Jump to content

Supermarketuri Penny Market la Galaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Penny Market va deschide un magazin la Tecuci

Rewe România, operatorul magazinelor de discount Penny Market/Penny Market XXL, va deschide până la sfârşitul acestui an 10 magazine, printre care şi unul la Tecuci, în care va investi circa 15 milioane de euro, au declarat reprezentanţii companiei. „Toate cele 10 magazine care se vor deschide vor fi Penny Market, după ce de la începutul anului am inaugurat alte nouă unităţi de acest tip. Investiţia medie într-un astfel de magazin, care are o suprafaţă totală cuprinsă între 1.000 şi 1.300 de metri pătraţi, este de aproximativ 1,5 milioane de euro”, spun reprezentanţii Rewe. Următorul magazin se va deschide în a doua jumătate a lunii august la Drobeta-Turnu Severin, după care vor fi inaugurate, până la finele anului, unităţile din Covasna, Tecuci, Drăgăşani, Şimleul Silvaniei, Oradea, Timişoara, Huedin, Satu Mare şi Reşiţa.

Reţeaua operează în prezent 108 magazine în România, dintre care 6 sunt de tipul Penny Market XXL şi au suprafeţe de peste 2.500 de metri pătraţi. Grupul german Rewe este prezent în România prin lanţurile de magazine Penny Market, Penny Market XXL, Billa şi Selgros.

http://www.viata-libera.ro/articol-Penny_Market_la_Tecuci_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Galmopan, tun imobiliar de 2 milioane de dolari

Criza pare să le priască fraţilor Herăscu, cei care controlează compania Galmopan. După ce în 2009 au obţinut un profit de aproape jumătate de milion de dolari, în urmă cu puţin timp au reuşit să vândă un teren cu 2 milioane de dolari.

Cel mai important actor pe piaţa produselor de panificaţie din sud-estul României încheia anul trecut cu un profit net de 1,3 milioane de lei. Adică mai bine de 400.000 de dolari, la cursul mediu din 2009. Tot cu profit are şanse să termine şi anul acesta, după ce a reuşit o adevărată lovitură pe piaţa imobiliară: a vândut un teren contra sumei de aproximativ două milioane de dolari. Tranzacţia a vizat cei peste 6.000 de metri pătraţi pe care firma îi avea pe str. Regimentului 11 Siret, între Centrul de Transfuzii Sanguine şi filiala locală a Distrigaz Sud. Înainte, acest spaţiu era în bună parte închiriat unei firme care vindea maşini second-hand, unei alte societăţi care avea o staţie de alimentare cu GPL a autoturismelor, un bar şi un punct de vânzare a produselor Galmopan.

Penny Market de Ţiglina

Fericitul proprietar al terenului aflat în imediata apropiere a falezei este REWE România. Companie care deţine doar în România 51 de magazine Penny Market şi alte 5 Penny Market XXL. În Galaţi există deja o astfel de locaţie, inaugurată în 2007, în Micro 18, investiţie pentru care s-au cheltuit la acea vreme 1,5 milioane de euro.

Spaţiul din Ţiglina 1 va avea o suprafaţă de vânzare de 750 mp, o parcare proprie şi aproximativ 1.400 de articole la vânzare. Conform reprezentanţilor REWE România, construcţia ar urma să înceapă în primăvara anului viitor.

Când pâinea nostră devine pâinea lor

Înaintea preluării de către fraţii Herăscu, Întreprinderea de Morărit şi Panificaţie, devenită ulterior Galmopan, avea numeroase unităţi de producţie, o reţea de distribuţie şi desfacere, spaţii de depozitare, mori de grâu, de porumb, fabrică de napolitane, numeroase brutării în judeţ. Actualul Galmopan a ajuns să fie controlat de fraţii Herăscu într-un mod controversat, după ce au contribuit la majorarea capitalului social al firmei cu câteva terenuri a căror valoare ar fi fost supraestimată.

În prezent, acţionariatul Galmopan este următorul: Petrică Herăscu deţine 11,4% din acţiuni, Asociaţia Pangal are 5,9%, Optima Consult are 4,2%, Makinvest are 72,9% iar alţi acţionari deţin 5,6%.

http://actiunea.net/index.php?option=com_content&task=view&id=10062&Itemid=26

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Încă un supermarket Penny la Galaţi

În scurt timp, un nou supermarket Penny se va construi în oraş, a anunţat, ieri, viceprimarul Nicuşor Ciumacenco. Potrivit acestuia, locul pe care se va construi se află în zona Viva, lângă sediul Distrigaz, pe locul fostei fabrici de pâine de pe Regiment 11 Siret.

Mai sunt însă şi alte investiţii care au deja autorizaţii de construcţie emise de Primărie, dar care nu au „mişcat nimic” până acum, a mai avertizat vicele, referindu-se la firmele Pelican şi Galleria: „Primăria poate susţine astfel de investiţii prin acordarea autorizaţiilor. În rest, nu mai e rolul nostru”. Complexul comercial Pelican (în care ar trebui să se afle şi hipermarketul Cora) ar urma să se construiască în Micro 16 (la intersecţia Drumului de Centură cu Drumul Viilor), iar complexul comercial Galleria ar putea fi construit începând de anul viitor, conform declaraţiilor reprezentanţilor dezvoltatorului imobiliar GTC.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Penny nu are autorizație pentru magazinul din Mazepa

Poliția Locală a dictat sistarea lucrărilor la supermarketul Penny ridicat în Regiment 11 Siret, lângă Centrul de Transfuzii.

Compartimentul de disciplină în construcții al instituției a descoperit faptul că Rewe Projectenwicklung România, compania care deține marca Penny, nu are autorizație de construire și i-a impus să obțină documentul în cel mult două luni. „S-a dispus sistarea lucrărilor şi intrarea în legalitate în termen de 60 de zile”, a anunțat, miercuri, Poliția Locală. Totodată, compania a fost amendată pentru lipsa autorizației. „A fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 5.000 de lei”, a declarat, joi, șeful Poliției Locale, Cristian Gâscă.

Primăria, cea care eliberează autorizațiile de construire pentru clădirile proiectate pe raza municipiului Galați, a confirmat faptul că cei de la Rewe nu au acest act. „Aveau toate actele avizate, dar au avut o problemă la Agenția pentru Protecția Mediului. Nu le-am putut elibera autorizația de construire tocmai pentru că nu aveau avizul de la Mediu”, a afirmat, joi, viceprimarul municipiului Galați, Nicușor Ciumacenco.

Compania a inițiat deja procedura de intrare în legalitate, în condițiile în care trebuie să finalizeze lucrările la centrul comercial din cartierul Mazepa luna viitoare, a precizat viceprimarul.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Un nou supermaket "Penny" la Galaţi

Joi, 15 martie, se deschide la Galaţi un nou supermarket. Evenimentul are loc foarte de dimineaţă (la ora 7.00) şi este de aşteptat să se producă îmbulzeală, dat fiind că managerii noului supermarket au pregătit, aşa cum se obişnuieşte, o serie de promoţii.

Criza economică nu pare să-i fi intimidat pe proprieatrii de reţele de magazine de tip supermarket. Astfel, joi, 15 martie, se va inaugura la Galaţi un nou astfel de complex comercial, sub marca "Penny".

Magazinul este situat pe Prelungirea Coşbuc (între centrul de transfuzii şi sediul Distrigaz).

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Joi se deschide al doilea Penny Market la Galaţi

Cel de-al doilea Penny Market, situat pe strada Regiment 11 Siret, lângă Centrul de Transfuzii, îşi va deschide porţile joi, pe 15 martie, la ora 7.00 dimineaţa. Gălăţenii dornici să dea năvală pentru cumpărături trebuie să ştie că pe ultima pagină a pliantului de deschidere se găseşte un voucher în valoare de 10 lei valabil pentru luni, 19 martie 2012, pentru clienţii care fac cumpărături în acea zi de minim 50 de lei.

Clădirea este construită după standardele actuale, spaţiul de vânzare fiind extins la 815 metri pătraţi, iar designul exterior, stilizat. Penny Market le promite gălăţenilor zilnic un sortiment variat de carne proaspătă - marcă proprie - dar şi specialităţi de pâine şi de patiserie proaspăt coapte. Nu vor lipsi nici ofertele tematice săptămânale de produse nealimentare - articolele de uz casnic, textile, electrocasnice, papetărie, articole de joacă şi de sezon.

Cu noul magazin din Galaţi, compania ajunge la cel de-al 124-lea magazin Penny Market din ţară şi unitatea cu numărul 130 din reţeaua sa. La nivel naţional, Rewe România a creat - până în prezent - peste 2.500 locuri de muncă, iar ca urmare a deschiderii magazinului din Galaţi au fost create - la nivel local - 16 locuri de muncă suplimentare. La ora actuală grupul Rewe este reprezentat în peste 14 ţări europene, cu o cifră de afaceri de peste 44 miliarde de euro şi un număr total de angajaţi de peste 270.000.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Omor la promoţii, la deschiderea unui supermarket din Galaţi

Îmbulzeală din nou la deschiderea unui supermarket. La Galaţi, zeci de pensionari au stat la coadă din zori, iar când s-au deschis uşile, s-au luat la ceartă, fără să ţină cont de nimic. Câteva minute mai târziu, mulţi dintre ei au ieşit dezamăgiţi pentru că preţurile nu au fost pe măsura aşteptărilor.

Zeci de pensionari, care sperau să prindă cele mai bune oferte, s-au îngrămădit cu cărucioarele pentru a intra primii în magazin, potrivit Realitatea TV.

Cum socoteală de acasă nu se potriveşte mereu cu cea din târg, mulţi dintre ei au ieşit cu mâna goală, nemultumiţi de preţuri. Alţii însă au profitat pentru a-şi cumpăra chiar şi două televizoare la promoţie.

Mulţumiţi sau nu, locuitorii din cartierul Tiglina 1 s-au bucurat că au în sfârşit un supermarket în zonă.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Penny Market pe strada Crizantemelor

La finele acestui an, un nou magazin Penny Market şi-ar putea deschide porţile în Galaţi, pe strada Crizantemelor nr. 8. Deocamdată, Planul Urbanistic de Detaliu al viitorului magazin a ajuns pe masa Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului Urbanism din cadrul Primăriei Galaţi. Şi dacă şi legislativul local va da undă verde investiţiei, atunci gălăţenii vor avea, în câteva luni, un motiv serios să se înghesuie la inaugurarea noii unităţi comerciale. Pentru oraşul nostru va fi cel de-al treilea magazin Penny Market, asta fără a pune la la socoteală şi magazinul XXL Mega Discount, parte a grupului REWE.

viata-libera.ro

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Undă verde pentru un nou Penny Market

Consilierii locali au avizat favorabil Planul Urbanistic de Detaliu pentru un nou supermarket „Penny Market Galaţi”, pe strada Crizantemelor nr. 8, în vecinătatea Grupului Şcolar „Sf Maria”. Terenul, în suprafaţă de 4.521 mp, aparţine SC Rewe Projektentwicklung România SRL. Investiţia presupune amenajarea a 73 de locuri de parcare, iar pentru fluidizarea traficului se are în vedere un sens giratoriu pe strada Crizantemelor şi modernizarea acestei străzi care astfel va ajunge de la un carosabil cu lăţimea de 10 metri la 12 metri. La finele acestui an, noul supermarket şi-ar putea deschide porţile în Galaţi, fiind cel de-al treilea magazin Penny Market, dacă nu punem la socoteală şi magazinul XXL Mega Discount, parte a grupului REWE.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Se deschide încă un magazin Penny Market la Galaţi
REWE România a lăsat cele mai multe deschideri de magazine pe final de an, astfel că în următoarele trei săptămâni retailerul va inaugura nouă magazine Penny Market şi va închide anul cu o reţea de 150 de unităţi Penny şi şapte XXL Mega Discount.
"Urmează să deschidem în următoarele trei săptămâni în Negreşti Oaş, Târgovişte, Braşov, Dorohoi, Sibiu, Târgu Mureş, Galaţi, Buşteni şi Brad. Expansiunea noastră se desfăşoară conform planificării iniţiale, astfel că până la sfârşitul anului vom putea deschide aproape tot ce ne-am propus", a declarat directorul financiar al REWE România, Daniel Gross.
În acest an, retailerul a mai inaugurat şase magazine, în Timişoara, Sânicolau Mare, Agnita, Strehaia, Galaţi şi Marghita, numărul deschiderilor ajungând astfel la 15, cu cinci mai puţine decât prevăzuse iniţial. Compania avea la sfârşitul anului trecut 136 de magazine Penny Market şi şase magazine XXL Mega Discount.
Conform planurilor anunţate în mai, REWE ar urma să deţină la finalul anului viitor peste 180 de magazine Penny Market şi XXL Mega Discount, vânzări de peste 550 milioane euro şi profit de 3,5 milioane euro. Investiţia într-un magazin este de circa 2 milioane euro din care jumătate reprezintă costul terenului, 70% din terenurile pe care sunt construite magazinele Penny şi XXL Mega Discount aparţinând companiei.
realitatea.net

Link to comment
Share on other sites

  • 8 years later...

Magazinele Penny din Galaţi amendate de Protecţia Consumatorilor

În ultima săptămână, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Galaţi a realizat o serie de acţiuni, pentru a verifica modul în care este respectată legislaţia în vigoare, în domeniu, în magazinele lanţului de supermarketuri Penny, ca parte a unei tematici naţionale de control.

Astfel, pe raza judeţului, au fost controlate 6 magazine, aparţinând lanţului Penny.
Pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Galaţi au aplicat următoarele sancţiuni:
- 10 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 92.000 lei;
- 6 avertismente;
- oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme, în valorea de 1.828 lei.

Neregulile constatate în timpul controalelor, au fost:
- comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depăşită;
- comercializarea unor legume şi fructe depreciate calitativ, cu mucegai, modificate organoleptic;
- comercializarea unor produse congelate cu exces de gheaţă;
- nerespectarea condiţiilor de depozitare a îngheţatei (comercializarea unor sortimente cu consistenţă moale);
- folosirea unor condiţii de păstrare a produselor alimentare necorespunzătoare din punct de vedere igienico-sanitar (sticle de vin, borcane de conserve pline de praf);
- deficienţe de etichetare a produselor alimentare şi nealimentare (lipsa unor menţiuni obligatorii, conform legii, lipsa traducerii în limba română etc.);
- nerespectarea regimului promoţiilor (nu există la vânzare produsul de referinţă pentru unele pachete multi pack, iar pentru produsele alimentare cu preţ redus, atunci când reducerea se datorează termenului de valabilitate foarte scurt, nu se afişa această informaţie pentru consumatori);
- folosirea unui spaţiu de depozitare neigienizat corespunzător, potrivit CJPC Galaţi.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.