Jump to content

Recommended Posts

Posted

Joc de glezne înainte de alegerile parlamentare

• Ce mai e nou în peisajul politicii gălăţene
  • Cine candidează şi ce partide schimbă liniile pentru următorul ciclu parlamentar

Război total în PNL: tinerii din partid i-au ridicat ştergătoarele de la maşină lui Victor Dobre

Războiul din PNL Galaţi a trecut deja de multă vreme de etapa tatonărilor. Nemulţumiţi că Victor Paul Dobre taie şi spânzură de capul lui în partid, mai mulţi tineri au trecut la acţine frontală. În timp ce Dobre era la birou, câţiva tineri neindentificaţi până acum i-au ridicat liderului etern ştergătoarele de parbriz de la maşina parcată în faţa sediului.
Potrivit unor martori, Dobre a înnebunit când a văzut atacul mişelesc. "Vă poruncesc acum să spuneţi cine a îndrăznit să facă acest atac mârşav la adresa valorilor liberale", a urlat Dobre, după ce i-a aliniat în faţa sa pe toţi peneliştii gălăţeni. Sursele noastre indică faptul că Victor Paul Dobre nu a reuşit nici după două ore de instrucţie să descopere autorii cumplitei fapte.
Specialiştii în comunicare politică afirmă că acesta este un pas important în lupta pentru eliminarea lui Dobre din structurile liberale. "Au mai fost până acum câteva încercări firave, dar niciodată nu s-a ajuns până aici. Să îi ridici ştergătoarele de la maşină a fost o dovadă de maxim curaj din partea lupilor tineri, comparabil doar cu ceea ce s-a întâmplat în Turcia cu lovitura de stat. Eu mă aştept ca Victor Paul Dobre să clacheze şi să plece de unul singur, ruşinat, din PNL sau eternul lider să facă o curăţenie în partid mai serioasă decât a făcut Erdogan în Turcia", a declarat Mirel Baboi, analist politic.

PSD se ţine de cuvânt şi va pune nume noi pe listă: Costin Pâslaru şi Nicolae Dobrovici

Chiar că e un partid-model! PSD a anunţat deja nume noi pentru listele de la Parlamentare. Printre ei figurează o serie de personaje de care nu a auzit nimeni până acum şi care promit să schimbe în sfârşit imaginea politicii gălăţene. Este vorba despre Nicolae Dobrovici şi Costin Pâslaru. "Da, avem nume noi pentru aceste alegeri. Pentru că toată lumea s-a săturat de Florin Pâslaru şi Nicolae Bacalbaşa, i-am rugat să folosească la aceste alegeri celelalte prenume sau nume pe care le au: Costin şi Dobrovici. În felul acesta, mulţumim pe toată lumea. Şi pe gălăţeni, care ne-au cerut insistent să venim cu nume noi, şi pe cei în cauză, care nu vor în ruptul capului să lase loc tinerilor din partid. E o situaţie din care toată lumea are de câştigat", a explicat Dan Nica.
Acesta se gândeşte serios şi el să candideze la alegeri sub un nume nou. „Încă nu m-am hotărât dacă pe listă voi trece Dănuţ sau Daniel. Rămâne de văzut. Dacă poporul va cere schimbare până la capăt, nu voi avea de ales şi mă voi conforma şi eu. Până la urmă, s-ar putea să fie o schimbare de care aveam nevoie", a mai spus Dan Nica.

Viorel Ştefan e dispus la compromisuri ca să ajungă iar deputat: „Aş putea chiar să fiu de acord cu podul”

Pesedistul Viorel Ştefan e dispus să facă cel mai mare compromis din cariera sa politică, numai să mai fie ales o dată deputat de Galaţi. Potrivit unor apropiaţi, deputatul-lipsă al Galaţiului ar fi în stare chiar să sprijine proiectului de traversare a Dunării ca să ajungă din nou în Parlament. "Nu l-am văzut niciodată atât de disperat. Cred că mai are ceva cozi pe acolo, de tot trage să mai prindă o halcă de patru ani. Ca să vă daţi seama cât de mult îşi doreşte un nou mandat, gândiţi-vă că ar fi chiar dispus să sprijine proiectul cu podul sau cu tunelul la Galaţi. Cum ar veni să faciliteze concurenţa pentru Navrom. Aşa ceva e de neconceput, dar uite că e posibil", a declarat un apropiat al lui Viorel Ştefan.
Gălăţenii sunt, însă, indecişi. "Ca de fiecare dată până acum, va trebui să alegem răul cel mai mic. E greu de spus, însă, în acest caz, care e răul cel mai mic. Vrem cu ardoare podul, dar, pe de altă parte, dacă asta ar însemna să trimitem încă patru ani Fantoma în Parlament, parcă e prea mult. Nici nu ştii cum s-o dai, că oricum nu iese bine pentru noi", a spus Marcel Boală, gălăţean de rând.

E nevoie de mai mult de 11 milioane de euro: Dan Nica vrea să intermedieze achiziţia Cuminţeniei Pământului

Sculptura lui Constantin Brâncuşi pe care românii încearcă să o cumpere prin donaţii ar putea să ne coste mai mult de 11 milioane de euro. Deşi proprietarul a anunţat că nu vrea niciun euro în plus peste cei 11 milioane, se pare că românii vor trebui să strângă o sumă mult mai mare, pentru că întreaga tranzacţie ar putea fi realizată printr-o firmă controlată de Dan Nica. "Trebuie să facem în aşa fel încât această achiziţie să fie una sigură, să nu ne trezim că luăm ţacă. De aia e nevoie de o firmă intermediară, care să aibă un istoric în ceea ce priveşte tranzacţiile pe sume mari. Garantez eu pentru toată această afacere", a declarat Dan Nica.
Potrivit unor surse din PSD, se pare că, de când cu guvernul tehnocrat, există ceva restanţe la şpăgile către pesedişti, iar această tranzacţie ar asigura fondul de rulaj necesar pentru următoarele luni. "Suntem în urmă cu două luni la plata datoriilor către membrii noştri marcanţi şi avem nevoie să ne implicăm în tranzacţii serioase. De când e Cioloş la Guvern, nu prea am mai avut parte de contracte serioase cu statul, aşa că mergem şi noi spre tranzacţiile pe care le face direct poporul român. Poporul român are nevoie de noi, iar noi nu îl abandonăm la greu", a explicat o sursă din cadrul partidului.

Un vasluian susţine că poate călători în timp: "Urc în maşină şi în două ore sunt la Galaţi"

Senzaţional! Presa din Marea Britanie vorbeşte fără întrerupere de o săptămână despre performanţa unui vasluian, care susţine nici mai mult, nici mai puţin că poate călători în timp. Vasluianul a devenit celebru peste noapte după ce tabloidul "The Sun" a publicat fotografii ale perosnajului vasluian, care îl înfăţişau într-o societate aflată cu cel puţin 100 de ani în urma noastră. "Gheorghe Pilitorul susţine că se poate întoarce în timp cu aproximativ o sută de ani. Vasluianul povesteşte că a descoperit călătoriile în timp din pură întâmplare. "Am plecat cu maşina spre sud. Pur şi simplu, am mers cu o medie de 90 de kilometri pe oră spre Brâlad, Cuca, Vânători, iar după aproximativ două ore m-am trezit într-o altă dimensiune temporală. Oamenii nu ştiau în ce an sunt, însă după cum arăta acel loc, căruia localnicii îi spuneau Galaţi, cred că am călătorit în trecut cel puţin o sută de ani", a povestit Gheorghe Pilitorul. Omul ne-a prezentat chiar şi câteva fotografii, care îi confirmă spusele", se arată în articolul din "The Sun".

Nu s-a pierdut nimic! Doctoratele lui Ponta şi Oprea, găsite acasă la Florin Pâslaru

În PSD, nimic nu se pierde. Ca urmare a unui control de rutină al DNA la locuinţa lui Florin Pâslaru, procurorii au descoperit doctoratele pierdute ale lui Victor Ponta şi Gabriel Oprea. Florin Pâslaru nici măcar nu încerca să le ascundă, acestea fiind chiar la vedere, pe măsuţa de cafea din sufragerie. "Le ţin la mine până când trece iureşul. E o chestiune mediatică, nu va mai dura mult. M-au rugat băieţii să le ţin la mine până când se va sparge acest balon de săpun", a declarat Florin Pâslaru.
Procurorii DNA bănuiesc, totuşi, că Pâslaru ar avea alte gânduri. "Cât timp lumea va fi ocupată cu candidatura lui controversată la parlamentare, există suspiciunea că numitul Pâslaru Florin ar fi intenţionat să meargă la Ministerul Educaţiei să-şi treacă respectivele doctorate pe numele său. Deocamdată, strângem dovezi în acest sens, iar când vom avea mai multe probe le vom face publice", se arată într-un comunicat DNA.
Pe de altă parte, nimeni nu înţelege de ce ar avea nevoie Florin Pâslaru de doctorate copiate. "Dacă voia un doctorat plagiat era suficient să intre pe internet. Sunt sigur că nu ar fi avut nicio problemă să încropească ceva repede", a explicat Pavel Savu, analist politic.

Criză gravă în satele din Galaţi. Oamenii împrumută ulei şi făină "până la alegeri"

Criză gravă de alimente în localităţile din mediul rural. Cu trei luni înainte de alegerile parlamentare, stocurile de ulei, zahăr şi făină ale alegătorilor s-au terminat. Specialiştii avertizează că dacă oamenii nu primesc un avans de la alegerile de anul acesta, multe familii ar ajunge în imposibilitatea de a mai pune ceva pe masă. "Nu mai am! Nu ştiu ce s-a întâmplat. Ori la ultimele alegeri s-au dat prea puţine produse, ori ne-am făcut noi de cap în ultima vreme. Dar realitatea e una: cămara noastră e goală, iar până la alegeri mai sunt trei luni. Nu ştiu cum vom supravieţui", a declarat Ion Baston, din Găneşti.
În alte localităţi, oamenii apelează la trucuri vechi pentru a trece peste criză. "N-ai nişte ulei până la alegeri?", este replica favorită a sătenilor din comuna Tuluceşti. "Am văzut oameni disperaţi, am văzut oameni care implorau Parlamentul să pună alegerile mai devreme. Situaţia este foarte complicată", a spus primarul unei comune.

Bacalbaşa îşi pregăteşte sloganul perfect: "Dacă voi fi ales, voi sta doar la Bucureşti"

Nicolae Bacalbaşa vine cu o ofertă de nerefuzat pentru electoratul gălăţean. Pesedistul a anunţat deja că dacă va ajunge în Parlament nici nu va mai trece prin Galaţi vreme de patru ani. De altfel, acesta va fi şi sloganul în campanie al fostului preşedinte CJ Galaţi. "E o ofertă decentă. Practic, nu o putem refuza. E un mic compromis pe care trebuie să îl facem, în sensul că trebuie să îl votăm, dar partea bună e că scăpăm de el timp de patru ani. De acolo, de la Bucureşti, nu poate să ne facă chiar atâta rău. Eu zic să acceptăm propunerea", a declarat Relu Bondăraş, gălăţean obişnuit.

Pucheanu, speriat de "curăţenia de toamnă". "Nu avem atâtea rude câte angajări trebuie făcute"

Ionuţ Pucheanu are o dilemă. Numărul poziţiilor în posturi-cheie din cadrul Primăriei Galaţi depăşeşte numărul rudelor pesediştilor. "Nici nu ştiu cum o să facem. Probabil că vom face chiar şi concursuri pe bune în unele locuri", a anunţat Pucheanu.

Marius Stan vrea şi el la parlamentare. "E altceva când te invalidează Senatul"

Marius Stan se gândeşte tot mai serios să candideze la alegerile parlamentare. Motivul? Să vadă toată ţara ce i se poate întâmpla unui politician cinstit. "Vreau să particip, să fiu ales şi să fiu invalidat. Nedreptate până la capăt", a spus Marius Stan.

Precizare. Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare

viata-libera.ro

• 3 weeks later...
Posted

Zâmbete de weekend. Politicienii gălăţeni, cu capul în nori!

• Florin Pâslaru a demonstrat că îi pasă de alegătorii care l-au trimis în Parlament: deputatul PSD a mai rezolvat o problemă stringentă pentru ţară
  • În acelaşi timp, Ionuţ Pucheanu vine şi el cu nişte „avioane”
  • Chiar că îi pasă de noi! Florin Pâslaru vrea să rezolve şi aerisirea de la toaletele Parlamentului

După ce a luat cuvântul în plenul Camerei Deputaţilor pentru a rezolva stringenta problemă a aerului condiţionat de la Parlament, Florin Pâslaru a arătat din nou că e preocupat de soarta poporului român. El a avut un discurs tăios pe tema aerisirii de la toaletele din Parlament şi pe marginea faptului că hârtia igienică de la WC nu este suficient de pufoasă. „J'accuse! Acuz conducerea Parlamentului că geamurile de la budă sunt prea mici! J'accuse! Habar nu aveţi cum e să intri la budă după Eugen Durbacă! Eventual lunea, după ce se întoarce Durbacă din weekend, când cred că mănâncă numai grătar! J'accuse! La budă nu e nici măcar un deodorant, ceva! J'accuse! Ca să nu mai zic că hârtia igienică parcă e făcută în bătaie de joc! J'accuse! Vreau normalitate! J'accuse! Vreau condiţii decente pentru cei care muncesc în ţara asta!”, a urlat Florin Pâslaru de la tribuna Camerei Deputaţilor, în ropotele de aplauze ale colegilor. Potrivit martorilor, imediat după discurs, Florin Pâslaru a plecat val vârtej spre toalete. Întrebat ulterior de ce a fugit atât de repede, deputatul PSD de Galaţi a spus cinstit: „L-am văzut întâmplător prin sală pe Eugen Durbacă. Nu ştiu ce căuta acolo. Oricum, am profitat de moment, ştiam că nu e la budă”, a spus Pâslaru.

De bun-simţ! Pucheanu nu va tăia nicio panglică la obiectivele blocate de PSD în mandatul lui Stan

Primarul Ionuţ Pucheanu dă din nou dovadă de modestie şi decenţă. Pentru că PSD-ul a blocat în Consiliul Local zeci de proiecte în finalul mandatului fostului primar, Pucheanu a decis să nu meargă la inaugurările respectivelor obiective, programate în perioada imediat următoare. „E o chestiune de bun-simţ, ceva care ţine de decenţă, civilizaţie. Uite, de exemplu, asfaltările care se termină în aceste zile prin  Micro 20. Noi, cei de la PSD ne-am chinuit luni bune să blocăm proiectul, ca nu cumva Marius Stan să apuce să facă ceva vizibil în Galaţi. Ne-a ieşit, abia acum vor fi gata lucrările, iar oamenii vor şti că Pucheanu a făcut treabă chiar din primele zile de mandat. Aşa că e o chestiune de bun-simţ din partea noastră să nu participăm la inaugurare. Vom reinstaura dictatura decenţei la Galaţi”, a spus Ionuţ Pucheanu. Întrebat dacă îl va invita în schimb pe Marius Stan să participe la inaugurare, Pucheanu a fost foarte tranşant. „Nu, nu îl vom chema. Nici el nu i-a chemat pe Dumitru Nicolae şi Nicuşor Ciumacenco la inaugurarea Parcului Viva!”, a spus primarul Ionuţ Pucheanu.

La câte „avioane” se promit la Galaţi, era normal ca Pucheanu să vrea Aeroport!

După podul lui Durbacă şi tuneul lui Stan, primarul Ionuţ Pucheanu a venit şi el cu un „avion”. Noul edil al Galaţiului vrea să îşi lege mandatul de construcţia unui aeroport. Potrivit presei gălăţene, Pucheanu a efectuat deja o vizită de lucru la Bruxelles, unde a primit sprijin pentru promisiunea mandatului său. „Mi s-a spus că vom fi sprijiniţi. Toată lumea ştie că la Galaţi sunt multe avioane, că oamenii politici de aici sunt cu capul în nori, că cei mai mulţi consilieri locali sunt total aerieni. Deci era normal să primim sprijin în această direcţie”, a spus Ionuţ Pucheanu la întoarcerea de la Bruxelles. În anumite cercuri din Galaţi deja se vorbeşte despre faptul că promisiunea cu aeroportul îi va fi fatală omului politic Ionuţ Pucheanu. „Aeroportul va fi cu siguranţă motivul pentru care va zbura de la Primărie după numai un mandat”, a spus un versat om politic din Galaţi. Totuşi, Ionuţ Pucheanu este decis să îşi pună ideea în practică. El consideră că aeroportul ar rezolva multe dintre problemele oraşului. „Păi cu unda verde a lui Stan, prin Galaţi doar cu avionul se poate circula!”, a completat Ionuţ Pucheanu.

Fatalitate! Un cudălbean a aruncat cu toporul într-un vecin, dar a nimerit un prun

Banalele activităţi cotidiene pot duce la adevărate tragedii! O demonstrează un eveniment petrecut la începutul acestei săptămâni în Cudalbi. Un localnic care a avut o dispută mai aprinsă cu unul dintre vecinii săi a ajuns să îşi taie propriul prun din greşeală. Potrivit poliţiei din Cudalbi, Gelu N., de 28 de ani, a avut o ceartă cu vecinul său Mihai L., de 39 de ani. Conflictul a escaladat până la faza pe topoare. Potrivit oamenilor legii, ambii participanţi la ceartă au pus mâna pe topoare şi s-au luat la bătaie dreaptă. Banalul conflict dintre cei doi a luat apoi o întorsătură tragică: Gelu N. a aruncat cu toporul după vecinul său, însă acesta s-a ferit, iar toporul a ricoşat din braţul lui Mihai L. direct într-un prun aflat în imediata lor apropiere. „Din păcate, prunul nu a supravieţuit, bietul pom fructifer căzând secerat într-o fracţiune de secundă”, se arată într-un comunicat al Poliţiei din Cudalbi. Potrivit martorilor, cei doi participanţi la conflict au realizat pe loc adevărata dimensiune a tragediei. „Până atunci voiau să se omoare, însă când au văzut ce au făcut s-au împăcat imediat şi s-au pus amândoi pe bocit. Au plâns toată noaptea la căpătâiul prunului, iar lor li s-au alăturat şi alte zeci de localnici”, a povestit un martor al întâmplării. Prunul a fost înmormântat joi, cu onoruri militare. La ceremonie a participat întreaga suflare din comună. „A murit cu zile. Era tânăr, mai avea multe recolte de rachiu de produs. dumnezeu să-l ierte!”, a spus un participant la funeralii.

În sfârşit, o decizie corectă a Justiţiei. Şoferul ucigaş de la Folteşti va fi bătut cu pietre

Justiţia e pe calea cea bună! O demonstrează cea mai recentă decizie a Judecătoriei Târgu Bujor în dosarul şoferului din Folteşti care a accidentat mortal doi copii. După ce a fost capturat în Italia, ucigaşul va fi adus în ţară, însă nu va fi dus direct în arestul Poliţiei. Judecătorii au decis ca Ivanciu Corcioveiu să fie plimbat cu o căruţă de la nordul până la sudul judeţului, în vreme ce gălăţenii de bun-simţ sunt invitaţi să vină pe traseu şi să îl bată cu pietre. „Vom anunţa în următoarele zile care va fi traseul, «drumul judecăţii», cum îi spunem noi. Probabil că vom intra dinspre Târgu Bujor, vom trece şi prin Folteşti, însă apoi vom face un mic ocol. O să îl ducem şi pe la Tecuci, apoi ne vom întoarce spre Galaţi ca să nu ratăm şirul lung de sate de pe linia Tecuciului. În Galaţi se va trece pe strada Brăilei”, se arată într-un comunicat al Judecătoriei Târgu Bujor. Doritorii se pot prezenta la marginea drumului cu pietre diverse. Potrivit organizatorilor, sunt acceptate următoarele roci: andezit, bauxită, bazalt, granit, gresie, marmură. Dacă nu găsiţi aşa ceva, se acceptă orice piatră, cu condiţia să nu aibă un diametru mai mare de 10 centimetri.

Consiliul Local îşi va schimba sala de şedinţe: „Amenajăm un cort în parcare la Mall”

Decizie firească în ce priveşte locul de desfăşurare a şedinţelor de Consiliu Local Galaţi. În locul sălii de la Prefectura Galaţi, de acum încolo şedinţele se vor ţine în parcarea unui centru comercial din oraş, într-un cort special amenajat. „Nu vrem să mai existe niciun fel de dubiu în ce priveşte ceea ce facem noi aici. Era normal să luăm această decizie pentru că ceea ce fac ei nu se potriveşte deloc cu solemnitatea sălii în care ţineam şedinţele pînă acum. Am căutat ceva care să se potrivească mai bine cu ceea ce se întâmplă la aceste şedinţe. Cortul va fi montat în câteva zile, iar consilierii locali vor locui chiar alături, în câteva rolote special achiziţionate pentru ei”, a explicat primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu. Consilierii locali s-au arătat încântaţi de schimbare. „E foarte bine! Lumea poate să vină, să cumpere bilet şi să ne vadă în timpul reprezentaţiilor noastre. Va fi transparenţă totală şi, în plus, mai scoatem şi un ban cinstit”, a declarat un consilier local care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Lucrări ample de infrastructură în judeţ: „Să lărgim şanţurile până se face tulburelul!”

Şeful Consiliului Judeţului Galaţi, Costel Fotea, a demarat un amplu proiect de infrastructură pentru Galaţi. Deşi timpul este foarte scurt, noul preşedinte al CJ vrea ca în cel mult două luni să lărgească şanţurile de pe marginea drumurilor judeţene, astfel încât acestea să acopere nevoile din perioada post-tulburel. „Lucrările de până acum s-au făcut în bătaie de joc. În multe dintre şanţuri nu încape un om, aşa că va trebui să le lărgim. Mâine-poimâine apare tulburelul şi şanţurile vor deveni neîncăpătoare. Este necesar să luăm măsuri până nu va fi prea târziu. Trebuie să avem grijă de cetăţeni, să aibă parte de condiţii decente oriunde s-ar afla”, a explicat Costel Fotea. Potrivit experţilor, un şanţ decent trebuie să aibă cel puţin jumătate de metru lăţime, iar curgerea să fie la cel puţin 15 grade, astfel încât eventualele lichide să nu staţioneze sub locatarii şanţurilor.

Războiul din PNL a depăşit orice limite. Lupii tineri i-au pus dulceaţă în pantofi lui Dobre

Războiul din PNL Galaţi a ajuns în punctul maxim săptămâna aceasta. Pentru că nu mai suportă atitudinea dictatorială a lui Victor Paul Dobre, tinerii din PNL au pus la cale un plan mişelesc. Ei s-au strecurat în holul de la intrarea în biroul lui Dobre şi i-au turnat dulceaţă în pantofi în timp ce şeful PNL moţăia pe o canapea. „Nu se mai putea aşa! Trebuia să luăm măsuri, chiar dacă ceea ce am făcut noi poate fi considerată o atitudine lipsită de decenţă”, a spus un lup tânăr din PNL. De cealaltă parte, Victor Paul Dobre intenţionează să le scadă nota la purtare celor care au participat la puci.

Eveniment fără precendet la Galaţi. Niciun politician nu a migrat în ultimele şapte zile

Săptămâna care se încheie va rămâne în istoria politică a Galaţiului. Niciun politician nu a migrat de la un partid la altul în ultimele şapte zile. „Vom căuta în arhive să vedem dacă nu cumva e o premieră”, a declarat Virgil Mură, analist politic.

Festivalul Literar „Poezia la Galaţi”, anulat: „Nu am avut suficienţi bani pentru băutură”

Festivalul Literar „Poezia la Galaţi” nu se va mai ţine anul acesta din lipsă de bani pentru achiziţia băuturii. „Nu putem ţine festivalul pe uscat. Poezia e prea săracă dacă nu avem muză. Măcar o Grasă de Cotnari să ne inspire”, a spus Valeriu V., poet.

Precizare. Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

viata-libera.ro

• 2 weeks later...
Posted

Zâmbete de weekend. Donaţi bani pentru Obrăznicătura Pământului!

• Motivat de succesul campaniei pentru sculptura lui Constantin Brâncuşi, pesedistul Florin Pâslaru a demarat şi el un proiect
  • De data aceasta, este vorba despre o miză socială, nu culturală

Florin Pâslaru vrea şi el donaţii de la români. S-a deschis un cont pentru Obrăznicătura Pământului

Florin Pâslaru nu se dezminte. Impresionat de suma care s-a strâns pentru Cuminţenia Pământului, deputatul PSD a anunţat că demarează şi el o campanie paralelă. „Donează 2 euro prin SMS pentru Obrăznicătura / Milostivenia / Idioţenia / Urâţenia Pământului” este titlul campaniei care îşi propune să strângă fonduri pentru bunăstarea lui Florin Pâslaru. „E o campanie socială, nu culturală. De ce să mint oamenii? Mai bine le spun direct că banii vor ajunge direct în contul meu, de unde îi voi folosi exact aşa cum cred eu de cuviinţă”, a explicat Pâslaru.

Experţii în comunicare politică afirmă că genul acesta de campanie are şanse mari de a strânge fonduri. „Oamenii sunt mai degrabă dispuşi să facă donaţii pentru chestiuni sociale decât pentru cele culturale. Florin Pâslaru are o şansă în plus să atragă donaţii pentru că îl ajută faţa lui de milog. Eu zic că va avea succes mai mare decât campania pentru sculptura lui Brâncuşi”, a spus Marcel Dovlecel, analist politic.

Florin Pâslaru a anunţat că, spre deosebire de campania pentru Cuminţenia, cea pentru Obrăznicătură va fi deschisă mereu. „Nu avem o perioadă limitată în care se pot face donaţii. Oamenii pot să îmi dea bani toată viaţa lor. Practic, nu ar fi decât o continuare a ceea ce s-a întâmplat oricum în ultimii ani”, a mai spus pesedistul.

Donald Trump face „pregă” cu Ionuţ Pucheanu: „Ca să câştig, trebuie să fac ce a făcut el”

Donald Trump e disperat. Pentru că sondajele de opinie arată că nu are nicio şansă să ajungă la Casa Albă, Trump apelează la ultimele resurse. El a venit în vizită de lucru la Galaţi ca să afle cum a reuşit Ionuţ Pucheanu să ajungă primar, deşi înainte de alegerile locale era într-o situaţie mai grea decât e acum Donald Trump.

„Am venit să fac pregătire cu Ionuţ Pucheanu şi cu stafful lui de campanie. E cam singura şansă pe care o mai am să devin preşedintele Statelor Unite. Eu încă mai sper. Dacă a reuşit Pucheanu, care era pe locul patru, de ce nu aş reuşi şi eu?”, a declarat Donald Trump la sosirea la Galaţi.

Totuşi, experţii din cadrul PSD estimează că va fi mult mai dificil să îl scoată preşedinte al SUA pe Donald Trump decât să îl ungă primar pe Ionuţ Pucheanu. „Sunt nişte diferenţe. În primul rând, în SUA chiar funcţionează democraţia. Deci avem deja un handicap. Apoi, e vorba despre comisiile de numărare. Ăsta e cel mai important aspect. Adică nu contează câţi oameni votează cu Trump, contează câte voturi se numără pentru Trump. Şi mai e un aspect: dumnealui chiar vrea să câştige corect alegerile. Or, în condiţiile astea, nu ştim cum am putea să îl ajutăm noi. Vedem ce compromisuri e dispus să facă...”, a explicat Dan Nica.

Deşi CJ-ul este desfiinţat, consilierii PSD vin, totuşi, la şedinţe ca să îşi încaseze şpăgile

Consilierii Judeţeni de la PSD vin la în continuare la muncă, deşi există o decizie a Justiţiei care a dizolvat forul legislativ judeţean. Pe surse, am aflat că oamenii nu vin doar pentru că au chef de muncă, ci pur şi simplu pentru că trebuie să îşi încaseze zilnic şpăgile.

„La CJ e un mecanism care funcţionează non-stop. Nu contează că forul este dizolvat, lucrurile merg de la sine. Mecanismul a fost pus la punct încă din mandatul lui Nicolae Bacalbaşa, iar el produce zilnic efecte. Cei zece la sută din lucrările publice destinaţi şpăgilor intră zilnic, deci ar fi păcat să nu fie încasaţi. Era normal ca oamenii să apară la muncă şi să îşi ia partea leului, chiar dacă acum există acel impediment cu dizolvarea CJ. Ăla e un amănunt. Aaa, da, nu avem voie să dăm hotărâri, să facem treabă, să lucrăm în slujba gălăţenilor. Ok, dar şpăgile cum să le încasăm dacă nu ne prezentăm la treabă?”, a explicat un consilier judeţean PSD sub anonimat.

Noul şef CJ, Costel Fotea, vrea să schimbe totuşi acest sistem. „La vremuri noi, nu putem continua cu metehne vechi. Trebuie să schimbăm ceva. Am hotărât ca în mandatul meu să nu mai existe şpagă de 10 la sută. Se face 15 la sută!”, a anunţat Costel Fotea. 

Doar aşa să avem o şansă la normalitate! Cine votează cu Durbacă va fi deportat la Brăila 

În sfârşit o veste bună! Potrivit unui proiect de hotărâre de CL, impus de societatea civilă, toţi votanţii care îl susţin pe Eugen Durbacă vor fi deportaţi la Brăila. „Este un gest de normalitate. Dacă nu îi putem convinge, măcar să-i constrângem. Şi se ştie bine că gălăţeanul se teme cel mai tare să devină brăilean, deci e cea mai bună metodă de a-i speria. Iar miza, din punctul meu de vedere, este suficient de mare cât să apelăm la ameninţări chiar mai grave de atât. Închipuiţi-vă că Eugen Durbacă ar ajunge să fie în funcţii publice vreo 30 de ani cu totul. Deja e mult cât s-a adunat până acum, poate scăpăm şi noi de blesteme!”, a explicat Georgică Butoi, analist politic.

Contactat telefonic să comenteze propunerea legislativă, Eugen Durbacă a răspuns iritat. „Da' de ce vă pute pe voi grija de ce fac eu? Chiar nu aveţi subiecte mai interesante de scris la ziar? Chiar sunt atât de important în acest oraş?”, a urlat Eugen Durbacă, după care a închis telefonul.

La Salonul Auto de la Mall s-au pus doar manele: „Cum să atragem cumpărătorii de BMW? Cu Mozart?”

Nicio surpriză la Salonul Auto desfăşurat în urmă cu câteva zile în parcarea unui centru comercial din oraş. Pentru că erau expuse şi BMW-uri, vizitatorii au fost întâmpinaţi cum se cuvine, respectiv cu manele. Dealerii auto au explicat că e singurul mod în care pot face vânzări. „Păi aici încercam să vindem BMW-uri. Cum să-i atragem, cu Mozart? Credeţi că în acest fel ar mai fi stat vreunul prin zonă?”, a spus un angajat al uneia dintre reprezentanţele prezente la Salon.

Mai mult, cumpărătorii de BMW au fost momiţi cu tot felul de oferte, care mai de care mai atrăgătoare. „Avem aici un model BMW care nu porneşte dacă nu pui CD-ul cu Guţă. Este o dotare pe care o solicită cei mai mulţi dintre clienţii noştri. De asemenea, un mare succes îl are şi promoţia prin care se oferă o şaorma gratis la achiziţia a minimum două maşini BMW. Avem clienţi bune, ştim să le răsplătim fidelitatea”, a completat dealerul.

Potrivit datelor, în weekendul trecut s-au vândut doar două maşini, însă cheltuielile cu strângerea cojilor de seminţe din parcare au fost de trei ori mai mari decât adaosul comercial câştigat de reprezentanţă.

După ce a auzit cât donează spectatorii la fiecare meci, Adamescu a făcut o ofertă şi pentru Noul Oţelul

E disperat după fotbal! Dan Adamescu a cerut o întrevedere cu conducerea Suporter Club Oţelul, după ce a auzit că şi noua echipă a Galaţiului face bani. Potrivit unor surse, fostul patron al defunctei FC Oţelul este interesat de o nouă preluare. Chiar dacă sumele pentru care Adamescu se dă acum jos din pat sunt mult mai mici faţă de anii trecuţi, noul club e pe placul lui. „Nu sunt bani mulţi, dar orice leu contează. E vorba despre vreo 3.000 de lei la fiecare două săptămâni. Putem face asigurări pentru toţi fotbaliştii, am multă experienţă la acest capitol”, a explicat Dan Grigore Adamescu. Deşi suporterii refuză să se aşeze la masa tratativelor cu omul de afaceri care a falimentat fostul Oţelul, se pare că Adamescu are o variantă de rezervă. „Mă fac socios şi fac nişte donaţii, aduc şi vreun hârb de maşină pe care îl bag pe inventar şi ajung eu la 51 la sută. Când îţi doreşti ceva cu adevărat, există variante”, a mai spus Adamescu.

Kilogramul de creier de manelist, cel mai scump. „Păi de câţi donatori ai nevoie ca să aduni un kil?”

Veşti surprinzătoare de pe piaţa de organe umane necesare pentru transplant. Deşi mai toată lumea se aştepta ca cele mai scumpe organe să fie cele prelevate de la savanţi, profesori universitari, ingineri, doctori etc, se pare că toate calculele hârtiei sunt infirmate. Pe piaţa neagră, cel mai scump creiere este cel de manelist. Motivaţia este foarte simplă, susţin traficanţii. „Ca să aduni un kil de creier e nevoie să iei de la un singur savant. Pentru un kil de creier de manelist e nevoie să apelezi la cel puţin 500 de donatori. Ştiu, poate părea un preţ incorect având în vedere capacitatea cerebrală a subiecţilor despre care vorbeam, dar vă spun că totul se calculează la kilogram, aşa că e normal ca cel de manelist să fie cel mai scump”, a explicat Alexei Turbişchin, traficant de organe umane.

Fosta administraţie i-a consolidat casa lui Pâslaru. Pâslaru: „Pe Pucheanu îl păstrez pentru menaj”

Pentru că fosta administraţie a cheltuit sute de mii de euro din buzunarele gălăţenilor ca să îi consolideze casa lui Florin Pâslaru, deputatul PSD spune că are o slujbă şi pentru actualul primar. „Cei de până acum s-au dat de ceasul morţii să îmi facă casa boboc. E ok, mă bucur. Dar şi actuala putere locală trebuie să contribuie cu ceva, nu? Ei bine, pe Ionuţ Pucheanu îl păstrez pentru ceva mai elegant. Vreau să vină la mine acasă să se ocupe de menaj. Face curăţenie, dă cu mopul, şterge praful şi duce gunoiul. Parcă i se potriveşte, nu?”, a spus Florin Pâslaru. Deocamdată, primarul Galaţiului nu s-a hotărât dacă va face acest lucru în timpul programului de la Primărie sau în privat.

Zgomote suspecte în judeţul Galaţi. Cudălbean: „Ssst, fierbe tulburelul”

De câteva săptămâni, judeţul Galaţi este în plin proces de creaţie. Zgomote suspecte de bolboroseală se aud până spre Bucureşti. Intrigaţi, locuitorii Capitalei au cerut explicaţii. „Ssst, faceţi linişte, fierbe tulburelul. Vă rugăm să nu deranjaţi”, a explicat Mitică Păhărel, cudălbean.

O nouă confuzie marca Viorel Ştefan. A vrut să vină la Galaţi, dar a ajuns la Zalău

Ultima gafă a pesedistului Viorel Ştefan demonstrează încă o dată că acesta nu ştie nici până acum unde e Galaţiul pe hartă. „Mi-a spus că pleacă în turneu electoral şi, după câteva zile m-a sunat din Sălaj. Spunea că s-a rătăcit şi că nu îl recunoaşte nimeni”, a povestit un apropiat.

viata-libera.ro

• 2 weeks later...
Posted

Dezastru local de proporţii: lui Pucheanu îi este răcoare!

• Admirabil / Copilaşii din şcolile îngheţate i-au dat lui Pucheanu hăinuţele lor: "Să nu-i mai fie răcoare la birou"

Gest normal şi plin de bun-simţ al copiilor care îngheaţă în aceste zile în şcolile din Galaţi. Elevii au strâns hăinuţele lor şi le-au dus primarului Ionuţ Pucheanu, care s-a plâns zilele trecute că i-a fost răcoare la birou. "Era normal. Nu puteam să îl lăsăm că îngheţe ca un, ca un... nu puteam să îl lăsăm să îngheţe în Primărie. Când am auzit că s-a plâns de frig, am pus mână de la mână şi am strâns hăinuţele noastre, fulăraşele, căciuliţele noastre şi chiar şi mănuşile ca să le ducem la Primărie. Noi ne descurcăm aici, important e ca lui să-i fie bine acolo, la Primărie", a spus un elev din clasa a III-a, în timp ce îi clănţăneau dinţii de frig în clasă.
Cu bunul simţ care îl caracterizează, Ionuţ Pucheanu nu a folosit hăinuţele primite de la copilaşi. "Nu puteam să fac asta. Hăinuţele primite le-am oferit celorlalţi angajaţi din Primărie, că şi lor le-a fost răcoare în aceste zile. Mă uitam marţi la Tanti Varvara, de la Ghişeul 6... Săraca femeie nu a reuşit să mai avanseze niciun nivel la Bubble Safari, în ultimele zile, din cauza frigului. Le mulţumesc copiilor că s-au gândit la mine, promit să mă revanşez faţă de ei şi să pornesc sistemul de încălzire cel mai târziu până în februarie", a declarat Ionuţ Pucheanu.

Dan Nica îi dă peste nas lui Pucheanu: "Ca membru PSD trebuie să fii mereu pregătit să stai la răcoare"

Şeful suprem al PSD Galaţi nu e deloc impresionat de drama primarului Ionuţ Pucheanu, care s-a plâns că i-a fost cam răcoare în Primărie în ultimele zile. Potrivit unor surse din interiorul partidului, în cadrul unei şedinţe de urgenţă, Dan Nica a fost foarte tranşant faţă de Ionuţ Pucheanu. "Bă, te plângi de răcoare? Păi, dacă eşti la PSD, trebuie să te obişnuieşti cu răcoarea. E un risc pe care ţi-l asumi. Funcţia pe care ţi-o dăm vine la pachet cu nişte riscuri, asta e. Ai primit ciolan? Bun, atunci îţi asumi faptul că într-un viitor mai apropiat sau mai depărtat vei sta la răcoare. Pentru binele tău, pentru binele alor tăi, pentru binele celor din jurul tău şi, nu în ultimul rând, pentru binele partidului. Cu toţii trebuie să fim conştienţi de acest aspect. Primim, dar trebuie să fim pregătiţi şi să suferim, dacă e cazul", a urlat Dan Nica. De altfel, şeful PSD Galaţi spune că noii pesedişti au fost aleşi tocmai ţinând cont de aceste aspecte. "Eu de asta am adus în PSD tineri inteligenţi, care, la nevoie, pot oricând să scrie două, trei cărţi ca să petreacă cât mai puţin timp la răcoare. Ia să vedem... avem oameni deştepţi sau nu?", a mai spus Dan Nica.

Dorin Otrocol reacţionează: "Eram sigur că apa o să-mi creeze neplăceri"

Fostul prefect al judeţului Galaţi, Dorin Otrocol, demis după felul admirabil în care a gestionat inundaţiile, a reacţionat dur. Otrocol spune că nenorocirile s-au abătut asupra oamenilor şi pentru că nu au ţinut deloc cont de avertismentele lui repetate. "Eu întotdeauna am avertizat că apa creează cele mai mari neplăceri. Uite, de exemplu, eu nu mă ating niciodată de apă. E dracul gol! Dacă toţi oamenii ar face ca mine, adică să considere apa cel mai de temut duşman, nu am avea niciodată probleme. Există atâtea alternative pe lumea asta! Dacă ar fi după mine aş scoate apa în afara legii, ca să nu mai avem niciodată probleme de genul acesta", a spus ex-prefectul Dorin Otrocol.
De altfel, potrivit unor surse din Prefectură, Dorin Otrocol a fost foarte reticent în a merge pe teren la inundaţii. "Omul are o fobie. Nu suportă apa. I se face rău numai când o vede. Frica asta l-a ferit de multe ori de situaţii neplăcute, dar îl şi privează de plăcerile simple ale vieţii. De exemplu, din cauză că pe Dunăre curge multă apă, Dorin nu poate să meargă la niciunul dintre restaurantele de pe Faleză. E foarte nasol", a declarat un apropiat al lui Dorin Otrocol.

Dorin Otrocol nu a avut timp de inundaţii pentru că deja îşi căuta de muncă

Dorin Otrocol a fost felicitat de reprezentanţii Guvernului pentru modul în care a gestionat situaţia de criţă de la nivelul judeţului Galaţi. Potrivit unor surse din Prefectură, şefii ierarhici l-au felicitat pe un ton atât de apăsat încât Dorin Otrocol a început să îşi caute serviciu încă din primele ore ale inundaţiilor. "L-au felicitat cu ou şi cu oţet. Cică habar nu a avut ce s-a întâmplat în propria ogradă, habar nu avea ce şcoli sunt închise, habar nu avea că are puhoaie în bătătură. Felicitările celor de la Bucureşti au fost transmise în şedinţe-fulger care ar fi durat chiar şi jumătate de oră", a declarat un angajat din cadrul Prefecturii.
Potrivit martorilor, chiar în timp ce primea felicitările de la Bucureşti, Dorin Otrocol a început să îşi sune prietenii ca să îşi caute ceva de muncă de luni, marţi încolo. "Omul are obligaţii, poate chiar şi rate, iar orice zi în care nu este plătit cântăreşte greu în bugetul propriu. Măcar la capitolul ăsta să fie prevăzător, dacă la inundaţii nu a fost în stare", a mai comentat o sursă din Prefectură.

Gălăţenii, debusolaţi. Deşi vremea s-a răcit, n-a apărut niciun afiş cu Hruşcă

Gălăţenii nu mai înţeleg nimic din ce se întâmplă în jurul lor. Cu toate că temperaturile de afară au scăzut dramatic în ultimele zile, niciun afiş cu Ştefan Hruşcă nu a apărut pe vreun stâlp. "Din anii trecuţi am învăţat să mă îmbrac în funcţie de afişele cu concerte din oraş. Dacă vedeam un afiş cu Ştefan Hruşcă, imediat mă îmbrăcam mai bine. Acum nici nu ştiu ce să mai cred. În oraş nu e niciun afiş de genul ăsta, însă deja e frig de-mi sare cămaşa de pe mine", a declarat Ion Gheorghe, simplu gălăţean.
Adevărata îngrijorare a gălăţenilor este determinată de faptul că în locul afişelor cu Hruşcă au apărut bannerele cu PSD. Potrivit unor superstiţii locale, dacă vezi afişe cu Hruşcă, iarna durează doar patru luni. Dacă, în schimb, vezi afişe cu PSD, înseamnă că frigul va ţine patru ani!
Potrivit unor informaţii din oraş, se pare că nu doar PSD-ul a furat startul anul acesta. Profitând de frigul de afară, un şofer de la Transurb a pus colinde în autobuz, mărind în acest fel confuzia gălăţenilor.

Poliţia Galaţi se adaptează din mers. Noi semne de circulaţie pe DN 25

Poliţia Rutieră Galaţi este mereu în ton cu vremurile. Pentru că autorităţile judeţene şi naţionale nu au reuşit încă să găsească o soluţie definitivă împotriva inundaţiilor/ înzăpezirilor de pe DN 25 (Galaţi - Tecuci, în zona Vameş), poliţiştii vor să monteze noi semne de circulaţie, în conformitate cu ceea ce se petrece acolo în mod regulat de ani buni. Astfel, primele semne rutiere cu "Atenţie la delfini" vor fi montate în acest weekend. De asemenea, bornele kilometrice vor fi scoase din zonă, iar în locul lor vor fi montate câteva borne la distanţele unei mile marine. "În plus, bucăţica respectivă de infrastructură de transporturi va trece din subordinea CNADNR în subordinea AFDJ, umrând să fie montate şi semnalizatoare cu privire la adâncimea şenalului navigabil", a explicat un reprezentant al Guvernului. Şoferii sunt de acord cu noile indicatoare, dar spun că apare o singură problemă. "Mi-e teamă că miliţienii o să stea de-acum la pândă în zonă ca să ne prindă că nu avem permise de ambarcaţiuni. Adică degeaba îi dau eu permisul de şofer, dacă el mă poate arde că nu am voie să conduc bărci", a declarat şoferul Costel.

Şi la asta ne-au luat-o înainte! Sibienii au început deja să umble cu ursul

E clar că sunt cu mult înaintea noastră. Şi la capitolul datini şi tradiţii de Anul Nou, sibienii sunt mult avansaţi faţă de gălăţeni. Potrivit relatărilor presei de zilele trecute, în oraşul care dă preşedintele ţării deja au început să iasă cu ursul. "Da, aşa e! E încă o demonstraţie că Sibiul este mult mai departe decât noi. Noi abia suntem în octombrie, ei deja sunt în decembrie. Ce vrei? E mai multă civilizaţie acolo, oamenii sunt mai deştepţi, totul e altfel. Acolo e deja Occident. Noi suntem înapoiaţi", a spus un reprezentat al administraţiei locale din Galaţi.
Cei din Galaţi spun, însă, că vor fi mai bine pregătiţi decât sibienii să gestioneze situaţia în decembrie, când va apărea ursul şi la noi. "Noi nu îl vom ucide cu sânge rece. Am învăţat din experienţa lor, aşa că noi ne pregătim cu tranchilizante multe: avem votcă, ţuică şi rom", a mai spus reprezentantul administraţiei gălăţene.

S-a înfiinţat „Universitatea Vârstei a Treia”. În campus, la petreceri, răsună Dan Spătaru

Se văd deja primele efecte ale înfiinţării „Universităţii Vârstei a Treia” la „Dunărea de Jos”. De câteva zile, la petrecerile din campusul studenţesc deja se aud celebrele şlagăre ale lui Dan Spătaru şi ale Marinei Scupra. "Nu se mai poate dormi deloc. Ăştia petrec întruna. Şi acultă şi o muzică de acum 500 de ani", a declarat un student de 20 de ani.
Potrivit poliţiei din Campus, studenţii trecuţi de 60 de ani lasă şi ei mizerie după şpriţuri, însă este vorba despre bucăţi de proteze dentare şi folii de la pastile. "E aceeaşi cantitate de mizerie, doar că produsele sunt diferite", a comentat un poliţist.

Meteorologii anunţă noi ploi duminică. Gabriel Panaitescu va avea mandat scurt

Noul prefect al judeţului Galaţi, Gabriel Panaitescu, va avea un mandat foarte scurt. Cel puţin aşa avertizează meteorologii, care susţin că, duminică, noi ploi se vor abate asupra judeţului Galaţi. "Ce să-i faci, are ghinion ca şi Dorin Otrocol", a comentat un specialist în administraţie publică.

Când sistemul nu funcţionează. Puteţi scoate bani cu cardul de sănătate

Casa Naţională de Sănătate reacţionează după ce, timp de mai multe zile, cardul de sănătate nu a funcţionat. "Oamenii nu au de ce să fie nemulţumiţi. În perioada în care cardul de sănătate nu merge, el poate fi folosit la bancomate. Se poate scoate orice sumă", se arată într-un comunicat.

viata-libera.ro

• 2 weeks later...
Posted

Zâmbete de weekend. Povestea din spatele scenei: cum am scăpat de Pâslaru

• Florin Pâslaru, eliminat de pe liste ca la şah / Dan Nica: „Asta e, sacrificăm nebunul”

Strategii PSD Galaţi, Dan Nica şi Viorel Ştefan, sunt atât de disperaţi să câştige partida de şah în care sunt angrenaţi încât au decis să facă unul dintre cele mai mari sacrificii posibile: să renunţe la nebun. Florin Pâslaru nu mai face parte din lista de candidaţi a PSD, dar nu pentru că adversarii ar fi forţat un schimb de nebuni sau i-ar fi încolţit pe jucătorii PSD.
Potrivit unor surse din partid, sacrificarea nebunului nu era neapărat necesară. „Dacă ar fi jucat decent ar fi câştigat şi cu nebunul pe tablă. L-au oferit pradă din două motive posibile: ori au vrut să fie sută la sută că vor câştiga, ori pur şi simplu nu îşi doreau ca nebunul să stea la masă când se bea şampanie la final”, a comentat în analist politic.
Cârcotaşii din PSD ar fi vrut chiar sacrificii mai mari pe tabla de şah. „Au tot fost voci care susţineau că şi regina Lucreţia Roşca ar mai trebui să cadă. Sau Viorel Ştefan să mai stea o tură. Că oricum nu fac nimic altceva decât să joace în defensivă, să îl apere pe regele Dan Nica. Asta în timp ce PSD-ul atacă cu pionii, nebunii şi caii de bătaie. Bătaie de joc la adresa pesediştilor muncitori”, a comentat o sursă avizată din partid.

Nu chiuiţi de bucurie: Florin Pâslaru va fi pus director pe la o societate de stat

Oamenii de bună-credinţă din Galaţi sunt beţi de fericire de câteva săptămâni încoace, de când au aflat că lista PSD pentru Parlament nu mai conţine numele lui Florin Pâslaru. Specialiştii atrag, totuşi, atenţia că este o bucurie nejustificată, întrucât această mutare nu înseamnă deloc dispariţia din prima linie a lui Florin Pâslaru. Mai mult, pentru că acesta are toate şansele să fie uns director pe la vreo societate publică locală, oamenii ar trebui să fie chiar îngrijoraţi, susţin specialiştii. „De la Bucureşti, din Camera Deputaţilor, Florin Pâslaru putea face mai puţin rău oraşului decât dintr-o funcţie de conducere la o companie publică locală. Pentru că despre asta este vorba: despre locul din care face mai mult rău, nu mai mult bine. Că bine nu are cum să facă nicăieri. Sincer, poate că era mai bine să rămână la Bucureşti. Pentru că cine va fi în locul lui Pâslaru în Parlament nu va putea acoperi răul pe care îl va face Pâslaru în calitate de director local. Rămâne de văzut. Sper să nu am gura pocită”, a declarat un analist politic gălăţean.
Contactat telefonic, Florin Pâslaru a fost foarte deschis. „Sincer, m-aş vedea director la Muzeul de Ştiinţele Naturii. Sunt peşti acolo, iar eu am mai condus o societate cu peşti. Deci am ceva experienţă”, a spus Florin Pâslaru.

O fi adevărat? Umblă vorba că ar exista un consilier PSD excentric care nu ia şpagă

Lumea publică gălăţeană a fost zguduită săptămâna aceasta de un zvon. Potrivit gurilor rele din târg, se pare că în PSD ar exista o persoană (consilier local sau consilier judeţean, nu se ştie foarte clar) care nu ia şpagă. Mai mult, acest personaj de basm ar trăi doar din salariul pe care îl ia. „Am auzit şi eu acest zvon. Cică e un excentric în PSD care nu numai că nu cere şpagă, ci, culmea tupeului, refuză să ia şpagă atunci când i se oferă. Nu ştiu ce să cred, mie mi se pare cam gogonată. Nu cred că e posibil aşa ceva. Oamenii spun că e puţin sărit de pe fix, că e excentric şi că îi place să îşi trăiască viaţa la limită”, a spus un politician local.
Alţi politicieni nu numai că nu cred aşa ceva, dar unii spun că ar fi chiar un dezastru să fie adevărat. „S-ar duce dracului toate. Ar trebui să ştergem cu buretele tot ceea ce am învăţat în ultimii 25 de ani. Am trăi într-o nouă paradigmă. Eu mă rog la Dumnezeu să fie doar un zvon. În primul rând pentru el, întrucât eu nu mi-aş putea închipui cum se descurcă, şi apoi pentru noi, că ne-ar mai veni inima la loc. Închipuiţi-vă ce se va întâmpla dacă ar afla oamenii că e posibil să trăieşti şi fără şpagă. Cine ştie, s-ar putea să le treacă prin gând să ne ceară şi nouă să facem la fel... Doamne-fereşte!!!”, a spus un alt politician.

Patru tâlhari brăileni au dat o spargere la „Evidenţa Populaţiei” şi şi-au făcut buletine de Galaţi

Brăilenii continuă seria de acte criminale comise la Galaţi. După ce o bandă de patru brăileni a dat o spargere la un magazin din oraş, vineri, alţi tâlhari au pătruns prin efracţie în sediul Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Galaţi. Temerile cele mai mari ale autorităţilor au fost confirmate de poliţişti: se pare că tâlharii care au intrat în sediu şi-au făcut buletine de Galaţi. „De ce ne temeam cel mai tare nu am scăpat. Au intrat şi şi-au făcut buletine, însă vestea proastă este că nu şi-au făcut doar pentru ei, ci şi pentru rudele lor. Am demarat cercetările în acest caz, însă vă spunem cinstit că va fi foarte greu să îi depistăm, pentru că acum sunt în legalitate, au buletine de oraş, deci nu putem să îi descoperim. Sunt printre noi amestecaţi de-acum încolo”, a declarat unul dintre poliţiştii care se ocupă de caz.
Potrivit unor informaţii neconfirmate încă, ar fi vorba despre aproximativ 50 de buletine care s-ar fi făcut pe numele brăilenilor. „Din păcate, numărul este suficient de mare încât să afecteze destul de mult nivelul de inteligenţă al Galaţiului. Încă nu am făcut calcule exacte, sperăm să nu fie chiar atât de grav pe cât pare”, a spus un sociolog.

E clar că suntem blestemaţi! Durbacă a depus la timp listele de candidaţi

Veştile proaste par să nu se mai termine în Galaţi. Speranţele gălăţenilor la un viitor luminos s-au spulberat joi noapte, când Eugen Durbacă a ajuns să depună listele de candidaţi cu cinci minute înainte să se închidă Biroul Electoral Judeţean. „Timpul trecea, iar speranţele erau tot mai mari. Cu fiecare minut care se ducea, trăgeam tot mai mare nădejde că am putea avea parte de patru ani de fericire. S-a dus totul naibii cu cinci minute înainte de miezul nopţii, când pe uşa Biroului Electoral Judeţean a intrat val-vârtej Eugen Durbacă, cu listele de candidaţi în mână. Am crezut că pică cerul pe mine. Am încercat să ne agăţăm de o ultimă speranţă şi am pus o piatră în uşă, poate-poate n-o reuşi s-o deschidă. De unde? A intrat ca prin brânză şi a depus listele”, a povestit un angajat al BEJ.
Momentele în care Galaţiul a trecut de la extaz la agonie au fost rememorate şi de un trecător. A trecut o maşină pe lângă mine cu viteza fulgerului. Am crezut că e o urgenţă ceva, că moare cineva, că e o chestiune de viaţă şi de moarte. Când am aflat despre ce era vorba mi-am dat seama că trebuia să fac ceva. Să mă arunc în calea maşinii şi să mă sacrific pentru binele Galaţiului. Muream eu, dar măcar sute de mii de gălăţeni puteau să ducă o viaţă normală. E un sacrificiu pe care trebuia să îl fac, dar, din păcate, nu mi-am dat seama la timp. Îmi pare rău, îmi cer scuze în faţa oamenilor din judeţul Galaţi”, a declarat Mihai Valentin, martor la depunerea candidaturilor de către Eugen Durbacă.

Afişe electorale, puse strategic la înălţime. „Cu greu ajungi să scuipi până acolo”

După experienţele negative din ultimele campanii electorale, partidele politice din Galaţi au decis să îşi cocoaţe afişele cu candidaţi în locuri greu accesibile pentru flegma umană. „Anul acesta am decis să le punem mai sus. Am făcut un exerciţiu: am luat campionul mondial la scuipat şi l-am pus să dea tot din el. Am măsurat bolta şi am decis să montăm afişele la jumătate de metru peste cel mai înalt punct rezultat în urma experimentului. Acum, afişele noastre sunt în siguranţă”, a declarat un membru PSD.
Strategia pesediştilor a fost urmată şi de celelalte partide. „I-am rugat pe cei de la PSD să ne spună înălţimea ideală. Au fost nişte domni: până la urmă suntem toţi în aceeaşi barcă”, a comentat şi un membru PNL.

Gălăţenii, pregătiţi de campania electorală. „Am păstrat special nişte roşii stricate” 

Populaţia Galaţiului este pregătită de campanie electorală. Potrivit informaţiilor furnizate de şefii asociaţiilor de proprietari, oamenii şi-au făcut deja provizii de roşii stricate, ouă şi murături împuţite din anii trecuţi. „Poate să înceapă. Deja suntem pregătiţi să îi primim în cartiere pe cei care vin să discute cu noi, să îşi facă campanie electorală. Fiecare cetăţean are minimum două kilograme de legume stricate în dotare, puse sub geam în caz că apar candidaţii în cartier pe nepusă masă. Oamenii s-au antrenat toată vara şi acum putem spune că suntem gata să ne întâmpinăm candidaţii”, a declarat Costel Baston, şef de asociaţie de proprietari.
„Eu am ceva în plus: două cartoane de ouă puse deoparte din aprilie. Îs numai bune de întâmpinat musafirii electorali. Avem pentru toată lumea, abia îi aşteptăm la noi în cartier”, a completat Ion Barabulă, cetăţean din Micro 19.

PNL aplică un plan ingenios. Ca să aibă mai multe şanse, va merge la alegeri sub numele PSD

Partidul Naţional Liberal a descoperit soluţia magică pentru a trimite mai mult de doi candidaţi în parlamentul României. Potrivit unor surse din partid, conducerea liberalilor a decis să îşi înscrie lista cu candidaţi sub o altă denumire, pentru a avea mai multe şanse de a câştiga alegerile. „Anul acesta mergem sub denumirea PSD. Se pare că oamenii votează mai degrabă aceste iniţiale, deci nu văd niciun motiv pentru care să nu profităm şi noi de acest aspect. După alegeri, ne întoarcem la iniţialele noastre, PNL”, a spus Victor Paul Dobre unor apropiaţi. De asemenea, peneliştii vor face şi noi afişe electorale, care să conţină adevăratul slogan: „Prin noi înşivă!”.

Au vrut la biserică, dar au ajuns la cârciumă. "Erau oameni în genunchi, credeam că se roagă"

Doi gălăţeni au intrat din greşeală într-o cârciumă din Cudalbi, deşi voiau să ajungă la biserică. „Am văzut oameni care stăteau în genunchi, am crezut că se roagă. De aia am intrat acolo. În plus, unul cânta de mama focului înăuntru”, a spus unul dintre cei doi.

Chiar că nu mai avem nicio şansă. Cătălin Cristache e primul pe lista PMP

Dacă vă gândeaţi că Galaţiul mai are o şansă la normalitate, treziţi-vă! Nu mai putem fi salvaţi: Cătălin Cristache e primul la deputaţi pe lista PMP. „Eu zic să îi alegem pe toţi, după care emigrăm cu toţii. Chiar că s-a dus totul de râpă dacă a ajuns Cristache primul”, a comentat un gălăţean.

viata-libera.ro

• 2 weeks later...
Posted

Zâmbete de weekend. Ei ne cer votul, noi nu mai punem botul!

• În campania electorală le vom răspunde cu aceeaşi monedă: îi ignorăm!
  • Rubrica Pamflet vă prezintă ultimele noutăţi din primele ore ale campaniei electorale

Le oferim ceea ce merită! Ne ignoră patru ani, îi ignorăm în campanie!

Rubrica Pamflet a „Vieţii libere” a luat decizia ca în perioada campaniei electorale pentru alegerile parlamentare să nu menţioneze niciun personaj care candidează sau numele vreunui partid în contextul alegerilor. Partidele şi candidaţii îşi doresc să fie menţionaţi în presă, fie şi într-un context negativ („important e să apari”), astfel că decizia se bazează pe o explicaţie simplă: ne ignoră timp de patru ani, îi ignorăm în campanie. „Chiar dacă am face mişto de ei, s-ar bucura. Numele lor ar apărea în presă şi ar rămâne în conştiinţa publică. Nu vom rezolva nimic, în sensul că nu ne aşteptăm la vreo reacţie sau la vreun efect pozitiv. E pur şi simplu un un mod de a le răspunde cu aceeaşi monedă. Dacă, timp de patru ani, cetăţenii care îi votează sunt invizibili pentru ei, atunci timp de patru luni putem şi noi să îi transformăm în simple umbre. În plus, îi vom putea vedea pe stradă, în pieţe, la şedinţele de la asociaţia de proprietari. Îi vom putea vedea pe afişe, îi vom vedea la dezbaterile electorale. Deci oricum ne vom sătura de hazul lor. În acelaşi timp, vom avea la dispoziţie alţi patru ani în care vom ironiza acţiunile, legile, somnul şi lipsa lor de reacţie din Parlament”, se arată într-un comunicat de presă al Rubricii Pamflet.

Reducerea numărului de parlamentari se va aplica, dar diferit: „Pentru că nu putem alege mai puţini, vom alege mai proşti”

Rezultatul referendumului privind reducerea numărului de parlamentari se va aplica abia la şapte ani de la votul românilor. Dar, pentru că oricum nu s-a dat nicio lege care să ia în seamă dorinţa românilor, electoratul va face cum îl taie capul. Este motivul pentru care oamenii sunt decişi să voteze candidaţi mai proşti în loc de candidaţi mai puţini.
„Noi le-am spus că vrem parlamentari mai puţini. Eu au spus că nu taie. Bun, am înţeles; în cazul ăsta tăiem noi. Dacă nu putem la număr, putem la calitate. Adică votăm mai proşti, în loc de mai puţini. Practic, e acelaşi lucru. Dacă acum am avea în Parlament, ipotetic vorbind, un IQ adunat de 5.000, votăm în aşa fel încât, la acelaşi număr de parlamentari, să iasă un IQ de cel mult 3.500. Cifrele pe care le-am folosit sunt doar orientative. Între noi fie vorba, oricum actualii parlamentari nu fac 5.000 împreună. Şi asta în condiţiile în care s-or mai fi rătăcit vreo zece, douăzeci de genii pe-acolo”, a spus Vasile Michiduţă, alegător obişnuit din Galaţi.
Pentru ca cetăţenii să îşi pună în aplicare planul este suficient să-i voteze pe cei pe care i-ar vota mai puţin. „Practic, să pună ştampila pe lista pe care o urăşte cel mai tare. Ştiu, e riscant, ar putea câştiga chiar aceleaşi partide ca şi până acum. Vom vedea”, a completat domnul Michiduţă.

Poliţia încearcă să găsească zeci de indivizi daţi în urmărire generală: le-a pus pozele prin oraş, poate îi recunoaşte cineva

Campanie fără precedent la Poliţia Galaţi pentru prinderea unor persoane bănuite că ar fi comis fărădelegi în ultimii ani. Pentru că nu reuşeşte să dea de urma acestor indivizi, poliţiştii au decis să le pună fotografiile pe diverse afişe (unele mai mari, unele mai mici) în tot felul de locuri din oraş. În felul acesta, oamenii legii speră să primească ponturi din partea populaţiei, cu privire la locul în care s-ar ascunde respectivele persoane date în urmărire generală. „Este o campanie pe care o facem o dată la patru ani. Cei pe care nu reuşim să îi prindem în intervalul unui mandat apar acum pe afişe. Sperăm ca oamenii să îi recunoască şi să ne livreze informaţii care să ducă la capturarea lor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Galaţi, Gică Pandele.
Potrivit poliţiştilor, pe numele celor căutaţi există deja mandate. „Unii au deja un mandat, alţii abia acum sunt pe cale să îl primească. Ca să nu mai spunem că sunt unii care au câte trei, patru sau chiar cinci mandate pe numele lor”, a mai explicat oficialul din cadrul Poliţiei Galaţi.
Anchetatorii gălăţeni îi roagă pe cetăţenii Galaţiului care ştiu unde s-ar ascunde personajele de pe afişele din oraş să sune la 112 sau să se adreseze celei mai apropiate secţii de poliţie. Nu există niciun fel de recompensă, dar cei care vor livra informaţiiii vor primi întreaga recunoştinţă a comunităţii gălăţene.

Crima de la Movileni, explicată: „Nu a fost un act de cruzime, omul voia să încaseze şi pensia”

Crima de la Movilenii de Tecuci, care a îngrozit ţara săptămâna trecută, prin cruzimea de care a dat dovadă autorul, a fost explicată la audieri. Ucigaşul şi-a decapitat mama şi i-a pus capul în gard nu pentru că i-ar fi făcut plăcere sau pentru că ar fi un dezaxat. Pur şi simplu, a povestit acesta anchetatorilor, în acea zi poştaşul urma să vină cu pensia, iar omul voia să încaseze şi banii, pentru că avea nişte datorii la cârciuma din sat. „Practic, am fost nevoit să facă asta. Deja cei de la cârciumă îl informaseră că nu va mai primi nimic «la caiet» decât după ce achită toate datoriile restante. În ziua cu pricina trebuia să vină poştaşul cu pensia, iar el trebuia să demonstreze că bătrâna e acasă”, au povestit poliţiştii ceea ce le-a spus ucigaşul. „Chiar am fost îngrozit când am auzit de gestul lui. Nu îmi venea să cred. Acum, în lumina noilor informaţii, parcă e altceva. Sigur, rămâne crima, dar parcă nu mai e atât de oribilă povestea cu capul înfipt în gard. Când ai datorii, se ştie că ai fi în stare de orice”, a comentat una dintre vecinele de pe uliţă.
Mai punem votul?

Vestitorii campaniei electorale. Zeci de tiruri pline cu găleţi se îndreaptă spre Galaţi

Au început să apară primele semne concrete că a început campania electorală în Galaţi. Zeci de tiruri pline cu găleţi, făină, ulei şi brichete au fost văzute intrând în judeţul Galaţi, începînd de joi seară. Potrivit martorilor, tirurile circulă în convoaie şi se îndreaptă către oraşul Galaţi, de unde, cel mai probabil, vor fi redirecţionate către zonele fierbinţi ale judeţului. „Erau tiruri doldora de găleţi. Erau atât de pline încât la fiecare trei metri mai cădea câte o găleată din tir, din cauza denivelărilor drumului. Unele erau deja inscripţionate, altele probabil că urmau să fie duse la personalizat. La câte am văzut, cred că vor ajunge pentru toţi cetăţenii judeţului. Sperăm să fie împărţite corect, să nu se dea mai multe în anumite localităţi, iar în altele să fie insuficiente”, a povestit Rică Barbu, martor la procesiunea tirurilor. Partidele politice nu au dorit să comenteze informaţia, însă o serie de surse din lumea politică au confirmat că este vorba despre cel mai mare transport de găleţi din ultimii ani. „Gălăţenii nu vor mai cumpăra găleţi mulţi ani de-acum încolo. Nu numai că sunt multe, dar sunt şi de calitate superioară”, a spus sursa noastră.

Percheziţii la jocurile de noroc. Poliţiştii au bănuieli că un gălăţean ar fi câştigat la păcănele

Razie de amploare la sălile de jocuri de noroc. Poliţiştii de la Crimă Organizată încearcă să îl identifice pe singurul gălăţean care a scos vreodată bani de la păcănele. „Am primit un pont din care am aflat că ar exista un cetăţean care a câştigat la păcănele. Trebuie să îl identificăm, ca să vedem ce s-a întâmplat, cum a fost posibil aşa ceva. Deocamdată este vorba doar despre o informaţie neconfirmată. Dar dacă se va dovedi că există acel gălăţean care a scos bani de la păcănele, noi îl vom găsi, vă garantez”, a declarat o sursă din cadrul anchetei. Un sondaj de opinie realizat în rândul jucătorilor gălăţeni arată că, după toate probabilităţile, munca poliţiştilor este în zadar. „Nu cred să existe aşa ceva. E ca şi cum ai căuta un politician care nu a luat şpagă. E posibil, dar e improbabil. Sincer, aş vrea şi eu să-l cunosc pe cel care a scos bani de aici, dar vă spun că nu cred în poveşti de genul acesta. Noi nu pentru asta venim aici. Mai băgăm ceva la aparte, dar în principiu venim pentru că au nişte fete simpatice angajate, iar noi mai stăm de vorbă cu ele, ne mai împrietenim...”, a spus un jucător la păcănele.

Paul Ichim se specializează în psihiatrie. „Când mă întorc în Parlament vreau să fiu pregătit”

Am aflat de ce nu mai candidează Paul Ichim! Potrivit unor surse din lumea politică, Ichim vrea să se specializeze în următoarea perioadă în psihiatrie, pentru a fi pe deplin pregătit să revină în Parlament. „Ne-a povestit că a întâlnit acolo oameni care îi sunt dragi şi pe care ar vrea să îi ajute. Fiind chirurg, mare lucru nu putea face pentru ei, aşa că s-a decis să se specializeze şi în Psihiatrie. Ăsta e motivul pentru care nu mai candidează la actualele alegeri. Nici vorbă despre neînţelegeri în cadrul partidului. Dimpotrivă! Inclusiv la Galaţi are colegi foarte buni pe care îşi doreşte să îi ajute”, ne-a declarat un apropiat al lui Paul Ichim.

BMW revoluţionează industria auto. Va scoate Seria 3ning, special pentru România

Producătorul german de autoturisme BMW va scoate pe piaţă o ediţie limitată dedicată fanilor din România. Este vorba despre Seria 3ning, care, aşa cum o sugerează şi denumirea, este dedicată şoferilor care se îmbracă doar cu trening. „Marea noutate este că modelul este personalizat pentru iubitorii de BMW din România şi dotarea principală este că nu porneşte decât dacă eşti îmbrăcat în trening. În plus, maşina atinge viteze tot mai mari cu cât treningul de pe şofer este mai scump. Numai dacă ai trening de firmă care a costat peste 100 de euro poţi să bagi şi în viteza a şasea, pentru a ajunge la peste 200 de km la oră”, se arată într-un comunicat al producătorului german. În plus, potrivit unor informaţii neconfirmate oficial până acum, modelele de top vor fi dotate cu radiouri care funcţionează doar pe frecvenţa Radio Manele. Evident, toate maşinile din Seria 3ning vor fi albe.

Confuzie la Pechea. Ce am primit sunt ajutoare sau mită electorală?

Sătenii din Pechea nu ştiu dacă făina, uleiul şi celelalte alimente primite recent fac parte din programul de ajutoare al Guvernului sau sunt un avans pentru campania electorală. „Vrem să ştim dacă mai avem de primit şi în campanie sau asta a fost tot”, a spus un pechean.

Îngrijorare maximă la Galaţi. Nu s-a anunţat concertul lui Hruşcă

Cetăţenii Galaţiului sunt pur şi simplu consternaţi de faptul că deja am ajuns la mijlocul lunii noiembrie şi încă nu a fost anunţat tradiţionalul concert al lui Hruşcă. „A fost Brenciu, vine şi Bănică, dar de Ştefan Hruşcă ştie cineva ceva?”, se întreabă oamenii pe stradă.

viata-libera.ro

• 2 weeks later...
Posted

Zâmbete de weekend. Totul despre Zilele Galaţiului 2016

• Rubrica Pamflet vă spune astăzi care e locul cel mai bun în care ar trebui să se desfăşoare Zilele Galaţiului

Propunere de bun-simţ. Pentru că sunt jalnice, Zilele Galaţiului ar trebui mutate la Brăila

Autorităţile locale gălăţene au avut o mare dilemă în această săptămână: unde să programeze dezmăţul de Zilele Galaţiului. Pe masa primarului Ionuţ Pucheanu au fost puse mai multe variante, dintre care una merită tot respectul. „Pentru că sunt jalnice, pline de manele, noroi, mizerie, frig, beţivăneală şi scandal, Zilele Galaţiului ar trebui să se desfăşoare la Brăila. Acolo se potrivesc perfect”, se arată în propunerea unui consilier local din Galaţi.
Din păcate, propunerea nu a primit foarte mult sprijin din partea celorlalţi membri ai executivului local. „Da, aşa e, parcă se potrivesc mai bine la Brăila, dar noi politicienii ce să facem în perioada asta? Noi nu avem nevoie de distracţie pe placul nostru? Noi nu suntem tot cetăţeni ai acestui oraş? Oare nu avem şi noi dreptul, în egală măsură, la distracţie?”, a comentat unul dintre contestatarii propunerii.
Până la urmă, s-a decis ca anul acesta evenimentele să aibă loc la Elice. „Acolo există risc de surpare. Nu lăsăm maşinile să treacă pe acolo, dar nu avem nimic împotrivă ca mii de oameni să ţopăie pe asfaltul care e gata-gata să se ducă la vale. Falezogaura este gata să îşi primească victimele”, a spus cinsit o sursă din Primăria Galaţi.

Nu mai riscăm nimic! Anul acesta vor fi aduse moaşte originale, de firmă

Pentru că moaştele aduse anul trecut s-au dovedit a fi ineficiente, în sensul că Galaţiul nu a fost ferit în ultimele 12 luni de nenorociri, anul acesta organizatorii nu vor să mai rişte nimic şi vor aduce moaşte originale, de firmă. „Anul trecut am încercat să facem economie şi am adus nişte moaşte de mâna a doua, probabil fabricate pe un vapor în largul coastei Vietnamului. Efectele s-au văzut din plic: în ultimele 12 luni au avut loc nenumărate accidente, am avut parte şi de inundaţii catastrofale, ca să nu mai vorbim despre rezultatul alegerilor locale. Deci e clar că moaştele nu ne-au păzit de probleme, ceea ce înseamnă că nu au fost de calitate. Anul acesta nu mai riscăm nimic. Aducem moaşte originale, de firmă, cu certificat de autenticitate”, a declarat un preot din Comitetul Eparhial al Dunării de Jos.
Prima ocazie de a verifica autenticitatea moaştelor care vor fi plimbate anul acesta prin Galaţi va fi pe 11 decembrie, când vor avea loc alegeri parlamentare. „Dacă iese la fel ca şi până acum, avem o problemă, în sensul că trebuie să schimbăm furnizorul de moaşte. Vedem. Eu sper că sunt de calitate şi vor atrage numai lucruri bune asupra Galaţiului”, a mai spus preotul citat.

În sfârşit, împăcare: Podul peste Dunăre de la Galaţi va fi construit la Brăila

Soluţia cea mai simplă e şi cea mai eficientă! În sfârşit, autorităţile locale din Galaţi şi Brăila au ajuns la un consens în ce priveşte podul peste Dunăre. După ce ani de zile politicenii s-au certat în ce localitate să îl facă, soluţia a venit, aşa cum era de aşteptat, de la Guvernul tehnocrat: podul peste Dunăre de la Galaţi va fi construit la Brăila. „Practic, e simplu. Am decis să le facem gălăţenilor pod, însă, ca să îi mulţumim şi pe brăileni, am decis să îl construim în apropierea oraşului lor”, a declarat un funcţionar din cadrul Ministerului Dezvoltării.
Autorităţile locale din Galaţi şi Brăila au primit cu urale soluţia tehnocraţilor. „S-a făcut dreptate, Galaţiul va avea pod peste Dunăre. Faptul că e ceva mai departe, aproape de Brăila, e nesemnificativ. Suntem câştigătorii morali ai acestei dispute, Galaţiul va avea pod peste Dunăre”, a declarat un versat om politic gălăţean.
„Ne convine. E podul gălăţenilor, dar dacă îl facem în oraşul nostru chiar nu-i nicio problemă. Putea să fie şi al clujenilor, numai să se facă la Brăila. Important este că am învins”, a comentat şi un politician brăilean.

Vom avea iluminat festiv de sărăbători. Pucheanu a găsit şase instalaţii ascunse în biroul lui Stan

Marius Stan a fost pur şi simplu rău-intenţionat. Cel puţin aşa lasă să se înţeleagă noul primar al Galaţiului când vine vorba despre iluminatul festiv de sărbători. Anul trecut nu am avut luminiţe pe stradă nu pentru că nu ne permiteam, ci pur şi simplu pentru că Marius Stan a fost rău, crede Ionuţ Pucheanu. „Este incredibil câtă răutate a existat la Primărie. Când am intrat în biroul meu de la Primărie am găsit două cutii de carton doldora de ghirlande care mai de care mai frumoase. Deci aveam luminiţe şi anul trecut, dar Stan le-a sechestrat în biroul lui. Pur şi simplu nu a vrut să le scoată, ca să ţină oraşul în beznă. Eu nu numai că le-am scos din cutii, dar am mai adus şi de-acasă două instalaţii ca să le punem prin oraş”, a spus primarul Ionuţ Pucheanu.
Autorităţile locale gălăţene nu vor renunţa, totuşi, la soluţiile născocite de vechea administraţie. „Vom instala câte luminiţe putem, dar gălăţenii trebuie să ştie că este în continuare de datoria lor să contribuie cu ceva. Aşadar, când mergeţi seara pe stradă trebuie să aveţi la voi o lanternă sau să aprindeţi ledul de la telefon şi să faceţi cerculeţe în timp ce mergeţi. În felul acesta vom avea o adevărată feerie la Galaţi”, a completat priamrul Ionuţ Pucheanu.

Dan Nica se apără. Ăsta-i tun? E şi „Micro”, e şi „Soft”

Dan Nica se apără în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu în Dosarul Microsoft. El consideră să speţa este una prea măruntă pentru a fi luată în calcul de anchetatori. „Nu înţeleg ce treabă are DNA cu acest dosar şi cu mine. Că o fi tun, că n-o fi tun, e lipsit de importanţă. Uitaţi-vă la cum se cheamă dosarul. E şi Micro, e şi Soft, adică uşor. Dacă DNA a început să se ocupe de astfel de dosare, de nimicuri, atunci e clar că avem o problemă majoră. Da, dacă dosarul s-ar fi chemat MacroHard, ar fi fost altceva”, a comentat Dan Nica, pe pagina sa de socializare.
Interesant este că  niciunul dintre colegii de partid nu a dat like la postarea lui Dan Nica. Cu singură excepţie: Adriana Ţicău, cea care a şi comentat la postarea lui Dan Nica. „DNA trebuie să înţeleagă faptul că are nevoie de dosare mari, dosare cu acte de corupţie consistente, nu tot felul de mizerii inventate. Parcă vezi că mâine-poimâine o să ancheteze evaziunea fiscală pe care o fac vânzătorii de râme şi coropişniţe de pe strada Cloşca. Maturizaţi-vă, oameni buni!”, a scris Adriana Ţicău.

Ionuţ Pucheanu, speriat groaznic de colegi: „Vezi că peste zece zile vine Moş Nicolae”

Colegii din Primărie i-au produs lui Ionuţ Pucheanu o sperietură soră cu moartea la începutul acestei săptămâni. Primarul a intrat în fibrilaţii când mai mulţi colegi l-au tras deoparte ca să îl avertizeze că peste puţin timp vine Moş Nicolae şi are la el o nuia. „Fii atent, nu mai e mult. Îţi spun, dar nu ştii de la mine, cică marţi, pe 6 decembrie, vine Moş Nicolae. Nu ştiu ce intenţii are, dar ar fi bine să ai grijă”, l-au avertizat colegii pe Pucheanu.
Primarul a fost atât de speriat încât s-a închis în biroul lui timp de mai multe ore, refuzând să răspundă şi la telefoane. „Eu nu înţeleg de ce mai vine Moş Nicolae. Doar a mai fost pe aici de la începutul lui 2000 până acum vreo patru ani. Nu ştiu dacă a mai fost şi după aia, dar ce să caute el la Primărie? Şi ce face el cu nuiaua? Vrea să regleze conturile pe aici? Mai bine îmi iau concediu ca să fiu sigur că nu se întâmplă nimic rău”, a spus Ionuţ Pucheanu.
Abia după ce colegii i-au spus că este vorba despre moşul care aduce dulciuri, Pucheanu s-a mai liniştit.

Facebook aşteaptă scăderi dramatice săptămâna viitoare. „Bugetarii au vacanţă, deci traficul va fi redus”

Facebook aşteaptă o scădere dramatică a numărului de utilizatori săptămâna viitoare, după ce Guvernul României le-a dat liber bugetarilor de pe 30 decembrie până pe 4 decembrie. „Va fi o perioadă grea pentru noi, numărul de utilizatori va ajunge la nivelul cel mai de jos în România. Dacă bugetarii nu vor mai fi la serviciu, evident că nu vor mai sta pe Facebook să pună poze cu pisici, cai şi citate cu Octavian Paler. E un aspect cu care trebuie să ne împăcăm, chiar nu avem ce face. Pe de altă parte, faptul că vor fi atâtea zile libere înseamnă că luni, 5 decembrie, va fi o foame atât de mare de Facebook pe la ghişee încât nu ştiu dacă serverele noastre vor face faţă. Ne pregătim pentru cea mai dificilă perioadă din an”, a declarat purtătorul de cuvînt al Facebook România.

Primăria se pregăteşte de prima ninsoare. „Facem simulări, închidem mai multe străzi”

Primăria Galaţi se pregăteşte temeinic de iarnă. Ca să nu îi mai ia prin surprindere prima zăpadă, factorii de decizie din Galaţi se pregătesc cum nu se poate mai bine. „Deja facem simulări în mai multe zone din oraş. Închidem străzi, ca să vedem cu ce ne vom confrunta la prima ninsoare. Ne folosim de sărbătorile care vin, ca să vedem cum e să avem străzi blocate, artere pe care nu se circulă. Nu mai vrem să se întâmple ca în alţi ani, când zăpada ne bloca străzile, iar noi nu ştiam ce să facem. Acum le blocăm noi din timp, ca să ştim cum să reacţionăm, ce soluţii de ocolire sunt”, a anunţat primarul Ionuţ Pucheanu.
Străzile închise zilele acestea sunt Domnească şi bulevardul Marii Uniri în zona de la Elice, unde se vor desfăşura şi sărbătorile. „Vom avea un trafic exact ca de iarnă, deci vom şti cum stăm”, a completat Pucheanu.

În localităţile blocate de zăpadă, cârciumi mobile de prim ajutor

Prefectura Galaţi face ultimele pregătiri pentru a combate efectele eventualelor ninsori abundente. Astfel, în cazul în care vom avea localităţi izolate, Prefectura a pregătit zece cârciumi mobile de prim ajutor. „Dacă vine zăpada, să nu moară oamenii de sete”, a spus prefectul.

Liber la petarde în decembrie. "Va fi doar pentru o singură zi, pe 11"

Gălăţenii au motive de sărbătoare. După ce ani de-a rândul petardele au fost interzise în luna decembrie, anul acesta se va da voie, însă numai pentru o singură zi. „11 decembrie va fi declarată Ziua Petardelor. Bucuraţi-vă de ea!”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

viata-libera.ro

• 2 weeks later...
Posted

Cum va arăta Galaţiul după alegerile de duminică

• Un gălăţean fericit este un gălăţean plecat din oraş
  • Cel puţin aşa rezultă din oferta electorală de anul acesta
  • Atenţie: de luni vine frigul, deci e tot mai clar cine va câştiga alegerile

Un candidat sincer: "Vreau binele gălăţenilor, îi sfătuiesc să plece din oraş"

Un candidat la parlamentare, a cărui identitate nu o facem publică tocmai pentru a nu fi acuzaţi de propagandă, a dat dovadă de multă sinceritate. Săptămâna aceasta, la o vizită electorală într-un cartier gălăţean, candidatul respectiv şi-a început discursul cu "vreau ce e mai bun pentru gălăţeni".
Continuarea a fost însă incredibilă: "Este motivul pentru care îi sfătuiesc să plece cât mai curând din acest oraş. Galaţiul nu are nicio şansă. Nici cu cei care au fost, nici cu cei care vor veni la putere. Nici cu alţii, nici cu mine. Noi, politicienii, nu facem nimic pentru oameni, facem doar pentru noi. Facem şi pentru oameni, dar numai ca o consecinţă colaterală a facerii de bine pentru noi. Dacă se întâmplă să avem noi nevoie de ceva şi asta înseamnă binele comunitar, OK, dacă nu... nicio şansă. Galaţiul nu va avea pod, nu va avea aeroport, nu vor veni investitori, nu se vor crea noi locuri de muncă, economia locală nu va creşte. Deci plecaţi, oameni buni, de aici!", a spus candidatul în cadrul unui discurs.
Mulţimea prezentă la manifestare a aplaudat furtunos şi a promis că îl va vota. "Măcar nu a încercat să ne mintă", a spus unul dintre participanţii la miting.

Gălăţenii privesc partea plină a paharului: "De luni nu o să-i mai vedem nici măcar în poze"

Deşi alegerile parlamentare nu aduc niciodată nimic bun pentru cetăţeni, oamenii au învăţat să fie optimişti. Gălăţenii privesc partea plină a paharului şi se bucură că, după această campanie, nu-i vor mai vedea pe cerşetorii de voturi nici măcar în poze. "Apar o dată la patru ani şi doar în poze. Sincer, în perioada campaniei, sunt foarte stresat pentru că îi văd la faţă pe afişele electorale. Măcar de luni încolo nu o să-i mai vedem nici măcar pe afişe", a spus un cetăţean din Micro 19.
Alţi gălăţeni sunt de-a dreptul fericiţi că se încheie campania. "Avem probleme mari. Nu avem bani, nu avem căldură, nu avem locuri de muncă, nu avem nimic. Iar de o lună încoace îi şi putem vedea la faţă pe cei cărora le datorăm acest trai. Sincer, nici nu vreau să le mai văd moaca. Să dispară toate afişele! E ca şi cum un condamnat la moarte îşi vede rânjind călăul. Vă daţi seama cât de fericit o să fiu după ce o să dispară afişele. Rămân cu toate problemele, dar nu le mai văd figurile triste", a spus un gălăţean din Micro 39.

Dacă nu ştiţi cu cine să votaţi, mergeţi duminică la biserică: o să aflaţi acolo

Gălăţenii care habar nu au cu cine să voteze la alegerile de duminică (foarte probabil peste 90 la sută) sunt rugaţi să se prezinte la slujbă la biserică. Potrivit tradiţiei, este locul în care sunt spulberate toate îndoielile, iar enoriaşii găsesc calea cea dreaptă.
"Am auzit mulţi oameni că nu ştiu pe cine să pună ştampila. Dacă au dubii, le recomand ca, înainte de a merge la vot, să treacă pe la biserică, întrucât o să fie cineva acolo care să le spună ce au de făcut. Nu se întâmplă peste tot, dar sunt şanse bune să existe un consilier electoral bine documentat prin zona altarului. Dacă vi se spune ceva acolo... urmaţi îndeaproape sfatul. E cel mai bun", a declarat un analist politic.
De altfel, potrivit statisticilor realizate la nivel naţional, cea mai bună prezenţă la vot se înregistrează între orele 12:00 şi 13:00, când iese lumea de la biserică. Este un semn că oamenii vin în număr mult mai mare atunci când sunt hotărâţi, când ştiu ce au de făcut.
"Un om instruit va şti întotdeauna ce are de făcut. Dacă eu, de exemplu, nu ştiu ce să fac, mă consult cu cei în măsură să îmi dea sfaturi. E normal să fie aşa. Deci atunci când nu eşti hotărât, cel mai bine e să-i întrebi pe cei care ştiu. Ca să nu mai zic că, în acest caz, nici nu e nevoie să întrebi. E suficient să mergi în locul potrivit, că ţi se spune fără să îţi afişezi dubiile", a mai spus analistul politic.

După alegeri, gălăţenii se vor axa pe o altă poveste credibilă: Moş Crăciun

Nici că se putea o mai nimerită perioadă pentru alegerile parlamentare de anul acesta. Situate între venirile lui Moş Nicolae şi Moş Crăciun, alegerile fac parte din aceeaşi paradigmă a poveştilor de succes care au la bază minciuni sfruntate.
"De mici suntem învăţaţi că în decembrie vin doi moşi cu barbă care ne aduc tot felul de lucruri pe care le cerem, de care avem nevoie. Evident, mai târziu, aflăm că este vorba despre un simplu basm. La fel şi cu alegerile parlamentare. Suntem chemaţi la urne visând la un trai decent şi la bunătăţile de care o să avem parte. Nici nu ştiu dacă trec vreo patru, cinci zile şi aflăm că e tot e o minciună. Singura diferenţă e că poveştile cu Moş Nicolae şi cu Moş Crăciun sunt, măcar, nişte minciuni frumoase", este de părere sociologul Nicolae Crăciun.
Iar asemănările merg chiar mai departe. „Deşi mulţi cred în personajele de decembrie, nimeni nu le-a văzut vreodată. Le vedem în reclame, dar nu apar niciodată în viaţa reală. Dacă le scrii o scrisoare nu vei primi în veci răspuns. Şi aşa mai departe...", a mai spus sociologul Nicolae Crăciun.

Dovada că votul nostru chiar contează. Vom avea 300 de aleşi în parlamentul unicameral

Alegerile de duminică vor demonstra încă o dată că votul nostru chiar contează. Aşa cum românii au decis în urmă cu câţiva ani la un referendum, vom vota 300 de parlamentari, iar viitorul for legislativ va fi format dintr-o singură cameră.
"Aşa au decis românii, noi ne-am conformat. Era firesc să ţinem cont de ceea ce au votat românii în cadrul unui proces electoral serios, aşa cum e şi cel de duminică. Vom respecta alegerile şi rezultatul de duminică aşa cum am respectat dorinţa românilor când a fost vorba despre reducerea numărului de parlamentari. Mi se pare normal, câtă vreme trăim într-o ţară democratică, guvernată practic de propriii cetăţeni", a spus un politician local, al cărui nume nu îl putem rosti din cauză că încă nu au trecut alegerile.
"Din fericire pentru democraţia românească, s-a demonstrat în timp că voinţa românilor a fost literă de lege pentru politicieni. Dacă nici la acest capitol nu am fi respectat democraţia, atunci e clar că am fi fost pur şi simplu o ţară bananieră", a declarat Marcel Corcodel, analist politic.

Senzaţional! Avem rezultatele: Nu vă spunem cine a câştigat, vă spunem cine a pierdut

Rubrica "Pamflet" a "Vieţii libere" este în măsură să vă ofere deja rezultatul alegerilor de duminică. E drept, nu vă putem spune cine a câştigat alegerile (cu toţii bănuim), dar vă putem spune cu siguranţă cine a pierdut. Sunteţi pregătiţi? Tam-taram-tam-tam: pierzătorii alegerilor suntem noi, gălăţenii, noi, românii, noi, alegătorii. Da, recunoaştem, nu e o surpriză pentru nimeni, era un rezultat previzibil. Rubrica "Pamflet" a apelat la un analist poltic pentru a interpreta aceste rezultate. "Câtă vreme am avut acest rezultat la fiecare eveniment electoral, nu înţeleg de ce vă tot lăudaţi atât că aţi dat ştirea înainte să se întâmple evenimentul. Da, alegătorii sunt mereu pierzători, iar candidaţii sunt mereu câştigători. Chiar şi cei care nu intră în Parlament. Cine nu prinde un loc călduţ la Senat sau la Camera Deputaţilor sigur va avea parte de o funcţie publică pe undeva, unde se va mânji pe la bot cu mierea publică. Deci nu vă mai lăudaţi atâta pe această temă, că nu aţi descoperit nimic nou", a declarat analistul politic Liviu Cordeluş.

Nu e glumă şi, probabil, nici coincidenţă: De luni vine frigul, deci e clar cine câştigă

Meteorologii, mai ceva ca Baba Vanga! Specialiştii anunţă că de luni temperaturile vor scădea dramatic pe tot cuprinsul României, semn clar că deja se ştie bine cine va câştiga alegerile parlamentare şi, implicit, cine va forma Guvernul.
"Vor fi temperaturi de minus 10, minus 15 grade. Faţă de ziua de duminică, temperaturile vor scădea în unele regiuni chiar şi cu 20 de grade. Va fi cumplit", a explicat Busu, purtătorul de cuvânt al meteorologilor.
Sociologii cred că momentul în care se produce răcirea e un semn. "Nu credem în coincidenţe. Sigur există o legătură între frigul care va cuprinde ţara şi faptul că de luni vom avea o nouă configuraţie politică în Parlament. La nivel înalt, inaccesibil nouă, s-au luat deja deciziile, iar acum ni se transmit semne. Cine ştie să le interpreteze ştie deja cine va câştiga alegerile parlamentare", a spus Viorel Giordano, sociolog, specialist în fenomene sociale paranormale.

Decalajul, bată-l vina! Au primit găleţi după ce s-a terminat vinul

Cudălbenii nu se pot bucura cum se cuvine de beneficiile campaniei electorale din motive obiective. Găleţile primite cadou de la partidele politice nu le mai sunt oamenilor de niciun folos, întrucât în majoritatea gospodăriilor vinul deja s-a terminat. „Foarte prost pusă campania. În alţi ani, găleata pica exact la ţanc. Când storceam strugurii sau când aveam ce să scoatem în căldări din butoaie... pac, apăreau şi găleţile. Acum găleţile au venit când nu mai e nimic de pus în ele. E demoralizant. Ce să mai facem cu găleţile acum? Că doar n-om pune apă în ele. Mi-e să nu se strice până toamna viitoare”, a comentat Mitică Păhărel, cudălbean.

Pregătiţi temeinic pentru vot. Pixuri pentru mâzgâlirea buletinelor

Gălăţenii s-au pregătit în cele mai mici detalii pentru alegerile de duminică. Oamenii şi-au făcut deja stocuri de pixuri, cu care să mâzgâlească şi să scrie măscări pe buletinele de vot. "Am vreo zece pixuri, sunt pregătit de alegeri", a declarat un alegător.

De luni, aleşii se vor închide în Parlament. "Vor sta ascunşi până după Ignat"

Candidaţii abia aşteaptă să fie aleşi parlamentari pentru a avea unde să se ascundă în perioada următoare. "Le e frică de ceea ce se petrece, în mod tradiţional, în România, în perioada Ignatului. De pe 23, 24 decembrie o să iasă", a spus o sursă din cadrul unui partid.

viata-libera.ro

• 4 weeks later...
Posted

Bobotează de vis pentru Viorel Ştefan

• Galaţiul va avea un ministru în Guvernul Grindeanu. Este cea mai bună veste de la plecarea lui Dumitru Nicolae de la Primăria Galaţi. Rubrica Pamflet vă prezintă astăzi informaţii din culise, dar şi consecinţele numirii lui Viorel Ştefan la Ministerul Finanţelor.

Deloc întâmplător, prima zi de muncă a lui Viorel Ştefan la Ministerul de Finanţe a fost de Bobotează. Potrivit unor surse din cadrul minsterului, noul şef al Finanţelor a venit la muncă de la prima oră şi a cerut, misterios, cheia de la camera cu rezerva de bani a statului român. "A intrat singur în încăpere, cu un prosop pe umăr, şi a stat acolo vreme de aproape un ceas. A ieşit cu o privire satisfăcută, ştergându-se cu prosopul de banii de pe cap. Nu ştiam ce a făcut acolo până nu am urmărit imaginile de pe camera de supraveghere. Am făcut o captură foto ca să vadă românii cum a petrecut Viorel Ştefan Boboteaza la Ministerul de Finanţe", ne-a declarat o sursă din minster.

Boicotarea podului, prioritatea lui Viorel Ştefan

În ceae ce priveşte planul de acţiune al lui Viorel Ştefan pentru mandatul la Finanţe, avem o singură certitudine: nu va da niciun ban pentru construirea podului peste Dunăre. Nici la Galaţi, nici la Brăila, nicăieri. Cel puţin aşa susţin persoane din anturajul noului ministru. "Doar nu e prost să dea bani pentru pod. Ar însemna să îşi fure singur căciula, să îşi tragă singur preşul de sub picioare, să îşi taie cu propria mână craca de sub fund. Podul ar însemna dispariţia banilor care l-au ţinut atâta vreme în parlament şi care l-au uns acum ministru al Finanţelor. Câtă vreme nu există pod peste Dunăre, Viorel Ştefan va rămâne în prima linie a politicii", a comentat o persoană din anturajul lui Viorel Ştefan.

Mai mult, potrivit unor informaţii obţinute pe surse, Viorel Ştefan va finanţa toată infrastructura rutieră din jurul Galaţiului. "Speră ca, în acest fel, oamenii să nu mai pună întrebări despre pod", a explicat sursa.

Măcar ştim sigur că Viorel Ştefan există

Pe de altă parte, promovarea lui Viorel Ştefan în Guvernul lui Dragnea condus de Sorin Grindeanu are şi părţi pozitive. În primul rând, gălăţenii îl pot vedea pe Viorel Ştefan. De altfel, apariţia lui la TV încă din primele zile ale anului a infirmat unele zvonuri, conform cărora Viorel Ştefan nici nu există. "Mulţi oameni erau convinşi că Viorel Ştefan nu există, că e doar o invenţie, o plăsmuire a lui Dan Nica, cel care i-ar fi încasat şi indemnizaţia de parlamentar până acum. Ei bine, omul a apărut în carne şi oase şi a demolat un mit. S-a demonstrat că există şi că Galaţiul are în Parlament exact atâţia oameni cât spune legea electorală", a declarat un analist politic.

Apa Dunării nu a mai putut fi sfinţită

Iadul alb loveşte sutanele negre! La fel ca alte mii de gălăţeni, preoţii nu au mai putut ajunge la slujbă din cauza viscolului. Prea Sfinţia Sa Casian nu a mai făcut Boboteaza pe Faleză, astfel că Dunărea a rămas anul ăsta nesfinţită.

"S-au sfinţit nişte butoaie cu apă, dar cantitatea de agheasmă e total insuficientă. Dacă oamenii nu vor bea suficientă apă sfinţită e posibil să fie apoi năpădiţi de lucrarea Diavolului. Dacă apucau preoţii să sfinţească Dunărea era simplu: apa din Dunăre ajungea la robinetele oamenilor, care primeau astfel har direct de la ţeavă. Acum nu ştim ce va fi", a spus un preot gălăţean.
E posibil, totuşi, să avem şi consecinţe pozitive. Unii cred că anul acesta nu vom avea inundaţii. Până acum, în fiecare an, Dunărea era sfinţită şi tot în fiecare an producea inundaţii catastrofale. Nu spun că există neapărat o relaţie cauză-efect. Spun doar că ar trebui să vedem dacă nu cumva anul acesta Dunărea nu va fi cumva mai liniştită. E posibil. Întâi să vedem, apoi să vorbim.

Ar fi fost mai bun Dorin Otrocol prefect

Dorin Otrocol s-ar fi descurcat mai bine cu zăpezile decât Aurelian Panaitescu. Fostul prefect al Galaţiului ar fi deszăpezit câte şapte cărări deodată, spre deosbire de actualul prefect, care deszăpezeşte un drum şi abia apoi trece la următorul. "Nu s-a descurcat cu apele, dar când e vorba despre a face cărare... nici nu se pune problema. E spirt! Şapte cărări în acelaşi timp nu e chiar la îndemâna oricui", a admis un oficial guvernamental.

viata-libera.ro

• 2 weeks later...
Posted

Ionuţ Pucheanu face, de fapt, o investiţie. Au găsit comoara din Falezogaură

Pentru că nimeni nu ştie de ce noua conducere a Primăriei a decis să reia lucrările de la Falezogaură, nu putem decât să ne dăm cu părerea. Rubrica Pamflet vă propune câteva variante de lucru.

Pucheanu caută banii băgaţi de Nicolae şi Stan

Prima variantă e că Ionuţ Pucheanu vrea să dezgroape o comoară. Este vorba despre banii pe care precedenţii primari ai Galaţiului i-au băgat în această groapă. Deşi nu există cifre exacte, se poate estima că Dumitru Nicolae şi Marius Stan au băgat cam un milion de euro acolo. „Pucheanu a auzit de la oamenii pe care i-a găsit în Primărie că cei doi care au condus Galaţiul înaintea lui au ascuns nişte bani într-un loc secret, într-o groapă din Galaţi. Toate indiciile duc către Falezogaură, aşa că omul vrea să fie cel care dezgroapă comoara lui Nicolae & Stan”, susţine o sursă din cadrul municipalităţii gălăţene. Aşadar, cei aproximativ 850.000 de euro pe care Pucheanu este dispus să cheltuiască la Elice nu sunt bani aruncaţi în vânt, ci o investiţie. „Omul bagă 850.000 de euro şi speră să scoată un milion de acolo. Practic, dacă toate calculele lui se adeveresc, Primăria Galaţi va face un profit de 150.000 de euro”, a mai spus sursa citată.

În groapă se ascunde un Pukeanchu

Mereu în pas cu vremurile, primarul Ionuţ Pucheanu vrea să demonstreze că trăieşte în aceleaşi timpuri cu mai tinerii locuitori ai Galaţiului, aşa că s-a apucat să joace Pokemon Go. Persoane din anturajul primarului susţin că acesta ar fi descoperit cel mai valoros pokemon chiar în Falezogaură, numai că nu poate să-l captureze de pe asfalt. „De aia e valoros, că nu e la îndemâna oricui. E un pokemon de pământ, e băgat adânc. Ce şi-a zis Pucheanu? Dacă tot are la dispoziţie bugetul oraşului pe mână, ar putea să profite şi să îşi tragă el pokemonul. În plus, după ce-l capturează pe Pikachu, primarul Ionuţ Pukeanchu intenţionează să astupe repede groapa ca să nu împartă cu nimeni pokemonul”, a explicat un apropiat al edilului din Galaţi.

L-a luat entuziasmul deszăpezirii

O a treia variantă e că Ionuţ Pucheanu a fost atât de încântat de succesul deszăpezirii încât vrea să continue chiar şi după dispariţia zăpezii de pe străzi. „Unele utilaje au lucrat atât de intens încât au scos şi asfaltul de pe anumite porţiuni. S-a întâmplat chiar în zonă la Elice. Acol mi-am dat seama că dacă mai trimit de cinci, şase ori utilajele în zonă ajung la zece metri sub asfalt. De ce să nu profităm de situaţie şi să facem şi Falezogaura cu ocazia asta. Practic, cheltuielile cu decopertarea sunt acoperite din banii de la deszăpezire, deci facem economie. În plus, mi-a promis Viorel Ştefan de la Finanţe că în cei patru ani de mandat îmi face toate poftele”, a explicat Ionuţ Pucheanu.

Bacalbaşa revine la Galaţi pe 10 martie

Plecat la Bucureşti să ne reprezinte în Parlament în următorii patru ani, Nicolae Bacalbaşa nu va sta mult departe de oraş. El va reveni în Galaţi pe 10 martie pentru un concert extraordinar de Ziua Femeii. Spectacolul va avea loc la Sala Sporturilor, însă Bacalbaşa nu va concerta cu numele său, ci sub pseudonim: Richard Spiderman. „Sper să nu mă recunoască nimeni, ca să nu arunce spectatorii cu ouă şi cu roşii pe scenă”, a spus fostul preşedinte CJ, Nicolae Bacalbaşa.

De două ori mai multe locuri de parcare

Numărul de locuri de parcare s-a dublat în Galaţi în urma zăpezilor căzute în ultima săptămână. Cel puţin aşa demonstrează un calcul simplu. „Fiecare gălăţean se laudă că a deszăpezit cel puţin două locuri de parcare. Locuri pe care altcineva le-a ocupat ulterior. Păi dacă e aşa înseamnă că în acest moment capacitatea Galaţiului în ce priveşte locurile de parcare este cel puţin dublă, nu?”, a concluzionat un expert din cadrul Gospodărire Urbană. Acesta este decis ca, în perioada următoare, să facă un recensământ al locurilor de parcare din Galaţi ca să închidă astfel gura celor care acuză lipsa spaţiilor de parcat maşini. „Recensământul se va face pe Facebook, acolo unde fiecare cetăţean este rugat să spună câte locuri de parcare a deszăpezit. Nu numărăm noi, ci doar punem la dispoziţie platforma în care oamenii să numere singuri locurile. Să vedem după aceea dacă se mai plânge cineva că nu are unde să îşi lase maşina”, a mai spus expertul de la Gospodărire Urbană.

viata-libera.ro

Posted

Reguli de circulaţie noi pe Basarabiei. BMW şi Audi au prioritate în faţa tramvaielor

Pentru că şoferii cocalari din Galaţi nu mai contenesc cu blocarea tramvaielor pe Calea Basarabiei, poliţia a decis să modifice regulile de circulaţie pe această stradă, în aşa fel încât să nu mai existe discuţii: toată lumea va acorda prioritate maşinilor BMW, Audi şi Mercedes.

Decizie de bun simţ a autorităţilor locale din Galaţi! Întrucât nimeni nu mai putea stopa fenomenul blocării liniei de tramvai, s-a luat hotărârea ca maşinile cocalarilor să aibă prioritate. Astfel, pe strada Basarabiei se vor aplica regulile obişnuite de circulaţie numai dacă să întâlnesc două autoturisme Dacia, Renault, Seat, Tico şi alte mărci preferate de oamenii obişnuiţi. În schimb, atunci când una dintre maşinile obişnuite se întâlneşte cu un BMW sau un Audi de exemplu, maşina obişnuită este obligată se dea prioritate. "Practic, şoferul de limuzină are voie să facă ORICE. Să meargă cu spatele, să meargă în zig-zag, să-şi lase maşina unde doreşte, să meargă chiar şi pe contrasens cu 200 de kilometri la oră. Ceilalţi şoferi trebuie să se dea la o parte şi să respecte prioritatea absolută a bolizilor de zeci de mii de euro. E normal să fie aşa, doar proprietarii acestor maşini au plătit chiar şi de zece ori mai mult pentru aceste maşini", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi, Ionel Georgel.

Prioritatea funcţionează şi în faţa tramvaielor

Prioritatea de şmecher va funcţiona, evident, şi în cazul întâlnirii cu mijloacele de transport în comun, mai cu seamă cu tramvaiele. Situaţia este, totuşi, puţin diferită. Din cauză că acestea nu pot ocoli maşinile cocalarilor, regula va fi că tramvaiele vor aştepta oricât va fi necesar. "Din păcate, nu în toate cazurile mijloacele de transport în comun pot elibera calea de rulare a autoturismelor cu prioritate. În aceste cazuri, tramvaiele vor fi obligate să staţioneze şi să aştepte până când proprietarii de BMW şi Audi îşi vor face manevrele. Indiferent dacă vor decide să treacă în zig-zag prin faţa tramvaielor, indiferent dacă vor opri ca să îşi cumpere proprietarii şaorma sau orice altă situaţie posibilă", a mai explicat Ionel Georgel.

BMW-ul alb are prioritate absolută

De asemenea, reprezentanţii Poliţiei au mai stabilit şi care va fi regula de prioritate în cazul în care pe stradă se întâlnesc doi bolizi de acelaşi fel. "Întotdeauna un BMW alb va avea prioritate în faţa unui BMW de altă culoare. Se ştie că cei mai mari cocalari îşi iau BMW alb, deci ei trebuie să aibă întâietate. Dacă maşinile care se întâlnesc sunt identice, inclusiv în ceea ce priveşte culoarea, atunci prioritatea rămâne la latitudinea celor doi. Să se înţeleagă", a mai spus reprezentantul Poliţiei.
Potrivit autorităţilor locale gălăţene, noile reguli sunt valabile deocamdată pe Basarabiei. Este vorba despre un proiect-pilot, care va fi extins şi pe celelalte străzi ale oraşului, în cazul în care îşi va dovedi viabilitatea.

Din închisoare iese cine vrea Dragnea

După ce ordonanţa graţierii nu a mai putut fi băgată pe şestache în Guvernul Grindeanu condus de Dragnea, PSD a decis să schimbe puţin textul, în aşa fel încât să fie pe placul cât mai multor oameni şi, în plus, să aibă şanse mai mari de a trece pe sub nasul societăţii civile.
"Nu ne mai ascundem după deget, textul va fi foarte simplu: "va fi graţiat cine decide Dragnea". E mult mai simplu aşa, nu mai apar discuţii că pe lângă mahării PSD ar putea să scape şi câte un găinar. Practic, Dragnea va fi ca un rege care are dreptul de iertare absolută", a explicat purtătorul de cuvânt al social-democraţilor, Sorin Grindeanu.
De altfel, este posibil ca indivizii condamnaţi nici să nu fie nevoiţi să mai intre în închisoare. Potrivit unor informaţii, noul text al ordonaţei de Guvern va cuprinde un paragraf care se referă la faptul că Dragnea trebuie să se pronunţe asupra graţierii imediat după ce un judecător condamnă pe cineva. "Eficienţă, despre asta e vorba", a mai spus Grindeanu.

După deszăpezire, Pucheanu a dispărut

Bucuros că gălăţenii nu l-au înjurat pe perioada zăpezilor, Ionuţ Pucheanu şi-a luat câteva zile de vacanţă, pentru a sărbători victoria împotriva nămeţilor. "A fost foarte stresat, a vrut neapărat să arate că el e mai bun decât toţi ceilalţi primari la un loc. A muncit zi şi noapte, aşa că, după ce a trecut potopul, a răsuflat uşurat şi şi-a luat concediu", a explicat o sursă din cadrul Primăriei Galaţi.

viata-libera.ro

Posted

File de roman. Un vice care trebuie să pice. A picat în păcat şi pe tot l-a mâncat

Personajul săptămânii este, cu siguranţă, viceprimarul Picu Apostol Roman, care s-a făcut de păcat în toată ţara cu o postare pe Facebook. Cu un discurs de nici trei minute, Picu Apostol Roman a făcut înconjurul ţării, aşa că nouă nu ne rămâne decât să vă prezentăm detalii zemoase despre acest caz.

Nimeni nu mai vrea să poarte hanorace Adidas

Adidas retrage de pe piaţă hanoracele model „Aphostol” pe motiv că ceilalţi deţinători nu mai doresc să le poarte. Potrivit reprezentanţilor companiei, toţi deţinătorii de hanorace precum cel pe care îl poartă Picu Roman în postarea de pe Facebook le pot aduce înapoi în magazin, firma obligându-se să returneze oamenilor contravaloarea produsului sau să le modifice fără niciun cost. „Ne cerem scuze clienţilor noştri. Chiar dacă, în mod cert, prostia domnului Picu Apostol nu este cauzată de hanorac, din decenţă am decis să rechemăm în croitorii hanoracele pentru a le reamenaja. Nu le putem cere clienţilor noştri să poarte un model de hanorac care a fost mânjit pe vecie. Aşa că ori le vom modifica şi le vom înapoia clienţilor, ori le vom da oamenilor banii înapoi”, se arată într-un comunicat de presă al firmei Adidas. Potrivit reprezentanţilor companiei, glugile de la respectivul model ar proteja clienţii de prostie, însă, aşa cum se vede şi din filmuleţ, Picu Roman nu avea gluga pe cap. „Altfel ar fi stat lucrurile dacă folosea gluga”, au comentat reprezentanţii Adidas.

Anchetă la Socola: „Pacienţii noştri nu au voie cu telefoane”

Filmuleţul postat de Picu Apostol Roman pe Facebook a stârnit reacţii de la cel mai mare spital de psihiatrie din Moldova, Spitalul Socola. Conducerea unităţii sanitare susţine că filmarea nu este făcută în saloanele spitalului, întrucât pacienţilor li se reţin telefoanele mobile la intrare. „Vom face verificări, trebuie să vedem dacă filmarea a fost făcută în saloanele noastre sau nu. Analizând la o primă vedere imaginile, constatăm că pacientul de faţă are un telefon mobil în mână, iar la noi se ştie că niciunul dintre cei internaţi nu are voie cu telefon mobil. Dacă se va dovedi că filmarea este făcută la noi, medicul de gardă va răspunde cu slujba”, a spus directorul de la Socola, Marcel Napoleon.

Surse: „În ultimele zile, Picu nu şi-a mai luat tratamentul”

Investigaţiile pe marginea subiectului Picu Apostol Roman au scos la iveală posibile alte nereguli la Spitalul Socola. Astfel, potrivit unor informaţii neconfirmate încă, Picu Apostol Roman ar fi refuzat să îşi mai ia medicamentele în ultimele două săptămâni. „Asta ar explica ieşirea necontrolată din filmuleţul cu pricina. Oricum, regulamentul nostru intern prevede faptul că un pacient care refuză să îşi ia medicamentele trebuie băgat în cămaşă de forţă şi să i se administreze pastilele împotriva voinţei lui. Vom face şi în acest caz verificări, să vedem cum a fost posibil ca Picu Apostol Roman să nu îşi ia la timp tratamentul”, a mai spus directorul Marcel Napoleon.

Până şi cocalarii îl reneagă pe Picu

Discursul de pe Facebook al lui Picu Apostol Roman a stârnit reacţii chiar şi în lumea cocalarilor gălăţeni. Aceştia consideră că vorbele viceprimarului de Galaţi nu sunt demne nici măcar de o persoană cu patru clase, motiv pentru care cer ca lui Picu Apostol să nu i se spună nici măcar cocalar. „Avem şi noi, cocalarii, mândria noastră. Dacă cineva îşi ia un hanorac Adidas şi freacă în mâini un Iphone sau ce-o fi ăla nu înseamnă automat că joacă în aceeaşi ligă cu noi. Ai nevoie de puţină coerenţă în discurs, de puţină decenţă, de un dram de normalitate ca să fii cocalar. Or domnul Picu Apostol este total pe arătură. Din punctul nostru de vedere este o greşeală ca domnul viceprimar să fie asociat cu cuvântul cocalar”, a spus Iulian Molan, şeful cocalarilor gălăţeni. Contactat telefonic pentru a îşi exprima un punct de vedere pe marginea acestui subiect, Picu Apostol Roman a fost foarte succint în declaraţii: „Îââââ, îââââ, îââââ, îââââ. Deci, foarte pe scurt, îâââââ”, a spus Picu Apostol Roman, după care a închis telefonul.
Piticu' pe Creier

Discursul lui Picu, fără consecinţe negative

Un studiu realizat de specialişti în comunicare scoate la iveală faptul că nu avem motive întemeiate de îngrijorare. Potrivit specialiştilor, postarea lui Picu Apostol Roman nu a avut efecte grave. „Nu ştiu de ce vă inflamaţi. Discursul de pe facebook al lui Picu Roman nu putea fi luat în serios decât de cei mai puţin inteligenţi decât el. Aşadar, poate păcăli cel mult trei-patru persoane. În toată lumea, nu doar în România”, a spus sociologul Pavel Sparanghel.
Discurs Apostolic

viata-libera.ro

• 2 weeks later...
Posted

Ţara - dezbinată, ei - indiferenţi. Efectele protestelor asupra aleşilor Galaţiului

În vreme ce protestele continuă în Piaţa Victoriei, iar la Palatul Cotroceni se fabrică o contrarevoluţie, parlamentarii gălăţeni îşi continuă liniştiţi traiul de zi cu zi. Rubrica Pamflet s-a interesat şi vă prezintă astăzi efectele protestelor asupra senatorilor şi deputaţilor gălăţeni.

Bacalbaşa ar fi vrut sânge

Nicolae Bacalbaşa a fost foarte dezamăgit de evoluţia paşnică a protestelor din ţară. Potrivit unor apropiaţi, pesedistul s-ar fi plâns că nici revoluţiile nu mai sunt ce-au fost odată. „Pe vremuri, aveam confruntări violente, aveam răniţi, aveam sânge. Ehei, ce timpuri... Mai dădeam şi eu un interviu, două pentru ştirile de la ora 5; ca să nu mai zic câţi veneau la operaţii şi aveau nevoie de anestezie. Acum, ca naiba! Se duc, strigă şi se întorc acasă. Cel mult ORL-iştii au treabă”, s-a destăinuit Bacalbaşa unor apropiaţi.

Lucreţia Roşca are treabă multă în perioada aceasta. Ea a fost cooptată de Olguţa Vasilescu şi Gabriela Firea în comitetul de organizare a protestelor de la Cotroceni. „Trebuie să le iau tensiunea protestatarilor, mulţi au probleme la acest capitol. Unora nici nu le pot lua tensiunea, abia le pot lua pulsul”, a spus Lucreţia Roşca.

Grupul celor care nu cuvântă

Ionel Butunoi, Nicolae Marin şi George Stângă au declarat că suferă mari neplăceri din cauza protestelor. Restaurantul lor preferat din Bucureşti este undeva în zona Pieţei Victoria, astfel că de câteva zile încoace trebuie să meargă pe jos câţiva kilometri ca să mănânce. „Este foarte deranjant să faci ocoale de kilometri pentru o ciorbă şi-un grătar. Sperăm, totuşi, ca protestele să se încheie cât mai repede, altfel vom fi nevoiţi să schimbăm cârciuma”, au spus la unison cei trei.

Marius Mărgărit a ajuns la 180 de kilograme pe fondul protestelor. „Din cauza stresului, am slăbit nu mai puţin de 70 de kilograme. Pentru prima dată în ultimii 40 de ani am ajuns să am sub 200 de kile. Colegii din Parlament deja mă poreclesc «Schelet»”, s-a plâns Mărgărit.

Cătălin Cristache este singurul pe care protestele nu l-au afectat cu nimic. „E beat non-stop, încă nu s-a trezit din euforia câştigării alegerilor, habar nu are de proteste”, a spus menajera de la hotelul lui Cristache.

Cei vii vs cei îmbălsămaţi

Bogdan Rodeanu şi Edward Dircă, proaspăt aleşi pe listele USR, încă nu şi-au revenit după ce Nicolae Bacalbaşa i-a făcut impotenţi. De la acel episod, Rodeanu şi Dircă îi trimit zilnic lui Bacalbaşa poze cu anumite detalii anatomice. „Nu se ştie dacă o fac pentru a-i demonstra că nu sunt impotenţi sau pentru că doresc să îi transmită alt gen de mesaje lui Bacalbaşa. Ideea e că cei doi îi trimit zilnic fotografii cu câte o poziţie nouă. De partea cealaltă, probabil enervat, Bacalbaşa e pe cale să-şi închidă messengerul tocmai din această cauză”, a povestit un coleg parlamentar.

În vizor. Viorel Ştefan vrea demiterea Guvernului

Viorel Ştefan a obosit să fie în prim-planul politicii româneşti ca ministru de finanţe şi vrea demiterea Guvernului Grindeanu. „Nu mai pot. Eu eram obişnuit să stau la cutie, să nu ştie nimeni ce fac, cu ce mă ocup. De când sunt ministru la Finanţe, calitatea vieţii mele s-a deteriorat cumplit. Sunt recunoscut peste tot pe unde merg. Şi, ce e mai rău, gălăţenii mei ştiu în fiecare moment ce fac. Asta nu e viaţă de politician”, s-a plâns ministrul Viorel Ştefan.

Nu faceţi zgomot, Durbacă doarme

Eugen Durbacă nici nu ştie că în ţară sunt proteste. Obosit după un an 2016 extenuant, dinozaurul politic gălăţean a intrat în hibernare la sfârşitul anului trecut şi încă nu s-a trezit. Specialiştii avertizează asupra faptului că o eventuală trezire bruscă din somn l-ar putea afecta fizic şi intelectual pe Durbacă. „Trebuie lăsat să îşi facă somnul. Trezirea înainte de termen i-ar diminua capacităţile sale fizice şi intelectuale, şi aşa reduse din cauza vârstei înaintate. Aveţi răbdare, îl puteţi pune la curent după ce se trezeşte singur”, a avertizat un medic specialist în hibernare geriatrică.

Victor Paul Dobre trăieşte cu frica în sân încă de la debutul protestelor. După ce a scăpat de revoluţia internă din PNL, Victor Paul Dobre intră în fibrilaţii de fiecare dată când vede o mulţime adunată. „Se teme ca oamenii din Piaţa Victoriei să nu îi ceară şi lui demisia din fruntea PNL Galaţi. A scăpat o dată de puci tratând protestatarii cu indiferenţă, speră să îi iasă şi de data asta”, a spus o sursă din cadrul PNL.

viata-libera.ro

• 2 weeks later...
Posted

Ne-a venit inima la loc. Glumele pot continua pe seama lui Picu

Motiv de sărbătoare în Galaţi: consilierii locali au decis ca Picu Apostol Roman să rămână viceprimar, ceea ce înseamnă că sursa noastră de umor rămâne la locul ei. „Fără Picu în prima linie a politicii locale, viaţa noastră ar fi fost mult mai searbădă. Mulţumim, domnilor consilieri”, susţin într-un glas oamenii de bună credinţă din Galaţi.

Ce ne-am fi făcut fără Picu Roman?

Gălăţenii răsuflă uşuraţi. Picu Apostol Roman a trecut cu bine de moţiunea de cenzură iniţiată de opoziţie în Consiliul Local şi va rămâne viceprimar. Vestea a umplut de bucurie inimile gălăţenilor dornici de glume, miştouri şi ironii. „Pfiu, ne-a trecut glonţul pe lângă ureche. Dacă dispărea Picu, noi de cine am mai fi râs? Ce ne-am fi făcut fără glumele pe seama lui? Viaţa noastră ar fi fost mult mai searbădă, mai săracă. Şi aşa nu avem mare lucru. Bacalbaşa a plecat la Bucureşti, Stan a plecat cu tot cu planurile lui pentru tunel, noi cu ce mai rămâneam dacă dispărea şi Picu? Dacă ne mai luau şi dreptul la ironie, cu ce am mai fi rămas?”, a declarat un comentator pe Facebook.

De altfel, din câte se pare, acesta este şi motivul pentru care consilierii locali au decis ca Picu să rămână în funcţie. „Nu a fost vorba despre un zid în faţa incompetenţei, aşa cum au sugerat mulţi. Pur şi simplu ţinem la bufonul nostru, trebuie să avem şi noi pe cineva de care să râdem în şedinţele noastre insipide. Unele şedinţe ţin şi patru, cinci ore. Vă daţi seama cât de trist ar fi dacă nu am avea pe cineva care să mai destindă atmosfera cu câte o declaraţie haioasă”, a declarat Hristache Bogatu, consilier PSD.

Mulţumit, Picu şi-a reintrat în rol

Bucuros că a scăpat de demitere, Picu Apostol Roman a ţinut să le mulţumească toturor colegilor într-un mod specific rasei din care face parte. Astfel, pentru că nu avea niciun copac la îndemână, Picu Roman s-a urcat într-un cuier şi a început să arunce cu banane în cei prezenţi. În tot acest timp urla sunete primare şi se bătea cu pumnul în pieptul dezgolit. Colegii consilieri nu au reuşit să îl dea jos din cuier decât după ce au adus în sală o ladă cu nuci de cocos. „A coborât să mănânce ceva şi atunci am sărit cu toţii pe el şi l-am capturat”, a povestit consilierul Nicuşor Ciumacenco.

„Promit să nu dezamăgesc”

Picu Apostol Roman a luat cuvântul la şedinţa de reconfirmare pentru a le mulţumi colegilor care l-au susţinut. „Vă mulţumesc pentru încrederea acordată, promit să nu vă dezamăgesc. Vă garantez că cel puţin de două ori pe lună vor avea luări de poziţie filmate şi postate pe Facebook. De asemenea, voi lua cuvântul de fiecare dată când mi se va cere acest lucru în plenul Consiliului Local. Înţeleg care îmi este rolul, care îmi este locul”, a spus Picu Apostol Roman, care a mai promis că îşi va mai cumpăra o duzină de hanorace Adibas.

Spitalul Socola îl vrea înapoi după 18,00

Spitalul de Psihiatrie Socola s-a sesizat în legătură cu reconfirmarea în funcţie a lui Picu Apostol Roman şi a formulat o serie de cereri către Consiliul Local Galaţi. „Am înţeles că va rămâne viceprimar la Galaţi, însă rugămintea noastră este să îl trimiteţi înapoi în fiecare zi înainte de ora 18:00. Toţi pacienţii trebuie să fiue prezenţi la vizita de seară”, se arată într-o solicitare de la Spitalul de Psihiatrie din Iaşi.
Pi(ti)cu la Mansardă

Era cât pe ce să-l pierdem în favoarea Caracalului

Reconfirmarea în funcţia de viceprimar a lui Picu Apostol Roman a venit ca o gură de aer pentru comunitatea gălăţeană. Potrivit unor informaţii de la Conferinţa Naţională a Primarilor din România, administraţia oraşului Caracal ar fi vrut să îl transfere pe Picu Roman. „Cei de la Caracal şi-au manifestat interesul pentru serviciile lui Picu Roman. Ei sperau să îl prindă liber de contract şi să îi propună un transfer pe o funcţie superioară, cea de primar. L-au contactat, dar, din câte se pare, Picu a refuzat oferta, spunând că are o datorie morală faţă de Galaţi, oraşul care l-a propulsat în elita politicii româneşti”, ne-a declarat unul dintre participanţii la Conferinţă. Contactat telefonic, Picu Roman a confirmat interesul caracalenilor pentru el. „E drept, m-au vrut, că cică eram cel mai în măsură să le conducă destinele. Le-am mulţumit pentru ofertă, am fost foarte onorat de propunere, însă Galaţiul m-a făcut ceea ce sunt. Nu puteam să plec. Dacă aş fi fost dat afară de aici, alta era discuţia”, a spus Picu.
Transfert de Creier

viata-libera.ro

Posted

Primăvara se numără "politrocii"

Natura se dezmorţeşte pe zi ce trece. Ghioceii sparg cu capetele gingaşe stratul subţire de zăpadă. Păsările călătoare se întorc din ţările calde. Temperaturile prietenoase ne îmbie la plimbări. A venit primăvara! Iar polticienii noştri au rămas cu aceleaşi apucături.

Ionuţ Pucheanu porneşte revoluţia #efemer

Ionuţ Pucheanu a scos din rădăcină copacii pe care i-a plantat în toamnă. Primarul Galaţiului a fost foarte nemulţumit de faptul că pomii au #rezistat peste iarnă, aşa că a decis să ia măsuri. "Sunt două aspecte aici. Pe de o parte, în toamnă, nu aveam de unde să ştiu că gălăţenii care se opun PSD-ului se vor uni sub sloganul #rezist. În plus, chiar nu speram ca acei copaci să #reziste, că nu ar fi prima dată când la Primăria Galaţi se face lucru de mântuială. Aşa că acum am decis să fac modificări radicale. Scoatem copacii şi îi înlocuim cu plante #efemere. Punem nişte tufe care să se usuce până în toamnă, ca să putem pune altele în loc la anul. Fiecare an cu un nou rând de plante. Că nici bugetul nostru nu trebuie să #reziste", a scris Ionuţ Pucheanu, pe contul oficial de Facebook al Primăriei, unde am şi găsit poza alăturată de la operaţiunea de scoatere a copacilor din rădăcină.

Victor Paul Dobre a început curăţenia la PNL

Cine spune că PNL Galaţi nu vrea schimbare? Greşit! Victor Paul Dobre este primul care a început curăţenia de primăvară la PNL. Eternul şef liberal a chemat câţiva tineri din partid să-i renoveze biroul. "La PNL Galaţi nu e dictatură şi chiar se simte un parfum de schimbare. De exemplu, am cerut ca în această primăvară să facem nişte schimbări la mine la birou, iar pentru asta am numit cinci voluntari din rândul tineretului liberal care să se ocupe de văruială. Au două săptămâni să dea o faţă nouă liberalismului gălăţean", a spus Victor Paul Dobre.
De partea cealaltă, tinerii care au fost numiţi voluntari susţin că o fac din pasiune pentru viitorul partidului. "Schimbarea trebuie să înceapă de undeva. Şi credem că cel mai nimerit este să vină chiar din biroul lui Victor Paul Dobre. Ave, Victore!", a comentat Lucian, un tânăr liberal de perspectivă.

Viceprimatul Picu Roman şi-a adaptat hanoracul

Pentru că nu mai putea apărea în hanorac de iarnă pe căldurile din această primăvară, viceprimatul Galaţiului Picu Apostol Roman a decis să se adapteze la noile condiţii meteo. El şi-a tăiat mânecile de la hanorac ca să nu transpire când vorbeşte vrute şi nevrute pe reţelele de socializare. În plus, Picu Roman a decis să renunţe şi la glugă. Reprezentanţii firmei producătoare avertizează, însă, că renunţarea la glugă poate produce efecte negative iremediabile. "Am mai spus-o o dată, garantăm o minte sănătoasă numai dacă proprietarul hanoracului poartă gluga pe cap. Altfel...", au spus reprezentanţii companiei.
Ghiocei de Povară

Viorel Ştefan s-a împăcat cu Liviu Dragnea

Ministul Finanţelor, gălăţeanul Viorel Ştefan, a dat la pace cu şeful său pe linie de Guvern, Liviu Dragnea. Potrivit unor surse din cercul guvernamental, Viorel Ştefan a găsit o soluţie de compromis între obligaţiile sale morale faţă de Galaţi şi nevoile lui Liviu Dragnea în Teleroman. Astfel, pentru că nu se putea da bani pentru două autostrăzi, care să lege Galaţiul de Bucureşti şi Alexandria de Bucureşti, s-a decis să se facă o singură autostradă, între Galaţi şi Alexandria. „E varianta cea mai bună. În acest fel îi mulţumim şi pe cei din Galaţi, şi pe cei din Teleroman. Evident, autostrada va ocoli mult Bucureştiul, ca nu cumva să creadă domnul Dragnea că încerc să leg Galaţiul de Bucureşti fără ştirea lui", şi-a explicat strategia Viorel Ştefan. Şeful suprem al PSD, Liviu Dragnea, a fost de acord cu planul ministrului de la Finanţe. „Câtă vreme nimeni nu primeşte mai mult decât Teleorman e OK”, a comentat preşedintele Guvernului.

Dacă nu e pensionat, concertul e anulat!

Concertul lui Richard Clayderman de la Galaţi a fost anulat. Artistul nu a putut prezenta la timp cuponul de pensie, astfel încât autorităţile locale nu i-au mai permis să ţină concertul programat săptămâna viitoare. "La Galaţi, nu cântă nimeni dacă nu e pensionar. Au venit mai mulţi artişti internaţionali la noi, însă toţi au prezentat cuponul înainte să ţină concertul. Îmi pare rău, domnul Clayderman are vârsta necesară, dar regula e regulă", a spus un oficial din Primăria Galaţi.
Richard Geamantan

viata-libera.ro

Posted

Dilema unioniştilor: Braigal sau Galbrai?

Mai vechiul proiect de unificare a oraşelor Galaţi şi Brăila a revenit pe tapet. De data aceasta, noii primari ai celor două oraşe, Marian Dragomir şi Ionuţ Pucheanu, promit că nu promit. Ei promit că fac. Adică nu promit, dar fac. Dar dacă au anunţat înseamnă că promit. Deci fac? Vedem. Până una-alta, aşa cum v-a obişnuit, rubrica Pamflet analizează situaţia cu armele umorului. Urmează detalii de la negocieri şi consecinţe ale unificării.

Va fi nuntă mare

Ionuţ Pucheanu şi Marian Dragomir au înţeles ce nu a mers până acum. Cununia dintre cele două oraşe nu a fost niciodată oficializată aşa cum se face la noi din moşi-strămoşi. Astfel, ca să meargă treaba bine va avea loc o nuntă. Galaţiul îl va da pe cel mai de seamă flăcău al său, viceprimarul Picu Apostol Roman, spre căsătorie cu cea mai de seamă fiică a Brăilei. Deocamdată, brăilenii caută cea mai bună soluţie. Potrivit unor informaţii neconfirmate oficial, gălăţenii spun că nu îl însoară pe Picu decât cu o virgină, motiv pentru care brăilenii au acum bătăi serioase de cap. „Trebuie să fie virgină, este cererea expresă a părinţilor ierarhici ai lui Picu şi cred că şi a lui Picu. Ştim, e o sarcină destul de dificilă să găsim persoane care să se potrivească descrierii, însă promitem să o descoperim cât mai curând”, a declarat o sursă din administraţia brăileană, sub protecţia anonimatului. Dacă brăilenii vor depista aleasa lui Picu, nunta ar putea avea loc chiar în toamnă.

Se lucrează în laboratoare pentru crearea brăgăleanului

O problemă căreia autorităţile din Galaţi şi Brăila încă nu i-au găsit soluţia este populaţia care se va stabili în noul oraş, cel dintre Galaţi şi Brăila. Există două variante. Prima este ca fiecare să vină cu ce are mai bun şi să se creeze astfel o populaţie destoinică şi în cârca căreia să se pună toată dezvoltarea acestei zone. Alte voci spun că mai bine ar fi să nu băgăm nici gălăţeni, nici brăileni în zona tampon, ci să aşteptăm crearea unei populaţii noi. Sau să forţăm crearea acesteia chiar în laboratoarele genetice. „Se doreşte încrucişarea celor mai buni gălăţeni cu cele mai bune brăilence, pentru crearea unei specii noi, brăgăleanul. Acesta ar urma să deţină atât bagaj genetic de şmecherie gălăţeană, cât şi de golăneală brăileană. Brăgălenii ar urma să fie cei mai tari dintre români”, a comentat unul dintre participanţii la negocierile Galaţi - Brăila.

Unificare şi la fotbal

Unificarea dintre cele două oraşe se va face la toate nivelurile, deci şi în ceea ce priveşte sportul. Practic, există avantaje de ambele părţi. Pe de o parte, brăilenii se vor putea lăuda că oraşul lor are un titlu de campioană, iar pe de altă parte, actualul Oţelul ar urma să joace direct în Liga a III-a. „Se va face o nouă echipă, Dacia Unirea Oţelul Galbrai. Pentru că Oţelul e în liga a patra, iar Dacia Unirea în liga a doua, se va face media şi noua echipă va juca în liga a treia”, a declarat specialistul în fotbal Marius Stan.

Branduri noi pentru un oraş nou

Reprezentanţii celor două oraşe au luat deja în discuţie crearea unui nou brand local, pe măsura noii metropole care apare pe harta României. Deocamdată, s-a vorbit despre relansarea băuturii „Bragă”, cu atât mai mult cu cât conţine primele silabe de la cele două denumiri ale oraşelor. „Brăila vine «Bra», Galaţiul vine cu «Ga». E inedită, e locală, putem să o facem celebră”, a comentat Ionuţ Pucheanu. De cealaltă parte, primarul Brăilei, Marian Dragomir, are o altă variantă. „În zona noastră se consumă peşte. Când te duci în alt oraş te şi întrebă cunoscuţii: «Ai adus şi tu o coadă de peşte?». Asta pe de o parte. Pe de alta, cele mai căutate şi mai scumpe produse sunt icrele negre. La sturioni e interzis, deci dacă am reuşit cumva să încrucişăm crapul cu cioara ca să facă icre negre... ar fi excepţional”, a spus primarul Marian Dragomir. Comisia Unionistă a rămas în pronunţare pe acest subiect.

Şi câinii din noul oraş vor fi noi

Autorităţile locale brăilene şi gălăţene promit că şi câinii din noul oraş vor fi o specie aparte. Practic, nu vor fi acceptate nici javre gălăţene, nici potăi brăilene. „Vom proceda la împerechere şi crearea unei noi specii în laborator, cu ajutorul câinilor existenţi în Galaţi şi Brăila. Noul centru va conţine numai câini selecţionaţi, exemplare reuşite de brăgălezi”, a explicat Rex Purice, şeful comisiei de animale din cadrul comisiei de cooperare dintre cele două oraşe.

viata-libera.ro

Posted

Predestinaţi să ne conducă. Adevăratele zodii ale politicienilor Galaţiului

Nu ştim şi nici nu ne interesează în ce zodii sunt cu adevărat politicienii Galaţiului. Însă felul în care se comportă îi califică pentru a face parte dintr-o anumită zodie. Vă spunem astăzi la rubrica Pamflet în ce zodii ar trebui să fie născuţi (unii chiar e posibil să fie) mai-marii Galaţiului.

Evident, Florin Pâslaru ar trebui să fie Peşti

Cea mai evidentă compatibilitate între zodie şi personaj este la Florin Pâslaru, care ar trebui să fie peşti. Şi nu orice fel de peşte. Un răpitor (strapazan, mârliţă) de apă dulce care, la o adică s-ar adapta şi la apă sărată, şi la apă poluată. Ca să nu mai vorbim că, dacă ar fi nevoie, ar supravieţui şi pe uscat. Niciodată nu înoată împotriva curentului, ci doar se lasă dus în aval. Când apar adevăraţii răpitori nu se bagă. În schimb, dacă vine unul mare şi face prăpăd între peştii mici, aşteaptă să plece, apoi înfulecă şi el ce a mai rămas.

Eugen Durbacă e compatibil cu Berbecul

Cel mai berbec dintre toţi este, evident, Eugen Durbacă. Împunge şi când e cazul, dar mai ales când nu are niciun motiv să o facă. Aşa, doar de-al dracu'. Atâta încăpăţânare de a rămâne în prima linie a politicii e semnul clar că destinul berbecului de Durbacă a fost trasat încă de la naştere. Practic, el nu a avut nicio contribuţie la evoluţia sa politică, a fost predestinat. Totuşi, e greu de spus cu exactitate care este adevărata zodie a lui Eugen Durbacă întrucât atunci când s-a născut el nu existau registre de evidenţă.

Ionuţ Pucheanu, o Fecioară care se crede Leu

Neprihănitul primar al Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, nu are cum să nu fie născut în zodia Fecioarei. E o persoană nevinovată; inclusiv privirea blajină îi trădează apartenenţa la zodia celor fără de păcat. Ei bine, probabil sătul să fie luat peste picior, în ultima vreme Pucheanu vrea să arate că, de fapt, este un leu proaspăt scăpat din cuşcă. „A zis că Galaţiul e ocolit de marile proiecte de la Bucureşti, a lătrat la şefii săi din PSD să îi dea bani să scoată Galaţiul din mocirlă. Vrăjeală ieftină. Ce spune el este foarte adevărat, dar la fel de adevărat este că tot pesedişti sunt şi la Bucureşti. Ca să nu mai spunem că sunt şi unii care se ocupă de finanţe care sunt din Galaţi. Şi nu e posibil ca Pucheanu să se rezvrătească împotriva celor care i-au dat funcţia. Pentru simplul motiv că îl zboară Dragnea de nu se vede”, a comentat Viorel Zurliul, analist politic.

Există un singur Taur: Dan Nica

Evident, taurul comunal al Galaţiului este eternul tătuc Dan Nica. E cel care îi călăreşte pe toţi ceilalţi şi nu o face de ieri, de azi, ci dintotdeauna. „E cel mai potent dintre toţi. El se află în spatele tuturor, nimic nu se face în Galaţi fără ştirea sau chiar aprobarea lui. E Taurul perfect şi, dacă nu se întâmplă vreo minune de natură judecătorească, va fi şi în următorii 30-40 de ani”, a mai spus analistul Viorel Zurliul.

Raci ar trebui să fie toţi!

Indiferent de zodiile care li se potrivesc, toţi politicienii şi şefii Galaţiului au cu siguranţă ascendent în Rac. Este singura explicaţie pentru modul în care arată oraşul. „Galaţiul nu a mers niciodată înainte. Sau, dacă a făcut un pas în faţă, mereu au urmat cel puţin doi înapoi. Este motivul pentru care toţi aleşii locului au ceva legături cu racul”, a spus expertul în astrologie Liviu Ciulinu. Dintre toţi, însă, cel mai rac este Nicuşor Ciumacenco. Şi asta nu pentru că ar fi dat Galaţiul cu spatele mai mult decât au făcut-o alţii, ci pur şi simplu pentru că el însuşi merge cu spatele. „Nu am văzut politician mai ghinionist ca Nicuşor Ciumacenco. Cred că şi dacă ar candida singur pe o funcţie ar pierde-o. De fapt, cred că e exagerat să vorbim aici de ghinion, pentru că ştiţi ce se spune, norocul şi-l mai face şi omul cu mâna lui”, a completat expertul Liviu Ciulin. Potrivit predicţiilor astrale, Nicuşor Ciumacenco nu are şanse să câştige nici alegerile pentru şefia scării de bloc la care locuieşte.

Mulţi vărsători în propriile buzunare

Una dintre zodiile cele mai populate cu politicieni gălăţeni este Vărsătorul. Bineînţeles, nu sunt vărsători de bunăstare asupra alegătorilor, ci de resurse locale în propriile buzunare. „Varsă cât e mandatul de lung, iar direcţia e una singură. Dinspre resursele publice către propriile ogrăzi. Aşa au făcut mereu, doar că metodele au evoluat. În anii '90 o făceau cu basculanta, pe faţă. Acum au tot felul de firme paravan”, a explicat comentatorul politic Relu Căpşună.

viata-libera.ro

• 4 weeks later...
Posted

Ce fac ai noştri de Înviere. Tradiţii gălăţene de Paşti

Ca şi restul ţării, Galaţiul se pregăteşte de sărbătoarea Paştelui. Galaţiul are, totuşi specificul lui. Aşadar, pe lângă mersul la luat lumină şi spartul ouălor, gălăţenii se bucură de o serie de aspecte unice. Le luăm pe fiecare pe rând şi le analizăm aici, la rubrica în care râdem chiar şi de cele sfinte.

Viorel Ştefan e mai bun cu soţia: îi va declara toate veniturile

Ministrul finanţelor, Viorel Ştefan, a venit cu o propunere nouă în pragul sărbătorilor pascale. El vrea ca declararea veniturilor să nu se mai facă individual, ci pe gospodărie, adică la comun cu soţia / soţul. Specialiştii cred că propunerea nu-i aparţine lui Viorel Ştefan, ci soţiei lui Viorel Ştefan. „Omul sigur nu-şi declara toate veniturile acasă şi acesta a fost probabil mereu un motiv de scandal în familie. În mod cert, propunerea cu declaraţiile fiscale la comun vine din partea ei. Este cea mai bună metodă de a afla ce venituri reale are soţul şi pe cât FSN (Fără Ştirea Nevestei) se bazează bărbatul. De soţie poţi să ascunzi, dar de fisc nu ai nicio şansă”, a explicat Relu Arnăutu, specialist în declaraţii fiscale. Analiştii consideră că Viorel Ştefan a acceptat ca propunerea soţiei să devină literă de lege în România doar ca să le facă rău şi altora. „Adică să sufere numai el? Numai Viorel Ştefan să nu mai aibă parte de FSN? Las' să moară şi capra vecinului, să nu poată nimeni să nu ascundă bani de nevastă”, a mai spus Relu Arnăutu.

Pentru că au terminat vinul, cudălbenii s-au îngrămădit la spovedanie

La Cudalbi, vinul făcut în toamnă deja s-a terminat, dar asta nu înseamnă că oamenii nu mai au ce bea. Inventivi, cudălbenii au profitat de apropierea Paştelui şi s-au spovedit chiar şi de zece ori pe zi. „Ai zice că-s cei mai credincioşi oameni de pe planetă dacă te iei după cât de des se împărtăşesc. Nici vorbă. Pur şi simplu, au rămas fără băutură şi vin să savureze chiar şi linguriţele de vin de la biserică. Ca să se sature, unii stau de mai multe ori la rând, iar în pauze mai ies în curte la o ţigară”, a declarat Costel Butoi, secretarul comunei. Chiar dacă e criză de vin în această perioadă, şanţurile din comună rămân, totuşi, la fel de pline ca şi până acum. „Se bea la fel de mult, doar că în această perioadă nu se mai bea cu paharul, ci cu linguriţa. Şi nu se bea la cârciumă, ci la biserică. Mari diferenţe nu sunt”, a explicat Mitică Păhărel, cudălbean.

La Măstăcani, ouăle se înroşesc cu bâta, nu cu vopsea

Cea mai ecologică soluţie de înroşit ouăle au descoperit-o măstăcănenii. Aceştia nu folosesc niciun fel de vopsea, ci apelează la violenţă. „E o tradiţie la noi. Bărbaţii se întâlnesc în Vinerea Mare la cârciumă, beau vreo două ore până se pun în cap, apoi se apucă de înroşit ouă, în cadrul unei bătăi generale. Există, însă reguli: nu ai voie să dai la faţă, la abdomen, la mâini sau la picioare. Singura lovitură acceptată este la ouă. Rezultatele sunt cu adevărat spectaculoase: avem cele mai frumoase ouă roşii din ţară”, a declarat Georgică Topor, localnic.

Cum îşi petrec aleşii Paştele

Ionuţ Pucheanu a decis să îşi petreacă sărbătorile în familie. Duminică, primarul Galaţiului va sta toată ziua alături de cei dragi, iar spre seară va pleca de la sediul PSD spre casă.
Florin Pâslaru se ţine de glume. Pesedistul i-a anunţat pe angajaţii de la TV Galaţi că duminică le va plăti salariile restante pe ultimii patru ani. „Doar aşa pot să îi conving să vină de Paşti la muncă”, a rânjit Pâslaru.
Victor Paul Dobre a dat ordin în PNL să nu se vopsească ouăle în roşu. „Nu folosiţi în niciun caz roşu. Ideal e să le vopsiţi pe toate în galben. Dacă nu se poate, puteţi varia, dar în niciun caz roşu”, le-a cerut Dobre.
Nicolae Bacalbaşa va încerca să fie mai bun cu el însuşi. Va profita de zilele libere pe care le are de la Parlament şi se va interna la secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Galaţi. „În trei zile nu mă vindec, dar măcar încerc”, a spus Bacalbaşa.
Eugen Durbacă nu ţine Paştele pentru că el nu este obişnuit de mic cu această sărbătoare. „În tinereţea mea nici nu exista Paştele pentru că acum 3000 de ani nici Iisus nu venise pe pământ. Mie nu-mi plac tradiţiile astea noi”, explicat Durbacă.

Mielul s-a scumpit, dar nu bate scrumbia

La Galaţi, preţul pentru un kilogram de carne de miel a explodat în ultimele săptămâni. Să nu credeţi, însă, că mielul este cel mai scump în această perioadă. Nici vorbă: e încă departe de preţul la scrumbie de Dunăre. „Se vând chiar şi miei aduşi din Australia, dar tot sunt mai ieftini decât scrumbia pescuită în Dunăre, la Galaţi. Aşa e la noi, toate sunt cu susul în jos”, a spus Nicolae Ardei, specialist în comerţul cu alimente.

viata-libera.ro

• 2 weeks later...
Posted

Ziua muncii în oraşul leneşilor. Unu Mai cocalar decât altul

În Galaţi chiar se potriveşte să ai o zi pe an pe care să o sărbătoreşti drept Ziua Muncii. E normal să fie aşa: 364 de zile pe an se freacă menta, iar pe 1 mai se serbează Ziua Muncii. O zi din an dedicată muncii, şi aceea sărbătorită prin frecat luleaua. Rupţi de oboseală de la atâta stat degeaba în tot restul anului, cocalarii gălăţeni ies pe 1 mai să se relaxeze la un grătar.

Cei mai mulţi gălăţeni muncesc în Combinaţii

Potrivit unor rapoarte realizate de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi, forţa de muncă din oraşul nostru este atipic distribuită pe domenii. Astfel, în Galaţi, 2 la sută dintre angajaţi muncesc în Comerţ, 5 la sută în Servicii, 2 la sută în Industrie, 1,5 la sută în Construcţii, iar restul de 89,5 la sută muncesc în Combinaţii.

"Acest ultim domeniu, cel al Combinaţiilor, este un domeniu nou, dar care a cucerit piaţa forţei de muncă din Galaţi în ultimii ani. Aproape 90 de la sută dintre persoanele active se ocupă cu combinaţii, adică nu au un loc de muncă propriu-zis, ci fac tot felul de învârteli din care scot bani. În principal, este vorba despre tinerii până în 30-35 de ani, însă în ultima vreme se poate observa că domeniul Combinaţiilor prinde la tot mai multă lume", a declarat Mitică Trudă, director de comunicare în cadrul ITM.

Oraşul adevăraţilor "combinişti"

Despre Galaţi s-a spus multă vreme că e oraş de combinişti. Nu s-a schimbat nimic în ultima vreme, deşi numărul oamenilor care lucrează în Combinat este acum de aproape zece ori mai mic faţă de acum 30 de ani, de exemplu. Singurul lucru care s-a schimbat este aria semantică a cuvântului "combinist". "Pe vremuri, "combinist" însemna persoană la lucrează în Combinatul Siderurgic. Acum, sensul lui "combinist" este de persoană care se ocupă cu combinaţii", a explicat lingvistul Alexandru Vrabie.

Potrivit speciliştilor în diviziunea muncii, cei mai mulţi dintre combinişti se ocupă cu maşini, fetiţe şi telefoane. "În funcţie de experienţă, un combinist câştigă în jur de 1.000 - 2.000 de euro pe lună", a explicat Mitică Trudă.

Din 20 de maşini, doar 3 pleacă din parcare dimineaţa

Numărul mare de gălăţeni care lucrează în Combinaţii se vede după parcările de reşedinţă din oraş. "Din 20 de maşini parcate în faţa blocului, doar trei pleacă dimineaţa spre serviciu. Restul rămân pe loc, pentru că proprietarii lucrează mai mult noaptea şi se odihnesc ziua", a declarat Aurel Argint, specialist în sociologie.

În weekenduri e invers, explică specialiştii. Doar trei maşini rămân pe loc, iar restul de 17 dispar din parcare."Evident, proprietarii pleacă la grătar, la distracţie. Sau pe la hipermarketuri, unde stau şi freacă pietrele toată ziua", a completat Aurel Argint.

Cum petrece Picu Apostol Roman

Cocalarii gălăţeni au un reprezentant de marcă la vârful politicii locale. "Viceprimarul Picu Apostol Roman este un combinist prin excelenţă, care şi-a luat şi o slujbă part-time în administraţie. El se ocupă în principal cu combinaţii, adică umblă mai mereu în trening Adibas şi face învârteli cu băieţii, numai că, în timpul liber, ocupă funcţia de viceprimar al oraşului. El este cocalarul suprem, omul ajuns prin propriile coate şi genunchi în vârful lanţului trofic", a explicat sociologul Aurel Argint.

De 1 Mai, bineînţeles că Picu Apostol Roman va face ceea ce ştie mai bine: un grătar cu băieţii, pe malul lacului Zătun. Potrivit unor surse din anturajul viceprimarului, din meniul lui Picu Apostol Roman nu vor lipsi micii, cârnaţii, costiţa, ceafa şi pulpiţele dezosate.

Contactat telefonic pentru a ne dezvălui din programul său, Picu Apostol Roman a fost foarte refractar. "De 1 mai, e treaba mea ce fac. Uite, ca să vă bag în ceaţă, vă spun cinstit că o să merg la sala de lectură de la V.A. Urechia să citesc o carte", a spus Picu.

Grătarul, semnul suprem al bunăstării

Aşa cum călătorului îi şade bine cu drumul, tot aşa cocalarului îi şade bine cu grătarul. "Dacă nu ai făcut niciodată grătar, nu eşti cocalar adevărat. Lângă un grătar bine încins, merge întotdeauna o bere la pet şi o manea de la boxele din maşină. Maşină care, la rândul ei, ar trebui să fie Audi sau BMW. Se mai acceptă şi alte mărci, dar numai dacă sunt albe şi au motoare de peste 150 de cai putere", a explicat psihologul Eliza Sufleţel.

viata-libera.ro

• 2 weeks later...
Posted

Totul despre podul peste Dunăre

În sfârşit, se face! Podul peste Dunăre, nu tunelul pe sub Dunăre. Şi nu la Galaţi, ci la Brăila. Prilej pentru noi să vă oferim toate dedesubturile afacerii: cine are de câştigat, cine are de pierdut. Totuşi, până se construieşte, avem timp suficient să îl dărâmăm cu râsete.

Podul va fi la Brăila, dar va fi folosit de gălăţeni

Gălăţenii nu au niciun motiv să fie supăraţi că podul peste Dunăre va fi construit mai aproape de Brăila decât de Galaţi. Oricum, va fi folosit doar de gălăţeni, pentru că toate indicatoarele care vor dirija traficul către pod vor fi scrise, nu cu poze. „Din fericire, doar gălăţenii îl vor găsi, pentru că, din câte am înţeles se vor folosi TEXTE pe indicatoarele rutiere către pod. Nu se vor folosi poze, deci gălăţenii vor fi avantajaţi, vor şti unde se află podul. Asta spre deosebire de brăileni, care va trebui să întrebe pe unul, pe altul”, a explicat Relu Panou, director în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Investiţii.

Vor fi două sensuri de mers, însă doar unul va fi folosit

Un alt amănunt care nu a fost explicat până acum este faptul că podul, deşi va avea două sensuri de mers, va fi folosit în special pentru traversarea dinspre malul brăilean spre malul tulcean. Foarte puţin va fi folosit dinspre Tulcea spre Brăila. „Aşa cum e şi normal, înainte de a urca pe pod, şoferii vor fi avertizaţi prin intermediul unor panouri de genul «Atenţie, Brăila!», «Treceţi pe riscul dumneavoastră» sau «Lăsaţi orice speranţă, voi cei care intraţi aici». Sigur, toate aceste avertismente vor putea fi nuanţate, având în vedere că podul va duce la Brăila, dar de acolo vei putea pleca mai departe. La finalul podului, înainte de a ajunge pe malul brăilean, vom pune nişte panouri cu «Obligatoriu la dreapta» sau «Chiar vreţi să mergeţi la stânga?»”, a mai declarat directorul Relu Panou, de la Agenţia Naţională pentru Investiţii.

Ştie cineva când va fi gata podul?

Deocamdată, nimeni nu a avansat o dată la care prima maşină va putea traversa podul dintre Brăila şi Tulcea. Şi asta pentru că nimeni nu ştie când va fi gata. „Păi nimeni nu ştie când începe şi voi vreţi să ştiţi când se termină? Staţi puţin, să facem licitaţia, să se înfiinţeze firmele de partid care să se înscrie la licitaţie, să îşi treacă pesediştii «construcţie de poduri între Brăila şi Tulcea» în obiectul de activitate al firmelor lor, e cale lungă... Bine că s-a pornit! Om vedea noi când se termină. Mă rog, nu noi, ci urmaşii noştri, copiii copiilor noştri or să vadă când se termină...”, a mai spus Relu Panou.

Bac-bac, adversarul de temut al podului

Iniţiatorii proiectului trebuie nu doar să rezolve problemele legate de finanţare, dar trebuie ca, în perioada următoare, să şi lupte cu adversarii podului. Nu sunt mulţi, dar sunt în puncte cheie. „Nu vreau să spun nume, că nu e frumos. Dar vă pot spune că cel mai mare adversar al podului este chiar un ministru din actualul guvern. Şi care se ocupă cu lovele. De ce se opune? Păi, cred că ştie toată lumea! Dacă se face pod... la revedere bac... dacă la revedere bac... la revedere fonduri pentru partid. Ce nu înţelegeţi?”, a declarat analistul politic Marcel Furtună. Am încercat să îl contactăm telefonic pe ministrul care se ocupă cu lovelele în cabinetul lui Grindeanu condus de Dragnea. Din păcate, deşi am încercat de mai mult de zece ori, nu am dat decât de un robot: „Ne pare rău, persoana pe care încercaţi să o contactaţi nu există. Numărul de telefon este bun, doar că nu există persoana pe care încercaţi să o apelaţi. Vă rugăm reveniţi”, este mesajul pe care l-am primit de fiecare dată când l-am sunat pe Viorel Ştefan.

Se va face ceva şi în memoria tunelului

Iniţiatorii proiectului vor avea grijă şi de iniţiativa fostului primar al Galaţiului, Marius Stan. În memoria tunelului pe care a vrut să-l sape Stan, constructorii iau în calcul ca trotuarele pentru pietoni să fie acoperite. „Să se simtă şi oamenii ca într-un tunel. Dacă am avea bani mai mulţi l-am acoperi cu totul, dar nu ne permitem. Dar măcar trotuarele le vom putea acoperi”, a declarat premierul Sorin Dragnea.

viata-libera.ro

Posted

Bacalbaşa, crucificat pe nedrept

Doar ce-am scris despre Bacalbaşa la pamflet. Dar uite că omul ăsta nu suportă să treacă prea mult timp fără să fie luat la mişto. Putem să ne opunem noi? Dacă Bacalbaşa a cerut să intre la Pamflet, cine suntem noi să ne opunem? Aşadar, ţineţi-vă respiraţia, urmează glume cu Nicolae Bacalbaşa.

Totuşi, Bacalbaşa e nevinovat

În ciuda a tot ceea ce s-a scris în ziare şi vorbit în spaţiul public, Nicolae Dobrovici Bacalbaşa nu este vinovat. Aceasta este concluzia experţilor de la rubrica Pamflet, care au analizat cu atenţie detaliile de la discursul lui Bacalbaşa. Noi bănuim că discursul nici măcar nu a fost ţinut în Parlament, ci într-un loc mult mai potrivit nivelului de exprimare al lui Bacalbaşa. Puţini au observat, vezi detaliul din fotografia alăturată, că discursul a fost rostit în "CAMERA DERUTAŢILOR", nicidecum în "CAMERA DEPUTAŢILOR".
"Este numai vina televiziunilor şi a presei centrale în general, care au încercat să ne facă să credem că Bacalbaşa a avut acel limbaj de mahala în Parlamentul României. Nici vorbă! Din câte am aflat, el a ţinut discursul într-una din sălile de terapie de la Spitalul Socola din Iaşi, acolo unde se adună pacienţii cu apucături de lideri. Înaintea lui Bacalbaşa fuseseră un Napoleon, un Ştefan cel Mare şi doi Hitleri", a explicat specialistul în comunicare Viorel Corcodel.
În lumina noilor dezvăluiri, experţii atrag atenţia asupra faptului că Nicolae Bacalbaşa a fost victima unui atac mediatic nedrept. "Da, dacă ar fi spus şi făcut ce a spus şi făcut... sigur că merita nu doar să fie crucificat mediatic, ci chiar scos cu şuturi în fund din Parlament. Sau chiar deportat pe o insulă, ca Napoleon. Dar, având în vedere că, cel mai probabil, discursul a fost la Spitalul Socola, e chiar nedrept ce i se întâmplă. Nu poţi face mişto de boala cuiva. E ca şi cum am râde de handicapul cuiva. Nu e corect", a mai precizat Viorel Corcodel.

Bacalbaşa, suspendat din PSD: "Păi ce? Asta e pedeapsă?"

Decizia conducerii PSD de a-l suspenda pe Vacalbaşa din partid nu rezolvă nimic. Dimpotrivă, chiar! Specialiştii susţin că, de fapt, în acest fel, s-ar urmări ca Bacalbaşa să fie reabilitat public.
"După ce că e nebun cu acte-n regulă, mai era şi pesedist. Acum rămâne doar nebun. Deci cum i-au făcut rău? Chiar i-au făcut un bine, că a rămas acum doar cu singur stigmat. Dacă îl avansau în funcţie, eventual până la statutul de vicepreşedinte ceva... altfel stătea treaba. Putea fi înjurat mai abitir de români", a explicat Andrei Ciuruvei, specialist în comunicare politică.
Rubrica Pamflet a încercat în repetate rânduri să ia legătura cu Nicolae Bacalbaşa pentru a-şi exprima un punct de vedere pe această temă, însă de fiecare dată ne-am lovit de refuzul conducerii Spitalului Socola. "Pacienţii noştri nu pot fi deranjaţi, nu au voie să facă declaraţii", a spus purtătorul de cuvânt al instituţiei spitaliceşti.

Adevărul despre cuşca maimuţelor de la Zoo

Cuşcă. Nimic nu e întâmplător pe lumea aceasta. Practic, nu există coincidenţe, ci doar legături ascunse. Plecând de la acest principiu, trebuie să remarcăm ştirea de săptămâna aceasta de pe televiziunile cetrale legată de cuşca maimuţelor de la Zoo Galaţi, care a ajuns să coste mai mult decât o vilă de lux în cel mai bun cartier al oraşului. Surse din lumea politică spun că acolo şi-a pregătit Bacalbaşa retragerea, după ce va ieşi din viaţa publică.
"Ştii cum e, fiecare îşi face un loc unde să se retragă la bătrâneţe. Aşa şi Bacalbaşa, şi-a făcut o cuşcă de lux, unde să aibă cele mai bune condiţii când va ieşi la pensie", ne-a declarat o sursă din PSD, care a dorit să îşi păstreze anonimatul.
Din informaţiile pe care le avem, este posibil ca în acea cuşcă să fie aduse şi câteva femele de specii diferite de maimuţă, pentru ca Bacalbaşa să îşi satisfacă toate pofetele. "Exista chiar un proiect de creare a unei specii pure de maimuţă, care să ne reprezinte în Parlamentul European", a mai spus sursa noastră.

Uniunea Scriitorilor: "Acum ne înţelegeţi?"

Şi Uniunea Scriitorilor din România a comentat pe marginea discursului rostit de Bacalbaşa. Scriitorii consideră că abia acum românii se confruntă cu problema lor din ultimii ani. "Acum vedeţi? Când noi spuneam că ne dorim să rămână în politică, astfel încât să nu mai aibă timp să scrie cărţi... Spuneaţi că suntem neînţelegători, că avem ceva cu el. Poftim! Acum nu mai e o problemă de breaslă, ci a întregii naţii", a spus un scriitor.

viata-libera.ro

Posted

Ce a explodat şi de ce? Explicaţii pentru bubuitura de marţi

Pentru că niciuna dintre autorităţile locale nu oferă vreo explicaţie cu privire la bubuitura care ne-a zguduit marţi după-amiază, nu ne rămâne decât să ne dăm cu părerea. Iată care sunt cele mai probabile explicaţii, într-o ordine aleatorie.

Nicolae Bacalbaşa a mâncat multă fasole

Prima variantă este că pesedistul suspendat Nicolae Bacalbaşa este responsabil cu bubuitura de marţi. Potrivit unor apropiaţi, în ultimele zece zile Bacalbaşa a mâncat numai fasole, mazăre, iaurt, prune şi a băut mult lapte. Din câte se pare, fostul preşedinte CJ Galaţi nu apucase să iasă cât a stat la Bucureşti, iar când a venit la Galaţi a reuşit să se descarce. „Este foarte probabil ca de la asta să fi fost zgomotul acela. Şi ferestrele mele s-au zgâlţâit, iar apoi în Galaţi am simţit şi un miros pătrunzător”, a spus Gheorghe, locuitor din Micro 39. Supoziţia este susţinută şi de o avarie raportată marţi seară de Apă-Canal. „Am avut parte de o reţea de canalizare infundată, care ne-a luat vreo 24 de ore să o rezolvăm”, a spus şi un lucrător de la Apă-Canal. Mulţi analişti politici s-au şi grăbit să comenteze ipoteza. „Pare că stă în picioare. Doar aţi văzut ce fel de lucruri îi ies pe gură în Parlament. Elimină prin toate supapele pe care le are la dispoziţie”, a spus Renato Castravete, specialist în comunicare.

Au venit extratereştrii să-l ia înapoi pe Pâslaru

O altă variantă ar fi că o navă extraterestră a intrat în atmosferă în zona noastră pentru a-l lua înapoi pe Florin Pâslaru. „Mulţi bănuiau că Pâslaru e din altă galaxie, cel puţin după cum arată şi după cum se comportă. L-au lăsat să ne studieze vreo 30 de ani, acum are toate informaţiile şi se poate întoarce la civilizaţia lui cu date importante”, a explicat Alexandru Mironov. De altfel, şi această ipoteză este susţinută de o serie de alte amănunte. De exemplu, nimeni nu l-a mai văzut pe Pâslaru de la începutul acestei săptămâni. „A dispărut pur şi simplu. Nu a mai auzit nimeni nimic de el. În mod curios, chiar de marţi la prânz. Posibil să se fi întors acasă”, a spus enigmatic unul dintre vecinii lui Pâslaru.

Dan Nica a mai dat un tun

Varianta la care toată lumea se gândeşte, dar pe care nimeni nu are curaj să o rostească este faptul că Dan Nica ar fi dat în sfârşit un tun după câţiva ani de când s-a lăsat. „De la tunul cu Microsoft, parcă intrase într-un con de umbră. Noi am crezut că s-a lăsat, dar e posibil să fi fost doar liniştea de dinaintea furtunii. Trecuse ceva timp de la ultimul tun, aşa că e posibil ca ăsta să fi fost unul cu adevărat mare: de aici şi zgomotul asurzitor. Din păcate, vom afla amănunte abia peste câţiva ani, când se vor desecretiza arhivele de la SRI”, a explicat o sursă din PSD.

Pucheanu: „Ştiu, dar nu pot spune” 

Evident, pentru că este primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu ştie tot ce se întâmplă în oraşul lui. Ştie, aşadar, şi ce anume a explodat. „Ştiu, dar nu pot să spun. V-aş spune, dar pe urmă ar trebui să vă ucid. E o chestiune de siguranţă naţională, nu putem să facem declaraţii publice pe acest subiect. Umanitatea încă nu este pregătită să afle acest adevăr. Poate peste 100 de ani o să vă spun”, a declarat Ionuţ Pucheanu.

Variante demne de menţionat

Chiar dacă nu sunt atât de probabile ca ipotezele expuse până aici, mai sunt câteva variante pe care e bine să le luăm în calcul. Sigur, sunt ceva mai improbabile, dar nu se ştie niciodată.

Viorel Ştefan a scăpat portofelul pe jos. Se poate ca actualul ministru al finanţelor să îşi fi scăpat portofelul plin cu bani. Evident, un astfel de scenariu atrage după sine şi o bubuitură groaznică, întrucât aşa se întâmplă când scapi ceva greu pe jos.

A explodat Brăila. Nu e deloc imposibil, la câte improvizaţii au făcut brăilenii la instalaţiile electrice şi de gaz. Apropo, poate cineva să confirme că Brăila e la locul ei?

Vladimir Putin s-a apucat de cântat la tobă. Şi unde altundeva ar putea să exerseze, să facă zgomot, decât la graniţă, ca să îşi deranjeze vecinii? Îl rugăm să folosească amplificatoare mai umane.

Nervos că nu a fost lăsat să intre, cineva a trântit uşa de la Rai. Dacă Raiul există (puţin probabil, dar hai să admitem de dragul ipotezei), atunci cineva ar fi putut să forţeze o intrare prin efracţie. Sfântul Petru l-a prins şi l-a poftit afară, iar omul a izbit uşa după el.

viata-libera.ro

Posted

PAMFLET. Administraţia locală, la raport. Marile realizări din primul an

A trecut deja un an de mandat pentru primar şi restul autorităţilor locale. Încă nu i-am auzit să facă un bilanţ (sunt plecaţi din ţară), aşa că ne-am gândit să-l facem noi. Hai să vedem cum arată Galaţiul, după ce PSD şi-a luat oraşul înapoi.

Cea mai mare realizare a Galaţiului: pod peste Dunăre la Brăila

Cu siguranţă, proiectul cel mai de seamă al administraţiei locale gălăţene este podul peste Dunăre. Promis de toţi primarii Galaţiului de până acum (sub o formă sau alta), podul va fi, până la urmă, ctitoria lui Ionuţ Pucheanu. "Decât" că se va face la Brăila. Bun, deci cea mai mare realizare în primul an de mandat este promisiunea că vom putea trece peste Dunăre la Brăila. În plus, să vedem dacă finalizarea podului îl va mai prinde pe Pucheanu în biroul de pe strada Domnească.

Avem un bufon nou: viceprimarul Picu Roman

O altă mare realizare a autorităţilor locale gălăţene este ridicarea ştachetei imbecilităţii la un nivel nemaivăzut. Avem, aşadar, cel mai mare bufon în postul de viceprimar, Picu Apostol Roman. Gălăţenii abia aşteaptă să se întâmple ceva prin ţară ca să îl vadă pe Picu, în postări de Facebook, luând atitudine cu argumente care nu depăşesc nivelul de inteligenţă al unei euglene verzi. Dincolo de glume, teama cea mai mare a alegătorilor gălăţeni este ca nu cumva în perioada următoare să avem doi-trei de Picu Apostol Roman, întrucât, aşa cum bine se ştie, organismele de acest gen nu au nevoie de partener, ci se înmulţesc prin diviziune. Păcat că nu se şi hrănesc prin fotosinteză, că n-ar mai lua cu polonicul de la gura săracilor.

Circ maxim cu apa caldă şi căldura

Deşi nu am trecut-o în cap de listă, închiderea Calorgal trebuie să îşi facă loc printre marile realizări ale primului an de mandat. Bun, deci Galaţiul avea o problemă: un monstru creat de şi pentru foştii administratori ai oraşului, care sugea sume imense din bugetul nostru, al tuturor. Era nevoie ca cineva să spună STOP! A făcut-o Pucheanu. Bravo lui, a luat taurul de coarne. Ei bine, problemele apar atunci când urmărim felul în care s-a luat taurul de coarne. Practic, adminsitraţia locală a decis să închidă sistemul centralizat înainte ca cei dependenţi de el să aibă o alternativă. "Ionuţ Pucheanu aplică un sistem pe care l-a învăţat probabil de la pesediştii care l-au promovat în partid. E ceva de genul "aruncă-i în apă, să vedem câţi învaţă să înoate". Şi acum ei stau ca împaraţii romani în tribuna de la Coloseum şi fac pariuri câţi scapă şi câţi nu. E un mod barbar de a face schimbări", a comentat analistul politic Viorel Curcudel.

În Parlament, reprezentare de top

Chiar dacă bilanţul se referă la autorităţile locale, trebuie să trecem în revistă şi realizările parlamentarilor gălăţeni, în ciuda faptului că ei încă nu au un an de mandat. Mă rog, nu în actualul ciclu electoral, pentru că unii sunt în Parlament de pe vremea primarului Eugen Durbacă. Aşadar, parlamentarul cu cea mai bogată activitate este, evident, Nicolae Bacalbaşa, care a reuşit performanţa de a fi chiar suspendat de propriul partid. "Păi dacă nici Partidul nu mai e mulţumit de tine, la ce să ne aşteptăm de la cetăţeni?", a comentat Viorel Curcudel.
La fel de vizibil, dar nu ca parlamentar, este ministrul de la Finanţe, Viorel Ştefan. "Hai să nu fim chiar răi cu domnul Viorel Ştefan, pentru că ce face dumnealui nu are repercusiuni doar asupra gălăţenilor. El ne distruge pe toţi cu noul sistem de impozitare, pe care, iar, nici nu se ştie dacă Liviu Dragnea l-a acceptat. Hai să vedem ce decide Dragnea şi apoi să îl judecăm pe Viorel Ştefan", a mai spus analistul politic citat.

Ce aşteptări avem în următorii trei ani

Evident că ne dorim ca actuala administraţie locală că continue binefacerile pentru oraş şi în restul de trei ani de mandat. Astfel, cu siguranţă, până în iunie 2020, vor fi tăiate toate buruienile de pe marginea drumurilor şi din parcuri, se va da cu soluţie împotriva ţânţarilor, se vor asfalta toate străzile, iar parcurile industriale se vor umple de investitori strategici, care vor creşte nivelul de trai al gălăţenilor.

viata-libera.ro

• 3 weeks later...
Posted

Cine a venit, cine nu şi de ce. Detalii zemoase de la Târgul de Carte

La Galaţi are loc o nouă ediţie a Festivalului Internaţional al Cărţii Axis Libri. Un festival serios, care şi-a demonstrat în timp atât utilitatea, cât şi anvergura. Dincolo de aspectele serioase, sunt şi o serie de detalii despre care nimeni nu suflă o vorbă. Ei, tocmai despre astea vorbim noi. Cum ar veni, pentru unii un târg de aparate de aer condiţionat la Polul Nord e mai util decât un târg de carte.

Picu Apostol Roman s-a baricadat în casă

Pe toată perioada festivalului, viceprimarul Picu Apostol Roman, cunoscut şi drept Spaima Literelor, s-a ascuns în casă. El suferă de o maladie rară, care nu îi permite să stea în preajma cărţilor. „E o boală pe cât de controversată, pe atât de periculoasă. Numai dacă rosteşti cuvântul carte în preajma lui se poate molipsi. E contagios pe o rază de câţiva kilometri, deci cel mai bine este să nu intre în contact cu cărţile”, a declarat medicul Stelian Coriolan.

Viceprimarul Galaţiului spune că şi-a luat toate măsurile de prevenire în caz de molipsire involuntară. „În primul rând nu mai ies din casă în această perioadă. E cel mai simplu. Dacă, totuşi, mă molipsesc cumva, am la îndemână nişte CD-uri cu manele ca să fac o dezintoxicare rapidă. Dacă nu merge, fug repede la un grătar cu băieţii”, a declarat Picu Apostol Roman.

Paradoxul face ca şi numele lui Picu să-i fie adversar. „Vedeţi, dumneavoastră, pe el îl cheamă şi «roman». Dacă îl chema «basm», «nuvelă» sau măcar «schiţă» alta era treaba. Eu cred că şi de la asta i se trage, practic i-a cam fost scris, cum se spune, să sufere de această fobie, boală a cărţilor”, a mai spus medicul Stelian Coriolan.

Dan Nica stă numai la Târg: „Nimeni nu s-ar gândi să mă caute aici”

Surpriză la Târgul de Carte. Dan Nica, un personaj care stă numai ascuns în ultima vreme, îşi face de treabă de dimineaţă până seara la târg. Motivul este unul cât se poate de practic. „Mă caută foarte multă lume. Oameni la care am datorii, procurori, diverşi. Şi nu vreau să fiu găsit, astfel că am venit la Târgul de Carte. Nimeni nu şi-ar închipui vreodată că aş putea să fiu aici, nu? Genial, ce ziceţi?”, ne-a declarat cu francheţe Dan Nica.

De altfel toţi cei care trec pe lână pesedist au o reacţie firească: „Ia, uite, ce bine seamănă domnul ăla cu Dan Nica...”, spun oamenii.

Florin Pâslaru a revenit anul acesta la festivalul cărţii

După ce a lipsit de la ultimele ediţii, Florin Pâslaru a revenit anul acesta la Festivalul Cărţii. Fostul deputat PSD spune că, de când nu mai e în Parlament, are mai mult timp liber. Asta e doar una dintre explicaţii. Cealaltă e mai interesantă. „Pâslaru a venit acum câţiva ani şi a cumpărat de la noi o carte. Anul acesta a venit şi a mai luat una. L-am întrebat de ce a revenit abia acum şi mi-a zis că abia ce-a terminat de citit coperta cărţii pe care a cumpărat-o, aşa că a venit să îşi ia o alta, ca să aibă de face în următorii patru, cinci ani”, a declarat librarul de la unul dintre standuri.

Viorel Ştefan răsfoia nişte cărţi de credit

Speriat probabil de posibila remaniere guvernamentală, ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, s-a refugiat pentru câteva zile la Galaţi. El a fost văzut la festivalul cărţilor încercând să intre în atmosferă. „A răsfoit şi dumnealui nişte cărţi de credit, după care a plecat. A stat cinci minute, apoi s-a făcut nevăzut”, a spus unul dintre organizatori. Pe surse, am aflat că Viorel Ştefan chiar s-a plâns de preţurile prea mari practicate de unele edituri.

Festivalul care a închis graniţele oraşului. Fără brăileni

Bucurie fără margini pentru gălăţeni. Festivalul Axis Libri a lăsat Galaţiul fără brăileni timp de câteva zile. Practic, nici nu a fost nevoie să se închidă fizic graniţele oraşului, a fost suficient să fie anunţat evenimentul. „Nu numai că nu a mai venit niciun brăilean în oraş, ci, mai mult, au şi plecat cei care mai erau pe aici. Nivelul de inteligenţă în Galaţi a crescut astfel cu cel puţin 20-30 de procente”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

De cealaltă parte, brăilenii neagă că ar evita Galaţiul din cauza festivalului. „Pur şi simplu, nu ne plac invitaţii. În primii ani am tot venit pentru că ni s-a promis că va fi prezent şi poetul nostru drag, domnul Dinescu. Numai că de fiecare dată s-a dovedit că în loc să vină Mircea, tot apărea unul Viorel. Chair nu se mai poate. De asta nu mai venim în Galaţi în perioada târgului. Nouă ne place de Mircea, nu de Viorel”, a declarat un brăilean obişnuit, Marcel Sabie.

viata-libera.ro

Posted

Viorel Ştefan ne e tot mai drag de când Dragnea se tot ia de el

Există în Galaţi oameni inteligenţi, sclipitori, geniali. Oameni nepătaţi. Cinstiţi, oneşti, cu capul pe umeri şi cu materie cenuşie între urechi. Nu sunt mulţi, însă există. Dar nu despre ei vom vorbi astăzi, ci tot despre politicienii locali. Respectiv, despre marile lor realizări din ultima perioadă.

Hulit de multă lume din Galaţi (un exemplu de motiv: are un raport total negativ între anii petrecuţi în Parlament şi realizările ca parlamentar), Viorel Ştefan tinde să devină ceva mai simpatic în ultima vreme. Motivul? Se ia Liviu Dragnea de el. „Toţi oamenii de bun-simţ din ţara asta fac alergie când îl văd pe Dragnea la televizor. Atât de mult îl urăşte lumea pe Liviu din Teleroman, încât orice persoană pe care o critică şeful PSD ne devine automat dragă”, a explicat maestrul în comunicare politică, Gelu Motănelu. Totuşi, există limite, admit specialiştii. „E greu să îţi devină simpatic unul care e PSD-ist până în măduva oaselor. Asta pe de o parte. Pe de altă parte, ne temem ca nu cumva asta să fie doar o altă schemă prin care şefii PSD încearcă să-i facă simpatici pe cei din Guvern. E posibil. Lumea urăşte un singur om şi sfârşeşte în acest fel iubindu-i pe cei care i se opun. Se ştie că PSD fost mereu o structură măiastră în realizarea de scenarii productive pentru propria bunăstare, deci nu ar trebui să mire pe nimeni”, a mai spus Gelu Motănelu. Concluzia specialiştilor este să dăm dovadă de cumpătare: putem să îl iubim pe Viorel Ştefan, dar nu foarte des.

Cele mai mari temeri: să nu se ia Dragnea de Pâslaru sau Bacalbaşa

Asta chiar că le-ar întrece pe toate. Să îi vedem pe Liviu Dragnea criticându-i în piaţa publică pe Florin Pâslaru sau pe Nicolae Bacalbaşa. „Chiar că nu am şti cum să reacţionăm. Pe de o parte, am simţi măcar o uşoară mulţumire că îi ia cineva la smotocit pe cei doi. Dar... totuşi, NU Dragnea. Oricine să îi ciufulească, numai Dragnea să nu o facă. Cele mai mari temeri ale poporului român sunt că, într-o circumstanţă specială, ar putea să ajungă Pâlsaru şi Bacalbaşa să ne fie dragi. Ptiu, piei Satană!”m spune cu năduf specialistul în comunicare.

Război total între Panaitescu şi Pucheanu

Conflictul dintre primar şi prefect a ajuns într-o fază superioară. Pentru că ambele tabere au terminat repede argumentele, reprezentantul Prefecturii şi cel al Primăriei au trecut la un nivel mai elevat. Astfel, Gabriel Panaitescu l-a pârât pe Ionuţ Pucheanu soţiei că fumează cu băieţii în budă, în vreme ce Pucheanu îi aruncă fumigene în biroul lui Panaitescu atunci când acesta deschide geamul. „E un conflict care a ajuns într-o fază matură. Sunt doi oameni cultivaţi, era normal să se ajungă aici”, a comentat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea, deocamdată spectator la războiul dintre cei doi.
Viorel Şt. e Fain        

Au vrut oameni deosebiţi şi i-au găsit

Primarul Galaţiului încearcă să liniştească apele după micile furtuni liberale stârnite de numirea membrilor în Consiliile de Administraţie (CA) ale societăţilor locale. Ionuţ Pucheanu a explicat cum a funcţionat procesul de selecţie. „Pentru acest mandat, am vrut oameni deosebiţi. Ce înseamnă deosebiţi? Adică să se distigă clar de majoritate. Şi, după cum se ştie, în Galaţi majoritatea este formată din oameni cumsecade, oameni cu bun-simţ, oameni care muncesc, oameni cinstiţi până în măduva oaselor. Aşadar, după cum se poate vedea, în sfârşit ne-a ieşit: avem în CA-uri persoane care se deosebesc în mod evident de majoritate”, a explicat Ionuţ Pucheanu. De altfel, acesta ar fi fost şi principiul pentru care a militat PNL, a explicat primarul Galaţiului. „Şi ei au vrut tot oameni deosebiţi în CA-uri. Doar că au vrut deosebiţii lor. Ei bine, nu se prea poate, noi suntem acum la putere, deci îi folosim doar pe deosebiţii noştri”, a tranşat Pucheanu disputa cu liberalii.
CA-re EL şi nu are EA

Subiect infernal la Bac: „Corectaţi-l pe Pâslaru”

La ediţia de anul acesta a Bacalaureatului, examinatorii dau dovadă că nu au milă de candidaţi. Unul dintre subiectele propuse la proba scrisă este corectarea unui discurs scris de Florin Pâslaru. „E prea mult de muncă. În mod normal, îi dăm de cap, dar problema e că ne ia cinci ore pentru trei rânduri”, a declarat Aurel Nedelcu, elev în clasa a XII-a. Ministerul Eduaţiei încearcă să renunţe la o parte din textul de corectat pentru a mai uşura subiectul.
Subiecte gRele

viata-libera.ro