fiecărui drum vor fi construite câte şapte cărări

 

4159ad4c65d1a4648795a8cd89cc906e_L.jpg
 

După Noul Galaţi, Noul Stadion şi Noul Mall, avem şi Noul Primar: Khazah Stan

Gălăţenii au aflat, în sfârşit, care este noua imagine pe care o va adopta primarul Marius Stan, pe modelul New York, New Orleans, Noul Galaţi şi Noul Stadion. Este vorba despre Noul Primar, care va fi cunoscut de astăzi sub numele de Marius Khazah Stan. Aşa cum se poate vedea şi din fotografia care însoţeşte acest text (care nu este trucată), primarul Marius Stan propune nu doar un nou model de administraţie, ci şi o ţinută obligatorie pentru cetăţenii din Galaţiul viitorului: costumul tradiţional din Khazahstan. "Pe mine mă caracterizează spiritul liber, libertin. De fapt, mi-a zis şi Mihai Costache că, de exemplu, în limba turcă, kazak înseamnă aventurier. Păi se potriveşte la perfecţie, că pentru mine primăria e doar o aventură de-un mandat", a declarat Marius Khazah Stan. În urma deciziei primarului, oraşul Galaţi se va înfrăţi cu capitala Khazahstanului, Astana. "Numele capitalei ţării nu e deloc întâmplător. Acolo totul e «a stanei», adică al meu. Cum ar veni nu sunt primar peste un singur oraş, ci peste două", a mai spus Marius Khazah Stan.

Au luat bacul pentru că au simţul umorului. Zeci de elevi au scris că idolul lor este Florin Pâslaru

Profesorii corectori de la proba de Română a examenului de bacalaureat au decis să puncteze special răspunsurile unora dintre elevi la proba eseului, unde candidaţii aveau de scris despre idolul lor. Profesorii au hotărât că elevii care au spus că idolul lor este Florin Pâslaru să primească un punctaj mare datorită faptului că au dat dovadă de un foarte dezvoltat simţ al umorului. "Iniţial am luat totul în serios şi am vrut să îi picăm. Suntem oameni normali şi ştim că Pâslaru nu poate fi idolul nimănui. Nici măcar al hoţilor. Apoi, unul dintre colegii noştri ne-a luminat. Ne-a spus că elevii au fost ironici, că au scris eseul într-un stil sarcastic şi că ar trebui să apreciem asta. Am recitit tezele lor şi am ajuns la concluzia că aşa este. Adică înţelegem că unii elevi au spus că idolii lor sunt Adi Minune, Gigi Becali, Simona Sensual, Marian Vanghelie etc. Totuşi, nu credem că cineva poate fi atât de prost încât să îl ia pe Pâslaru drept idol. Maaaamă, ce-am mai râs când ne-am dat seama", a declarat unul dintre profesorii corectori.

Emoţii pentru zeci de poliţişti locali: luni încep înscrierile la clasa a V-a

Agitaţie mare în rândul mai multor poliţişti de la Poliţia Locală Galaţi, întrucât luni încep înscrierile pentru continuarea studiilor primare. Şcolile generale şi liceele din oraş îşi deschid porţile pentru absolvenţii pe patru clase, iar primii care şi-au pregătit dosarele sunt cadrele de nădejde din cadrul Poliţiei Locale. "Am decis să îmi continuu studiile, vreau să mă desăvârşesc ca om. Se ştie că educaţia este importantă şi cu cât ai mai multe studii, cu atât eşti mai deştept. Până la urmă, nu e mare lucru: înveţi la câteva obiecte, mai faci o fiţuică, mai copiezi. Nici nu ştii când trec cei zece ani şi trebuie să dai la liceu. Oricum, nu cred că o să merg atât de departe, dar sunt decis totuşi să nu mă las până nu iau capacitatea", a spus poliţistul Gică.

Modernizări la Cudalbi: fiecare drum sătesc va fi înlocuit cu şapte cărări

Primăria comunei Cudalbi a decis să investească în infrastructură pentru binele contribeabililor din localitate. Astfel, Cudalbiul va avea de şapte ori mai multe căi de acces după ce conducerea primăriei a anunţat că intenţionează să înlocuiască fiecare drum cu şapte cărări. "Drumurile nu au fost niciodată suficiente, am observat că setenii noştri caută mai degrabă laturile şi gardurile. Nu vom lărgi drumurile, ci vom face mai multe. Şapte în loc de unul. După ce vom termina investiţiile, fiecare dintre locuitori va putea lejer să ajungă acasă pe şapte cărări", a declarat secretarul primăriei. Lucrările vor începe de la cârciumă, urmând ca, în decurs de doi ani, toate locuinţele să fie branşate la noua reţea de cărări a localităţii.

Poliţiştii de la rutieră, pe urmele unui şofer de maxi-taxi bănuit că foloseşte semnalizarea

Brigada antitero din cadrul Poliţiei Rutiere Galaţi este pe cale să rezolve o problemă care datează de ani buni în oraş: în foarte scurt timp îl vor înhăţa pe singurul şofer de maxi-taxi care semnalizează în trafic atunci când schimbă banda, când depăşeşte sau când se opreşte şi pleacă din staţie. "Lucrăm la acest dosar din 2001. Am fost de câteva ori foarte aproape să îl prindem, dar mereu ne-a scăpat. E o adevărată Fata Morgana pentru noi", a spus Relu de la Rutieră. Colegii de traseu ai şoferului bănuit că foloseşte semnalizarea sunt cei mai nerăbdători să afle care dintre ei a trădat jurământul depus la instalare. "Sper să-l prindă, că ne face breasla de ruşine. Auzi la el, să semnalizeze. Da' unde se trezeşte? Mie, de exemplu, mi-a şi ruginit instalaţia de semnalizare, se poate verifica. N-am folosit-o niciodată. La fel şi toţi colegii mei", a spus şoferul Costel, îmbrăcat cu maieu, pantaloni scurţi şi şlapi.
Salvarea economiei gălăţene: Se vor mări importurile de ţigări

O veste minunată pentru contrabandiştii din estul ţării. Republica Moldova a redeschis circulaţia navelor pe râul Prut. "Este o iniţiativă absolut lăudabliă. Vă daţi seama că de acum nu vom mai fi nevoiţi să ne chinuim să încărcăm ţigările în deltaplane, să înotăm cu ele peste Prut, sau să mituim poliţiştii de frontieră? Pur şi simplu le vom aduce şi le vom desface direct de pe barcă. nici măcar nu va mai trebui să trecem în UE. Românii ne vor plăti on line, iar noi pur şi simplu le vom arunca ţigările cu catapulta. Se deschid posibilităţi uriaşe de afaceri", a spus Ivan Glibcenko, un moldovean ce-şi face veacul prin piaţa din Micro 17. Românii vor să meargă totuşi şi mai departe. "Sperăm să existe şi aşa numitele ape internaţionale. Vom putea parca acolo barje, pe care le vom transforma în bordeluri. Astfel, fetele din România şi din Republica Moldova nu vor mai fi nevoite să plece în Spania şi Italia. Mai mult, pentru turişti, vom construi hoteluri pe malul românesc al Prutului. Totul poate fi cât se poate de legal!", a explicat Ion Vasilescu, un întreprinzător român.

Noul sport extrem al Galaţiului

Primăria Galaţi încearcă să transforme Galaţiul într-un nou punct de atracţie pe harta turistică a României. Astfel, profitând de lucrările de proastă calitate efectuate prin programul ISPA, mai-marii oraşului s-au gândit să satisfacă nevoia de sport extrem a locuitorilor. "Am făcut un studiu de fezabilitate şi am ajuns la concluzia că sunt necesare mai multe gropi, de genul Gropzillei de pe Faleză. Primul pas a fost făcut deja în zona parcului Rizer. Vrem să propunem de fapt două tipuri de sporturi extreme. Primul ar fi coborârea în rapel în groapă, pentru a se vedea cum s-a lucrat pe timpul altor administraţii. Al doilea ar fi reprezentat de bătăile în dejecţii. Dacă doi turişti coboară simultan într-o groapă, putem organiza ad-hoc o gală de kick-boxing, fix în ţevile de canalizare sparte. Doar astfel vom profita la maxim de lucrările respective", se arată într-un comunicat remis de Primăria Galaţi. Astfel, Galaţiul o poate lua înaintea Brăilei, oraş care se mândreşte cu staţiunea Lacu Sărat.

Eveniment de top: "Tu cum ţi-ai luat BAC-ul"

Având în vedere că s-a terminat şi sesiunea de vară a Bacalaureatului de anul acesta, cluburile de fiţe din Galaţi vor organiza în acest weekend evenimentul "Tu cum ţi-ai luat BAC-ul", eveniment moderat în cel mai important club de fostul director al Poliţiei Locale din Galaţi, Cristian Gâscă. "Nu contează câţi ani au participanţii sau de câte ori au încercat să dea Bacalaureatul. Urmărim prin acest eveniment să reîmprospătăm cadrele Poliţiei Locale", a declarat moderatorul. Surse oficiale ne-au informat că aceste evenimente vor fi urmărite îndeaproape şi de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi. "Dacă au mai puţin de şase sesiuni la activ, ar fi păcat să îi pierdem", a declarat unul dintre adjuncţii IPJ.

Universitatea "Dunărea de Jos" se aliniează la nevoi

Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi a luat decizia de a se alinia la nevoile pieţei. Astfel, au fost desfiinţate mai multe specializări nerentabile, pentru a se înfiinţa altele, ce le vor asigura un viitor luminos absolvenţilor. "Ne-am dat seama că nu mai este nevoie de fizică, metalurgie sau chimie. Pur şi simplu nu se mai caută pe piaţa muncii. Astfel, în cadrul ASE-ului se va înfiinţa specializarea de agenţi imobiliari, în timp ce în cadrul Facultăţii de Educaţie fizică şi Sport va lua fiinţă, în premieră mondială, specializarea masaj erotic şi striptease. Deja pentru ultimele două specializări avem foarte multe cereri", a spus un oficial al Universităţii Dunărea. Peste o sută de domnişoare, momentan stabilite în Italia, şi-au depus deja dosarele pentru admitere. "Eu am deja foarte multă practică. Vă daţi seama că aceste specializări ne dau o şansă nesperată. Putem ajunge chiar doctoriţe în masaj erotic. Vă daţi seama că orice client ar veni imediat la noi, nu la cine ştie ce piţipoancă neştiutoare", a spus Vasilica Aioanei.

Precizare. Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Cum a scos Adamescu ultimii bani de la Oţelul

* Deşi mulţi au crezut că Adamescu a luat de la clubul Oţelul nişte dosare, "Viaţa liberă" a descoperit că, de fapt, în duba care a venit luni, au fost încărcate ultimele baxuri de euro

 

ea5fff2058f642ff9c6866bb6cde275e_L.jpg

 

Adamescu a terminat de încărcat toate lovelele clubului

Aşa cum se poate vedea şi din poza care însoţeşte acest text, oamenii lui Dan Grigore Adamescu au mai descoperit săptămâna aceasta o rezervă de euro din Champions League, pe care i-au încărcat într-o dubă şi i-au dus la Bucureşti. Surse din cadrul clubului susţin că noua cantitate de bani a fost descoperită accidental sub parchet, în urma unei inundaţii care a avut loc la sediu în urmă cu vreo zece zile. "Ţăranul de Stan mai ascunsese nişte lovele sub parchet. Noroc cu Gelu Popescu, care a făcut exces de zel cu udatul gazonului şi a turnat nişte apă şi prin încăperile clubului. Parchetul s-a umflat şi, hopa, de dedesubt au început să iasă bănuţii", a declarat Dan Grigore Adamescu. Odată cu acest nou transport, patronul Oţelului a terminat de devalizat clubul, săptămâna viitoare urmând să fie declarat falimentul. "Dacă nu mai sunt bani înseamnă că e faliment, nu? Asta e, viaţa este extrem de dură şi are nenumărate aspecte complexe", a mai comentat nesătulul Adamescu.

Marius Stan, implorat de gălăţeni să nu părăsească Primăria: "Nu vezi ce s-a întâmplat la Oţelul după ce ai plecat?"
Sute de gălăţeni îngrijoraţi s-au adunat joi în faţa Primăriei ca să îl roage pe Marius Stan să nu părăsească oraşul, aşa cum se tot aude că îşi doresc colegii săi din USL. Oamenii au decis să creeze o mişcare de susţinere pentru actualul primar nu pentru că l-ar iubi, ci dintr-un motiv extrem de pragmatic: ce a lăsat în urmă Stan s-a distrus. "Cu toţii suntem martori la ceea ce se întâmplă acum la Oţelul. Ne este frică să nu se întâmple la fel şi cu oraşul. Dacă pleacă din fruntea Galaţiului, ne pândeşte insolvenţa şi apoi falimentul. Plus că există riscul ca mare şef prin Primărie să vină Narcis Răducan. Nu putem accepta aşa ceva. Oamenii ar trebui să înţeleagă că după ce Stan pleacă dintr-un loc urmează prăpădul. Îl rugăm să stea la Primărie toată viaţa", a declarat Rică, susţinător al lui Marius Stan.

 

Sondaj de opinie printre politicienii gălăţeni: "Ce-aţi face cu banii dacă aţi câştiga la loto?"
Florin Pâslaru: "Ce-aş face cu 8 milioane de euro? Aş plăti o parte din salariile restante la TVG. Hai, bre, c-am glumit..."
Marius Stan: "Ce aş putea să fac cu banii? I-aş da lui Adamescu şi pe ăştia, cu condiţia să mute şi echipa la Bucureşti, nu doar sediul clubului".
Eugen Durbacă: "Nici nu m-aş obosi să mă duc să-i ridic. Din două telefoane strâng mai multă şpagă".
Nicolae Bacalbaşa: "Aş face încă un episod din seria Spiderman, cu mine în rolul pricipal".
Nicuşor Ciumacenco: "Mi-aş plăti datoriile la cămătarii care mi-au finanţat campania electorală".
Eugen Chebac: "Aş bea de bucurie două, trei zile, după care m-aş împrumuta ca să mai beau un whiskey".
Mircea Toader: "I-aş băga pe toţi în casă, să nu mai zică nevastă-mea că ea câştigă mai mult ca mine. În plus, aş fi ceva mai selectiv cu şpăgile".
Marius Necula: "Mi-aş plăti o parte din şpăgile restante la Toader ca să mă pot întoarce la PDL".
Radu Cosca: "Cu banii de la loto şi cu ce mai am eu prin conturi mi-aş cumpăra Elveţia".
Victor Paul Dobre: "Mi-aş cumpăra nişte ţigări, ca să nu mai iau de la ziarişti la conferinţele de presă".
Mihail Boldea: "Şi eu tot ţigări mi-aş cumpăra. Chiar dacă nu fumez, ştiu că în pârnaie ţigările te vindecă de usturimile anale".
Dumitru Nicolae: "Mi-aş face abonament pe viaţă la Transurb".

Aurel Nechita: "Am trecut într-o nouă etapă a vieţii: de-acum numai titlurile onorifice mă mai satisfac"
Fostul decan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Galaţi şi fostul senator Aurel Nechita a intrat într-o nouă fază a existenţei sale. După ce, ani la rândul, a fost obişnuit cu zeci de funcţii în comitete şi comiţii, Aurel Nechita a ajuns la concluzia că toate sunt simple deşertăciuni şi că nimic nu e mai important în viaţă decât aprecierea oamenilor din jur. Astfel, pentru început, el a comandat la Consiliul Judeţului o diplomă de onoare prin care i se recunosc meritele de pionier al învăţământului medical în Galaţi. "L-am sunat pe Bacalbaşa şi i-am cerut o diplomă, că doar nu dă de la el. La următoarele serbări ale oraşului vreau o diplomă de cetăţean de onoare, ca să îmi completez seria pe care am început-o la grădiniţă, cu cel mai cuminte şoim. În ceea ce priveşte activitatea de senator, mi-a promis Ichim că mă ajută cu o diplomă de cel mai bun parlamentar. Nimic nu se compară cu satisfacţia de a te şti iubit de semenii tăi. În rest, totul este vanitas vanitatum", s-a confesat Nechita unor apropiaţi.

Ca să facă economie la biletele Transurb, un pensionar n-a mai coborât din Isuzu din februarie
Fără abonament la liber pe mijloacele de transport în comun, pensionarii gălăţeni se dovedesc foarte inventivi ca să nu consume toate biletele primite moacă de la Primărie. De exemplu, pensionarul Gelu a urcat într-un autobuz în februarie şi nici până astăzi nu a mai coborât. "Se plimbă toată ziua, iar noaptea doarme în depou. De obicei îi şterpeleşte pacheţelul şoferului ca să mănânce, iar pentru igiena zilnică foloseşte apa recoltată de la transpiraţia altor călători", a explicat un oficial Transurb.

Meteorologii anunţă că vom avea o iarnă grea / Sute de cudălbeni deja s-au baricadat în cârciumi şi aşteaptă înzăpezirea
Meteorologii anunţă că iarna 2013-2014 va fi una foarte grea, cu căderi masive de zăpadă şi viscole puternice. La auzul veştii, sute de cudălbeni nu au mai pierdut vremea şi s-au baricadat deja în cârciumi, unde aşteaptă să se dezlănţuie potopul alb. "De-acum poate să ningă, poate să viscolească, noi ne-am adăpostit. Am fi putut să mai aşteptăm, dar de ce să riscăm? Dacă ne prindea vijelia pe drum sau pe acasă? Aşa, mai bine stăm în cârciumă şi aşteptăm potopul. Suntem pregătiţi pentru o iarnă grea, vom ieşi de aici prin mai 2014", a spus nea Ion.
 

Farmacia de la Spitalul de Copii a fost demolată pentru că nu avea la vânzare pastile Orbit
Adevăratul motiv pentru care farmacia din faţa Spitalului de Copii a fost dărâmată este faptul că, au descoperit inspectorii Primăriei, aici nu se vindeau pastile Orbit. "Toate celelalte chioşcuri din oraş dau pastile Orbit la bucată în loc de rest. Cum e posibil ca o farmacie să nu dea pastile Orbit? E inadmisibil", a declarat un funcţionar din Primărie.

Primăria vrea să mute Serbările Galaţiului vara: "Banii spălaţi se usucă mai repede în iulie"
Un oficial din Primăria Galaţi a dezvăluit, pe surse, care este raţionamentul pentru care Serbările Galaţiului ar urma să fie mutate pe timp de vară. "Pur şi simplu este o chestiune practică. În noiembrie, banii spălaţi se usucă în două zile. Aşa, în iulie, se usucă într-o oră. Am încercat varianta cu Ziua Copilului şi a funcţionat de minune", a declarat funcţionarul anonim.

Shaormăriile Passage vor avea program non-stop: "Cei mai mulţi cocalari se hrănesc noaptea"
Conducerea lanţului de magazine fast-food Passage a luat decizia de a prelungi programul de lucru, după ce a studiat comportamentul cocalarilor din Galaţi. "Ziua probabil că dorm, obosiţi de la liniuţele de pe Faleză. Noaptea, în schimb, caută să se hrănească. Iar noi le oferim ceea ce le place lor: orice, cu de toate", a declarat patronul Passage.

Narcis Răducan neagă că l-ar pupa în fund pe Adamescu din interes: "Pur şi simplu are un poponeţ irezistibil"
Narcis Răducan, purtătorul de cuvânt al patronului Oţelului, a ţinut să risipească zvonurile care circulă în anumite medii cum că ar fi nevoit să adulmece dosul lui Dan Grigore Adamescu. În cadrul unei întâlniri cu suporterii, Răducan a spus răspicat că nu are niciun interes să îşi perieze şeful şi că, pur şi simplu, această activitate îi face plăcere. "Nu o fac de nevoie, aşa cum susţin unii. Pur şi simplu îmi face plăcere, că are un poponeţ atât de apetisant... Eu nu sunt făţarnic să pup în fund fără să-mi pese. Dacă pup în fund pe cineva. atunci să ştiţi că o fac cu cea mai mare plăcere. Nu am niciun interes ascuns", s-a confesat Narcis Răducan suporterilor.

Silviu Ilie, dezamăgit de Badea Ion: "O fi având nume de ţăran, dar Grigoraş pocnea mai bine"
Fundaşul Oţelului Silviu Ilie este pur şi simplu decepţionat de noul antrenor al echipei, Badea Ion. El le-a declarat unor colegi că se aştepta ca Badea Ion să fie ceva mai ţăran, aşa cum sugerează şi numele lui, doar că ultimele săptămâni de antrenamente au demonstrat taman contrariul. "Când am auzit de Badea Ion, eram convins că mă va rupe cu bătaia. De unde? Ăsta abia urlă la tine dacă ratezi. Şi, credeţi-mă, ratez mult şi intenţionat. Păi, Grigoraş când mă pocnea o dată îmi zburau mucii pe pereţi. Mi se zguduiau creierii, nu alta. Badea ăsta parcă e un pămpălău. Îţi zice unde ai greşit, te ia cu binişorul, nu ştiu, parcă nici nu ştie cu cine are de a face", a comentat Silviu Ilie.

De ce joacă Oţelul cu porţile închise: odată cu banii şi dosarele, Adamescu a luat şi cheile de la stadion
Deşi unii suporteri îl bănuiesc pe antrenorul Badea Ion de strategii complicate menite să îi asigure succesul în dificila confruntare cu extratereştrii de la Corona Braşov, în realitate, explicaţia este mult mai simplă: când a luat banii şi dosarele de la club, patronul Adamescu a plecat şi cu cheile de la stadion. "La meciurile din campionat studiem posibilitatea ca şi adversarii să fie ţinuţi la poarta stadionului. În felul acesta avem asigurat un egal dacă Doamne fereşte! câştigă ei mingea la tragerea la sorţi", a spus Badea Ion.

Precizare. Acest material este un pamflet şi trebuie tratat ca atare

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Galaţiul a devenit sustenabil ecologic: Zeci de hectare de furnale au fost defrişate

Confuzia pe care autorităţile locale o fac de 23 de ani încoace între termenii "economie" şi "ecologie" transformă Galaţiul în singurul oraş de pe planetă care a întors armele împotriva evoluţiei. După ce în anii '80 a atins nivelul maxim de dezvoltare industrială, Galaţiul a început în 1990 procesul de întoarcere la rădăcini. Zeci de hectare de industrie au fost redate naturii datorită unui adevărat boom ecologic. "Ecologia locală duduie. Avem creştere ecologică de 10 la sută în fiecare an, s-au creat mii de locuri de luncă. Ne-am axat pe producţia de clorofilă, în scurt timp vom ajunge lideri mondiali în procesul de fotosinteză. Din păcate, asta înseamnă şi o schimbare a mediului. Organizaţiile înternaţionale de mediu de afaceri ne acuză că suntem vinovaţi de îngroşarea stratului de ozon şi de procesul de răcire globală", a declarat preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbaşa. Deşi poate părea un lucru bun, procesul de evoluţie ecologică are şi o serie de reacţii adverse: oamenii sărăcesc din ce în ce mai mult, nu îşi mai permit case, vor fi nevoiţi să se întoarcă în peşteri şi să trăiască din culesul fructelor şi vânat. Organizaţiile locale de mediu de afaceri au luat deja atitudine. "Să fim bine înţeleşi: noi nu suntem împotriva progresului ecologic, însă considerăm că prea mult verde dăunează. Prea multe păduri de furnale au fost puse la pământ, iar în locul lor au apărut turnuleţe de sălcii, nuci şi tei. Dacă se continuă în acest ritm, nu vom mai putea respira miros curat de bani în viitorul apropiat", a declarat Marcel Inflaţie, preşedintele Organizaţiei "Salvaţi Avântul Economic".

 

Universitatea "Dunărea de Jos" cheamă în service 500 de absolvenţi pentru defecţiuni la sistemul de gândire
Aproximativ 500 de absolvenţi ai Universităţii "Dunărea de Jos", promoţiile 2000-2013, vor fi rechemaţi în service din cauza unor defecţiuni la motorul superior. Asta după ce o serie de firme care au angajat absolvenţi gălăţeni de facultate au reclamat deficienţe de funcţionare cauzate, din câte se pare, nu de cei şapte ani de acasă, ci de cei trei ani academici. "Am remarcat mai întâi o serie de scurgeri de bale. Asta ne-a pus pe gânduri. Apoi, când li se cerea câte o lucrare, veneau la maistru şi îl întrebau cât îi costă să le dea o lucrare gata făcută. Mereu întrebau cât mai merge şpaga şi stăteau cu hands-free ca să le dicteze cineva de afară ce să facă", a declarat unul dintre patronii care au angajat absolvenţi "Dunărea de Jos". Conducerea universităţii a decis să readucă în service întregul lot de absolvenţi defecţi ca să remedieze problemele. "Le ştergem creierul şi apoi îi trimitem să se specializeze la alte universităţi din ţară, cu care avem contract. În câteva luni se rezolvă", a declarat rectorul Iulian Bârsan.

Un balaur care se hrănea cu virgine a murit de foame după ce a avut proasta inspiraţie să se mute în campusul studenţesc
Moment inedit în campusul studenţesc "Al. I. Cuza". Cercetătorii de la Facultatea de Ştiinţa Mediului au descoperit cadavrul unui balaur despre care surse bine informate afirmă că avea obiceiul să se hrănească cu tinere virgine. "În urma autopsiei efectuate am constatat că motivul decesului a fost inaniţia. După estimările noastre, balaurul nu mâncase mai nimic cam din luna martie", a declarat cercetătorul Aurel. Misterul care înconjura moartea balaurului a fost risipit după ce poliţiştii care au investigat cazul au aflat că vietatea se mutase în campusul studenţesc taman în luna martie. Cercetătorul Aurel afirmă totuşi că e posibil ca în toate aceste luni balaurul să fi mâncat ceva, altfel fiind imposibil să fi supravieţuit atâtea luni. "Nu ştim ce a mâncat, însă estimăm că a luat această ultimă masă undeva la începutul lunii aprilie. Asta e tot ce ştim", a mai spus cercetătorul Aurel. În orice caz, poliţiştii au clasat dosarul balaurului mort de foame, întrucât aveau de investigat, tot în campus, dispariţia suspectă pe 3 aprilie a unui student la Calculatoare, fost olimpic internaţional la Fizică şi Matematică.

 

Bacalbaşa face curăţenie la CJ: "Voi angaja doar javre şi căţele"
Preşedintele Nicolae Spiderman Bacalbaşa e decis să umble serios la schema de personal din cadrul Consiliului Judeţului Galaţi întrucât prea mulţi dintre angajaţi au apucături umane. "Gata, m-am hotărât, fac curăţenie. Nu reuşesc să fac nimic pentru acest judeţ cu aceşti... mi-e şi oarecum să rostesc cuvântul... cu aceşti... oameni. Latru zilnic la ei, nimeni nu pricepe. Nu se mai poate în acest fel. Îi dau afară pe toţi şi, în locul lor, voi angaja numai javre şi căţele. Voi modifica şi programul de lucru, se va lucra numai noaptea, ca să putem lătra la lună în voie. Să vezi atunci cum voi hrăni tot judeţul cu colacii din coada angajaţilor de la CJ", a declarat preşedintele Spiderman Bacalbaşa.

 

Şoferi de maxi-taxi arestaţi: "Au organizat curse ilegale cu nişte melci vitezomani"
Cel puţin şapte şoferi de maxi-taxi din Galaţi au ajuns în arestul poliţiei după ce s-a descoperit că au organizat liniuţe pe Brăilei cu o gaşcă de melci vitezomani. "Au organizat adevărate curse. Porneau câte un maxi-taxi şi un melc în paralel. Şoferul o forja până la maximum şi cu greu reuşea să-i facă faţă melcului. Asta pentru simplul motiv că, din obişnuinţă, şoferii aşteptau să se fac de cinci ori verde la fiecare semafor", a spus un poliţist.

Gluma anului la TV Galaţi: "Băieţi, s-au băgat salariile pe carduri!"
Un angajat TVG cu simţul umorului era cât pe ce să o fure de la colegii de redacţie după ce a făcut o glumă nesărată. El a anunţat în fumoar că s-au băgat lefurile pe carduri. "E un tip glumeţ, dar de data asta a mers prea departe cu poantele. Înţelegem, mai faci o glumă cu tentă sexuală, mai faci poante cu graşi, cu homosexuali, dar să meargă atât de departe încât să facă glume cu salariile... mi se pare exagerat", a declarat şeful TVG, Florin Pâslaru.

Discovery filmează la Galaţi un documentar cu dinozauri: "După negocieri dure, Durbacă a acceptat"
Celebrul canal de televiziune Discovery va face un film documentari despre dinozauri, în care va juca politicianul local Eugen Durbacă. "De multă vreme ne doream să facem un documentar despre dinozaurii care încă mai trăiesc. Am negociat dur, dar până la urmă l-am convins pe domnul Durbacă să apară la noi. Vom demonstra cu această ocazie că dinozaurii nu au dispărut încă, ci sunt printre noi", a declarat un oficial Discovery.

În sfârşit, Marius Stan va prelua prerogativele de primar. Mihai Costache intră în concediu de odihnă
În perioada în care Mihai Costache va fi în concediu de odihnă, dreptul de semnătură pentru toate documentele oficiale ale Primăriei Galaţi va reveni lui Marius Stan. "A boierit Stan cât a boierit, dar de acum va intra în pâine. Nu a avut de ales, trebuia să îşi ia şi Costache concediu de odihnă", a declarat o sursă din Primărie. Costache l-a avertizat totuşi pe Stan să fie atent ce documente semnează în lipsa lui, întrucât în următoarele săptămâni urmează să se parafeze construcţia tunelului pe sub Dunăre.

De ce vrea Stan pod la Galaţi: "Refacem legătura cu I.C. Brătianu"
Acuzat că s-a desprins de valorile liberale primarul Marius Stan s-a hotărât să facă tot ce îi stă în puteri ca să facă podul peste Dunăre la Galaţi. "Voi reface puntea de legătură cu I.C. Brătianu. Să văd atunci cum mă mai acuză colegii că nu mă interesează de liberalismul adevărat", a declarat Marius Stan.

 

Joi, timp de două ore, nu s-a dat niciun tun la Galaţi, însă, din nefericire, şedinţa de CL a trebuit să se încheie
Fenomen interesant la Galaţi joi seară între orele 17,00 şi 19,00. Timp de două ore nu s-a înregistrat niciun tun în oraş, toţi consilierii locali fiind prezenţi la şedinţa ordinară. "Chiar ne întrebam ce se întâmplă, de ce nu mai fură nimeni nimic. Apoi am citit în presă că e şedinţă de CL şi ne-am liniştit", a declarat un poliţist.

Badea Ion, încântat de mutarea Oţelului la Garvăn: "Ne întoarcem acasă, la noi la ţară"
Antrenorul Oţelului Galaţi, Badea Ion, este în culmea fericirii după ce patronul Dan Grigore Adamescu a anunţat că va muta echipa de fotbal în localitatea Garvăn, judeţul Tulcea. "Pe mine nu mă interesează că echipa va deveni astfel regională, reprezentând Galaţi-Brăila-Tulcea, pe mine mă interesează doar că ne întoarcem acasă, la ţară. Nici mie, nici lui Silviu Ilie nu ne place la oraş, aşa că de-acum vor veni şi rezultatele", a spus Badea Ion. Patronul Adamescu spune că a ales Garvănul din mai multe motive, însă cel mai important a fost cel economic. "Dacă ne duceam în alt sat trebuia să schimbăm fularele cu FCOG. Aşa, nu mai e nevoie: suntem Fotbal Club Oţelul Garvăn. Mai puteam merge la Ghidigeni, dar era prea departe", a spus Adamescu.

viata-libera.ro

 

Un cudălbean a reuşit să strângă bani să cumpere Oţelul: "Bea omul cât bea, dar şi când vinde sticlele"

Ştire de senzaţie din lumea sportului: omul de afaceri Dan Grigore Adamescu a renunţat la clubul de fotbal Oţelul Galaţi. Acţiunile de la gruparea fanion a oraşului au fost cumpărate de un personaj misterios, despre care nu am reuşit să aflăm mare lucru până acum. "Ştim doar că e din Cudalbi, că îi place sportul şi că e fan Oţelul. Nu avem idee de unde a făcut rost de bani", a declarat Marius Stan, primarul Galaţiului şi fost preşedinte al clubului. Sursele noastre indică faptul că întreaga tranzacţie s-ar fi făcut pentru suma de 3 milioane de euro. Cine şi de unde ar fi putut face rost de atâţia bani? Ei bine, deşi majoritatea se gândeşte la faptul că, recent, marele premiu la 6/49 s-a câştigat la Galaţi, se pare că nu există nicio legătură între tranzacţionarea Oţelului şi câştigul de la loto. În schimb, o altă tranzacţie suspectă s-a petrecut în Galaţi în urmă cu câteva zile. Întâmplător sau nu, un cetăţean din Cudalbi a adus la un centru de reciclare din oraş o cantitate impresionantă de sticle goale. "Au fost miliarde de sticle goale, cele mai multe de la votcă Săniuţa la jumătate. Pentru toate sticlele i-am plătit în jur de 3 milioane de euro", a declarat patronul firmei care se ocupă cu reciclarea.

viata-libera.ro
Precizare. Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare

Link to comment
Share on other sites

Filmul anului la Galaţi: APATERMINATOR - SUPREMAŢIA ROBINEŢILOR

* Oraşul nu mai are apă caldă, dar o duce bine la capitolul distracţie: un nou film de senzaţie a fost lansat la Galaţi * Pelicula ne va reprezenta la Premiile PLOSCAR

 

988be0f5f32b97cc133e5726d011f20e_L.jpg

 

Cea mai apreciată peliculă prezentată, în aceste zile, la Festivalul Future Movie de la Galaţi este o coproducţie locală, produsă în timp record de studiourile Apaterm, Electrocentrale şi Primărie. Filmul APATERMINATOR - SUPREMAŢIA ROBINEŢILOR îi are în rolurile principale pe superstarul Marius Stan (cunoscut publicului pentru rolul său din filmul Instinct Primar), vendeta în devenire Tudor Petre şi deţinătoarea premiului PLOSCAR, Adriana Stratulat.
Acţiunea filmului, pur ficţională, se petrece în Galaţiul anului 2013. Un robot trimis din viitor, un apaterminator, jucat magistral de Marius Stan, ajunge în Galaţi cu misiunea de a pune capăt unei duhori de origine necunoscută, care e pe cale să sufoce în timp record un oraş întreg. De asemenea, apaterminatorul trebuie să o ţină în viaţă pe neprihănita Apa (interpretată de Adriana Stratulat), pe care inteligenţa artificială din viitor încearcă să o ucidă prin intermediul un electrorobot (jucat de Tudor Petre). Misiunea electrorobotului este de a-i omorî pe toţi cei care se opun planului diabolic de distrugere olfactivă a oraşului. În cele din urmă, apaterminatorul reuşeşte să salveze oraşul printr-o metodă foarte simplă: toată lumea face baie în Dunăre. Studiourile Apaterm, Electrocentrale şi Primăria pregătesc şi o continuare a peliculei: APATERMINATORUL 2 - ZIUA ÎNGHEŢULUI, care va fi lansată în luna decembrie.

De când s-a oprit apa caldă în oraş, Transurb a majorat tarifele: "Pe lângă transport, oferim şi duşuri"
Transurb profită de lipsa apei calde din Galaţi şi a crescut preţurile la bilete. Astfel, începând de joi, pentru o călătorie trebuie să scoatem din buzunar 3 lei, faţă de 1,5 lei până acum. Explicaţia conducerii Transurb este că societatea furnizează, pe lângă servicii de transport, şi posibilitatea de a face duşuri. "Ne-am gândit că trebuie să folosim cumva în sens pozitiv transpiraţia călătorilor. Am dotat scaunele cu săpun şi fiecare se poate spăla în voie. Cine nu transpiră suficient cât să îi ajungă de un duş poate să mai ia transpiraţie de la călătorii noştri tradiţionali, pensionarii", a declarat şefa Transurb, Genica Totolici. Călătorii se declară satisfăcuţi de serviciile companiei şi spun că, în acest fel, fac economie şi de timp, şi de bani. "Dimineaţa nu mai fac duş acasă, ci în autobuz. Câştig timp. În plus, e mai ieftin decât dacă aş apela la serviciile Apaterm", a declarat un călător.

Profesor la "Dunărea de Jos": "Am luat zece la licenţă. La mai mult nu puteam să sper"
Un profesor de la Universitatea "Dunărea de Jos" se laudă că, la recent încheiatul examen de licenţă, a reuşit să obţină nici mai mult, nici mai puţin decât zece. "Am luat zece, sunt foarte mândru de asta. Aş fi avut pretenţii mai mari, dar cu actuala generaţie nici nu prea să poate face mare lucru. Oricum, din câte am înţeles, nimeni n-a avut pretenţii la mai mult de zece. Am unii colegi care au luat nouă, alţii opt, depinde de fiecare, depinde de cât efort au depus", a declarat profesorul de zece.
Un coleg al acestuia, care nu a reuşit să ia decât nouă, a explicat că nici nu prea şi-a dat interesul. "Oricum, lucrarea era mai veche, nu era cine ştie ce de capul ei. Eu sunt mulţumit şi cu atâta, important este că am intrat şi eu în rândul oamenilor. Mă gândesc ce ruşine aş fi trăit dacă luam doar trei sau patru. Păi cum mi-aş mai fi putut privi colegii în ochi?", a completat şi profesorul de nouă.

Bacalbaşa e în asentimentul gălăţenilor: "Mi-aş dori să fiu parlamentar"
La cea mai recentă şedinţă de Consiliu Judeţului, preşedintele Nicolae Bacalbaşa a declarat că şi-ar dori să fie parlamentar. Vorbele preşedintelui Spiderman au stârnit un val de simpatie în rândul gălăţenilor, care s-au adunat cu miile în faţa sediului de pe Eroilor, ca să-l încurajeze pe Bacalbaşa să îşi împlinească visul. "Şi noi ne-am dori să fie parlamentar. Ca deputat sau ca senator poţi face mai puţin rău judeţului decât ca preşedinte de CJ. Uite, de exemplu, îl avem parlamentar pe ăla cu faţă comică, cum îi zice, aaa, Pâslaru, aşa, Florin Pâslaru. Ce? Pâslaru a făcut ceva rău Galaţiului? Nu a făcut nimic bun, asta e drept, dar nici nu a făcut nimic rău", a comentat nea Gelu, unul dintre miile de susţinători ai ideii ca Bacalbaşa să plece de la CJ în Parlament. Un alt suporter venit la CJ a încercat să îi ofere lui Bacalbaşa nişte motive în plus să plece la Bucureşti. "Ar fi mai aproape de Antena 1, poate oricând să apară în emisiunile lui Dan Negru. Să plece la Parlament şi să lase judeţul pe mâinile unuia priceput", a spus susţinătorul Relu.

 

Cocalar dat dispărut de acasă: "L-am căutat în toate şaormăriile dar nu l-am găsit"
Panică în familia unui cocalar din Galaţi, după ce familia sa l-a căutat disperată în toate cele trei şaormării din Galaţi. "A dispărut fără urmă. L-am căutat disperaţi timp de câteva minute în toate şaormăriile în care îşi făcea veacul. Nu mai e de găsit. Ne gândim la ce e mai rău. Dacă, doamne-fereşte s-a dus într-un restaurant? Sau, mai rău, dacă a intrat la bibliotecă?", a spus Iulia, mama cocalarului Iulian. Rudele cocalarului Iulian susţin că s-a mai întâmplat în trecut să dispară de acasă, dar de fiecare dată a fost găsit. "Ultima dată a ajuns la spital după o supradoză de şaorma cu de toate. Era aproape în comă, dar şi-a revenit repede. A doua zi era înapoi la Passage", a spus un unchi al cocalarului Iulian.

Traficanţii de ţigări peste Prut se plâng că pescarii le-au luat toate locurile bune
Traficanţii din Republica Moldova care folosesc râul Prut pentru transportul ţigărilor de contrabandă se plâng că sunt deranjaţi în activitatea lor de pescari. "Pe unde ai încerca să treci, dai de un pescar. Nu se poate aşa ceva. Noi muncim, susţinem economia subterană a Galaţiului, nu ne jucăm cu băţul în baltă. Vom face plângere la Protecţia Consumatorului. Doar suntem cetăţeni europeni. Mă rog, nu toţi", a spus Vitali, traficant de ţigări.

Cudălbenii, mulţumiţi de secetă: "Dacă ploua, ne umplea strugurii de apă"
Cudălbenii sunt singurii locuitori ai Galaţiului care iubesc seceta. Oameni credincioşi din fire, ei s-au rugat anul acesta să nu plouă deloc în zonă, iar rugile lor au fost ascultate. "Bine că n-a plouat, că iar păţeam ca anul trecut, când ni s-au umplut strugurii de apă. Anul ăsta suntem fericiţi, strugurii sunt toţi plini de dulceaţă convertibilă în alcool. O să facem vin cu 99 la sută alcool. Abia aşteptăm să se facă tulburelul", a declarat Gel Păhărel.
pamflet%203%20august%20-%20bula%201.jpg
Efectul şlapilor contrafăcuţi: un şofer de maxi-taxi a gonit cu o sută la oră
Pentru că a avut proasta inspiraţie să îşi cumpere o pereche de şlapi contrafăcuţi, un şofer de maxi-taxi e pe cale să fie eliminat din sistem taman de propriii colegi. "Şi-a luat şlapi Shanlian din bazar şi asta s-a văzut de la prima cursă. A gonit cu o sută la oră şi nici nu a stat de cinci ori la fiecare semafor, cum o cere regulamentul. Vrem să îl dăm afară. Ne face toată tagma de râs", a declarat un coleg.

Veşti bune pentru absolvenţii de facultate: Carrefour angajează casieri şi îngrijitori
Spre bucuria a sute de absolvenţi de facultate, Carrefour a anunţat că va deschide în iarnă un hipermarket la Galaţi şi că are mai multe posturi de casier şi de îngrijitor. "În sfârşit vom avea şi noi unde să punem în practică toate cunoştinţele acumulate în timpul facultăţii. Piaţa muncii de la Galaţi e cam închisă pentru absolvenţii de facultate. De exemplu, la Ecosal trebuie să dai şpagă ca să prinzi un loc de măturător, iar la cimitir nu intri ca clopotar decât dacă ai spate. Cu Carrefour' ne-am scos", a declarat un absolvent de Drept.

Caz incredibil la Poştă: un client a stat mai puţin de o oră şi nici nu s-a enervat
Fenomen rarisim la un oficiu poştal din Galaţi. Un client se laudă că a reuşit să petreacă mai puţin de o oră la ghişeu şi nici măcar nu s-a enervat. "A fost foarte frumos. Nu era nimeni la rând, iar totul a durat vreo 50 de minute. În plus, doamna a fost foarte drăguţă cu mine", a declarat clientul mulţumit.

Din cauza vacanţei elevilor, industria porno a scăzut cu 30 la sută în iulie
Potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică, industria porno a înregistrat în luna iulie un regres de 30 de procente. "Este vorba despre o cauză naturală, elevii sunt în vacanţă şi nu se mai filmează nimic prin toaletele şcolilor. Din septembrie se va reveni la ritmul normal de producţie", a declarat o sursă din cadrul INS.

Narcis Răducan a mai făcut un transfer de senzaţie: "Ăsta ştie să se lege singur la şireturi"
Narcis Răducan, purtătorul de cuvânt al patronului Dan Grigore Adamescu, a reuşit să mai facă un transfer excepţional pentru Oţelul. Deşi nu a vrut să dezvăluie numele fotbalistului, Răducan a ţinut să îl laude încă de dinainte de a apărea în tricoul roş-alb-albastru. "E un fotbalist bun, chiar a îmbrăcat tricoul naţionalei Germaniei, dar l-a dat jos repede că nu-i venea prea bine. În plus, recent, a prins chiar două numere la loto, ceea ce dovedeşte că e un tânăr plin de inspiraţie. Iar de talent nu mai spun, că l-am luat de la preselecţie de la ProTv. Şi, am uitat să vă spun ceva foarte important despre el: ştie să se lege singur la şireturi", a spus Narcis Răducan.

Silviu Ilie, fericit de locul ocupat de Oţelul: "Avem şanse mari să promovăm anul acesta"
Fundaşul Silviu Ilie de la Oţelul Galaţi este în culmea fericirii de când echipa sa a ajuns pe primul loc. "Ştiu că e prematur să vorbim, că au trecut doar două etape, însă eu sper să promovăm anul acesta. Suntem foarte motivaţi", a declarat Silviu Ilie.
Atenţionat asupra faptului că Oţelul joacă, totuşi, în prima ligă şi nu mai are unde să promoveze, Silviu Ilie a reacţionat nervos. A pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe Narcis Răducan. "Cum, mă? Noi nu am retrogradat anul trecut? Mare nesimţit Grigoraş ăla. De aia nu m-a băgat în echipă, se temea că o să rateze obiectivul. Lasă că mi-a promis Badea că mă bagă, rezolvăm problema anul acesta", a spus Ilie.

Precizare. Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Pâslaru joacă în filme: E vedeta ecranizării "Man of Steal"

Inspirat de succesul colegului său de partid Nicolae Bacalbaşa, care joacă în mod constant la Galaţi rolul Spiderman, deputatul PSD Florin Pâlsaru s-a insinuat şi el pe afişele unei superproducţii cinematografice: "Man of Steal", tradus la noi "Omul de Hoţel". Filmul va avea premiera în Galaţi la sfârşitul anului, însă producătorii au dat deja publicităţii câteva detalii despre scenariu. Este vorba despre un superhoţ care reuşeşte să fure doar cu puterea minţii. De exemplu, dacă doreşte să îşi tragă un comision la o sărbătoare derulată la Galaţi, e suficient să se gândească la asta şi, hop, banii i-au intrat în cont. Asta spre deosebire de un hoţ obişnuit, care e nevoit să caute cântăreţi cărora să le dea câte o mie de euro, dar să le facă factură pe 5.000. "Rolul mi se potriveşte mănuşă, parcă e făcut pentru mine. Întotdeauna i-am admirat pe cei care au puteri supraomeneşti şi reuşesc să facă ceva pentru oamenii din jurul lor, măcar pentru doi, trei", a declarat Florin Pâslaru. Producătorii filmului "Man of Steal" s-au oprit la Florin Pâslaru abia după o preselecţie foarte dificilă, la care au mai participat Eugen Durbacă, Mircea Toader şi Dan Nica. "Ne-a fost greu să alegem, toţi erau buni pentru rolul acesta. Ne-am oprit totuşi la Pâslaru pentru că el are potenţial. Ceilalţi au ajuns deja la apogeul carierei, Pâlsaru e încă flămând după performanţă", a declarat producătorul peliculei.
Peneliştii gălăţeni, obligaţi să meargă în concediu la Albena / Se salută numai în bulgară: "Dobre-n veci"!
Membrii PNL Galaţi nu au voie să meargă în concediu decât la vecinii bulgari. Este ultima regulă pe care a impus-o eternul lider maxim al partidului, Victor Paul Dobre, nemulţumit de faptul că, de fiecare dată când se întorceau din străinătate, subalternii lui din PNL îl salutau în diverse limbi exotice, pe care nu le înţelegea. "Acum e simplu. Toată lumea merge în Bulgaria şi, la întoarcere, salută în limba vecinilor de la sud de Dunăre. Lui Dobre îi creşte inima automat când îl aude pe câte unul că îl salută cu melodiosul refren «Dobre-n veci!»", a declarat un membru PNL care nu i-a contestat niciodată autoritatea lui VP. Ca să nu îl supere pe Dobre, cei întorşi din concediu trec pe la partid doar seara, pentru că, nu se ştie din ce motiv, liderului PNL nu îi place decât echivalentul bulgar al salutului "Bună seara". "Probabil i se trage de la şeful PNL la nivel naţional, care vine în fiecare seară la partid, imediat ce se trezeşte", a mai comentat membrul PNL.
Inventar de o săptămână la şaormăriile Passage / Sute de cocalari intră în post negru
Sute de cocalari gălăţeni, membri ai sectei "Rugăciune cu de toate", intră de luni în post negru, în cadrul unui ritual de purificare programat a se derula pe o perioadă de şapte zile. Postul negru se suprapune perfect cu inventarul pe care la anunţat patronul şaormăriilor Passage, Ali Yildirir. "Este modul nostru de a ne apropia spiritual de desăvârşire. Noi nu putem mânca decât şaorma cu de toate şi profităm de inventarul de la Passage ca să intrăm în contact cu latura spirituală a identităţii noastre", a declarat cocalarul Iulian, posesor al unui BMW alb. Pentru mulţi dintre cocalari urmează, aşadar, o perioadă dură, în urma căreia vor rămâne în viaţă doar cei cu adevărat puternici. "După o zi fără şaorma cu de toate intri deja în sevraj. După două ţi se cam întunecă, iar de la a treia zi încolo intri în comă. Aici nu ţine de voinţă, oricum noi suntem slabi de înger şi cedăm. Pur şi simplu nu o să avem de unde să mâncăm şaorma cu de toate, iar altceva nu putem mânca. Sper să supravieţuim", a completat cocalarul Iulian. Inventarul de o săptămână la şaormăriile Passage este necesar deoarece, susţine patronul, din incintă lipsesc de toate.

Studiu: Un singur pensionar din 10 ştie unde se duce când urcă în autobuz
Cercetătorii gălăţeni de la Universitatea "Dunărea de Jos" au ajuns la concluzia că cei mai mulţi dintre pensionarii care folosesc mijloacele de transport în comun ale Transurb habar nu au ce urmează să facă la destinaţie sau că, mai mult, nici nu ştiu care este destinaţia. În cadrul unui sondaj realizat în staţiile de autobuz, zece la sută dintre cei intervievaţi au declarat că ştiu exact unde se duc, respectiv la piaţă. 44 la sută au răspuns că nu ştiu, iar restul de 46 la sută au bifat răspunsul "nu mă interesează". "Acesta este motivul pentru care nimeni nu mai întreabă ce număr are autobuzul. Pur şi simplu se urcă şi aşteaptă să plece, indiferent de direcţie", a declarat cercetătorul Gelu.
Primele cuvinte ale unui pacient căruia i s-a extirpat creierul: "Iubesc manelele, forţa Steaua!"
Intervenţie chirurgicală remarcabilă la Spitalul Judeţean Galaţi: un bărbat în vârstă de 33 de ani a supravieţuit unei operaţii de extirpare a creierului. "Bănuiam că se poate trăi şi fără creier, doar trăim în Galaţi şi vedeam zilnic oameni care se uitau la OTV sau care ascultă manele. Aşa că am decis să luăm un om normal şi să îi scoatem creierul să vedem ce se întâmplă. Acum, pacientul respiră, se hrăneşte, bea, doarme, deci e bine", a declarat chirurgul care a realizat intervenţia. Se pare că primele cuvinte ale pacientului, imediat după ce a fost scos de la Reanimare au fost "Iubesc manelele, forţa Steaua". "Vom studia în ce măsură i-a fost afectat şi comportamentul, pentru că din punct de vedere fizic e ok", a mai spus chirurgul.
Campionatul judeţean de băutură / Cudălbenii, umiliţi de pompieri: "Ăştia beau de sting"
Pentru prima dată în istoria campionatului judeţean de băutură, cudălbenii au pierdut titlul suprem în faţa echipei de pompieri din Galaţi. "Aşa ne trebuie dacă i-am subestimat. Ne-am crezut învingători dinainte, dar nu am avut ce să le facem. Ăştia beau de sting", a declarat Gelu Păhărel, unul dintre membrii echipei medaliate cu argint. Cudălbenii au făcut totuşi contestaţie, susţinând că nu e corect ca trei sferturi din echipa adversă să provină din Cudalbi.

Preşedintele Bacalbaşa, acuzat că se dopează cu Nurofen: "Ţinta lui este puterea"
Preşedintele CJ Nicolae Bacalbaşa este acuzat de adversarii politici că se dopează ca să câştige toate duelurile din şedinţele de consiliu. "Sigur ia ceva, că prea e puternic", a spus un consilier PDL. În replică, Bacalbaşa a declarat că singura pastilă pe care a luat-o în ultima vreme a fost un Nurofen. "M-a cucerit reclama aia de la televizor, mi-a plăcut sloganul «ţinta lui este puterea»", a declarat Bacalbaşa.
Un gigolo şi-a dat demisia de la Finanţe: "Aveam 90 la sută şanse să mă combin cu cineva din familie"
Un angajat al Finanţelor Publice din Galaţi cunoscut pentru faptul că e un adevărat cuceritor şi-a dat demisia după numai câteva săptămâni de la angajare. "Eu mă angajaz doar ca să am un loc unde să îmi pun în valoare farmecul, poate pică ceva la pat. Dar, vă spun, la Finanţe era prea riscant pentru că avem şanse mari să dau peste cineva din familie. Nu am suportat gândul, aşa că am demisionat", a declarat fermecătorul Gică.
Succes răsunător al unei bănci la Măstăcani: a instalat un bancomat care dă bani la caiet
O bancă a reuşit să dea lovitura la Măstăcani cu un nou produs financiar. A instalat în mijlocul comunei un bancomat care dă bani la caiet. "Oamenii vine, se trec pe caiet, semnează şi primesc banii. Nivelul rulajului în Măstăcani a crescut de o mie de ori după instalarea bancomatului", a declarat un oficial al băncii.
O alimentară a fost jefuită în timp record: "În trei minute băieţii de la Garda Financiară erau plecaţi"
Cel mai rapid jaf din istoria Galaţiului s-a petrecut joi, la o alimentară din cartierul Micro 39. "Băieţii de la Garda Financiară au fost foarte rapizi de data aceasta. Totul a durat numai trei minute. Au venit, au luat banii şi duşi au fost. Se vede că sunt profesionişti", a declarat patronul societăţii jefuite.
NAVROM nu face profit din traversarea cu bacul: "Doar cu pescuitul obleţilor ne menţinem pe plus"
Conducerea NAVROM susţine că activitatea de traversare cu bacul nu aduce niciun beneficiu companiei, profitul fiind realizat prin activităţi complementare. "Trecerea cu bacul e mai mult o activitate socială, ajutăm oamenii să ajungă pe malul celălalt. Nu ne interesează să scoatem bani din această afacere. Ca să ne susţinem activitatea apelăm la mici trucuri, cum ar fi pescuitul de obleţi. Uitaţi, de exemplu, anul trecut, cu traversarea am fost pe minus, însă am scos un profit de 5 milioane de euro din vânzarea obleţilor", a declarat Rică Podaru, manager NAVROM. Senatorul Viorel Ştefan, acţionar la NAVROM, susţine că va diversifica activitatea firmei. "La anul vom pescui şi guvizi, şi şalău, şi caras", a spus Ştefan.
Alexandru Jula, nemulţumit că nu mai are public: "La primul meu concert au venit 10.000 de daci"
Cunoscutul cântăreţ gălăţean Alexandru Jula este supărat că nu mai are succesul de altădată, la concertele sale sălile fiind mai degrabă goale decât pline. "Pe vremuri nu era aşa. Muzica de calitate era foarte apreciată. Îmi amintesc, de exemplu, că, odată, am cântat chiar în faţa a 10.000 de daci. Treaba s-a stricat prin Evul Mediu, când au venit turcii. Au adus cu ei ritmurile de manele, nu mai aveai loc de ei la Cotul Pisicii", a spus, supărat, Alexandru Jula.
Coadă la Evidenţa Populaţiei / Mii de Mariani îşi schimbă numele ca să nu dea de băut
Serviciul Evidenţa Populaţiei de la Galaţi este asaltată în acest zile de mii de gălăţeni care poartă numele de Marian şi care cer să îşi schimbe identitatea, măcar temporar. Surse din cadrul instituţiei afirmă că acest fenomen se petrece în fiecare an la început de august, înainte de Sfânta Marie, motivul invocat fiind faptul că oamenii nu mai vor să dea de băut. "Am zeci de prieteni care mă aşteaptă la cotitură. În anii trecuţi a trebuit să fac împrumut la bancă, nu se mai poate. Stau acum la rând să-mi schimb numele măcar pentru o săptămână, două. După aia mă întorc la numele de Marian", a declarat, sub protecţia anonimatului, M. Nedelcu.

Precizare. Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Durbacă, Nica şi cu Toader, "Greu de Pensionat 3"

* Durbacă, Nica şi cu Toader s-ar pensiona şi mâine, dar că încă nu sunt suficient de pregătiţi să-l bată pe Nicolae la şah * RED (Retrage-te, Eugen Durbacă) este programat să apară cel mai târziu în vara lui 2014

Mesajul lui Dumitru Nicolae către Durbacă, Nica şi Toader: "Vă aştept la un şah în Parcul Ţiglina"
Galaţiul aşteaptă cu nerăbdare ziua în care se va lansa al treilea film din seria RED (Retrage-te, Eugen Durbacă) - Greu de Pensionat 3. Este vorba despre o peliculă aflată deocamdată în stadiul de proiect, actorii fiind în perioada de pregătire. "Eu m-aş băga şi acum să filmez, dar, din păcate, încă nu sunt bun la şah. Nicolae mi-a şi transmis că ne aşteaptă pe mine, pe Nica şi pe Toader în Parcul Ţiglina, dar încă nu suntem suficient de pregătiţi. Fac nişte pregătire, mă antrenez intens şi vin cât pot de repede pe platourile din Ţiglina", a declarat Eugen Durbacă.

Dumitru Nicolae este, însă, cel mai nerăbdător dintre toţi. "De un an am întins tabla, am pus piesele şi îi aştept. Să vină toţi odată sau pe rând, nu am pretenţii. Numai să vină, că m-am săturat să tot bat pensionari cu venituri de 500 de lei pe lună. Cât pot să le iau la o partidă? Un leu, doi, subţire. Păi la pensia pe care o s-o aibă Nica sigur facem o partidă pe 10.000 de coco. Şi stai să vezi, că vine şi Toader. Ăsta are lovele de le-ntoarce cu lopata, doar n-a stat degeaba atâţia ani la putere", a spus Dumitru Nicolae. Motivul principal pentru care toţi trei pensionabilii ar veni şi mâine la un şah e că le este dor de un pat. "N-am mai făcut un pat de nu ştiu când, că nu mai putem. Şahul e singura noastră şansă să mai obţinem un pat", a completat Durbacă.
Florin Pâslaru recunoaşte: "Eu am spart sediul RDS. Aveam nevoie de un seif gol"
Florin Pâslaru, cunoscut în Galaţi drept Man of Steal, a recunoscut, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că el este autorul jafului de la sediul RDS din Micro 20. El a afirmat cu nonşalanţă că nu avea nevoie de bani, ci de un seif gol. "Bani am, că nu am mai plătit salariile la TVG de câţiva ani. Tocmai asta era problema, că aveam lovele şi nu aveam unde să le ţin. Ştiam că ăştia de la RDS ţin un seif degeaba, în care bagă nişte cartele, aşa că l-am luat", a declarat Pâslaru. Din păcate, autodenunţul lui Pâslaru nu este suficient pentru oamenii legii să îl înhaţe. "Avem nevoie şi de martori. Un vânzător de pepeni ne-a declarat că l-a văzut pe Superman în noaptea cu pricina, dar nu poate să spună dacă era cu adevărat Pâslaru Man of Steal sau era doar un somnambul îmbrăcat cu pijamale de la Lidl", a declarat un poliţist care anchetează cazul.
Inundaţii devastatoare la Potcoava: puhoaie de transpiraţie revărsate după ce un autobuz a deschis uşile
Staţia de autobuz de la Potcoava a fost joi scena unei tragedii desprinse parcă din potopul biblic. Un autobuz plin cu pensionari care circula de câteva ore prin oraş s-a oprit la prânz în staţie şi a deschis uşile. Moment în care puhoaie de transpiraţie au ieşit din autobuz şi au făcut prăpăd în toată zona. "Stăteam liniştit pe o băncuţă şi am văzut cum autobuzul şi-a deschis uşile. În doar câteva secunde au venit tone de transpiraţie peste noi. Eu m-am agăţat de un copac şi am rezistat, dar câţiva oameni au fost măturaţi de valurile care măsurau şi doi metri", a declarat un martor al inundaţiilor. Şoferul de la Transurb susţine că accidentul a fost cauzat de faptul că s-a înfundat gaura de evacuare din podea. "Pur şi simplu nu a funcţionat evacuarea. Normal că s-a adunat transpiraţie. Pe unde să iasă dacă geamurile noastre nu se pot deschide?", a declarat şoferul.
Vacanţe exotice subvenţionate: cu doar 5 lei pe noapte îţi pui cortul sub palmierii de pe Brăilei
Gospodărire Urbană a demarat în această vară un program social de vacanţe exotice. Astfel, un concediu de şapte zile pe spaţiul verde cu palmieri de pe strada Brăilei, în zona de la bănci, costă doar 35 de lei, adică 5 lei pe noapte. "Ne dorim ca toţi gălăţenii să aibă parte de sejururi exotice, aşa că am creat programul Primul Palmier. Oricine doreşte să stea cu cortul pe spaţiul verde de pe Brăilei o poate face contra unei sume modice", a declarat şeful de la Gospodărire Urbană, Eduard Grosu. Singurul incovenient, după cum spun primii turişti care au accesat programul, este că seara vin la culcare în zonă poliţiştii localnici. "Prima dată am crezut că vin să ne amendeze că am campat aici. Dar nu. Au venit, s-au urcat în palmier şi s-au culcat. Nu ştiam că există şi faună în jungla de pe Brăilei. Din păcate apar şi momente neplăcute cu localnicii. De exemplu, unul mai recalcitrant a început să arunce cu banane în noi când am dat drumul la muzică. S-a liniştit, totuşi, în momentul în care am pus nişte manele", a declarat un turist din mijlocul palmierilor. Eduard Grosu e hotărât să facă pace între turişti şi poliţiştii localnici. "Vom mai pune nişte palmieri şi pe Domnească pentru că avem multe cereri de locuinţe sociale din partea poliţiştilor", a declarat Grosu.
Studiu: Cudălbenii, cei mai credincioşi oameni din ţară / Toată ziua umblă numai în genunchi
Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi a demonstrat că locuitorii din Cudalbi sunt cei mai credincioşi oameni din toată ţara. Astfel, cudălbenii umblă în genunchi nu doar când se duc la biserică, ci chiar toată ziua, indiferent dacă e sărbătoare sau nu. "Fenomenul nu are un caracter ocazional. Am urmărit comportamentul oamenilor timp de un an şi am remarcat că în Cudalbi oamenii se deplasează numai în genunchi sau în patru labe. Asta în special după ce ies de la cârciumă şi caută drumul spre casă. Evident, nu toţi locuitorii par să fie credincioşi. Există un grup de atei care se deplasează ţinându-se de gard", a declarat cercetătorul Gelu.
Narcis Răducan va fi avansat: "Va fi şi purtător de cuvânt al Oţelului"
Narcis Răducan, purtătorul de cuvânt al lui Dan Grigore Adamescu, va fi avansat în schema de personal de la clubul Oţelul. După ce fostul ofiţer de presă a fost lucrat de Adamescu, Narcis Răducan a pus ochii pe postul rămas vacant. "Degeaba am muncit eu în fotbal în toţi anii ăştia? Ca să fiu mereu un amărât de director? Vreau să fiu purtător de cuvânt", a bătut Răducan cu pumnul în masa lui Adamescu. Adamescu i-a împlinit lui Răducan visul şi l-a avansat în funcţia de purtător de cuvânt, poziţia de director fiind acum vânată de cel mai competent personaj pentru asta: Silviu Ilie. "Până acum au mai fost cazuri de antrenor-jucător sau, în politică, preşedinte-jucător, însă aici e o premieră: va fi primul director-jucător", a spus Adamescu.
Primăria s-a decis să spele străzile doar ziua: "Noaptea nu ne vede nimeni că facem curat"
Primăria Galaţi a renunţat la ideea de a face curăţenie stradală pe timp de noapte din cauză că se cheltuiesc bani inutil, fără niciun efect electoral. "Dacă le spălăm ziua încurcăm circulaţia. Dacă le spălăm noaptea nu ne vede nimeni. Oricum ai da-o, nu e bine. Aşa că am ales răul cel mai mic. Le spălăm ziua. Oricum cine iese noaptea-n stradă nu vine la vot", a anunţat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mihai Costache.
Bacalbaşa neagă că ar fi dezinteresat de judeţ: "Pur şi simplu sunt incompetent"
Acuzat de adversarii politici că nu îi pasă de soarta judeţului Galaţi, preşedintele CJ, Nicolae Bacalbaşa, a convocat o conferinţă de presă în care a adus contraargumente. "Nu este adevărat că sunt dezinteresat. Chiar vreau să fac bine, vreau să fac treabă, dar nu ştiu cum. Pur şi simplu sunt incompetent", a declarat Bacalbaşa. În sprijinul afirmaţiilor sale el a prezentat lista de nerealizări de pe vremea în care era manager la Judeţean. "Vedeţi? Nici atunci nu eram în stare", a completat Bacalbaşa.
Premieră: un medic din Bucureşti confirmă diagnosticul pus la Galaţi
Surpriză în lumea medicală. În cazul unei răceli banale, un medic din Bucureşti a dat acelaşi diagnostic ca şi medicul din Galaţi care a consultat prima dată pacientul. Verdictul similar din partea ambilor medici reprezintă o premieră, susţin surse de la Direcţia de Sănătate Publică. "E un caz rarisim, nu ştim ce s-a întâmplat. Vom analiza şi, dacă se va impune, vom da nişte sancţiuni pentru că se stabileşte un precedent periculos", a declarat Valentin Boldea, şeful DSP.
Panică la Măstăcani: trei copii au fost surprinşi făcându-şi temele de vacanţă
Alertă de gradul zero la Măstăcani după ce secretarul primăriei susţine că ar fi văzut trei copii în timp ce şi-ar fi făcut temele de vacanţă. "În loc să se joace cu bâtele, în loc să se uite la Local Kombat, în loc să înveţe să se bată, ei se ocupă cu prostii. Ce fel de educaţie le oferim copiilor? Cum vrem să arate viitorul? Suntem oameni serioşi sau creştem o generaţie de pămpălăi? Trebuie să luăm atitudine, altfel mâine poimâne o să ne trezim că se uită la desene animate", a spus secretarul primăriei.
Brăilenii cer Galaţiului să renunţe la sensurile giratorii: "Când venim în vizită ne învârtim ca proştii în cerc"
Sute de brăileni au făcut o petiţie online prin care cer conducerii administrative a Galaţiului să renunţe la sensurile giratorii de la intrarea în oraşul Galaţi. "De fiecare dată când venim la oraş să mâncăm o şaorma la Passage ne împotmolim în sensul giratoriu. Ne ia vreo trei ore să ieşim", se plâng brăilenii.
Uluitor: un şofer de maxitaxi grăbit a băgat a treia
Caz incredibil joi pe strada Brăilei. Un şofer de maxi taxi teribilist a băgat viteza a treia, încercând să depăşească un melc vitezoman. "Nici nu ştiam că maşina asta are mai mult de trei viteze. A fost incredibil, dar nu mai puteam să îndur. Melcul ăla mă depăşise de trei ori până atunci", a declarat şoferul.

Precizare. Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Proiect pentru renaşterea turismului la Galaţi: Gondole pentru Valea Oraşului

* Pentru renaşterea turismului în Galaţi, administraţia locală s-a decis să folosească resursele naturale din Valea Oraşului * Mica Veneţie va fi îmbogăţită cu stuf, nuferi şi pelicani

Inundaţii folosite în folosul comunităţii
Valea Oraşului va deveni în scurt timp unul dintre punctele de atracţie pentru turiştii din toată lumea. Învinse în mod constant de natură, autorităţile locale gălăţene s-au decis să nu mai înoate împotriva curentului, ci să valorifice potenţialul zonei. Astfel, primăria a comandat deja 500 de gondole chiar de la meşteri veneţieni, locuitorii din Valea Oraşului urmând să beneficieze de cursuri gratuite pentru folosirea acestora. "Nu ştiu de ce în toţi aceşti ani ne-am luptat cu natura în loc să o folosim în sprijinul nostru. Era împotriva firii să tot încercăm să scoatem apa din Valea Oraşului. Sigur, totul va fi cu specific local. Băgăm nuferi, stuf şi pelicani, o să facem ceva între Veneţia şi Delta Dunării. Va fi cea mai tare staţiune turistică din Estul Europei", a declarat primarul Marius Stan. De asemenea, autorităţile locale iau în calcul şi organizarea unui festival anual de măşti, care, cel mai probabil se va ţine primăvara, când şi Dunărea va putea contribui cu nişte puhoaie pe uliţele din Valea Oraşului.

Romii din Toflea transformă pasiunea în afacere legală: şi-au deschis ateliere de volatilizare
Locuitorii de etnie romă din Toflea intră în rândul lumii. Acuzaţi pe nedrept că se ocupă mai mult cu furturile, sătenii din Toflea au decis să îşi deschidă mici ateliere de volatilizare, din care să poată trăi decent. "Pentru noi volatilizarea este un mod de viaţă, o pasiune. Aşa că am decis să facem o afacere din asta. Practic, în atelierele noastre putem volatiliza orice: de la mici portofele până la şine de cale ferată. Pentru noi important este să facem legal ceea ce facem", a declarat unul dintre întreprinzătorii din Toflea, un anumit domn Stănescu. Banii necesari deschiderii acestor ateliere provin de la statul francez, în cadrul programului "Volatilizează la tine în ţară". "Un astfel de atelier se deschide cu puţini bani: 300 de euro. Dar banii nu îi transferă statul francez direct în conturi, ci este necesar ca fiecare cetăţean să meargă până la Paris. Mergem până acolo, primim 300 de euro, după care ne întoarcem acasă", a mai spus Stănescu.
Interdicţie la Penitenciarul Galaţi: deţinuţii nu mai au voie decât cu iPhone 5, Samsung S4 şi tablete performante
În urma recentelor scandaluri cu filmuleţe postate pe youtube de către deţinuţi din Penitenciarul Galaţi, conducerea instituţiei a luat taurul de coarne. Astfel, deţinuţii nu vor mai avea voie să aibă asupra lor decât telefoane şi tablete performante. "Ne făceau instituţia de ruşine cu calitatea îndoielnică a filmărilor. Să fie clar, la noi în instituţie nu se vor face decât filmuleţe HD. Păi ne-am chinuit o grămadă să vedem şi noi filmele, ce-i cu imaginile alea pixelate?", declarat şeful penitenciarului. De asemenea, conducerea instituţiei ia în calcul şcolirea deţinuţilor în arta cinematografică. "Se cunoaşte că nu-s profesionişti. Ţin camera aiurea, le tremură mâna. Să vedem cât ne costă nişte cursuri de cameramani. Până la urmă e vorba despre reputaţia Penitenciarului, iar cu asta nu ne jucăm", a mai spus gardianul-şef.

Panică în rândul steliştilor din Galaţi: Facebook a anunţat că va taxa cu 100 de euro fiecare dezacord
Steliştii din Galaţi sunt în pragul depresiei după ce au aflat că Facebook intenţionează să introducă o aşa-numită taxă pentru dezacord. Astfel, compania care deţine cea mai mare reţea de socializare din lume a anunţat, pe surse, că va percepe tarife destul de mari pentru fiecare dezacord pe care îl fac utilizatorii. "Am fost acuzaţi că limba română este siluită în felurite chipuri prin postări. Întâmplător, asta se întâmplă mai ales în zilele în care Steaua câştigă vreun meci în Europa şi mulţi români încep să se desfăşoare pe Facebook. Bani vor fi folosiţi pentru înfiinţarea unor şcoli de gramatică", a declarat, pe surse, un oficial Facebook România. Steliştii din Galaţi sunt pur şi simplu cu moralul la pământ de când au aflat ştirea. "Cu-m? No sămai puteam facem comentari pe FB? Pă-i dak n-e tacsează la fiecare dez-acord şi greşea-lă n-eam fript. Mea zis cine-va că la fiekre fraz eu a-r trebuii să dau vre-o 5000 de euro. E a-normal aş cva!!!", a scris pe Facebook un gălăţean care ţine cu Steaua.
Caz fără precedent la bacalaureatul de toamnă: profesorii corectori au descoperit o cratimă folosită corect
Sute de lingvişti de renume mondial s-au adunat în aceste zile la Galaţi pentru a studia un fenomen rarisim: o cratimă folosită corect într-o teză de la sesiunea de toamnă a bacalaureatului. "De trei zile stăm cu teza în faţă şi nu ne vine să credem. E pur şi simplu ireal. Când am văzut-o prima dată am crezut că visez. Apoi am chemat colegii şi s-au crucit şi ei. În cele din urmă am chemat experţi în gramatică pentru că nu putem să credem că ar putea fi o cratimă folosită corect. Încă mai credem că s-ar putea să fie vorba despre un context special, o semantică deosebită care să dovedească faptul că această cratimă e folosită, totuşi, greşit. Dacă nu e aşa şi se va dovedi că acea cratimă a folosită corect, atunci am asista la un moment istoric: închipuiţi-vă, un elev din Galaţi care dă bacul în toamnă să pună cratima corect... Păi ar fi mai tare ca teoria relativităţii", a spus profesorul Lică. Pe surse, am aflat că fraza în cauză este următoarea: "Rugăminte: închide-ţi uşa". Potrivit experţilor, dacă subiectul neexprimat ar fi la plural, am avea de a face cu o greşeală. Dacă, în schimb, subiectul ar fi la singular, iar "uşa" ar aparţine subiectului, atunci cratima s-ar justifica. Concluzia experţilor urmează să fie anunţată săptămâna viitoare.
Funcţionarii din Pimărie vor prelungirea programului: "Opt ore nu sunt suficiente să stăm pe Facebook"
Funcţionarii din Primăria Galaţi cer prelungirea programului de lucru, invocând faptul că nu au suficient timp să stea pe Facebook. "În opt ore abia dacă avem timp de câteva sute de like-uri şi o mie de share-uri. Dar ce te faci când intră şi prietenii noştri pe Facebook? Cum să le spun că mi s-a terminat programul şi trebuie să închid netul? Or să creadă că îi ignorăm. Sau, mai rău, că am deschis ghişeul pentru clienţi. Doamne fereşte!", a spus tanti Lucica, de la Ghişeul 6.
Minune la Biblioteca V.A. Urechia / Un gălăţean a împrumutat o carte scrisă de Bacalbaşa
Preşedintele Consiliului Judeţului, Nicolae Bacalbaşa, este în culmea fericirii după ce directorul Bibliotecii V.A. Urechia l-a sunat să îi spună că un cititor a împrumutat cartea sa "Fals tratat de navigaţie". "Nici nu mai dorm de emoţie de când am aflat. Abia aştept să îl întâlnesc să îi mulţumesc. Nu sunt sigur că o s-o citească, dar faptul că a împrumutat-o e mare lucru pentru mine", a declarat Bacalbaşa.
Un brăilean stă de 3 zile în pasajul de la Hotel Dunărea: "Mai aştept o zi. Dacă nu vine metroul plec acasă"
Un brăilean venit pentru prima dată în vizită la oraş stă de miercuri în pasajul subteran din centrul Galaţiului. "Dacă ştiam că metroul circulă aşa de prost luam maxi-taxi. Stau de trei zile şi nu a venit nimic. Iar gălăţenii ăştia sunt de groază, o budă n-au pus şi ei în staţie. Acum e o chestie de onoare. Mai stau o zi şi, dacă tot nu vine metroul mă urc în căruţă şi plec acasă, la Brăila", a declarat brăileanul.

Cudălbean opărit cu apă fiartă: "Nea Ion a zis că are 100 de grade şi nu am mai stat pe gânduri"
Tragedie în Cudalbi. Un setean a ajuns la Spitalul de Urgenţă după ce a băut apă clocotită, în urma unei neînţelegeri cu un alt setean. "Am văzut un lichid transparent într-o oală şi l-am întrebat pe Nea Ion ce-i acolo. Mi-a zis doar atât: vezi că are o sută de grade. Eu nici nu am mai stat pe gânduri când am auzit aşa ceva. Am băut totul dintr-o singură gură. Unde mai prinzi o asemenea pleaşcă?", a declarat Mitică Păhărel, victima accidentului. Nea Ion susţine că nu a vrut să-i facă rău conseteanului, ci că pur şi simplu a crezut că acesta îşi va da seama că este vorba despre apă fierbinte. "Îl înţeleg, pur şi simplu nu s-a putut abţine. Şi eu aş fi făcut la fel. A fost o neînţelegere", s-a apărat Nea Ion.
Studiu: Şoferii de maxitaxi nu cred în puterea deodorantelor
Un studiu realizat de nişte cercetători gălăţeni a confirmat ceea ce majoritatea ştia deja: şoferii de maxitaxi nu folosesc niciodată deodorante. "Pur şi simplu li se pare că deodorantele put. Şoferii se tem că, oricât de mult ar transpira, mirosul transpiraţiei nu îl va acoperi niciodată pe cel de deodorante. De asta nu le folosesc", a spus cercetătorul Gelu.
Criză pe piaţa gropilor pentru murături / În Galaţi nu mai sunt locuri de beci
În prag de sezon al murăturilor, pensionarii gălăţeni au realizat că oraşul se confruntă cu o adevărată criză a locurilor de beci. "Nu ai unde să îţi mai îngropi murăturile. Toate locurile de beci se dau pe şpagă. Noi ce facem la toamnă, când s-o face varza?", se întreabă pensionarii.
Ultimele pregătiri: Măstăcănenii îşi ascut asiduu cuţitele / În câteva săptămâni iese tulburelul
Măstăcaniul fierbe în ultimele zile. Febra tulburelului i-a cuprins pe toţi locuitorii comunei, în centrul localităţii desfăşurându-se de câteva zile tradiţionalul festival al tocilarilor. Toată lumea îşi ascute cuţitele şi săbiile, pentru că, imediat ce iese tulburelul, Măstăcaniul devine scena unor bătăi sângeroase. "Toată lumea ştie că aici se lasă cu bătaie de cum iese tulburelul. Aşa că oamenii se pregătesc. Trebuie să ai cuţitul ascuţit la începutul sezonului ca să te ajungă cât mai mult timp. Ideal e să îţi ascuţi vreo patru, cinci, ca să ai până se termină tulburelul", a declarat Gelu Bărdiţă, localnic. Potrivit statisticilor din anii trecuţi, la fiecare zece litri de tulburel consumat are loc câte o bătaie, iar la fiecare 30 de litri are loc câte un omor.
Inedit: Florin Pâslaru a terminat de citit coperta unei cărţi
Deputatul Florin Pâslaru dovedeşte încă o dată că este un om cult. După trei luni de muncă neîntreruptă, el a reuşit în sfârşit să termine de citit coperta cărţii "Insuportabila uşurătate a fiinţei", de Milan Kundera. "A fost destul de greu, dar, în cele din urmă, am reuşit. M-am împotmolit de câteva ori la nişte litere, dar le-am căutat în alfabet şi am izbândit. Mai greu a fost când a trebuit să leg literele între ele", a declarat Florin Pâslaru.

Precizare. Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Javrele din politică vor fi castrate şi eliberate înapoi în partide

Zilele lătrăilor din politică sunt numărate. Zeci de mii de gălăţeni au semnat o petiţie online prin care cer măsuri dure împotriva tuturor javrelor din politica gălăţeană. Astfel, potrivit iniţiatorilor petiţiei, printre cei cărora li s-a pus gând rău se numără Eugen Turbacă, Ham Nica, Mircea Coader, Azorel Nechita, Mârrrius Necula, Marius Stanbernard, Dogrovici Bacalbaşa, Victor Paul Dobreman şi Paul Ichiwawa. "Trebuie să facem ceva ca să scăpăm de ei. Dar trebuie să fie o soluţie umană. Deşi poate că ar merita, nu putem să îi adunăm şi să îi batem în pieţe pentru că sunt şi ei nişte suflete. Unii chiar au o privire demnă de milă... În orice caz, cea mai bună soluţie pare sterilizarea. Îi castrăm şi îi lăsăm apoi să se întoarcă în partide. Noi, cei din actuala generaţie oricum suntem nenorociţi, dar măcar copiii noştri poate că vor avea şansa să aibă politicieni normali. De asta e important să nu îi mai lăsăm să se înmulţească", a declarat Mitică Lesă, iniţiatorul petiţiei. La auzul veştii, cei mai mulţi politicieni şi-au luat măsuri de precauţie şi şi-au angajat zgărzi de corp. Marius Stanbernard a găsit cea mai bună zgardă de corp: campionul la box Cristian Cioban, un superb exemplar din rasa ciobăneştilor germani.
Cudălbenii susţin cauza câinilor / Au înfiinţat Fundaţia "În patru labe"
De frica unui război împotriva tuturor patrupedelor, cudălbenii au luat atitudine şi s-au reunit în cadrul unei asociaţii care să îi scape de hingheri: Fundaţia "În patru labe". Ei se tem că, odată declanşat un război împotriva câinilor, hingherii îi vor hăitui pe toţi cei care nu se deplasează în sistemul biped. "La noi în comună, rar vezi vreo fiinţă că se deplasează pe două picioare. Evident că ne temem de o confuzie generală, în care vor fi eutanasiaţi de la un cap la coadă toţi cei care merg în patru labe. Temerile noastre sunt justificate. Păi să vezi cum arată comuna pe la ora două, trei dimineaţa. Haite întregi se deplasează spre case folosind toate membrele din dotare. Dacă ar veni hingherii ne-ar extermina pe toţi", a declarat îngrozit cudălbeanul Mitică Păhărel.
Bacalbaşa a rezolvat problema mâncării în spital: "Ce rămâne de la câini vom da pacienţilor"
Preşedintele Consiliului Judeţului, Nicolae Bacalbaşa, susţine că a găsit o rezolvare la problema mâncării din Spitalul Judeţean. Pentru că tot mai mulţi pacienţi se plâng că mâncarea este insuficientă şi de proastă calitate, Bacalbaşa a decis ca toate resturile de la mesele câinilor din spital să fie adunate şi servite pacienţilor. "Şi aşa câinii cam strâmbau din nas când le aduceam pulpă în loc de muşchiuleţ. Asta e. Dacă fac nazuri, o să le dăm bolnavilor ce rămâne. Să vezi cum se bucură pacienţii la pateu de gâscă doar lins puţin pe deasupra...", a declarat Nicolae Bacalbaşa. La rândul lor, pacienţii din spital se declară fericiţi de soluţia preşedintelui CJ. "Ieri am mâncat piept de raţă cu sos de mure. Am aşteptat liniştit lângă masa lui Grivei. Nici nu s-a atins de porţie. Când s-a ridicat de la masă i-am cerut respectuos voie şi am mâncat tot", a spus un pacient.Soluţia CJ: "Copiii lăsaţi nesupravegheaţi pe stradă vor fi adunaţi în padocuri"
Ca să nu se întâmple şi la Galaţi tragedii precum cea recentă din Bucureşti, preşedintele Consiliului Judeţului, Nicolae Bacalbaşa, a luat primele măsuri. Astfel, Bacalbaşa a decretat, printr-o hotărâre de CJ, că toţi copiii care vor fi găsiţi nesupravegheaţi pe străzi vor fi adunaţi în padocuri. Aici vor fi îngrijiţi până când vor fi adoptaţi. "Eu sunt mare iubitor de copii, aşa că nu vom apela la eutanasiere. Atâta doar că vor fi duşi în adăposturi special create. Aici vor avea condiţiile cele mai bune: vor sta cel mult doi în cuşcă, iar la prânz vor putea ieşi în curte să se plimbe", a declarat Bacalbaşa. Acesta a mai spus că, prin această măsură, sărmanii câini care se plimbă prin locurile publice vor fi feriţi de tentaţia de a-şi stâlci dinţişorii în obrăznicăturile de copii.
"Comunitarii" se ajută între ei: sute de poliţişti taie frunze la câini
Oficialii din Primăria Galaţi au descoperit motivul pentru care sunt atât de mulţi câini pe străzile din Galaţi. În urma unui control derulat la Poliţia Locală, cunoscută şi sub numele de "Poliţia Comunitară", s-a descoperit că sute de angajaţi ai instituţiei nu fac altceva toată ziua decât să taie frunze la câini. "Probabil că de asta s-au înmulţit atât de mult câinii. Are cine să le taie frunze, pe săturate. Până la urmă, nici nu e de mirare. Cine se aseamănă se sprijină reciproc. Dacă nici comunitarii nu s-ar ajuta între ei...", a declarat o sursă din cadrul Primăriei Galaţi.
Gălăţenii sunt bulversaţi că, deşi a venit frigul, încă nu au apărut afişele cu Hruşcă
Gălăţenii sunt pur şi simplu dezorientaţi. În ciuda faptului că, de câteva zile, s-a lăsat frigul peste oraş, oamenii nu pot să creadă că se apropie anotimpul rece. "Eu, de exemplu, nu îmi iau haine groase decât atunci când văd că au apărut afişele cu Hruşcă. Abia atunci ştiu că e toamnă şi că urmează iarna, cu cântările-i specifice", a declarat un gălăţean, care încă se îmbracă în tricou. Cu toate acestea, mulţi gălăţeni au început să îşi ia pulovere după ce au sesizat apariţia în oraş a unor afişe cu Ştefan Bănică.
Florin Pâslaru intră în legalitate / Pentru orice leu încasat va elibera făcătură fiscală
După ani buni în care a făcut bani din diverse activităţi la limita legii, deputatul Florin Pâslaru, cunoscut şi sub numele de Man of Steal (Omul de Hoţel), a decis să intre în legalitate. "De acum nu voi mai fenta fiscul. Pentru orice leu pe care îl primesc, voi elibera făcătură fiscală. Era şi timpul să dau bani la stat. Nu de alta, dar de acolo îmi iau lunar leafa de deputat", a declarat Florin Pâslaru.
Elevii, fericiţi că se întorc la şcoală: "De trei luni n-am mai făcut sex"
Elevii de liceu abia aşteaptă să reînceapă cursurile, după trei luni de abstinenţă sexuală. Dorul de toaletele liceelor este atât de mare încât mulţi dintre liceeni deja au venit pe la şcoală să revadă locurile dragi. "Am încercat în aceste trei luni sex acasă, când sunt părinţii plecaţi, sex în dormitor cu uşa încuiată, sex la mare, pe plajă, sex în boscheţi... Nimic nu se compară, însă cu sexul în buda liceului. Abia aşteptăm", a declarat un elev de la "Metalurgic".

Şmecherii Galaţiului se plâng de asfaltul de pe Faleza Inferioară: "Am schimbat cinci amortizoare până acum"
Calitatea asfaltului de pe Faleza Inferioară va fi luată în discuţie la următoarea şedinţă de Consiliu Local, după ce mai mulţi şmecheri s-au plâns că şi-au rupt maşinile în gropile din zonă. "Pietonii se descurcă, dar noi, care ne plimbăm cu maşinile, ce facem? Nu se mai poate! Rezolvaţi asfaltul, domnilor", a tunat un şmecher.
Haos / Vacanţa judecătorească a dat peste cap traficul de la Tribunal
Sute de şoferi gălăţeni se plâng că nu mai reuşesc să facă faţă traficului liber din faţă de la Tribunal. "De două luni, de când judecătorii şi avocaţii sunt în vacanţă, suntem pur şi simplu bulversaţi. Nu trebuie să ocolim nicio maşină parcată aiurea", a declarat un şofer revoltat de faptul că nu mai sunt maşini parcate aiurea în zonă.
Cudălbenii nu riscă: I-au dat afară din comună pe toţi cei născuţi în Vărsător
Epurare astrologică la Cudalbi. Consiliul Local a decis să îi dea afară din comună pe toţi locuitorii care sunt născuţi în zodia Vărsător, Cudalbiul devenind astfel prima localitate din lume în care sunt recunoscute doar 11 zodii în loc de 12. "Nu am vrut să riscăm nimic. Ăştia din Vărsător nu sunt oameni. De exemplu, tanti Florica, născută pe 25 ianuarie, a vărsat săptămâna trecută o cană cu vin. Apoi, Ionică a lu' Vasile Paraschiv a vărsat o sticlă de rachiu. Când l-am luat la bani mărunţi a recunoscut tot: era născut pe 6 februarie", a declarat secretarul primăriei. Surse din Cudalbi afirmă că cel mai mare risc era faptul că unul dintre cei doi cârciumari era născut şi el în Vărsător.
Tradiţii în perioada tulburelului / La Măstăcani are loc Sărbătoarea Revoltei
Odată cu apariţia tulburelului, la Măstăcani se dă startul celui mai important eveniment din viaţa comunităţii: Sărbătoarea Revoltei. Astfel, zilnic în localitate au loc adevărate lupte de stradă, care se lasă cu băi de sânge şi oase rupte. "E o tradiţie la noi. Ne batem ca proştii zilnic. Nu ne trebuie niciun motiv. Pur şi simplu ne îmbătăm ca porcii şi începem să ne ciomăgim. Participă toată lumea, de la bătrânii satului până la copii", a declarat un oficial din Primăria Măstăcani. Pentru că anul acesta a fost un an bun pentru revolta de struguri, administraţia locală a luat decizia ca sărbătoarea să fie prelungită până în luna noiembrie. "De fapt, ne vom bate până se termină tulburelul", a mai spus oficialul.
Din obişnuinţă, Răzvan Avram încă se duce la Centrul Cultural să îşi ridice leafa
Deşi au trecut aproape doi ani de când nu mai e director la Centrul Cultural "Dunărea de Jos", fostul director Răzvan Avram încă trece lunar pe la casieria instituţiei ca să îşi ridice leafa. Culmea e că în fiecare lună omul primeşte bani. Din câte am aflat, angajaţii de la Centrul Cultural au decis să facă lunar o chetă ca să îi dea lui Răzvan Avram salariu, numai să nu se mai întoarcă în instituţie. "Efortul financiar e o nimica toată în comparaţie cu câştigul", a comentat un angajat al Centrului.

Precizare. Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.