Jump to content

Tinerii debusolaţi ai generaţiei "Emo"


SunriseRomania
 Share

Recommended Posts

La doar 15 ani

A încercat să-şi ia zilele

La ora actuală, unul dintre cele mai îngrijorătoare fenomene psihosociale cu care ne confruntăm în România îl reprezintă numărul tot mai mare al tinerilor debusolaţi care, adesea din motive puerile, se sinucid. Şi mai grav, mulţi dintre sinucigaşi sunt adolescenţi sau chiar copii. De aceea se impune a fi tras un semnal de alarmă. Acesta este motivul pentru care consemnăm încă un asemenea caz tragic. Cel al unei adolescente, în vârstă de 15 ani, din comuna Ţepu, care, din motive numai de ea ştiute, a considerat că nu mai merită să trăiască.

Miercuri după‑amiază, fata a băut un insecticid găsit prin casă, se pare un produs organo‑fosforic, extrem de toxic. A fost găsită fără suflare şi s‑a telefonat la 112. Până la sosirea echipajului SMURD, copilei i‑a acordat primul ajutor un echipaj al substaţiei de ambulanţă de la Tecuci însă conform normelor europene, competenţele asistenţilor de pe ambulanţă sunt limitate. Medicul şi paramedicii SMURD au luat măsurile care se impun în astfel de cazuri, eforturile lor fiind continuate de către personalul Unităţii de Primiri Urgenţe. Din nefericire însă, starea adolescentei, în prezent internată la Reanimare, rămâne critică, iar prognosticul, rezervat.

Cât o să ne mărginim la a consemna astfel de tragedii? Măcar în al doisprezecelea ceas, ar trebui constituită la nivel naţional o echipă alcătuită din sociologi, psihologi şi medici psihiatri, care să găsească o soluţie împotriva recrudescenţei fenomenului suicidar în rândul adolescenţilor şi copiilor.

http://www.vlg.sisnet.ro/index.php?page ... l&id=24308

Link to comment
Share on other sites

De ce nu..."generatia EMO"?Sar copiii de la etaj si nimeni nu pare sa remarce. :cry:

Ce legatura are EMO cu sariturile de la etaj??

EMO e un curent (muzical sau de gasire a identitatii) iar suicidul fetei in cauza (presupun ca la fetita de 12 ani te referi) n-are legaturi cu curentul in cauza decat in mintea unora.

Dupa cum se vede din articolul din Viata Libera, se pare ca fetita din comuna Tepu nu prea avea idee de EMO.

Link to comment
Share on other sites

Fetiţa din Ţepu nu cred că auzise de "emo", însă fenomenul sinuciderilor la copii pare să fi luat amploare, iar el a fost asociat în ultima vreme cu "emo". Că adolescenţii respectivi sunt sau nu "emo" nu cred că este foarte important, îngrijorează însă valul de încercări de sinucidere. Şi el merită discutat...

Link to comment
Share on other sites

Că adolescenţii respectivi sunt sau nu "emo" nu cred că este foarte important, îngrijorează însă valul de încercări de sinucidere. Şi el merită discutat...

Asta este un alt aspect al problemei. Din pacate, da, tot mai multi tineri apeleaza la gesturi de suicid, dar e neinspirat (in acceptiunea mea) sa-i numim generatia "EMO", lucru asociat cu un curent muzica neagreat ed toata lumea.

Cazurile de suicid au radacini mult mai adanci, si in majoritatea cazurilor, copilasii cad in depresii din cauza atmosferei familiale, neacceptarii in anumite grupuri catre care ei aspira sau pur si simplu pentru a atrage atentia. Sa nu uitam ca astfel de probleme au fost dintotdeauna.

Aceastea ar putea fi rezolvate prin tragerea unui semnal de alarma asupra parintilor vesnic plecati cu treburi, care le ofera "totul" copiilor doar din punct de vedere material, uitand ca sentimentele de dragoste, afectiune, intelegere, apartenenta nu pot fi cumparate in niciun fel.

Noi, parintii, avem datoria de a ne face timp pentru a le asculta toate framantarile, de a nu fi de acord in totalitate cu teribilismul lor adolescentin dar de a le insufla ideea ca ii putem sprijini in orice actiune a lor. Avem datoria de a le zambi, de a incerca sa-i intelegem, de a stabili prioritati in vietile noastre.

P.S. Cat despre EMO, mie personal imi place f mult acest curent muzical, se pare ca are radacinile undeva in punk-rock-ul anilor mei adolescentini. Iar daca stai sa asculti mesajul versurilor, nu indeamna la suicid.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

saritura de pe bloc apare intr-un videoclip al trupei tokio hotel care reprezinta acest curent..fiecare generatie a avut ciudatii ei sanu uitam si genul doom-death-gothic anii 1993-1995 trupe gen Anathema,My dying Bride etc muzica funebra si foarte trista,vocile plangacioase te ducea cu gandu numai la sinucidere...

tokio hotel videoclipul aici:

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
saritura de pe bloc apare intr-un videoclip al trupei tokio hotel care reprezinta acest curent..

E doar o coincidenta.. si-i dau dreptate lui flieder.. lumea intelege gresit cuvantul "emo"

Sunt din galati am 13 ani si sunt gata sa devin emo intrebarea este daca merita intradevar aceasta schimbare !AsTepT RaSpUnS

ce glumet esti

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Eu am cam imbatranit; Acum pot spune: Pe vremea mea nu era asa!

Curentul EMO are ca baza rockul alternativ; Pai pe vremea mea si rockeritele erau ...barbate. Acum epigonii rockerilor stau pe-ntuneric in buda si-si taie venele.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.